Dodaj do ulubionych

The Russians are coming!

26.04.12, 18:07
W maju 2012 roku w USA odbeda sie wspolne cwiczenia wojsk powietrzno-desantowych Rosji i Stanow.Nigdy nic podobnego w przeszlosci nie bylo.
Wiecej:
rt.com/news/russian-american-airborne-drill-923/
Tu trzeba przypomniec,ze w tej chwile odbywaja sie rosyjsko-chinskie manewry na Morzu Zoltym.

Obserwuj wątek
    • mongol0kacap Re: The Russians are coming! 26.04.12, 18:14
      Gdyby podobne cwicenia zrobic na terenu Polski to bystriej wyleczylo by mozgi u wiekszosci polskich niedoumkow i paranoikow. Chociaz dla poczatku dosc bedzie rosyjsko-niemieckich cwicien.
      • johnny-kalesony Re: The Russians are coming! 26.04.12, 18:57
        Niedługo polska i niemiecka policja będą ćwiczyć tropienie zorganizowanej przestępczości na granicy Unii z Kaliningradem ... To jest bardziej prawdopodobne.

Pozdrawiam
        Keep Rockin'
        • igor_uk kalesony. 26.04.12, 19:07
          Biedaczysko, czy musisz zawsze osmieszac sie?
          • johnny-kalesony Re: kalesony. 26.04.12, 20:22
            Nie, muszę ośmieszać ciebie. Już tak mam, na tym się zafiksowałem był ... ; )

Pozdrawiam
            Keep Rockin'
            • igor_uk widzisz li,kalesony. 26.04.12, 21:20
              Jak by ty cos napisal o mnie,to by mozno bylo by uznac twoi slowa za prawde,ale ty nie wiadomo czemu napisales cos,co ciebie,jako Polaka,osmiesza.
              Dla Niemcow to Polace sa zlodziejami.
    • mongol0kacap Re: The Russians are coming! 26.04.12, 18:21
      szczesniak.pl/2144
    • przyjacielameryki Re: The Russians are coming! 26.04.12, 18:45
      Dumny jesteś co? Ameryka zechciała wziąć udział we wspólnych z Rosją manewrach. Lubicie jak się was poklepie po plecach. Cha!, cha!
      • igor_uk p.a. 26.04.12, 19:06
        Jednak jestes strasznie glupim czlowiekiem.
      • romrus Re: The Russians are coming! 26.04.12, 22:08
        przyjacielameryki napisał:
        > Dumny jesteś co? Ameryka zechciała wziąć udział we wspólnych z Rosją manewrach.
        > Lubicie jak się was poklepie po plecach. Cha!, cha!

Co naimniej u nas nikt nie oczekuje ze udzial we wspolnych manewrach w Afganistanie i Iraku nam zniosa wizy.
    • asmall4 Re: The Russians are coming! 26.04.12, 20:17
      Amerykanie będą musieli swoje Rolexy w domu zostawić :D
      • romrus Re: The Russians are coming! 26.04.12, 21:30
        asmall4 napisał:
        > Amerykanie będą musieli swoje Rolexy w domu zostawić :D

Skad w tej armii Rolexy?
        demotivation.me/images/20100411/0j18h7h9552x.jpg
    • spokojnaglowa33 Re: The Russians are coming! 26.04.12, 21:56
      uk-igor-53 napisał:
      > W maju 2012 roku w USA odbeda sie wspolne cwiczenia wojsk powietrzno-desantowych
      > Rosji i Stanow.Nigdy nic podobnego w przeszlosci nie bylo.

Hehe, donieśli Obamie, co byś zrobił jako prezydent ...
      Jak żaden z dwóch dużych chłopców nie umiał małego Afganistanu pobić, to mogą przynajmniej wspólnie na nim usiąść i tak przyduszonego kontrolować.
      Wydaje mi się zupełnie nieprawdopodobne, by Rosjanie posłali do Afganistanu swoich żołnierzy po raz drugi. Ale ojciec mi kiedyś powiedział, że prędzej by się Marsjan spodziewał, niż upadku ZSRR za swojego życia (urodził się kilka lat po wybuchu Rewolucji Październikowej).

• romrus Re: The Russians are coming! 26.04.12, 22:07
        spokojnaglowa33 napisał:
        > Wydaje mi się zupełnie nieprawdopodobne, by Rosjanie posłali do Afganistanu swoich żołnierzy po raz drugi.

W zadnym wypadku.
        Instruktorzy, technicy moga byc, zolnierzy - nigdy.
        Narod tego nie zaakceptuje i na Kremlu o tym dobrze wiedza.

Po za tym Rosji to absolutnie nie potrzebnie, dla bespieczenstwa wystarcze obecnej dywizji w Tadzykistanie.
        • igor_uk Re: The Russians are coming! 26.04.12, 22:25
          Napewno rosyjskie jednostki specjalne tam sa,praktycznie na stale. Prowadzili i prowdza nadal operacje przeciwko bazam szkoleniowym dla terorystow z Polnocnego Kaukazu.
          • misterpee Re: The Russians are coming! Denver!!!!! 26.04.12, 22:30
            Podaje bardzo interesujacy link do tych cwiczen - daje duzo do zgadywania. To nie sa zwykle manewry !!
            www.whatdoesitmean.com/index1574.htm
            Russian Defense Ministry spokesman Colonel Alexander Kucherenko publically announced this 24-21 May “anti-terror drill” this Friday past noting that this will be the first time Russian airborne forces have held exercises with the US airborne forces on US territory. Colonel Kucherenko stated, “According to the exercise scenario, soldiers of the two countries will hold a tactical airborne operation, including the reconnaissance of imaginary terrorists' camp and a raid. After the operation, a helicopter will evacuate the soldiers.” He further added that Russian airborne troops would be training with US special service weapons in these drills in Fort Carson, Colorado.
        • spokojnaglowa33 Re: The Russians are coming! 26.04.12, 23:26
          romrus napisał:
          > W zadnym wypadku.
          > Instruktorzy, technicy moga byc, zolnierzy - nigdy.
          > Narod tego nie zaakceptuje i na Kremlu o tym dobrze wiedza.

No właśnie.

> Po za tym Rosji to absolutnie nie potrzebnie, dla bespieczenstwa wystarcze obec
          > nej dywizji w Tadzykistanie.

Ale ja nie myślę, że talibowie mogliby najechać Rosję :) Zresztą bardzo daleko mają ...
          Chodziło mi o eksport rewolucji (islamskiej) oraz narkotyków (afgańskich) do dawnych republik radzieckiej Azji Środkowej i stamtąd dalej na północ. Owszem, ludy z północnych rubieży Afganistanu za talibami nie przepadają, ale za to przepadają za mamoną i szczerze wierzą w Allacha.
          Polityka Rosji wobec Afganistanu jest bardzo rozsądna: wykonywanie oszczędnych gestów poparcia wobec NATO i unikanie drażnienia talibów w oczekiwaniu na dalszy rozwój sytuacji. To mądra polityka grania na wszystkich klawiszach, jednak nie do utrzymania w nieskończoność.
    • asmall4 Re: The Russians are coming! 26.04.12, 22:29
      Może Rosjanie w końcu się czegoś nauczą ...
      • misterpee Re: Rosjanie i Amerykanie przegonia 26.04.12, 22:31
        wrogow Rosji i Ameryki !!
        • asmall4 Re: Rosjanie i Amerykanie przegonia 26.04.12, 22:39
          Marzy ci się drugi Holocaust ??
        • kylax1 Tzn. muzułmanów. 27.04.12, 22:13
          Tu masz rację. :)
      • igor_uk Nie asmall. 26.04.12, 22:33
        To Rosjanie beda Amerykanow uczyc,jak was,zydowstwo,pogonic.
        • asmall4 Re: Nie asmall. 26.04.12, 22:40
          Nie trafiłeś jegorek. Ale ja trafiam ,że jesteś judeofobem :D
          • igor_uk Re: Nie asmall. 26.04.12, 22:43
            asmall,jestes Zydkiem-prowokatorem,to nie podlega dyskusji.
            • misterpee Re:asmall obgryza se juz paznokcie 26.04.12, 22:51
              konczy sie koniunktura w Ameryce, wiec oskarzenia ida o ....
              Lepiej idz spac, nic cio sie nie stanie.
    • tytus_staropolski Po nauke. 26.04.12, 23:18
      Temat do przerobienia: jak walczyc z terroryzmem.
      • igor_uk Raczej to Rosja wyslala... 27.04.12, 00:04
        instruktorow uczyc Amerykanow,jak walczyc z teroryzmem.
        Tytus,nie jestes bystry.
        • tytus_staropolski To prosze przetlumacz mi ten tekst. 27.04.12, 00:10
          The Russian troops will have access to US military weapons at the Fort Carson military base before the drills, which are scheduled for May 24 to 31.

They will also be trained to understand and operate hardware used by US forces in airborne missions.
          • igor_uk Re: To prosze przetlumacz mi ten tekst. 27.04.12, 00:21
            Nu i co z tego tekstu wynika? Ze Rosjanie beda poznawac sprzet amerykanski ?
            Jak Amerykanie przyjada do Rosji,to beda poznawac sprzet rosyjski.Przeciez to normalka.
            • tytus_staropolski No wlasnie. 27.04.12, 01:44
              Beda poznawac i uczyc sie nim poslugiwac. Przyjechali wiec po nauke. Powiedzialem to na samym poczatku.
    • kylax1 Raczej Amerykanie chcą ocenić poziom wyszkolenia R 27.04.12, 22:06
      osjan. To jest okazja do analizy taktycznej rosyjskich jednostek.
    • pijatyka Re: nic podobnego w przeszlosci nie bylo 27.04.14, 17:03
      I w przyszłości raczej długo nie będzie ;->
    • br0f Re: The Russians are coming! 27.04.14, 17:31
      www.youtube.com/watch?v=6SP9x-28FE4
    • johnny-kalesony ... to hell! 27.04.14, 19:17
      Czasami dobrze jest przypomnieć te wpisy Kremlinów z nieodległej przecież przeszłości, żeby zweryfikować ich niegdysiejszy triumfalizm. Może się czegoś nauczą na przyszłość, aczkolwiek jest to wątpliwe, bo oni niewiele się uczą.

Pozdrawiam
      Keep Rockin'

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka