Dodaj do ulubionych

Mr. Rumsfeld bendzie aresztowany za tortury.

24.09.11, 20:54
26 września 2011 w Boston, MA były Sekretarz Obrony D. Mr. Rumsfeld, będzie aresztowany za tortury wykonane przez US wojsko. Wyrokiem sadu został pozbawiony ochrony prawnej, od odpowiedzialności karnej w wyniku pełnionych obowiązków służbowych. Mr. Rumsfeld tego dnia rozpoczyna reklamę swojej książki w tym mieście.
republicbroadcasting.org/?p=17065
Obserwuj wątek
    • tojabogdan ten kotek słodki 24.09.11, 21:30
      ten kotek słodki ma niejedno za kołnierzem,
      www.greenchange.org/img/pic/p%20rumsfeld%20saddam%20hussein.jpg
      Jego rola w zagazowaniu Kurdów (gaz szykowano do wojny ze wspólnym wrogiem - Iranem) to nadal ciemna plama.
      • mlody747 Re: ten kotek słodki 24.09.11, 22:30
        Jeszcze na gorze nie wiele się zmieniło, aby więcej pytań było zadanych w tej i innych sprawach.
        Na dodatek wybory 2012 już wyglądając jak kupione, po tym jak traktują Ron Paul, który ubiega się o nominacje partii republikańskiej w wyborach na prezydenta (nie będzie kandydował jako niezależny).
    • felusiak1 młody przestań słuchać leftystycznych banialuk 24.09.11, 21:54
      ta decyzja zostanie zaskarżona do sądu najwyższego i z pewnością zostanie anulowana.
      rumsfeld nie zostanie aresztowany ponieważ jest to sprawa cywilna, o pieniadze. nawet jeśli
      rumsfeld przegra w sądzie najwyższym to odszkodowanie zapłaci rząd federalny czyli ty i ja i wszyscy inni podatnicy. werdykt zapadł 8 sierpnia. jak myslisz dlaczego nikt do tej pory nie aresztował rumsfelda? no widzisz, a wystarczy tylko chcieć się dowiedzieć zamiast powtarzać bzdety od leftystów.
      www.ca7.uscourts.gov/tmp/BK1FFQ1Y.pdf
      • mlody747 Re: młody przestań słuchać leftystycznych banialu 24.09.11, 22:21
        Felus, tym razem się z tobą zgadzam. On ma za "duże plecy" i takie aresztowanie wystraszyło by innych odpowiedzialnych za różności. Na pewno nie stanie się to teraz jak piszesz. Ale musisz jednak przyznać, ze ktoś myśli o tych rożnych facetach. Co?
        • felusiak1 moron 25.09.11, 00:29
          moronie, w sprawach cywilnych nie ma aresztowania. ponadto rumsfeld jest pozwany wraz z rządem USA i ten broni siebie i jego. nawet go to nie kosztuje. całem ci link ale to dla ciebie za wysokie progi. nic z tego nie zrozumiałbyś. wracaj do swoich leftystów karzełku.
          • mlody747 Re: moron 25.09.11, 00:46
            No widzisz felusz. Mozna się z tobą zgadzać i być "nazywanym" przez ciebie. Wiesz oczywiście do czego i dlaczego używa się te "nazewnictwo" oponenta. Jest to konieczne aby uciszyć dyskutanta, bez konieczności dyskutowania problemu. Wejdź w podanym linku do tego oryginalnego artykułu (jest to na dole podanego linku) i poczytaj sobie opinie innych Amerykan w tej sprawie, a poczujesz się lepiej.
            • felusiak1 moron do kwadratu 25.09.11, 01:47
              zgadzasz się z czym? że rumsfeldowi nie grozi aresztowanie? szkoda, że nie zadałeś sobie trudu poguglowania i wyszperania tego we wlasnym zakresie. napisałeś, że w poniedziałek będzie aresztowany w bostonie. przez kogo?
              ps. nie zamierzam czytać bzdetów pod bzdetnym artykułem.
              • misterpee Re: Felusiak moron do kwadratu 25.09.11, 02:44
                Czym wojujesz od tego zginiesz. Wszyscy satrapi kiedys stana przed sadem, albo przewd opatrznoscia. To ze obecny system musi sie skonczyc jest wiecej niz pewne, Wtedy Rumsfeld i reszte towarzystwa spotka zasluzona kara, a dla tych ktorzy sprowokowali zalamanie sie polityki, ekonomi i calego systemu swiata, nie bedzie litosci. Felusiak o tym wie dlatego tak pyskuje.
                • felusiak1 następny moron 25.09.11, 03:52
                  nie interesuje mnie twój wywód. wszystko co chciałem zapodać sprowadza się do tego, że w sprawach cywilnych nie może być aresztowania a co za tym idzie źródła młodego są do doopy.
                  • misterpee Re: prawo jest dawno bezprawiem 25.09.11, 05:55
                    i nic nie zapewnia ze bedzie inaczej, pewne jest ze obecny system musi upasc, nikt nic nie robi zeby zabezpieczyc sprawiedliwosc i demokracje, reszta jest w ostatnich naukach profesora Brzenskiego. Felusiak nie jest ani profesorem ani nie ma zdrowego rozsadku.

• felusiak1 Re: prawo jest dawno bezprawiem 25.09.11, 08:55
                      to prawda, że nie jestem profesorem. no chociaż raz trafiłeś. co do braku zdrowego rozsądku miałbym zastrzeżenia. Nie wiem kto to jest profesor Brzenski ale znam magazyniera Gryczana.
                      • mlody747 Re: prawo jest dawno bezprawiem 25.09.11, 14:27
                        Felus, ja ciebie rozumiem, bo może to wszystko ciebie dotyczyć (np. nie wspomniałeś, ze już od pewnego czasu są protesty w NYC a ty tam mieszkasz/okolicy) i nie potrafisz zrozumieć Pobożnych życzeń pewnych ludzi (wolisz nie wiedzieć-nie myśleć o tym-tłumaczysz sobie, ze jest OK).
                        • felusiak1 Re: prawo jest dawno bezprawiem 25.09.11, 17:00
                          drogie dziecko, nie wspomniałem o wielu rzeczach i doprawdy nie potrafie zrozumieć co maja protesty na wall street z aresztowaniem rumsfelda. czy bankierzy też torturowali?
                          mieszkałem w NYC przez 25 lat a teraz mieszkam w texasie.
                          czego mianowicie nie potrafię zrozumieć? że rumsfeld nie podlega aresztowaniu werdyktem sądu? że werdykt zapadł 8 sierpnia i do tej pory nikt go nie aresztował.
                          zacznij czytać poważne źródła to nie będziesz nieustannie rozczarowany.
                          • mlody747 Re: prawo jest dawno bezprawiem 25.09.11, 17:08
                            To ktoś napisał, ale ja nie traktuje tego poważnie, bo wiadomo, ze oni jeszcze są górą. Ale wyczekiwania można sobie przecież czymś wypełnić. Nie prawda?
                            • mlody747 Re: prawo jest dawno bezprawiem 25.09.11, 17:21
                              Poważnie Felus. Czytałeś broszurkę: "The Law" by Frederic Bastiat, napisana wczasach trzech rewolucji francuskich?
                              • mlody747 Link do broszurki: "The Law" by Frederic Bastial. 25.09.11, 17:29
                                republicbroadcasting.org/?p=10144
                                • felusiak1 Re: Link do broszurki: "The Law" by Frederic Bast 25.09.11, 17:40
                                  poczytaj sobie "Road to Serfdom" Hayek'a
                                  • mlody747 Re: Link do broszurki: "The Law" by Frederic Bast 25.09.11, 18:34
                                    Dzięki za info. Postaram się z ta książka zapoznać:
                                    www.amazon.com/Road-Serfdom-Fiftieth-Anniversary/dp/0226320618
                                    Ale to 300 stron. Masz jakiś kawałek z tej książki, na który mam zwrócić szczególna uwagę?
                                    Zapytałem czy czytałeś "The law" BROSZURKĘ, bo napisałeś w tytule swojej wypowiedzi: "prawo jest dawno bezprawiem", prawda jak chodzi o te ludzkie prawo.
                                    • felusiak1 Re: Link do broszurki: "The Law" by Frederic Bast 25.09.11, 20:02
                                      nie napisałem "prawo jest dawno bezprawiem". to napisał misterpee.
                                      zwróć uwagę na całość książki.
                                      • mlody747 Re: Link do broszurki: "The Law" by Frederic Bast 25.09.11, 20:18
                                        Sorry, przepraszam za pytanie. Jest on naprawdę nie stosowne (jak ja moglem ciebie podejrzewać o czytanie broszurki "The Law"). Jeszce raz Sorry, Sir, proszę o wybaczenie.
                                        To dobrze ze się wyjaśniło, bo bym się władował zupełnie niepotrzebnie w 300 stron książki, jak wprowadzić ucisk w USA pod pozorem ratowania USA.
    • kamandir_vzvoda a kto ma go aresztowac? Dick? huahahah 25.09.11, 12:47
      prawdziwych morderców sie nie aresztuje, trybunały myszki miki sa dla Kadafiego czy Serbów a nie prawdziwych ludobójców z Francyji czy Israusa
      • mlody747 Re: a kto ma go aresztowac? Dick? huahahah 25.09.11, 14:31
        Czy myślisz, ze tak właśnie myśleli starzy Rzymianie, jak mordowali dla imperium rzymskiego cześć świata?
        • kamandir_vzvoda padla III Rzesza padnie i USA 25.09.11, 20:56
          mlody747 napisał:

> Czy myślisz, ze tak właśnie myśleli starzy Rzymianie, jak mordowali dla imperiu
          > m rzymskiego cześć świata?

czy tak samo nie wiem ,ale pewnie podobnie. W końcu nie spisywali swoich licznych klęskach glownie sukcesy. Az przepadli w pizdu i mało kto dzis o nich wspomina. III Rzesza tez miała trwac 1000 lat niczym USA ale chyba sie nie udało w obu przypadkach ha ha ha

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka