kaszebe12 06.03.12, 10:56 Przyznam sie do bardzo mieszanych uczuc , gdy czytam peany na czesc rosyjskiej walecznosci,a tuz obok widze watek przypominajacy zblizajaca sie rocznice wielkiej razstielki polskich oficerow. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
przyjacielameryki Re: Rosyjska armia bis... 06.03.12, 11:01 Rzadko ci się zdarza napisać coś rozsądnego ale dobre i to. Odpowiedz Link Zgłoś
kaszebe12 Przyjacielu Jueseja... 06.03.12, 22:55 Jestem wniebowziety panskim komplementem...nie spodziewalem sie , ja -drobny prostaczek o dosyc skromnych zasobach intelektualnych.-Czuje sie ,niczym ta pierwsza larwa muchy wychylajaca glowke znad fekaliow jej zywota.. Jednak smuci mnie lekko to ,ze pan ,uosobienie Wiedzy i Intelektu , nie wpadl na pomysl tego watku...¨padam do stop ,a kajam sie , Mistrzu. Odpowiedz Link Zgłoś
kombrig Re: panie kaszebe+ 06.03.12, 11:12 rozumiem,ze to trudno przyznac sie,ze sie jest przyglupem. Ale widac,ze u pana pojawia sie iskierka zdrowego zmyslu. Tutaj ma pan cos,co moze pana zmusi do myslenia. Przyznam sie,ze i ja mam rozdarte uczucia. Moj ojciec(zginal w kwietniu 1945 pod Krolewcem) i dwaj wojkowie nalezeli do RKKA(a nie Armii Rosyjskiej).A ja sam nalezalem do korpusu oficerskiego Ludowego Wojska Polskiego. No i Wot kakije krasawcy Odpowiedz Link Zgłoś
kombrig Re: panie kaszebe.P.S+ 06.03.12, 11:20 a co najsmieszniejsze: Przed opuszczeniem Polski Panstwo uwolnilo mnie od przysiegi, a jednoczesnie WKR przedstawil mnie do otrzymania nastepnego stopnia wojskowego. Nie wiem,czy doszli do porozumienia,ale slyszalem potem,ze Jaruzelski pozbawil wszystkich,takich jak ja wszystkich stopni wojskowych. Pozostaly mnie oficerskie stopnie Gornicze. Odpowiedz Link Zgłoś
mongolszuudan Re: Rosyjska armia bis... 06.03.12, 11:16 I tak bedzie z kazdymi tchorzami. Nic innego polskie oficerze z tej wojny, gdzie na 30 zabitych polskich zolnierzy byl 1 zabity polski oficerz, nie zasluzyli. Wojskowa elita, ktora zyruje na szyje panstwa nie dla obrony panstwa, lecz tylko dla paradow, po sprawiedliwosci musi byc rozstrzelana samim panstwem. Szlachetna swolocz, co ratuje swoje bezcenne oficerskie istnienia za plecami miesa armatnego - zolnierzy-chlopow, nie ma prawa zycia. Odpowiedz Link Zgłoś
mongolszuudan Re: Rosyjska armia bis... 06.03.12, 11:21 Profesyjnie wojenne co nie potrafili wypelnic swoj obowiazek - obronic Ojczyzne nie musza zyc. Gdyby mieli honor - musialiby sami sobie zrobic harakiri. Lecz oczekiwac od polskiego oficerstwa prawdziwego mestwa i pojec o honoru oficerstwa rzeczewiscie patriotycznych krajow, to nawet smiesznie. Nie oficerze, ale przeberane pajace. Odpowiedz Link Zgłoś
mongolszuudan Re: Rosyjska armia bis... 06.03.12, 11:25 Tylko idiot moze robic sobie idola i bohaterzow z tych w lepszym wypadku - nieudacznikow, a w rzeczewistosci - tchorzow i podlecow. To znaczy wychowywac nowe pokolenia nieudacznikow, frustratow, wychowywac sobie nieuniniona i wieczna kleske. Odpowiedz Link Zgłoś
mongolszuudan Re: Rosyjska armia bis... 06.03.12, 11:32 nieunikniona i wieczna kleske. Odpowiedz Link Zgłoś
kombrig Re: Panie mongol z szacunkiem do pana+ 06.03.12, 11:35 mongolszuudan napisał: > Tylko idiot moze robic sobie idola i bohaterzow z tych w lepszym wypadku - nieu > dacznikow, a w rzeczewistosci - tchorzow i podlecow. To znaczy wychowywac nowe > pokolenia nieudacznikow, frustratow, wychowywac sobie nieuniniona i wieczna kle > ske. <<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<< Nareszcie mozna pogadac. Mam w domu bogata literature rosijska,radziecka i rosyjska (oczywiscie po russki) dot.wlasnej Wojskowosci oraz wlasnych bochaterow.Caly rosijskij intiernit im polon. Takze kak i kniznyje polki A takze i You Tube. To jacy idioci to robia. Odpowiedz Link Zgłoś
johnny-kalesony No i udało ci się ... 06.03.12, 17:31 mongolszuudan napisał: > Tylko idiot moze robic sobie idola i bohaterzow z tych w lepszym wypadku - nieu > dacznikow, a w rzeczewistosci - tchorzow i podlecow. Cóż - uchodzę za człowieka, który się nie denerwuje, ale tobie jako pierwszemu od kilku lat udało się mnie zdenerwować. Nawet twoje standardowo rynsztokowe, prostackie chamstwo nie zdołało wywołać u mnie nic poza rozbawieniem, wynikającym z obserwacji miotania się kogoś, kto bezsilnie miota się z własną złością. Tym razem jednak przesadziłeś. Mam na myśli pamięć moich dziadków - jednego, żołnierza Września i więźnia obozu jenieckiego, drugiego - również żołnierza Września i później konspiratora Armii Krajowej, pamięć mojej ciotki, która również do konspiracji AK należała. Mam również na myśli polskich żołnierzy pod Wizną na przykład, mam na myśli żołnierzy polskich w Westerplatte i innych, którzy wykazali się heroizmem, przez ponad miesiąc odpierając huraganowe natarcie znacznie przeważających wojsk hitlerowskich. To mam właśnie na myśli. Mam również na myśli to, że chroni cię internet, bo gdyby nie on, to jak mi Bóg miły - a Bóg jest mi (musisz wiedzieć) ostatnimi czasy bardzo miły, strzepałbym ci ryja kacapie, jak się patrzy. Wyszedłbyś z tego mniej więcej tak, jak wasza wszawa zbieranina, zwana Armią Czerwoną ze starcia z trzykrotnie mniejszą Armią Rzeczypospolitej w 1920. Pozdrawiam (jak zwykle) Keep Rockin' Odpowiedz Link Zgłoś
kombrig Re:mongol+ 06.03.12, 11:28 Job waszu mat´. Razwie ja nie ob etom ran´sze pisal? No to moze pan wreszcie odpowie: Kto winowat,czto Niemcy w Stalingrad priszli,Niemcom Ukrainu otdali i tp. Jedynego pawlowa rozstrzelali. A nikt charakiri nie popelnil. Ch........ z pana historyk Odpowiedz Link Zgłoś
mongolszuudan Re:mongol+ 06.03.12, 11:52 Sprawa w tym ze zwyczajnie nikogo bylo sadzic z sowieckich oficerzow jezeli oni nie wypelnili zadania. Oni sami wolali zginac razem bok o bok ze swoimi zolnierzami, nie ratowali swojej wlasnej skory przy kleskach. Odpowiedz Link Zgłoś
kombrig Re:szanowny panie mongol+ 06.03.12, 12:08 pan postepuje wg.starej traycji radzieckich historykow:peir..... pan trzy po trzy jak juz wyzej pisalem mam w domu bardzo bogata (w russkom jazykie) dosc duzy zbior rosyjskiej i radzieckiej wojskowosci i wojskowych. Wiec niech pan nie pierd...... Do tego niech pan nie zapomina: RONA ROA W celu samoksztalcenia prosze przeczytac Muchina:Jesli by nie generaly. Z panskiej wypowiedzi bardzo wyraznie wynika poziom panskiego wyksztalcenia oraz jakosc panskiego podejscia do historii. Jest pan zwyklym gledziarzem. Odpowiedz Link Zgłoś
kombrig Re:panie mongol+ 06.03.12, 11:22 te slowa moze pan skierowac do swego korpusu oficerskiego,a od poskiego prosze sie odp...... Odpowiedz Link Zgłoś
mongolszuudan Re:panie mongol+ 06.03.12, 11:29 W Rosji oficerze tchorzami nie sa. Jezeli nie potrafili wychowac prawdziwego zolnierza umieraja sami zamiast niego. W ZSRR, w Rosji na kazdego zabitego oficerza tylko 3-5 zabitych zolnierzy, to jest oficerze gina na wojnie w kilku razy czesciej niz zolnierze, profesyjnie wojenne ludzie nie chowaja sie za plecami zolnierzy. Do takiego scierwa jak ty to zadniego stosunku nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
kombrig Re:panie mongol+ 06.03.12, 11:42 wot eto gieroi! da? wy kak wsiegda lubitie poboltat´ Odpowiedz Link Zgłoś
mongolszuudan Re:panie mongol+ 06.03.12, 11:47 Gadasz ty. To o czym pisze ja to fakt. I ty wspaniale wiesz o tym. Odpowiedz Link Zgłoś
kombrig Re:panie mongol,a moj+ 06.03.12, 12:10 fakt jest jeszcze lepszy. Kazdy oficer jest osobowosc. A osoby bywaja rozne. Odpowiedz Link Zgłoś
mongolszuudan Re:panie mongol,a moj+ 06.03.12, 12:18 Na wojnie oficer nie musi miec zadnej osobowosci. Przynajmniej takiej, ktora przeszkadza mu wypelnic do konca swoj obowiazek przed Ojczyzna, panstwem, narodem w ogole, i wypelnic konkretnie zadanie z konkretnymi ludzmi pod jego dowodzstwem. Odpowiedz Link Zgłoś
kombrig Re:panie mongol,gdzie pan to wyczytal+ 06.03.12, 12:26 jezeli panska historia wyglada jak to,co pan napisal to......... Kto pana ksztalcil? Panie!!!!!!!!!!!!!!!!?????????????????????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
mongolszuudan Re:panie mongol,gdzie pan to wyczytal+ 06.03.12, 12:38 Nie twoi nauczyciele z, co ciebie przynajmniej 3 raza zgwalcili twoj biedny mozg, kazdy raz kiedy ty wybierales sobie nowa Ojczyzna. Nikt nie potrafi zachowac swoj rozum, kiedy jego 3 razy ucza nowej zasadniczo innej wersii historii. Tyt po prostu jestes klinicznym przypadkem niekritycznego pomieszania w mozgach wszystkiego z zasadniczo roznych swiatopogladow. Schyzofrenia chodiaczaja. Odpowiedz Link Zgłoś
mongolszuudan Re:poniuchaj,+ 06.03.12, 12:51 Niechaj bolwan, lecz nasz ojczysty, slowianski, ale nie twoj T'mutarakanski. Odpowiedz Link Zgłoś
kombrig Re:poniuchaj,+ 06.03.12, 15:50 nie bolwan,a balwan. Бaлвaн,нaкocя,выкycи. Odpowiedz Link Zgłoś
kombrig Re: panie kaszebe+ 06.03.12, 11:24 mongolszuudan napisał: > I tak bedzie z kazdymi tchorzami. Nic innego polskie oficerze z tej wojny, gdzi > e na 30 zabitych polskich zolnierzy byl 1 zabity polski oficerz, nie zasluzyli <<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<< widzi pan,z kim pan sie zadaje? Mam nadzieje,ze ma pan troche honoru i pan zaprotestuje. Nie Musi Zyd z obcego kraju bronic panskiego honoru. Odpowiedz Link Zgłoś
mongolszuudan Re: panie kaszebe+ 06.03.12, 11:34 Mojego honoru, ty zdrajco 2 Ojczyzn i pasozyt trzecej, bronic nie musisz. Odpowiedz Link Zgłoś
kombrig Re: panie mongolskij ......+ 06.03.12, 11:44 Panie Mongol. Jest takie polskie powiedzenie: "Polacy nie gesi,swoj jezyk maja" Tak,ze prosze sie wpi...c w rozmowe dwoch madrych ludzi. Prosze sie wyp.....! Odpowiedz Link Zgłoś
mongolszuudan Re: panie mongolskij ......+ 06.03.12, 11:55 Slusdznie. Polacy nie gesi. Dlatego stul swoj ryj, szwedsko-rosyjski Zydzie i nie gadaj od imieniu Polakow. Nie jestes Polakem i nie jestes polskim oficerzem. Nie ma ani tego panstwa ani tego wojska, w ktorym byles oficerzem. A ty to panstwo i wojsko zdradziles jeszcze kiedy oni istniali. Odpowiedz Link Zgłoś
kombrig Re: no to przeszlismy na russkij + 06.03.12, 12:14 savoir virve: mongolszuudan napisał: > Slusdznie. Polacy nie gesi. Dlatego stul swoj ryj, szwedsko-rosyjski Zydzie i n > ie gadaj od imieniu Polakow. <<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<< Ty ch..... kacapkij. Kim ja jestem nie jest sprawa mongolskiego wielblada. Wyp..... Czas koze doic. Odpowiedz Link Zgłoś
mongolszuudan Re: no to przeszlismy na russkij + 06.03.12, 12:23 Idz doj i jebi swoje koze, semicie, potomek pastucha Abrahama, czy chazarze, przodek Czyngiz-chana. Mnie, Slowianinowi, twoi krewni koczownicy nie rodacy. Odpowiedz Link Zgłoś
kombrig Re: no to przeszlismy na russkij + 06.03.12, 12:29 mongolszuudan napisał: > Idz doj i jebi swoje koze, semicie, potomek pastucha Abrahama, czy chazarze, pr > zodek Czyngiz-chana. Mnie, Slowianinowi, twoi krewni koczownicy nie rodacy. <<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<< panie mongole.Zobacz pan w interneci,gdzie kozy tanio sprzedaja. Czas kochanke zmienic. durniu.Sila rzeczy nie moge byc przodkiem Czyngiza. Odpowiedz Link Zgłoś
mongolszuudan Re: no to przeszlismy na russkij + 06.03.12, 12:40 Rzeczewiscie. Chyba tylko potemkem braciow jego pradzidziadow - przez swoich hunno-chazarskich zydo-przodkow. Odpowiedz Link Zgłoś
kombrig Re: no to przeszlismy na russkij + 06.03.12, 15:56 mongolszuudan napisał: > Rzeczewiscie. Chyba tylko potemkem braciow jego pradzidziadow - przez swoich hu > nno-chazarskich zydo-przodkow <<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<< Z tego moge byc dumnym. Jak pan,panie mongole, ze swoich przodkow koniokradow. A co do tego,ze nie moge byc przodkiem Czyngiza,to zna pan takie madre zydowskie przykazanie: "Popered bat´ki nie lez`" I ja sie tego trzymam. A pan swoj ryj wszedzie wpycha. Czy pan sie juz dowiedzial,kto ojcu panskiemu rogi przyprawil? I pana zmajstrowal? Odpowiedz Link Zgłoś
mongolszuudan Re: no to przeszlismy na russkij + 06.03.12, 18:24 Nie jestem panem. Mozesz zwrocac sie do mnie gospodin albo sudar', towarzyszczu. Odpowiedz Link Zgłoś
kombrig Re: no to przeszlismy na russkij + 06.03.12, 20:01 a moge jeszcze inaczej? Odpowiedz Link Zgłoś
mongolszuudan Re: panie kaszebe+ 06.03.12, 11:36 Polska musi tylko cieszyc sie ze zbawila sie od takiego pseudo-oficerza jak ty. Lepej wcale nie miec obroncow Ojczyzny, niz miec takich jak ty, patologiczny zdrajco, oszczerco i tchorz. Odpowiedz Link Zgłoś
kombrig Re: co Polska musi,mongole + 06.03.12, 11:47 ciebie,kacapski ryju,pytac nie bedzie. Won! Odpowiedz Link Zgłoś
mongolszuudan Re: co Polska musi,mongole + 06.03.12, 11:59 Tak, ja kacap, Slowianin, bialy czlowiek nordyczeskiej rasy, jak wiekszosc Polakow. Opinia semickich podludzi mnie mniej wszystkiego obchodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
kombrig Re: laskawy panie mongole + 06.03.12, 12:17 mongolszuudan napisał: > Tak, ja kacap, Slowianin, bialy czlowiek nordyczeskiej rasy, jak wiekszosc Pola > kow. Opinia semickich podludzi mnie mniej wszystkiego obchodzi. <<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<< czy jest pan tego pewien? Zapytaj pan ojca przy kieluszku denaturata,kto mu rogi przyprawil? I ile litrow za to dostal? Odpowiedz Link Zgłoś
mongolszuudan Re: laskawy panie mongole + 06.03.12, 12:21 Nie potrzebuje twoich rad. Swoja genealogie wiem az do poczatku XVII w. Odpowiedz Link Zgłoś
kombrig Re: no tak laskawy panie mongole + 06.03.12, 12:34 do poczatku XVII-byl homo ergaster,erektus,sapiensy,polowcy,pieczeniegi,ugrofiny,chazary,wikingi,tatary i proczaja i proczaja. A potom,ot XVII wieka,. wam rogi pristawlat´ naczali. Tak czto papu sprosit´mozna. Odpowiedz Link Zgłoś
mongolszuudan Re: no tak laskawy panie mongole + 06.03.12, 12:45 Twoja wiedza historii etnogeneza euroazjackich narodow naprawde zdumiewajaca. Chyba w Talmudzie wyczytales swoi banialuki? A propos, pomnisz co tam mowi Talmud o mozliwosci dla Iudeja zesrac sie na statku w dzien sobotni? Odpowiedz Link Zgłoś
mongolszuudan Re: no tak laskawy panie mongole + 06.03.12, 12:48 Zeby dlugo nie szukales - pomoge ciebie. Prawdziwy iudej moze srac na statku w dzien sobotni. Lecz musi dla tego zrobic dziurke w dnie statka i posrac przez nia w morze. Odpowiedz Link Zgłoś
kombrig Re: no tak laskawy panie mongole + 06.03.12, 15:57 Ja sobote mam zastrzezona. Moge w sobote tylko srac na pana-bez dziurki. Odpowiedz Link Zgłoś
kombrig Re: no wlsnie+ 06.03.12, 16:00 w moim Talmudzie,zwanym Timur i jego Komanda,napisano,ze panska galaz proischodit ot krasnopzopoj makaki. Odpowiedz Link Zgłoś
mongolszuudan Re: no wlsnie+ 06.03.12, 16:36 Nie ciut nie watpil, co jest twojej Biblia, gnojek komuchowski. Odpowiedz Link Zgłoś
kombrig Re: no wlsnie+ 06.03.12, 16:44 mongol,czy jestescie pewni,ze was jakis komuch nie wystrugal? Odpowiedz Link Zgłoś
mongolszuudan Re: no wlsnie+ 06.03.12, 18:01 Jestem absolutnie pewny, ze zadnego komunisty nigdy nie bylo w moim rodu. Nawet wsrod naj-dalekich i dawnych krewnych, o ktorych ja tylko slyszalem. Jednak i antykomunistow tak samo nie bywalo. Odpowiedz Link Zgłoś
mongolszuudan Re: Kaszebe.Gdzie ty sie schowal? Rosyjska armia 06.03.12, 18:03 Kaszebe nie chcie mowic z toba, kto zesrales mu caly watek swoimi bzdetami. Odpowiedz Link Zgłoś
kombrig Re: Kaszebe.Gdzie ty sie schowal? Rosyjska armia+ 06.03.12, 20:03 dziwnie. Sralem na ciebie. A wniego trafilem. Czy on ciebie balbiesza zatrudnia,bys za niego odpowiadal? A moze on sie wstdzi,ze z toba sie zadaje? Odpowiedz Link Zgłoś
mongolszuudan Re: Kaszebe.Gdzie ty sie schowal? Rosyjska armia+ 06.03.12, 23:00 Uwy i ach... To ty nie moj watek zesrales, lecz jego. Do mnie ty nie trafiles. Jestem mobilnym. A czlowiekowi, ktory nie ciut przed toba nie winny tys izgadzil wsio co tylko potrafil. Bo niczego oprocz goowna robic nie umiesz. Odpowiedz Link Zgłoś
mongolszuudan Re: Kaszebe.Gdzie ty sie schowal? Rosyjska armia+ 06.03.12, 23:03 Przestam juz srac, drystunie. Smierdzisz goownem jak wiejski sortir. Odpowiedz Link Zgłoś
kaszebe12 Rycerskosc , Mestwo i... 06.03.12, 23:04 ... Meskosc ;-tymi cechami zachwycaly sie tysiace Kobiet "wyzwalanych" krajow, zwlaszcza meskoscia - Wiele pisalo sie o Masowych gwaltach , lecz dopiero od niedawna otwiera sie inna ,bardziej "honorowa" strona owej "meskosci". -Pisze o wyzwalanych wiezniarkach obozow koncentracyjnych... Odpowiedz Link Zgłoś
uk-igor-53 kaszebe. 06.03.12, 23:15 A tak serio,o co cie chodzi z tym wszystkim? W armii czerwonek sluzylo wiele milionow zolnierze i jest rzecza zwyczjana,ze wsrod tych milionow bylo bardzo wiele roznych zboczencow,zwyrodnialcow,jak i w kazdym innym wojsku. Czy wsrod amerykanskich zolnierze nie bylo zlodziei,gwalciecieli.Czy wsrod zolnierze francuskie nie trafiali sie zwyrodnialce? Wiem,ze propaganda robi na Zachodzie wszystko,zeby pomniejszyc zasluge radzieckich zplnierze w pokonaniu nazizma.Oczewiscie nie sa tak glupie,zeby zaprzeczyc temu,ze to wlasnie oni zdobyli Berlin. Ale mowiac na okraglo o gwaltach,morderswach i innych rzeczach,calkowicie wypaczaja obraz tego zolnierza. Coz,jak nie mozno kogos zwyciezyc,to przynajmniej mozno sprobowac go obesrac. Odpowiedz Link Zgłoś
kombrig Re: a mozna+ 06.03.12, 23:35 pisac prawde. nie upiekszajc i nie przesadzajac. mozna pisac,jak bylo. Odpowiedz Link Zgłoś
mongolszuudan Re: a mozna+ 07.03.12, 00:03 Prawdy nie bywa. To abstraktnie pojecie, w zasadzie nie istniejace w przyrodzie. A fakty takich jak autor tego watku nie interesuja. On wie swoje - i jemu z tym lzej zyc. Niechaj tak zyje. W co motłoch bez dowodów uwierzył, jakże byśmy to mogli dowodami obalić? — Fryderyk Nietzsche Odpowiedz Link Zgłoś
kombrig Re: a mozna+ 07.03.12, 11:34 Jezeli prawda nie istnieje, to po co jest potrzebny historyk? Chociaz moge sie i zastanowic nad slowami ukrainskiego historyka Jaroslawa Hrycaka: "Historii sie pisze na zamowienie spoleczne" To ja osobiscie nazywam to falszerstwem historii czlowieka. A stad wynika,ze historyk zajmuje sie falszerstwem.I pisze w zaleznosci od tego komu sluzy. Odpowiedz Link Zgłoś
johnny-kalesony Re: a mozna+ 07.03.12, 11:42 Prawda to jedno z pojęć Kartezjańskich, więc nic dziwnego, że go "nie czujesz". Stanowi element obcy dla formacji cywilizacyjnej, w której wyrosłeś. Zagarnęliście wprawdzie Królewiec, zburzyliście zabytki tego miasta, lecz rozumowania już nie zdołaliście sobie przyswoić. Pozdrawiam Keep Rockin' Odpowiedz Link Zgłoś