Dodaj do ulubionych

Czy Kanadyjczykom odbilo?

07.09.12, 21:06
UPDATE 4-Canada closes embassy in Iran, to expel Iranian diplomats

Wladze Kanady oglosili o zamknieciu swojej ambasady w Iranie,rowniez dyplomaci iranskie maja opuscic Kanade w ciagu 5 dni.

"Iranski Rzad stwarza najwieksze zagrozenie dla pokoju ",mowi sie w komunikacie szefa kanadyjskiego MSZ Johna Bairda. Baird rowniez oskarzyl Iran w dostarczaniu broni i amunicji w Syrie,jak rowniez prowadzenie prac nad stworzeniem broni atomowej.

Az sie nie chce temu wierzyc! A jak by to bylo prawda,to Kanadyjczycy wyszli by przed szereg z polecenia Washingtony.Ciekawo tylko,czemu to mialo by sluzyc?

Obserwuj wątek
    • mlody774 Re: Czy Kanadyjczykom odbilo? 07.09.12, 21:18
      Kanada jest pod tym samym okupantem co USA. A on nakazał wojnę z Iranem. Ze znowuż będzie ona oparta na kłamstwach jak wojna w Iraku czy Afganistanie, to dla okupanta niema znaczenia. Nie on będzie oskarżany, bo zastawia się rządami poszczególnych państw. Kontrolują propagandę, wiec jest to możliwe.
      • igor_uk Ale to jest chore. 07.09.12, 21:26
        Iran w zaden sposob nie dal powodu Kanadzie dla takiego posuniecia.Czy w Kanadziee rzadza debile?
        • zlotamajka Re: Ale to jest chore. 07.09.12, 22:42
          Czy w Kanadziee rzadza debile?

Przyznam z przykroscia ze tak i zaznaczam ze na Harpera i konserwatystow nie glosowalam. Harper to bardzo niebezpieczny czlowiek ktory siedzi gleboko w pupie USA. Do tego trzeba dolaczyc trudna sytuacje w Quebec i mamy co mamy.
          • igor_uk majka. 07.09.12, 22:55
            A wiesz,ze jak zakladalem ten watek,to myslalem o tobie?
            • zlotamajka Re: majka. 07.09.12, 23:06
              I co takiego myslales?
              • igor_uk Re: majka. 07.09.12, 23:11
                Jak zareagujesz na ten watek?
                • zlotamajka Re: majka. 07.09.12, 23:13
                  No i co? Wedlug Twoich oczekiwan?
                  • igor_uk Re: majka. 07.09.12, 23:19
                    nie,zaskoczylas mnie.Myslalem,ze wstaniesz w obronie wladz kanady.
                    • zlotamajka Re: majka. 07.09.12, 23:25
                      A dlaczego tak myslales? Czy ja kiedys wypowiadalam sie za wojna z Iranem? A to przeciez wlasnie taka gra w wojne z Irane tylko ze na razie psychologiczna.
                      No i czy ja wygladam na taka ktora by wspierala konserwatystow?
                      • igor_uk Re: majka. 07.09.12, 23:36
                        Nie o to chodzi,majka.Ty zawsze lubisz spierac sie ze mna.Tylko o tym myslalem,a nie o twoich pogladach.Moj blad.
                        • zlotamajka Re: majka. 07.09.12, 23:41
                          Igor, jak sie nie spieram po to by sie spierac lub z antypati. Ja sie spieram o poglady. I nie bede bronic rzadu ktory mi sie nie podoba a rzady Harpera jak najbardziej mi sie nie podobaja i uwarzam rujnuja Kanade tak ekonomicznie jak i polityczne czego przykladem jest ta sprawa z ambasada w Iranie.
                          • jackk3 Re: majka. 08.09.12, 00:06
                            <rzady Harpera jak najbardziej mi sie nie podobaja i uwarzam rujnuja Kanade tak ekonomicznie>
                            Dobre, juz sie tak dawno nie usmialem.
            • edek_vilola Lewackie rozumowanie 07.09.12, 23:18
              Pod wsgledem ludnosciowym Kanada jest krajem stosunkowo niewielkim, mniej wiecej tego samego rzedu co Polska. I musi sie trzymac swojego "poteznego sasiada" (USA) o niemal identycznej kulturze i mowiacego tym samym jezykiem. Ta kultura i ten jezyk sa moim zdaniem wspaniale. Gdyby nie sila USA to Kanade juz dawno by inni "roszarpali" (np. hitlerowskie Niemcy, ktorych okrety podwodne bezczelnie wplywaly wglab Rzeki Swietego Wawrzynca az do wysokosci miasta Quebec). USA tez chcac nie chcac musza bronic Kanady, ktora zarowno na polnocy jak i na poludniu graniczy wlasnie z USA. Gdyby Alaska byla rosyjska Kanada graniczylaby z Rosja i wtedy dopiero bylyby problemy. Dodatkowa "zelazna kurtyna" do roku 1989 i to na kontynencie amerykanskim. Ale dzieki USA nie graniczy.

A dlaczego USA nie zostaly "rozszarpane" przez rozne mocarstwa europejskie w okresie, kiedy byly jeszcze slabe? (18, 19 wiek). Otoz dzieki Anglii, ktorej potezna flota panowala na oceanach. Anglia utracila swoje kolonie w Ameryce Pn., ale nie dopuscila, aby ktos inny nimi zawladnal. Inne kraje mialy po prostu za slabe floty, nawet flota USA miala sie wtedy w stosunku do angielskiej tak jak mysz do slonia.
              To jest "elementarz", ktory jednak nie dociera do kazdego slowiansko-lewackiego umyslu.

• igor_uk blueelvic. 07.09.12, 23:23
                To ty?
              • zlotamajka Re: Lewackie rozumowanie 07.09.12, 23:50
                1. Wbrew pozorom, Kanada rozni sie od USA tak kulturalnie jak i historycznie. Omijam tu pop kulture bo ta jest juz globalna.
                2. Co do ludnosci to mozna i Kanade porownac do PL ale to jest znowu pozorne bo co do surowcow i wogole terytorialnie Kanada jest na calkiem innym poziomie.

3. Kanada moze i jest zalezne co do obrony od USA ale USA jak najbardziej potrzebuje Kanadyjskiego terytorium no i kooperacji. Tego Kanadyjski rzad w zaden sposob nie potrafi wykorzystac na korzysc Kanady i kandyjczykow. Sprzedaja sie o wiele i to wiele za tanio. Choc PL w tym trudno pobic, niestety.
              • 7swift Re: Lewackie rozumowanie 07.09.12, 23:58
                jestem za pełną niezależność Quebec
                • jackk3 Re: Lewackie rozumowanie 08.09.12, 00:08
                  Popieram! Tylko najpierw niech dlugi splaca!
          • mlody774 Re: Ale to jest chore. 07.09.12, 23:27
            Majka, to będzie duże osiągniecie intelektualne, dowiedzieć się w końcu, ze to nie USA jest waszym problemem ale to co nim rządzi. No ale znając ciebie, jeszcze trzeba będzie na to poczekać. Ale mogla byś się pospieszyć, bo już niedługo (po wybuchu IIIWS) nie będziemy mogli się komunikować na forum świat. Czyli jak już będziesz OK to kto będzie o tym wiedział? Pozdrowienia i z uśmiechem.
          • jackk3 Re: Ale to jest chore. 08.09.12, 00:03
            Dzieki harperowi masz o 10% mniejsze podatki i 'prawdopodobnie' prace.
            Co do Quebecu to nikogo juz nie obchodzi. Szkoda ze nie dostali 'majority' i wtedy nawet rzad by ich olal calkowicie. No i wtedy by sie okazalo czy rzeczywiscie chca przeprowadzic to referendum. Ten Quebec to jest calkowity bankrut, calkiem podobny do Hiszpanii. Gdyby nie ta jalmuzna w postaci 6 mld$ rocznie to tam rewolucja by byla. Harper i Obama? Nie rozsmieszaj mnie.
    • eva15 Czy Kanadyjczykom odbilo? Nie odbiło. 07.09.12, 23:22
      Igor, wyobraź sobie chór śpiewaków, orkiestrę i dyrygenta . Dyrygent daje znak dłonią, co orkiestra ma grać i później, kto w chórze wg ustalonej kolejności i pod tą ustaloną muzykę ma zaśpiewać. Na znak dyrygenta wskazani muzycy grają odpowiednią melodię, a wskazani ruchem dłoni dyrygenta chórzyści śpiewają swoją ustaloną partię. .
      Później dyrygent wskazuje na innych chórzystów, bo ci mają do wykonania inną partię - i też to robią.
      Jak się zespół dobrze przygotuje, to koncert jest super, nie ma zgrzytów, każdy wie, kiedy ma zaśpiewać.
      Widać Kanadę wyznaczono na pierwszych solistów w chórze, potem wskaże się na następnych, czekających na występ...
      • igor_uk Nu to powiem tobie Ewo, 07.09.12, 23:28
        ze ten kto wyznaczyl Kanadzie pierwsza partie w tym wodewilu (bo opera tego by ja nie nazwalem),nie postapil madrze,poniewaz rola Kanady jest wszystkim dobrze znana,dla tego nikt nie kupii sie na to,ze ona zaspiewala solo.
        • eva15 Re: Nu to powiem tobie Ewo, 07.09.12, 23:39
          Igro, tak muzyka jak i chór oraz kolejność śpiewania w chórze są dobrze przez reżysera przygotowane. Czy wodewil się uda to ina sprawa, ale jest przygotowany na miarę opery.
          • igor_uk Re: Nu to powiem tobie Ewo, 07.09.12, 23:48
            Trzymajac sie sztuki operowej.Uwertura ,w wykonaniu zachodnich srodkow masowego przekazu, byla zagrana dobrze.Ale Kanada pospieszyla sie,i dala glos,kiedy orkestra jeszcze grala uwerture.
            Co do samego przygotowania do wojny,to watpie - idzie o cos innego,sadze,ze chodzi o ceny ropy.Dzieki ciaglemu straszeniu wojna,ona powoli,ale caly czas, rosnie.
            A bez wysokich cen ropy dolar nic nie bedzie wart.
            • zlotamajka Re: Nu to powiem tobie Ewo, 07.09.12, 23:55
              Co do cen ropy moze cos w tym byc. Wlasnie czytalam ze Alberta (najlepiej rozwijajaca sie prowincja w Kanadzie ze wzgledu na tar sands) ma deficyt ktory tlumaczyli niskimi cenami ropy haha.

Ze wzgledow ekologicznych jestem przeciwna tar sands. Ale jak juz chca rujnowac srodowisko to niech przynajmniej beda z tego kozysci i robia to z glowa. Zamiast sprzedawac "surowa" nie przetworzona rope do USA do przetworzenia za grosze a potem kupowac za ceny rymkowe trzebaby bylo samemu przetwarzac i sprzedawac za ceny rynkowe. Ale na to madrzy konserwatysci i rednecks w Albercie nie wpadli niestety. Lepiej lizac pupy USA.
              • jackk3 Re: Nu to powiem tobie Ewo, 08.09.12, 00:13
                Nie masz pojecia o czym mowisz. To sobie sprawdz ile Alberta odprowadza do 'wspolnego wora'! Gdyby nie to to deficytu by nie bylo. Poza tym deficyt jest nieduzy i chwilowy (mozemy go splacic z rezerw zreszta). Co przetwarzania to nawet mi sie nie chce tego komentowac. Wiesz ile kosztuje wybudowanie rafinerii? BTW lepszy 'pracujacy redneck' niz 'bum z Ontario/Quebec na welfare'.
                • zlotamajka Re: Nu to powiem tobie Ewo, 08.09.12, 03:15
                  Co przetwarzania to nawet m
                  > i sie nie chce tego komentowac. Wiesz ile kosztuje wybudowanie rafinerii?

Kto nie inwestuje ten nie zarabia a gdybys cokolwiek wiedzial o ekonomi to bys wiedzial ze prawdziwe pieniadze nie sa w surowcach ale W ICH PRZETWARZANIU. Wystarczy porownac ile zarobi sie na kukurydzy a ile na popcorn, paszy itd. O miejscach pracy nie wspomne. Czyli koszty w stosunkowo krotkim czasie by sie zwrocily. Ale tak jest jak ktos woli sprzedawac za pol darmo by kilka groszy (bo w stosunku do zyskow tyle by bylo) skapi.
            • eva15 No to powiem Tobie, Igor 08.09.12, 00:21
              że ja nie wierzę, iż Kanada wyrywa się samodzielnie przed orkiejstrę i zwłaszcza przed jej dyrygenta. .
              • zlotamajka Re: No to powiem Tobie, Igor 08.09.12, 00:29
                Alez naturalnie ze sie nie wysuwa. A co mnie zastanawia to to ze ta sprawa z ambasada jakos zaraz po wydarzeniach w Quebec.
                • zlotamajka Re: No to powiem Tobie, Igor 08.09.12, 00:30
                  Nie wiem czy to polaczone ale jakos dziwnie jedno po drugim.
                • eva15 Re: No to powiem Tobie, Igor 08.09.12, 00:35
                  Sprawa z ambasadą? O co chodzi?
                  • zlotamajka Re: No to powiem Tobie, Igor 08.09.12, 00:39
                    Przeciez pisze o zamknieciu ambasady w Iranie. Jakos dwa dni po wydarzeniach w Quebec. Jak pisze, nie wiem czy polaczone. Ale wydarzenia w Quebec wydaja sie podejrzane.
                    • eva15 Re: No to powiem Tobie, Igor 08.09.12, 01:02
                      OK, myślałam, że jeszcze o coś innego chodzi. Najwyraźniej jestem przemęczona, spadam.
            • mlody774 Re: Nu to powiem tobie Ewo, 08.09.12, 15:40
              Igror Piszesz:

> A bez wysokich cen ropy dolar nic nie bedzie wart.
              Moze jeszcze bez wysokich cen metali itd., nic nie będzie wart? Przejęzyczyłeś się chyba tym razem?
              • igor_uk Re: Nu to powiem tobie Ewo, 08.09.12, 16:39
                Nie,mlody,nie przejezyczylem sie.Dolar amerykanskie nie ma pokrycia w niczym, tak naprawde, i wartosc ma dopiero wtedy,kiedy jest na niego zapotrzebowanie.Od 1970 roku,kiedy USA podpisali porozumienie z OPEC o tym,ze handel ropa bedzie odbywac sie tylko za posrednictwem USD,status dolara stal wyjatkowym wsrod innych walut swiata i zabezpieczac sie stal ropa.Wlasnie to pozwolilo Nixonu w nastepnym roku zrezygnowac ze zlotego parytetu.Czyli sprawa wyglada nastepujaco -im wiecej cena ropy,tym bardziej Stany moga zadluzac sie,przeciez i tak nie beda tego nigdy splacac.
                • mlody774 Re: Nu to powiem tobie Ewo, 08.09.12, 17:49
                  Cos nie dokładnie tak piszesz. Nie mam linka pod ręka, ale podczas wspomnianej umowy zawarto porozumienie, jak piszesz, ze dolar będzie używany w rozliczeniach za oliwę (i innie), ale także, ze kraje te będą kupowały amerykańskie rządowe papiery wartościowe, które FED używa jako zabezpieczenie kredytowe, jak pożycza rządowi pieniądze, które oczywiście rzad musi zwrócić z procentem do FED ( FED produkuje te pieniądze z niczego--papierki). Czyli oni muszą kupować T-Bands żeby rzad USA mógł pożyczać więcej z FED. TYM WAŻNYM zwrotem jest "MUSZĄ KUPOWAĆ", co idzie im coraz ciężej. Ale z tego wiesz, ze kraje BW są właściwe sojusznikami rządu USA, tylko omijanie IZOELA im szkodzi.
                  • mlody774 Re: Nu to powiem tobie Ewo, 08.09.12, 17:55
                    O jeszcze jedno. Wysoka cena ropy jest ważna dla np. F Rosyjskiej nie dla Stanów jak długo oni kupują te T-bands, co chatuje ich rozwój ekonomiczny. Ale jest ważna dla amerykańskich korporacji wydobywających ta ropę.
                    • igor_uk Re: i jeszcze jedno. 08.09.12, 18:05
                      mlody,tania ropa dla rzadu Stanow jest potrzebna tylko w trakcie kompanii wyborczej,ewentualnie jest potrzebne usprawiedliwienie,czemu ropa nie jest tania.
                      Dzis wiekszosc Amerykanow dobrze wiedza o tym,ze droga ropa to wina Iranu,poniewaz on probuje wyprodukowac bombe atomowa .
                      mlody,wystarcze,ze OPEC przejdzie na handel ropa w innych walutach ,i swiat,ktory ty znasz,zawali sie w ciagu kilku dni.Ten ktory powstanie byc moze bedzie lepszy,ale i pracowac Amerykanie beda musile wiecej,tak jak to robili dawniej.
                  • igor_uk mlody. 08.09.12, 17:55
                    Wlasnie o to mnie i chodzi,ze Stany w zamian za realna rope i inne dobra,placa nic nie wartymi papierkami,"zadluzajac" sie przy tym.Wiem,ze tobie czytac to przykro,ale tak to jest,wystarcze popatrzec na skale zadluzenia twojego Kraju.

p.s. Zeby bylo jasno,ja to nie potepiam,sam by tak robilem,jak by znalazlem jeleni.Wy potrafili znalezc,praktycznie caly swiat.
                    • mlody774 Re: mlody. 08.09.12, 18:18
                      Wcale mi nie jest przykro, to czytać jako Amerykanin (czego nie rozumiesz pewnie). Dla społeczeństwa amerykańskiego w tym niema żadnej korzyści, poza tym za możemy na świecę coś kupić za dolara, ale z powodu tych machinacji ceny w samym USA są wysokie i to odbiera wszystkie korzyści jakie niby mamy tutaj. To korporacje zarabiają/banksterzy a nie my. Nawet rządu USA traci. Świat by zupełnie inny i lepszy jak paliwa kosztowały centy np w latach 50/60. Ameryka coś znaczyła i niebyła zadłużona. Teraz korporacje/banksterzy zadłużyli ten kraj na maksa, celowo właśnie dla swoich korzyści.
                      • igor_uk Re: mlody. 08.09.12, 18:35
                        mlody,nie jest prawda,ze przecietny Amerykanin z tego nie korzysta.Macie bardzo wysoki poziom zycia,nie wspolmiernie do wysilku,ktory wkladacie w prace.
                        jestem pewien,ze wiele pod tym wzgledem UKi USA nie roznia sie,dla tego wlasnie moge stwierdzic,ze w stosunku do tej pracy,ktoora wykonujecie (ja rowniez tu w UK) ,wyplaty macie niewspolmiernie wysokie.
                        • mlody774 Re: mlody. 08.09.12, 18:54
                          Wypłaty dla sektora rządowego są kilka razy wyższe niż w przemyśle lub usługach itd (co niszczy ten kraj). Sa również bajecznie wysokie emerytury dla tego sektora, ale to wszytko pochodzi z zadłużenia kraju (nie z podatków), czego zabezpieczeniem jest CAŁY naród amerykański (udaj ze nic nie wiedza o ODIOUS DEBT). Czyli do czasu pozwala się im to zarabiać, głownie dla tego, ze maja "siedzieć cicho i wykonywać co im każą" korporacji i banksterzy. Stad jest tylu nierobów z kasa, o których wspominasz. A Amerykanie pracują dobrze. Bylem w Europie i mogę porównać, ale tez pracują mądrze, bo używają super technologi, czego bardzo często nie ujawniają. Nie wiadomo gdzie i kto je opracował, ale istnieją.

PS. Pamiętaj ze Amerykanina w Europie tylko zobaczysz, jak go stać na bilet itd, no i oczywiście chce tam być (jest charciarz trochę pro Europa).
      • wojciech.2345 Re: Czy Kanadyjczykom odbilo? Nie odbiło. 07.09.12, 23:34
        eva15 napisała:
        > Widać Kanadę wyznaczono na pierwszych solistów w chórze, potem wskaże się na na
        > stępnych, czekających na występ...
        -----------------------------
        Kanada to dziwny kraj.
        Bush junior nie ma wstępu bo po pijaku jeździł samochodem,
        a Bob Clinton jako były narkoman gdyby chciał przebywać dłużej niż
        miesiąc musiałby się poddać leczeniu.

Co kraj, to obyczaj.
        • mlody774 Re: Czy Kanadyjczykom odbilo? Nie odbiło. 07.09.12, 23:40
          Czytając ciebie można by pomyśleć, ze Kanada to niepodległy kraj i żadnej okupacji tam niema. To ty tylko pionki maja opisane przez ciebie problemy. Banksterzy mogą w Kanadzie, USA i innych krajach wszytko.
          • wojciech.2345 drobiazg 07.09.12, 23:53
            mlody774 napisał:
            > Czytając ciebie można by pomyśleć, ze Kanada to niepodległy kraj i żadnej okupa
            > cji tam niema. To ty tylko pionki maja opisane przez ciebie problemy. Banksterz
            > y mogą w Kanadzie, USA i innych krajach wszytko.
            -----------------------
            Powiadasz, że banksterzy w NY mogą wszystko.
            No to zobacz to.

W dniu 14 kwietnia 2011 r. Ludowy Bank Chin ogłosił, że aktywa rezerwowe Chin na dzień 31 marca 2011 r. osiągnęły rekordowy poziom 3 bln dolarów.
            ...
            Cały bilans (majątek i źródła finansowania) FEDu – największego banku centralnego na świecie na dzień 31 marca 2011 r. to blisko 2,7 bln dolarów.

urbas.nowyekran.pl/post/10768,chinski-finansowy-blietzkrieg
            • mlody774 Re: drobiazg 08.09.12, 00:27
              Bankierzy Chińscy nie są jak wiem banksterami. Chińscy bankierzy są porównywalni do Libijskich Bankierów za Kadafiego czy Irańskich itd. Nie wiem czy to rozumiesz?
        • eva15 Re: Czy Kanadyjczykom odbilo? Nie odbiło. 07.09.12, 23:43
          Bystrzak z ciebie. Rzeczywiście to, co pleciesz to sprawy światowej rangi . Wygląda na to, że Kanada tro potęga mogąca utrzeć USA nosa. Przynajmniej jeśli chodzi o ruch drogowy i używanie narkotyków. Buha, ha.
          • wojciech.2345 Re: Czy Kanadyjczykom odbilo? Nie odbiło. 07.09.12, 23:55
            eva15 napisała:
            > Wygląda na to, że Kanada tro potęga mogąca utrzeć USA nosa.
            -----------------
            Kanada nie uciera komuś nosa.

Oni robią swoje.
        • gosc88 Nie dziwny, oj nie 08.09.12, 03:49
          wojciech.2345 napisał:

> Bush junior nie ma wstępu bo po pijaku jeździł samochodem,

To nie moze byc prawda. Jesli sie upierasz, ze jest to masz jakis argument ?

> a Bob Clinton jako były narkoman gdyby chciał przebywać dłużej niż
          > miesiąc musiałby się poddać leczeniu.

j/w

> Co kraj, to obyczaj.

Tu 100% zgody.
          • zlotamajka Re: Nie dziwny, oj nie 08.09.12, 04:07
            Kanada jak narazie jest JEDNYM z niewielu krajow do ktorych Bush JESZCZE moze wjechac. Ale sa rzadania by go aresztowac za zbrodnie wojenne a te sa coraz glosniejsze wiec mozliwe ze niedlugo nawet do Kanady nie bedzie mogl wjechac. Europa dla Busha juz zamknieta a raczej woli nie ryzykowac.
            • gosc88 Re: Nie dziwny, oj nie 08.09.12, 04:15
              zlotamajka napisała:

> wiec mozliwe ze niedlugo nawet do Kanady nie bedzie mogl wjechac.

bardzo w to watpie. W/g mnie tak dlugo jak Harper u wladzy Bush ma do Kanady wrota otwarte.

A z tym ostatnim ruchem wobec Iranu ... to watpie by Harper chcial sie dzielic z mediami swoimi motywacjami w tej kwestii.
              • zlotamajka Re: Nie dziwny, oj nie 08.09.12, 04:21
                A jakie motywacje podejrzewasz?
                • gosc88 Re: Nie dziwny, oj nie 08.09.12, 04:26
                  zlotamajka napisała:

> A jakie motywacje podejrzewasz?

Hmmm, trudno jeszcze powiedziec. Poczekajmy najpierw czy i jakie beda posuniecia innych grajkow tej orkiestry.
    • misterpee Re: Kanada pachnaca czosnkiem. 08.09.12, 01:23
      zupelnie jasne, podobne oswiadczenie nie moglo wyjsc od Japoni, Anglicy tez juz tam nie sa, Kanada kjest nastepna w kolejce. Nastepuje eskalacja grozb, Obama jest jeszcze nie gotowy do ataku, a bieniowi az pali sie pod nogami zeby zrealizowac nastepny etap podbolu globu. Nastepna bedzie Rosja i Chiny, chyba ze poddadza sie bez strzalu.
      • mlody774 Re: Kanada pachnaca czosnkiem. 08.09.12, 15:35
        Bieniu ma wybory w przyszłym miesiącu i brak poparcia w Kenesa. Wiec bez wojny on jest skończony i może będzie musiał nawet za coś odpowiadać. Stad ta nerwowość u niego.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka