Dodaj do ulubionych

TVN, Facebook i Microsoft

10.06.12, 13:58
Siedzi Polak, Niemiec, Anglik i Żyd przy jednym stoliku i się przechwalają:
Polak: Słuchajcie – mi to ostatnio tak potoczyły się sprawy, że zarobiłem prawdziwą fortunę, tak że mógłbym sobie kupić stację telewizyjną TVN.
Niemiec: Ja również nie mam na co narzekać. Ostatnimi czasy mam takie gigantyczne przychody, że spokojnie mógłbym wykupić sobie facebooka, oraz google.
Anglik: A ja również mam się czym pochwalić. W ostatnich latach tak rozkręciłem interes, że stać mnie na wykupienie całego Microsoftu.
Żyd spokojnie mieszając swoją herbatę odpowiada na to z lekkim uśmiechem: bardzo doceniam wasze osiągnięcia, ale ja…. nie sprzedaję…
Obserwuj wątek
    • wojciech.2345 Re: TVN, Facebook i Microsoft 10.06.12, 14:13
      Brakuje w tym opisie Kitajca.
      Kitajec dopowiada:
      ten Żyd jest u mnie kamerdynerem.

Zachowaj optykę Mocium Panie.
      • mara571 :) 10.06.12, 16:36
        swietna puenta Wojciechu.
        • misterpee Re: :)usmiolem sie z tego kitajca! teraz o cudach 10.06.12, 17:12
          Spotyka się 3 przedstawicieli różnych religii i próbują dowieść, czyj
          Bóg jest najlepszy. Miarą wielkości Boga są jak wiadomo dokonane cuda, tak
          wiec zaczyna katolik:

Jest pożar, pali się kościół, po straż zadzwonić nie można bo akurat
          strajkują, woda w rzece wyschła.. co robić? Padam na kolana i zaczynam się
          modlić żarliwie. Bóg wysłuchał moich próśb, spadł deszcz i pożar został
          ugaszony!
          Twój Bóg jest wielki, ale mój jeszcze większy – mówi muzułmanin. Idziemy
          kiedyś przez pustynie, żar leje się z nieba, woda dawno się skończyła.
          Myślę: czas umierać. Padam na twarz i modle się z całego serca. I nagle
          cud! Za następną wydmą cudowna oaza, a w niej fontanny, strumienie,
          kobiety i wino!
          Wasi Bogowie są wielcy, ale mój jest największy – powiada żyd. Jest sobota,
          szabas, mnie nic brudnego nie wolno dotknąć. Idę sobie, patrze, a tu w
          rynsztoku leży taaaaka wielka kupa pieniędzy! Aj waj uś.. co robić? Padam
          na kolana, zamykam oczy i modle się jak nigdy w życiu. Otwieram oczy, a tu
          prawdziwy cud!!! Tam wszędzie sobota, a tylko w tym jednym miejscu..
          środa! ))
          • wojciech.2345 MP Tyś marzyciel 10.06.12, 18:42
            Uśmiałeś się z Kitajca.
            Jednak Hilarii nie było do śmiechu.
            Bujasz w obłokach.

... amerykańska sekretarz stanu Hillary Clinton musiała przyznać w styczniu 2009 r., że trudniej jest rozmawiać z Chinami jak równy z równym. "Władcy z Pekinu kupili bowiem górę amerykańskich obligacji państwowych i od dawna są największym wierzycielem USA. Jak można wyłożyć kawę na ławę w rozmowie z własnym bankierem?"

www.wprost.pl/ar/220088/Polskie-echa-przeciekow-z-Wikileaks/
            • misterpee teraz wojtus zrobil ubaw po pachy ! 10.06.12, 19:04
              środek Atlantyku pasażerski statek tonie.Kapitan w rozpaczy,steward do niego-kapitanie płynie z nami Rabbi,mówią,że on czyni cuda.Poszli do niego,mówią jak jest,a on- internet działa? Tak jeszcze działa. No to sprzedawaj statek
              • des4 Re: teraz wojtus zrobil ubaw po pachy ! 10.06.12, 21:28
                a kogo to interesuje poza garstką starszych frustratów siedzących na emigracji?
              • br0fl0vski Re: teraz wojtus zrobil ubaw po pachy ! 10.06.12, 21:34
                masz jakis email?
                • misterpee Re: kryzys w Nowym Jorku 11.06.12, 03:34
                  Nowy Jork. Icek zadaje ojcu pytanie:
                  – Tate, co to znaczy “prosperity”, a co znaczy “kryzys”?
                  – Jak by ci to, synku, wytłumaczyć? – zastanawia się rodzic i mówi po chwili: – Prosperity to szampan, elegancka limuzyna i piękne kobiety, a kryzys to lemoniada, metro i… twoja matka.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka