Dodaj do ulubionych

interesujacy pomysl

IP: 83.130.251.* 25.05.04, 18:33
Palestynczycy bardzo nie lubia zolnierzy izraelskich wogole, a szczegolnie
tych szwedajacych sie po granicy Gazy z Egiptem, burzacych podejrzane domy i
wysadzajacych w powietrze podkopy sluzace do przerzucania broni z Egiptu.
Rowniez te akcje izraelskie przez samych Izraelczykow nie sa uwazane za
specjalnie efektywne, tzn syzyfofa praca. Godzien zaiteresowania moze byc
pomysl, zeby granicy Gazy z Egiptem pilnowali Egipcjanie. Jak do tej pory
traktowali to raczej rozrywkowo. Zachodzi pytanie, czy palestynczycy to
polubia, szczegolnie w przypadku gdy Egipcjanie powaznie potraktuja to
zadanie.
Obserwuj wątek
    • Gość: AS Re: interesujacy pomysl IP: *.204.39-62.rev.gaoland.net 25.05.04, 18:56
      Na pewno Egipcjanie potraktuja to powaznie, gdyz zalezy im na bardzo wyraznej i
      dobrze strzezonej granicy miedzy Egiptem a bracmi w wierze. Nie spieszy im sie
      najwyrazniej do opieki nad Palestynczykami,(tak jak i Jordania ... tfu,
      jordanska czesc Palestyny sie przed tym wzdryga) czemu dali ostatnio wyraz,
      krytykujac ostro zamiar Sharona wycofania sie z Gazy. Paradoksalnie dlatego tez
      dostarczaja broni Palestynczykom. Umozliwienie im kontynuowania konfliktu
      miesci sie w ich strategii.

A tu ladny rysunek tunelu: www.isranews.com/img/smuggling_tunnel_fr.jpg
      • Gość: dana33 Re: interesujacy pomysl IP: *.broadband.actcom.net.il 25.05.04, 19:21
        fajna mapka... :)
    • Gość: Norel A jakim prawem Izrael pilnuje granice IP: *.mad.east.verizon.net 25.05.04, 19:10
      ktora nie jest granica izraelska czyli nie jest granica ich kraju?
      • Gość: dana33 Re: A jakim prawem Izrael pilnuje granice IP: *.broadband.actcom.net.il 25.05.04, 19:20
        ciucius, co nie co ci sie plata. tymczasem to granica israelsko-egipska. tak
        dlugo, jak dlugo 1) autonomia nie chroni tej granicu, 2) nie ma panstwa
        palestynskiego. ty farsztejst, czy wytlumaczyc ci powoli?
        • Gość: Norel Typowe Izraelski krecenie. IP: *.mad.east.verizon.net 25.05.04, 19:35
          Ziemia do was nie nalezy i nikt wam jej nie dal. Dostaliscie kawalek ziemi ale
          to wam nie wystarczylo. Niech ciebie to nie obchodzi czyja to jest ziemia. Wbij
          sobie tylko do glowy ze nie jest twoja bo bez tego twoje dzieci nigdy nie
          zaznaja bezpieczenstwa.
          • Gość: dana33 Re: Typowe Izraelski krecenie. IP: *.broadband.actcom.net.il 25.05.04, 19:44
            ciucius, mnie to szalenie obchodzi, wyobraz sobie. ja tu mieszkam. moje dzieci
            tu mieszkaja. moje wnuki beda tu mieszkac. i moje prawnuki tez. ty farsztejst?
            git. zgadza sie, ze nikt nam nie dal. mysmy ja sobie sami zdobyli w wygranej
            wojnie, ktora twoi przyaciele z nami zaczeli? farsztejst? git.
            • Gość: Norel Re: Typowe Izraelski krecenie. IP: *.mad.east.verizon.net 25.05.04, 19:59
              Taka zlodziejska mentalnosc was niestety wykonczy.
              Bezkarne budowanie swojego zycia na nieszczesciu innych ludzi jest niemozliwe.
              Wasza polityka zapewni ze nigdy nie zaznacie pokoju. Czy ty naprawde myslisz ze
              pare milionow Palestynczykow pozbawionych przez twoj narod ziemi, wody, dachu
              nad glowa i srodkow do zycia pozwoli wam zyc w pokoju?
              • Gość: dana33 Re: Typowe Izraelski krecenie. IP: *.broadband.actcom.net.il 25.05.04, 22:11
                ciucius, ja nie wiem, czy pare milionow palestynczykow (a kto to wlasciwie?)
                pozbawionych przez moj narod ziemi, wody, dachu nad glowa i srodkow do zycia
                pozwoli nam zyc w pokoju. natomiast wiem, ze pare milionow arabow palestynskich
                posiadajacych ziemie, wode, dach nad glowa i srodki do zycia nie pozwolili nam
                zyc w pokoju.
                • krolowa_bona W ramki sobie to oprawie 25.05.04, 23:46
                  Dana: "wiem, ze pare milionow arabow palestynskich
                  >
                  > posiadajacych ziemie, wode, dach nad glowa i srodki do zycia nie pozwolili
                  nam
                  > zyc w pokoju."
                  Bedzie to mialo tytul "MANIFEST ETNICZNEJ ANNIHILACJI, CZY DANY MEIN KAMPF"
                  • Gość: dana33 Re: W ramki sobie to oprawie IP: *.broadband.actcom.net.il 26.05.04, 00:31
                    ja to cie cus nie rozumiem, kroloowo...... ty mi cos chcesz dac do zrozumienia?
                    a co?
                    • Gość: ABE Re: W ramki sobie to oprawie IP: *.directories.co.nz / *.directories.co.nz 26.05.04, 23:22
                      Ze jestes bezwzglednym predatorem w dzungli, gdzie nie obowiazuja zadne prawa
                      oprocz tych, ktore sama sobie od czasu do czasu ustanowisz.

Choc masz poczucie humoru - jedyny plus.
                      • Gość: dana33 Re: W ramki sobie to oprawie IP: 192.115.56.* 26.05.04, 23:39
                        :)
                • Gość: Norel Ty naprawdę tego nie rozumiesz? _____________????? IP: 200.252.96.* 26.05.04, 00:57
                  Ty która się w europejskiej Polsce urodziłaś i prawdopodobnie nigdy przed
                  przesiedleniem nawet na oczy nie widziałaś ziemi która dzisiaj nazywacie
                  Izraelem. Ziemi której prawdopodobnie twoja matka, ojciec dziadek i pradziadek
                  tez nigdy nie widział. Ty się pytasz dlaczego Palestyńczyk, czy Arab jak ty to
                  wolisz, który na ziemi tej mieszkał i kogo cale pokolenia na tej ziemi
                  mieszkały i który został zmuszony do opuszczenia tej ziemi i do życia w
                  obozach uchodźców, nie dają ci pokoju? Ty właśnie jesteś tam obcokrajowcem
                  czyli złodziejem. Zaraz mi powiesz ze UN dało wam ta ziemie a w następnym
                  zdaniu powiesz ze West Bank i Gaza jest wasza pomimo protestu UN. Zrozum
                  kobieto ze dla człowieka którego z domu wyrzuciłaś po to żeby na jego ziemi
                  osiedlić jakiegoś tam Żyda z Europy który tej ziemi na oczy nigdy nie widział,
                  guzik to znaczy ze UN się na to zgodziło.

Nigdy nie zaznacie pokoju wymuszając go zbrodniami!
                  • Gość: dana33 Re: Ty naprawdę tego nie rozumiesz? _____________ IP: 192.115.56.* 26.05.04, 10:14
                    ty ciucius chcesz moja historie rodzinna? ja ci juz natychmiastowo serwuje:
                    moj pradziadek i prababka sa pochowani w israelu, w jerozolimie nawet. moj
                    dziadek kupil tu kiedys ziemie, jeszcze w latach 20 poprzedniego stulecia. moja
                    tate bywal w israelu i ja tez, zanim zrobilam ostateczna emigracje. tak ze jak
                    widzisz, nic nie bylo na slepo i wszystko wiadome z gory. ty to farsztejst? git.
                    guzik znacza resolucje onz? wow, ciucius, nie myslalam, ze sie w czyms
                    zgodzimy, ale jak widac, naprawde cuda chodza po ziemi....
                    ty tez dzisiaj swietujesz shavuot? git. to ja ci zycze hag sameach.
                    • rak101 DANA 26.05.04, 12:25
                      ach ty ty, ty to jestes stare pudlo, trzeba bylo tak od razu, dla ciebie
                      przysluguje okres ochronny, nu, dla ciebie cisnieniomierz, bambosze i
                      oszczedzac zdrowie, nad grobem stoisz, szanuj zdrowko i swoje i innych, po co
                      tak bezrefleksyjnie odchodzic?
                      • Gość: dana33 Re: DANA IP: 192.115.56.* 26.05.04, 12:50
                        raczku zlotko, widac zes nowy, alb o ze niczytasz dokladnie. ja stare pudlo
                        oczywiscie, to juz wie cale forum. ja tez stara szowinistyczno-syjonistyczna
                        kurwa, jesli nie zdazyles doczyta, matka mordercow i sama codziennie zabijam po
                        pare niemowlakow arabskich. to tak z grubsza. jak masz wiecej pytan, bardziej
                        dokladnych to pisz. chetnie cie poinformuje.
                        a tak a propos stare, to rozumiem, ze rachunek zrobiles od tych 20 lat
                        poprzedniego stulecia, nie? miales racje. czy ty z tego tez farsztejst, ze my
                        zydzi narod dlugozyjacy? git.
                        • Gość: rak101 Re: DANA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.04, 13:42
                          zyj nawet 150 lat, ale moze z latami bys tak zlagodniala, bo strasznie jestes
                          zajadla i niesprawiedliwa, jestes przykra po prostu, zle emocje krzeszesz, bawi
                          cie to? spelniasz sie w tym, ze nienawisc siejesz? To taka twoja misja, to po
                          sobie chcesz zostawic? zastanow sie, twoje slowa sa jak iskra do pozaru, nu,
                          sietuj sobie i slodkiego lenistwa zazywaj
                          • Gość: dana33 Re: DANA IP: 192.115.56.* 26.05.04, 13:54
                            raczku drogi, po prostu mnie rozczuliles. ja dosc lagodna starucha, ja tez
                            prawda mowiac, bardzo lubie ludzi jako takich. jak poczytasz dluzej to forum,
                            to zobaczysz, ze ja nwet umiem bvyc slodziusia jak miodzik. ja tylko taka
                            straszna w stosunku do tych, co straszni w stosunku do mnie, mojego narodu i
                            mojego kraju. i ja mysle, ze ja mam prawo bronic tego, co mi wazne i drogie w
                            sytuacji, kiedy jestesmy tutaj atakowani bez przerwy, bez sensu i klamliwie. ty
                            to farsztejst? git.
                            • rak101 Re: DANA 27.05.04, 16:57
                              git Dana, ja fersztej, a Ty? Czujesz to co piszesz? moze teraz warto od siebie
                              zaczac poprawe?
                    • Gość: Amigo. Dana a ile lat ty juz jestes za granica IP: *.block.alestra.net.mx 26.05.04, 15:58
                      ze nie potrafisz ani jednego postu napisac w calosci po polsku?

Zaczynasz mi przypominac jewhatera ktory tez tak pol na half pisze.

• Gość: dana33 Re: Dana a ile lat ty juz jestes za granica IP: 192.115.56.* 26.05.04, 18:40
                        niedostatecznie dlugo, zeby zapomniec, jak sie pisze po polsku.
                    • Gość: Norel Re: Ty naprawdę tego nie rozumiesz? _____________ IP: *.mad.east.verizon.net 26.05.04, 21:53
                      A porownaj historyjke twojej rodziny, ktora tam kiedys ziemie ta odwiedzila i
                      jak to mowisz planowala przeprowadzke od dawna, z arabskimi rodzinami ktore tam
                      mieszkaly i juz wiele pokolen na tej ziemi pochowalo. Jednak oni juz tam nie
                      moga mieszkac a ty ktora ziemie kiedys odwiedzilas mozesz. Teraz pomysl o
                      Zydach o ktorych w zasadzie pisalem, nie znajac twojej osobistej sytulacji,
                      ktorzy NIGDY, PRZENIGDY na tej ziemi nie byli ale nagle na tej ziemi
                      zamieszkali kosztem wygonionych Arabow. . Ilu osadnikow bylo po prostu
                      sprowadzonych z Europy i calego swiata?

Dalej nie rozumiesz dlaczego was nienawidza? To postaw swoja rodzine w takiej
                      samej sytulacji. Nagle UN wywala cie z domu do Gazy i przesiedla Palestynczykow
                      do twojego domu. Bedziesz ich kochac? Cicho bedziesz zyla w nedzy patrzac sie
                      na zmarnowane zycie swoich dzieci bez oporu, bez potrzeby zemsty?

Ja ich rozumie.

I nie mow mi ze nie musza mordowac niewinnych cywilow bo po pierwsze dla nich
                      nie ma niewinnych Izraelczykow a po drugie jak Izrael nie mial przewagi
                      militarnej Zydzi tak samo wysadzali kawiarnie, mordowali politykow, wysadzali
                      samochody, wysylali poczta bomby i uprowadzali samoloty.
                      • Gość: dana33 Re: Ty naprawdę tego nie rozumiesz? _____________ IP: 192.115.56.* 26.05.04, 23:43
                        mhmmmm. moze zrobic inne porownanie? np. porownaj zydow polskich powracajacych
                        po wojnie do swoich domow, ktore zostaly zajete przez polakow, ktorzy mysleli,
                        ze nikt nie przezyl i wcale nie maja zamiaru oddac tych domow i mieszkan ich
                        prawowitym wlascicielom? co ty na to porownanie? bo jakos nie slyszalam, zeby
                        zydi zaczeli zabijac polakow lub ich nienawidziec.... nu? masz cos jeszcze do
                        porownania?
                        • Gość: Norel Re: Ty naprawdę tego nie rozumiesz? _____________ IP: *.mad.east.verizon.net 27.05.04, 13:44
                          A co takie porownanie zmienia w tym co Palestynczycy mysla czy powinni myslec o
                          tobie? Jesli nawet ciebie ktos z Polski wygonil, tak ja Izrael wygonil prawie
                          milion Arabow, czy myslisz ze to zmieni nastawienie Palestynczykow do Zydow w
                          Izraelu? Co to ma do rzeczy z palestynskiego punktu widzenia? Oni byli zmuszeni
                          do opuszczenia swoich domow i do zycia w obozach uchodzcow. Oni wam w Polsce
                          domow nie odebrali.

Ty dobrze rozumiesz nienawisc Palestynczykow do narodu Izraelskiego. Wasze
                          zycie jest zbudowane na nieszczesciu wielu ludzi i tego juz nigdy nie
                          zmienicie. Wygodniej jest jednak muyslec o tych skrzywdzonych ludziach z
                          nienawiscia niz zrozumiec i przyznac sie do brutalnych bledow przeszlosci.
                          • Gość: dana33 Re: Ty naprawdę tego nie rozumiesz? _____________ IP: *.bb.netvision.net.il 27.05.04, 14:10
                            nu, norel, widze ze nie bardzo znasz historie, a krzyczysz, ojwej, jak ty
                            krzyczysz. to dam ci pare wyjasnien:
                            nikt ich stad nie wyrzucal. domy i ziemie wykupowywalo sie od wlascicieli tych
                            ziem (a na nich mieszkali arabowie, ktorzy pracowali u wlasciciela)przez lata
                            cale, jeszcze przed powstaniem israela. odkupowywano ziemie rowniez od samych
                            arabow. odkupowywano od wszystkich, ktorzy byli gotowi sprzedac. w chwili
                            powstania panstwa, dokladnie tego samego dnia, arabowie nas zaatakowali,
                            myslac, ze nas stad wypchna. niestety, przeliczyli sie z wlasnymi silami i
                            przegrali. czesc z nich zwiala, jako ze bracia arabowie z innych
                            krajow "ostrzegli" ich, ze jesli zostana to my ich wykonczymy do ostatniego
                            araba. czesc z nich zostala i mieszka w swoich domach do dnia dzisiejszego.
                            ci, ktorzy uciekli za glosem swoich braci, zamiast byc wlaczonymi do kraju
                            arabskiego, do ktorego uciekli (syria, liban, jordania) zostali przez swoich
                            braciszkow wcisnieci do obozow dla uchodzcow. nie dostali obywatelstw tych
                            krajow, nie dostali pozwolenia na prace. do dnia dzisiejszego. kiedy israel
                            zaproponowal im pomoc i poprawe w warunkach zycia, odmowili. odmowili do tego
                            stopnia, ze zaangazowali do tego onz, ktore ladnie stwierdzilo, ze to nie
                            tereny israelskie i my mamy sie nie wtraca. nu, to sie nie wtracalismy wiecej.
                            kazdy normalny kraj, ktory przyjmuje u siebie uchodzcow, daje im mozliwosc
                            pracy i po kilku latach rowniez obywatelstwo. moze ty wiesz, dlaczego arabskie
                            panstwa nie daly tych samych warunkow uchodzcom z israela? nie wiesz? to sie
                            zastanow. to czesc ich polityki. fakt jest, ze nie my stworzylismy te obozy
                            uchodzcow i nie my ich tam wsadzilismy.
                            • Gość: Norel Re: Ty naprawdę tego nie rozumiesz? _____________ IP: *.mad.east.verizon.net 27.05.04, 17:27
                              Danusiu to co opisalas to oficjalna wersja powstania twojego panstwa ktora jest
                              na pewno wbijana w glowy waszych dzieci w szkole. Ty dobrze wiesz ze tak nie
                              bylo. Krwawy terroryzm byl zydowskim narzedziem w walce o swoj kraj i potem
                              narzedziem, zreszta do dzisiejszego dnia uzywanym, ktorego celem bylo zmuszenie
                              Arabow do opuszczenia swojej ziemi. Nie ma chyba sensu wracac do tak niedawnej
                              przeszlosci i podawac ci wszystkim dobrze znane przyklady masakrowania calych
                              wiosek przez zydowskich terrorystow.

• Gość: dana33 Re: Ty naprawdę tego nie rozumiesz? _____________ IP: *.broadband.actcom.net.il 27.05.04, 20:35
                                ciucius, masz racje.
                                a teraz idz i dyskutuj z kims innym. do niepowaznych i stuknietych nie mam
                                cierpliwosci.
                                • Gość: Norel Re: Ty naprawdę tego nie rozumiesz? _____________ IP: *.block.alestra.net.mx 28.05.04, 16:27
                                  Nie dziwie się i nie gardzę tobą za unikanie prawdy. Nie masz innego wyjścia.
                                  Trudno żyć w świadomości ze opresja, mord i poniżanie narodu palestyńskiego
                                  jest nieodłącznym i koniecznym elementem własnej egzystencji.

pzdr

• rak101 Re: Ty naprawdę tego nie rozumiesz? _____________ 27.05.04, 17:00
                          a nie przyszlo ci do glowy, ze im niemcy albo sowieci zburzyli domy, ze nie
                          zajmowali zydowskich siedzib dlatego ze byly zydowskie, tylko ze byly wolne?
                          • Gość: dana33 Re: Ty naprawdę tego nie rozumiesz? _____________ IP: *.broadband.actcom.net.il 27.05.04, 20:36
                            n awet jak byly wolne, to byly czyjes. a jak na zamknietych drzwiach bylo
                            jeszcze nazwisko birnbaum? a to co z tego, ze puste? nie ich bylo.
                            • Gość: dana33 Re: Ty naprawdę tego nie rozumiesz? _____________ IP: *.broadband.actcom.net.il 27.05.04, 20:38
                              za szybko mi sie kliknelo.....
                              a potem jak wlasciciele wracali, to co> oddawano im te ich mieszkania? nie.
                              give me a break...
                              • Gość: rak101 ok Dano juz po przerwie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.04, 08:43
                                dzien dobry w Warszawie nadal zimno ale slonecznie, to jest naprawde cienki
                                argument o zajmowaniu w zlej wierze ( jak czuje z kontekstu) Zydowskich
                                mieszkan, proponuje Ci taka projekcje: rodzina P siedzi na tobolkach przed
                                otwartymi drzwiami mieszkania rodziny Z, nie wchodzi, tylko sobie koczuje na
                                podworzu, tak bys radzila swoim bliskim? na pewno nie! to dlaczego masz rozne
                                miary?
                                • Gość: dana33 Re: ok Dano juz po przerwie IP: *.jazo.org.il 28.05.04, 09:49
                                  szanowny raku. przyklad nie jest prawidlowy. rodzina z nie weszla sobie do
                                  pustego mieszkania rodziny p. rodzina z odkupila to mieszkanie, lub ta ziemie,
                                  od rodziny p i wybudowala sobie tam dom. rodzina p wziela forse, wyjechala do
                                  wujka sama i tak sie jej tam spodoboalo, ze zostala. teraz rodzina p dostala
                                  zielone swiatlo od tatusia a, ktory jest czlowiekiem lekko zagubionym i nie
                                  bardzo wie co chce. tzn. on chce, ale tez on nie chce. tymczasem on rodzinie p
                                  tylko obiecuje. wiec rodzina p chce wrocic po x latach do swojego mieszkania,
                                  za ktore dostala pieniadza. ale rodzina z nie zgadza sie i ma racje, nie
                                  uwazasz? zaplacila za to i dzisiaj mieszkanie nalezy do niej.
                                  natomiast rodzina po wprowadzila sie do pustego mieszkania rodziny zy i nigdy
                                  za nie nie zaplacila. zamieszkala w mieszkaniu nie swoim, uzywajac i
                                  umeblowania i wszystkiego, co znalazla w tym mieszkaniu. i kiedy rodziny zy
                                  wrocila, to rodzina po nie byla gotowa opuscic mieszkania rodziny zy, ktore
                                  sobie przywlaszczyla, vwez niczyjej zgody. czy wyjasnienie jest bardziej jasne,
                                  raczku?
                                  • Gość: rak101 Re: ok Dano juz po przerwie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.04, 16:58
                                    czy ty szybko piszezs na klawiaturze?
                                    • Gość: dana33 Re: ok Dano juz po przerwie IP: *.broadband.actcom.net.il 28.05.04, 22:18
                                      owszem. 200 uderzen na minute.
            • rak101 dano biednano masz mentalnosc 25.05.04, 21:29
              drzwi od spalonej stodoly, jestes glupia czyli biedna poprostu, rozumek
              malutki, jak u nierasowego ratlerka, zabki chca kasac, ale kazdy sponiewiera,
              bo ratlerek jest glupiutki, takich jak ty trzeba by przymusowo sterylizowac
              • Gość: dana33 Re: dano biednano masz mentalnosc IP: *.broadband.actcom.net.il 25.05.04, 22:12
                wlasnie, masz racje. to kiedy zaczniesz sterylizowac? juz to probowali, ale im
                nie wyszlo. nie zrazaj sie jednak. do odwaznych swiat nalezy.
                • rak101 Re: dano biednano masz mentalnosc 25.05.04, 22:18
                  ja nie zaczne, zal mi tych twoich dzieci, ktore taka kreatura wychowuje na
                  nienawistnikow i klamcow, moze chociaz nie uda ci sie byc babka albo dziadkiem,
                  czym tam jestes parszywcu
            • Gość: hanes Re: Typowe Izraelski krecenie. IP: *.aon.at 25.05.04, 22:12
              No świetnie. Twoje dzieci, wnuki i prawnuki będą tam mieszkać ha ha! A hieny
              na pustyni? Myślisz ze przejdą na wegetarianizm?
              Najzabawniejsze jest, ze to oni na was napadli, abyście mogli sobie zdobyć te
              tereny i ich mordować!!!
              Jacyż oni są wspaniałomyślni ........... a głupota propagandowa twojej agencji
              nie zna granic.
              Wiesz może co to jest ścierwo? Zobacz w lustrze.
              • Gość: dana33 Re: Typowe Izraelski krecenie. IP: *.broadband.actcom.net.il 25.05.04, 22:33
                widze, ze ten odcisk to boli, luderchen.... fajno, niech poboli. nalezy ci sie,
                stinker.
            • grzegorz1948 Re: Typowe Izraelski krecenie. 26.05.04, 00:23
              www.izrael.badacz.org/historia/historia.html#../historia/historia.html
              Nie wtracam sie, tylko podaje wasza historyczna prawde o zdobyczach nie o
              posiadaniu.
              Z uklonami polit
        • Gość: hanes Re: A jakim prawem Izrael pilnuje granice IP: *.aon.at 25.05.04, 22:09
          Zamiast twoich instrukcji z agencji poczytaj czasem gazety, albo rzuć okiem na
          mapę. Może dotrze do ciebie gdzie leży Izrael i gdzie są jego granice, debilko.
          • Gość: dana33 Re: A jakim prawem Izrael pilnuje granice IP: *.broadband.actcom.net.il 25.05.04, 22:34
            a po co ma do mnie dochodzic? der oberstinker und der oberluder wiedza, i to
            juz wystgarcza absolutnie. masz jeszcze cos ciekawego do zakomunikowania?
    • Gość: Ari Re: interesujacy pomysl IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.05.04, 20:26
      Niech ktoś mi odpowie, dlaczego nikt nie szuka przwdziwego winowajcy -
      czyli W. Brytanii, ktora całe to nieszczęście spowodowała, obiecując tę ziemię
      obu stronom? Zamiast pętać sie po Basrze, Angole powinni podjąć się mediacji w
      Palestynie. Bo to samo się nie skończy.Każda ze stron ma nóż na gardle, z tym,
      że jedni chcą żyć, drudzy niekoniecznie, co niejako wyrównuje przewagę
      techniczną. Był kiedyś taki kawał, o amerykańskiej i ruskiej "karności"
      żołnierskiej: kazali na pokaz wyskoczyć z wieżowca Amerykaninowi. Skoczył, ale
      przedtem upewnił się co do losów rodziny itd. Rusek usłyszał rozkaz i biegiem
      leciał skakać.Złapali go za frak i spytali - dlaczego, a on - j....ć takuju
      żiźń. No właśnie: Palestyńczyków nikt nie chce i nikt nie weźmie, bo to niesie
      wojnę. To co mają robić? I tak będzie się krew lała..
      • Gość: dana33 Re: interesujacy pomysl IP: *.broadband.actcom.net.il 25.05.04, 22:15
        wow, ari. palestynczykow nikt nie chce? a ja ciagle myslala, ze to nas nikt nie
        chce.... ty mi zrob tojwe, ty sie zapytaj, czy canada nas chce, dobrze? my
        bysmy sie tam od razu sie przeprowadzili, bo sasiadow bysmy mieli duzo
        przyjemniejszych, ty farsztejst?
    • Gość: Wqrwiony2 Nikt nie lubił SS-manów a wy właśnie sięgnęliście IP: 195.150.115.* 25.05.04, 20:38
      do wypróbowanego ideału - gratuluję! Jak widzę, nie przejdzie ci przez gardło
      przyznanie, że wasza "bohaterska armia" popełnia zbrodnię... Bądź łaskaw założyć
      forum - dajmy na to - "Volkischer Beobachter", jak się bowiem wydaje, bliżej wam
      do nazistów, niż waszych przodków...
    • Gość: Wqrwiony2 Jakie bogactwo frazeologii: "ciuciuś", "git", IP: 195.150.115.* 25.05.04, 20:40
      "fersztejst" - wychowanie tatki-ubeka?
      • Gość: Wqrwiony2 admin- sieć wam się sypie - powyższy post był IP: *.aine.pl 25.05.04, 21:36
        odpowiedzią dla Dany33, a umieściliście go w złym miejscu!
        • Gość: dana33 Re: admin- sieć wam się sypie - powyższy post był IP: *.broadband.actcom.net.il 25.05.04, 22:17
          ty tylko spokojnie, wqrwielski, ja wiem dobrze, ze to bylo do mnie.
      • Gość: dana33 Re: Jakie bogactwo frazeologii: "ciuciuś", "git" IP: *.broadband.actcom.net.il 25.05.04, 22:16
        nie, ciucius, wychowanie taty-zyda, farsztejst? git
        • Gość: Bnadem Sądzę, że Wqrwiony ma rację; ogół Żydów w IP: *.wszib.krakow.pl 26.05.04, 07:52
          Polsce stanowili porządni ludzie. Aby osiągnąć twój poziom, Dano, potrzeba było
          wyjątkowego wychowania, łączącego w sobie nikczemność, pogardę oraz
          zbydlęcenie.
          • Gość: dana33 Re: Sądzę, że Wqrwiony ma rację; ogół Żydów w IP: 192.115.56.* 26.05.04, 10:18
            bnadem, zlotko moje, long time no see..... wszystko sie zgadza, co napisales,
            ale ta "nikczemność, pogardę oraz zbydlęcenie." to mam tylko dla wyjatkowej
            czesci ludzi na tym forum, chyba ze jeszcze nie zauwazyles, ale jak sie
            postarsz, gto zauwazysz... :)
            • Gość: Wqrwiony2 To widać, Danuś, to widać... IP: 195.150.115.* 26.05.04, 17:05
    • Gość: Gucio Bezczelny pomysl bezczelnych zydow IP: *.ipt.aol.com 25.05.04, 20:44
      > Zydzi mordowali tak Egipcjan, jak i teraz Palestynczykow. Dajan rozstrzelal
      wszystkich jencow wojennych i buldozerami zasypano ich gdzies na pustyni
      Synaju. Podsluchane rozkazy tego rodzaju skonczyly sie perfidnym zbombardowniem
      i usilowaniem zatopienia 'Liberty', statku amerykanskiego, ktory byl absolutnie
      bezbronny, ale wyposazony w elektronike do nasluchu tego, co sie w wojnie
      wowczas tam dzialo.

< Teraz zydy sobie wykombinowaly bezczelnie szatanski pomysl, aby to nie ich
      granice, ale dla bezpieczenstwa zydow, Egipcjanie pilnowali aby Palestynczycy
      nie mieli czym walczyc w slusznej swojej walce z bestialskim okupantem
      zydowskim, mordujacym ich i przesladujacym na kazdym kroku od czterdziestu
      lat!!!

> Szatan moze tylko tworzyc zlo!!!
      • tifus.nie.flavius wlasnie! 25.05.04, 21:35
        deske,
        znacznie lepszy sposob rozwiazac problem z tunelami to otwarcie pozwolic
        Palestynczykom importowac bron. I to nie tylko z Egiptu, ale z calego swiata.
        Z Chin, Korei Polnocnej, Iraku, Francji, Irlandii, Czech... Zamiast posylac
        swoje wojsko do Gazy, syjamisci beda mogli poslac tam swoich urzednikow celnych!
        t.
    • gw_bush Re: interesujacy pomysl 25.05.04, 20:54
      Gość portalu: z daleka napisał(a):

> Palestynczycy bardzo nie lubia zolnierzy izraelskich wogole, a szczegolnie
      > tych szwedajacych sie po granicy Gazy z Egiptem, burzacych podejrzane domy i
      > wysadzajacych w powietrze podkopy sluzace do przerzucania broni z Egiptu.

Ja tez podejrzewam kilka domow o dzialalnosc wywrotowa.
      Czy jak ja je podejrzewam to sa one podejrzane ?
      • Gość: AS Re: interesujacy pomysl IP: 80.119.245.* 25.05.04, 21:37
        Gość portalu: gw_bush napisał:
        > Ja tez podejrzewam kilka domow o dzialalnosc wywrotowa.
        > Czy jak ja je podejrzewam to sa one podejrzane ?

Dla Ciebie tak. I jesli dzialalnosc wywrotowa Ci grozi, lepiej zajrzec do
        srodka. Jesli zas podejrzenia sie sprawdza, zareagowac stosownie do skali
        niebezpieczenstwa, ktore owa dzialalnosc niesie, np. zlikwidowac arsenal,
        zdetonowac ladunki, wysadzic tunel, ..., napisac donos, schowac sie za krzakiem.

• rattler Re: interesujacy pomysl 25.05.04, 21:35
      Typowo zydowskie zalatwienie sprawy - Czyims kosztem ! Skad wiesz czy to nie
      egipscy szmuglerzy kopia , kto ich bedzie pilnowal ?

A w ogole dziwie sie ze nie przeszmuglowali do tej pory czegos efektywniejszego
      Mala buteleczke ktora pomscila by z nawiazka ich poleglych i pomordowanych .

narazie
    • Gość: jarek-Zyd Bardzo cie prosze, nie uzywaj nazwy Palestynczyk IP: *.fastres.net 25.05.04, 21:36
      mowiac o tych arabskich Mordercach i potomkach okupantow Palestyny.
      Prawidlowo jest Arab z Palestyny, Arab nazywany sie Palestynczykiem to wymysl
      Sovietow w roku 1956.
      • rattler Re: Bardzo cie prosze, nie uzywaj nazwy Palestync 25.05.04, 21:50
        A ty ashke-nazi , skad ty jestes i jak ty sie nazywasz ? Praprzodku mieszanych
        sowietow , nie ze stepow przypadkiem , Khasar ?

narazie
        • Gość: jarek-Zyd ja bylem i zostane Zydem i nie bede sie IP: *.fastres.net 25.05.04, 21:53
          podawal za Polaka.
          • rattler Re: ja bylem i zostane Zydem i nie bede sie 25.05.04, 22:07
            Prawa do zydostwa (wiary) nikt ci nie broni , prawo do ziemi jest zaklepane
            rodzimym Izraelitom a wy jestescie przybledy ze stepow , uzurpatorzy - Tu ma
            ziemi mozecie se dowodzic do woli , tam u gory , bedzie wam troche trudniej :-)

narazie
    • Gość: hanes Re: interesujacy pomysl IP: *.aon.at 25.05.04, 22:07
      A ai twierdzi, ze wysadzacie domy w celu rozszerzenia waszych osiedli. Czemu
      nie poprzestaniecie na wymordowaniu właścicieli, jak w 1948? Standard wam nie
      odpowiada? Brzydko umeblowane?
      Myślisz czasem gościu z daleka, o ludziach którzy kiedyś mieszkali w „twoim”
      domu? Wiesz może co się z nimi stało?
      • Gość: Gucio He,he... IP: *.ipt.aol.com 25.05.04, 22:11
        > Cokolwiek ludzkie jest im obce!!!
      • Gość: dana33 Re: interesujacy pomysl IP: *.broadband.actcom.net.il 25.05.04, 22:19
        hansilein, a co z twoja rodzinka w polsce? w jakim domu oni mieszkaja? a moze
        to po tych zydach, co ich w kielcach zamordowaliscie?
        • Gość: Gucio He,he... IP: *.ipt.aol.com 25.05.04, 22:29
          > W Kielcach to byly zydy-zebraki.

> Zydowska bezpieka tam ich wybila bo to bylo taniej anizeli w chlewie karmic.

> No i wstydzili sie tych lachmaniarzy!

> To byl dobry i mily panu Bogu uczynek, bo dzieci wiecej nie mordowali tam
          zydy na mace...
          • Gość: Hanes Re: He,he... IP: *.aon.at 25.05.04, 22:55
            Poniewaz raz sie zwraca do mnie "wy Austriacy" a raz "wy Polacy", nie calkiem
            zaskoczylem. To jej chodzilo o te pare osob, zamordowanych w Kielcach po
            wojnie? Niezaleznie od tego kto to zrobil, powinno to budzic u niej tylko
            politowanie.
            Przeciez tyle, to oni potrafia zabic do poludnia!
            Hitler to co innego! Dla niej wzor do nasladowania. Moze zauwazyles, ze nigdy
            nie powiedziala o nim zlego slowa.
        • Gość: hanes Re: interesujacy pomysl IP: *.aon.at 25.05.04, 22:30
          No pewnie! Ale przynajmniej nikogo nie wypedzili, ani nie zamordowali. Domu tez
          nie zburzyli - wystarczyla dezynfekcja, dezynsekcja i deratyzacja.
    • Gość: wszystkojednokto Re: interesujacy pomysl IP: *.chello.pl 25.05.04, 22:59
      znowu cos chcecie załatwiać cudzymi rękami
      • Gość: AS Re: interesujacy pomysl IP: *.225.39-62.rev.gaoland.net 25.05.04, 23:19
        Coz, jesli to "cudzym rekom" na reke!
        Jest tez pomysl (Dahlana), aby granica byla pilnowana przez sily ONZ. Tez niby
        cudze rece, ale troche mniej cudze od egipskich, co :)?
    • krolowa_bona Dobry pomysl, z daleka, bardzo dobry! 25.05.04, 23:50
      Ja sie podpisuje obydwoma rekami!
      Przynajmniej moze rzeczywiscie pod Egipskim czujnym okiem rozwinie sie sensowna
      kontrabanda broni dla palestynskich powstancow - zaopatrzenie na miare popytu.
      • Gość: z daleka Re: Dobry pomysl, z daleka, bardzo dobry! IP: 5.5R* / 83.130.242.* 26.05.04, 00:28
        Ja tez uwazam ze pomysl jest dobry. Egipcjanie , jesli potraktuja go powaznie,
        a potraktuja jesli ich Pan im kaze, to Arabowie z Palestyny zostana pozbawieni
        sporego arsenalu z poludnia. Ci zas co sie nie podporzadkuja zostana
        odstrzeleni szybko i sprawnie przez braci Egipcjan.
        • krolowa_bona Re: Dobry pomysl, z daleka, bardzo dobry! 26.05.04, 00:33
          No oczywiscie twoje i moje oczekiwania od Egipcjan to dwie przeciwlegle
          skrajnosci.
          Biore zaklad ze Egipcjami raczej po mojej linii by dziali 10:1 ;)
          • Gość: z daleka Re: Dobry pomysl, z daleka, bardzo dobry! IP: 5.5R* / 83.130.242.* 26.05.04, 00:39
            Rozumiem krolewski gest i rozrzutnosc, ale to nie zwalnia od myslenia Bono.
            Przeciez powyzszy uklad mozliwy bedzie tylko i wylacznie wtedy ,gdy Egipt
            zobowiaze sie do pilnowania granicy. Jesli sie zobowiaze to terrorysci arabscy
            z Palestyny maja przechlapane jak 10:1.
            • krolowa_bona Re: Dobry pomysl, z daleka, bardzo dobry! 26.05.04, 00:54
              Alez tak, oczywiscie ze sie zobowiaze, i bedzie uwazal na kazdego
              Palestynczyka, ktory nielagalnie bedzie sie staral uciec z tego piekla co im
              tam zgotowaliscie. Ale co do dostaw srodkow wybuchowych w przeciwnym kierunku,
              to to juz insza inszosc.
              Czy twojego psa by to obchodzilo (nawet jakbys mu nakazal "Pilnuj Burek") ze u
              sasiada koty ze soba nawzajem koty dra? Podjalby raczej akcje jakny te koty na
              jego wlasne terytorium sie przeniosly. Na dobra sprawe to by sie nawet cieszyl
              ze koty sie miedzy soba bija bo przynajmniej nie maja czasu na inny mischief.
              • Gość: z daleka Re: Dobry pomysl, z daleka, bardzo dobry! IP: 83.130.242.* 26.05.04, 01:01
                Nie sprowadzalbym wszystkich porownan do swiata zwierzecego, bo on ma swoje
                problemy i nie zasze sa one porownywalne z naszymi. Niemniej jesli sie upierasz
                to powiem Ci, ze jasli Twoj Burek nie dopilnuje tego co ma pilnowac , to nie
                dostanie zrec i szybciutko zrozumie po co Pan dal mu zeby i pazury.
                • krolowa_bona Re: Dobry pomysl, z daleka, bardzo dobry! 26.05.04, 01:05
                  Oj nakarmie Burka, nakarmie. Moze nawet i wiekszy wybieg bedzie mial na
                  exercise jak sie wszystkie koty u sasiada wymorduja, i bedzie wiecej miejsca
                  dla porzadnych psow.

Ja osobiscie kota tez mam i u mnie w domu koty i psy zyja w harmonii, ale nie
                  kazdy potrafi dac przyklad tolerancji swoim zwierzakom.
          • Gość: Gucio Re: Dobry pomysl, z daleka, bardzo dobry! IP: *.ipt.aol.com 26.05.04, 00:56
            > Mnie tez sie podoba!!!

> Pomysl - marzenie!!!

> Kilka sredniej wielkosci 'brudnych'
            atomowych bombek przemyycic i spokoj tam, gdzie nawet I-sra-ela!!!
            • Gość: z daleka Re: Dobry pomysl, z daleka, bardzo dobry! IP: 5.5R* / 83.130.242.* 26.05.04, 01:04
              Zupelnie zapomnialem powiedziec, ze Arabom z Palestyny ten pomysl wcale sie nie
              podoba. Pewnie przyzwyczaili sie do nas.
            • krolowa_bona Re: Dobry pomysl, z daleka, bardzo dobry! 26.05.04, 01:08
              Z daleka jest gosciu OK, no nie? ;)
              • Gość: dana33 Re: Dobry pomysl, z daleka, bardzo dobry! IP: 192.115.56.* 26.05.04, 10:22
                wow, krolowo, wprawdzie powoli, ale asimon ci wreszcie wpadl we wlasciwe
                miejsce....
                • Gość: z daleka Re: Dobry pomysl, z daleka, bardzo dobry! IP: 5.5R* / 83.130.242.* 26.05.04, 10:26
                  Praca u podstaw daje rezultaty. To pocieszajace.
                  Hag sameah.
                  • Gość: dana33 Re: Dobry pomysl, z daleka, bardzo dobry! IP: 192.115.56.* 26.05.04, 10:41
                    hag sameach, z daleka.... :)
                    • biedronka24 Dano pozdrowienia 26.05.04, 18:25
                      i nie bierz na powaznie tych chamow od ´debilek´ ´idiotek´ i starych czegos tam.
                      Chamstwo wylazi i nie ma zwiazku z narodowoscia. Dzis kazdy dresiarz ma dostep
                      do netu i przewaznie moze sobie na nim spedzac najwiecej czasu.
                      Stad te kontrasty. Malo tego przy pomocy wyszukiwarek moze ´zablysnac´ jakas
                      wiedza. Niestety najczesciej nie moze podac jej zrodel a jesli nawet wie
                      cokolwiek to jest to wiedza szalenie powierzchowna. Z roznego rodzaj stronek pt.
                      ´jak zbudowac bombe´ itd. Przeciez sama swietnie wiesz.
                      Prozno tu szukac jakichs wartosci i rozsadnej dyskusji. Poczucie humoru to tu
                      ewenement. Para dobrych przyjaciol wystarcza aby zaspokoic dzienna potrzebe.
                      Pisz jak piszesz ( i ja nie we wszystkim sie z Toba zgadzam i wiem swietnie ze
                      bywasz czasem troche zlosliwa) ale to co tu sie dzieje nie jest naprawde warte
                      zaangazowania. Nie wiem co nazywacie praca u podstaw ale na tym etapie nie
                      warto. Chyba nie wierzysz, ze ktos kto w co drugim slowie zwraca sie tak do
                      kobiety albo produkuje bezmyslne bluzgi jak niejaki Gucio wogole cokolwiek
                      pojmuje. Nietrudno zgadnac co jest kluczowe w jego ´systemie wartosci´.
                      Czy warto? Nie rozmawiasz z Polakami. Rozmawiasz z jakimis dresiarzami ktorzy
                      rownie dobrze mogliby byc Chinczykami :)
                      Milego dnia. Ja i tak zbyt wiele czasu tu stracilam na ogladanie jak mozna
                      przeinaczyc kazdy dowolny tekst i kazde slowo:)
                      • Gość: dana33 Re: Dano pozdrowienia IP: 192.115.56.* 26.05.04, 18:47
                        dzieki za mile pozdrowienia. chyba nie myslisz, ze ja mam nadzieje zmienic ta
                        zgraje? ja tu za dlugo, zeby miec jakiekolwiek zludzenia, ja ich od razu po
                        pierwszym poscie juz segreguje i wkladam do odpowiednich szufladek....
                        a wytknac im ich glupote, ich chamskie zachowanie, ich kompletna niewiedze to
                        ja baaaaardzo lubie. wiesz, jedem tierchen sein pläsierchen, jak to sie mowi
                        ladnie.... :)
                        pozdrowienia i dla ciebie
                      • Gość: z daleka Re: Dano pozdrowienia IP: 5.5R* / *.inter.net.il 26.05.04, 18:48
                        Augustyn z Hippony powiedzial:
                        "Zlym sie nie podobac, wielka to jest chwala."
                        I mal racje.
                        Pozdrowienia
                        • biedronka24 Piekny cytat ´z daleka´ 26.05.04, 21:17
                          i jak zawsze celny i trafiony.
                          • Gość: Wqrwiony2 Miałaś mi pokazac, gdzie popierałem rasizm, IP: *.aine.pl 26.05.04, 21:27
                            wazeliniaro...
                        • Gość: Wqrwiony2 Relatywizm i jego wartość dobrze odmalowuje inny IP: *.aine.pl 26.05.04, 21:26
                          cytat:
                          Ver filt zikh, der meynt zikh.
                          Weź to sobie do serca.
                        • Gość: ABE Re: Dano pozdrowienia IP: *.directories.co.nz / *.directories.co.nz 26.05.04, 23:19
                          Alez ty mi sie podobasz, z daleka! Taki Silaczek jestes, przeciez. Jak dobrze
                          poszukamy to sie okaze, ze Prus tez Zydem byl, he?
                          Wracajac do tematy, czy jak ty mi sie podobasz (i to bez krztyny sarkazmu)to ja
                          sie juz nie kwalifikje na "zla"?

Czemu lubie z daleka:
                          1. Bo niezaleznie czy w jego wlasnym mniemaniu znizac sie musi niepomiernie aby
                          rozmawiac z Polska holota na tym forum, to sie tym nie zdradza. Nawet czasami
                          sie porzadnie zdenerwuje, co by oznaczalo, ze jestesmy w stanie jak to sie
                          mowi "push his buttons".
                          2. Bo ma poetycka wyobraznie i ciekawe metafory forumowe tworzy.
                          3. Bo nikomu otwarcie nie ubliza (a jak juz to w bardzo zakamuflazowany sposob)
                          and many, many more.
                          • biedronka24 No ty ABE napewno popychasz guziczki. 26.05.04, 23:23
                            nikt ci nie umknie. Niby szanujesz - a jednak nie do konca.
                            • Gość: ABE Re: No ty ABE napewno popychasz guziczki. IP: *.directories.co.nz / *.directories.co.nz 26.05.04, 23:28
                              Chyba za duzo, biedroneczko, czytasz miedzy liniami. U mnie wszystko czarne na
                              bialym, miedzy liniami czytac nie trzeba.
                              • Gość: sp;lit Re: No ty ABE napewno popychasz guziczki. IP: *.nas30.tukwila2.wa.us.da.qwest.net 27.05.04, 14:34
                                I niechcacy wyszlo ze nasza biedroneczka ma amerykanskie kropeczki :)

uklony
                                • biedronka24 Split a ty masz jakie kropeczki? 27.05.04, 14:39
                                  Bo mieszkasz gdzies, a jestes anty?
                                  Ciekawostka. Bo jak jestes obywatelem- to moze sie myle a moze skladales przysiege?
                                  A jak jestes imigrantem to zachowuj sie jak gosc- dla wlasnego dobra.
                                  Ja w USA nie mieszkam. Jak dla mnie za daleko do przyjaciol i ojczyzny.

• Gość: sp;lit Re: Split a ty masz jakie kropeczki? IP: *.nas30.tukwila2.wa.us.da.qwest.net 27.05.04, 17:18
                                    Split to masz w gaciach , a moze dwa :) Ja jestem sp;lit ! Powtorz !

Ano jestem tu obywatelem od dwudziestu lat ,... W wolnym kraju , gdzie krytyka
                                    jeszcze nie jest podciagana pod "anty" , na szczescie .

Skad wiesz czy bysmy cie chcieli i czy sie kwalifikujesz - Tacy co sie wlasnego
                                    cienia boja i innym glupie rady daja , nie sa tu zbyt mile widziani ,...:)))

10 godzin lotu , a tu tez mozesz miec przyjaciol i ojczyzne :)

uklony

===============================================================================

Ja w USA nie mieszkam. Jak dla mnie za daleko do przyjaciol i ojczyzny.
                                    • biedronka24 no widzisz dichotomiczny :=( 27.05.04, 17:42
                                      z ´gaciami´.
                                      Moze sie wkrotce przekonam:)
                                      A takich jak ty co maja tylko wulgaryzmy i ´gacie´ za oreze to sie tak
                                      straszliwie boje ze nawet te 10 godz przelece. Zapewne wolno ci tez wieszac psy
                                      na ´twojej starej´ wiec z tego chetnie i niezadko korzystasz tu na forum.
                                      Wobec tego dziekuje za jasne pokazanie dlaczego takich jak ty czytac nie warto-
                                      bedzie ci nadal wolno wypisywac rozne bzdury i obrazac innych - a nawet jeszcze
                                      bardziej wolno :)
                                      • Gość: sp;lit Re: no widzisz dichotomiczny :=( IP: *.nas30.tukwila2.wa.us.da.qwest.net 27.05.04, 18:48
                                        Na mojej starej , nie tylko nic nie wieszam , ale sie o Niej nie wypowiadam ,
                                        zbyt dawno opuscilem , zbyt rzadko odwiedzam ,... Rzeczywistosc troche inna ,
                                        (na polkach) chamstwo te same a tak naprawde to duzo sie nie zmienilo ,...

dichotomiczny ,... Wrzucilem to na search , wyskoczylo dwie pozycje - Moge sie
                                        tylko domyslac , co biedroneczka probuje przekazac :)

uklony

Zapewne wolno ci tez wieszac psy na ´twojej starej´ wiec z tego chetnie i
                                        niezadko korzystasz tu na forum.
                                      • Gość: Wqrwiony2 Nie "dychotomiczny" aby? i co z moim rasizmem? IP: *.aine.pl 27.05.04, 20:06
                                        pokażesz wreszcie dowód, kłamliwa florciu?
    • Gość: wszystkojednokto Re: interesujacy pomysl IP: *.chello.pl 26.05.04, 16:46
      A może by tak wzorem polskich władz sprowadzić na granicę Indian Navaho.
      Doskonale sprawdzają się w dzikim pustynnym terenie.
      • Gość: z daleka Re: interesujacy pomysl IP: 5.5R* / *.inter.net.il 26.05.04, 16:54
        A po co i dlaczego fatygowc Indian navaho i polskie wzorce? Czy uwazasz, ze
        Egipcjanie nie sa wystarczajaco kompetentni do pilnowania wlasnej granicy?
        • Gość: wszystkojednokto Re: interesujacy pomysl IP: *.chello.pl 26.05.04, 17:03
          No,jak mi na czymś zależy to muszę sam sobie kupić.
          • Gość: z daleka Re: interesujacy pomysl IP: 5.5R* / *.inter.net.il 26.05.04, 17:17
            Twoje skroty myslowe moga prowadzic do zbednych nieporozumien. Nie badz wiec
            sknera i dorzuc pare slow dla jasnosci.

wszystkojednokto napisal, ze: No,jak mi na czymś zależy to muszę sam sobie
            kupić.
            • Gość: wszystkojednokto Re: interesujacy pomysl IP: *.chello.pl 26.05.04, 20:36
              Moja uwaga dotyczyła twojej propozycji zatrudnienia Egipcjan w charakterze
              bodyguardów.Nie sądzę by byli zainteresowani Twoją propozycją z naturalnych
              przyczyn,o których dużoby mówić.
              Czy się ze mną zgadzasz?
              Społecznie - czynność tę winni wykonywać bezpośrednio zainteresowani
              szczelnością granic.
              Najemnikom trzeba zapłacić.Takie jest prawo dżunglii-nawet na Bliskim Wschodzie
              Czy się ze mną zgadzasz?
              • Gość: z daleka Re: interesujacy pomysl IP: 5.5R* / *.inter.net.il 26.05.04, 21:56
                Sprawa jest bardziej zawila niz sie to wydaje z perspektywy europejskiej wyspy
                spokoju i wzajemnego zrozumienia. Granica egipsko izraelska powinna byc
                strzezona przez obydwie strony i tak tez jest na calej jej dlugosci poza
                skomplikowanym malenkim odcinkiem Gazy. Tam Egipcjanie maja slaby wzrok i
                opoznione reakcje. Arabowie palestynscy w tym tzw.policja(sic) palestynska
                oczywiscie tak sa mocno zaangazowani w przemyt i kopanie tuneli, ze nie starcza
                im czasu na durnowate pilnowanie granicy. Ktoz pozostal? Izraelscy zolnierze.
                Tych jednak nie akceptuje tam nikt. Nawet duza czesc samych izraelczykow
                przeciwna jest temu. Co pozostaje? Wyjsc stamtad, to po pierwsze. Wywalic mur
                az do nieba( ze swobodnym przejsciem miedzy Egiptem a Gaza)- to po drugie. Po
                trzecie czekac. Na co?. Na to ze Egipcjanie bez proszenia, bez dziennikarzy i
                za darmo wprowadza na granicy super porzadek.
                • Gość: OSKAR Re: interesujacy pomysl ALE NIE REALNY IP: *.pop.bezeqint.net 26.05.04, 23:35
                  DROGI Z DALEKA, GDYBY EGIPCJANIE CHCIELI, NIE BYLOBY JUZ TERAZ TUNELI,
                  PRZEMYTU BRONI I NARKOTYKOW. ALE ONI NIE CHCA. DAC IM PILNOWAC CO SIE NAZYWA W
                  ZARGONIE WOJSKOWYM LINIA "PHILADELPHI" TO JAKBY DAC KOTU PILNOWAC MISKE MLEKA...
                  NASZ POKOJ Z EGIPTEM - ZIMNY JAK SYBIRSKIE STEPY - JEST LEPSZY, CO PRAWDA, NIZ
                  STAN WOJENNY, ALE DALEKI, SADZE, DO SZCZEREGO ZAUFANIA Z NASZEJ STRONY.
                  PRZYNAJMNIEJ W CZASIE GDY SZALEJE TA INTYFADA NR.DWA. JA OSOBISCIE JESTEM ZA
                  ABSOLUTNYM WYCOFANIEM SIE Z STREFY GAZY, ALE NIE POCHOPNIE. MUSIMY ZAPEWNIC
                  BEZPIECZENSTWO POGRANICZNYCH MIEJSCOWOSCI ZACHODNIEGO NEGEWU, BO GDY TEGO NIE
                  ZROBIMY, UZBROJONY HAMAS PO ZEBY W NOWOCZESNA BRON STANIE SIE DLA NAS COS
                  WRODZAJU HISBULLAH, A MOZE JESZCZE GORSZY.
          • Gość: moza Re: interesujacy pomysl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.04, 19:19
            o rany
      • Gość: sp;lit Re: interesujacy pomysl IP: *.nas28.tukwila2.wa.us.da.qwest.net 26.05.04, 20:02
        Tys sie za duzo Maya naczytal ,... Dzisiejsi Navaho (nie tylko oni) maja
        problem po dwoch piwach wlasna chalupe znalezc . W drodze do domu koncza w
        rowach albo koncza na cacy rozjechani przez swoich ziomkow na kleju czy
        imitation silver w areozolu .

Pozatym koles , indiancy nie musza i nie chca pracowac , wola wegetowac na
        welfare i innych zapomogach . Alkoholik czy narkoman to u nas bardzo chorzy
        ludzie i jako niezatrudnialni dostaja dodatkowo ok 600 dolcow miesiecznie ,...

Only in America - Smutne , ale prawdziwe ,...

uklony
        • Gość: wszystkojednokto Re: interesujacy pomysl IP: *.chello.pl 26.05.04, 21:06
          każdy kraj ma takich rasistów jak na to zasługuje.
          Sorry Split jestem tu nowy i nie wiem skąd nadajesz.
          Ale gentelmani nie dyskutują o faktach,a oddział Indian Navaho patrolujących
          Bieszczady widziałem w TVP na własne oczy .Udanie maskowali swój alkoholizm.
          • Gość: sp;lit Re: interesujacy pomysl IP: *.nas28.tukwila2.wa.us.da.qwest.net 26.05.04, 22:56
            Nie ukrywam logiem skad jestem , gdybys spojrzal na moj adress , mialbys
            dostateczne info zeby mnie zlokalizowac ,... Jestem z NW USA , z okolic Seattle

W kazdym szczepie znajdzie sie pare czarnych owiec , ktore wola pracowac niz zyc
            jak reszta ,... Na wschodnim wybrzezu , Mohawks , Oneida ma 2-3 brygady
            steelworkers (ponad setka) ktorzy sa rozrywani przez kontraktorow budujacych
            wiezowce , nie maja rownych na swiecie ,... Kiedys Navajo pomogli wygrac II
            Wojne , sluzac w wydzialach szyfrow na frontach ,

Rzeczywistosc jest inna my friend , zajrzyj do Seattle , Portland OR ,
            Vancouver BC , Calgary AL , a szybko zauwazysz ze polowa bums w zaulkach to
            Indianie , krorzy koncza jak ich slynny bohater Geronimo , o ktorym napewno
            duzo slyszales , oprocz tego ze zmarl na skutek uduszenia sie wlasnymi
            wymiotami po bibie z woda ognista .

Navajo , (inni rowniez) mogli by dzisiaj zyc na niezlym standarcie , na ich
            rezerwacie jest slynne Monument Valey , atrakcja turystyczna , pozatym
            wydzierzawili US Goverment 2 nieczynne kopalnie srebra , na sklad odpadow
            radioaktywnych za grube pieniadze ,... Navajo , akurat nie , ale inne szczepy
            mogly by dobrze zyc z kasyn , smoke shops , czarterow wedkarskich etc , ale
            korupcja kacykow , lenistwo zzeraja ich od srodka ,... Kacyki i ich rodziny
            spotkasz na yachtach w Monte Carlo , French Riviera , w Vegas , wszedzie tam
            gdzie kosztuje , a na rezerwatach (bylem w kilkunastu) alkoholizm , narkomania
            a co za tym idzie , aids i choroby weneryczne .

Widzialem kilkanascie rezerwatow na zachod od Mississippi , wszedzie to samo ,
            korupcja do potegi , co miesia kupuje pare kartonow papierosow na pobliskim
            rezerwacie za 1/3 rynkowej ceny (nie placa podatkow) , sklep prowadza dalecy
            kuzynowie chiff'a , pod pawilonem flota Hummies , ktora przyjezdzaja do pracy z
            kolami i oponami prawdopodobnie drozszymi niz twoje auto , jesli je masz ,...

Jestes nowy a juz wyniuchales rasiste , nie wiedzac nawet , skad jestem ,...

Gratuluje wyczucia , bo chyba jestem ,... Patrzac na bumow w poludnie
            ucinajacych sobie pijacka drzenke w zaulkach , wiedzac ze stac ich na to z
            moich podatkow , a ja ku#wa i moja zona wstajemy o 5-tej rano , zeby na to
            zapracowac i zeby jeszcze nam cos zostalo na zycie , to normalne , nie uwazasz ?

Pracujesz ? Placisz podatki ?

uklony
            • Gość: wszystkojednokto masz rację to brak doświadczenia IP: *.chello.pl 27.05.04, 14:48
              ale teraz po paru dniach widzę że nikt się tutaj nie truma tematu.
              Pisałem tylko,ze jeśli Izrael chce mieć dobrze pilnowane granice t o niech za
              dobre pieniądze zatrudni Indian Navaho (takich jak widzialem w naszej
              TV,specjalistów od tropienia),bo za profesjonalną usługę trzeba płacić
              I to jest moja konstruktywna,alternatywna "interesująca propozycja"
              Gość z daleka mi odpowiada ale na inny temat,ty wyjeżdżasz z atakami na
              wszystkich Indian(a do nich mam przyznam się szczerze sentyment,rzeczywiście
              naczytałem się Maya)
              Pracuję,dlatego odpowiadam na posty po paru godzinach,płacę
              • Gość: sp;lit Re: masz rację to brak doświadczenia IP: *.nas30.tukwila2.wa.us.da.qwest.net 27.05.04, 16:21
                Ja tez sie naczytalem Maya , dlatego tak sie rozczarowalem ,... Nie wiem kto
                dokonal tego wyboru zeby Navajo zatrudnic w Bieszczadach , jestem pewny ze
                wiekszosc tych zwiadowcow widziala zielone drzewo po raz pierwszy w zyciu :)))

Podaje fotki jak wyglada typowy krajobraz rezerwatu ,...

uklony

images.google.com/imgres?
                imgurl=www.usda.gov/oc/photo/97c3562.jpg&imgrefurl=www.usda.gov/oc/photo/
                97cs3562.htm&h=415&w=640&sz=71&tbnid=hazqLJs6EMYJ:&tbnh=87&tbnw=134&start=9&prev
                =/images%3Fq%3Dnavajo%2Breservation%26hl%3Den%26lr%3D%26ie%3DUTF-8%26sa%3DN

Tu kliknij na tytulowa fotke albo ostatnia w drugim rzedzie "navajo reservation"
                Tak wyglada krajobraz skad oni pochodza

images.google.com/imgres?imgurl=www.mauriceconsulting.nightwork.com/images/Navajo%
                2520Res.jpg&imgrefurl=www.mauriceconsulting.nightwork.com/desktops.htm&h=
                768&w=1024&sz=243&tbnid=j4y-j4XVC7YJ:&tbnh=112&tbnw=149&start=53&prev=/images%
                3Fq%3Dnavajo%2Breservation%26start%3D40%26hl%3Den%26lr%3D%26ie%3DUTF-8%26sa%3DN
                • Gość: wszystkojednokto Re: masz rację to brak doświadczenia IP: *.chello.pl 27.05.04, 16:35
                  coś mi nie wyszło z tym klikaniem-napisali Apache forbidden
                  Jesteś pewny , że to nie jest strona pentagonu.
                  pozdrawiam
                  • Gość: sp;lit Re: masz rację to brak doświadczenia IP: *.nas30.tukwila2.wa.us.da.qwest.net 27.05.04, 16:57
                    Sorry , tu nie powinienes miec problemu , z lewej strony trzecia fotka od
                    gory , Indianka z Owcami , tak wyglada typowy krajobraz rezerwatu ,...

Pustynia i kamienie ,... Na tytulowej stronie images.google znajdziesz wiecej

uklony

images.google.com/images?q=navajo+reservation&hl=en&lr=&ie=UTF-8&start=0&sa=N
              • Gość: z daleka Re: masz rację to brak doświadczenia IP: 5.5R* / 83.130.200.* 28.05.04, 10:29
                To nie prawda, drogi wszystkojednokto. Ja odpowiedzialem Ci, ze nie wie widze
                potrzeby sprowadznia Indian Idaho z dalekiej Nevady. Nazwalbym to
                nieskorzystaniem z oferty, a nie nietrzymaniem sie tematu.
                pozdrawiam.
                • Gość: sp;lit Re: masz rację to brak doświadczenia IP: *.nas30.tukwila2.wa.us.da.qwest.net 28.05.04, 17:48
                  Nie wez to za wyraz zarozumialosci ,... Idaho to sasiadujacy z moim Stan !
                  Navajo Indian Nation , olbrzymi rezerwat na terytorium 3-ch Stanow , graniczacy
                  z bracmi w 4-tym , niestety nie w Nevada . Jedna z ciekawostek na ich
                  rezerwacie to miejsce pod nazwa Four Corners , gdzie stojac na jednej nodze
                  mozesz byc w 4-ch Stanach jednoczesnie .

uklony
                  • Gość: z daleka Re: masz rację to brak doświadczenia IP: 83.130.200.* 28.05.04, 17:58
                    Juz Ci kiedys pisalem, ze fajnie sie z Toba gada o wszystkim z wyjatkiem Zydow
                    i Podatkiow. W tych dwu tematach dostajesz malpiego rozumu.
                    Ps. Wg tych zdjec co podeslales wnioskuje, ze Indiane Navajo dobrze by sie
                    czuli na pustyniach Izraela. Ale my mamy juz swoich Beduinow, a z nimi nie
                    mieliby chyba wspolnych tematow( Beduini wogole nie pija. Ich wielblady tak,
                    ale niewiele).
                    • Gość: sp;lit Re: masz rację to brak doświadczenia IP: *.nas30.tukwila2.wa.us.da.qwest.net 28.05.04, 20:28
                      Po czekaj troche sprawdze gdzie przecinek wstawic bo zjawi sie ciucka i powie
                      ze ci ublizam , albo ze druga mam na boku ,... Ok',... Popatrz ! Miec ku#wa
                      takie skarby na swoim terytorium , gdzie nikt oprocz nich nie ma nic do
                      powiedzenia (sovern nation) pogode praktycznie z sezonem 360 dni na rok ,
                      jedyne miejsce na Colorado River nadajace na most , praktycznie jedna strone
                      Lake Powell , kilkadziesiat kilometrow brzegu z dostepem do rzeki i Canyon i
                      zeby ludzie zyli z podatnika ? Zeby nie bylo Hotelu , restauracji ? Oni maja
                      potencje na miliony turystow z ktorych by mogli dostatnio zyc ale sa jak pies
                      ogrodnika ,... Sami nie zjedza i komus nie dadza , bo ofert mieli bez liku ale
                      nie moga sie dogadac miedzy soba ,... Potencja na Cassina dla tych turystow to
                      osobny temat ,...

To samo jest w moim Stanie nad Columbia River , z jednej strony zielono , ponad
                      1200 mil sadow a z ich strony pustynia ,... Inne szczepy maja piekne pelne
                      lososia rzeki , mogli by zyc z charterow wedkarskich ,... Mieli kiedys
                      przepiekne lasy , ktore wycieli rekoma bialego drwala , sprzedali i nic nie
                      posadzili w to miejsce . zaroslo to wszystko cholera wie czym , podobnym do
                      wszystkiego tylko nie lasu ,... Czasem jestes zmuszony przejechac na skroty
                      przez rezerwat i krew cie zalewa co zrobili po kilkunastu latach z domow , drog
                      ktore zbudowalo im panstwo . Jeszcze inna sprawa jak szanuja zwierzyne lowna ,
                      ryby ,... Tam nie ma sezonu , wali sie z grubej rury do matek z mlodymi , sieci
                      pelne ryb gnija w rzekach bo nie ma je kto sciagnac na czas bo albo pijani ,
                      albo trzezwieja ,... Nikt mi nie zmieni zdania na ich temat dopuki sami mnie
                      nie przekonaja ze mozna zyc i gospodarowac inaczej .

uklony

images.google.com/images?q=monument%20valley&hl=en&lr=&ie=UTF-8&sa=N&tab=wi

images.google.com/images?q=lake%20powell&hl=en&lr=&ie=UTF-8&sa=N&tab=wi
                      images.google.com/images?q=glen+canyon&hl=en&lr=&ie=UTF-8&start=0&sa=N
                      images.google.com/images?q=rainbow%20bridge&hl=en&lr=&ie=UTF-8&sa=N&tab=wi
                      • Gość: z daleka Re: masz rację to brak doświadczenia IP: 83.130.200.* 28.05.04, 20:39
                        Znasz te sprawy z bliska, wiec powiedz tak z reka na sercu, czy to bialy
                        czlowiek nie doprowadzil tych Indian do takiego stanu? Pare ladnych setek lat
                        zyli tam, tak jak zyli, i nagle ktos wywraca ten ich swiat do gory nogami.
                        Mysle, ze Indianie jako spoleczenstwo dostali cis po ktorym nigdy sie nie
                        podniosa. Oni z ich kultura i mentalnoscia po prostu i zwyczajnie nie nadaja
                        sie do tego ci im proponujemy. To tak jakbys wyjal zolwia z jego skorupy,
                        wsadzil do mercedesa i kazal sie cieszyc z urokow jazdy.( Bez obrazy dla zolwi
                        i mercedesow.)
                        • Gość: sp;lit Re: masz rację to brak doświadczenia IP: *.nas30.tukwila2.wa.us.da.qwest.net 28.05.04, 21:21
                          Win bialego znowu ,... Jak juz zaznaczylem kazdy szczep jest Sovern Nation
                          Rezerwat jest na prawach Niezaleznego Panstwa , w Washington DC maja swoje
                          Bureau of Indian Affairs , obsadzone swoimi ludzmi , reprezentowane przez
                          najetych prawnikow ,... Oprocz federalnego przestepstwa na terytorium rezerwatu
                          ktore maja prawo scigac FEDS (FBI) w cooperacji z ich organem scigania , reszta
                          affairs jest wylacznie w ich rekach , tak ze moga sobie zyc jak chca , moga
                          wegetowac we wlasnym swiatku ze zbieractwa , albo wlaczyc sie i zyc jak ludzie
                          nikt im nie broni i stworzono im warunki , bo Indianie nie placa za nauke w
                          wyzszych uczelniach , podatnik placi ,...

W kazdym Parku Stanowym , Narodowym u nas u wejscia stoi duza plansza ;

Nie karm zwierzat , za nawyk uzaleznienia placa zyciem po sezonie ,...

Dlaczego nie mozna zastosowac tej formuly do zdrowych ludzi ? Well , moze to
                          jakis szatanski plan dokonczenia anihilacji Indian , nie wiem , ale tu tez
                          Indianie maja wybor ,...

uklony
                          • Gość: z daleka Re: masz rację to brak doświadczenia IP: 5.5R* / 83.130.200.* 28.05.04, 21:37
                            Wszystko sie zgadza, ale w ich, Indian "zbiorowym umysle" cos nie zaskoczylo,
                            oni wypadli z tepa (swojego tepa) i nic nie jest w stanie tego juz zmienic. To
                            falszywy krok w ewolucji, mutacja, z ktorej nie ma wyjscia. Mozna dac przyklad
                            ze swiata zwierzecego. Moze nieelegancki ale dosyc adekwatny. Lew, czy inne
                            dzikie zwierze wychowane za dlugo w sztucznuch warunkach , im lepszych tym
                            gorszych, nigdy nie powroci do swj prawdziwej natury.
                            Ps.Swiat, ten naturalny, jest taki piekny, ze sie plakac chce.
                            Ludzie, jako gatunek nie sa najlepszym dla niego rozwiazaniem. Wczesniej czy
                            pozniej go unicestwia. Szkoda.
                            • Gość: z daleka Re: masz rację to brak doświadczenia IP: 5.5R* / 83.130.200.* 28.05.04, 21:41
                              fatalnie dwa razy tepo zamiast tempo. Wieczorna tepota. Przepraszam.
                            • Gość: sp;lit Re: masz rację to brak doświadczenia IP: *.nas27.tukwila2.wa.us.da.qwest.net 28.05.04, 22:10
                              Nie badz pesymista , ludzie to tworcze istoty , przebiera sie miarka , ktos
                              robi wojenke , przerzedza , zburza , kogo sie da , co sie da , a pozniej od
                              nowa ,... Troche respektu dla zycia , odbudowa ,... Do nastepnej , jak od
                              poczatku historii ! Ja mam troche szczescia , za co dziekuje Bogu , do nikogo
                              strzelac nie musialem , zdrowie jakie jest , takie jest , ale jest ,...

Dzieci zdrowe , zona rowniez ,...

Lucky me :)

uklony
                              • Gość: z daleka Re: masz rację to brak doświadczenia IP: 83.130.200.* 28.05.04, 22:15
                                Mimo wszystko to dosyc dziwne. Ty zyjesz tam gdzie zyjesz i jestes cyniczny, ja
                                zyje tu gdzie zyje i jak sadze raczej na romantyka wygladam.
                                • Gość: dana33 Re: masz rację to brak doświadczenia IP: *.broadband.actcom.net.il 28.05.04, 22:27
                                  drogi z daleka, nie przestawaj b yc romantykiem..... :)

nie chce psuc ci przyjemnej rozmowy z rozlupanym, ale powiedz, czy to, co on
                                  pisze o indianach, to my niemoglibysmy slowo w slowo napisac o arabach? (bez
                                  tej czesci z alkoholem....)
                                  • Gość: wszystkojednokto Re: masz rację to brak doświadczenia IP: *.chello.pl 28.05.04, 22:32
                                    moratorium , Dana moratorium
                                    Niektórzy dziś tylko czytają
                                  • Gość: sp;lit Re: masz rację to brak doświadczenia IP: *.nas28.tukwila2.wa.us.da.qwest.net 28.05.04, 22:33
                                    Nie rozbijesz , nie jestes az taka mocna , be my guest ,... Jak doplacasz do
                                    nich to masz prawo ,...

uklony
                      • Gość: wszystkojednokto Re: masz rację to brak doświadczenia IP: *.chello.pl 28.05.04, 20:56
                        sp;litku wyluzuj ,nie mamy coprawda szabes,ale weekand i to też się liczy po
                        całotygodniowej pracy.Moja uwaga o przecinku była dla Dany.Ja twój post
                        zrozumiałem jak należy . Qrwa to znak interpunkcyjny i normalny człowiek nie
                        przekręca cudzych słow,no chyba jak nie ma się do czego przyczepić a lubi.Może
                        powinienem pierw przeczytać wszystkie jej posty,wszedłem w google a tam tysiąc
                        pięćset sto dziewięćset,.Na takie rozwolnienie słowne sorry nie mam czasu .Tu
                        nie pomoże nawet Laxigen,jeśli jeszcze pamiętasz co to jest.Wicie rozumicie
                        arbait macht frei,dla chleba panie dla chleba...
                        Ale czasem mi jest jej żal,chyba wyczuwam jej stan psychiczny...
                        Sp;lit za to co piszesz o podatkach -piątka.Sam też się wqrwiam,niby w Polsce
                        wysokie bezrobocie,ale spróbuj znależć kogoś do dzieciuka,albo skopania działki.
                        Pod sklepem żury na kuroniówce albo bez,dobrze , że na razie z poczuciem
                        humoru,czego tobie i sobie życzę
                        Dzięki za fotki osłodzą mi zimny , deszczowy tegoroczny maj
                        • Gość: sp;lit Re: masz rację to brak doświadczenia IP: *.nas30.tukwila2.wa.us.da.qwest.net 28.05.04, 21:46
                          Dana mnie kocha jak osiol bat , zyc bezemnie nie moze ,... Nothing personal ,
                          ale to jest dana ,...

Podatki i jalmuzna , to przyznam ze mnie troche rusza , bo czlowiek haruje na
                          dziadow zamiast zostawic cos dzieciom ,...

Patrze na ceny domow , ubezpieczenie i oplaty za nauke w wyzszych uczelniach i
                          nie mam pojecia jaka przyszlosc ma mlode pokolenie ,...

Chcac skonczyc studia musisz startowac do nowego zycia po szkole z 100 tys
                          dlugu , a tylko w ubieglym roku sprowadzono z Sudanu ponad 5 tys gowniarzy
                          rzekomych sierot z ery kamienia lupanego potrzebujacych pomocy moralnej i
                          materialnej w kazdym aspekcie zycia ,...

Pierwsza lekcja , jak sie naklada i nosi buty , piec nastepnych , ktory but na
                          ktora noge ,...

Aha okazuje sie ze te sieroty , dzieci obozow , skladaja podania przez
                          adwokatow oplacanych z podatkow na sprowadzanie rodzin i ze prawie wszyscy byli
                          zareczani ,... Niektorzy mieli 13 lat jak wyjechali ,... Only in America !

uklony
                        • Gość: dana33 Re: masz rację to brak doświadczenia IP: *.broadband.actcom.net.il 28.05.04, 22:33
                          "- Na drugi dzień po naszym wprowadzeniu do drzwi zapukała sąsiadka. Kompletnie
                          mnie nie znając, powiedziała: "Pożycz, kurwa, z dyche,,, bo mi stary, kurwa,
                          przejebał wszystko"."

www.se.com.pl/iso/Dzisiaj/magazyn/reportaz_week/reportaz_week_2.shtml

• Gość: sp;lit Re: masz rację to brak doświadczenia IP: *.nas28.tukwila2.wa.us.da.qwest.net 28.05.04, 22:39
                            u mnie nie bylo przecinka i w zwiazku z tym zdanie ma ku#wa inny sens , ciucka

uklony
                          • Gość: wszystkojednokto Re: masz rację to brak doświadczenia IP: *.chello.pl 28.05.04, 22:46
                            Danusia,se to głupia i prostacka polska gadzinówka,nie czytaj tego szmatławca
                            to poniżej twojego levela
                            • Gość: z daleka Re: masz rację to brak doświadczenia IP: 5.5R* / 83.130.200.* 29.05.04, 00:08
                              Rozumiem Dane.Ten wywiad robi wrazenie. W hebrajskim prawie wogole nie ma slow
                              wulgarnych.
                              Zupelnie pojedyncze maja obce pochodzenie i ich uzywanie wydaje sie malo
                              wulgarne, gdyz przeklina sie bez serca jak to mowia Rosjanie , bez dostatecznej
                              duszoszczipatielnosti.
                              • Gość: dana33 Re: masz rację to brak doświadczenia IP: *.broadband.actcom.net.il 29.05.04, 00:15
                                wlasnie, to slowko duszoszczipatielnost.....
                                my nie jestesmy przypadkowo spokrewnieni, z daleka? :)
                                • Gość: z daleka Re: masz rację to brak doświadczenia IP: 83.130.200.* 29.05.04, 00:23
                                  Na zasadach ogolnych jak najbardziej. A szczegolowo. Ktoz to wie?
                                  Szhabat shalom i dobrej nocy.
                                  Oczy mi sie klaja.
                                  • Gość: dana33 Re: masz rację to brak doświadczenia IP: *.broadband.actcom.net.il 29.05.04, 00:25
                                    pewnie nie miales dobrej przedszabasowej sjesty.... :)
                                    dobranoc
                • Gość: wszystkojednokto bo liczysz na to , że jak pisałeś Egipcjanie IP: *.chello.pl 28.05.04, 18:35
                  to zrobią za darmo.A nie zrobią,pilnowanie granicy nie leży w ich interesie
                  Navaho to tylko przykład,najemników i kondotierów w Europie nie brakuje.
                  Pozdrawiam również serdecznie
                  • Gość: z daleka Re: bo liczysz na to , że jak pisałeś Egipcjanie IP: 5.5R* / 83.130.200.* 28.05.04, 18:39
                    Czesc wszystkojednokto.
                    • Gość: wszystkojednokto Re: bo liczysz na to , że jak pisałeś Egipcjanie IP: *.chello.pl 28.05.04, 18:44
                      Czy cześć to znaczy dzieńdobry czy żegnam ozięble
                      ja mówię dobry wieczór
                      • Gość: z daleka Re: bo liczysz na to , że jak pisałeś Egipcjanie IP: 5.5R* / 83.130.200.* 28.05.04, 19:03
                        cos takiego zdarza mi sie po raz pierwszy. Cale szczescie ze robie copy przed
                        wyslaniem. A wiec jeszcze raz.
                        Czesc wszystkojednokto.
                        Nie czepiaj sie tego "darmo". Napisalem, ze zrobia to (Egipcjanie) za darmo,
                        jedynie, zeby podkreslic chec z jaka to zrobia. Jesli zajdzie koniecznosc
                        zaplaty, to wiadomo, ze zaplaca za to Amerykamie. Moze nie jakos specjalnie,
                        ale wygospodaruja jakis fundusz z tego co Egipt dostawal, dostaje i bedzie
                        dostawal. Jednak gentelmeni nie rozmawiaja o pieniadzach, wiec wrocmy do
                        straznikow granic. Uwazam. ze Egipcjanie robia blad (nie oni pierwsi) ladujac w
                        terrorystow arabskich z Palestyny bron. Jesten zupelnie pewny, ze w ktoryms
                        momencie odbije to w nich rykoszetem(jak w wielu poprzednio).Ale to ich , ze
                        sie tak wyraze, wewnatrzarabskie zmartwienie. Natomiast stosunki Egipsko
                        Izraelskie choc chlodne,a nawet zimne, sa jednak poprawne. Przyzwalenie i
                        udzial w kontrabandzie przeciwko Izraelowi nie jest moze najwiekszym
                        przestepstwem w stosunkach miedzynarodowych, ale nie jest tez czyms godnym
                        pochwaly i nasladowaia. Biorac pod uwage jakas poprawnosc tych stosunkow,
                        delikatne domaganie sie przez Izrael ukrocenia tego procederu i pilnowania
                        swojego odcinka granicy, po swojej stronie, nie jest chyba prosba wygorowana
                        ani bezczelna.
                        Pozdrowienia z goracego Tel-avivu.
                        • Gość: wszystkojednokto jeszcze raz dzieńdobry gościu IP: *.chello.pl 28.05.04, 19:27
                          fajnie że się odezwałeś.
                          Tak zrozumiałem Twój post z 26.05 godz.21.56 ostatnie zdanie
                          A ponieważ cały czas piszę o kosztach,czyli pieniądzach wiesz "pieniądz rządzi
                          światem",stąd taka interpretacja Twojej wypowiedzi.
                          Mam do ciebie jedną prośbe-o odpowiedż na jedno pytanie
                          Czy fredzio54 naprawdę istnieje?
                          Chodzę po tym forum już 10 dni i mam wrażenie,że wybacz kolokwializm , ktoś tu
                          kogoś robi w konia.
                          A może wszystcy o tym wiedzą a tylko ja wychodzę na głupka.
                          A może ja z braku czasu nie potrafiłem doczytać i zrozumieć wszystkich niuansów.
                          Tym bardziej pragnę szybko zostać uświadomionym
                          Zapewne taka osoba istnieje i pisze pod tym nickiem,być może ktoś się pod nią
                          podszywa.
                          Chodzi mi o to czy Fredzio wyraża rzeczywiście własne poglądy,bo ja odnoszę
                          wrażenie , że pod tym nickiem ukrywa się jakiś patafianowaty antysemita i
                          głupawy prowok.Głupotę każdemu można wybaczyć to tylko kalectwo,jeśli chodzi o
                          to drugie -omijam szerokim łukiem.
                          Sorry,jeśli wprawiam cie w zakłopotanie takim pytaniem , ale nie widzę tu
                          nikogo do ktorego mógłbym się zwrócić
                          Ukłony itd...
                          • Gość: z daleka Re: jeszcze raz dzieńdobry gościu IP: 5.5R* / 83.130.200.* 28.05.04, 19:41
                            Postaram sie krociutko, bo wlasnie wystapilem z inicjatywa pokojowa w watku "co
                            wy na to". Nie wypada mi wiec naruszac proponowanego rozejmu. Coz. Fredzio54,
                            jak sadze istnieje. Wirtualnie napewno, jak my wszyscy. Jesli jest rowniez
                            zywim czlowiekiem, to nie ulega watpliwosci, ze cierpiacym. Nie podzielam
                            wiekszosci jego opinii, z niektorymi sie zgadzam, choc moze wyrazilbym je
                            inaczej. Generalnie uwazam, ze jesli jest Zydem ,to swiadomie lub nieswiadomie
                            szkodzi tzw. Zydowstwu. Tyle.
                            • Gość: wszystkojednokto Re: jeszcze raz dzieńdobry gościu IP: *.chello.pl 28.05.04, 19:48
                              piątka panie Gościu a już się obawiałem o stan swojego yntelektu
                              Czytałem pana moratorium i wobec tego zamykamy ten temat,przynajmniej na dzisiaj
    • Gość: sp;lit Re: interesujacy pomysl IP: *.nas29.tukwila2.wa.us.da.qwest.net 26.05.04, 18:03
      Nic w nim interesujacego , z daleka , to ze macie zwyczaj wyreczac sie innymi
      to nic nowego ,... Wymysl cos nowego dla was , na przyklad zakasac rekawy i
      utrzymywac z wlasnej pracy i rak ,... Ha ? To by bylo ciekawe :)

uklony
      • Gość: dana33 Re: interesujacy pomysl IP: 192.115.56.* 26.05.04, 23:53
        zauwazylam cos szalenie interesujacego..... myslalam, ze zyje z pieniedzy
        splita, a tu rozlupaniec napisal "ja kurwa i zona"..... znaczy sie z
        rozlupanca i jego zony to ja chetnie moge zyc, ale z kurwy? co ta ma do tego?
        a z drugiej strony to u rozlupanca interesujaca rodzinna sytuacja, musze
        powiedziec, baardzo to ciekawe..... ja kurwa i zona...... musze nad tym
        pomyslec....
        • Gość: sp;lit Re: interesujacy pomysl IP: *.nas30.tukwila2.wa.us.da.qwest.net 27.05.04, 14:22
          Mysl sobie co chcesz grunt ze wiesz o co chodzi , a chodzi o to ze gdzie sie ,
          ku#wa nie odwrocisz to wszedzie cie skubia ,... Zapomnialem jeszcze niggers i
          tych jeszcze gorszych bialych niggers , samotne 14-15 letnie mamy z dwoma
          bachorami , niggers z afryki ktorych trzeba uczyc nakladac spodnie , karmic i
          dawac tlumaczy , taksowke bo autobusem nie trafi do doktora czy sadu , no i was
          ku#wa , ciucka , co hurtowo miliardy podbieracie a teraz na dokladke , jakby
          bylo za malo to fuc#in' Iraq'ies towelheads co to rzekomo ropa za odbudowe
          obiecali placic po wyzwoleniu a okazuje sie ze , lepszy "klient" od Izraela ,
          bo strzela do naszych z wdziecznosci i kolesia w Iranie se znalazl ,...

Teraz , ku#wa rozumiesz , ciucka ? Git ! Wszystkich was razem zapakowac na
          jakas lajbe i znalezc najglebsze miejsce na oceanie ,...

uklony
          • Gość: dana33 Re: interesujacy pomysl IP: *.bb.netvision.net.il 27.05.04, 14:32
            ty mi rozlupancu powiedz, ile ci zostaje na zycie po tym, jak juz obkarmiles
            caly swiat? bo szyblko obliczylam, ze gdzies okolo dolara. to nie duzo. daj
            adres, to bede ci dosylac paczki zywnosciowe. juz karmimy tutaj generalissimo,
            to to, co zostanie z jego stolu przesle ci natychmiastowo.
            • Gość: sp;lit Re: interesujacy pomysl IP: *.nas30.tukwila2.wa.us.da.qwest.net 27.05.04, 14:44
              Jak wszystko podliczysz , to polowa idzie na dziadow , wlaczam tego z
              najwiekszym apetytem , dziada - Uncle Sam , ten to studnia bez dna ,... Ciucka !

uklony
      • boruch_goldstein sp;lit ma racje! 28.05.04, 14:19
        Gość portalu: sp;lit napisał(a):

> Nic w nim interesujacego , z daleka , to ze macie zwyczaj wyreczac sie innymi
        > to nic nowego ,... Wymysl cos nowego dla was , na przyklad zakasac rekawy i
        > utrzymywac z wlasnej pracy i rak ,... Ha ? To by bylo ciekawe :)
        >
        > uklony

Jezeli masz cierpliwosc czekac dlugo, to nawet zazarty antysemita jak sp;lit
        napisze cos z czym nie mozna sienie zgodzic.
        Ja tez od dawna trabie ze czas zakasac rekawy i utrzymywac sie z pracy wlasnych
        rak. Wyrzucic wszystkich arabskich robotnikow na zbity pysk do krai
        arabskich. Niech tam szukaja pracy. W Izraelu czas zeby zydzi zaczeli
        pracowac nie tylko umyslowo. A przy okazji wywalic takze pracownikow z
        Rumunii, Bulgarii, Chin, POLSKI itd. Na przyklad w Yad Vashem teraz buduja
        nowa droge i nowe pawiliony. Kto? Polacy. Janek i Stasio i Krzysio i
        Wiesio. Co, brakuje pracy w EU? A moze w Seattle ich ktos zatrudni. Np Bill
        Gates.

Kahane Chai!
        • Gość: sp;lit Re: sp;lit ma racje! IP: *.nas30.tukwila2.wa.us.da.qwest.net 28.05.04, 17:22
          Rany Boskie ,... Swiat sie wali !!! Rapture sie zaczelo ! Boruch i sp;lit po
          jednej stronie ,...

Wez rowniez pod uwage by-product tego experymentu ; Koniec z terroryzmem ,
          wracaja turysci , dobre stosunki z opinia publiczna swiata , nie ma bezrobocia
          a ciucka na zasluzonej emeryturze z wnukami na kolanach .

Co warte do wziecia pod uwage , sp;lit kompletnie zneutralizowany , wreszcie
          zamiast zdzierac ten temat na forum , spedza czas nad ulubiona rzeka zadowolony
          ze uratowal Zydow od samozaglady :) Darn ! Piekny sen ,...

uklony
          • Gość: z daleka Re: sp;lit ma racje! IP: 83.130.200.* 28.05.04, 18:15
            Doprawdy Sp:licie nie wiem co Ci sie stalo. Jesli to choroba, to mam nadzieje,
            ze przewlekla, przynajmniej.
            Gość portalu:
            sp;lit napisał(a)-(jak czlowiek):
            Rany Boskie ,... Swiat sie wali !!! Rapture sie zaczelo ! Boruch i sp;lit po
            jednej stronie ,...
            Wez rowniez pod uwage by-product tego experymentu ; Koniec z terroryzmem ,
            wracaja turysci , dobre stosunki z opinia publiczna swiata , nie ma bezrobocia
            a ciucka na zasluzonej emeryturze z wnukami na kolanach .
            Co warte do wziecia pod uwage , sp;lit kompletnie zneutralizowany , wreszcie
            zamiast zdzierac ten temat na forum , spedza czas nad ulubiona rzeka zadowolony
            ze uratowal Zydow od samozaglady :) Darn ! Piekny sen ,...
            > uklony
            jesli to sa zyczenia, to dziekuje.
        • heinrich_himmler Re: sp;lit ma racje! 28.05.04, 18:00
          Jesli Polska bedzie dostawac tyle jalmuzny z USA i UE na glowe co Izrael, to i
          ty mosiek bedziesz mogl ustawic sie w Polsce w kolejce do pracy.
          Juz teraz stoicie dzien i noc pod polska ambasada, zeby dostac znienawidzony
          polski paszport.

Ale pracowac to wy nie potraficie tylko zebrac i kantowac. Ciezkie czasy na was
          przychodza.

Juda verrecke!
          • Gość: moza Re: sp;lit ma racje! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.04, 19:20
            o rany
    • Gość: sp;lit Re: interesujacy pomysl ,.. Thanks God for Indians IP: *.nas29.tukwila2.wa.us.da.qwest.net 28.05.04, 23:58
      Wlasnie poprawili mi humor ,... $ 11.99 za karton papierosow , tyle powinne
      kosztowac w lokalnym sklepie , ale lokalne dziady i State Paper Pushers musza z
      czegos zyc wiec za karton poza rezerwatwm $ 49.99 bulisz ,... Na trzech
      kartonach ponad stowa w kieszeni i jak ich nie kochac - Zeby sie jeszcze wzieli
      za sprzedaz benzyny i gorzaly to marne slowo bym na nich nie powiedzial .

U nas dlugi weekend i oficjalne otwarcie sezonu letniego , na drogach Golgota a
      w naszej okolicy w Memorial Day deszcz jak na zamowienie , z drugiej strony
      Caskadow dmucha wiec czuje ze odbije sobie na was ,... Ha :)

uklony

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka