Dodaj do ulubionych

brak konta na portali społ.: psychoza i terroryzm?

09.08.12, 02:50
I jak tu nie bawić się conspiracy theory, skoro rzeczywistość sama nam podsuwa zabawki do tego? Krok po kroku, kroczek po kroczku, opinia po opinii, artykuł po artykuliku, nowelizacja po nowelce, urabia się społeczeństwa ku przyjęciu "znamienia bestii" w postaci podskórnego chipa i permanentnego nadzoru nad ludzkim bydłem...

Otóż dokonano kolejnego małego kroczka dla mediów, ale wielkiego dla ludzkości i NWO, poddając w wątpliwość i krytyce dystans czy niechęć do portali społecznościowych typu Facebook... Portali i uzależniających własnych użytkowników, i ich przewlekle monitorujących/inwigilujących. Wedle "usłużnych" psychologów i policji, ten dystans czy niechęć to podejrzana sprawa, objaw psychozy... Kwestią czasu jest przekucie tego w potencjalne zachowania terrorystyczne...

I tak właśnie przykręca się śrubę, przygotowując nas do wypasania...

www.fronda.pl/news/czytaj/tytul/nie_masz_facebooka_jestes_psychopata_23158

PS. Przypominam do tego dwa dzisiejsze linki o inwigilacji internautów:
technologia.dziennik.pl/hitech/artykuly/400493,jak-google-pomaga-namierzac-i-inwigilowac.html
www.web-news.pl/5740-czego-mozna-sie-o-tobie-dowiedziec-w-internecie.html
Obserwuj wątek
    • sowietolog Re: brak konta na portali społ.: psychoza i terro 09.08.12, 02:54
      Plus stricte z polskiego podwórka:
      wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114884,12278353,Moblilizacja_prokuratorow__Beda_scigac__mowe_nienawisci_.html
      • br0fl0vski Re: brak konta na portali społ.: psychoza i terro 09.08.12, 06:03
        to nastepny etap walki o dusze poprzez kontrole zachowania. chodzi o tworzenie przewidywalnego zachownia. kazdy bedzie sobie policjantem i bedzie pilnowal zeby zachowywal sie wedlug przyjetego szablonu . szablon zachowania bedzie opracowywany przez uczonych w pismie. po osiagnieciu tego stanu kazdy przestanie byc soba i osiagnie najwyzszy stopien niewolnictwa
    • j-k belkot... 09.08.12, 09:24
      masz Credit Card

- wiadomo, gdzie co i za ile kupujesz

masz tel.kom.

- wiadomo do kogo dzwonisz i gdzie (aktualnie - geograficznie) jestes.

zrezygnuj.
      ile razy mam ci to muvic ?
      • przyjacielameryki Re: belkot... 09.08.12, 11:59
        j-k napisał:

> masz Credit Card
        >
        > - wiadomo, gdzie co i za ile kupujesz
        >
        > masz tel.kom.
        >
        > - wiadomo do kogo dzwonisz i gdzie (aktualnie - geograficznie) jestes.
        >
        > zrezygnuj.
        > ile razy mam ci to muvic ?

Ale zadaniem tych wyżej jest mącenie i podsycanie wszelkiego braku zaufania do wszystkiego a nie jakaś logika czy realizm. Chyba im za to płacą bo stale to samo plotą?
      • sowietolog Re: belkot... 09.08.12, 15:44
        JotKusiu, wszystko, czego nie rozumiesz, epitetujesz "bełkotem".
        Owszem, mam tel. kom., co jednak nie oznacza, że nie wymagam/nie liczę na prywatność. To, na ile jestem osobą prywatną, nie zależy od posiadania czy nieposiadania czegoś tam, lecz od prawodawstwa i wymuszonych przez państwo praktyk korporacyjnych. Poza tym, kieruję się oprogramowaniem i jego operatorem, które - wedle mojej opinii - dają mi największy potencjał anonimowości.
        Świadomie nie mam GPS'a ani żadnych podów/opcji komunikacyjnych, wybierając specyfikację nowego samochodu. Pomimo mody i towarzyskich nacisków.
        Poza tym, są obszary, nad którymi jedyną władzę sprawuje państwo, vide dokumenty ID typu paszporty, które mają być biometryczne. To budzi mój sprzeciw. Jak dalece ma/może być posunięta państwowa identyfikacja/weryfikacja/inwigilacja?
    • malkontent6 Re: brak konta na portali społ.: psychoza i terro 09.08.12, 13:52
      Bzdurny artykuł. To zdanie sporo wyjaśnia: "niektórzy pracodawcy i psycholodzy twierdzą...". No właśnie, niektórzy.
      • sowietolog Re: brak konta na portali społ.: psychoza i terro 09.08.12, 15:31
        Nie bzdurny, lecz jaskółkowaty. Skoro pojawiły się JUŻ tego typu głosy, opinie, i nie spotkały się z gremialną krytyką, to znaczy, że tylko kwestią czasu jest ich narastanie, wsparcie tych poglądów przez "ałtorytety", następnie dominacja w mainstreamie i przyjęcie przez prawodawców - ergo: służby wykonawcze - jako "normy" społecznej, obyczajowej.

Znamienne jest to, że tego typy poglądy "pojawiły" się akurat teraz, gdy nabiera rozpędu ruch internautów propagujących ignorowanie portali społecznościowych. To już jakaś alternatywna moda.
        • malkontent6 Szukasz dziury w całym. 09.08.12, 15:46
          Zwróciłem uwagę na ten fragment artykułu z Frondy:

"wzbudziłem prawdziwą konsternację gliniarzy, gdy powiedziałem, że nie jestem użytkownikiem - bardzo popularnego wówczas - portalu Nasza Klasa."

Dzisiaj policjant zapytałby - Co to jest Nasza Klasa?
    • malkontent6 Nie tylko Facebook. 09.08.12, 14:55
      "A friend of mine recently told me that he had spent a Saturday night at home alone on Facebook"

Ludzie są uzależnienie nie tylko od Facebooka. Jedna z naszych wspólnych koleżanek nagminnie spędza sobotnie wieczory na Forum Świat. :)
    • igor_uk Sowietolog. 09.08.12, 15:05
      Powiem krotko -goowno kogo na wyspach obchodzi,czy masz ty konto na jakims portalu spolecznosciowym,czy nie.A co za tym idzie,zalinkowany przez ciebie tekst,nadaje sie wylacznie do kosza.
      • sowietolog Re: Sowietolog. 09.08.12, 15:26
        > Powiem krotko -goowno kogo na wyspach obchodzi,czy masz ty konto na jakims po
        > rtalu spolecznosciowym,czy nie.A co za tym idzie,zalinkowany przez ciebie tekst
        > ,nadaje sie wylacznie do kosza.

Ej, skąd ta agresja? Igor, to Ty, czy jakiś klon? Jeżeli się nie wytłumaczysz, to zacznę podejrzewać, że rabotajesz dla któregoś z portali społecznościowych... ;-)

PS. Nie zalinkowałem WYŁĄCZNIE artykułu o "zaskakującej" przemianie "narazie" wybranych psychologów i policjantów, lecz także doniesienia o rozwijaniu oprogramowania i procedur zwiększających inwigilację internautów.
        • igor_uk Re: Sowietolog. 09.08.12, 15:43
          Tobie nie dogodzisz.To ja,twoim zdaniem,placze,to zachowuje sie agresywnie.
          Co dotyczy tematu - powtorze jeszcze raz,chociaz na wyspach Facebook jest niesamowicie popularny,jednak pracowdacy nie wymagaja od pracobiorcow,zeby te mieli konto na tym portalu spolecznosciowym,jak i innych.Co dotyczy szpigujacych spoleczenstwo oprogramowan,to istnieja juz od dluzszego czasu.Wzystko,oczywiscie,dla naszego bezpeczenstwa i ten temat byl wielokrotnie na forum "Swiat" podejmowany.

p.s. sowietolog, cos mi sie wydaje,ze postanowiles za kazda cene utrzymac przy zyciu forum "Swiat".Daj Bog ,zeby to tobie udalo sie.
          • br0fl0vski Re: Sowietolog. 09.08.12, 16:08
            w przewidywalnym programowaniu zachowan glownym celem jest akceptacja takiego stanu rzeczy dzieki czemu staje sie takie zachowanie norma spoleczna. oczywiscie proces ten jest znany od poczatkow cywilizacji nieznaczy to ze musi byc akceptowany. wystarczy powiedziec nie i wystawic tv na ulice
            • malkontent6 Re: Sowietolog. 09.08.12, 16:30
              br0fl0vski napisał:

> wystarczy powiedziec nie i wystawic tv na ulice

A co z internetem?
      • br0fl0vski Re: Sowietolog. 09.08.12, 15:34
        jednostki nie maja zadnej roli w kreowaniu opinii dlatego codziennie przybywa idiotow na facebooku czy podobnym gownie. facebook jest tylko jednym zwielu narzedzi orwelowskiej inwigilacji

blogs.telegraph.co.uk/news/petermullen/100172650/hm-revenue-and-customs-want-school-kids-to-snitch-on-tax-dodgers-it-smacks-of-eastern-europe-pre-1989/
        www.informationbuilders.com/sites/www.informationbuilders.com/files/pdf/about_us/whitepapers/single_view_citizen_wp_final.pdf
        oczywiscie inwigilacja jest robiona dla dobra ludzkosci to juz ludzkosc przerabiala wielokrotnie
        • elka-sulzer Re: Sowietolog. 10.08.12, 00:00
          Najdziwniejsze dla mnie, brof, to to ze pomimo wielokrotnych powtorek tzw."ludzkosc" ciagle daje sie nabierac na te same tryki:/
    • igor_uk brof. 09.08.12, 16:58
      Listy rowniez moga czytac osoby nie porzadane.
      Uwazam,ze nie maa sensu walczyc z wiatrakami.Zyjemy w wielkiej wiosce,w ktorej trudno zachowac anonimowosc.
      Dam tobie taki przyklad.
      Kilka lat temu mnie usuneli kamien z nerki i praktycznie odrazu zaczalem dostawac spamy,reklamujace rozne srodki przeciwko kamieniam.Malo tego,kiedy po kolejnym kontrolnym badaniu na zdjeciu dalo sie zauwazyc cos,co przypominalo malutki kamyk,po kilku dniach dostalem maila ,w ktorym jakas klinika oferowala mnie swoi uslugi po usunieciuu kamienia droga nieinwazyjna,oczywiscie przyslugiwal mnie duzy rabat(he,he). W spitalu nigdy nie zostawialem adresu swojego E mail.
      • br0fl0vski Re: brof. 09.08.12, 17:35
        wiem o tym swego czasu mialem znajomego listonosza w polsce wedlug niego listy w PRL czytano maszynami importowanymi z UK
        po co im ulatwiac robote niec pracuja ciezaj wszak sa polacani z naszych podatkow i w koncu jestesmy my podatkowicze ich pracodawcami

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka