Dodaj do ulubionych

a u nas znowu+

23.05.12, 06:37
nuda sie skonczyla:
jeszcze niezintegrowani ognisko sobie rozlozyli przy stacji benzynowej.
Policje przywitali kamieniami.

Ilosc studentow z poza UE znacznie zmalala,z chwila wprowadzenia dla nich oplat za nauke.
Rok kosztuje 100 000-150 000 koron-podalo dzisiaj radio.
Obserwuj wątek
    • zeitgeist2010 trudno spac bez ciemnosci 26.05.12, 13:40
      wczesnym rankiem obszedłem las. Są dziki, sarny, łosie, wilki. Cos sie zanosi, ze kusza zakupiona w Brazylii przejdzie swoją probe ogniową.

kombrig napisał:

nuda sie skonczyla:
      jeszcze niezintegrowani ognisko sobie rozlozyli przy stacji benzynowej.
      Policje przywitali kamieniami.

W Rosengård Malmö i Hammarkullen Geteborg juz od 15 lat straz pozarna nie moze przyjechac bez eskorty policji.

Ilosc studentow z poza UE znacznie zmalala,z chwila wprowadzenia dla nich oplat
      za nauke.
      Rok kosztuje 100 000-150 000 koron-podalo dzisiaj radio.

Trafilo to bardzo bolesnie studentów z Chin. Nie wszyscy sa dziecmi czerwonej nomenklatury

Cos mi sie wydaje, ze wiem jaki jest kolejny temat tabu na tym forum: autorefleksje o samym forum i jego uczestnikach

----------------------------------------
      三人行,必有我老师 - Sān rén xíng, bì yǒu wǒ Lǎo shī - spotkasz 3 ludzi na drodze, jeden będzie twoim nauczycielem /Konfucjusz
      • bywszy1 Re: zdradz temat tabu+ 26.05.12, 13:49

• zeitgeist2010 Re: zdradz temat tabu+ 26.05.12, 14:14
          No nie widze wątku Ksiegowego Maruchy o grzezawisku forum. Byl tam interesujący link (ja go nie wkleje, zeby nie dac pretekstu do wyslania tego watku na oslą) o web brygadach. Pasowalo to jak ulal do niektórych praktyk na niniejszym forum.

Ta sama dezinformacja, skoordynowane ataki, nawet stosowanie identycznych slów, np. "wez lewatywe i idz spac".

Twój wątek o krytyce Walesy zostal wyrzucony albo ze wzgledu na wrzucony ci przez jednego z forumowiczów toksyczny watek krytyczny wobec Wałęsy albo moze moje slowa:

"W odróznieniu od ciebie, ktory jaki jestes taki jestes, ales prawdziwy czlowiek z krwi i kosci, 90% nicków to cala paleta od dyzurnych oblatywaczy forów z polecenia swoich redakcji, przez mitomanów ( i mitomanki!)po zwyczajnych nałogowców klawiatury i internetu."

三人行,必有我老师 - Sān rén xíng, bì yǒu wǒ Lǎo shī - spotkasz 3 ludzi na drodze, jeden będzie twoim nauczycielem /Konfucjusz
    • bywszy1 Re: zdradz+ 26.05.12, 13:47

• bywszy1 Re: a u nas znowu+ 26.05.12, 14:40
      moj watek dotyczyl wlasciwie zachowan ludzkich.
      Nie moge zrozumiec,jak czlowieka,ktoremu jeszcze niedawno wlazono ..... ,mozna zrownywac ze swinia.
      Albo niewlasciwie postepowali wtedy,albo teraz.
      a pozatym,gdzie jest wzajemne posznowanie sie?
      Przeciez swiadkowie tamtejszych wydarzen jeszcze zyja.
      Wiele wydarzen pamietaja.
      • zeitgeist2010 i tak to zostalo przeze mnie odebrane 26.05.12, 15:08
        bywszy1 napisał:

moj watek dotyczyl wlasciwie zachowan ludzkich.

Zaskocze cie byc moze mowiac, ze Walesa ma lepsza opinie zagranica niz w Polsce. Sklada sie na to wiele przyczyn. Trzeba znac przebiek wypadków. Jak cie to tak interesuje, to przeczytaj jakas ksiazke. Timothy Garton Ash albo Jaroslawa Kurskiego. Albo dziesiatki innych.

W tym sensie Polska jest bardzo podobna do Izraela albo USA. Tam tez sie narodowych ikon nie oszczedza. I zeby daleko nie szukac. Widziales film "sista kontkraktet"? My przynajmniej zesmy Walesy nie zabili

• bywszy1 Re: i tak to zostalo przeze mnie odebrane+ 27.05.12, 00:47
          Gorbaczew tez ma lepsza opinie zagranica,niz w swoim bylym domu.
          General lejtienant Korzakow,dowodca osobistej ochrany prezydenta Jelcyna oraz przyjaciel jego rodziny pisze:
          Bylem z szefem w Stanach.
          Zostalismy zaproszeni na golfa.
          Przybyl emeryt Bush starszy.
          Wszyscy go przyjaznie witali.Niektorzy klepali po plecach.On tez sie odwzajemnial.
          A dlaczego u nas,jak ktos odejdzie od wladzy,jest kur... i ch...?
          Dlatego i sprawa z Walesa.
          Jak ktos siebie nie szanuje,to nikt go nie bedzie szanowac.
          • sowietolog Re: i tak to zostalo przeze mnie odebrane+ 27.05.12, 20:01
            1. Czy Bush senior podczas prezydentury juniora, był czynnym, aktywnym, cotygodniowym bywalcem mediów i komentatorem wydarzeń politycznych, jawnie wspierając politykę syna, ostro atakując opozycję, wyzywając ją od małp z brzytwami"? Czy był stroną polityczno-medialnego sporu? Czy wręcz przeciwnie, rzadko bywał w mediach, jeszcze rzadziej komentował AKTUALNE wydarzenia, i W OGÓLE nie brał udział w pol. sporze?
            2. Powtarzam, na szacunek trzeba zasłużyć. Ba! Trzeba cały czas zasługiwać, zachowując się godnie. A nie pchać się na arenę bokserską z chęcią przyłożenia paru osobom...
            • bywszy1 Re: moze to i wyjasnia sprawe?+ 27.05.12, 22:41

• zeitgeist2010 en annan fråga 26.05.12, 15:13
        du är jävligt ful i mun både på ryska och polska. är du likadan på sv ?

• bywszy1 Re: en annan fråga+ 27.05.12, 01:05

• ellka-sullzer Re: bywszy 27.05.12, 01:19
            rzuc czasem okiem w lustro, co :)

Przypisujesz wszyskim naokolo co sam czesto gesto robisz, niestety.
            • bywszy1 Re: elus+ 27.05.12, 01:37
              zamiast lustra popatrz sie na kazdy watek od poczatku do konca.
              A i pani(pan) czesto grzeszkiem sie zabawia.
              • bywszy1 Re: elus.P.S przyklad+ 27.05.12, 01:42
                Zaczyna sie niewinnie
                i niewinnie sie stwierdza:
                Wlascicielem tego interesu jest ukrainski miliarder Igor Kolomojski (ma podwojne obywatelstwo -jedno,to ukrainskie,a drugie sprobujcie zgadnac sami)
                no,a potem ciag dalszy
                • sowietolog Re: elus.P.S przyklad+ 27.05.12, 19:56
                  Ale czy to wina mających te drugie obywatelstwo/paszport, wina tego państwa X przyznające obywatelstwa/paszporty wyłącznie za "zasługę" etniczną/rasową, czy tych, którzy na tę "prawidłowość" wskazują? Czy to ich wina, że cała masa oszustów, aferzystów, najnormalniejszych złodziei, po przekręcie czy ciągu przekrętów, uwłaszczeniu się na majątku państwa/narodu, gdy im się osuwa grunt pod nogami i policja/prokuratura/sądy/służby specjalne zaczynają się nimi interesować, próbując odzyskać zagrabione mienie, zaraz uciekają do Londynu lub państwa X, nagle sobie przypominając własne, "etniczne" pochodzenia? Tak było w Rosji, tak było w Polsce, vide Bagsik z Gąsiorowskim oraz były właściciel holdingu Colosseum, który próbował ucieć do państwa X na "pochodzenie" jego byłej czy obecnej żony... ;-)
                  • bywszy1 Re: sowietolog zbyt pretensjonalny pseudonim+ 27.05.12, 20:25
                    i jak kazdy zjmujacy sie to dziedzina mydli oczy.
                    Sprawa nie miala nic wspolnego z obywatelstwami.
                    Firmy osiagnely swoj naturalny upadek.
                    Zostaly kupione w bardzo oplakanym stanie.
                    Celem kupna-stworzenia taniego przedsiebiorstwa lotniczego Scandynavii.
                    Szly jednak z wielkimi stratami-mialy jeszcze tanszych konkurentow.
                    Wladze szwedzkie rzadaly od wlasciciela coraz wieksze wklady w przedsiebiorstwo.
                    To sie odbylo kilka razy.
                    W koncu wlasciciel odmowil dalszego wkladu,po czym zarzad na wlasne rzadanie oglosil upadek.
                    Co ma to wspolnego z tym drugim obywatelstwem?
                    Typowe kurestwo.
                    Ale daleko mu do Goebelsa.
                    Troche wczesniej upadek oglosilo SAAB.
                    Wspolwlascicielem mial byc Antonow.
                    Mial jakies inne obywatelstwo?
                    Rzad szwedzki nie dopuscil jego udzialu w przedsiebiorstwie.Podobno za sprawki mafijne.
                    Jest poszukiwany listem gonczym w Pribaltyce.
                    Moze by nasz forumowy donosiciel,posiadajacy wlasne dobrze sprawdzone informacje,naglosil te ciekawa sprawe?

Wiecej na ten temat nie bede dyskutowal.
                    Dodam tylko tyle:
                    kacap jkest kacapem,a zdechnie jeszcze jako wiekszy kacap:
                    Igor_uk: Bywszy Zydem sie urodzil,Zydem zdechnie!
                    Igor_uk: spadaj ,zydzie parchate.Ja b z toba na jednym hektarze srac nie usiadlem.
                    Historyk mongolszuudan: Tu dosc udowodniles, ze ty bezmozgi glupiec. Jednoznacznie ze ch...owy ty byles i technik.Нy ты вoнючее жидoвcкoе гoвнo.... Пиздюк. ты еще живешь нa этoм cвете тoлькo пoтoмy чтo рyccкие cпacли твoй пoгaный нaрoдеm
      • sowietolog Re: a u nas znowu+ 27.05.12, 20:15
        Szanowny bywszy, powtarzam, z oceną polskiej sytuacji zatrzymałeś się lata temu. Patrzysz w taką pożółkłą stop-klatkę i poddajesz się sentymentom, nie mając zielonego pojęcia, co było potem. Ile milionów takich stop-klatek powstało, totalnie dezawuujących tę Twoją fotkę...

Utrzymując tę chlewikową formułę - ten człowiek sam się do takiego stanu doprowadził, sam się "ześwinił", dokonując takich a nie innych wyborów oraz podejmując takiego a nie inne decyzje. Oraz otaczając się takimi, a nie innymi ludzmi. Z grubsza Ci te sprawy w tamtym wątku wymieniłem, opisałem.

Odnośnie świadków. To dalej przykład resentymentów. Świadkowie są różni i sprzecznie dziś świadczą. To dopiero teraz mamy normalną, zdrową sytuację, gdy jest wolność słowa i WRESZCIE mówi się o tym, co dotąd przemilczano, cenzurowano, zajadle zwalczano strasząc pozwami czy nasyłając bezpiekę, vide prezydentura Wałęsy. Poczytaj o Annie Walentynowicz, o tej wspaniałej kobiecie, którą tak zajadle Wałęsa z mediami Michnika zwalczali, dlaczego zwalczali, i dlaczego próbowano ją wymazac w mainstreamu. Poczytaj o czyszczeniu własnej teczki przez Wałesę. O mafijnym powiązaniach Wachowskiego, który z Wałęsy zrobił własną kukiełkę. Poczytaj o tzw. Obiedzie Drawskim, który na jakiś czas zablokował nasze wejście do NATO, a podczas którego wypowiedziano posłuszeństwo cywilnemu nadzorowi nad Wojskiem Polskim. Etc., etc. ... Bywszy, zastanów się, dlaczego Wałęsa nie odbył drugiej kadencji prezydenckiej. Dlaczego przegrał z nikomu nie znanym, młodym wówczas przedstawicielem postkomuszej nomenklatury? To, o czym piszesz, to mit. Mit Wałęsy-bohatera. Życie i wydarzenia po '89r. boleśnie zweryfikowały ten mit u większości Polaków.
        • bywszy1 Re:przepraszam+ 27.05.12, 22:39
          ale ja tematyka polska nie zajmuje sie.
          Nie mam na ochoty,wiadomosci.
          Jestem juz ponad 40 lat poza Polska.
          Mam swoje sentymenty,swoje zale albo nawet i obojetnosc.
          laczy mnie przede wszystkim Rodzina z Polski,Kumple z Polski i moja historia w Polsce.
          Czytam od czasu do czasu polski czasopisma albo i ksiazki.
          Reszta to nie moja sprawa.
          Zastanawia mnie tylko jedna rzecz,zreszta jak i osobistego ochraniacza Jelcyna:
          "Dlaczego,jak w Ameryce ktos juz przestaje byc wladca posiada w dalszym ciagu szacunek.
          A u nas(w Rosji) staje sie ....?
          A w przypadku Polski jak mial wladze,to mial Komitet spoleczny przy Lechu Walesie,a jak nie ma,to okazuje sie,ze ma ryj podobny do swini.
          Nu,jak takich szanowac,jak sami siebie nie szanuja?
    • melord u nas ???...yudku nie sciemniaj 27.05.12, 01:54
      przeciezc ciebie yudku pogonili z ukrainy ,poprzez polske do naiwnej szfecji, ktora uwierzyla
      "przesladowanemu" zydo-komunistycznemu barachlu
      bywszy,pomiluj....nie mac ludziom w glowach?
      • bywszy1 Re: melordzie+ 27.05.12, 02:12
        polaczku,znowu sie zatrules?
        Poszczekaj sobie jeszcze smieciarzu na ojczyznie
        Zaczynasz mnie nudzic.
        W zwiazku z czym ...... ci w ......!
        • bywszy1 Re: melordzieP.S+ 27.05.12, 02:42
          przepraszam polaczku,ze niegrzeczny bylem.
          W ramach przeprosin,w celu nawiazania przyjazni:
          "czy pan z powazanej szacownej rodziny szmalcowniczej" ?
    • bywszy1 Re: a u nas znowu+ 27.05.12, 09:04
      Nowoprzybylym imigrantom,ktorzy odmawiaja osidlenia sie w miejscowosciach wskazanych beda wyplacane mniejsze zasilki.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka