Dodaj do ulubionych

co tam slychac z Putinem

25.02.12, 15:40
ano dzieki wtracania sie zachodu do wyborow w niedemokratycznej Rosji, popularnosc WWP wrosla tak ze przewiduja jego zwyciestwo wyborcze w 66 %.
journalstar.com/news/world/europe/poll-predicts-putin-s-first-round-election-victory/article_814f6f59-2ec5-5c33-8e68-6c585199592d.html
jak widac malkontenta robota zdla sie na nic. Jednym slowem w Rosji WWP a w Ameryce popularnosc Ron Paul 'a zmieni swiat.
Obserwuj wątek
    • eva15 Re: co tam slychac z Putinem 25.02.12, 15:42
      Ron Paul to musi uważać, by go jakiś "pomyleniec" nie zastrzelił. W USA jest tradycja strzelania do niewygodnych prezydentów bądź kandydatów na prezydenta.
      • misterpee Re: Nie daj Boze 25.02.12, 15:57
        ale Ron Paul w niebie bylby bardziej groozny niz zywy. To juz nie jes RP, to jest rewolucja.
    • lubat Re: się tak zastanawiam... 25.02.12, 19:50
      ... która zasada ma tu zastosowanie?

Chodzi mianowicie o to, że na tydzień przed prezydenckimi wyborami w Rosji w Londynie miejskie piętrusy jeżdżą z wymalowanymi konterfektami z buźką Putina i napisem "Putin nadchodzi".
      Oczywiście Putin nie najeżdża na Londyn jak małobrytyjcy na Kabul lub Trypolis. Jest to po prostu reklama książki, która dopiero ma się ukazać w tygodniu przedwyborczym.

I tu moja rozterka, co to może znaczyć.

1. Czy to ilustracja tezy Marksa, że kapitaliści za 300% zysku sprzedadzą sznur, na którym się ich powiesi?

2. Czy siła i wpływ FSB następczyni KGB, NKWD itp. są tak duże, że finansowa metropolia nie jest w stanie jej odmówić?

3. A może małobrytyjcy tak wewnętrznie głęboko kochają silnego człowieka Rosji (przecież nieustraszeni kowboje z bardzo dzikiego zachodu to czysta projekcja angielskich marzeń przeniesionych za ocean), że już otwarcie mu udzielają przedwyborczego poparcia, olewając tym samym "demokratycznych" nieudaczników typu Nawalony czy Nosik?

A może ktoś ma inne wytłumaczenie, dlaczego w sercu Imperium Elżbiety nr II tak nachalnie się uprawia propagandę wyborczą na rzecz jednego kandydata rosyjskich wyborów prezydenckich.

www.vesti.ru/doc.html?id=726082
      • misterpee Re: to wielka nowina, zapewne 25.02.12, 19:59
        Elzbieta 2 zamierza isc na emeryture i przekazac korone WWP!!!!!
        • lubat Re: to wielka nowina, zapewne 25.02.12, 20:07
          To jest jakieś wytłumaczenie, ale Putka jest cwaniaczek i potrafi wyciągać wnioski z perypetii innych. Coś klimat londyński nie służy Rosjanom. Albo nagle tracą zdolności do robienia pieniędzy (Bierezowski), albo dosypują im niewłaściwych składników do herbaty fajf oklok (Litwinienko) lub nawet tracą zdolności do strzelania bramek w piłce kopanej (Arszawin).

Tak więc nie wiem, czy WWP skusił by się na posadę wprawdzie lukratywną, ale dla niego nudną i potencjalnie groźną;)
          • igor_uk Lubat. 25.02.12, 20:14
            lubat,ja chyba znalazlem zdjecie Putina,ktorego ty szukales.
            Czy o to cie chodzilo?
            img-fotki.yandex.ru/get/5502/vitakovtun.10/0_4641b_b3508ced_L
            • eva15 Igor 25.02.12, 23:45
              Oglądałeś ten program o Putinie na BBC? Jeśli tak, to jak go oceniasz?
              • igor_uk Re: Igor 26.02.12, 00:03
                Ogladalem.Jedno slowo -szok.Czegos takiego po demokratycznym mediam nie spodziewalem sie.
                Przeciez tam wprost bylo powiedziano o tym,kto organizowal pomaranczowa rewolucje na Ukrainie,jak rowniez uznali,ze cala szpiegowska afera z kamieniami w roli glownej bylo faktem.Nu i najlepsza recenzja moga byc slowa jednego z rosyjskich "opzycjonistow",zamieszkalego w UK,ze Putin kupil,lub zastraszyl BBC.
                • eva15 Re: Igor 26.02.12, 01:16
                  No to mój szacunek dla BBC - czapki z głów! Niemieccy dziennikarze belkoczą jak potłuczeni, przykro patrzeć na to, co produkują.
                  • igor_uk Re: Igor 26.02.12, 02:17
                    Ewa,ja dosc czesto zaznaczam,ze ogladam BBC i wiele pozytecznego z tego mam dla siebie.To nie CNN.
          • eva15 Wybory w Rosji większym hitem niż wybory w USA 25.02.12, 23:21
            Najwyraźniej wybory w Rosji są na Zachodzie duuużo większym hitem i wydarzeniem medialnym niż wybory w USA. Nie tylko w GB, również w Niemczech stacje tv prześcigają się od kilku dni w programach na temat Putina i Rosji. Nie wiem jaki poziom miał "serial" BBC o Putinie, poziom niemieckich "seriali" jest dość marny. Niemcy mieli wybitną korespondentkę w Rosji Gabriele Krone-Schmalz
            www.krone-schmalz.de/neu/main_frame.php?incpath=ueber_mich
            Ta redaktor była zbyt dobra, dogłębna, inteleigentna i OBIEKTYWNA więc ją usunięto i zastąpiono motłochem intelektualnym posłusznym wymogom mainstreamu.
            I teraz te miernoty prześcigają się w analizie psychologicznej Putina i większość wróży mu rychły koniec. No ale może ich krzywdzę, nie obejrzałam jeszcze wszystkich programów, bo niektóre dopiero będą, to istny wielodniowy festiwal o Putinie. Jutro 3 SAT nada kilka reportaży, w poniedziałek o 22:45 ARD będzie filozofować o Putinie i tak już od paru dni.

programm.daserste.de/pages/programm/detail.aspx?id=B09D5EE32EBE43ADE5E24F702B8B20B7

Co ciekawe wybory amerykańskie na tym tle, to jak wybory w Burkina Faso, mało kto się tym zajmuje. WIADOMO - to i tak betz znaczenia!

• romrus Wyobrazam sobie.. 25.02.12, 20:12
        lubat napisał:
        > Chodzi mianowicie o to, że na tydzień przed prezydenckimi wyborami w Rosji w Londynie miejskie piętrusy jeżdżą z wymalowanymi konterfektami z buźką Putina i napisem "Putin nadchodzi".

...jak Bierioza rzyga codziennie:-)
        • misterpee Re: Wyobrazam sobie.. stracili nadzieje 25.02.12, 20:22
          ze Obama lub Romney wygra wybory, pozdrawiaja wiecn WWP.
      • eva15 Złośliwy ten angielski autor książki o Putinie 25.02.12, 23:10
        Wredny ten Angol, gada calkiem odwrotnie niż nasze mędrce forumowe z herrem7 i borrcią na czele. Podczas gdy oni twierdzą, że Putin jest nic nie wart, okrada Rosję (herr7), niczego specjalnego nie dokonał (borrcia) , ten Anglik pisze:

мне кaжетcя невoзмoжным прийти к кaкoмy-тo инoмy вывoдy, чем признaть: Пyтин cпac Рoccию

Czyli, dla niekumatych;

Nie mogę dojść do żadnego innego wniosku jako tylko: Putin uratował Rosję. .

Tak, to już jest, że więcej uznania można czasem otrzymać od wroga niż od pseudo przyjaciół Rosji a la borrcia czy herr7.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka