Dodaj do ulubionych

Janke / PIS/ broni dyktatora Orbana

04.01.12, 18:32
dziś słuchałem go w Trójce - to co wyprawia Orban to wg niego nic takiego Takie numery na Białoruisi uważane są za łamanie prawa
Obserwuj wątek
    • tw_wielgus Re: Janke / PIS/ broni dyktatora Orbana 04.01.12, 18:35
      Aż żałuję, że nie słuchałem, bo dzisiaj mi ciśnienie spadło tak nisko, że nawet kawa sobie z tym nie radzi.
      • mak67 Re: Janke / PIS/ broni dyktatora Orbana 04.01.12, 18:45
        Nie ma się czym podniecać. PO też opanowało praktycznie wszystkie urzędy. Jak dotąd nie udało się Donaldowi zmienić konstytucji. Natomiast w uprawnieniach dla służb bijemy Węgry na głowę. Istotna różnica jest w tym, że Orban jest patriotą węgierskim a Tusk internacjonalistą europejskim
        • szmul.bender Re: Janke / PIS/ broni dyktatora Orbana 04.01.12, 18:50
          A skad wiesz ze Tusk chciaby konstytucje zmienic ?
          Bycie patriota wegiersim nie jest powodem do dumy. Hitler byl patriota niemieckim, Kim koreanskim a Kdaffi libijski - wiec wole miec na wszelki wypadek do czynienia z nie-patriotami.
        • tw_wielgus Re: Janke / PIS/ broni dyktatora Orbana 04.01.12, 18:50
          Widzisz same uprawnienia to pryszcz dopóki nie zacznie się ich wykorzystwyać w celach nazwijmy to niecnych. Niemniej ( tak nawiasem) te zmiany dające służbom tak wielkie uprawnienia nie uważam za dobre, to krok w złym kierunku.
          Orban to patriota? Nie wiem, nie mnie oceniać. Mogę wyrazić jedynie opinię, iż on jedynie gra patriotyzmem i wykorzystuje tę nutkę do utrzymania się przy żłobie.
    • green_feldkurat_katz Ale co, konkretnie,wyrabia Orban 04.01.12, 18:42
      Powtarzam: KONKRETNIE
      • x2468 Re: Ale co, konkretnie,wyrabia Orban 04.01.12, 18:46
        Konkretnie to dzisiaj u Wróbla dal głos Dominik Zdort.Podziwiam.Najlepsze kabarety przy nim wysiadają.Masz szanse posłuchać.
        • ukos I co z tego, że dał? 06.01.12, 12:57
          x2468 napisał:

> Konkretnie to dzisiaj u Wróbla dal głos Dominik Zdort.Podziwiam.Najlepsze kabar
          > ety przy nim wysiadają.

Czyli jak Zdort powiedział coś głupiego, to wpływa to na stan prawny węgierskiej konstytucji, ordynacji albo w ogóle jakichś rozstrzygnięć prawnych?
      • green_feldkurat_katz Dla zainteresowanych tekst konstytucji 04.01.12, 18:46
        www.kormany.hu/download/4/c3/30000/THE%20FUNDAMENTAL%20LAW%20OF%20HUNGARY.pdf
      • tw_wielgus Re: Ale co, konkretnie,wyrabia Orban 04.01.12, 18:46
        Konkretnie? Prywatyzuje państwo, podporządkowując demokratyczne struktury swoim partyjnym celom.
        Prowadzi politykę gospodarczą, która doprowadzi Węgrów do bankructwa i biedy.
        Pacyfikuje media kneblując usta oponentom.
        To tak w telegraficznym skrócie.
        • green_feldkurat_katz To są hasła, proszę o konkrety!!! 04.01.12, 18:47

• tw_wielgus Re: To są hasła, proszę o konkrety!!! 04.01.12, 18:51
            No to skoro masz już hasła to wrzuć sobie w doktora google, bo mnie w przeciwieństwie do murarza nie bawi gadanie z pustakami.
            • green_feldkurat_katz Re: To są hasła, proszę o konkrety!!! 04.01.12, 18:52
              Sam jesteś pustakiem, zmanipulowanym. Nie potrafisz podać nic konkretnego. Same hasła...
              • tw_wielgus Re: To są hasła, proszę o konkrety!!! 04.01.12, 18:55
                Tylko się nie popłacz... Bo zamiałczałeś jak przedszkolak, któremu po leżakowaniu kolega zabrał sprzed nosa klocki Lego.
                • green_feldkurat_katz Projekcja? czy bezsilność? 04.01.12, 18:56

• tw_wielgus Re: Po raz kolejny zadajesz dziecinne pytania 04.01.12, 19:10
                    na które z łatwością mógłbyś sobie sam odpowiedzieć gdyby... No właśnie gdyby...
                    • green_feldkurat_katz Opowiadam, masz projekcje... 04.01.12, 19:11

• tw_wielgus Pragnę Cię uspokoić - nie mam. 04.01.12, 19:18
                        a teraz już możesz spokojnie zjeść kolację i w drodze do łóżka pomodlić się przed radiem.
        • mak67 Re: Ale co, konkretnie,wyrabia Orban 04.01.12, 18:47
          czyli dokładnie tak jak Tusk.
          • tw_wielgus Re: Ale co, konkretnie,wyrabia Orban 04.01.12, 18:53
            No tutaj to bym się akurat nie zgodził. Jak zwykle diabeł tkwi w szczegółach, a w przypadku porównania działań tych obu polityków róznice są tak istotne, ze nawet dla przeciwników rządów PO powinny być zauważalne.
            • mak67 Re: Ale co, konkretnie,wyrabia Orban 04.01.12, 18:57
              Orban wykonał skok na wszystkie instytucje państwa. Tusk zrobił to samo. Orban opanował media, Tusk tez. Co do jednego nie jestem pewien czy na Węgrzech służby są tak bezkarne i mające takie uprawnienia jak u nas.
              • tw_wielgus Re: Ale co, konkretnie,wyrabia Orban 04.01.12, 19:17
                Tylko jeden punkt poddający pod wątpliwość Twoje myślenie.
                Czy Tusk pozostawił Kamińskiego na stołku szafa CBA po wyborach? Pozostawił i Kamiński przewodziłby do tej pory CBA gdyby nie pokusił się o chęć wykazania lojalności wobec prezesa.
                To pierwszy z brzegu ale b. znamienny przykład.
                Kolejna sprawa w urzedach państwowych, w spółkach, w których państwo ma większościowe udziały nie odbywa się masowa rzeź pisowskich spadochroniarzy owszem są przypadki którymi możesz się posłużyć kontargumentując, ale nie jest to zjawisko na tak masową skalę jaka nastąpiła po objęciu przesz Lecha Kaczyńskiego prezydentury w W-wie.
                Tusk nie wprowadził usawy medialnej, która doprowadziłaby Sakiewicza czy innych / że tak to delikatnie ujmę/ oponentów do paraliżu powodowanego strachem.
                I nie staję tutaj w obronie rządów Tuska ( żeby była jasność) a jedynie elementarnej uczciwości.
                • mak67 Re: Ale co, konkretnie,wyrabia Orban 04.01.12, 19:53
                  Znajdź mi kraj gdzie wiceszef najważniejszej służby załatwia sobie dostęp do podsłuchów w swojej prywatnej sprawie. Tusek zmienił ustawę medialną, zmienił Krajową Radę radiofonii i Telewizji. Doprowadził do wycięcia praktycznie wszystkich myślących dziennikarzy z mediów publicznych. Jest jednak zasadnicza różnica pomiędzy Tuskiem a Orbanem. Ten drugi pracuje na rzecz Węgier a Tusek jest na pasku UE i ruskich
        • wachmistrz_soroka Re: Ale co, konkretnie,wyrabia Orban 04.01.12, 19:59
          tw_wielgus napisał:

> Konkretnie? Prywatyzuje państwo, podporządkowując demokratyczne struktury swoim
          > partyjnym celom.
          > Prowadzi politykę gospodarczą, która doprowadzi Węgrów do bankructwa i biedy.
          > Pacyfikuje media kneblując usta oponentom.
          > To tak w telegraficznym skrócie.
          >

Bzdura.Twoja wiedza o tym co się dzieje na Węgrzech jest podana Ci na tacy przez dziennikarzy,którzy opowiadają nie takie bzdury.
          Kiedy byłeś ostatnio na Węgrzech?
          Ja mam w Budapeszcie kuzynkę,która mieszka tam już 60 lat i mam z nią kontakt.
          Też w telegraficznym skrócie,bo ten temat nie jest właściwy dla FK.
      • x2468 Re: Ale co, konkretnie,wyrabia Orban 04.01.12, 18:48
        Więcej powiem.Orban buduje 4 rp nad Dunajem.
        • green_feldkurat_katz Ale konkretnie nic nie potrafisz powiedzieć 04.01.12, 18:51

• mak67 Re: Ale co, konkretnie,wyrabia Orban 04.01.12, 18:54
          A może byś tak wskazał, co zrobił Orban a nie zrobił tego Tusk. Oczywiście poza zmianą konstytucji.
          • mara571 Tusk nie odwazyl sie zazadac od koncernow 04.01.12, 21:46
            dodatkowych podatkow. Mimo iz te koncerny, zarowno w Polsce jak i na Wegrzech prwadza wyjatkowo kreatywna ksiegowosc. Oczywiscie, aby podniesc koszty.
            • des4 Re: Tusk nie odwazyl sie zazadac od koncernow 04.01.12, 21:52
              no i przeciwko Tuskowi nie protestuje na ulicach Warszawy pół miliona Polaków (biorąc po uwagę proporcje ludności Polsi i Węgier)...

o podporządkowaniu NBP nawet nie wspominam....
    • ex.mila załozyłam o tym wczoraj wątek 04.01.12, 18:52
      ale wylądował na oślej.
    • ukos Jasne na Białorusi 100 tys. zbiera się swobodnie! 06.01.12, 12:54
      regulaeiuris napisał:

> Takie numery na Białoruisi uważane są za łamanie prawa

Znaczy Orban po demonstracji wsadził wszystkich demonstrantów do paki, a swoich kontrkandydatów wyśle do obozu pracy? Masz wrodzoną zdolność nadawania idioten-textów, czy nabawiłeś się tego?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka