uk-igor-53
24.04.12, 19:51
Juz nie dlugo beda wybory prezydenckie w USA, i nie wazno kto ich wygra ,z tych co ma szanse,wiele i tak nie zmieni sie .Ale jak by Ty wygral te wybory,co by dla Ciebie bylo priorytetem w polityce miedzynarodowej?
Dla zachety do dyskusji (mam nadzieje, ze nie o mnie pieknym) powiem to,co by dla mnie,jako Prezydenta USA,bylo by priorytetem.
Pozyskanie Rosji,jako sojusznika,rownoprawnego partnera,bylo by najwazniejszym zadaniem mojej prezydentury .Bo Ameryka wyczerpala wszystkie swoi rezerwy ,zeby wiesc nadal wiodaca role na swiatowej scenie politycznej. Tylko Rosja, o podobnej mentalnosci,ze swoim potencjalem ,moze wesprzec USA w przeciwstawianiu z Chinami i swiatem muzulmanskim.
Napewno by ja pamjetalem o tym,czym skonczyla sie pierwsza proba pozyskania Rosji,a raczej jej zawladnienia,nie tedy droga.Rosjan trzeba traktowac z nalezytym temu Wielkiemu Narodu szacunkiem i tylko jako rownorzednego partnera.
p.s. mam prosbe.Nie komentowac tego co ja (igor_uk) by zrobilem, bedac Prezydentem USA,a tylko pisac o tym,co by Ty sam zrobiles,wygraw wybory prezydenckie. OK?