Dodaj do ulubionych

w usa 8.3% bezrobocie

05.08.12, 18:43
tak podały media. biały dom zdementował te doniesienia i podał stopę bezrobocia na poziomie 8,254%. no i mamy ubaw po pachy. w przyszłym miesiącu jeśli wzrośnie to będzie podane do 6 miejsca po przecinku.
Obserwuj wątek
    • eva15 Re: w usa 8.3% bezrobocie 05.08.12, 18:45
      fajne, ścigają się, kto bardziej zakłamie rzeczyiwstość.
      • wojciech.2345 Re: w usa 8.3% bezrobocie 05.08.12, 18:51
        eva15 napisała:
        > fajne, ścigają się, kto bardziej zakłamie rzeczyiwstość.
        -----------------------------------------
        Effciu,
        nie kręć. Jestem na giełdzie krótki.
        Wierząc Tobie jestem po właściwej stronie rynku.
        Zobaczę kto ma rację - Ty czy Felusiak.

PS. Kłam troszkę mniej.
    • igor_uk felus,nie bylo zadnego dementi. 05.08.12, 19:04
      Zostaw w spokoju mojego przyjaciela.

The household survey showed that the unemployment rate ticked up to 8.3% in July (or, more precisely, the rate rose from 8.217% in June to 8.254% in July). Acting BLS Commissioner John Galvin noted in his statement that the unemployment rate was “essentially unchanged” from June to July.
      www.whitehouse.gov/blog/2012/08/03/employment-situation-july
      more precisely,to nie dementi.

p.s.Mam nadzieje,ze poczucie humora masz.
      • felusiak1 Re: felus,nie bylo zadnego dementi. 05.08.12, 19:18
        wyglada na to, ze wszyscy, włącznie z proobamowymi mediami maja poczucie humoru.
        zwykle jedni bronią a drudzy atakują. tym razem wszyscy sie smieją.
        obama powiedział nam zaraz na poczatku urzędowania, że pakiet stymulacyjny przyniesie 4 mln miejsc pracy i wskaźnik bezrobocia nie przekroczy 8%. A przed dwoma tygodniami powiedział, ze jego plan przyniósł spodziewane efekty. i znowu wszyscy maja ubaw.
        no i mówią, że rozmawiając z zagraniczniakiem trzymał kij baseballowy. bogu dzięki, że nie trzymał cohones bo ktoś mógłby odnieść wrażenie......
        • igor_uk felus,ale to moj przyjaciel. 05.08.12, 19:29
          Dla tego poprosilem by o tym,zeby ty wypowiadal sie o nim z wiekszym szacunkiem,jak nawet on powiedzial cos takiego :
          "If you"ve got a business, you didn't build it. Somebody else made that happen".
          • felusiak1 Re: felus,ale to moj przyjaciel. 05.08.12, 20:34
            at least you know.
            • igor_uk Re: felus,ale to moj przyjaciel. 05.08.12, 21:33
              Ignorance is bliss
              • wojciech.2345 Re: felus,ale to moj przyjaciel. 05.08.12, 22:30
                igor_uk napisał:
                > Ignorance is bliss
                ------------------------------------------------
                Drogie Dziecko,
                Ty jako posiadacz igloo masz 128 określeń
                na odcienie koloru śniegu.
                Ale ci, którzy mieszkają w gorącym klimacie
                mają także 128 określeń na odcienie koloru piasku.

"Ignorance is bliss"
                Nie rozumiesz Jankesów.
                • igor_uk wojtus. 05.08.12, 22:34
                  To cos dla ciebie:
                  Gość zwraca się do kelnera:
                  - Miesiąc temu jadłem tutaj doskonałą pieczeń. Proszę o taką samą.
                  - Niech szanowny pan chwilkę poczeka. Zapytam w kuchni, czy jeszcze jej trochę zostało!
    • mara571 ja w kwestii formalnej 05.08.12, 19:54
      te 0,754% to ilu bezrobotnych
      I jeszcze jedno: na co poszla forsa z tych pakietow stymulacyjnych, ktore mialy dac prace 4 mln?
      • felusiak1 Re: ja w kwestii formalnej 05.08.12, 20:32
        forsa poszła do związków zawodowych i do lokalnych rządów. generalnie pieniadze poszły do pracowników sektora publicznego.
        a bezrobotnych jest 12.8 mln.
        styczeń, liczba zatrudnionych( w mln), stopa bezrobocia, liczba bezrobotnych (w mln)
        2008 ....... 146,2 ...... 5,0% ....... 7.7
        2009 ....... 141,5 ...... 7,8% ...... 12.0
        2010 ....... 138,7 ...... 9,7% ...... 15.0
        2011 ....... 139.5 ...... 9,1% ...... 13.9
        2012 ....... 141,9 ...... 8,3% ...... 12.8
        • igor_uk A w tym czasie. 05.08.12, 22:38

Strzelanina w świątyni w USA. Co najmniej siedem osób nie żyje

Felus,nie lepiej bylo by,zeby rzad amerykanski zajal sie wlasnym podworkiem,a nie pchal sie wszedzie tam,gdzie ich nikt nie prosil?
          • felusiak1 Re: A w tym czasie. 05.08.12, 23:09
            co masz na myśli? jakim podwórkiem?
            widzisz igor, w usa rząd ma tylko płot. podwórko należy do innych.....
            nie rozumiesz i nie chcesz rozumieć.
            łatwiej jest zadawać takie właśnie pytania.
            • igor_uk Re: A w tym czasie. 05.08.12, 23:15
              felus,czyli rzad federalny,na czele z Prezydentem,zajmuje sie wylacznie tym,ze chronia granicy Stanow?
              • eva15 Re: A w tym czasie. 06.08.12, 00:00
                igor_uk napisał:

> felus,czyli rzad federalny,na czele z Prezydentem,zajmuje sie wylacznie tym,ze
                > chronia granicy Stanow?

Widać feluś uważa, że granice USA sięgają Azji... Płot obejmuje praktycznie prawie cały świat, jak się dobrze przyjrzeć.
              • felusiak1 Re: A w tym czasie. 06.08.12, 00:06
                to byłoby idealne ale niestety zajmują sie róznego rodzaju duperelami jak na przyklad wydawanie posiłkow w szkołach albo mierzeniem wysokości balustrady na balkonie itd.
                wyrażasz sie nieprecyzyjnie. co masz na myśli pisząc, żeby rząd fedralny zajał się własnym podwórkiem?
                pytam poważnie i odpowiem ci poważnie.
                • elka-sulzer Re: Pizdzisz felus:) 06.08.12, 00:43
                  poczytaj sam sobie, w skupieniu oczywiscie, te swoje wpisy ... Ty sam sobie przeczysz:D
                  W jednym wpisie mowisz o "plocie" do pilnowania podczas gdy "podworko" jest, twoim zdaniem, w lokalnej gestii by w nastepnym wpisie popelnic cos o "podworkowych" stolowkach:D.
                  Nic tylko boki zrywac.

W Wisconsin popelniony zostal akt TERRORYZMU, felus a to jest FEDERAL OFFENCE! Wiec twoje bajdurzenie o "lokalnym podworku" mozesz wsadzic miedzy bajki dla bystrzakow:D
          • g-48 Re: Nieprawda 06.08.12, 23:11
            Felus,nie lepiej bylo by,zeby rzad amerykanski zajal sie wlasnym podworkiem,a
            > nie pchal sie wszedzie tam,gdzie ich nikt nie prosil?
            W 1981/82 Polacy ich zapraszali a oni nie przysli!
    • igor_uk Re: wojtus. 05.08.12, 22:55
      wojtus,mnie nie przeszkadza ten fakt,ze probujesz rozwlic watek felusia.
      Bawimy sie dalej:
      Wchodzi Amerykanin do baru w Polsce i mówi:
      - Słyszałem, że wy, Polacy to jesteście straszni pijacy. Założę się o 500 dolców, że żaden z was nie wypije litra wódki jednym haustem.
      W barze cisza.
      Każdy boi się podjąć zakład.
      Jeden gościu nawet wyszedł.
      Mija kilka minut, wraca ten sam gościu, podchodzi do Amerykanina i mówi:
      - Czy twój zakład jest wciąż aktualny?
      - Tak. Kelner! Litr wódki podaj!
      Gościu wziął głęboki oddech i fruuu... z litra wódki została pusta butelka.
      Amerykanin stoi jak wryty, wypłaca 500 dolców i mówi:
      - Jeśli nie miałbyś nic przeciwko, mógłbym wiedzieć, gdzie wyszedłeś kilka minut wcześniej?
      - A, poszedłem do baru obok sprawdzić, czy mi się uda.
    • felusiak1 powinnaś brać jakieś psychotropy 06.08.12, 01:17
      nie dyskutowaliśmy o terminie bazy lecz o tym które państwo posiada suwerenność nad krymem i sewastopolem. nie odwracaj kota ogonem. przyznaj się do błędu chociaż raz.
      i nie naublizałem ci efka. to raczej ty naubliżałaś mnie wyzywając od głupców i ciemniakow.
      chińska flota przybyła na odsiecz syrii wraz z flotą rosyjską i bedą manewrować na morzu śródziemnym, niemcy mają pierwsze miejsce w eksporcie zaraz po chinach a usa gdzie, no gdzie, sewastopol należy do rosji i temu podobne bzdury
    • eva15 Re: Pizdzisz felus:) 06.08.12, 01:35
      felusiak1 napisał:

>ignoranci nie posiadają żadnej wiedzy. głupcu nie chcą takowej posiadać choć jest w ich zasiegu.

Czyżby zebrało ci się na słuszną samokrytykę?
    • felusiak1 Re: Ty powinieneś przestać je brać i piździć 06.08.12, 02:19
      efka na miły bóg przestań bić pianę. co kto do kogo napisał każdy może sprawdzić.
      zacznijmy dod tego, ze nie dyskutowaliśmy o termine bazy w sewastopolu. ja podałem rok 2017 ty rzecz jasna wyszydziłaś mnie i podałaś rok 2042. zapytałem później w rozmowie z igorem:
      no i skąd efka wytrzasnęła tę date 2047 to jeden bóg raczy wiedzieć. igor podał źródło za co podziekowałem.
      nigdzie nie wyraziłem przekonania iż liczy się to że chruszczow oddał krym ukrainie. stwierdziłem, że liczy się stan faktyczny i ten stan faktyczny rosja uznała w 1997 roku.
      Duma ratyfikowała traktat i stał się on obowiązujacym prawem. z tego wynika, że ukraina jest w posiadaniu całego krymu i całego sewastopola. na jak długo to już inna sprawa.
      wiem, że chińskie okręty wpłynęły na morze czarne a siłą rzeczy musiały wpłynąć na morze śródziemne. wspólne manewry z rosją to twój wymysl.
      powiem ci efka, że cechą dorosłości jest umiejetność przyznania się do pomyłki.
      no to jak tam dzisiaj piasek w piaskownicy, nie za suchy. babki dobrze sie lepią?
      • eva15 Re: Ty powinieneś przestać je brać i piździć 06.08.12, 10:54
        Tłumaczyłam ci ja - nie pomogło, tłumaczył Igor - też nie pomogło, ty wiesz swoje i jesteś nieprzemakalny w sprawie Sewastopola.
        Podobnie z Chińczykami, twoim zdaniem nie przypłynęli na manewry tylko pewnie na wycieczkę. Z okrętąów wojennych zrobili statki wycieczkowe i basta!
        • felusiak1 Re: Ty powinieneś przestać je brać i piździć 06.08.12, 15:10
          igor w końcu zgodził się ze mną co do sewastopola.
          rosyjskie ministerstwa obrony zaprzeczyło jakimkolwiek wspólnym manewrom z chińczykami.
          i basta.......
    • br0fl0vski Re: w usa 8.3% bezrobocie 06.08.12, 02:32
      www.shadowstats.com/article/employment
      www.shadowstats.com/alternate_data/unemployment-charts
      powyzej alternatywna wersja rzeczywistosci
      • felusiak1 Re: w usa 8.3% bezrobocie 06.08.12, 06:03
        mogę się mylić ale moim zdaniem te alternatywne wykresy to zwykły bull sh.t
        zawsze mamy do cholery ludzi, którzy nie szukają pracy, nie chcą szukać i nawet kiedy pracy jest w bród też jej nie podejmują. widzę takich codziennie.
        myślę, że U-6 jest najbliższe stanowi faktycznemu
        Kanada też nie liczy tych alternatywnych.
        • br0fl0vski Re: w usa 8.3% bezrobocie 06.08.12, 07:26
          felusiak
          zyjesz ze sprzedarzy domow wiec spotykasz ludzi ktorzy do swiata bezrobotnych nie naleza. U6 to zminimalizowana wersja rzeczywistosci. nikomu ze szczytow wladzy nie zalezy na pokazywaniu jak sie wszystko pie....
          • felusiak1 Re: w usa 8.3% bezrobocie 06.08.12, 08:17
            każdy wierzy w to w co chce. każdą statystykę można wynasować i wyretuszować.
            poprosyu myslę, że U-6 jest bardziej bliskie rzeczywistości niż te dane które zamieściłeś.
            mogę zrozumieć, w czasie recesji ale nie wtedy kiedy aby dostać pracę wystarczyłoprzyjść na interview. dodajmu do tego, że kiedy przedłużono zasiłek dla bezrobotnych do 99 miesięcy nikt nie szukał pracy aż do momentu wyczerpania zasiłku.
            8% to wysokie bezrobocie. zastanawia mnie zatem w jaki sposób nielegalni biegną do pracy 7 dni w tygodniu. przecież pracy nie ma
            • br0fl0vski Re: w usa 8.3% bezrobocie 06.08.12, 18:35
              spotkalem na zima nartach inzyniera z firmy inzynierskiej z seattle. przed kryzysem w firmie bylo 40 inzynierow dzis jes 10 i tak jak on zeby utrzymac robote nie pracuja pelnego miesiaca. wyszstkich wyrzucic sie nie da bo firma przestanie istniec. ci nielegalni nie moga robic jego roboty bo wymaga to licencji. ci nielegalni robia proste roboty nisko platne. i beda je robic bo jak sprzedl swoje poletko gdzies na poludniu meksyku to juz tam nie wroci.
              • felusiak1 Re: w usa 8.3% bezrobocie 08.08.12, 05:05
                czy chcesz przez to powiedzieć, że większość bezrobotnych to inżynierowie i wysoko wykwalifikowani?
    • felusiak1 Re: Ty powinieneś przestać je brać i piździć 07.08.12, 02:34
      uwazam, ze pomidorówka z makaronem jest smaczniejsza niż z ryżem. od biedy mogą być lame kluseczki ale wżadnym wypadki kartofle.
    • br0fl0vski Re: w usa 8.3% bezrobocie 08.08.12, 06:26
      niepotrzebnie dalem sie poniesc emocjom wiec przepraszam za tego durnia.

co do ekonomii to przeciez widac to golym okiem ze wszystko jest nie tak i dane sa majstrowane zaleznie od potrzeb. na moim poletku wiekszosc to bs, ale mozna z tego zyc podobnie jest u innych ktorych znam.

ze wszystkich danych BDI chyba najobiektywniej pokazuje ze wszystko sie wali. kwestia czasu kiedy . sam musisz to widziec sprzedajac domy. mnie to juz obojetne zawsze moge sie przeniesc do mojej chatki w gorach. tak wiec nie widze sensu na posuwanie ch...owin bo niewazne czy system rozjebie pekniecie euro czy derywatywy czy cos innego. rzeczy na ktore nie mam wplywu nie interesuja mnie bo sa strata czasu
    • zwyczajny W Hiszpani 2 x większe ...w usa 8.3% bezrobocie 15.08.12, 17:27
      jak zresztą we większosci krajów UE.
      • zwyczajny Poprawka: w Hiszpani 3 x większe ...w usa 8.3% 15.08.12, 17:40
        w Grecji podobnie...
        We Francji tylko 10% hehhehe

Wyglada na to, że Sarkozy był ostatnią deską ratunku dla Francji
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka