Dodaj do ulubionych

Mój przyjaciel co raz bliżej drugiej kadencji.

12.09.12, 18:47
Obama szybuje w sondażach. Sztab Romneya panikuje.

A ja pisalem o tym odrazu po konwencji w watku felusia:
"I tak on wygra.Zalozymy sie?

A tak serio.Sluchalem jego przemowienie i powiem tobie,felus,ze jego konkurentu trzeba jeszcze dlugo uczyc sie,zeby z takim przekonaniem do wlasnej racji,rzucac motlochu kielbase.
Romney rowniez nie oszczedzal,ale jemu mniej chcialo sie wierzyc. "

I to ja mialem racje,a nie felus,ktory stwierdzil,podpierajac sie mitycznymi zrodlami:
"przemowienie obamy było najgorsze w historii. dużo dymu i jeszcze wiecej dymu. "

Ciekawo,czy my sluchali to samo wystapienie?

p.s. Ciekawo,jak rozklada sie poparcie dla kandydatow miedzy roznymi grupami narodowosciowymi?Czy ma ktos te dane?
Obserwuj wątek
    • misterpee Re: Taki to on Twoj przyjaciel 12.09.12, 19:24
      jak nataniahu moj. Jest dokladnnie wszystko jedno kto wygra, glosowac nie bede.
      • igor_uk misterpee. 12.09.12, 19:30
        Czy Netanyahu wysyla do ciebie maile?Bo moj przyjaciel Obama do mnie wysyla.

p.s. A mnie to wisi,czy bedziesz na niego glosowac.On i tak wygra,bo nie widzi we mnie wroga.
      • felusiak1 Re: Taki to on Twoj przyjaciel 12.09.12, 19:36
        misterpee napisała: "glosowac nie bede."

Bogu dzięki. Kamień spadł mi z serca.
        • igor_uk felus. 12.09.12, 19:38
          A czy moj przyjaciel moze liczyc na twoj glos?
          • igor_uk Moj przyjaciel jest broniony przez flote rosyjska. 12.09.12, 19:48
            On the last night of the Democratic National Convention, a retired Navy four-star took the stage to pay tribute to veterans. Behind him, on a giant screen, the image of four hulking warships reinforced his patriotic message.

But there was a big mistake in the stirring backdrop: those are Russian warships.

Zrodlo:
            www.navytimes.com/news/2012/09/navy-russian-warships-displayed-dnc-veterans-tribute-091112/
            Obama nie moze nie wygrac.
            • zlotamajka Re: Moj przyjaciel jest broniony przez flote rosy 13.09.12, 02:34
              haha. To w wyborach w USA na pewno mu nie pomoze. No chyba ze ta flota ma zamiar utrzymac go na stolku sila ale tu jest jeden problem USA to nie Libia czy PL. Propagandowo to kleska.

A tak powaznie, to wielu odsuwa sie od Obamy mam na mysli jego "przyjaciol" na wysokim szczeblu. Np. taka Susan Rice. Clintonica tez nie pojawila sie na tej Demokratic Convention. Dobrze dla Obamy to nie wyglada. No i Romney zbiera wiecej kasy. Wiesz ze za Romney'm nie jestem i w rzadnym wypadku go nie wspieram. Uwazam wrecz ze jego stwierdzenie ze "rosja jest wrogiem nr. 1" za bardzo niebezpieczne. Ale takie sa smutne fakty. Moze sie myle. Dobrze by bylo.
              • felusiak1 romney tego nie powiedział 13.09.12, 06:46
                Romney powiedział:"This is without question our No. 1 geopolitical foe. They fight for every cause for the world's worst actors. The idea that he has more flexibility in mind for Russia is very, very troubling indeed." W kontekście foe oznacza oponenta a nie wroga. Romney powiedział to w kontekście podsłuchanej rozmowy z Miedwiediewem gdzie obam mówi iż po wyborach bedzie miał wiekszą swobodę negocjowania.
                Brawo Romney. nazwał rzecz po imieniu. nie oszukujmy się z punktu widzenia rosji USA jest geopolitycznym oponentem numer 1.
                • zlotamajka romney to powiedział 13.09.12, 07:28
                  Felus nie krec i nie minimalizuj. Foe to wrog. Kazdy slownik ci to powie. Jakby robienie z WROGA - oponenta (nie wiem czy to polskie slowo bo po polsku oponent to przeciwnik) nie wiele zmieni. To zwykle krecenie slowkami co jest twoja specjalnoscia.

dict.pl/dict?word=foe&words=&lang=EN
                  A tu niech kazdy sobie poslucha co Romney powiedzial. Nie dziwie sie ze Igor zaczal prowadzic kampanie dla Obamy tu na forum.

www.youtube.com/watch?v=hY_7pH5XV_w
                  • felusiak1 nie kręć mańka 13.09.12, 10:23
                    enemy to wróg a foe to adversary czyli pezeciwnik, oponent. ty mówisz po angielsku i doskonale znasz niuanse. alkajda to enemy a rosja to adversary/foe. ponadto lekceważysz kontekst a to jest zwykłe zadymianie. mało tego, dajesz link do wypowiedzi gdzie kontekst jest wyraźnie uwypuklony i przeczy twojemu wywodowi.
                    • zlotamajka Re: nie kręć mańka 13.09.12, 21:42
                      Tylko jakos Romney nie mowi o walce z al kaida ale z Rosja. Al kaide chce wspierac przynajmniej w Syri.
    • felusiak1 Re: Mój przyjaciel co raz bliżej drugiej kadencji 12.09.12, 20:04
      zawacki pisze: Rasmussen 50:45. Ale to było kilka dni temu. Na dzisiaj Rasmusen podaje 46:45.
      Ponadto metodologia sondaży niektórych poddawana jest w watpliwość. Nijednokrotnie zdarza sie, że demokraci są nadreprezentowani a także tzw. niezależni nie są brani pod uwagę. te sondaże zwykle pokazują 5% przewagę obamy.
      Przypomnę, że po konwencji Dukakis miał 17% przewagę na Bushem a Mondale 4% przewagę na Reaganem. Carter też wysoko prowadził w sondazach z Reaganem.
      • igor_uk felus,czy musisz? 12.09.12, 20:06
        Za kazdym razem,jak ja napisze cos dobrego o moim przyjacielu,ty odrazu starasz sie wszystko zepsuc.
        Ponowiam pytanie -czy Obama moze liczyc na twoj glos?
        • felusiak1 Re: felus,czy musisz? 12.09.12, 21:54
          Obama może liczyć na mój głos ale tylko pod pistoletem przystawionym do mojej głowy.
          • igor_uk Re: felus,czy musisz? 12.09.12, 22:09
            Znaczy tak i bede zmuszony zrobic.
            • misterpee Re: pan F. sie odezwal 13.09.12, 00:16
              a juz myslalem ze jakies nowe nieszczescie zdarzylo sie w Texasie. A le wrocmy do Obamy. Zydzi sa nim zdenerwowani. A Ameryka jest zdenerwowana nimi, moze to pomaga Obamie? A moze to tylko taka zabawa zeby amerykanom wydawalo sie ze to jest ich kandydat. Jezeli pan F nie lubi Obamy, to znaczy jest w Obamie cos interesujacego.
              • misterpee Re: ogladnij Obame 13.09.12, 03:47
                i busha na tym jednym video
                owww.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=24AMP_bttd8

• felusiak1 obama szybuje a sztab panikuje 13.09.12, 18:54
      obama szybował w sondażach a romney panikował i robił w majty.
      wczoraj sondażowe wieści nie były już tak dobre. obama przestał szybować a dzisiaj znalazł się bo wozem. ciekawe czy panikuje?
      Dzisiaj: Obama 46: Romney 47
      • igor_uk Re: obama szybuje a sztab panikuje 13.09.12, 19:07
        felus,a gdzie link do tego szajsu?
        • felusiak1 Re: obama szybuje a sztab panikuje 13.09.12, 19:17
          no zobacz sam podawałeś mi ten szajs imputując, ze nie znam realclearpolitics.
          www.rasmussenreports.com/public_content/politics/obama_administration/daily_presidential_tracking_poll
          www.fordham.edu/images/academics/graduate_schools/gsas/elections_and_campaign_/poll%20accuracy%20in%20the%202008%20presidential%20election.pdf
          • igor_uk Re: obama szybuje a sztab panikuje 13.09.12, 19:21
            nigdy tego szajsu tobie nie podrzucalem.
            • felusiak1 Re: obama szybuje a sztab panikuje 13.09.12, 19:33
              nigdy? a to: forum.gazeta.pl/forum/w,50,138240088,138266818,felus_.html
              • igor_uk Re: obama szybuje a sztab panikuje 13.09.12, 19:37
                felus,tz mojego szajsu,ty wybrales swoj,ktory jako jedyny podtwierdza twoi slowa.Wlasnie tym jest manipulacja.

Rasmussen (Thursday) 3-Day Tracking 1500 LV 3.0 46 47 Romney +1
                Democracy Corps (D) 9/8 - 9/12 1000 LV 3.1 50 45 Obama +5
                FOX News 9/9 - 9/11 1056 LV 3.0 48 43 Obama +5
                Gallup (Thursday) 7-Day Tracking 3050 RV 2.0 50 44 Obama +6
                Reuters/Ipsos 9/7 - 9/10 873 LV 3.4 48 45 Obama +3
                ABC News/Wash Post 9/7 - 9/9 710 LV 4.5 49 48 Obama +1
                CNN/Opinion Research 9/7 - 9/9 709 LV 3.5 52 46 Obama +6
                IBD/CSM/TIPP 9/4 - 9/9 808 RV 3.5 46 44 Obama +2
                • felusiak1 Re: obama szybuje a sztab panikuje 13.09.12, 19:51
                  wybrałem najbardziej wiarygodny.
                  możesz mi na słowo wierzyć, że obama olewa sondaże gallupa ale nie olewa rasmussena.
                  weź pierwszyz brzegu sondaż Democracy Corps. Próbka to 41% demokraci, 30% republikanie i 28% niezależni. Przy takim doborze ankietowanych dziwi mnie, że Obama prowadzi jedynie 5 punktami.
                  • igor_uk Ha,ha. 13.09.12, 19:59
                    felus,czyli najbardziej wiarygodny to ten,ktory tobie odpowiada.
                    Nu i widzisz,jakim szajsem posluzyles sie?
                    Nie spodziewalem sie po tobie czegos takiego.Ja,w imieniu mojego przyjaciela,wyrazam stanowczy sprzeciw takim manipulacjom.
    • misterpee Re: cus mi sie wydaje ze twoj przyjaciel 14.09.12, 00:20
      ma za duzo wrogow takich jak pan F (nie mowiac o mnie} i zeby sie utrzymac sie przy wladzy zrobi putcz , a pomoze mu w tym cos z muskulami np. duch kadafiego.
    • felusiak1 Rasmussen 48:45 14.09.12, 20:35

• igor_uk CNN/Opinion Research : 52-46 14.09.12, 20:39
        Obama gora.
        • felusiak1 remis 23.09.12, 05:48
          rasmussen i gallup pokazują remis a kampania obamy mówi, żeby nie przejmować się sondażami bo "wygrywamy"
          www.buzzfeed.com/zekejmiller/messina-forget-the-tied-national-polls-were-win
          no to teraz nie będziemy się przejmować, obama wygrywa a pociagi jeżdżą punktualnie.
          • igor_uk Jest juz lepiej. 23.09.12, 12:00
            Jak juz felus wskazuje na to,ze jest remis,a nie to ,ze Romney prowadzi.Po wyborach felus bezie musial uznac,ze to Obama prowadzil i wygral.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka