Gość: Krzychu IP: *.acn.pl 27.05.04, 12:57 Im dłużej żyję, tym mniej wierzę w sprawiedliwość na świecie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mirmilek Re: Rosja: brak reakcji na film z maltretowaniem 27.05.04, 13:08 ja sie zastanawiam, z czego sie bierze takie zezwierzecenie. co "my" - "zachod" mamy w takiej sytuacji do zaoferowania swiatu? jakie wartosci? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chris Re: Rosja: brak reakcji na film z maltretowaniem IP: *.if.uj.edu.pl 27.05.04, 13:13 Jaki "Zachod", czlowieku? Rosja byla i jest azjatycka dzicza. A brak zainteresowania smiercia w meczarniach jencow czeczenskich w zestawieniu z histeria wobec "tortur" w Abu Ghraib (przypominajacych typowe sceny z dowolnych koszar i wiezien w Polsce) to znakomita ilustracja moralnosci "postepowcow", dla ktorych tylko USA jest winne wszystkiemu, co zle na swiecie. chris Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wqrwiony2 I tutaj właśnie widać, ze nie potrafisz dyskutować IP: 195.150.115.* 27.05.04, 13:16 rozwodniłeś wątek i podważyłeś słuszność części swoich wywodów, wciskając w postaci "sprzedaży wiązanej" mało przemyślane slogany. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chris Re: I tutaj właśnie widać, ze nie potrafisz dysku IP: *.if.uj.edu.pl 27.05.04, 13:47 Dzieki za pouczenie. Ty za to jestes wzorem merytorycznego dyskutanta. chris Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wietnamczyk .....BU$HEWICY TEZ NIE REAGOWALI ......+++ IP: *.ght.iadfw.net 27.05.04, 14:53 Bu$hewicy tez nie reagowali jak Czerwony Krzyz i Organizacja Praw Czlowieka protestowal juz na poczatku roku przeciw torturom w wiezieniach irackich. Dopiero po wielu miesiacach i po wielkim halasie w mediach przyznali sie i to baardzo niechetnie. Putin i Bu$h to dwa Szwejki ktorzy uwielbiajo trzymac w tajemnicy wszelkie haniebne czyny ich wojakow. Odpowiedz Link Zgłoś
patriota21wieku Re: .....BU$HEWICY TEZ NIE REAGOWALI ......+++ 27.05.04, 15:55 Gość portalu: Wietnamczyk napisał(a): > Bu$hewicy tez nie reagowali jak Czerwony Krzyz i Organizacja Praw Czlowieka > protestowal juz na poczatku roku przeciw torturom w wiezieniach irackich. > Dopiero po wielu miesiacach i po wielkim halasie w mediach przyznali sie i to > baardzo niechetnie. > Putin i Bu$h to dwa Szwejki ktorzy uwielbiajo trzymac w tajemnicy wszelkie > haniebne czyny ich wojakow. Jest jednak duza roznica miedzy tymi krajami: w Rosji nikt na to nie zareagowal, a w USA sa sledztwa i sady. I moge ci zagwarantowac ze te sprawy beda w centrum kampanii wyborczej przeciw Bushowi. A Putin se gra na nosie bo ma wszysytkich (szczegolnie spoleczenstwo rosyjskie) gleboko w d..., tak jak za jego KGB-owskich czasow. Ale ty jako Wietnamczyk tego nie zrozuniesz, bo w twoim kraju jeszcze gorszy zamordyzm i bezprawie. Odpowiedz Link Zgłoś
bonobo44 Im dłużej żyję, tym mniej wierzę w sprawiedliwość 27.05.04, 16:55 .... na świecie. A co tu ma Twoja wiara do rzeczy? Czekasz az ktos ja za Ciebie zaprowadzi? Nie zgadzaj sie! Daj temu wyraz, gdzie tylko mozesz! Chcesz namiary na e-mail do Putina? Poszukaj - napisz - NIE ZGADZAM SIE !!! Niech przynajmniej wiedza, ze sie ich nie boimy !!! Dwa razy sie zastanowia, co to sie u nich wyprawia, gdy 'poliaczki' zarzuca ich taka korespondencja... Zorganizuj kampanie na rzecz bojkotu Rosji w Unii !!! Postaraj sie wywrzec nacisk na nasz rzad, zeby zabral w Twoim imieniu glos w tej sprawie! Przynajmniej propaguj swoje zdanie w tych kwestiach, gdzie tylko mozesz i... nie propaguj ideologii niemoznosci, a zwlaszcza potepiania aktywnosci tych, ktorzy jeszcze cokolwiek probuja robic ! Walcz z takimi - to walka o umysly! Od niej i od siebie nalezy zaczac !!!!!!! Uwazasz, ze to wszystko nie ma sensu? Znajdz cos z sensem ! Inaczej nie dziw sie, ze ten swiat schodzi na psy... gdy wszyscy przybieraja taka postawe jak Ty. Odpowiedz Link Zgłoś
biedronka24 Robisz petycje Bonobo? 27.05.04, 18:22 Pod ta sie podpisze. Mam nadzieje ze nie poswiecisz tym ludziom mniej czasu niz fokom. Milo ze jestes konsekwentny. Nawet jak roznimy sie troche zdaniami w nt ekologiczne- i czesto polityczne to cenie Twoja postawe. Tym bardziej ze w kwestiach zasadniczych sie zgadzamy. Pozdrowienia. Odpowiedz Link Zgłoś
bonobo44 PETYCJA - LIST OTWARTY POLAKOW DO PUTINA 27.05.04, 21:42 =============== THE OPEN LETTER - PETITION OF PEOPLE OF POLAND AGAINST VIOLATION OF CHECHEN PEOPLE (POLITICAL PRISONERS) RIGHTS president@kremlin.ru To: Mr. Vladimir Putin, President of Russia Mr President, you had strongly supported the world peace movement against the war in Iraq, which started against the will of majority of world opinion under the excuse of fight with terrorism. We are sure that you personally, Mr President, as proud and noble leader of great Russian nation, which had born such great humanists as A.S. Pushkin, M.Y. Lermontov, I.S. Turgieniev, L.N. Tolstoy, N.V. Gogol, F.M. Dostoyevsky, M. Sholokhov, I. Jefremov and so many others also see the necessity to stop the human rights violation in Tibet, North Corea and many other points all over the world. We undersigned, people of Poland, observe that the similar political and humanitarian disaster in Chechnya remains unchanged for so many tragic years. In addition, there is no indication that the current Russian leadership is committed to ending the war promptly in a manner consistent with preserving the Chechen people's fundamental human rights. We condemn the indiscriminate use of force by the Russian military against the Chechen people. We encourage the Russian government to grant full access to international organizations in order to provide humanitarian assistance and investigate alleged atrocities and especially the crimes against political prisoners. We demand the Russian government to stop the barbarian extermination of Chechen people, and to respect the human rigths of people of Chechnya. We also strongly suggest to consider to grand full democratic freedom to the Chechen nation. Let us begin the new era in the world, where nations as Chechen, Tibetian or Iraqi will be no longer depend on the will of world imperies. We undersigned, .............. ================ UWAGA! Tekst powyzszej petycji skonstruowanej w formie listu otwartego wszystkich Polakow, ktorzy zechca go podpisac i samodzielnie wyslac oparlem czesciowo na: www.tjetjenien.dk/chechnya/pace.html Jesli ja akceptujecie (ew. poprawki mile widziane), proponuje nie ogladac sie na jakies nadrzedne instancje, i wysylanie jej na wlasna reke na podany wyzej adres E-mail. Ponadto, jesli ktos jest gotow poswieci sprawie wystarczajaco duzo energii, uwagi i czasu (wielu glosno tu nawolujacych do protestu ma teraz szanse, zeby sie zaangazowac) proponuje umiescic ja na bezplatnej stronie www.thepetitionsite.com na wzor ponizszych "foczej" i "irackiej" petycji. Zwracam uwage, ze osoba taka przyjmuje wowczas na siebie obowiazek administrowania petycja i jej dostarczenia (w-nie-wiem-jakiej-formie - zapewne elektronicznej, papierowego wydruku, badz jednej i drugiej) do adresata po osiagnieciu zakladanej liczby podpisow (uwazam, ze wystarczy 1000, a jesli petycja spotka sie z zywym odzewem, proponuje stopniowe zwiekszanie do 5000, 10000 a byc moze i wiekszej liczby). W przypadku umieszczenia jej przez kogos na podanej stronie, sugeruje zamiane slow "people of Poland" na "people of the World"). Prosze tez wowczas o rozpropagowanie petycji na Forum GW. Ze swej strony zobowiazuje sie do tego walnie przyczynic, jako naczelny "spamer" tego powszechnie szanowanego przez wszystkich purystow netykiety Forum. Pozdrawiam wszystkich wolnych jak ja strzelcow, gotowych zaangazowac sie w te nasza oddolna inicjatywe, 8)bonobo44 NO to Bombing Iraq www.thepetitionsite.com/takeaction/359572792?ts=1085684748&sign[partner_userID]=757053616&sign[memberID]=757053616&sign[partnerID]=1 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANka Oj Bonobo IP: *.ifn-magdeburg.de 27.05.04, 23:02 ty znow swoje. Mieszasz Irak do fok i do Czeczenii. NO to takiej NIE podpisze. Bo zalezy mi na pokoju i demokracji w Iraku :) Jestes niemozliwy. Petycje pisze sie tak aby mialy szanse powodzenia. A nie tak, by kogos doprowadzic do pasji po tym jak np zamordowano jakichs inzynierow rosyjskich w Iraku. I nie troszcze sie tu o uczucia Pana Putina - bynajmniej ale o skutecznosc tych dzialan. Czy potrafisz napisac cos mniej wszechstronnie zaangazowanego- krotkiego i konkretnego? Barbarzynstwo- lamanie praw czlowieka i jakichkolwiek norm nie tylko wojennych ale i ludzkich? Odpowiedz Link Zgłoś
bonobo44 To moze Ty, ANka ? 28.05.04, 00:00 Gość portalu: ANka napisał(a): > ty znow swoje. Mieszasz Irak do fok i do Czeczenii. NO to takiej NIE podpisze. Petycja w sprawie Iraku (chyba juz nieaktualna) i fok (za rok juz nieaktualna) to jedynie przyklady tego, jaka postac przybrac moze nasza petycja umieszczona na takiej stronie (ich adresy ani moje objasnienie w j.polskim nie sa oczywiscie czescia skladowa petycji do Putina) > Petycje pisze sie tak aby mialy szanse powodzenia. A nie tak, by kogos > doprowadzic do pasji po tym jak np zamordowano jakichs inzynierow rosyjskich w > Iraku. > I nie troszcze sie tu o uczucia Pana Putina - bynajmniej ale o skutecznosc > tych dzialan. > Czy potrafisz napisac cos mniej wszechstronnie zaangazowanego- krotkiego i > konkretnego? > Barbarzynstwo- lamanie praw czlowieka i jakichkolwiek norm nie tylko wojennych > ale i ludzkich? Ja juz swoja wersje zaproponowalem. Przykro mi, ze Twoim zdaniem nie rokuje ona szans powodzenia. Moze Ty zaproponujesz swoja? Moze byc po polsku lub po niemiecku. Ktos, kto uzna, ze bedzie miala szanse powodzenia, na pewno zechce przetlumaczyc ja na angielski. Jesli znasz dobrze angielski, napisz sama. Umiesc pod adresem www.thepetitionsite.com/ i daj nam znac. Ja ja na pewno podpisze i bede dalej propagowal. pozdr 8)bonobo44 Odpowiedz Link Zgłoś
bonobo44 I co Ty na to, biedronko ? 28.05.04, 11:22 Moze sie podejmiesz misji sformulownia rzadu tej petycji? Ja juz zadeklarowalem, ze nie uczynie mniej w tej sprawie niz w sprawie fok! Odpowiedz Link Zgłoś
bonobo44 Chyba utracilismy mandat na krytyke Rosji i Putina 28.05.04, 10:51 zreszta, czy go kiedykolwiek mielismy od czasu gdy naszym chlopcom zaspiewano na wiosne ub.roku: "Jak to na wojence ladnie, jak to na wojence ladnie, kiedy ulan z konia spadie, kiedy ulan z konia spadnie. Koledzy go nie zaluja, koledzy go nie zaluja Jeszcze konmi go tratuja, jeszcze konmi go tratuja" takijeden napisal: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=12998793&a=12999613 <<Drodzy cztelnicy. Należy pokornie przyjąc do wiadomości,że zachowaliśmy się jak zwyrodnialcy. Dodać też należy, że różnych czynów można dokonać pod wpływem stresu. Gorzej jeśli co po niektórzy robili to z pasją. Taka jest wojna. I nie wybielajmy się na siłę tylko bąźmy obiektyni...>> Odpowiedz Link Zgłoś
bonobo44 NO ! 27.05.04, 22:54 Przynajmniej propaguj swoje zdanie w tych kwestiach, gdzie tylko mozesz i... nie propaguj ideologii niemoznosci, a zwlaszcza potepiania aktywnosci tych, ktorzy jeszcze cokolwiek probuja robic ! Walcz z ich przeciwnikami - to walka o umysly! Od niej i od siebie nalezy zaczac !!!!!!! A oto przyklad tego, co mam tu na mysli: wpis z petycji "NO to Bombing Iraq" www.thepetitionsite.com/takeaction/359572792?ts=1085687295&sign[partner_userID]=757053616&sign[memberID]=757053616&sign[partnerID]=1 2,001 4:07 pm PDT, May 18 "everyone who signed this is gay" - Groglet IL US - "i signed it to make fun of all the faggot ass bitches who believe in world peace and support terrorism " Odpowiedz Link Zgłoś
bonobo44 Czeczenia - obozy koncentracyjne na 150,000 osob 28.05.04, 02:19 kazdy; masowe groby po kilkadziesiat osob spalonych zywcem; to dzisiejszy chleb powszedni Czeczenow; a wy moi drodzy? pogawedziliscie sobie chwile i... czar filmu prysnal? w sumie normalka? Rosja to dzicz ? Czeczenia to druga dzicz ? mozna isc aaa...? problemy z zasnieciem ? kto ? ja (?): jeden Czeczen wywlekany nogami do przodu z ciezarowki... drugi Czeczen... aaaa... trzeci Czeczen... Oho! ten wyglada na terroryste, a juz k.... prawie zasnalem, ale to nic - Czeczenow jeszcze troche zostalo... jeden Czeczen wywlekany nogami do przodu z ciezarowki... drugi Czeczen... aaaa... trzeci Czeczen... czwarty Czeczen... aaaaoua... hrrr! hrrr! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rrdemk Re: .....BU$HEWICY TEZ NIE REAGOWALI ......+++ IP: *.cft.edu.pl 27.05.04, 17:45 Słusznie, i jest jeszcze jedna roznica, w Iraku sa dziennikarze, telewizja, i dzieki temu wlasnie widzimy co sie dzieje natomiast to ze w Czeczeni nie praktycznie zadnych dziennikarzy to oznacza tylko tyle ze dzieja sie tam jeszcze gorsze rzeczy niz w Iraku. No coz osobiscie wolalbym byc wziety do niewoli przez "jankesa" niz "moskala". Odpowiedz Link Zgłoś
bonobo44 Moze Ty sprobujesz, rrdemk ? 28.05.04, 14:27 Gość portalu: rrdemk napisał: > No coz osobiscie wolalbym byc wziety do niewoli przez "jankesa" > niz "moskala". A nie wolalbys cos z tym zrobic? Moze sprobujesz? forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=12979854&a=12992763 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wqrwiony2 A co? Nie na temat napisałem? Kiedy rozmawiałem IP: 195.150.115.* 27.05.04, 15:47 z "Z daleka" o Unii Europejskiej, nie widziałem powodu, aby wyciągać kwestię palestyńską - nie o to bowiem w danej chwili chodziło. Nie rozumiem wściekłych ataków na ludzi, którzy zawsze trzeźwo patrzyli zarówno na politykę Rosji, jak i USA (polecam archiwum). Jeśli sądzisz, że bestialstwo rosyjskiego żołdactwa przekreśla choćby w najmniejszym stopniu zbrodnie amerykańskie, to gratuluję wyważenia... Wskaż, gdzie na forum odpowiadałem nie na temat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anty mason Ale Putin "odbuduje"Czeczenie IP: *.dip0.t-ipconnect.de 27.05.04, 21:49 Tych kturych nie udalo sie wymordowac karabinami i czolgami,teraz wykonczy za pieniadze zachodu przy pomocy milicji.Zkad to Znamy? Odpowiedz Link Zgłoś
mirmilek Re: Rosja: brak reakcji na film z maltretowaniem 27.05.04, 13:26 e, to takie nasze "wewnetrzne podzialy". z zewnatrz nikt sie nie zastanawia, czym rosja sie rozni sie od europy albo czym usa sie roznia od europy. tak samo jak u nas nikt sie nie zastanawia nad roznicami miedzy marokiem, sudanem i arabia saudyjska. Odpowiedz Link Zgłoś
losiu4 Re: Rosja: brak reakcji na film z maltretowaniem 27.05.04, 19:58 Gość portalu: chris napisał(a): > Jaki "Zachod", czlowieku? Rosja byla i jest azjatycka dzicza. no w sumie my bracia Słowianie... > A brak > zainteresowania smiercia w meczarniach jencow czeczenskich w zestawieniu z > histeria wobec "tortur" w Abu Ghraib (przypominajacych typowe sceny z > dowolnych koszar i wiezien w Polsce) to znakomita ilustracja > moralnosci "postepowcow", wszystko byłoby piknie-ładnie gdyby nie dwa co najmniej niuanse, pierwszy: część zdjeć sami Amerykańce nie udostepnili twierdzac, ze sa zbyt drastyczne, a drugi: ile w ogóle utajniono bądź zniszczono (czy to przez samych znęcajacych się, czy tez przez wojskowych na wyzszym szczeblu) widzac, ze sie afera robi... > dla ktorych tylko USA jest winne wszystkiemu, co zle na swiecie. nie, nie tylko USA, ale one też maja swój wkład... Pozdrawiam Losiu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przemek Re: Rosja: brak reakcji na film z maltretowaniem IP: *.acn.waw.pl 29.05.04, 00:39 Zgadzam sie z Toba. Przeciez w Rosji tortury sa legalne, Rosja nie podpisala miedzynarodowych zobowiazan ich niestosowania. To u nich normalka, nie dziwi wiec brak reakcji. Gdzie Europa, a gdzie Azja? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pacyfista GDZIE JEST REAKCJA tzw"PACYFISTY"<paSSyfa> IP: *.dynamic.mts.net 27.05.04, 13:18 Wyszlo prawdziwe oblicze bolszewickiego agenta!O Rosji i jej zbrodniach cicho ,ani slowa. Uderza tylko tam gdzie mowa jest o najblizszym sojuszniku Polski -Ameryce. PaSSyf jest obcym agentem!Dziala na szkode naszego kraju, uderza w naszych przyjaciol, godzi w polska racje stanu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czlowiek Re: Rosja: brak reakcji na film z maltretowaniem IP: *.tele2.pl 27.05.04, 13:10 wreszcie wyszlo szydlo z worka jaka ta rosja jest swieta... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mirek swieta Rosja IP: 193.111.166.* 27.05.04, 13:21 Zawsze byla - "S'wiataja Rus'" :=) Dla nie wszystko mozna, bo tak Swieta, i wszyscy ja krzywdza, i na nia napadaja... Zli Polacy kiedys zajeli Kreml, czeczency to bandyci i mafiosi, wiec biedna Rosja musi sie bronic.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: UN Re: Rosja: brak reakcji na film z maltretowaniem IP: *.globnet.info / *.zgora.dialog.net.pl 27.05.04, 13:11 aby scignac odpowiedzialnych za maltretowanie jencow nalezaloby oddac pod sąd wszystkich rosjan stacjonujacych w czeczenii oraz polowe rosyjskiego rzadu... Odpowiedz Link Zgłoś
losiu4 Re: Rosja: brak reakcji na film z maltretowaniem 27.05.04, 20:03 Gość portalu: UN napisał(a): > aby scignac odpowiedzialnych za maltretowanie jencow nalezaloby oddac pod sąd w > szystkich rosjan stacjonujacych w czeczenii oraz polowe rosyjskiego rzadu... do spóły z mniejszym buszem i jego totumfackimi... o szaronie nie wspominając. Nie ma sprawy, jesli tak, to popieram. Pozdrawiam Losiu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wqrwiony2 Naiwnością było sądzić, że ZSRR zamienia się IP: 195.150.115.* 27.05.04, 13:13 w aniołka jak za dotknięciem czarodziejskiej różdżki. Doradzam wspomnienia rodziców i dziadków z okresu, gdy Sowieci nas "wyzwalali". Moja mama jako dziecko pamięta, że nie mogli złego słowa powiedzieć o stacjonujących we wsi żołnierzach Wehrmachtu (na szczęście nie było tam SS...). Natomiast zwykli sowieccy żołdacy to była wyjątkowa swołocz... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łukasz Rosja: brak reakcji na film z maltretowaniem cz... IP: *.aster.pl / *.aster.pl 27.05.04, 13:14 Niestety nic nowego, natomiast niezgazam się z porównaniem, nawet w przenośni, sytuacji w Czeczeni do sytuacji w Iraku jest to tak jakby porównywać obóz w Berezie kartuskiej z obozem w Auschwitz. Zgadzam się że zachowanie w Iraku jest naganne i należy je potępić i to właśnie cały cywilizowany świat wraz z opinią publiczną w stanach robi natomiast nad ludobójstwem, bo inaczej niemożna tego nazwać, przechodzi do porządku dziennego. Na to niemogę i mam nadzieje że niemożemy się zgodzić i dlatego że w imię naszych zasad my obywatele i rząd Rzeczpospolitej powiniem zacząć krzyczeć i domagać się poszanowania praw międzynarodowych w Rosji. Mam nadzieje że znajdziemy siłę do takich działań nawet wbrew naszym koniunkturalnym zysom gdyż sądze że ważniejsza jest wierność ideałom naszej kultury gdyż jeśli je stracimy staniemy się tylko masą bezwolnych niewolników. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pamiwtajacy Re: Rosja: brak reakcji na film z maltretowaniem IP: *.dyn.optonline.net 27.05.04, 13:30 Tak,bardzo dobrze Lukasz powiedzial - ale przerazajace jest to,ze tzw "swiat" potrafi nawet za byle co potepiac USA, natomiast o Bolszewii (bo to dalej jest Bolszewia) naogol cisza - co to jest 8 (osiem)wypowiedzi(na forum). A czy pamietaja Panstwo ten czas, gdy Jelcyn przywiozl do Polski dokumenty o zbrodni Katynskiej ? Wowczas zyli jeszcze ci,ktorzy osobiscie mordowali polskich oficerow,robiono znimi wywiady i.....nic !!! a duzo pozniej polowano przeciez na plotki ( jakichs Ukraincow w USA i we Francji).Tak - to tak do dzis jest. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pamietajacy Re: Rosja: brak reakcji na film z maltretowaniem IP: *.dyn.optonline.net 27.05.04, 13:40 Jak Polacy podchadza do zbrodni Rosji (Bolszewii) - swiadczy ilosc dzisiejszych wypowiedzi (osiem) wobec tych o "wiezniach w Iraku" i wogole stopien nienawisci bo Stanow Zjednoczonych wobec przebaczania "braciom-Rosjanom". Lukasz - masz zupelna racje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Paradoks IP: *.cam.dialup.connect.net.au 27.05.04, 13:20 Zastanawiem sie (poza tematem) dlaczego kilka tygodni temu GAZETA tak grzmiala jak Super Expres pokazal zdjecia martwego Milewicza, a teraz udostepnia brutalny film z cialami, maltretowaniem i krwia? Panowie, jesli cos sie mowi to powinno sie tego trzymac, a nie zmieniac zdanie jak wiatr powieje!! Czym ten film roznie sie od ciala czlowieka ktorego znalismy? Pewnie wiekszym okrucienstwem... Odpowiedz Link Zgłoś
stary.prochazka Re: Paradoks 27.05.04, 13:33 tak, różni się.Tym, że służy czemuś więcej niż zbicie kasy tak jak miało to miejsce w przypadku Milewicza, pokazaniu jakiejś ważnej prawdy na przykład. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Re: Paradoks IP: *.cam.dialup.connect.net.au 27.05.04, 14:10 I jaka prawde odkryles ogladajac ten film? Jaka prawde odkryja 14-16 latkowie ogladajac ten film? Sprawil ze cos sie zmienilo, ktos stal sie lepszy? Zdjecia i szczegolowy opis dla mnie wystarczajaco opisuja "prawde" i nic ponadto nie potrzebuje. W przypadku Milewicza gazeta pokazala "okrucienstwo wojny" i "uwrazliwila na sprawe Iracka". A tutaj chodzi o "prawde". W obu przypadkach chodzi o kase a nie o prawde, bo co ona zmieni? Jakos ja od dosc dawna wiedzialem ze Rosjanie wyrzynaja Czeczenow. Ty nie? Mi do wrazliwosci i prawdy nie potrzebna jest kaseta z mordem, a pamietaj ze z tego serwisu korzystaja duzo mlodsi niz my, a im to raczej nie jest do niczego potrzebne. Takich nagran w necie jest duzo wiecej, ale nie jest to chyba serwis ktory powinien to pokazywac, bo moze nastepnym razem w imie "prawdy" pokaza kolejne ciekawe nagrania....wiecej krwi i wiecej trupow bo to bardziej pokaze "prawde". Czy do tego zmierzamy? Odpowiedz Link Zgłoś
losiu4 Re: Paradoks 27.05.04, 20:06 stary.prochazka napisał: > tak, różni się.Tym, że służy czemuś więcej niż zbicie kasy tak jak miało to > miejsce w przypadku Milewicza, pokazaniu jakiejś ważnej prawdy na przykład. tak sądzisz naprawdę? chyba naiwny jesteś. I jedno, i drugie ma koniunkture napędzić. Losiu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mee... Re: INNY SWIAT...INNA MENTALNOSC... IP: *.avenel01.nj.comcast.net 27.05.04, 13:23 ...w rosji nigdy nie bylo demokracji...a matka rosyja tak za bolszewi i tak za cara putina...nic sobie nie robi ze swoich zbrodnii... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michal Re: INNY SWIAT...INNA MENTALNOSC... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.05.04, 13:37 > ...w rosji nigdy nie bylo demokracji...a matka rosyja tak za bolszewi i tak za > cara putina...nic sobie nie robi ze swoich zbrodnii... To nie tak. Po zamachach w Rosji tamtejsza opinia publiczna szczerze nienawidzi Czeczenow. Tacy ludzie jak Kowaliow to dla nich mniej wiecej to samo jakby Polak wzywal do humanitarnego traktowania SS-manow. Dziwilbym sie gdyby jakies wieksze protesty sie pojawily. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chris Re: INNY SWIAT...INNA MENTALNOSC... IP: *.if.uj.edu.pl 27.05.04, 13:44 Wlasnie o to chodzi, aby wreszcie uswiadomic Rosjanom, ze SS bylo zbrodnicza organizacja mordujaca napadniete narody (jak Armia Czerwona!), a Czeczency bronia sie rozpaczliwie przed eksterminacja przez okupantow (jak my i Rosjanie podczas II wojny swiatowej). chris Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mee... Re: INNY SWIAT...INNA MENTALNOSC... IP: *.avenel01.nj.comcast.net 27.05.04, 13:58 ...rosja sie bronila przeciw niemcami ...dobre sobie...tak wprwadzie bylo na koncu ...bo na-poczatku byl pakt riwentrop-molotow...zakladajacy napasc na polske...a z,e hitler chcial przekrecic cwanego lisa stalina i mu sie to nie udalo to juz inna sprawa...tylko na boga ...nie porownujmy napadnietej polski z dwoch stron (niemcy-rosja) do "biednej rosji" napadnietej przez niemcy... Odpowiedz Link Zgłoś
losiu4 Re: INNY SWIAT...INNA MENTALNOSC... 27.05.04, 20:15 Gość portalu: mee... napisał(a): > ...rosja sie bronila przeciw niemcami ...dobre sobie...tak wprwadzie bylo na > koncu ...bo na-poczatku byl pakt riwentrop-molotow...zakladajacy napasc na > polske...a z,e hitler chcial przekrecic cwanego lisa stalina i mu sie to nie > udalo to juz inna sprawa...tylko na boga ...nie porownujmy napadnietej polski > z dwoch stron (niemcy-rosja) do "biednej rosji" napadnietej przez niemcy... tak gwoli ścisłości: w momencie ataku Ruskich na nasz kraj i tak było po ptokach, więc z punktu widzenia strategii lepiej dla Ruskich było odsunąć od siebie jak najdalej ewentualny front. To, że bonus skiepścili, to już inna sprawa. Z punktu widzenia moralnosci masz absolutnie rację: w końcu nas napadnieto... tylko trochę się te nasze pretensje rozmywaja patrząc na to, o zrobiliśmy z Pepikami na Śląsku Cieszyńskim Pozdrawiam Losiu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michal o pepikach slow kilka IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.05.04, 20:35 tak gwoli ścisłości: w momencie ataku Ruskich na nasz kraj i tak było po > ptokach, więc z punktu widzenia strategii lepiej dla Ruskich było odsunąć od > siebie jak najdalej ewentualny front. To, że bonus skiepścili, to już inna > sprawa. Z punktu widzenia moralnosci masz absolutnie rację: w końcu nas > napadnieto... tylko trochę się te nasze pretensje rozmywaja patrząc na to, o > zrobiliśmy z Pepikami na Śląsku Cieszyńskim > > Pozdrawiam > > Losiu No to gwoli jeszcze wiekszej scislosci dodam ze lokalne spolecznosci na Slasku cieszynskim w listopadzie 1918 uzgodnily tymczasowo granice wg kryteriow etnicznych. Praga sie na to nie zgodzila i wykorzystujac zaangazowanie Polski na wschodzie sila zajela ziemie calego rejonu w styczniu 1919. Zginelo kilkuset Polakow. Pod naciskiem zachodu Czesi przystali na propozycje plebiscytu. Plebiscyt sie nie odbyl bo Benes korzystajac z obecnosci wojsk rosyjskich pod Warszawa wymusil na Polakach zgode na niekorzystny dla nas podzial. W 1938 odplacilismy Pepikom pieknym za nadobne z ta roznica, ze obylo sie bez ofiar. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ire` Re: gwoli ścisłości IP: *.dialog.net.pl / *.dialog.net.pl 27.05.04, 20:45 Zrobiliśmy to z autochtonicznymi Polakami, jeszcze ściślej Ślązakami Cieszyńskimi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michal Scislej juz chyba nie mozna (n/t) IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.05.04, 20:47 Odpowiedz Link Zgłoś
losiu4 Re: o pepikach slow kilka 27.05.04, 20:58 Gość portalu: michal napisał(a): > > sprawa. Z punktu widzenia moralnosci masz absolutnie rację: w końcu nas > > napadnieto... tylko trochę się te nasze pretensje rozmywaja patrząc na to, > co zrobiliśmy z Pepikami na Śląsku Cieszyńskim > No to gwoli jeszcze wiekszej scislosci dodam ze lokalne spolecznosci na > Slasku cieszynskim w listopadzie 1918 uzgodnily tymczasowo granice wg > kryteriow etnicznych. takich samych, jak to Niemiaszkom zdarzyło sie czynić? Taż to polityka... jak to linie Curzona i inne były wytyczane... kto silniejszy w danym momencie, ten miał racje. I tyle jeśli chodzi o kwestie moralnosci. > Praga sie na to nie zgodzila i wykorzystujac zaangazowanie Polski > na wschodzie sila zajela ziemie calego rejonu w styczniu 1919. tak z ciekawosci: a co myśmy na owym wschodzie robili? > Zginelo > kilkuset Polakow. Pod naciskiem zachodu Czesi przystali na propozycje > plebiscytu. Plebiscyt sie nie odbyl bo Benes korzystajac z obecnosci wojsk > rosyjskich pod Warszawa wymusil na Polakach zgode na niekorzystny dla nas > podzial. no własnie: "niekorzystny dla nas"... ale czy sprawiedliwy? My oczywiscie będziemy twierdzić, ze nie, Pepiki pewnie odwrotnie... > W 1938 odplacilismy Pepikom pieknym za nadobne z ta roznica, ze obylo sie bez > ofiar. no tak, ramie w ramie z Hitlerem... niech zyje nasza niepokalaność i dziewica narodów Pozdrawiam Losiu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michal Re: o pepikach slow kilka IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.05.04, 21:21 > W 1938 odplacilismy Pepikom pieknym za nadobne z ta roznica, ze obylo sie > bez > > ofiar. > > no tak, ramie w ramie z Hitlerem... niech zyje nasza niepokalaność i dziewica > narodów > > Pozdrawiam > > Losiu Za to Czesi z Leninem, Stalinem i reszta kompanii. I tak mozna w nieskonczonosc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michal Re: INNY SWIAT...INNA MENTALNOSC... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.05.04, 14:17 Trudne to bedzie. Wlasna krzywda bardziej boli. Tym bardziej im mniej czasu uplynelo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mee... Re: INNY SWIAT...INNA MENTALNOSC... IP: *.avenel01.nj.comcast.net 27.05.04, 16:59 ...wiec jedymym wyjsciem jest scigac zbrodnie...zreszta tak jest na papierze...tylko co z tego jak rosja prawa miedzynarodowego nie wposci do siebie...wiec zostalo nam li-tylko nazekac i pluc na ameryke... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iggor Re: Rosja: brak reakcji na film z maltretowaniem IP: 212.160.156.* 27.05.04, 13:28 Czy Prezydent Kwaśniewski pogratulował już Putinowi profesjonalnego wymiaru sprawiedliwości? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: enolc Rosja: brak reakcji na film z maltretowaniem cz... IP: *.echostar.pl 27.05.04, 13:37 Przygnębiające jest to, że pewnie rzadziuchno udaje się uzyskać tak niebity dowód bestialstwa. Rosja to Azja. Choćby dlatego że statystyczny rosjanin jednak głosuje na Putina, tego cholernego Zgredka ludobójcę. Od czasów caratu postępu za grosz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mobo Re: Rosja: brak reakcji na film z maltretowaniem IP: 213.199.192.* 27.05.04, 13:44 A TEREZ WSZYSCY KTORZY KIEDYKOLWIEK MOWIL O CZECZENACH ZE SA TERORYSTAMI NIECH PATRZA KTO TAK NAPRAWDE JEST PRAWDZIWMYM ZBRODNIAZEM !!! SMUTNE JEST TO ZE NA TO POZWALMY A MOZE NIECH UE ZERWIE STOSUNKU DYPLOMTYCZNE Z ROSJA ( NO TAK ZAPOMNIALEM ZE NIEMCY I FRANCUZI ZA BARDZO ICH KOCHAJA ) Odpowiedz Link Zgłoś
losiu4 Re: Rosja: brak reakcji na film z maltretowaniem 27.05.04, 20:21 Gość portalu: Mobo napisał(a): > A TEREZ WSZYSCY KTORZY KIEDYKOLWIEK MOWIL O CZECZENACH ZE SA TERORYSTAMI oczywiscie że sa terrorystami. Tak samo jak Palestyńczycy czy Irakijczycy, którzy zachowują sie w podobny sposób walczac przeciw machinie wojennej, z którą w inny sposób nie da sie wojować. Losiu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karol to tych co uwazaja ze nie mozna rosji traktowac... IP: 147.252.86.* 27.05.04, 13:41 ... jak normalnego demokraticznego panstwa. zgadzam sie do pewnego stopnia ze mozemy wymagac od usa innego zachowania niz co pokazali w Abu Ghraib. jednak dlaczego uwazaja rosje za autoryt w osi dobra ktora przeciwstawiala sie interwencji w iraku. i w jakie sytuacji to stawia francje ktora operala sie na rosji w tej kwestji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paul random Re: Rosja: brak reakcji na film z maltretowaniem IP: *.compi.net.pl / *.crowley.pl 27.05.04, 13:56 Rosja pozostaje wierna polityce nieludzkiej przemocy. Życie i wolność człowieka są niezmiennie bez żadnej wartości. To tylko obłudnie puste frazesy słyszane z ust polityków. Mickiewicz pisał kiedyś, że ten naród jest "jak błoto",a to najłatwiej formuje się zelówkami ciężkich wojskowych butów. Nic się nie zmieniło... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jankop TO W ROSJI NORMALKA CO SIE DZIWICIE IP: *.chello.pl 27.05.04, 14:06 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Herod W Izraelu to też NORMALKA co się DZIWICIE ! IP: *.twmi.rr.com 27.05.04, 21:53 a może to najemnicy IZRAELSCY w Czeczeni na tym filmie ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciek Co sie dziwicie i udajecie zaskoczonych!To norma!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.04, 14:06 Co sie dziwicie i udajecie zaskoczonych!To norma!!!Rosyjskie wojska robią w Czeczenii co chcą i nit na to nie reaguje. O co nagle ten szum !!! Potrzebna jest ciągły, stały nacisk na Rosję a nie takie akcje od wielkiego dzwonu. Prawda jest taka ROSJA ŁAMIE I ŁAMAŁA PRAWA CZŁOWIEKA NA KAUKAZIE OD ZAWSZE, PROWADZI MASOWĄ PLANOWĄ PACYFIKACJĘ LUDNOSCI CZECZEŃSKIEJ OD 1994 ROKU W CZECZENII ZGINĘŁO 200 TYS OSÓB. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mufti Wąchocka Też mi news. Gdyby była reakcja to byłby news. IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 27.05.04, 14:45 Rosja to nie Stany, tam maltretowanie ludzi na nikim szczególnego wrażenia nie zrobi. Uczcie się lewaccy hipokryci - takie standardy będą obowiązywać kiedy wasz Wielki Jankeski Szatan wycofa się do siebie. Siła, okrucieństwo i bezwzględność - tak się zawsze rządziło na tym świecie. Jeszcze zatęsknicie za dobrym wujkiem Samem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: StanislawMackowiak Re: Rosja: brak reakcji na film z maltretowaniem IP: *.icpnet.pl 27.05.04, 14:47 Tylko umiecie czepiać się Rosji, i dlatego dlaczego bohaterscy bojownicy czczeńscy a o Irakijczykach bandyci i terroryści?! Nie potraficie być gazetą obiektywną, czyli zeszliście do poziomu organów PZPR, brak krytyki nielegalnej agresji w Iraku, z naszym niestety udziałem jako kundelków znanego szefa agresorów de'bill busza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LS Re: Rosja: brak reakcji na film z maltretowaniem IP: *.nlh.no 27.05.04, 14:54 Putin musi powiedziec dosyc maltretowaniu Rosjan przez Czeczencow i innych Islamistow. Film na czasie by zagluszyc to co sie dzieje w iraku. Polityczna prymitywka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: U_Bolt Re: kolejna wybiórczosc Wyborczej IP: *.chello.pl 27.05.04, 14:57 Gazeta Wyborcza ma swoją wlasną - Wybiórczą - filozofię informowania opinii i przedstawiania faktów. Ale to juz tak jest z wolna prasa gdy pisze na konkretny obstalunek. W Internecie istnieje kilkanaście stron amerykańskich, rosyjskich, duńskich, holenderskich i innych, gdzie z kolei można obejrzeć wstrząsające filmy video nakręcone przez czeczenskich zwyrodnialców z obcinania głów, podrzynania gardeł, rozpruwania wnętrzności wziętym do niewoli rosyjskim żołnierzom. Jest tez zaprezentowana w szczegółach ulubiona `zabawa' czeczenskich bandytów rozrywania dwoma gazikami przywiązanego linami za ręce rosyjskiego jeńca. Samochody wpierw jada równolegle ciągnąc go za sobą, aby po chwili odjechać w przeciwnych kierunkach. Te czecznskie bestie w zwolnionym tempie odtwarzają moment wyrywania ręki z ciała ofiary i buhajaca krew dookoła. TO JEST STRASZNE !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: takitam U_blot jestes z KGB? UBku p..dolony IP: 134.76.132.* 27.05.04, 15:07 Jestes bydlakiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mlot_na_Czarownice dlaczego tak uwazasz? uzasadnij prosze.... IP: *.dyn.optonline.net 27.05.04, 19:45 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: takitam UZASADNIAM U_Bol=P..ny UBek IP: 134.76.132.* 28.05.04, 10:57 List U_Bolta jest podloscia ale napisany inteligentnie. Czyli platny UBek, albo ktos taki oplacany za swoja dzialalnosc w sieci. Listu napisanego topornym jezykiem, nie komentowalbym. Natomiast od osoby inteligentnej wymagam umiejetnej interpretacji, oceny faktow. Jedynie idiota mogl napisac takie brednie. Na idiote nie wygada, zatem UBek. To znacznie gorsze. Dlaczego brednie????? Bo rozmawiamy o planowej, w obliczu "prawa" (sowieckiego prawa) ekstermiacji CALEGO Narodu. Kobiet, dzieci, starcow, calych regionow. Co wiecej najezdzca nie jest nawet lojalny wobec swoich wlasnych zolnierzy!!!! A U_Bolt demagogicznie pisze o (niezaleznie od liczby) JEDNOSTKOWYCH przypadkach bestialstwa Czeczencow. Nie popiera ich dowodami (pisze o linkach, ale ich nie zamiescil). Ja wieze ze takie przypadki sa. Ze aktualnie w Czeczeni przemoc i zbrodnie sa na poczatku dzienny. ALE JAKIE SA TEGO PRZYCZYNY!?!?!?! Postawa U_Blota jest porownywalna z niemcmi, ktorzy wykonczyli polowe polskiej ineligencji (druga wykonczylo KGB) i teraz opowiadaja kawaly o glupich polakach. Owszem jestesmy glupi, tak glupi ze tego nawet nie wiemy. Ale komu jak komu ale NIE niemcom sie z tego wysmiewac. Narod Czecenski za Stalina w CALOSCI byl deportowany na tereny polnocnej syberii. Kilkunastoletnie wygnaie przezylo 30%!!! NIe ma psychologicznej mozliwosci aby tak dotkniety narod pozostal z wlasnej woli w struktorach politycznych oprawcy. Ich nieszczesciem jest Ropa. Gdyby jej nie mieli, Rosja dawno by im odpuscila. Niemniej postawa Rosji wobec Czeczeni ukazuje jej stosunek do calej swojej historii. A jest on taki "Nieciewo slucilas" "NIC SIE NIE STALO". Aaa tam Katyn, Aaa tam 20 mln wymordowanych Rosjan, Aaaa tam Wegry, Aaa tam Praga. Taaakie "aaaa tam" wobec przeszlosci, moze bardzo latwo odniesc sie do terazniejszosci (Czeczenia!!!!) lub przyszlosci. A przyszlosc to moze byc Nasz problem. Zatem gdyby Rosja uczciwie przyznala sie sama przed soba do wlasnych bestialstw. To nie baczac na "strategicznosc terenow" dala by wolnosc Czeczeni. Sami sobie sa winni nienawisci Czeczenow. Tu jest sprawa czysta, prosta, nieskomplikowana. ZERO Relatywizmu. Tuuu nie ma watpliwosc. Zatem jesli widze inteligentnego czlowieka, ktory szakluje Czeczenow i trzyma strone Rosji, to jest to przerazajce. Nie widze innego uzasadnienia niz "UBek" lub KGBowiec dobrze wladajacy Polskim. Dziekuje tt Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: kolejna wybiórczosc Wyborczej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.05.04, 15:58 Zarzuc jakies linki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: takitam Nie badzcie naiwni, PRZECZYTAJCIE TO IP: 134.76.132.* 27.05.04, 15:02 Rosja dopuscila sie na terenie Czeczeni ludobojstwa. Ludobojstwa zaplanowanego, rozmyslnego. Wiele miejscowosci starto z powierzchni ziemi. Tych ktore sie nie bronily. Przetrwaly wylacznie te, ktore walczyl, ktore byl bronione przez partyzantow. Widzialem zdjecia, wysluchalem bezposredniej relacji Marka Kurzynca i Pawla Chojnackiego. M. in. widzieli w wawozach stosy zmiazdzonych cial. Byly to zwloki rosyjskich zolniezy. Rosjanie ladowali je do kontenerow i zrzucali w gorach z helikoptera z duzej wysokosci. Zwloki byly pozbawione identyfikatorow, a powstala miazga wykluczala identyfikacje. Rente rodzinie poleglego wyplaca sie jedynie w przypadku znalezienia zwlok. Rodzinom "Zaginionych" zolnierz nie przysluguje renta. Zatem o czym my wogole mowimy? Rosyjski magnat finansowy wydaje forse na pilkarzkow, ale Rosja zrownala 10 lat temu ten kraj z ziemia, wymordowala znaczny procent i nie kiwnela palcem aby cokolwiek odbudowac, dac ludziom szanse. A swiat sie patrzy i NIC nie robi. Dno, poprostu dno. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ben Re: Nie badzcie naiwni, PRZECZYTAJCIE TO IP: 218.17.226.* 27.05.04, 15:20 Nie rozumiem o co chodzi niektorym tu na forum z tym utozsamianiem Rosji z Azja. A czy Brytyjczycy albo Amerykanie to lepsi od Azjatow? Bo zabijaja w nowoczesny sposob? Bo umyli ladnie raczki po wybiciu Indian i skolonizowaniu wielu narodow? Troche pomyslunku. Czasy Mongolow sa dawno za nami. Ben z Chin Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mim Re: Nie badzcie naiwni, PRZECZYTAJCIE TO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.05.04, 17:32 skoncz z ta bolszewicka propaganda, myslisz ze wyborcza, a ty razem z nia, udaje ze nie wie o zbrodniach czeczenskich bandziorow to nikt nie wie??? na szczescie jest internet, kazdy moze sobie zobaczyc do czego sa zdolni ci "milujacy pokoj gorale". dostali to na co zaluzyli Odpowiedz Link Zgłoś
losiu4 Re: Nie badzcie naiwni, PRZECZYTAJCIE TO 27.05.04, 20:40 no cóż... Zmień "Rosja" na "USA", a "Czeczenia" na "Irak". I wyjdzie na to samo. No może poza jednym: Irak był uznanym w ONZ państwem, a Czeczenia to odpowiednik Kraju Basków w Hiszpanii. I kilku innych regionów po świecie. Losiu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spoko Re: Rosja: brak reakcji na film z maltretowaniem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.04, 15:17 Nurtuje mnie jednakowoż pytanie:dlaczego dopiero teraz to pokazano?Znowu jakaś gra nieszczęsciem ludzkim?Ruscy oczywiście nie sa w porządku ale ci co to teraz pokazują to jakie mają intencje?100% czyste? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Re: Rosja: brak reakcji na film z maltretowaniem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.04, 15:21 Bo jej nie ma :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ChechenFriend Sowieckie bydło... IP: *.81-161.gts.tkb.net.pl 27.05.04, 15:47 I tak nigdy nie podbiją Czeczenów. A Putin i tak jeszcze za to zapłaci... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarek Re: Sowieckie bydło... IP: *.kanetti.fi 27.05.04, 16:58 Dlatego tak sie ciesze, ze jestesmy w Unii Europejskiej.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Re: Sowieckie bydło... IP: *.lublin.ws 01.06.04, 22:27 UE, eeeeeeeeee a co to zmienia? Odpowiedz Link Zgłoś
bob234 czeczenskie bydlo 27.05.04, 17:38 czeczenskie bydlo nie wykorzystalo swojej szansy zeby siedziec cicho i wlasnie teraz za to plac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mansc,,, Islam jako alternatywa wobec porno Zachodu?! IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 27.05.04, 15:49 Islam jest jedyna alternatywa wobec zepsucia, niesprawiedliwosci i korupcji na swiecie. Im wczesniej to zrozumiemy tym lepiej, a pomoc w zrozumieniu moze nam niemiecki dyplomata, absolwent Harvardu: Murad Hofman, ktory napisal m. in. zbior esejow pt.: Islam jako alternatywa. Pelny teskt dostepny jest na www.ipdirect.home.pl/kmp/publication/Islam_jako_alternatywa/index.htm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx A jaka miala by byc reakcja? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.05.04, 15:50 Przeciez lewaccy intelektualisci, dziennikarze i "obroncy" praw czlowieka nie beda robic kupy na swojego sponsora. Co innego, gdyby to byli amerykanie... Wtedy prasa swiatowa pisala by tylko na ten temat, a wszystkie autorytety "moralne" glosno by protestowaly. Szczegolnie we Francji, Niemczech i Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Matt K. A dlaczego ktokolwiek powinien reagowac?... IP: *.gv.shawcable.net 27.05.04, 16:11 ... , od lat z gora dwudziestu morduje sie chrzescijan w poludniowym Sudanie (byl takze Timor, teraz sa Moluki i Irian Zachodni) Podajcie mi imie, nazwisko, adres i telefon jednego sprawiedliwego w muzulmanskim swiecie, ktory stanal w ich obronie... Odpowiedz Link Zgłoś
antykagan Gdzie jestes kundlu "pacyfisto" ze Szwajcarii? 27.05.04, 16:14 .. nie szczekasz? nie oburzasz się śmieciu lewacki??? Odpowiedz Link Zgłoś