Dodaj do ulubionych

Niech Forum Swiat wreszcie stanie sie normalne.

30.04.13, 14:38

Wylewanie swoich kompleksow, pomylek zyciowych i wlasnej niezaradnosci na FS jest zalosnym i smutnym porwierdzeniem doli emigranta niedorajdy.

Czym kierowales sie "palancie" jeden z drugim wybierajac kraj osiedlenia? Sprawdziles wszystko to co nalezalo zanim "ruszyles" w droge?

Nie mowcie mi, ze cos tam sie zmienilo. Za kazdym panstwem docelowym stala polityczna tradycja i konstytucja oraz obyczajowosc i historia. Wiedziales o tym wszystkim emigrancie? Nie sadze. Wlazles w nowa rzeczywistosc w ciemno i z radosci prawie w majtochy zrobiles.
Reflekse przyszly pozniej.

Czy nie latwiej i bardziej z pozytkem dla wlasnego zdrowia nie jest zaakceptowac rzeczywistosc? Walczysz? Pytam sie czym i kim? Czy to nie jest czasem walka z wlasnymi mrzonkami i niezrealizowanymi planami?

Pomysl emigrancie przed napisaniem kolejnych glupot. Niech nienawisc nie przyslania rozumu.

Mowie co widze.

Obserwuj wątek
    • aritmus Cholernie ciekawy watek. 30.04.13, 15:22
      Oderwanie od wielkiej polityki, bomb i problemow z gazem. Spiesze sie do pracy, ale wroce.
      • 5magna Re: Cholernie ciekawy watek. 30.04.13, 15:46
        Uwarzaj bo mozesz nie wrocic....

www.youtube.com/watch?v=ogCXqACi4ac
        • kaszebe12 Re: Cholernie ciekawy watek. 30.04.13, 16:07
          -Oj , przeczuwam burze...
          • elka-sulzer Re: Mowie co widze 30.04.13, 16:25
            a widze .... prawdziwego LEMINGA!
            Jak myslisz lemingu, te tradycje, prawa .... to z nieba spadly, czy moze ludzie, nie tacy jak ty, mieli z tym czys so czynienia?

Kiedy prawa sa jawnie lamane ty bedziesz stal z czapka w reku? Czy moze ruszysz dupskiem i praw bronil bedziesz?

leming napisal:
            Wylewanie swoich kompleksow, pomylek zyciowych i wlasnej niezaradnosci na FS jest zalosnym i smutnym porwierdzeniem doli emigranta niedorajdy.

Czym kierowales sie "palancie" jeden z drugim wybierajac kraj osiedlenia? Sprawdziles wszystko to co nalezalo zanim "ruszyles" w droge?

Nie mowcie mi, ze cos tam sie zmienilo. Za kazdym panstwem docelowym stala polityczna tradycja i konstytucja oraz obyczajowosc i historia. Wiedziales o tym wszystkim emigrancie? Nie sadze. Wlazles w nowa rzeczywistosc w ciemno i z radosci prawie w majtochy zrobiles.
            Reflekse przyszly pozniej.

Czy nie latwiej i bardziej z pozytkem dla wlasnego zdrowia nie jest zaakceptowac rzeczywistosc? Walczysz? Pytam sie czym i kim? Czy to nie jest czasem walka z wlasnymi mrzonkami i niezrealizowanymi planami?

Pomysl emigrancie przed napisaniem kolejnych glupot. Niech nienawisc nie przyslania rozumu.

Mowie co widze.
            • igor_uk Elka. 30.04.13, 23:32
              Ale gosc ma racje.Atmosfera na forum jest nie doprzyjecia.
              Nie czepiaj sie slow,wazniejsze sa intencje.
              • aritmus Elka ma od kilku dni zespol napiecia. 30.04.13, 23:51
                Egzystuje poza rzeczywistoscia. Kaszle, gryzie i pluje na wszystko co nie jest zgodne z jej wyobrazeniem.

Pewnia, ze facet ma racje. To, co sie dzieje jest niemoralne i oderwane od rzeczywistosci.
                • eva15 A ty pewnie masz zespół braku napięcia 01.05.13, 00:15
                  A ty pewnie masz ostry zespół braku napięcia:-)))

Na to jest pigułka, ale niestety szkodliwa - może powodować silne nadciśnienie i w rezultacie zawał lub udar, zwłaszcza w starszym wieku. No ale w młodym jest niepotrzebna:-)))

Masz dylemat i projektujesz go na Elkę:-)
                  • aritmus Zgadlas. U mnie braku zespolu napiecia nerwowego. 01.05.13, 02:54
                    A teraz siadz w wygodnym fotelu z nogami uniesionymi do gory. Zlikwiduj wszystkie zrodla halasu i wlacz cicha muzyke, ktora lubisz. Zatrzymaj wzrok na przedmiocie ktory najbardziej lubisz z wyjatkiem penisa.
    • polski_francuz Forum a emigracja 30.04.13, 16:48
      Forum upadlo, ale nie z powodu emeigrantow ale z powodu niskiej jakosci wpisow. I, jak osobiscie sadze, z powodu braku moderatora z ambicja dal forum.

Jesli o emeigracje chodzi, to powtorze moze opinie kolegi Wlocha, ktory mi powiedzial (a Wlosi rozumieja cos z emigracji) ze w najlepszym wypadku drugie pokolenie sie integruje.

Po zastanowieniu, i przypomniawszy sobie ksiazki Mario Puzo, to chyba dopiero trzecie pokolenie nie daje sie od otoczenia odroznic.

Brak integracji znaczy stres i cisnienie z zewnatrz i czesto, gesto alienacja od otoczenia.

PF
      • tojabogdan europejskość i lokalny partiotyzm 30.04.13, 20:43
        takie problemy,na szczęście, już należą do historii. Bądź są w zaniku.
        Szczególnie w obrębie naszego kontynentu. Co nie znaczy, że można i powinno się identyfikować i utożsamiać z określonym miejscem, w którym się aktualnie żyje.
        Poza tym narzekania na forum jest śmieszne.
        Przecież forum to my,wszyscy tu się wypowiadający. Istnieją setki, tysiące nawet miejsc, gdzie można się wypowiadać.
      • malkontent6 Re: Forum a emigracja 30.04.13, 21:00
        polski_francuz napisał:

> Po zastanowieniu, i przypomniawszy sobie ksiazki Mario Puzo, to chyba dopiero t
        > rzecie pokolenie nie daje sie od otoczenia odroznic.

Tak być może było w czasach, gdy rozgrywała się akcja "Ojca chrzestnego". Teraz gdy obserwuję dzieci Polaków urodzone w USA, w tym moją córkę, to widzę, że pierwsze pokolenie urodzone lub wychowane tutaj nie odróżnia się od otoczenia. Podobnie jest z młodymi Rosjanami.

Trochę inaczej jest z Latynosami i imigrantami z Azji.
    • aritmus Re: Niech Forum Swiat wreszcie stanie sie normaln 30.04.13, 23:10
      Moze zaczne od tego. Jestem wdzieczy, ze pozwolono mnie i mojej rodzinie osiedlic sie w tym wlasnie kraju, o ktorym marzylem. Poczatki jak u kazdego - start od zera. Z kazdym miesiacem, rokiem bylismy o stopien wyzej. Pracowalismy, a dzieci uczyly se w szlole sredniej, a pozniej na Uniwersytecie. Znalazlem grono znajomych. Z jedymi gralem w hokeja, z innymi jezdzilem na narty i ryby. Mialem i mam waskie grono znajomych Polakow, ale generalnie jestem otwarty na sasiadow, a ci, w wiekszosci Europejczycy, pochodza z roznych nacji. Po latach otworzylem swoj wlasny biznes, ktory calkiem niezle sie kreci.

Nigdy nie narzekalem. Od momentu postawienia stopy w nowym kraju zaakceptowalem go takim jakim byl i jakim jest.

Czy zrealizowalem swoje marzenia? Zdecydowanie tak i dlatego jestem spelnionym emigrantem. Dodam jeszcze slowko. Oczywistem jest, ze nie wszystko jest tu idealne, ale sa okreslone i ustalone metody, ktorymi probuje zainteresowac odpowiednie instytucje i osoby.

I wiecie co jeszcze powiem - ten nowy kraj to moj dom. Czasami nostalgia troche mocniej daje znac i wowczas odwiedzam kraj z ktorego wyjechalem. Tam sa groby bliskich, tam przyszedlem na swiat, bo tam Ojczyzna, ktora urodzila.

• mistrz10020 Re: Niech Forum Swiat wreszcie stanie sie normaln 30.04.13, 23:11
      allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=25687858
    • igor_uk Obydwu rekami za! 30.04.13, 23:28
      Moze gruba kreska oddzielimy wszystko,co bylo wczesniej?
      • aritmus Jestem za. 30.04.13, 23:55
        Dosc prowokacji, dosc obrazania i koniec pyskowek. Swiat jest piekny, piekne sa obyczaje tylko czasami zapominamy, ze innych to moze boli.

Gruba kreska.
        • swiblowo A ja przeciw! 01.05.13, 00:54
          W koncu jest demokracja, no nie?
          Chce, zeby byly pyskowki, wyzwiska, swiat jest paskudny a obyczaje ochydne i nie zapominajmy o tym!
    • borrka Zgola falszywa teza. 01.05.13, 01:31
      Na forum jest stosunkowo duzo osob, ktorym niezle sie w zyciu udalo i w dalszym ciagu przyzwoicie sie wiedzie.
      Laczy je nie tyle emigracja, co nadmiar czasu, badz praca przy komputerze.
      Forum idealnie odpreza w pracy typu sluchawki na uszach, myszka w reku, monitory przed oczyma.

Problemy zwiazane z trafnosciami zyciowych wyborow sa na piatym planie.

Tylko glupi i bardzo glupi, stwierdzi, ze wszystko zawsze wychodzi mu, jak chce, ale nikt nie obiecywal zyciowej "optymalizacji".
      Wazne jest jedno:
      The show must go on !
      • eva15 Re: Zgola falszywa teza. 01.05.13, 01:38
        borrka napisał:

> Na forum jest stosunkowo duzo osob, ktorym niezle sie w zyciu udalo i w dalszym
        > ciagu przyzwoicie sie wiedzie.

Ty, borrcia obok dowcipu miewasz przebłyski realu. Z to cię lubię, bo mimo ..., no wiesz czego, odstajesz od normy:-) Normą tego forum jest lobotomia do kwadratu:-))) Co właśnie wykazał kolejny orzełek - autor wątku.
        • aritmus Zanim ten czlowiek sie tu zjawil ty juz tu bylas. 01.05.13, 03:10
          Nie wiemy czy przyczyna antypolskosci byl zabieg lobotomii czy tez bura suka bylas juz przed nim.

Ty tego FS wrecz nienawidzisz i dlatego leczysz swoja traume po rosyjskich przodkach wlasnie w tym miejscu.

Kazdego gnido antypolska obrazasz, kazdego. Wyjdz bez smrodu.
    • tytus_staropolski Pani ewa kazde forum sprowadzi do gnojownika. 01.05.13, 03:22
      Napisala: Normą tego forum jest lobotomia do kwadratu:-))) Co właśnie wykazał kolejny orzełek - autor wątku.

Ile chamstwa i zlej woli w tych kilku slowach. Jak mozna napisac o kims, kogo sie nie zna.

Chlapanie gnojem, wylewanie na tym forum pomyj jest zamierzone i celowe. To nie my, to Pani ma psychiczne odchylki. Rynsztok jest odpowiednim forum dla Pani.
      • fan.idiotow Ona ma rosyjskie kwity. 01.05.13, 03:29
        Ma rownież zadanie tu do spełnienia. Poźniej URSi,
      • borrka Effcia perlą komsomolu. 01.05.13, 09:05
        Posty Effci zawsze wywoluja wielkie zainteresowanie i choc z reguly sie z nimi nie zgadzam, jeden aspekt effcinej "publicystyki"jest bezsprzecznie trafiony w dziesiatke:
        walka z ideologia TINA.
        Effcia wyciaga bledne wnioski z trafnych obserwacji, ale to inna sprawa.
        Natomiast polemika z nią jest kreatywna.

Nie to, ze Effci bronie - sama sobie poradzi, ale oczekiwalbym bardziej przekonywujacej argumentacji, a nie inwektyw.
        Jesli juz, to zlosliwosci, a nie chamstwa.
        Takze, moze Effcia jest swoista krwawą damą na Czachcicach, ale to na Jej plus i na plus forum.
        Takie "imago" :))

PS. Ale pean Ci zapodalem, Effciu :)))
    • amg10 desancie78, musisz sie wyrazac jasniej 01.05.13, 04:10
      Bo sadze, ze nikt naprawde nie wie co dla ciebie jest "normalnym forum".

Fora internetowe sa b. rozne. Ale kazde jest wypadkowa jego uczestnikow.

Jesli FS nie podoba ci sie to zawsze mozesz sie spakowac i wyniesc sie stad gdzies np. na koniec swiata.

A jesli FS ci sie podoba tylko nie jego uczestnicy to musialbys wymienic jego uczestnikow na innych. Moze to byc b.trudne zadanie. Ale ty mozesz miec jakis pomysl jak dobierac uczestnikow tego forum. Masz wiec ten pomysl ??
      • 5magna Re: desancie78, musisz sie wyrazac jasniej 01.05.13, 05:36
        "Normalne" jest takie co im pasuje....
    • zeitgeist2010 moglbys podac przyklad 01.05.13, 10:29
      desant78 napisał(a):

> Wylewanie swoich kompleksow, pomylek zyciowych i wlasnej niezaradnosci na FS jest zalosnym i smutnym porwierdzeniem doli emigranta niedorajdy.
      >
      > Czym kierowales sie "palancie" jeden z drugim wybierajac kraj osiedlenia? Spraw
      > dziles wszystko to co nalezalo zanim "ruszyles" w droge?
      >
      > Nie mowcie mi, ze cos tam sie zmienilo. Za kazdym panstwem docelowym stala poli
      > tyczna tradycja i konstytucja oraz obyczajowosc i historia. Wiedziales o tym wszystkim emigrancie? Nie sadze. Wlazles w nowa rzeczywistosc w ciemno i z radosci prawie w majtochy zrobiles.
      > Reflekse przyszly pozniej.
      >
      > Czy nie latwiej i bardziej z pozytkem dla wlasnego zdrowia nie jest zaakceptowac rzeczywistosc? Walczysz? Pytam sie czym i kim? Czy to nie jest czasem walka z wlasnymi mrzonkami i niezrealizowanymi planami?
      > Pomysl emigrancie przed napisaniem kolejnych glupot. Niech nienawisc nie przyslania rozumu.
      >
      > Mowie co widze.

albo jakis nick reprezentujacy to zjawisko o ktorym mowisz?

• zeitgeist2010 Wiele jest cech dobrego forum 01.05.13, 10:47
      Powinno zawierac: pluralizm uczestnikow (doswiadczenia z roznych krajow i kultur), roznorodnosc tematow i opinii, balans miedzy doswiadczeniami z rzeczywistosci a
      „mądroscią internetową „ (mam tu glownie na mysli tych natchnionych teoriami spiskow dziejowych)

Dobre forum moze sie obyc bez wulgarnosci, trollow, walkowania w nieskonczonosc tych samych tematow, nadmiaru propagandy, ilosciowej dominacji jakiegos samozwanczego „ober-forumowicza”.

----------------------------------------
      „Katalonia to panstwo a klub piłkarski Barcelona to jego armia” / Bobby Robson, angielski trener
    • 1blueelvic To straszne, Pani ewa tutaj tez, ... 01.05.13, 15:09
      a ja jestem uczulony na siersc gryzoni. Przepraszam, wychodze.
    • melord desant swirow nie pozwala 02.05.13, 15:24
      by forum stalo sie normalne...od lat
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka