superspec 03.07.04, 10:11 Francuzi i Niemcy okupują Kongo. Pojechali tam po metale kolorowe. Żadnej krwi za metale kolorowe. ----------------------- Wolne Kongo Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Humbak Re: Wolne Kongo IP: *.ghnet.pl / *.ghnet.pl 03.07.04, 10:17 Czemu tak uważasz? A jaka jest oficjalna wersja? W Kongu Kinszasie to chyba nadal wojna domowa trwa. Odpowiedz Link Zgłoś
superspec Re: Wolne Kongo 03.07.04, 10:27 Gość portalu: Humbak napisał(a): > Czemu tak uważasz? A jaka jest oficjalna wersja? W Kongu Kinszasie to chyba > nadal wojna domowa trwa. Francuzi i Niemcy uspokajają ten rejon Konga gdzie akurat przypadkiem znajdują się złoża surowca (nie pamiętam dokładnie nazwy to jest chyba jakiś metal) używanego w produkcji telefonów komórkowych. Oficjalna wersja jest taka jak w Iraku "walczymy o wolnośc i demokrację". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Humbak Re: Wolne Kongo IP: *.ghnet.pl / *.ghnet.pl 03.07.04, 10:29 Ale z tego co wiem tam napradę straszne rzeźe były. To na zachodzie kraju. Nie sądze, zby twój zarzut miał podstawy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Humbak Re: Wolne Kongo IP: *.ghnet.pl / *.ghnet.pl 03.07.04, 10:41 Nie porównuj. Tam było dużo gorzej. Tak z resztą nic nie udowodnisz. Do Konga z resztą pojechali tylko żołnierze i pomoc hum. o ile się nie mylę. Do wydobycia specjaliści potrzebni. Odpowiedz Link Zgłoś
superspec Re: Wolne Kongo 03.07.04, 10:56 Poprostu mają mniejsze środki. Ale nie wiadomo czy oni ochraniają ludzi czy złoża? Jedno wiem że świętych nie ma. A dlaczego nie można tych rzeczy połączyc czyli zarabiania i pomagania? Pomogą ludności a przy okazji zarobią (w Iraku czy w Kongo). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Humbak Re: Wolne Kongo IP: *.ghnet.pl / *.ghnet.pl 03.07.04, 11:09 Nie przesadzaj. Tam interwencja była naprawdę potrzebna. Wojny plemiennej nie da się ot tak wygasić. Przed czym mieliby ochraniać te złoża? Poza tym jak mieliby zarobić. Do wydobycia metali potrzebni są specjaliści, potrzebny jest sprzęt. Skąd oni to tam wezmą, przecież nie przywiozą, bo niezależne media zaczną się drzeć. Twoja hipoteza moim zdaniem nie przejdzie. Licencje zdobyli by bez tego. Z resztą nie wiem czy uda im się na tyle sytuację opanować na tyle, by coś robić. Odpowiedz Link Zgłoś