Dodaj do ulubionych

Krucafuks, to za to Mosze Kantor kocha Putina

27.04.13, 05:58
Kocha go za 200 000 dolarow, bo tylko tyle kosztowala go potezna fabryka nowozow w Wielkim Nowogrodzie. Pozniej sobie Mosiu kupil druga i tak powstala firma Acron. Putinek nie rozkradal Rosji, o nie. Putinek goni zlodziei i zamyka ich w lagrach.
Obserwuj wątek
    • romrus Re: Jaki sens tak glupio klamac? 27.04.13, 07:12
      aritmus napisał:
      > Kocha go za 200 000 dolarow, bo tylko tyle kosztowala go potezna fabryka nowozow w Wielkim Nowogrodzie. Pozniej sobie Mosiu kupil druga i tak powstala firma Acron. Putinek nie rozkradal Rosji, o nie. Putinek goni zlodziei i zamyka ich w lagrach.

Kantor kupil nowogorodski zaklad w ramach prywatyzacji az w 1993 roku, kiedy Putina blizko nie bylo. Pomog mu jelcynowski kundelek gubernator Prusak.

Po co tak glupio klamac, przeciez to jest do sprawdzenia w ciagu 2 minut.
      • desant78 Cosik prawdy w tym jest. 27.04.13, 07:24
        A kiedy kupil ten drugi? Kiedy zalozyl Acron? Powiadaja, ze to Putin za tym stoi.
        • romrus Re: Cosika prawdy w tym nie ma 27.04.13, 08:07
          desant78 napisał(a):

> A kiedy kupil ten drugi? Kiedy zalozyl Acron? Powiadaja, ze to Putin za tym stoi.

Powiadac mozna wszystko, nie zle by bylo przedstawiac dowody.

Nowogorodski "Acron" byl zalozony w 1961 roku, smolenski "Dorogobuz" w 1966, czyli oba jeszcze za komune.

"Кoнтрoльные пaкеты aкций ОАО «АКРОН» и ОАО «Дoрoгoбyж» были приoбретены cтрyктyрaми Вячеcлaвa Кaнтoрa (coвмеcтным рoccийcкo-aмерикaнcким предприятием «Интелмac» и рядoм oффшoрных фирм) в 1993—1994 гoдaх пo ценaм, неcoпocтaвимым c реaльнoй cтoимocтью их aктивoв".
          kompromati.ru/2003/06/08/kantor-nbsp-i-nbsp-quot-akron-quot/

"Pakiety kontrolny Acronu i Dorogobuza byli nabyty rosijsko-amerikanskin joint-venture Intelmas Wiaczeslawa Kantora w 1993-94 latach po cenach, nieporownywalnych z ich realna wartoscia".

Bohater zlodziejskiej prywatyzacji im. Jecyna.
      • mrs.courvoisier Re: Jaki sens tak glupio klamac? 27.04.13, 11:08
        > Kantor kupil nowogorodski zaklad w ramach prywatyzacji az w 1993 roku, kiedy Pu
        > tina blizko nie bylo.

tu nie o blizkość Putany przy zakupach chodzi, bo Xodorkowski też se kupił kiedy Liliputin był daleko na horyzoncie.
        • romrus Re: Jaki sens tak glupio klamac? 27.04.13, 12:36
          mrs.courvoisier napisał:
          > tu nie o blizkość Putany przy zakupach chodzi, bo Xodorkowski też se kupił kiedy Liliputin był daleko na horyzoncie.

To o co chodzi?

O to dlaczego razem z bylym sekretarzem komsomolskim Chodorem nie zamkneli Prezesa Europejskiego Kongresu Zydowskiego oraz Swiatowego Forum Holocaustu Wiaczeslawa Mojsze Kantora?

To chyba jasne, nieprawdaz?

"The Forum was attended by a group of 100 European Parliament deputies headed by Jerzy Buzek, representatives of other European institutions and official delegations from around the world....

Viatcheslav Moshe Kantor, President of the European Jewish Congress and the Forum’s leader and organiser"
      • mara571 Re: Jaki sens tak glupio klamac? 27.04.13, 16:21
        romrus napisał:

> Kantor kupil nowogorodski zaklad w ramach prywatyzacji az w 1993 roku, kiedy Pu
        > tina blizko nie bylo. Pomog mu jelcynowski kundelek gubernator Prusak.
        >
        > Po co tak glupio klamac, przeciez to jest do sprawdzenia w ciagu 2 minut.
        Jak bylo wiemy. Ja natomiast wracam do mojego odwiecznego pytania: jak to sie stalo, ze Putin nie odwazyl sie na sciagniecie zaleglych podatkow z takich oligarchow jak Kantor?
        Czy w zamian za zachowanie swoich majatkow przyrzekli mu posluszenstwo?

W sieci znalazlam dosc ciekawa opowiesc o walce o wewnatrz zydowskich miliarderow o stolki z M.Katorem w tle. Polecam ten tekst wszystkim niemieckojezycznym.
        www.profil.at/articles/1250/560/348742/lauder-vorwuerfe-stimmenkaufs
        • romrus Re: Mara, nie badz naiwna 27.04.13, 20:35
          mara571 napisała:
          > Jak bylo wiemy. Ja natomiast wracam do mojego odwiecznego pytania: jak to sie stalo, ze Putin nie odwazyl sie na sciagniecie zaleglych podatkow z takich oligarchow jak Kantor?
          > Czy w zamian za zachowanie swoich majatkow przyrzekli mu posluszenstwo?

Po areszcie Chodora byl taki halas, ze smierdzi jeszcze az do dzis.

Po oskarzeniu Braudera o oszustwo rowniez, smierc Magnickiego to tylko powod.
          Jesli by Magnicki i Brauder nie byli Zydami, to nikt by nie podskoczyl nawet jesli by Putin zywcem zezarl.

W kolejkie stali Wekselberg, Abramowicz, Fridman, i jeszcze paredziesiat gosci z typowo rosijskimi nazwiskami.

Ty sie wyobrazasz reakcje "postepowej spolecznosci swiatowej"?
          Ja wyobrazam - drugi holocaust.

Po za tym zdecydowana wiekszosc po cichu zaplacila zaleglosci podatkowy. nie szukajac sie przygod.

Wynikow prywatyzacji nikt nie podwazal, kupic zaklad za 200 000$, a wisec skarbowke to nie to samo.

> W sieci znalazlam dosc ciekawa opowiesc o walce o wewnatrz zydowskich miliarderow o stolki z M.Katorem w tle.

Pomiedzy soba to oni moga nawet sie pozabijac, a itak bedzie cisza.
          • mara571 nie jestem 28.04.13, 08:54
            jest wiele sposobow, aby ograniczyc wplyw okreslonych grup i to dyskretnych, ale Putin sie takich ruchow boi.
            Zreszta jego strategia sprowadzala sie do odzyskania gazu i ropy.
            "Kantorow" zostawil w spokoju i moze im wydawac okreslone zalecenia. Tez wygodne, tylko pozostawianie V kolumny moze sie kiedys zemscic.
            • herr7 agenci CIA doradzali Czubajsowi 28.04.13, 09:46
              przy "prywatyzacji". Przyznali to sami Amerykanie, gdyż owi agenci przy okazji się wzbogacili co było sprzeczne z amerykańskim prawem. Ale Wołodia w czasie swojego ostatniego "spotkania z narodem" zapewnił że jelcynowska prywatyzacja nie będzie podlegać żadnej korekcie. To jest zresztą jedyny 'konkret" wynikający z tego pięciogodzinnego "spotkania". A ten głupi rusek, który tu z Tobą dyskutuje nie bierze pod uwagę tego, że rządzi nim rosyjsko-żydowska mafia. Dlaczego więc taki Kantor miałby napotykać na jakieś przeszkody ze strony Putina?
              • romrus Re: Posluchaj mi uwaznie, 28.04.13, 10:31
                herr7 napisał:
                > A ten głupi rusek, który tu z Tobą dyskutuje nie bierze pod uwagę tego, że rządzi nim rosyjsko-żydowska mafia.
                >Wołodia w czasie swojego ostatniego "spotkania z narodem" zapewnił że jelcynowska prywatyzacja nie będzie podlegać żadnej korekcie.

...tepy lewacki oszolom-stalinista, u mnie w kraju rzadza te, na kogo glosowalem.

Na cale szczescie tacy palanty, jak ty wiecej rzadzic nie beda, mame waszego lewackiego badziewia dosyc. Twoi poglady kosztowali mojemu narodowi miliony losow ludzkich.
                Walcz o wladze tam gdzie mieszkasz, a od Rosji - wyp@dalac.

Jecynowska prywatizacja nie moze juz byc podwazona ze wzgladu na czas.
                Jak by smiesznie to nie zabrzmialo dla miejscowych madrali, w Rosji istnieje prawo.

Gorna granica przedawnenia w/g Kodeksu cywilnego - 10 lat, w/g Kodeksu karnego - 15.
                Chodora zamkneli rowniez nie za wyniki prywatyzacji, tylko za podatki.
                • herr7 Re: Posluchaj mi uwaznie, 28.04.13, 10:49
                  Jeżeli Rosja lubi być gwałcona i tylko posłusznie rozkłada nogi to zasługuje na to co ma, i na to co ją czeka. A czeka ją upadek. Podobnie jest z tobą. Jeżeli uważasz, że rządzący wami gangsterzy to jest wszystko na co was stać, to widocznie na nich zasługujecie. Tylko potem nie płaczcie jak jakiś Chińczyk złapie was za twarz. W końcu już kiedyś za twarz trzymali was Mongołowie.
                  • romrus Re: Posluchaj mi uwaznie, 28.04.13, 10:58
                    herr7 napisał:
                    > Jeżeli Rosja lubi być gwałcona i tylko posłusznie rozkłada nogi to zasługuje na
                    > to co ma, i na to co ją czeka. A czeka ją upadek. Podobnie jest z tobą. Jeżeli
                    > uważasz, że rządzący wami gangsterzy to jest wszystko na co was stać, to widoc
                    > znie na nich zasługujecie. Tylko potem nie płaczcie jak jakiś Chińczyk złapie w
                    > as za twarz. W końcu już kiedyś za twarz trzymali was Mongołowie.

Rozkladac nogi a potem plakac to nie nasz styl.

Wyp@rdalaj, lewacki oszolomie i buduj swoje stalinowskie szczescie tam gdzie mieszkasz.
                    Poradzilismy z Mongolami, poradzime i z Chinczakami.
                    Naimniej w zyciu potrzebujeme troski o nas takich jak ty palantow.
                    • herr7 Re: Posluchaj mi uwaznie, 28.04.13, 11:05
                      Chiny to jest cywilizacja mająca za sobą pięć tysięcy lat. A wy przeminiecie jak Hunowie. Nie macie obecnie za sobą żadnej idei, która mogła by z was uczynić wielki naród. Rządzą wami kanalie, które was okradają a ty tu piszesz, że to jest w porządku. Jesteś więc rabem nie zasługującym nawet na to, żeby ci splunąć w pysk.
                      • eva15 Kompletne zdziczenie 28.04.13, 11:22
                        herr7 napisał:
                        > Jesteś więc rabem nie zasługującym nawet na to, żeby ci splunąć w pysk.

Brak słów na to, co ty tu wyprawiasz. To już nie oszołomstwo, to kompletne zdziczenie.
                        • herr7 to jest uczciwy osąd 28.04.13, 11:42
                          Evo udowadniaj dalej, że Putin jest wielki. To jest w końcu twoje zadanie, za które ci płacą, ale z którym sobie zupełnie nie radzisz. Zresztą zadanie całkowicie beznadziejne, gdyż nie da się z tego małego cwaniaka zrobić męża stanu, tak jak z krowy nie da się zrobić dobrego wierzchowca. Pozostaje ci więc jedynie ten pusty lament. A ja po prostu oceniam piszących tu Rosjan, tak jak na to zasługują. Jeżeli popierają władzę, która ma ich naród głęboko w d.pie to jako ludzie na zasługują na żaden szacunek. Tak jak na szacunek nie zasługują np. rosyjscy kolaboranci pomagający hitlerowcom w zwalczaniu radzieckiej partyzantki. Chociaż teraz w Rosji robi się z takich ludzi bohaterów.
                          • eva15 Re: to jest uczciwy osąd 28.04.13, 11:50
                            Jesteś niewyobrażalnie chamski i ordynarny, obrzucasz ludzi błotem i nazywasz to dyskusją.
                            • herr7 Re: to jest uczciwy osąd 28.04.13, 12:02
                              Niewyobrażalnie chamska i ordynarna to ty jesteś. I to w końcu ty jesteś tu znana z tego, że atakujesz swoich oponentów, jak tylko brakuje ci argumentów. Czyli praktycznie zawsze. Jeżeli chcesz żeby traktowano cię jak damę, to zachowuj się jak dama. Weź przykład choćby z Mary, ona nigdy nie obraża swoich oponentów.
                          • romrus Re: to jest uczciwy osąd 28.04.13, 11:52
                            herr7 napisał:
                            > Jeżeli popierają władzę, która ma ich naród głęboko w d.pie to jako ludzie na zasługują na żaden szacunek.

A ty niby troszczys sie o Rosjan?

Bylo juz pare takich nazwiskiem Marks i Engels.

Wsadz sie swoja troske gdzies i spadaj od Rosji jak naidalej.
                            • eva15 Niesłuszne oskarżenie Marxa i Engelsa 28.04.13, 12:06
                              romrus napisał:

> A ty niby troszczys sie o Rosjan?
                              >
                              > Bylo juz pare takich nazwiskiem Marks i Engels.

To oskarżenie jest niesłuszne:-). Marx i Engels przewidywali/szykowali rewolucję w Niemczech.
                              Nad tym, by zrobić ją w Rosji pracował w Niemczech m.in. kumpel Trockiego niejaki Aleksander Pavrus ( Israil - nomen omen- Helphand!)
                              • romrus Re: Niesłuszne oskarżenie Marxa i Engelsa 28.04.13, 12:13
                                eva15 napisała:
                                > To oskarżenie jest niesłuszne:-). Marx i Engels przewidywali/szykowali rewolucję w Niemczech.
                                > Nad tym, by zrobić ją w Rosji pracował w Niemczech m.in. kumpel Trockiego niejaki Aleksander Pavrus ( Israil - nomen omen- Helphand!)

Parvus, jesli jiuz:-))
                                pl.wikipedia.org/wiki/Aleksander_Izrael_Helphand
                                Teraz Herr Izraelewicz troszczy sie:-)
                                • eva15 Re: Niesłuszne oskarżenie Marxa i Engelsa 28.04.13, 13:10
                                  Tak, Parvus, mam niestety skłonność do przestawiania liter.
                                  • eva15 Re: Niesłuszne oskarżenie Marxa i Engelsa 28.04.13, 13:12
                                    Lenin go niestety "wypałował" (odsunął od władzy) :-))))
                        • borrka Selektywne oburzenie Effci :)) 28.04.13, 11:53
                          Jestem wszystkim bardziej, niz lewicowcem, a temat watku nie interesuje mnie przez swa oczywistosc.
                          Ale...
                          Szlachetne oburzenie buduje, bo jakos nie przeszkadza Ci chamstwo pacjenta psychuszki z Jekatierinburga, czy poczucie humoru, godne bydla rzeznego, wsrod komsomolu.
                          To codziennosc forum, opanowanego przez hunwejbinow czerezwyczajki !
                          • eva15 Effcia szanuje gościnność :)) 28.04.13, 11:59
                            Mongołek ma u mnie prawa gościa:-)
                      • romrus Re: Posluchaj mi uwaznie, 28.04.13, 11:40
                        herr7 napisał:
                        > Nie macie obecnie za sobą żadnej idei, która mogła by z was uczynić wielki naród.

I bardzo dobrze, naiwaznejsze ze waszy idei, lewackie oszolomstwo, poszli na smietnik.

>Rządzą wami kanalie, które was okradają a ty tu piszesz, że to jest w porządku. Jesteś więc rabem nie zasługującym nawet na to, żeby ci splunąć w pysk.

Mnie nikt nie okrada, to co zarabiam jest moje i nie oddam, a wiecej niz dam rady zarobic nikt mi nie jest winny.

Dbaj o swoj kraj czy moze o swiatowy komunizm, porabany lewaku, a nam daj wrescie spokoj. Licz swoi pieniedzy, a nie naszy.
            • romrus Re: nie jestem 28.04.13, 10:21
              mara571 napisała:
              > jest wiele sposobow, aby ograniczyc wplyw okreslonych grup i to dyskretnych, ale Putin sie takich ruchow boi.
              > Zreszta jego strategia sprowadzala sie do odzyskania gazu i ropy.
              > "Kantorow" zostawil w spokoju i moze im wydawac okreslone zalecenia. Tez wygodne, tylko pozostawianie V kolumny moze sie kiedys zemscic.

To co, on ich mial diskretnie pozabijac?
              Wplywy sa ograniczony, po Chodorie podskakiwac zbyt wysoko nie ma chetnych.

Co do osobiscie Kantoru, to facio jest az tak cwany, ze zostal prezesem Eur. Kongresu Zydowskiego, z jednej strony jest teraz nietykalny, ale z drugiej strony w zyciu nie bedzie sie wtracal w rosijska polityke.
              • mara571 Re: nie jestem 28.04.13, 10:45
                widze, ze skok na Bank of Moscov i bezkarne opuszczenie Rosji przez wykonawcow tego skoku niczego nie daly ci do myslenia.
                I nie pisz mi, ze straty sa wkalkulowane, bo rabowanie jakichkolwiek zasobow Rosji tez ma swoje granice i kiedys sie zemsci.
                • herr7 dyskutujesz z rabem 28.04.13, 11:07
                  a oczekujesz odpowiedzi, jak od wolnego człowieka.
                • romrus Re: nie jestem 28.04.13, 11:14
                  mara571 napisała:
                  > widze, ze skok na Bank of Moscov i bezkarne opuszczenie Rosji przez wykonawcow tego skoku niczego nie daly ci do myslenia.

Mam do myslenia o wiele wiecej, niz Ty przypuszczasz.
                  Bank Moskwy to nie jedyny przypadek:-)

I co to znaczy bezkarnie?
                  Trzeba poczekac, CzeKa ma dlugi lapki:-)

Nawiasem, teraz taki jeden oczekuje ekstradycji do Petersburgu, bo wybral zly kraj dla ucieczki.

> I nie pisz mi, ze straty sa wkalkulowane, bo rabowanie jakichkolwiek zasobow Rosji tez ma swoje granice i kiedys sie zemsci.

Jasne ze nic dobrego w tym nie ma, ale na dzis urzedasy to wieksza szkoda dla budzetu kraju, niz oligarchowie.
                  Kampania antikorupcyjna jednak ryszyla, zobaczyme co z tego wyjdzie.
                  W Petersburgu idzie wesiolo, dwoch vice-gubernatorow na zbyty pysk, przezes komitetu d/s energetyki siedzi, drugi przezes poszukiwany, vice-szef administracji rejonu gdzie mieszkam
                  siedzi.

Mi powiedziano, ze na dzis targi elektroniczny odbywaja sie absolutnie uczciwe i dzialaja jak zegarek, z tego powodu w drugiej polowe maja z klientem z Moskwy ruszame na rynek peterburzski.
                  Sprawdzime, co naimniej, na ile to prawda:-)
                • eva15 Putin musiałby być tak "mądry" jak herr7 28.04.13, 11:20
                  Czy ty naprawdę nie widzisz, że nad każdym wielkim złodziejskim "Rosjaninen" Zahcód trzyma parasol ochronny i ma setki metod, by dokuczyć rosyjskim interesom.
                  Putinow za każdym razem porusza się po cienkim lodzie i musi dokładnie wyważyć rachunek zysków i strat. Za odcięcie Browdera od nielegalnej kasy Rosja płaci międy innymi listą Magnickiego. A to tylko preludium, "delikatne" ostrzeżenie.

Aby szybko zniszczyć Rosję i kompletnie odizolować ją na arene międzynarodowej Putin musiałby być tam "mądry" jak herr7 , czyli musiałby postawić tych wszystkich "Rosjan" pod ścianę.
                  • mara571 Putin jest slaby i to nie ma nic wspolnego 28.04.13, 11:24
                    z poruszaniem sie po cienkim lodzie.
                    • eva15 Taak putin słaby, inni radzą sobie świetnie? 28.04.13, 11:35
                      Putin jest i tak mniej słaby i bardziej niezależny niż cały eurokołchoz do kupy. Wszystkich trzymają ci sami "Rosjanie", "Niemcy", "Franccuzi" za twarz, bo są doskonale międzynarodowo zorganizowani i co najważniejsze kontrolują światowy system finansowy.

Gdyby Francuzi/Niemcy/etc. odważyli się działać jak Putin i zacząć odcinać swoich "Browderów" od koryta, spotkałyby ich natychmiast poważne reperkusje. Doskonale widać to po Orbanie, jak system się broni i ile narzędzi ma w ręku. A przecież to co robi Orban, to w zasadzie drobiazg, a i kraj jest mały, bez złóż i większego znaczenia. A mimo to...
                      • herr7 od kogo jest niezależny? 28.04.13, 11:44
                        Z pewnością nie liczy się z własnym narodem. W końcu nie ukrywał tego podczas ostatniej "gorącej linii".
                        • romrus Re: Gdzie mieszkasz, herr? 28.04.13, 11:49
                          herr7 napisał:
                          > Z pewnością nie liczy się z własnym narodem. W końcu nie ukrywał tego podczas o statniej "gorącej linii".

Wydaje mi sie ze w Australii.

To buduj tam swoja komune, a od Rosji odp@rdol sie.
                          Nic nie wiesz i jeszcze mniej masz do powiedzenia w temacie.

Wywalono twoich kumpli-komuchow od wladzy w 1991 i wiecej nie bedzie, jaki by blady przy tym nie robiono, to sa naszy blady i ty do tego nic nie masz.

Buduj komune wsrod kangurow, oni cie beda sluchali uwaznie, bo Aborigeni juz nie.
                          • borrka Na polskim forum, Romsowku... 28.04.13, 11:57
                            Dyskutujemy, o czym chcemy.
                            Przynajmniej chwilowo:)

I jesli zechce, otworze watek o pedofilii zurawiego liliputa.
                            No, lubi malych chlopcow i nie ukrywa tego specjalnie.
                            • eva15 Borrcia nieustraszony! 28.04.13, 12:00
                              Nie ma takich głupot, których borrcia by się powstydził!
                              • borrka Bo ja jestem jak... 28.04.13, 12:05
                                Luke Skywalker !
                            • romrus Re: Na polskim forum, banderowcu.. 28.04.13, 12:10
                              borrka napisał:
                              > I jesli zechce, otworze watek o pedofilii zurawiego liliputa.
                              > No, lubi malych chlopcow i nie ukrywa tego specjalnie.

...smiecic to twoja specialnosc.

Nich zyje wolna Wolyn!
                              • borrka Wolny, jesli juz. 28.04.13, 12:16
                                Takiej biedy dawno nie widzialem, gorzej, niz w Kaliningradzie !
                                • romrus Re: Wolny, jesli juz. 28.04.13, 12:17
                                  borrka napisał:
                                  > Takiej biedy dawno nie widzialem, gorzej, niz w Kaliningradzie!

Zamiast ratowac Matuszke, masz wracac do Ojczyzny i ja ratowac.
                                  Bieda bo wiejecie z kraju.
                          • herr7 Re: Gdzie mieszkasz, herr? 28.04.13, 11:57
                            W Australii jest sporo Rosjan, którzy sobie chwalą ten kraj i ani myślą wracać do putinowskiego "raju". Przeciwnie, kombinują jak można sprowadzić swoich rodziców, braci lub siostry. O Putinie nie usłyszysz ani jednego dobrego słowa, chociaż część z nich kilka lat temu go popierała. Nawet w Rosji zmęczenie "małym kagiebistą" jest zauważalne. To nie przypadek, że 55% Rosjan wg. ostatnich badań chętnie podziękowałaby Wowie, żeby tylko po raz czwarty już nie sięgał po prezydenturę. Jak tylko pojawiły się te badania od razu do Levada-Center udali się funkcjonariusze, żeby dokonać "kontroli". Po prostu macie "dyktatorka", ale tobie to odpowiada. A więc, jeżeli chcesz być rabem to nie dziw się, że traktują cię jak raba.
                            • romrus Re: Gdzie mieszkasz, herr? 28.04.13, 12:08
                              herr7 napisał:

> W Australii jest sporo Rosjan, którzy sobie chwalą ten kraj i ani myślą wracać
                              > do putinowskiego "raju".

Bardzo dobrze, ja sie ciesze.
                              Macie okazje ponownie urzadzic rewolucje pazdrernikowa, w trakcji wojny domowej zamiast koni bedziecie uzywac kangorow.
                              Aby nie u nas.

>Jak tylko pojawiły się te badania od razu do Levada-Center udali się funkcjonariusze, żeby dokonać "kontroli".

Lewada-centrum dostaje, co naimniej dostawal, kase od Jankiesow, co jest niezaprzeczalnym faktem, bo to bylo opublikowane na stronie USaidu:
                              Yuri Levada Analytical Center
                              $61,460

Ustawa o zagranicznych agentach dziala, nietykalnych nie ma i nie biedzie, komu nie podoba nich zmeni kraj zamieszkania.
                              • herr7 Re: Gdzie mieszkasz, herr? 28.04.13, 12:20
                                No widzisz. We wszystkim co piszesz wychodzi z ciebie rab. W Australii nie ma powodów do rewolucji, gdyż jest to kraj, którego największym zmartwieniem jest globalne ocieplenie. Z drugiej strony mieszkający tu Rosjanie są wzorem lojalności względem nowego kraju.

Levada-Center wpadł w kłopoty, jak tylko ujawnił, że poparcie Putina jest raczej słabe. Ale Puti woli, jak orientalny satrapa zabić posłańca przynoszącego złe wiadomości. W sumie macie dyktaturę która przestaje dbać o pozory. Jeżeli taka forma władzy ci odpowiada, to oznacza, że na nią zasługujesz. Nie widzę więc powodów, żebyś się mógł czuć urażony takim stwierdzeniem. Masz więc władzę, która ci odpowiada, a że ta władza ma cię głęboko w d.pie? W końcu, to ci też odpowiada (być głęboko w żopie).
                                • borrka Jest beneficjentem ... 28.04.13, 12:27
                                  To chwali zycie w Pachanacie i pachana.
                                  • romrus Re: Boria, "ustruj" polityczny... 28.04.13, 12:32
                                    borrka napisał:
                                    > To chwali zycie w Pachanacie i pachana.

...traktuje tak samo jak pogode.

Wcale nie zle mi szlo w mlodosci za komune, jeszcze lepiej na poczatku czasow jelcynowskich, nie zle sobie dawalem rady w polskiej emigracji, a teraz lepiej niz kiedys.

Od 1989 - zadnego zwiazku z panstwem nie mam i nie mam zamiaru go miec.
                                    Jesten absolutnie samowystarczalnym.
                                    • borrka Koscmi tych "samowystarczalnych"... 28.04.13, 12:38
                                      Nizina Wschodnio-Europejska i Syberia uslane.
                                      Przypadkiem cie "odstrzela" i zachwyt kurduplem z Lubianki minie.
                                      Taki macie "ustruj" wlasnie :)))
                                      Nawet lizanie d... nie pomoze.
                                      • romrus Re: Nie martw sie o mnie 28.04.13, 12:43
                                        borrka napisał:
                                        > Przypadkiem cie "odstrzela"

Juz nie.
                                        Wlasnie zeby nie odstrzelili troche mieszkalem w Polske.
                                        Mialem wspanialy urlop:-)
                                • romrus Re: Gdzie mieszkasz, herr? 28.04.13, 12:27
                                  herr7 napisał:
                                  > W Australii nie ma powodów do rewolucji
                                  >mieszkający tu Rosjanie są wzorem lojalności względem nowego kraju.

Mizecie nie urzadzac rewolucji.
                                  Aby sie trzymaliscie jak naidalej od nas.
                                  Australia to akurat slyszny wybor.

>Nie widzę więc powodów, żebyś się mógł czuć urażony

Nie czuje sie.
                                  Oszolom-stalinista mi urazic nie potrafi.
                                  Obrarzac sie na chorych umyslowo to bezsens.

• herr7 synek policaja? 28.04.13, 12:30
                                    To co twój ojciec wysługiwał się hitlerowcom w czasie wojny?
                                    • romrus Re: Przesadzasz, herr 28.04.13, 12:39
                                      herr7 napisał:
                                      > To co twój ojciec wysługiwał się hitlerowcom w czasie wojny?

Moj ojcec jako 8-letnie dziecko spotkal wojne w Leningradzie, gdzie przezyl blokade.
                                      Dziadek i wujak byli na froncie.
                                      Moja matka jako 7-dziecko uciekala razem z babcia z Kalinina, kiedy Niemcy juz weszli do miasta.
                                      Dziadek zony jest Bohaterem ZSSR za operacje wislansko-odrzanska.

Nie przesadzaj, oszolomie.
                                      • borrka Wyjatkowo sie zgadzamy. 28.04.13, 12:42
                                        Rodziny zostawmy w spokoju.
                                      • herr7 to dlaczego piszesz, jakbyś był wnukiem własowca? 28.04.13, 13:51
                                        Postaw swojego putina na miejsce Stalina w czasie wojny? Jak długo Rosja byłaby w stanie stawiać opór? Stalin jest postacią niejednoznaczną, ale zawdzięczacie mu to że wygraliście wojnę. Co zresztą chcą nieudolnie wymazać z rosyjskiej pamięci zarówno tzw. liberałowie (a właściwie trockiści) jak i "siłowicy", którzy przy Stalinie wyglądają jak nędzni impotenci.
                                        • romrus Re: No prosze, a nie mowilem... 28.04.13, 17:12
                                          herr7 napisał:
                                          > Postaw swojego putina na miejsce Stalina w czasie wojny? Jak długo Rosja byłaby w stanie stawiać opór? Stalin jest postacią niejednoznaczną, ale zawdzięczacie mu to że wygraliście wojnę. Co zresztą chcą nieudolnie wymazać z rosyjskiej pamięci zarówno tzw. liberałowie (a właściwie trockiści) jak i "siłowicy", którzy przy Stalinie wyglądają jak nędzni impotenci.

...ze jestesz oszolomem-stalinista.

Nie kazdy, kto ma negatywny stosunek Stalina jest wlasowcem, jego wnukiem czy nie jest patriota swojego kraju, natomiast kazdy stalinista jest oszolomem.

Ucz krolowa rzadzic Australia na wzor stalinowski, a od Rosji uprzejme prosze wreszcie sie odp@rdolic.
                                          • herr7 Re: No prosze, a nie mowilem... 28.04.13, 18:07
                                            no widzisz, za Stalina to twoi przodkowie walczyli i byli przez to kimś. A ty za Putina jesteś jedynie ludzkim gównem, żeby nie powiedzieć kanalią. Kompletny upadek.
                                            • romrus Re: No prosze, a nie mowilem... 28.04.13, 18:17
                                              herr7 napisał:
                                              > no widzisz, za Stalina to twoi przodkowie walczyli i byli przez to kimś.

Moi pzodkowie, palancie, walczyli jeszcze za Iwana Grozniego i juz byli kims, i od tam tej pory przy kazdym rezimie byli kims. Moj rod tak juz ma.

>A ty za Putina jesteś jedynie ludzkim gównem, żeby nie powiedzieć kanalią. Kompletny upadek.

Czytaj swoi mantry kanguram, nieudaczniku.
                                              Wyleczyc twoja frustracje raczej juz sie nie uda.
                                              • herr7 Re: No prosze, a nie mowilem... 28.04.13, 18:23
                                                Twoi przodkowie mogli być kimś. Temu nie przeczę. Ale ty jesteś ludzkim gównem i temu zaprzeczyć się nie da. To jest upadek.
                                                • romrus Re: Koniec. Ze swirami nie diskutuje. 28.04.13, 18:28
                                                  herr7 napisał:

> Twoi przodkowie mogli być kimś. Temu nie przeczę. Ale ty jesteś ludzkim gównem
                                                  > i temu zaprzeczyć się nie da. To jest upadek.
                      • mara571 Re: Taak putin słaby, inni radzą sobie świetnie? 28.04.13, 12:33
                        a gdzie pisze, ze inni sa silni?
                        Rzecz w tym, ze rosyjskie elity, czytaj oligarchowie upasieni na kradziezy majatku narodowego Rosjan i silowniki walcza ze soba.
                        Putin musi zawierac ciagle kompromisy i na razie jest politykiem, na ktorego moga sie zgodzic obydwie strony i spora czesc narodu tez bedzie zadowolona. Pierwszy wiekszy kryzys to zakonczy.
                        Jako silny czlowiek Putin moze wystepowac wobec innych, slabszych ekonomicznie krajow i dyktowac warunki. To nie jest trudne, bo we wszystkich ex-demoludach moskiewska agentura ma ciagle duze wplywy.
                        • eva15 Re: Taak putin słaby, inni radzą sobie świetnie? 28.04.13, 13:16
                          Ech te twoje eureki...
                          Wielkie todoprawdy odkrycie, że własną wolę można narzucać jedynie słabszym a nie silniejszym od nas samych. Dokładnie ten sam schemat jest na Zachodzie, tu też nikt nie podskakuje silniejszym.
                          • mara571 Re: Taak putin słaby, inni radzą sobie świetnie? 28.04.13, 13:25
                            zdarza sie.
                            I nikt nikomu w rewanzu nie odcina dostaw gazu lub ropy, albo podwyzsza cen surowcow.
                            Ciekawe, ze nie kwestionujesz pierwszej czesci wypowiedzi.
                            • eva15 Re: Taak putin słaby, inni radzą sobie świetnie? 28.04.13, 13:29
                              Nie wiem, komu Rosja odcięła gaz. Nie czytuję najwyraźniej tego maistreamu co ty.
                        • herr7 Putin jest słaby, ale nie dlatego, że musi 28.04.13, 14:01
                          zawierać kompromisy. To jest w polityce rzecz normalna. Putin jest słaby, gdyż jest słaby moralnie i intelektualnie. I ma awersję do nauki i wiedzy. Zresztą jest to taki królik, którego z kapelusza wyjął Borys Bierezowski. On miał zadanie zapewnić bezkarność jelcynowskiej familii oraz zapewnić jej stan posiadania. Do tego celu go wynajęto. Ale on się dość szybko urwał ze sznurka, tyle że oparł swoją władzę jedynie o spryt, cynizm i brak zasad. To daje możliwość żeby lawirować w polityce, ale nie żeby dokonać przełomu w państwie. To co zresztą uderza odkąd objął ponownie prezydenturę - on chce być prezydentem możliwie do końca życia, ale Rosjanie jeszcze się nie dowiedzieli dlaczego się tak zamierza trudzić?
                          • igor_uk herr. 28.04.13, 15:06
                            Czy spuszczasz sie za kazdym razem,jak cos piszesz o "slabym" Putinie?

p.s. Nie powtarzaj glupot Bieriezowskiego.Putin byl czlowiekiem KGB i to FSB go wynioslo na szczyty wladzy.Z tym na Zachodzie nie myla sie. Ale takie zakompleksione przyglupy,powtarzaja w kolko glupoty,o ktorych nic nie wie.Kiedys zamiescilem na forum video z przemowieniem Putina na spotkaniu z FSB.Czy domyszlasz sie o czym tam on mowil?
                            • herr7 nie to ty się spuszczasz 28.04.13, 15:16
                              gdy piszesz o "silnym" Putinie. Z KGB to go wyrzucono za brak wyników. A do FSB trafił gdyż taka była wola "familii". W każdym razie nie zawdzięcza swojego stanowiska jakimś osiągnięciom, gdyż nigdy ich nie miał.
    • kylax1 Ale jedno jest ważne: 27.04.13, 16:29
      image.bayimg.com/paahhaacj.jpg
      • 5magna Re: Ale jedno jest ważne: 28.04.13, 14:07
        Slowly but surely. Pomalu,pomalu moze Putin wydusi cala ta zaraze i oczysci Rosje z gowna....
        • herr7 czyli oczyści Rosję z samego siebie? 28.04.13, 14:48
          Przecież to jest krew z krwi, kość z kości tejże elity. Dlaczego miałby zwalczać to do czego sam należy? Czyżby miał nim powodować jakiś idealizm?
          • 5magna Re: czyli oczyści Rosję z samego siebie? 28.04.13, 18:21
            Just wait and see. Juz duzo oczyscil a to tylko poczatek. Czym wiecej "demokratyczny" swiat wrzeszczy tym lepiej to czyszczenie idzie....
            • herr7 Re: czyli oczyści Rosję z samego siebie? 28.04.13, 18:40
              Bez przesady. Tu nie chodzi o nic innego, jak o legalizację na Zachodzie zagrabionego w Rosji bogactwa. Z tym są ostatnio problemy, gdyż Zachód każe sobie za to płacić niezły "otkat". Ale rosyjska elita jest nawykła do płacenia "otkatów". Zresztą nie ma wyboru, jak chce ukradzione bogactwo trzymać na Zachodzie. Twierdzenie, że Putin to taki Konrad Wallenrod jelcynowskiej elity i zmierza do jej zguby jest brednią do kwadratu. Jeżeli coś się w Rosji zmieniło to jedynie to, że Putin nawet nie udaje o co mu chodzi. A chodzi mu jedynie o utrzymanie władzy i przywilejów dla rządzącej Rosją kasty.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka