Dodaj do ulubionych

Ale przemowienie!

29.11.11, 21:37
Jestem pod wrazeniem. Do Niemcow i z podziekowaniami za ich przyjacielska pomoc. O polskich sukcesach ekonomicznych i o polskich doswiadczeniach - zbyt poznych reformach Rzeczypospolitej Obojga Narodow.

Polska kiedys przegrywala przez swoje wlasne bledy. Dzisiaj walczy o swoja historyczna szanse by nie poddac sie katastrofizmowi bledow popelnionych przez innych.

Dobra analiza pana Sikorskiego. Dobry wybor i przykladow i miejsca wyglaszania mowy.

Mozna byc tylko dumnym.

PF

Obserwuj wątek
    • br0fl0vski Re: Ale przemowienie! 30.11.11, 07:27
      consilium.europa.eu/media/1216793/esm%20treaty%20en.pdf
      www.courtfool.info/en_ESM_the_new_European_dictator.htm
    • przyjacielameryki Re: Ale przemowienie! 30.11.11, 08:51
      Całkowicie podzielam Twoje zdanie Francuz. Ale Kaczyński i PIS chcą stawiać Sikorskiego przed Trybunałem Stanu za zdradę "interesów Polski". Żałosne. Kaczyński zupełnie nie rozumie Europy, zmian w niej zachodzących, roli i miejsca Niemiec. To taki XIX - wieczny patriota, który chce dobrze i jest uczciwy ale jest totalnie nieudolny i nie nadąża za zmianami. Pozostałe siły polityczne w tym PSL, SLD i Ruch Palikota pozytywnie odebrały to przemówienie i też chcą silnej współpracy i partnerstwa z Niemcami w nowej UE i silnej UE.
      PIS i Kaczyński stają się wielkim sprzymierzeńcem Rosji, której tez zależy na rozpadzie UE i na podkopywaniu dobrych stosunków polsko-niemieckich.
      • labadine Re: Ale przemowienie!(buczenie) 30.11.11, 09:10
        wg mojej sasiadki krowa co duzo buczy daje zawsze malo mleka....
        • wujcio44 Re: Ale przemowienie!(buczenie) 30.11.11, 11:23
          labadine napisał:

> wg mojej sasiadki krowa co duzo buczy daje zawsze malo mleka....

Jarek zawsze dużo buczy i daje dużo mleka. No, ale on nie jest krową.
    • br0fl0vski Dzisial swiat nowoczesny 30.11.11, 14:21
      Trza skonczyc z przesadami
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka