Dodaj do ulubionych

Czy łatwiej będzie latać do USA?

IP: *.dsl.chcgil.ameritech.net 26.07.04, 19:51
Prubowalem juz dwa razy sciagnac szwagra do Stanow aby pomogl mi w budowie
deck-a i remoncie basement-u, motherfu...rs z pod Wawelu nie dali mu wizy.
Znacie tek kawal jak wychodzi konsul przed konsulat i krzyczy do ludzi tam
zgromadzonuch. "Wize was wize!"
Na przyjazd zony i coreczki tez czekalem trzy lata. Pani w okienku na
Stolarskiej powiedziala mi ze pan konsul nie rozmawia z "nie-obywatelami"
Jest tutaj takie powiedzenie "Who said life was easy?" oraz "Life is brutal
i full of zasadzkas."
Wracajac do tematu, nie wiecie jak zalatwic szwagrowi wize? Chlopak by sobie
cos zarobil....
Obserwuj wątek
    • Gość: polonus Re: Czy łatwiej będzie latać do USA? IP: *.dsl.chcgil.ameritech.net 26.07.04, 19:58
      hej! zapomnialem wam powiedziec. Bylem niedawno na Jackowie, to miejsce z roku
      na rok idzie "south" i to big time-south! Widzialem tam naszych "kochanych" bum-
      ow. Jeden z nich trzymal sie za serduszko, chyba mu smirnof nie
      posmakowal. :-( Takich skurwieli to pan konsul puszcza ale normalnych
      ludzi, ktorzy chca cos w zyciu osiagnac, to nie.
      • Gość: piotr Re: Czy łatwiej będzie latać do USA? IP: *.dyn.optonline.net 26.07.04, 20:06
        kim jestes ty? zdania po polsku nie potrafisz wypowiedziec bez wtracenia slow
        po angielsku .Obstawiam ,ze nie umiesz mowic po angielsku ani po polsku a
        slowa ,ktorymi sie poslugujesz sa jedynymi ,ktore znasz.Takich jak ty
        niedouczonych za granica nie brakuje.
        • Gość: . Czy tobie gorzej? Sznaps zaszkodzil? Mnie sie te IP: *.range81-156.btcentralplus.com 26.07.04, 20:20
          jego wtrety anglojezyczne podobaja, dodaja " lokalnego kolorytu" wypowiedzi. O
          co zaklad, ze gosc i angielskim, i polskim niezle wlada?
          Wiesz, co my mowimu o tych "wielce wyuczonych" Polakach w UK? Know-all (jakby:
          wszystkie rozumy pozjadal), a gowno potrafi. Jasne, wsciekaj sie, wsciekaj -
          jestem Anglikiem-slawista i celowo zniewazam twa dumna i chorobliwie
          przewrazliwiona nacje.I - jak sadze - takze pierunsko zawistna nacje...
          • Gość: Homer J know IT all IP: 208.247.54.* 26.07.04, 20:33
            • Gość: . Nie: PO ANGIELSKU rzeczownik: "Know-all" i "Know- IP: *.range81-156.btcentralplus.com 26.07.04, 21:10
              alls" (pl) - kolokwializm, Hrabio Wal Go Deska! Polak Anglika angielskiego
              uczy - Gazeta mi tu swiatkiem!!!
              • Gość: Homer J GW swiatkiem ze jestes Polaczkiem ktory nie slyszy IP: 208.247.54.* 26.07.04, 21:24
                ..IT jak ludzie mowia "know it all", ha ha ha, jak dlugo tam jestes, tydzien?
                dwa?
                • Gość: loco taaa, i w dodatku boi się przedstawic, bo... IP: *.chello.pl 26.07.04, 22:03
                  sam juz nie wie jak sie nazywa, tan nasz slawista-amfetaminista...
                  • Gość: . Tylko weed. Ty tez sie nie przedstawiles, synku IP: *.range81-156.btcentralplus.com 26.07.04, 22:10
                    • Gość: loco nie mów do mnie synku, cioto,nie jestes moim ojcem IP: *.chello.pl 26.07.04, 22:28
                      chodzilo mi o ksywke, bo przeciez nikt tu sie z imienia i nazwiska nie
                      przedstawia, ale ty oczywiscie w swej ignorancji nawet tego nie zauwazyles
                      • Gość: . JESTESCIE WSZYSCY POLISH KNOW-ALLS !!! IP: *.range81-156.btcentralplus.com 27.07.04, 02:26
                        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=14463383

ZAROZUMIALE GNOJE, KTORE NAWET NIE POTRAFIA POWIEDZIEC "PRZEPRASZAM,NASZA WINA,
                        NIE WIEDZIELISMY, ZE ANGIELSKI ROZNI SIE OD ANGLO-AMERYKANSKIEGO"
                • Gość: . Od urodzenia. Z glupim nie gadam. Czekam na IP: *.range81-156.btcentralplus.com 26.07.04, 22:07
                  glos tlumaczy.
                  • Gość: gizmo jeszcze troche i namierzymy twoj komp, kolego... IP: *.chello.pl 26.07.04, 22:37
                  • Gość: loco Zawsze tak konczysz, gdy ci argumentow brakuje?! IP: *.chello.pl 26.07.04, 22:59
                    Z czego ty ten niby-doktorat robiles, z pieprzenia głupot, bo na razie sie tu
                    niczym nie popisałes?!
                    Żona polka, od 10 lat - prawą czy lewą rękę tak nazywasz? (pewnie juz ci sie
                    odciski palcow zacierają)
                  • Gość: bart Moze byc tak i tak... IP: *.trlabs.ualberta.ca 26.07.04, 23:06
                    know-all i know-it-all. Nie czepiajcie sie czlowieka jak nie wiecie. Tlumaczem
                    nie jestem, ale mieszkam od wielu lat na "zgnilym" zachodzie.
          • Gość: polonus Re: Czy tobie gorzej? Sznaps zaszkodzil? Mnie sie IP: *.dsl.chcgil.ameritech.net 26.07.04, 21:00
            know it all my fucking ass! jak bym "know it all" jak ty to okresliles, to nie
            bylo by mnie tutaj, pytajac cie dupku jak szwagra sciagnac.
            • Gość: Homer J Re: Czy tobie gorzej? Sznaps zaszkodzil? Mnie sie IP: 208.247.54.* 26.07.04, 21:03
              "know all" not "know it all" according to the cheese dick.
            • Gość: . To co wyzej , dupku: to RZECZOWNIK, nie zdanie! IP: *.range81-156.btcentralplus.com 26.07.04, 21:12
              Moze po polsku by bylo "mundrek". zawsze wiedzialem, ze Amerykanie nie mowia PO
              ANGIELSKU, zadna nowina. Osmieszaj sie dalej.
              • Gość: Homer J You don't know squat: "Know All" is IP: 208.247.54.* 26.07.04, 21:20
                ..in-F..ing-correct. You ain't no Limey, you're a stinking Polak. I'll teach
                you some english!!!!!!!!!
                Ha Ha Ha, don't try to pull this shit on me KNOW IT AL, IT asshole, IT, IT, IT
                ha ha ha ha !!!!!!!!!!
                • Gość: . Know-all and Know-alls.Moze nie w USA, gdzie macie IP: *.range81-156.btcentralplus.com 26.07.04, 22:08
                  "Labor" i inne bledy ortograficzne
                  • Gość: Homer J Dalej sie upierasz? Zajrzyj do slownika...... IP: 208.247.54.* 26.07.04, 22:23
                    .....jestes POLAKIEM !!!!!! i poza tym niedawno co do Anglii zes sie
                    przeprowadzil !!!!! Ha ha ha ha..
                    • Gość: prawdziwy 007 Re: Dalej sie upierasz? Zajrzyj do slownika...... IP: *.dsl.chcgil.ameritech.net 26.07.04, 22:28
                      Homer, chlopie daj se ciulu dupy. Jezdzisz po lewej stronie i od tego know all
                      ci sie w glowie popie...lo. Know all czy know nothing, who the fuck
                      cares...certainly I dont.
                      • Gość: Homer J Re: Dalej sie upierasz? Zajrzyj do slownika...... IP: 208.247.54.* 26.07.04, 22:33
                        po lewej stonie? to twoa matka mi po lewej stronie ssie.
                        • Gość: 007 Re: Dalej sie upierasz? Zajrzyj do slownika...... IP: *.dsl.chcgil.ameritech.net 26.07.04, 22:36
                          jak ona moze ci ssac kiedy po pierwsze ma jeszcze zeby, a po drugie to twoj
                          czlonek odchyla sie w prawo, fuck it! U probably don't even have a dick. Ty
                          bytyjska CIOTO!
                          • Gość: Homer J Let's get this straight. IP: 208.247.54.* 26.07.04, 22:41
                            Brytyjska ciota to ten drugi, ja jestem Homer J, nuclear safety technician from
                            Springfield USA.
                            Przebaczam ci bo chyba nie do mnie pisales.

Peace. Love and recycle.
                            • Gość: 007 Re: Let's get this straight. IP: *.dsl.chcgil.ameritech.net 26.07.04, 22:43
                              hey! sorry bud, didn't mean to offend you....
                              • Gość: Homer J Re: Let's get this straight. IP: 208.247.54.* 26.07.04, 22:47
                                No problemo, neighborino !!!
                    • Gość: . DO POLSKICH PRYMITYWOW Z USA IP: *.range81-156.btcentralplus.com 27.07.04, 02:01
                      Culchie, gurrier, yob etc. - tego tez nie ma na waszym ...hahahaha!!!..."side-
                      walk" czy jak sie to po waszemu pisze. Jestem Anglikiem, jak nasz konsul w
                      Warszawie (tez zna swietnie polski i na tym forum bywa) mam dobra zabawe z
                      polskiego chamstwa, polskiej arogancji i polskiego nieuctwa, niewiedzy, ze
                      istnieja wyrazenia potoczne, slangowe, regionalne, zartobliwe etc, ktore rodza
                      sie kazdego roku, ulegaja zmianom i rozwojowi. Ale umysly skazone azbestem tego
                      nie pojma.
                      NB.Slownik to HISTORIA. Dobry dla Polaka na saksach, ale juz polskiemu
                      tlumaczowi literatury nie starczy. To co, ze u Doroszewskiego nie ma
                      slowa "ziomal", ale ono istnieje i kazdy Polak wie,co znaczy. I tak samo jest z
                      angielskim, za rozwoj dialektu amerykanskiego nie recze.
                    • Gość: . WLASNIE , MORON, ZAJRZALEM DO SLOWNIKA:LINK IP: *.range81-156.btcentralplus.com 27.07.04, 02:06
                      www.freesearch.co.uk/dictionary/know-all
                      No i czy ci nie wstyd, tumanie?
                      • Gość: Homer J Look at webster's prince limey: IP: 208.247.54.* 27.07.04, 15:52

www.m-w.com/cgi-bin/dictionary?book=Dictionary&va=know+it+all
                        now that you know that know it all is correct, when you type in "know all' it
                        tells you to look up and provides the link to "know IT all"

www.m-w.com/cgi-bin/dictionary?book=Dictionary&va=know+all
                        Sorry bud, Webster's is the authority in this matter.
                        STILL THINK YOU'RE A POLAK YOU CAN'T EVEN HABLA ENGLES.

• Gość: loco podobają Ci sie, bo jesteś ignorantem, polski jest IP: *.chello.pl 26.07.04, 21:34
            P I Ę K N Y i B O G A T Y!!! naucz sie tego, pacanie!!! i nie potrzebujemy tu
            żadnych "angolskich" zaporzyczeń.(i ty sie mienisz slawistą? - to jakies
            nieporozumienie, czyżby polska amfa wyżarła ci juz sladowe ilosci mozgu, które
            ci pozostały?).
            Moge Cie po polsku obrazic na nieskonczona ilosc sposobów, obrazac cie ciagle
            przez kilkanascie minut non-stop nie przestajac mowic i nie powtarzajac sie, co
            mozesz temu przeciwstawic - kilka wytartych jak dupa dziwki słówek, ktore juz
            na nikim nnie robia wrazenia. A moze sie spotkamy zeby to sprawdzic?
            Chcialbym sie odniesc jeszcze do tego fragmentu: "celowo zniewazam twa dumna i
            chorobliwie przewrazliwiona nacje", czy to przypadkiem nie jest jakis twoj
            kompleks i czy w rzeczywistości nie jest odwrotnie, a tak przy okazji... jak ci
            sie podobaly mistrzostwa Europy? macie super-drużyne, nie? ((wielki albion
            znowu za burtą he, he, he)
            PS: Mam wrazenie ze jednak nie do koncaznasz znaczenie niektorych słów, ktorych
            używasz
            • Gość: Homer J Re: podobają Ci sie, bo jesteś ignorantem, polski IP: 208.247.54.* 26.07.04, 21:42
              loco, facet nie denerwuj sie to taki sam Polak jak kazdy inny, nawet po
              Angielsku nie umie, a moze on gdzies z Pakistanu do UK przyjechal i uwaza sie
              za Anglika.
              • Gość: loco jestem spox : ), ale nie będzie mi tu wieśniak IP: *.chello.pl 26.07.04, 21:58
                imputował, poze tym lubie sobie podyskutowac z takimi palcem robionymi
                imbeculami
                • Gość: loco nie obrażając rolników oczywiście : ) IP: *.chello.pl 26.07.04, 22:04
            • Gość: Mariusz Gosc ,to typowy przyklad zafajdanego polaczka IP: *.qld.bigpond.net.au 26.07.04, 23:00
              Jestes koles zalosny !!! Typowy wredny i szukajacy zaczepki smierdzacy
              polaczek !!! Mowisz o anglikach ze odpadli !! jakiez to polskie !!!!! Moze
              zerkniesz na polska reprezentacje zanim zaczniesz mowic o angielskiej !!!
              Jestescie kolego taka wlasnie ancja... Nie zerkniecie na swoje podworko gdzie
              nedzia, brod i smrod..a szukacie jak by tu dogryzc innym !!!!! Smierdzicie
              lenistwem i kalem !!!! Jestescie aknaliami z ktorymi nikt nie chce miec nic
              wspolnego !!!!! Dowodem na to jest "podziekowanie ameryki: na wasza sluzalczosc
              i poddanstwo jezeli chodzi o Irak !!! Pogonili was !! dziady jedne !!!!
              Chcieliscie wjazdy bezwizowe do ameryki ??? hahahaha po co ?? zeby krasc i
              pracowac na czarno !!!!!!
          • Gość: maruda Re: Czy tobie gorzej? Sznaps zaszkodzil? Mnie sie IP: *.gdynia.mm.pl 26.07.04, 23:11
            Gość portalu: . napisał(a):

> jego wtrety anglojezyczne podobaja, dodaja " lokalnego kolorytu" wypowiedzi. O
            > co zaklad, ze gosc i angielskim, i polskim niezle wlada?

Jest więcej niż pewne, że w obu językach zaledwie duka.

• Gość: http://pamietamy.t Re: anglik hehehehe IP: *.cegs.itesm.mx 26.07.04, 23:59
            pamietamy.tripod.com
    • Gość: Homer J I co sie dziwicie...... IP: 208.247.54.* 26.07.04, 20:00
      "Zdarza się to np. osobom, które pracowały w Stanach na czarno"

to chyba tlumaczy wszystko.

I rest my case.
    • Gość: piotr Re: Czy łatwiej będzie latać do USA? IP: *.dyn.optonline.net 26.07.04, 20:00
      Bredzisz jak potluczony.chyba ta ameryka nie wyszla ci na zdrowie psychiczne a
      kasy na lekarza tez ci brakuje.
      • Gość: mlp8890 Re: Czy łatwiej będzie latać do USA? IP: *.adsl.proxad.net 26.07.04, 20:06
        Jednak Osama miial racje - a zrbil to co zrobil po obejzeniu kilku
        amerykanskich filmow - poprawnych politycznie
      • Gość: gosc Re: POLONUS IP: *.nycmny83.covad.net 26.07.04, 20:12
        stwarzaja nam problemy wlasnie przez takich burakow jak ten co zainicjowal ta
        dyskusje....prostactwa i cwaniactwa tu nie brakuje
        • Gość: polonus Re: POLONUS IP: *.dsl.chcgil.ameritech.net 26.07.04, 20:16
          hej, ublizylem ci w czyms? jezeli tak to jednoczesnie przepraszam oraz moze
          powiesz mi w czym.
        • Gość: . Eeee...HRABIA CO PSY OBRABIA !!! IP: *.range81-156.btcentralplus.com 26.07.04, 20:30
          Jak ja w was kocham, Polacy, to niedostosowanie do realnego zycia!!!
    • Gość: jan Re: Czy łatwiej będzie latać do USA? IP: *.proxy.aol.com 26.07.04, 20:12
      Gorszym skurwielem niz te bumy jestes ty,bo oni psychicznie nie wytrzymali a ty
      za dolara i swojego szwagra dalbys sobie ogoloic i nie tylko.Dosc takich
      prostakow jeset tu i nie ma miejsca na wiecej przyglupow.Szwagier w Polsce
      niech sie weznie do roboty a nie bedzie bumowal pod sklepem.
      • Gość: polonus Re: Czy łatwiej będzie latać do USA? IP: *.dsl.chcgil.ameritech.net 26.07.04, 20:19
        w kraju pracy nie ma, a szwagrowi nie tylko dam wyzywienie ale rowniez dobry
        zarobek.
    • Gość: fazi_ze_sztazi wiza dla szwagra (i nie tylko) IP: *.ipt.aol.com 26.07.04, 20:12
      wiza studencka jest rozwiazaniem.
      zadzwon pod nr 1-773-866-0111 (chicago) i popros Karoline.
      • Gość: polonus Re: wiza dla szwagra (i nie tylko) IP: *.dsl.chcgil.ameritech.net 26.07.04, 20:13
        dzieki, zadzwonie...
      • Gość: gosc Re: wiza dla szwagra (i nie tylko) IP: *.nycmny83.covad.net 26.07.04, 20:16
        nastepny cwaniak szuka zarobku, jak wyslesz takiego szwagra prostaka z I-20 do
        ambasady to sie chlopaki usmieja
        • Gość: . Nastepny do psychiatry? Czy "prostak" bo z "deck" IP: *.range81-156.btcentralplus.com 26.07.04, 20:24
          sobie poradzi? A stuknij sie ty w pusty leb i...nie podchodz pod reke Anglikom,
          to kraj DIY.
      • Gość: Homer J Re: wiza dla szwagra (i nie tylko) IP: 208.247.54.* 26.07.04, 20:25
        A czy Karolinka jest cute? A czy daje (wizy znaczy sie)? Czy ona tylko z
        goralami albo kontraktorami sie zadaje?
        • Gość: . Contractor moglby ciebie wraz z Iliada kupic... To IP: *.range81-156.btcentralplus.com 26.07.04, 20:33
          cie boli?
          • Gość: jack Re: Contractor moglby ciebie wraz z Iliada kupic. IP: *.adsl.highway.telekom.at 26.07.04, 20:34
            ??
            • Gość: . Makabryczne poczucie humoru? IP: *.range81-156.btcentralplus.com 26.07.04, 20:58
            • Gość: gosc Re: Contractor moglby ciebie wraz z Iliada kupic. IP: *.evrtwa1.dsl-verizon.net 26.07.04, 20:59
              Moja rada na wize to: Niech szwagier zmieni nazwisko na Sliwowitz i ubierze
              mycke na glowe i jeszcze beda mu sie klaniac w konsulacie.
              • Gość: Rozbawiony! Re: Contractor moglby ciebie wraz z Iliada kupic. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.04, 07:21
                Gosciu, mycki nie mozna ubrac, mozna ja wlozyc, zalozyc. Ubrac mozna twoj glupi
                leb.
                • Gość: Rozbawiony^2 Re: Contractor moglby ciebie wraz z Iliada kupic. IP: *.cs.tu-berlin.de 27.07.04, 08:51
                  a gdzie Ty ta mycke chcesz sobie wlozyc? <lol>
          • Gość: Homer J Re: Contractor moglby ciebie wraz z Iliada kupic. IP: 208.247.54.* 26.07.04, 20:35
            wracaj na dach koles czego jeszcze czas marnujesz zaraz zacznie padac i po
            robocie bedzie.

Jaka iljada? o czym ty mowisz, widac nie wiesz za wiele o American Pop Culture.
            • Gość: . Wiecej, niz ty o ANGIELSKIEJ. A Twoj Homer to IP: *.range81-156.btcentralplus.com 26.07.04, 20:57
              chyba "S"? Albo "Jr"? Jestem Anglikiem, slawista, zona Polka od 10 lat,
              doktorat i wyklady na uniwersytecie. Ale i decking tez poloze. Ze szwagrem.
              • Gość: Homer J Re: Wiecej, niz ty o ANGIELSKIEJ. A Twoj Homer to IP: 208.247.54.* 26.07.04, 21:01
                All you are is a dumb ass Polak pretending to be a Prince Limy. Who are you
                kidding? You can go to Poland and sell that shit to the people there, I ain't
                buying your BS.

Hasta La vista pendeho.
                • Gość: . Kiss my arse, moron. IP: *.range81-156.btcentralplus.com 26.07.04, 21:03
                  • Gość: Homer J Yo mamma cheesedick !!! IP: 208.247.54.* 26.07.04, 21:07
                    • Gość: . Spotty dick, prick! IP: *.range81-156.btcentralplus.com 26.07.04, 21:14
                      • Gość: Homer J "know all" ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha IP: 208.247.54.* 26.07.04, 21:22
                        you crack me up, ha ha ha ha ha ha
                        • Gość: . Dokladnie "know-all" (sig) i "know-alls" (pl) .To IP: *.range81-156.btcentralplus.com 26.07.04, 22:13
                          RZECZOWNIK, kolokwializm.Dotrze samo, czy klonica poprawic?
                          • Gość: Homer J "know IT all" (sing) "know IT alls" (pl) IP: 208.247.54.* 26.07.04, 22:27
                            .zajrzyj se do slownika Polaczku, za dlugo chyba zes tam gary w Londynie zmywal
                            i "IT" zes zgubil.
                            • anutak Re: "know IT all" (sing) "know IT alls" (pl) 26.07.04, 23:31
                              sorry, homer, ale czlowek ma racje..w UK funkcjonuje know-all...sprawdz moj
                              post z konca, tam masz kilka slownikow w ktorych to mozesz sprawdzic
                • Gość: gosc Re: Wiecej, niz ty o ANGIELSKIEJ. A Twoj Homer to IP: *.dsl.frsn02.pacbell.net 26.07.04, 21:48
                  First of all, you are just another british dumb f..., who thinks he is
                  something but actually is full of SHIT. “Jestem Anglikiem”
                  • Gość: Homer J Re: Wiecej, niz ty o ANGIELSKIEJ. A Twoj Homer to IP: 208.247.54.* 26.07.04, 21:52
                    Dude, he ain't no f...n' Brit, he's a Polak who can't even speak proper
                    English. "know all" is Freaking incorrect!!!!!!!!
                  • Gość: Englishman Re: Wiecej, niz ty o ANGIELSKIEJ. A Twoj Homer to IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.04, 00:20
                    You bist du menda. Pierwotnyje bishes sind starodawnyje fridostwa. So viele
                    grande boccacion underwidel morre belle gratuit avec Toi. Kiss meine eimpolire
                    od tylu.
              • Gość: evita Re: Wiecej, niz ty o ANGIELSKIEJ. A Twoj Homer to IP: *.pttox.lodz.pl 27.07.04, 10:39
                Czy na slawistyce w UK uczą takiego chamstwa? Po co w ogóle poszedłeś na ten
                kierunek skoro ziejesz taka pogardą i nienawiścią w stosunku do słowiańskiej
                przecież nacji? Cóż, dyplom jeszcze o niczym nie świadczy i to w żadnym kraju.
                Słoma z butów może wystawać wszędzie. Have all the English gentlemen died out?
                Hope not. But you're definitely not one of them! Z pozdrowieniami dla
                wszystkich brytyjskich znajomych, różniących się znacznie poziomem kultury i
                wychowania od... no właśnie, nawet nie wiem od kogo, bo nie miał odwagi się
                podpisać, co tylko potwierdza mój osąd.

Anglistka
      • Gość: Mieeeeetek Jak nie zalatwi wizy to choc obciagnie druta IP: 152.75.124.* 26.07.04, 21:17
    • Gość: Lulek Re: Czy łatwiej będzie latać do USA? IP: 198.170.174.* 26.07.04, 20:23
      Zaraz, zaraz. Kolega chciał ściągnąć szwagra do pracy na czarno? Wcale się
      nie dziwię, że szwagier nie może dostać wizy turystycznej. A może by tak
      zatrudnić legalnie firmę remontową? A o przestrzeganiu prawa kraju, w którym
      sie mieszka, kolega slyszał?

Fakt, Amerykanie traktują nas po świnsku, ale dajemy im do tego wiele powodów.
      Gdyby nie ci wszyscy, co jadą "turystycznie" aby sobie zarobić, to prawdziwi
      turysci jeździliby tam bez wiz i byliby bardzo grzecznie traktowani na
      lotniskach.
      • Gość: polonus Re: Czy łatwiej będzie latać do USA? IP: *.dsl.chcgil.ameritech.net 26.07.04, 20:26
        tak! masz racje ze moglbym, chociaz wolalbym dac zarobic komus z rodziny, a
        przy okazji sam chcialbym byc wlaczony w ta robote. zawsze mozna sie czegos
        nauczyc, prawda?
      • Gość: . Homeworker z rodziny to nie praca na czarno.Uwazaj IP: *.range81-156.btcentralplus.com 26.07.04, 20:28
        Zasadniczy mi sie znalazl, "firma remontowa" by zrobic decking - tez go robilem
        ze szwagrem. A czy za darmo, za piwo czy za pieniadze, to juz nasza RODZINNA
        sprawa.
        • Gość: polonus Re: Homeworker z rodziny to nie praca na czarno.U IP: *.dsl.chcgil.ameritech.net 26.07.04, 20:34
          wreszcie ktos normalny sie tutaj znalazl, dzieki.
        • Gość: Lulek Ale na wizie turystycznej nie można pracować! IP: 198.170.174.* 26.07.04, 21:49
          Wiza turystyczna jest dla takich, co chcą sobie pojechać na dwa tygodnie albo
          miesiąc, zobaczyć Statuę Wolności, Wielki Kanion Colorado, odwiedzić
          Yellowstone, wydać troche forsy na hotele i pamiątki, i wrócić do domu.
          Pomaganie szwagrowi w remoncie piwnicy i branie za to pieniędzy jako pobyt
          turystyczny się nie kwalifikuje. Dlaczego Polonus nie załatwi szwagrowi wizy
          pracowniczej jeżeli chce mu dać zarobić?

Jak już mówiłem, dajemy Amerykanom wiele powodów do traktowania nas tak, jak
          nas traktują.
          • Gość: polonus Re: Ale na wizie turystycznej nie można pracować! IP: *.dsl.chcgil.ameritech.net 26.07.04, 21:57
            Lulek, powiedz mi, jaka jest mozliwosc pzryjazdu mlodego czlowieka ktory nie ma
            obecnie pracy oraz wyzszego wyksztalcenia do Stanow na wize pracownicza.
            Odpowiem Ci, ZERO! Czy wszysko zawsze musi byc wedlug praw? Gosciu,wyciag glowe
            z piasku. Amerykanie traktowali by Polakow lepiej gdyby oni nie kradli. I sam
            wiesz ze to prawda, bo te same rzeczy co tutaj (stany) maja miejsce w Europie
            zachodniej i nie tylko.
          • Gość: BumBum Re: Nie kazdy moze sponsorowac wize pracownicza! IP: 129.81.192.* 26.07.04, 22:25
            "Lulku" wize pracownicza mozesz sponsorowac jezeli
            jestes wlascicielem firmy (poza tym ta firma
            musi jeszcze spelniac caly szereg wymogow ale
            to nie jest w tym momencie takie istotne...)!
            Nie mozesz natomiast sponsorowac nikomu wizy
            pracowniczej "prywatnie", np. szwagrowi,
            ktory ma ochote przez miesiac pomagac
            ci przy remoncie domu!

Piszesz wiec bajki, a - faktycznie - twoja
            znajomosc prawa emigracyjnego USA jest
            znikoma albo zadna!!!

P.S. Czy dajemy Amerykanom wiele powodow do traktowania
            nas tak, jak nas traktuja? Chyba nie az tak wiele!

P.S. Proste pytanie - co dla pelnej hipokryzji Hameryki moze byc
            wiekszym problemem - kilkadziesiat tysiecy nielegalnych robotnikow
            z Polski, czy KILKA MILIONOW nielegalnych z Ameryki
            Lacinskiej (a glownie Meksyku)???
    • Gość: gdzie pytac Re: Czy łatwiej będzie latać do USA? IP: *.lv.lv.cox.net 26.07.04, 20:33
      Gość portalu: polonus napisał(a):

> Prubowalem juz dwa razy sciagnac szwagra do Stanow aby pomogl mi w budowie
      > deck-a i remoncie basement-u, motherfu...rs z pod Wawelu nie dali mu wizy.
      > Znacie tek kawal jak wychodzi konsul przed konsulat i krzyczy do ludzi tam
      > zgromadzonuch. "Wize was wize!"
      > Na przyjazd zony i coreczki tez czekalem trzy lata. Pani w okienku na
      > Stolarskiej powiedziala mi ze pan konsul nie rozmawia z "nie-obywatelami"
      > Jest tutaj takie powiedzenie "Who said life was easy?" oraz "Life is brutal
      > i full of zasadzkas."
      > Wracajac do tematu, nie wiecie jak zalatwic szwagrowi wize? Chlopak by sobie
      > cos zarobil....

polonus pomyliles miejsce, nie tutaj pytaj o rade, jak sam widzisz Polak
      Polakowi pomoze, ale garba dostac. Zapytaj Rosjan, Grekow, Wegrow, Chinczykow
      czy samych Amerykanow a dostaniesz wiecej informacji i sensownych rad jak
      sprawe zalatwic. Z mojej strony uwazam ze szwagier poprostu musi podchodzic do
      wizy az do skutku, za ktoryms razem dadza, to jest w koncu tez tylko biznes i
      glownie chodzi o kase.
      • Gość: polonus Re: Czy łatwiej będzie latać do USA? IP: *.dsl.chcgil.ameritech.net 26.07.04, 20:37
        teraz widzisz jaki nasz narod jest msciwy oraz zazdrosny. nawet na zartach sie
        nie zna. od razu wyzwiska i tym podobnie....
    • Gość: Baba Jaga CHYBA NA MIOTLE IP: *.lubin.dialog.net.pl 26.07.04, 20:36
      Z turbo doładowaniem.
      • Gość: meerkat Dla Polonusa Praktycznych Porad Pare IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.04, 20:42
        Najlepiej niech szwagier zmieni nazwisko na <George.W. Bush>, wyrobi sobie
        prawko w Texasie i kupi pod kosciolem lewy numer SS. Bedzie mial darmowy
        roof,wikt i opierunek ( a nawet ochrone przed azbestem) w Bialym Domu do 20
        stycznia 2009!!! (adres 1600 Pansylvania Ave. N.W., Washington, D.C.)

Potem bedzie jednak musial wrocic do Crawford w Texasie, gdzie niestety za
        wydatki i utrzymanie rancha bedzie musial placic juz z wlasnej kieszeni.
        Ale jak mu nie wystarczy to zawsze bedzie mogl pojsc na socjal. :-)))
        • Gość: polonus Re: Dla Polonusa Praktycznych Porad Pare IP: *.dsl.chcgil.ameritech.net 26.07.04, 20:48
          meercat, trafiles w sedno....
          • Gość: real Re: Dla Meercata i Polonusa-przyszlosc szwagra. IP: *.columbuslibrary.org 26.07.04, 21:22
            Polonus- twoj szwagier moze trafic na dziekanke darmowych wczasow a meercat
            moze zaliczyc piatke pod sloikiem za namawianie do falszowania documentow.Niech
            chodzi az wychodzi.
            • Gość: polonus Re: Dla Meercata i Polonusa-przyszlosc szwagra. IP: *.dsl.chcgil.ameritech.net 26.07.04, 21:26
              Hej "real", tu nie jest zaklad karny tylko forum. Grypsowac to sobie mozesz ale
              tam zkod to piszesz. Przetlumacz to na Polski jezyk.
              Powodzenia oraz szybkiego wyjscia.....
              • Gość: real Re: Do Polonusa-przyszlosc szwagra. IP: *.columbuslibrary.org 26.07.04, 22:03
                Polonus - nie marnuj czasu na pociskanie pierdol.Lepiej wroc do szkoly i naucz
                sie polskiej pisowni. W jednym wyrazie "skad" zrobiles dwa bledy. Potrzebujesz
                tlumacza z polskiego na nasze; 10 i 5. W Chicago nie powinno byc problemu.
                • Gość: polonus Re: Do Polonusa-przyszlosc szwagra. IP: *.dsl.chcgil.ameritech.net 26.07.04, 22:12
                  Masz szczescie ze Ty skonczyles podstawowke, nie musze i nie chce uczys sie
                  polskiego, zawodowke skonczylem. A co do ciebie to myslisz ze jestes COOL
                  wladajac tym swoim jezyczkiem
                • Gość: polonus Re: Do Polonusa-przyszlosc szwagra. IP: *.dsl.chcgil.ameritech.net 26.07.04, 22:16
                  "columbuslibrary.org"
                  Widze ze type-ujesz ze stanow. Dziwne ze puszczaja tutaj recydywe.
      • maxxim DLACZEGO POLACY POZWALAJA SOBIE NA TAKIE 26.07.04, 20:56
        traktowanie. Polecieli do Iraku jeszcze przed orkiestra. A szacunku nigdy nie
        zdobywa sie merdaniem ogonkiem. Amerykanie maja 100 razy wiekszy szacunek do
        Francuzow bo ci sa uparci w tym co mowia i niezalezni we wlasnych decyzjach.
        • Gość: . Slon i sprawa polska czyli SZWAGIER A IRAK IP: *.range81-156.btcentralplus.com 26.07.04, 21:07
          Ludzie, w kazdym kraju, w kazdym narodzie ludzie mysla o tym, jak obejsc
          niewygodne przepisy, gdy to nikomu wielkiej krzywdy nie robi, a im sluzy.
          Niestety, Polacy zapisali sie do Talibow, co ani im, ani swiatu nie sluzy.
        • Gość: Eljasch S-Krakus Re: DLACZEGO POLACY POZWALAJA SOBIE NA TAKIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.04, 00:13
          Przyjdzcie na Stolarska i popatrzcie, jakie polskie dno chce otrzymac wizy do
          USA. Inteligencja z kolejkowiczow z pyska - tryska. Wiadomo, ze cwaniactwo
          goruje u tych co do obcierania dup starszym, jak tym, co dupy wioza dla
          mlodszych. Koniec z oklamywaniem Administracji USA.
          • Gość: loco możesz pomażyć, naiwniaku!!! IP: *.chello.pl 27.07.04, 00:38
            ...a jak beda dalej oszukiwać to pod ścianę i kula w łeb, co? Przeciez nie
            wolno okłamywac administracji USA, a ja mowie - srać na nich, przeciez USA sie
            juz koncza, sa na granicy faszystowskiej (czyt.korporacyjnej) dyktatury
            (przykład: wojna w Iraku), ludzie zyja w strachu i maja nadzieje, ze panstwo
            ich obroni - nic bardziej mylnego. Fasada państwa (marjonetki) bedzie mowila,
            ze ich broni, wysylajac ich na jakas nowa wojne o surowce.
            • Gość: Eljasch S-Krakus Re: możesz pomażyć, naiwniaku!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.04, 00:44
              Zapewne wizy nie otrzymales i zioniesz z tego powodu nienawiscia do
              Administracji USA. Ja i moi krajanie jestesmy od wiz do USA zwolnieni, gdyz nie
              robimy tam gnoju. Myslicie, ze za byle co, naleza Wam sie sztandary? Pokuty
              trzeba sie latami uczyc.
    • maxxim Zaraz chwileczke z Kanady za ocean???????????????? 26.07.04, 20:47
      Czy w GW analfabeci pracuja?
      To jedno a po drugie kanadyjczyk nie tylko wizy nie potzrebuje do USA ale
      rowniez nie potrzebuje paszportu.
      Wsiada w samochod i jedzie do USA czesty pare kilometrow aby np kupic benzyne i
      za polgodziny wraca.
      Trudno to porownac do sytuacji Polski.
    • Gość: Katolik Polski KAZDY TURYSTA =KRYMINALISTA IP: *.dip.t-dialin.net 26.07.04, 20:58
      Amerykanie mnie moga.Nie chce widziec Ameryki i nie chce widziec
      Amerykanow w Europie.Sami sie zniszcza tym paranoidalnym zagrozeniem.
      • Gość: meerkat A moze, klecho, cos o Holokauscie w Pd. Ameryce? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.04, 21:10
        Przypomij mi , prosze ile to dziesiatkow milionow Indian (Majow, Aztekow, itd)
        wymordowali tam bestialsko pod znakiem Krzyza i z Matka Boska w klapie
        Prawdziwi Katolicy z Hiszpanii i Portugalii???

"BO gdy ktos,prawda, alkoholik
        to wiesz, ze Polak i Katolik!
        A tak, to sie wylania
        ta kwestia zaufania"

(Nieodzalowany Marian Zalucki)
      • Gość: Kwame Ubunga Polski Katolik= Alkoholik IP: 152.75.124.* 26.07.04, 21:28
        Ty kolesiu dla Ameryki nie istniejesz. Ciebie po prostu nie ma.To nie Ameryka
        ciebie a ty Ameryke mozesz........Przy okazji zapomniales dodac "Kazdy polski
        turysta=kryminalista".Ilez mozna przyjmowac tu roofiarzy, azbesciarzy i
        szwagrow znad Wisly, ktorzy na lewo beda pomagac w basemantach i przy deck-u.
        Jaka z nich korzysc dla USA? Jedza wlasne puszki, pieniadze chowaja do
        materaca, nie placa podatkow a jak gdzie moga to cos podpierdola.Do dupy z
        takim interesem.Do tego chleja i zanieczyszczaja pobliskie parkiuryna i
        fekaliami.
        • Gość: polonus Re: Polski Katolik= Alkoholik IP: *.dsl.chcgil.ameritech.net 26.07.04, 21:35
          Kwame Ubunga, kiedy ostatnio waliles konia? To idz to zrob bo ci sperma do
          glowy uderza. Nie obrazaj mojego szwagra bo go nie znasz. Na pewno ma wiecej
          kultury niz ty sznurku, ktorym wszyscy pociagnaja. Po co ma placic podatki,
          zeby Bush mial za co prowadzic swoja bezsensowna wojne(?) Albo zeby utrzymywac
          negros i spyk-ow?
          • Gość: Icek Re: Polski Katolik= Alkoholik IP: *.dyn.optonline.net 27.07.04, 00:39
            Pewnie, ze po co ma szwagier placic podatki, albo kupowac skoro mozna ukrasc.
            Po co mieszkac samodzielnie w normalnym mieszkaniu na Jackowie, skoro mozna np.
            w czterech chlopa gnic w malym pokoiku. Po co stawiac komus wodke, skoro lepiej
            poczekac az ktos tobie postawi. Im mniej sie pieniedzy wyda tym lepiej. Glowka
            pracuje co nie?
            Ty chyba jednak naprawde jestes polonusem.
            • Gość: Loco "bo z tylu roznych drog przez zycie każdy ma prawo IP: *.chello.pl 27.07.04, 00:52
              wybrac zle" (S.Staszewski) chociazby dlatego. Nie kazdy musi lubic nudne
              mieszczanskie zycie, pracę, żonę i gromade bachorów, nie kazdy musi byc
              prawomyslny i praworzadny, bo tak jakos sie porobilo, ze na ziemi panuje pewna
              rownowaga dobra i zla, i lepiej juz byc tym złym par excellance, niz pozowac na
              dobrego...
              • Gość: Staszek Re: "bo z tylu roznych drog przez zycie każdy ma IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.04, 01:27
                Hej Loco, jestes bezbledny. Jest do dupy, bo jest do dupy. a gdyby nie bylo
                tak, to byloby tez do dupy. A dzieci, to nie "bachory", idz sie leczyc - jestes
                chory.
        • Gość: loco ale przynajmniej władzy dupy nie dajemy,jak wy tam IP: *.chello.pl 26.07.04, 22:20
          ...w wielkim bogactwie, w strachu przed utrata "raju", ktory istnieje tylko w
          TV i glowach podobnie jak ty zindoktrunowanych mentalnie ignorantów, którzy ze
          strachu przed samotnoscia, biedą, terrorystami, czy co tam sobie wymyslicie,
          bedzie robił i myślał tak jak mu każą.
          Taki np.Bush (i lobby zbrojeniowe) wydymał was a wy dalej chcecie na niego
          glosowac, chyba to lubicie, co? :)
          Zrobicie wszystko co wam byle "krawężnik" każe i jeszcze jestescie gotowi im
          dupe wylizac do czysta, zeby tylko sie do nieczego nie przyczepil. TAK TO
          WYGLADA, PANIE GŁUPIO-PRAWOMYŚLNY!
          PS: moze i jestesmy alkoholicy, ale za to trzeźwo myślący...
          • Gość: psychiatra Alkoholik TRZEZWO myslacy??? FENOMEN!!! n/t IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.04, 23:02
            • Gość: Loco Nie widze sprzecznosci... IP: *.chello.pl 27.07.04, 00:42
              alkoholik nie zawsze jest pijany, jak nie znasz tematy to sie nie wtracaj, jak
              dorosli rozmawiaja
            • Gość: Rozbawiony! Re: Alkoholik TRZEZWO myslacy??? FENOMEN!!! n/t IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.04, 07:42
              Fenomen chyba dla ciebie! Nie spotkales w zyciu faceta napitego, a
              normalniejszego od trzezwych. Ty chyba nie psychiatra jestes tylko jego
              pacjent. Obserwuj zycie.
          • Gość: angelus Re: ale przynajmniej władzy dupy nie dajemy,jak w IP: *.server.ntli.net 27.07.04, 01:07
            no to jesli jest tak w Stanach zle to po jaka cholere tam wszyscy chca jechac?
            wysmiewasz sie z sytuacji w US a spojrz co sie dzieje w Polsce,bieda az
            piszczy,Polacy mysla ze sa najmadrzejsi i caly swiat obraca sie wokol Polski,to
            glupia,zenofobiczna mentalnosc ,czas nauczyc sie pokory,wcale sie nie dziwie ze
            Amerykanie nie chca nas w swoim kraju,przeciez oni nie maja z nas zadnych
            korzysci,Polska jako kraj ma bardzo niewiele do zaoferowania,za duzy tu balagan
            gospodarczy,to my potrzebujemy US a nie odwrotnnie!
      • Gość: Staszek Re: KAZDY TURYSTA =KRYMINALISTA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.04, 00:38
        Moja zonka poleciala, murzynkowi dupy dala
        Teraz cala rodzinka pyta, dlaczego powiekszyla sie o murzynka?
        Kolezanka tez tam byla i juz sie nie samogwalcila
        Znalazla Polaka ogiera, ktory lokciami sie nie podpiera
        Zauwazyl jej dorodna chcice i wsunal sie za maci.....
        O mezu nie wspominala, bo na worku mu dawala.
        We dwie do Polski przylecialy i bogate udawaly,
        a ze swoich chlopow drwily, bo zaoceaniczne walenie dodalo im sporo sily.
    • Gość: Speedy Gonzales Latynos lepszy od szwagra IP: 152.75.124.* 26.07.04, 21:14
      Daj se spokoj ze szwagrem. Wez Latynosa-zrobi szybko, taniej od szwagra i nie
      musisz mu zalatwiac wizy. A poza tym nie bedzie pracowal po pijaku. Viva
      Mexico!
    • Gość: Speedy Gonzales Latynos lepszy od szwagra IP: 152.75.124.* 26.07.04, 21:14
      Daj se spokoj ze szwagrem. Wez Latynosa-zrobi szybko, taniej od szwagra i nie
      musisz mu zalatwiac wizy. A poza tym nie bedzie pracowal po pijaku. Viva
      Mexico!
      • Gość: Ornitolog Hej chlopaki w gore ptaki! IP: 152.75.124.* 26.07.04, 21:30
      • Gość: Kibic WISLA GOOOOOLLLLLLAAAA! IP: 152.75.124.* 26.07.04, 21:30
      • Gość: Remington Steel Naprawiam maszyny do pisania IP: 152.75.124.* 26.07.04, 21:31
      • Gość: Gumiak Galwanizacja opon i prezerwatyw-Tanio IP: 152.75.124.* 26.07.04, 21:32
    • Gość: loco Juz wiem!!! Niech sie wysle w paczce!!! ; ) IP: *.chello.pl 26.07.04, 21:40
      • Gość: polonus Re: Juz wiem!!! Niech sie wysle w paczce!!! ; ) IP: *.dsl.chcgil.ameritech.net 26.07.04, 21:43
        loco, czy to naprawde twoje nazwisko?, chyba tak bo zbyt madrze nie brzmisz....
        • Gość: loco no to sie ciesze ze nie jestem sam, a moze zrobcie IP: *.chello.pl 26.07.04, 21:51
          sobie podkop... pod oceanem, he, he, he (zarty takie nie gniewaj sie)
          a powaznie to sa dwie metody: przez Kanade, lub przez Meksyk...
    • Gość: loco qrfa, co tu sie dzieje?! Wyprzęgam stąd! IP: *.chello.pl 26.07.04, 21:45
      Pa, pa debile z tej i z tamtej strony oceanu...
    • Gość: kg Re: NAGRODA ZA IRAK! IP: *.chcg3.il.core.com 26.07.04, 21:50
      • Gość: BumBum Re: Chyba sie Polacy nie doczekaja zadnej nagrody! IP: 129.81.192.* 26.07.04, 22:35
    • Gość: Mariusz Luknij przez windol czy na kornerze stoi moj kar IP: *.qld.bigpond.net.au 26.07.04, 22:35
      tak mnie wiecej mowia polaczki po kilku tygodniach pobytu za oceanem !!!!!
      Zalosne to ale prawdziwe..... Moiac dosadniej.... One zapomnialy polski a
      angielski jeszcze nie wiedziec....i one byc analfabety..... Szlag czlowieka
      trafia jak slyszy sie takiego palanta !!!!!!!!!!!! Jestem tutaj 30 lat...
      pracuje wsrod anglikow...kontakty z polakami mam bardzo ograniczone ze wzgledu
      na miejsce w ktorym mieszkam.... ale nie mopge powiedziec ze w moim polskim ,
      ktorym nie posluguje sie nacodzien, jest chociaz odrobina akcentu
      angielskiego !!! Ufff..glupoto. glupoto !!!
      • Gość: gosc Re: Luknij przez windol czy na kornerze stoi moj IP: *.dsl.chcgil.ameritech.net 26.07.04, 22:39
        i co? i jestes jakis special bo dajesz dupy anglikom od 30 lat? a moze jezdzisz
        one wayem do jewela po shopping.
        • Gość: Mariusz Gosc ales glupi !!!!! IP: *.qld.bigpond.net.au 26.07.04, 22:52
          Pewnie masz zapijaczona morde od denaturatu czy polynu borygo frajerze !!!!
          Polaczkow nikt tutaj nie lubi..to lenie, zlodzieje, i smierdziele, cuchnace
          potem !!! Brudasy zafajdane !!! Jestes tego przykladem kutasie !!!! Wiec
          zamknij dziuba i siedz cicho... Tacy jak ty sprawiaja ze o polakach kraza
          kawaly .... "Stupid Polish" -joke's wiec daruj sobie cwelu i idz na trawe....
          Nigdy nie bedzie w waszym kraju dobrze...bieda jest czescia waszego wizerunku i
          polozenia.,.. Jestescie dnem,....agresywny narodzie !!!!
          • Gość: loco Oooo! jak łatwo sie dałes sprowokowac : ) IP: *.chello.pl 26.07.04, 23:10
            niektorzy to sie tylko po to loguja zeby nawrzucac komukolwiek i sie
            rozladowac, a ty tu od razu z grubej rury: WY, WASZ KRAJ, Jestescie
            dnem,....agresywny narodzie..., a ty kutasie gdzie sie urodziles, ze tak latwo
            ci poszlo z ta zmiana? tez masz kompleksy, mimo ze siedzisz tam 30 lat, a
            jestes tak samo glupi, jak byles 30 lat temu...
          • Gość: BumBum Re: Czy twoje chamstwo "Mariuszu" jest typowe? IP: 129.81.192.* 26.07.04, 23:35
            Mariuszu wyzywasz Polakow od leni, smierdzieli, itp.

A jak czytam twoj 'post' to musze zaraz dodac, iz
            trzeba takze uwzglednic chamstwo jakie cechuje
            niektorych Polakow na obczyznie!
            • Gość: loco Tak, typowo... polskie, ale sprzed 30 lat ; ) IP: *.chello.pl 27.07.04, 00:55
          • Gość: Polak z Polski Re: Gosc ales glupi !!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.04, 08:00
            A ty z jakiego narodu jestes, bo imie masz polskie, glabie?
        • anutak Re: KNOW-ALL ! 26.07.04, 23:13
          know-all in UK, know-it-all in USA
          www.onelook.com/?w=know-all&ls=a
          www.freesearch.co.uk/dictionary/know-all
          www.thefreedictionary.com/know-all
          zamiast sobie skakac do oczu wystarczylo to wrzucic w google
          • Gość: loco Stary, tu przeciez nie o to chodziło,nie łapiesz!? IP: *.chello.pl 26.07.04, 23:15
            • anutak Re: Stary, tu przeciez nie o to chodziło,nie łapi 26.07.04, 23:18
              teraz juz nie;) ale od tego sie to obrzucanie wyzwiskami zaczelo
              no wiec to dla tych KNOW-(IT)-ALL
              • Gość: loco Re: Stary, tu przeciez nie o to chodziło,nie łapi IP: *.chello.pl 27.07.04, 00:56
                ale sie dzialo, niezle
                a taki niewinny temat sie wydawal, ha, ha, ha
            • Gość: Homer J Re: Stary, tu przeciez nie o to chodziło,nie łapi IP: 208.247.54.* 27.07.04, 16:24
              Dokladnie.
              Gosc bez imienia nie jest zadnym anglikiem z polska zona, jest nastepnym
              polaczkiem szorujacym gary w restauracji w Londynie.
          • Gość: . POLSKIEGO TUMANA Z USA I NA TO NIE STAC!!! IP: *.range81-156.btcentralplus.com 27.07.04, 02:04
            • Gość: Homer J Know IT all IP: 208.247.54.* 27.07.04, 16:22
              Gosciu bez ksywy. Z ciebie taki Anglik jak z koziej D..... Trabka.
              I o to od poczadku chodzi, dla mnie "know all" jest nie poprawne end of the
              story.
              Przyznaj sie w koncu ze jestes POLAKIEM a nie anglikiem, chcesz sie tylko
              wykazac znajomoscia jednego zwrotu a po angielsku i tak i tak nie spikasz.
              • anutak Re: Know IT all 29.07.04, 12:33
                know-all jest poprawne, czy ci sie to podoba czy nie
                a "niepoprawne" pisze sie razem a nie oddzielnie
          • Gość: Homer J Anutak zobacz o co chodzi IP: 208.247.54.* 27.07.04, 16:32
            To jest tego Gentelmana wypowiedz:

"Jasne, wsciekaj sie, wsciekaj -
            jestem Anglikiem-slawista i celowo zniewazam twa dumna i chorobliwie
            przewrazliwiona nacje.I - jak sadze - takze pierunsko zawistna nacje..."

zaden z niego anglik, prostak z jakiegos zadupia w PL it tyle
      • Gość: loco nie, tylko sie bojsy fajtują... IP: *.chello.pl 26.07.04, 22:44
    • Gość: http://pamietamy.t Re: niech lecio do meksyku i przelezie bez problem IP: *.cegs.itesm.mx 26.07.04, 23:57
      dziura w plocie :-)
      tak jak wiekszosc meksykanow :-)

pamietamy.tripod.com
    • Gość: Staszek Wiraszka® Re: Czy łatwiej będzie latać do USA? IP: 69.158.158.* 27.07.04, 02:41
      A po co?
    • Gość: Piotr (Boston) Apel do rodakow IP: *.ne.client2.attbi.com 27.07.04, 06:24
      Chyba nie latwo bedzie zrealizowac te wspaniale zamierzenia o odprawach juz w
      Polsce. W Kanadzie robia odprawy do Stanow,
      ale po odprawie przechodzi sie oddzielnej czesci terminala dedykowanej do
      odlotow do Stanow. Kanadyjczycy podzielili terminal na dwie oddzielne czesci -
      odloty do Stanow i inne odloty.
      Terminal LOT'u jest zbyt maly, zeby go jeszcze dzielic.
      Chyba lepiej po prostu poczekac na zniesienie wiz.

I tu apel do naszych kochanych rodakow - nie przedluzajcie nielegalnie pobytow,
      nie podejmujcie nielegalnie pracy, nie popelniajcie przestepstw, a amerykanie
      chetnie zniosa nam wizy...
    • Gość: jarek-Zyd ne telus Moze dlatego ,ze chciales szwagra legalnie IP: *.fastres.net 27.07.04, 07:00
      zatrudnic, zapytaj sie misia-wydojka, on wszelkie truki zna.
    • Gość: frost Re: Czy łatwiej będzie latać do USA? IP: *.ny325.east.verizon.net 27.07.04, 07:38
      Musisz Polonus zadawac takie pytanie gdzie indziej ..bo tutaj nie znajdziesz
      pewnie odpowiedzi ktorej szukasz ..zawsze odezwa sie jakies przyglupy typu
      Homer J ..takie cwaniaczki ktore jeszcze niczego nie osiagnely w
      zyciu ..nauczyl sie taki troszkie angielskiego w szkole za pieniadze ciezko
      pracujacych rodzicow i rznie cwaniaka na calego..jest bardziej czarny niz
      muzyn ..przynajmiej taki chce byc ..a sam nie widzi jaki jest
      zalosny ....pisze "Polack"...jak w slangu ...ktos sie dziwi ze jest
      tyle "polish jokes"...to wlasnie o takich kolesiach jak Homer
      J..glupich..zazdrosnych..i plytkich
      • Gość: meerkat Boeing 767 malo uzywany sprzedamy TANIO! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.04, 08:05
        lub zamienimy na 10 000 wiz turystycznych do USA.
        Obecnie nie mamy kogo wozic do Szykagowa i tracimy kupe kasy.
        Ale jakbysmy sprzedali te wizy na wolnym rynku to mielibysmy i kupe pasazerow
        I nowiutki Boeing 777 (prosto z Everett), zeby ich pomiescic!

win-win sitation, no? ;-)))

PLL LOT
    • Gość: guy zmienić relacje z USA IP: *.zgora.dialog.net.pl 27.07.04, 11:54
      Ja wyleczyłem się z sympatii do USA.
      Trzeba twardo walczyć o swoje i tyle.
      Dupek Kwaśniewski ma zero autorytetu
      i jest dla nich nikim. Tak samo cały
      rząd złożony z postkomunistów. Amerykanie
      to ludzie interesu i trzeba zwyczajnie
      to sobie wynegocjować. Ale żeby negocjować,
      trzeba mieć jaja i autorytet, a tego
      obecny układ, rządzący i kradnący, nie ma.

Przystępując do wojny z Irakiem, należało
      sobie to i owo wynegocjować. Ale żeby negocjować,
      trzeba mieć jw. Trzeba też mieć jasno określone
      cele polityki zagranicznej i je konsekwentnie
      realizować. Nie może być tak, że najwierniejszy
      sojusznik w II wojnie światowej i sprzymierzeniec
      w NATO i operacjach wojskowych, mający ok. 10 mln
      ludzi pochodzenia polskiego w USA, jest traktowany
      w tak uwłaczający sposób. Na to się nie możemy
      zgodzić. Trzeba to mówić głośno, wyraźnie i przy
      każdej okazji. Lizanie tylnej części ciała
      do niczego sensownego nie prowadzi.

Mamy 60. rocznicę Powstania Warszawskiego.
      Znamienne jest to, jak niewiele zmienił
      się stosunek amerykańskich sfer rządowych do Polski.
      Zmieniła się kosmetyka, ale nie trzon relacji
      amerykańsko-polskich.

Praca na czarno to problem wewnętrzny USA, nie nasz.
      Niech sobie usprawniają system kontroli itp.
      To ich problem.

Polska wycieczka do Iraku w powyższym kontekście
      to kpiny.
      • Gość: meerkat Wycieczki polskich "TURYSTOW" do USA to KPINY!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.04, 16:31
    • Gość: Wojtek Petycja w sprawie WIZ!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.04, 07:48
      Nawww.petycje.pl jest petycja skeirowana do naszego rzadu o wizy, podpisujcie!!

www.petycje.pl/petycjePodglad.php?petycjeid=60
    • Gość: kierowca mandaty drogowe IP: *.rochester.rr.com 30.07.04, 20:06
      Czy ktos wie, czy za niezaplacony mandat drogowy (kategoria wykroczenie, nie
      przestepstwo) tez moga nie wpuscici ponownie do USA?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka