Dodaj do ulubionych

Pocałunek Putina

17.02.13, 20:58
Właśnie skończyłem ogladać duński film dokumentalny pod tym tytułem traktujacy o
organizacji "NASZI" czyli putinjugend.
Film potwierdza moje spostrzeżenia o Rosji.
Teraz wreszcei zrozumiałem dlaczego każdy kto krytykuje putinizm jest wrogiem.
Zrozumiałem jak pracuje komsomolski umysł. wiem dlaczego romrus, mongo, igor mają takie poglady. nadal nie wiem dlaczego efka biegnie za nimi jak psica na smyczy.
movies.nytimes.com/2012/02/17/movies/putins-kiss-a-documentary-on-masha-drokova-of-russia.html?_r=0
Obserwuj wątek
    • igor_uk felus. 17.02.13, 21:06
      Oczewiscie to,ze stales sie ofiara propagandy,tobie i przez chwile nie przeszlo przez glowe.

A nie lepiej poechac do Rosji,porazmawiac tam z ludzmi,zapytac ich o tym,jak im zylo sie w latach 90-ch ubieglego wieku,a jak na poczatku wieku 21 i po dzien dzisiejszy?
      • jk2007 igorka, dlaczego boisz sie pojechac do Rosji? 17.02.13, 21:20
        igor_uk napisał:
        > A nie lepiej poechac do Rosji,porazmawiac tam z ludzmi,zapytac ich o tym,jak im zylo sie w latach 90-ch ubieglego wieku,a jak na poczatku wieku 21 i po dzien dzisiejszy?
      • felusiak1 Re: felus. 17.02.13, 21:23
        a ogladałeś ten film? wiesz tam pokazują przemowienia na zebraniu wyborczym NASZI a potem przebieg wiecu. komentarz jest zbyteczny. widać jak na dłoni.
        • igor_uk Re: felus. 17.02.13, 21:26
          A gdzie ty to ogladales?
          Bo wkleiles tylko trailer.
    • misterpee Re: felus sadzi innych wedlug siebie 17.02.13, 21:13
      to juz stalo sie typowe dla przyjaciela Igora. Co kolwiek felus napisze zlego o Rosji, o putinie, o Kosciele to jest dokladne obserwacje jego wlasnych korzeni zasilajcych jego jalowy jezor. Felus dokladnie wie co pisze , a jego pocalunek jest jak Judasza. Dlaczegop nie nazywasz po imieniu Nataniahu ? swoich popow, swojego kraju, chociazby kraju w ktorym mieszkasz ? a cale zlo , ktore jest udokumentowane, przypisujesz strasznenu Putinowi, Kosciolowi katolickiemu, Panu Bogu ? Na czyjej jestes smyczy?
    • igor_uk felus,mam pytanie. 17.02.13, 21:13
      A gdzie Ty obejrzales calosc filmu? Bo to co Ty wkleiles,to tylko trailer.
      • felusiak1 Re: felus,mam pytanie. 17.02.13, 21:30
        mam roku a tam mam między innymi netflix
        a zaraz idę ogladać dokument o chodorkowskim.
        ps. wyglada na to, że duńczycy kłamią o rosji. amerykanie kłamią, polacy kłamia... wszyscy klamią.
        ps. igor, nie ulega kwestii, ze rosjanom nigdy w historii nie zyło się tak dobrze jak teraz przy putinie. nie ulega kwestii, że w latach 90-tych była w rosji całkowita bryndza. ale ja nie pisze o gospodarce i poziomie materialnym.
        • igor_uk Klamia te same,felus. 17.02.13, 21:43
          Te,kto miesza wam w glowach.

Potrzebowales na odpowiedz sporo czasu,co by sugerowalo,ze oprocz trailera nic nie obejrzales.Dla tego szukales w necie,gdzie by mogles to obejrzec.
          felus,wszysci wiedza,ze jestesmy z toba przyjacielami i ja temu nie zaprzeczam.Dla tego umozliwie nie tylko tobie,a i tym wszystkim,kto chce obejrzec ten film w calosci,przekonac sie,ze to jest tania propaganda.

• felusiak1 Re: Klamia te same,felus. 17.02.13, 21:49
            rosja jest jak miód a ci którzy mówią, ze to cukier kłamią.
            jak możesz zarzucać mi kłamstwao. zaloguj się na netflix i sprawdź.
            to tylko 8 dolarów miesiecznie.
            • igor_uk felus,mam szacunek do ciebie. 17.02.13, 21:58
              Miej i ty sam do siebie.
              Wystarcze wpisac na googlach : Putin's Kiss online i wynik poszukiwan mowi sam za siebie

Watch Putin's Kiss Online | Netflix pierwszy na liscie

movies.netflix.com/WiMovie/Putin_s_Kiss/70229920?locale=en-US
              Nu i do tego,Twoj komentarz w jednym z postow dotyczyl wylacznie tego,co mozno zobaczyc w trailerze.
              • felusiak1 Re: felus,mam szacunek do ciebie. 17.02.13, 22:14
                w trailerze nie ma palenia ksiazki Surkowa nad rzeką moskwą i nie ma też o tym jak masza
                wniosła do prokuratury o wszczęcie śledztwa. i nie ma też o tym, że masza dała tę książkę w prezencie urodzinowym kilka godzin wcześniej. i nie ma o tym, ze wyszła z urodzin wcześniej gdyż nie czuła sie dobrze w tym towarzystwie.
                A tu masz link do roku: www.roku.com/ w usa i w uk www.roku.com/uk
                u nas jest taniej.
                • igor_uk Re: felus,mam szacunek do ciebie. 17.02.13, 22:27
                  Moze i myle sie,w takim razie przepraszam. ale to nie zmienia faktu,ze ten film jest zwykla propaganda,majaca na celu oczernic dzisiejsza Rosje.
                  • felusiak1 Oczernić Rosję? 17.02.13, 23:03
                    Rosja sama się oczernia.
                    Ponadto nie odebrałem tego jako oczernianie tak jak nie odbieram zdjęć żebraków w detroit jako oczernianie usa. rzeczywistość jest jaka jest.
                    jest w necie mnóstwo filmów o amerykańskich konspiracjach, czyste bzdety ale nie przyszło mi do głowy aby traktować to jako oczernianie USA.
                    albo kiedy ogladam www.youtube.com/watch?v=SK_mqHpT8LA albo to
                    www.youtube.com/watch?v=rw7tdP2Muws to nie widzę w tym oczrniania polski.
                    Taka jest rzeczywistość.
                    • igor_uk felus. 17.02.13, 23:15
                      najpierw napisales,ze Rosja sama oczernia sie,a pozniej mowisz,ze nie odebrales tego filmu,jako oczerniajacego Rosje.Chociaz wlasnie na podstawie podobnych materialow wyrobiles swoje zdanie o Rosji. To po pierwszych.
                      A po drugich.
                      Porownywac zawodowa propagande,z amatorskimi filmikami na You Tube,to ja by na twoim miejscu nie zaryzykowalbym.
            • romrus Re: Klamia te same 17.02.13, 22:26
              felusiak1 napisał:
              > jak możesz zarzucać mi kłamstwao.

Jak sie czuje ptaszek "щyр", felus?
              Jakos nie zareagowalesz na naszy poszukiwania w ornitologii.

Twoj przyjacel w dalszym ciagu tak Putina nazywa?

Opowiedz jeszcze jakoms bajeczke na dobra noc:-)))
              • igor_uk A to fakt,felus. 17.02.13, 22:31
                Z tym "щyр" dales ciala. Co cie podkusilo napisac to glupstwo?
                • felusiak1 Re: A to fakt,felus. 17.02.13, 22:47
                  Tak, mój kolega Alex, urodzony i wychowany w Taszkiencie, nadal mówi: ty pasmatri na niewo, eto szczur, bljad'.
                  nie mam najmniejszego pojecia jak jest szczur po rosyjsku chyba, że szczur używany był w jidish.
                  • igor_uk Re: A to fakt,felus. 17.02.13, 22:55
                    felus,czlowiek poslugujacy sie rosyjskim powie to tak:
                    Ты пocмoтри нa негo,этo крыca,блядь.
                  • romrus Re: A to fakt,felus. 17.02.13, 22:56
                    felusiak1 napisał:
                    > Tak, mój kolega Alex, urodzony i wychowany w Taszkiencie......chyba, że szczur używany był w jidish.

No to przestan wciskac kity o Rosjanach i nie nazywaj Bucharskiego Zyda Rosjaninem.
                    en.wikipedia.org/wiki/Bukharan_Jews
                    On jest taki Rosjanin, jak ja Uzbek.

Po za tym, kogo obchodzi zdanie o Putinie emigranta z Uzbekistanu.
                    Chlopacy z Brighton Beach swoje zdanie tez moga sie wsadzic w ...
                    • igor_uk Re: A to fakt,felus. 17.02.13, 22:59
                      Ale nawet bucharski Zyd nie bedzie na Putina mowic jednoczesnie - szczur i блядь.Albo крыca i блядь,albo szczur i qrwa.
                      • igor_uk "Troche" odeszli my od tematu. 17.02.13, 23:03
                        felus, tak sobie pomyslalem.Ty musisz bardzo nie lubic Putina,ze potrafiles przez poltory godziny ogladac wyjatkowo nudny dokument filmowy,opluwajacy go.
                        Czy masz jakies osobiste porachunki z nim?
                        • felusiak1 Re: "Troche" odeszli my od tematu. 17.02.13, 23:10
                          film nie jest o putinie. w filmie putin pojawia się trzy razy.
                          1. na zdjęciu z maszą
                          2. migawka zarejestrowana w trailerze
                          3. przy końcu w rozmowie z Surkowem

To jest film o Maszy i jej powolnej ewolucji od NASZI do umiarkowanej opozycji.
                          Ponadto co należy zapisać na plus i co raczej wybiela Rosję to to, że nie straciła pracy w TV, nie straciła samochodu i mieszkania.
                          • igor_uk Nie,felus. 17.02.13, 23:17
                            To film o Putinie,a raczej o tym,jaki potworny system on zbudowal.
                            Putin jest caly czas w tle.
    • wojciech.2345 jak całowały dzieci kiedyś 17.02.13, 21:38
      Rosja głubinka, rok 1939 - ?. Mniejsza o datę wiadomo o co chodzi.
      Szkoła, dzieci rosyjskie i polskie, czasy stalinowskie.

Dzieci dzieliły się na trzy kategorie.
      1. Te, które całowały w książkach Lenina,
      2. te, które całowały w książkach Stalina,
      3. te, które nie całowały w książkach ani Lenina, ani Stalina.

Dzieci z punktu 3 = dzieci polskie.
      • misterpee Re: rosjanie, polacy i slowianscy podludzie 17.02.13, 22:02
        tu nie ma o czym pisac. Stany i Europa to juz jest cos. Ta reszta, nie dyskutujmy o nich. Nasz absolutny respekt zachowajmy tylko dla Starszych i Madrzejszych. Amen
        • edek_vilola Re: rosjanie, polacy i slowianscy podludzie 19.02.13, 04:28
          Podludzie? Ja pamietam dokladnie odwrotnie - w PRL-u propaganda kreowala ZSRR jako kraj duzo lepszy od calej reszty swiata. W radiu, prasie, telewizji, przemowieniach przywodcow. Typowe zwroty z tamtych czasow to: "dzieki madrej i odpowiedzialnej polityce ZSRR ...", "przez awanturnicza polityke administracji amerykanskiej..." A przeciez to bylo kompletne zaklamanie - wszystkie te "rozsadne" kraje "obozu socjalistycznego" zapadaly sie w moralne i gospodarcze "bagno". I teraz mam wierzyc, ze ktos po "odwykowce" ma byc wzorcem trzezwosci dla pozostalych? Nawet takich, ktorzy nigdy nie pili? Przeciez to ta sama podszyta kompleksem pycha, ktora jeszcze raz stara sie "obrocic kota ogonem" tym razem w innej masce.
          • misterpee Re: Drogi Edziu 19.02.13, 06:39
            Ta pycha juz dawno opuscila Kraj Rad i i zadomowila sie w raju amerykanskim i w Jewropie. teraz tez musimy sluchac o wzorze demokracji ktoryum jest nasz bezcenny Narod Wybrany.
            O tym wszyscy wiedza, biskup Williamson wie, JP2 to nawet poblogoslawil, a jak ktos nie wierzy w ten katechizm to w niektorych krajach moze nawet dostac sie do kicia, albo stracic prace. Edziu , nie udawaj ze nie wiesz, wiesz, tylko udajesz glupka.
            • 5magna Re: Drogi Edziu 19.02.13, 06:48
              Edziu sledziu moczony w kiblu..

finance.uncommonwisdomdaily.com/reports/GRH/GO/?
            • wojciech.2345 Re: Drogi Edziu 19.02.13, 09:17
              misterpee napisała:
              > Ta pycha juz dawno opuscila Kraj Rad ....
              ---------------------
              Rosja to kraj biedny. Biedniejszy niż Polska.
              W głubince ludzie żyją jak w XIX wieku.
              Polityka Kremla to polityka mocarstwa.

Kreml powinien zająć się nędzą w głubince, a zajmuje
              się sianiem niezgody, intrygami i próbuje zdobyć nowe
              kolonie (Gruzja).
            • edek_vilola Re: Drogi Edziu 19.02.13, 12:47
              misterpee napisała:

> Ta pycha juz dawno opuscila Kraj Rad i i zadomowila sie w raju amerykanskim i w
              > Jewropie. teraz tez musimy sluchac o wzorze demokracji ktoryum jest nasz bez
              > cenny Narod Wybrany.
              > O tym wszyscy wiedza, biskup Williamson wie, JP2 to nawet poblogoslawil, a jak
              > ktos nie wierzy w ten katechizm to w niektorych krajach moze nawet dostac sie
              > do kicia, albo stracic prace. Edziu , nie udawaj ze nie wiesz, wiesz, tylko ud
              > ajesz glupka.

Widze, ze bujasz "w oblokach" albo obracasz sie w bardzo wysokich sferach. Bywasz pewnie "na salonach" europejskich i amerykanskich, gdzie widzisz pyche na twarzach rzadzacych. Ja tak wysoko nie siegam - chodze nisko po ziemi o stykam sie ze zwyklymi "szarymi" ludzmi. W "amerykanskim raju" przecietny hotel na przedmiesciach Savannah (Georgia) lub Columbus (Ohio), w dalszym ciagu odrobine bardziej komfortowy niz przecietny hotel w Europie. Wszedzie mili ludzie, smaczne jedzenie w restauracjach chinskich, japonskich, greckich, wloskich i innych. Ludzie otwarci i przyjazni. Bez kompleksow. "Pycha w Jewropie?" Gdzie? W Niemczech jej ostatnio nie spotkalem, choc w 2009-2011 czesto jezdzilem po tym kraju pociagami i to na liniach glownych (np. Innsbruck/Austria - Berlin) jak i bocznych (np. Kostrzyn - Berlin, Stralsund - Szczecin/Polska). Owszem, pycha byla dawniej, glownie w NRD. To wy "komsomolcy" pragniecie tu zasiac pyche, wrogosc, nienawisc i pogarde. Rzucacie jednak "grochem o sciane" - z wyjatkiem paru drobnych przypadkow, ktorych nickow nie bede tu wymienial. Psujecie dobra atmosfere tego forum - no coz, odbija sie w nim typowy Wschod Europy i lewackie podejscie do zycia.
              • misterpee Re: Drogi Oakville , pie*dolo 19.02.13, 13:34
                zamiast pieprzyc pracie w kacie, zloz swoj glos w jdnosci froncie. Dlugie to co piszesz, a sensu tam jest ten sam. wy jestescie klasa i koniec.
                • edek_vilola Re: Malo gdzie mozna poczytac takie bzdury 20.02.13, 13:14
                  Wypisywanie idiotyzmow, jakas niezrozumiala zwierzeca nienawisc do Ameryki, to patologia u niektorych na tym forum. Torsje targaja czlowiekiem, kiedy to czyta. Ale zaraz tlumaczy to sobie, ze czego tu wymagac - zacofany do niedawna wschod Europy, brak "piatej klepki" u wielu. Nie wszyscy Amerykanie sa grubi, nie wszyscy Amerykanie jedza "fast food", a ci ktorzy jedza "fast food" nie sa do tego przez nikogo zmuszani na sile - robia to z wlasnej nieprzymuszonej woli. "Fast food" to nie jest jedyny "food" dostepny w Ameryce. Nie wszyscy bogaci Amerykanie to Zydzi. Nie wszyscy na forum, ktorzy nie maja obsesji na punkcie Zydow to Zydzi. Nie wszycy przecietni Polacy, ktorzy znajda sie na Zachodzie to "zebracy". Wystarczy troche rozumiec otaczajacy swiat, miec przyjazny i dobry charakter w stosunku do ludzi i otoczenia oraz odrobine szczescia. To wszystko. Na ogol ci "kopani w tylek" (a widze misterpee, ze jestes "kopany", bo ciagle niezadowolony) maja bardzo wysokie mniemanie o sobie i chcieliby aby otoczenie zawsze dostosowalo sie do nich, a nie odwrotnie. Co w twoim przypadku jest klasycznym przykladem. Ten pier**lony ma reprezentowac twoja kulture? (podobno wywodzisz sie ze "smietanki kulturowej" Krakowa).
                  • misterpee Re: odpowiedz dla Edzia 20.02.13, 14:25
                    odpowiadam bo edzio potrafi dlugo pisac bardzo grzecznie. Otoz nie pochodze z Krakowa, ale z Paraty, a co do smietanki, ciesze sie z twojego komplementu, ale to nie wchodzi w rachube, nie mam prywatnego helikopteru, samolotu, 5 ogrodnikow i tyle samo sluzacych. Mam za to rower, majtki, dobrych sasiadow z helikopterami i wedkami i dobrym zapasem pingi.
                    • wojciech.2345 Re: odpowiedz dla Edzia 20.02.13, 17:29
                      Posłuchaj MP,
                      to jest polskie forum i przychodzą tutaj goście z różnych stron świata.
                      Zdarza się, że gość wysika się na środku salonu w Twoim domu.
                      Robili to w Polsce Rosjanie przez 200 lat.
                      Teraz na to nie pozwalamy.

Czekiści usiłują to nadal robić na polskim forum.
                      A Ty co robisz?
    • mongolszuudan Re: Pocałunek Putina 20.02.13, 10:49
      Za innych nie opowiedzaje. Tylko mnie nie trzeba zapisywac w swoj putinjugend, ktorego napewno ty sam jestes czlonkiem, bo to ty ze swoimi braciami po nie-rozumu bez Putina ani dnia zyc nie potrafisz. A mnie w ogole nie obchodzi kto tam jest carom w Moskwie, dopoki to mnie nijak nie dotyczy. A mnie to nie dotyczy. Ja 20 raz nikogo nie wybieralem, ani za kogo nie glosowalem, nie wiem kto jest dzisiaj merem mojego miasta i gubernatorem mojego obwodu - mnie to absolutnie nie potrzebne, dopoki w miescie wszystko dobrze, transport funkcyonuje stabilne, ma elektrycznosc, woda, cieplo, sklepy otwarte i pelne wszystkimi produktami i towarami, mam prace i dach nad glowa. Niczego wiecego mnie od rzadu obwodu, miasta czy centralnego nie trzeba. A Putin tam prezydent czy Rasputin mnie to absolutnie nie obchodzi. Oto kiedy ja wymuszony bede dowiedziec sie kto u nas tu rzadzi, to bedzie znaczyc ze rzeczewiscie zyc sie stalo zle, nie mozliwie, ze rzad kraja, obwodu, miasta pelnie gooowno, jak w czasy Jelcyna. Wtedy chciesz-nie chciesz kazdy znal jaka banda rzadzi naszym krajem, naszym obwodem, naszym miastem. Moim zdanem, wladza jest idealna, kiedy przecietny obywatel nic niw wie i znac nic o niej nie chcie. Jesli zas wladza na sluchu i na ustach u wszystkich - znaczy ta wladza przestepna czyli na nic nie zdolna, nieprofesyjna, co jest tez przestepstwem.
      • mongolszuudan Re: Pocałunek Putina 20.02.13, 10:50
        Ja 20 lat nikogo nie wybieralem, ani za kogo nie glosowalem,
      • mongolszuudan Re: Pocałunek Putina 20.02.13, 10:59
        Tych kretynow, dla ktorych nie ma wazniejszego tematu na swiecie, jaki nowy / nowa kot, pies czy jaka nowa kochanka / facet / pryszcz na nosie / sperma na ustach / gemoroj w zadnice / u Putina, Obamy, Miedwiediewa, Ally Pugaczewej, Madonny, Moniki Lewinski, Jaroslawa Kaczynskiego, Tuska, ja osobiscie uwazam za nieuleczalno chorych podludzi.
        • misterpee Re: Liosza, ty masz racje 20.02.13, 14:38
          ja po raz pierwszy nie glosowalem przez przypadek, bo mnie nie bylo. Co do pocalunku, tez mnie nikt nie caluje, ani Putin, ani Felusiak. Nazwiska rzadzacych nie znam, choc wiem kto jest moim prezydentem i jego ministrami. Wiem ze prawdziwego rzadu nikt nie zna , jest to swiatowa mafia gangsterow.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka