11.02.13, 21:56
Kazdy,kto troche zna sie na matematyce,wie dobrze,ze 49.6 % to mniej niz 50%.Czyli mniej niz polowa.
Wlasnie do takiej liczby (49.6%) spadl udzial USD w miendzynarodowych rozliczeniach ,przelamawszy psychologiczna bariere - 50% .
I wszystko wskazuje na to,ze udzial USD w rozliczeniach miedzy panstwami bedzie tylko spadac. I nic Stany na to nie moga poradzic.

p.s. Napisalem,ze nic nie jest wstanie USD pomoc.Jest jeden sposob - Stany musza rozwiazac duza wojne z dala od wlasnych granic.Im wieksza bedzie wojna ,tym wiecej szans na to,zeby sytuacja USD odwrocila sie.

--
===================
Wody w usta nabiera zwykle ten, kto źle pływa w potoku słów.
Obserwuj wątek
    • wojciech.2345 Re: 49.6%. 11.02.13, 22:06
      To moja wina.
      Ja już do kilku lat oszczędzam w petrokopiejkach.

No i stało się.
      • 5magna Re: 49.6%. 11.02.13, 22:13
        Wojtus, trzymaj z jeden worek kartofli na wszelki wypadek dla PA.......a obierki dla siebie.
    • 5magna Re: 49.6%. 11.02.13, 22:12
      Ja wiecej stawiam na to ze dolar stanie sie regionalna waluta niz na jakas wielka wojne US odwali. Niema pieniedzy na to, niema ludzi zdolnych do walki. Chiny wlasnie pokazaly ze moga zahakowac praktycznie wszystko w USA. Moga tez zniszczyc cala siec elektroniczna lacznie z tymi satelitami komunikacyjnymi. Kto sprowadzil tak ladnie tego amerykanskiego drona na ziemie i Iranie??? Niema innego wyjscia, trzeba sie wziac za ciezka robote, wydobyc wlasny gaz z lupkow czy rope z shale. Standard zycia o polowe w dol murowany. Stany "zniszczone" bez bomby atomowej...

wyborcza.biz/biznes/1,100896,13381557,Najwieksze_zagrozenie_dla_gospodarki_USA__Ataki_chinskich.html
      • igor_uk Oby magna.. 11.02.13, 22:22
        Miales racje.
      • j-k hloopcze... kiedy te ziemie opuszczasz w kierunku 11.02.13, 22:43
        5magna napisał(a):
        Standard zycia o polowe w dol murowany.

kiedy te ziemie opuszczasz w kierunku Chin ?
        bende sie niezmiernie cieszyl.

• igor_uk Jasiu. 11.02.13, 22:46
          Dobranoc.
          • j-k Dobrze , Goria... 11.02.13, 22:52

w Mongolii tesz jest dzis wiecej wolnosci , nisz w Stanach:
            www.polskieradio.pl/5/3/Artykul/762674,Mongolia-miedzy-jurtami-a-szybami-kopaln-
    • felusiak1 a skąd te cyferki masz? 12.02.13, 05:23
      daj link, sam chciałbym poczytać z pierwszej ręki.
      • 5magna Re: a skąd te cyferki masz? 12.02.13, 08:23
        endoftheamericandream.com/archives/40-ways-that-china-is-beating-america?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=40-ways-that-china-is-beating-america
        • felusiak1 Re: a skąd te cyferki masz? 12.02.13, 09:29
          bardzo ładan litania, znakomita dla tych, którzy mało rozumieja i wpadają w zachwyt.
          ale w dalszym ciagu nie wiem skąd się wzięło te 49.6%.
      • igor_uk felus,wybacz. 12.02.13, 16:55
        Ale nie moge tobie o tym powiedzec.Bo mnie moj oficer prowadzacy poczestuje herbatka (jak nie wiesz o co mnie chodzi,to zapytaj mare,ona cie wytlumaczy,kim jest moj oficer prowadzacy).

p.s. Czy lubisz CHIPS'y ?
    • strondzo Re: 49.6%. 12.02.13, 10:45
      heHe co dziesiąty dom w kaliforni kupywany jest przez Chinczyka ! co 10y ! He He
      koncz USA wstydu oszczęnć !
      • mara571 to znaczy, ze Chinczycy nie wierza we wlasne panst 12.02.13, 13:42
        wo i walute. Wierza natomiast w USA.

strondzo napisał:

> heHe co dziesiąty dom w kaliforni kupywany jest przez Chinczyka ! co 10y ! He H
        > e
        > koncz USA wstydu oszczęnć !
    • felusiak1 masz ten link igor? 12.02.13, 16:52

• igor_uk Juz udzielilem cie odpowiedzi. 12.02.13, 16:58

felus, czy wiesz ile godzin nas dzieli?
        • felusiak1 Re: Juz udzielilem cie odpowiedzi. 12.02.13, 17:12
          Ile godzin nas dzieli?11 godzin igor. Czekam na link od 11 godzin i nadal nie potrafisz wkleić.
          wysysasz z palucha te bzdety?
          to masz ten link czy nie?
          • igor_uk felus. 12.02.13, 17:23
            Odpowiedzi udzielilem o godzinie 16.55 czasu polskiego.
            Jak jestes tak inteligentny,jak ja ciebie widze,to nie powinienes miec problemow z dotarciem do zrodla.
            • felusiak1 nie potrafię czytać w twoich myślach igor 12.02.13, 17:27
              nie ma zadnego źródła. wypociłeś z palucha ale nie potrafisz przyznać się do bzdetu.
              nie pierwszy i nie ostatni raz masz $raczkę.
              • igor_uk felus. 12.02.13, 17:36
                Brakuje cie klasy i wyobrazni.
                Czy wiesz cos o miedzybankowych systemach,przez ktore przechodza oplaty w dolarach na "rynku swiatowym"?

p.s. Masz problemy z trawieniem? Bo caly czas o sraczce piszesz.
                • felusiak1 Re: felus. 12.02.13, 17:56
                  zwykle podajesz źródło ale tym razem nie chcesz tego zrobić bo zaplątałeś się w bzdety.
                  idź do doopy.
                  • igor_uk Re: felus. 12.02.13, 18:15
                    felus,przeciez juz masz wszystko.

Jak jestes tym,za kogo chcesz uchodzic,to nie powinienes miec zadnych problemow z dotarciem do mojego zrodla.
                    W roku 2011 bylo przeprowadzono miedzybankowych rozliczen w USD na sume czterysta trzy tryliona USD (chodzi o europejskie tryliony) ,a w roku 2012 "zaledwie" trzysta szescdziesiat cztery tryliona USD .Spadek o 39 tryliona USD .Jak sadzisz,to duzo,czy malo?

p.s. Pojde,ale ty przodem.To ostatnia moja grzeczna odpowiedz.
                    • felusiak1 idź do doopy 12.02.13, 18:23

• igor_uk Coz,felus. 12.02.13, 18:43
                        Jak by byles tym,za kogo chcesz uchodzic,to by po prostu napisales -Igor,pizdzisz bez sensu,za rok 2012(naprzyklad) udzial USD w rozliczeniach byl na poziomie 60% (liczba moze byc dowolna) i na podtwierdzenie swoich slow wkleiles by link do powaznego zrodla.
                        felus,ty po prostu nie masz pojecia o tym,gdzie to szukac.
                        Jestes zdolnym googlarzem,to musze cie przyznac.Ale musisz zawsze miec od czego zaczac poszukiwania .Ja tobie teraz dalem tylko poszlake,ktorej okazalo sie za malo dla ciebie.Stad twoja wcieklosc. Powtorze sie - brakuje cie klasy i wyobrazni.

A teraz,zgodnie z obietnica - пoшёл нa хyй,ебaнyтый гoблин.
                        • felusiak1 idź do doopy za$rańcu. 12.02.13, 18:46

• igor_uk Nie moge,felus. 12.02.13, 18:48
                            Bo tam ty , psycholu,siedzisz.
    • felusiak1 Igor zaplątał się we własne banialuki 12.02.13, 18:34
      Nie mam najmniejszego pojecia skąd wytrzasnął te 49.6%. Ale po nagabywaniach ujawnił, że
      rozliczenia w dolarach pomiedzy 52 bankami spadły z 403 bilionów (amerykańskich trylionów) do 364 bilionów co kazdy może zobaczyć TUTAJ Ale w jaki sposób doszedł do swoich procentów jeden bóg raczy wiedzieć.
      • igor_uk Ha,ha,ha. 12.02.13, 18:46
        Tylko tyle znalazles,co cie podpowiedzialem.Nic wiecej.
        • felusiak1 spadaj goowniarzu 12.02.13, 18:53

• igor_uk Ja cie rowniez lubie. 12.02.13, 18:56
            • 5magna Re: Ja cie rowniez lubie. 12.02.13, 22:06
              news.goldseek.com/GoldSeek/1360684860.php
    • yurek11111 Re: 49.6%. 13.02.13, 22:23
      Znowu na klauna"znaffco" wyszedles,w 1999 r,udzial amerykanskiej waluty ,w rozliczeniach miedzynarodowych byl rzedu 42%,od tej pory jest jeszcze nizszy ,choc nie duzo nizszy....
      Igor,musze przyznac ze wiele watkow rozpoczynasz wysysajac swoje rewelacje z palucha ,ale tak to jest gdy "rozum spi"...
      • igor_uk yurek,podaj link. 13.02.13, 23:08
        To zobacze,czy mowimy o tym samym.
        • yurek11111 Re: yurek,podaj link. 14.02.13, 01:23
          Znowu "glupka" z siebie robisz,jak mozemy mowic o tym samym,jak ty podajesz 49,6%,a ja mowie ze w 1999 r bylo 42%,a w 2009 r,udzial $US,w miedzynarodowych transakcjach wynosil 39%...
          Poszukaj sobie website FED-u,tam mozesz zadac pytanie,musisz podac email,i przysla ci odpowiedz...
          PS.Zalozyles watek majacy "pograzyc" USA,cieszac sie jak dziecko,ze to juz koniec $US,jako waluty rezerwowej,bo jego udzial w transakcjach miedzynarodowych to tylko 49,6 %,a tu okazuje sie ,ze od ponad 20-tu lat to "tylko" okolo 40 %,a $$$ amerykanski,caly czas jest waluta rezerwowa,zeby bylo weselej to w tak ukochanej przez ciebie Rosji,znajduje sie w obiegu,tych tak znienawidzonych przez ciebie "zielonych" baaaardzo duzo.... :-)))))
          igor_uk napisał:

> To zobacze,czy mowimy o tym samym.
          • igor_uk Dzieki,yurek. 14.02.13, 16:56
            Dawno tak nie smialem sie.
            Ten twoj post mozno bylo by uznac za najglupszy post miesiaca.

W 1999 alternatywy USD w transakcjach miedzynarodowych praktycznie nie bylo.
            Euro dopiero w tym roku zaczeto uzywac sie w operacjach bezgotowkowych. Handel z Chinami odbywal sie wylacznie za posrednictwem USD .Dopiero w 2009 roku yuan mogl byc wykorzystany w handlu miedzynarodowym i w tym roku zaledwie 1 (jeden)% obrotu Chin odbyl sie za pomoca tej waluty i chociaz dynamika wykorzystania yuana jest imponujaca,to i tak w ubieglym roku zaledwie 12.3% wszystkich miedzynarodowych transakcje handlowych chinskich firm. odbylo sie w rodzimej walucie.Z tego 80% transakcje, z udzialem yuana, przyszlo na Hong Kong.
            Praktycznie caly handel ropa,gazem,bronia odbywa sie w USD.
            najwiekszym emitentem papierow dluznych na Swiecie sa Stany,i tu rowniez wykorzystuje sie USD.

yurek,wyraznie widac,ze mowimy o roznych rzeczach.To znaczy,ja o tym,o czym wiem,a ty o tym,co cie wydaje sie ,ze wiesz.

Charakterystyczne jest to,ze ty uzyles dwoch dat:
            1999 rok,jako rok wchodzenia Euro w operacje bezgotowkowe i
            rok 2009,w ktorym wladze Chin pozwolili chinskim firmom uzywac yuan w transakcjach miedzynarodowych. Widac,ze poszperales w necie i odkryles dla siebie te daty,a liczby dopasowales , wysysajac ich z paluszka.

p.s. Napewno link do danych,z ktorego wzieta liczba 49.6%,ja wkleje,ale jeszcze musze troche pobawic sie.Bardzo mnie smieszy to,w jaki sposob wy reagujecie na moi watki . Zwlaszcza takie,w ktorych nie mozecie merytorycznie zaprzeczyc temu,co pisze.
            • felusiak1 Re: Dzieki,yurek. 14.02.13, 17:04
              igor_uk napisał: Napewno link do danych,z ktorego wzieta liczba 49.6%,ja wkleje

nie wklejaj. to już bez znaczenia.

ps. clearing hose podaje rozliczenia miedzybankowe, zarówno zagraniczne jak i krajowe.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka