Dodaj do ulubionych

Amerykanie uciekają?

15.02.13, 15:57
RT donosi, że co roku tysiące Amerykanów z powodów finansowych porzuca obywatelstwo USA. Nie wiem co dziennikarze mają na myśli, bo sami przyznają, że w roku 2012 takich przypadków będzie poniżej 2 tysięcy. Czy to dużo czy mało?

Czy ktoś z forumowych ekspertów ma dokładniejsze informacje na ten temat?

rt.com/usa/news/us-tax-income-pay-244/
Obserwuj wątek
    • igor_uk To jest bardzo duzo. 15.02.13, 16:32
      Bo ucieczka od wysokich podatkow jednego Francuza,stala sie wiadomoscia numer 1,a co dopiero ucieczka wprawie 2 tysiace Amerykanow.

p.s. Jakie dokladniejsze informacje potrzebujesz.
      Rozmiare butow,czy moze grupe krwi uciekinerow?
      • felusiak1 procent żydów 15.02.13, 16:36

• misterpee Re: procent cyganow (Roma) 15.02.13, 16:54
          jestem tym szczegolnie zainteresowany, poniewaz jest to znikoma mniejszosc. Interesujace jest czy Felus ucieknie z Texasu do Alabamy. A co do Zydow - unikam tego tematu jak diabel swieconej wody.
        • igor_uk 98.9% 15.02.13, 17:08

Reszta,to felusiaki.
      • malkontent6 Re: To jest bardzo duzo. 15.02.13, 17:18
        igor_uk napisał:

> p.s. Jakie dokladniejsze informacje potrzebujesz.

W jakich krajach się osiedlają? Czy sa to jakies szczególne grupy etniczne? Itp...

Znam Polaków, którzy kupują domy lub mieszkania w Polsce i spędzają trochę czasu po jednej i drugiej stronie Oceanu. Nie pozbywają się obywatelstwa USA.

Ja też kupiłem mieszkanie w Warszawie i też myślę, że na emeryturze będę być może mieszkał przez kilka miesięcy w Polsce.
        • 5magna Re: To jest bardzo duzo. 15.02.13, 19:56
          Masz pieniadze na ochraniarzy? Jak sie dowiedza zes bogaty z Hameryki to gardlo poderzna....
    • wojciech.2345 Re: Amerykanie uciekają? 15.02.13, 20:01
      To straszne,

Wszyscy ujadą w Magadan i zamieszkają
      w igloo obok igloo Igorka.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka