Dodaj do ulubionych

Dobre, kochane Stany Zjednoczone AP

• ave.duce Re: Ja - l.p. 29.07.13, 19:17
      pis-paranoik.i.schizofrenicy napisał:

> Idealizm jest wspaniały, tylko że gdyby nie takie cyniczne sukinsyny jak ja to
      > albo jeszcze mówilibyśmy po niemiecku albo już byś miała kwef na twarzy.

Żarty sobie waść robi.

> Powtórzę: Tu się kończą swobody jednostki gdzie zaczyna się interes społeczeńst
      > wa.

Społeczeństwo to zbiór jednostek.
      Kto decyduje, co jest, a co nie jest "interesem społeczeństwa"?
      Łatwo pryzchodzi niektórym zasłanianie się tym "interesem". Prosta droga do totalitaryzmu.
    • douglasmclloyd Re: Tu masz szczegóły, nawet nie dwa lata: 29.07.13, 19:47

> Godzinę milicyjną wprowadzono 13 grudnia 1981r. zniesiono 2 maja 1982r. ( wy
      > jątek stanowiła noc 24-25 XII 1981r. z powodu Pasterki - taki prezent od Jaruze
      > lskiego na gwiazdkę).
      > Początkowo obowiązywała 22.00 - 6.00 później 23.00 - 5.00.

>
      > Czyli tak na prawdę ledwie pół roku...

Całe szczęście, bo zostalibyśmy drugimi Chinami.
    • remez2 Re: Wikipedia nie zawsze prawdę Ci powie :) 29.07.13, 19:52
      Pozwól, że wyręczę się cudzym tekstem;
      mojko-2
      5 godzin temu
      Oceniono 180 razy 166
      Zyski, zyski, chciwość , zawiść - to rządzi współczesną ekonomią światową. Coraz większe zyski wielkich korporacji i banków doprowadzają do większości nieszczęść . Ekonomia światowa od dawna nie jest zrównoważona ,a firmy stały się zbyt wielkie i zbyt chciwe. Kilka procent ludzkości posiada w swoich rekach większość zasobów całej gospodarki światowej i mają niepohamowany apetyt na jeszcze więcej zysków. W związku z tym tworzą sztuczne zapotrzebowanie na całkowicie zbędne rzeczy czyli kolejne modele jeansów, koszulek, telefonów, telewizorów ( każdy może wstawić co mu tylko przyjdzie do głowy).
      Przy okazji kolejnej tragicznej katastrofy w którejś z fabryk produkującej koszulki, spodnie, maty.... , jakiś usłużny dziennikarzyna napisze , że to wina konsumentów, bo gdyby jeansy były droższe o 0,001 $ , korporacje mogłyby zainwestować w bezpieczeństwo pracowników :). Cóż, za manipulacja . Temat rozległy jak dorzecze Amazonki.
      • taziuta Re: Wikipedia nie zawsze prawdę Ci powie :) 29.07.13, 20:03
        remez2 napisał:

/.../
        > Zyski, zyski, chciwość , zawiść - to rządzi współczesną ekonomią światową. /.../

To rządziło zawsze. Myślisz, że decydenci w PRL to byli sami idealiści? Jasne, że nie. Myślisz, że Merkel i jej doradczy to sami idealiści? Jasne, że nie. Ale podstawą jest ekonomia bez-przymiotnikowa. Socjalistyczna nas dołowała. Teraz musimy szukać/walczyć o to, by w każdej sytuacji, przy każdej dziurze budżetowej, budżet znajdował kasę dla tych, którzy sami (z dowolnych przyczyn) na siebie zapracować nie mogą. I tyle. O więcej i tak, póki Polska nie dorówna zamożnością np. Danii, nie ma co marzyć.
        • remez2 Re: Wikipedia nie zawsze prawdę Ci powie :) 29.07.13, 20:08
          Teraz musimy szukać/walczyć o to, by w każdej sytuacji, przy każdej dziurze budżetowej, budżet znajdował kasę dla tych, którzy sami (z dowolnych przyczyn) na siebie zapracować nie mogą.
          Pełna zgoda. :-)
          • taziuta Re: Wikipedia nie zawsze prawdę Ci powie :) 29.07.13, 20:14
            remez2 napisał:

> Teraz musimy szukać/walczyć o to, by w każdej sytuacji, przy każdej dziurze
            > budżetowej, budżet znajdował kasę dla tych, którzy sami (z dowolnych przyczyn)
            > na siebie zapracować nie mogą.

> Pełna zgoda. :-)

No to witaj wśród socjaldemokratów, i zapomnij o postkomunistycznych mrzonkach. To se ne vrati! ;)

Najpierw kasa, a potem sposoby jej dzielenia. Z pustego, to i Salomon nie naleje...
            • remez2 Re: Wikipedia nie zawsze prawdę Ci powie :) 29.07.13, 20:27
              taziuta napisał:

> No to witaj wśród socjaldemokratów, i zapomnij o postkomunistycznych mrzonkach.
              > To se ne vrati! ;)
              A gdzieś Ty u mnie te mrzonki znalazł? Mam jedną dewizę - szeroko rozumianą przyzwoitość. I podobnych zachowań oczekuję od innych, zwłaszcza od tych, których (jako członek społeczeństwa) wynajmuję do wykonania określonych zadań.
              > Najpierw kasa, a potem sposoby jej dzielenia. Z pustego, to i Salomon nie naleje...
              Jeszcze dodaj, że nie ma darmowych obiadów itp.
    • humbak Re: Dobre, kochane Stany Zjednoczone AP 29.07.13, 19:57
      Ciekawe według jakiej definicji?:)
      • remez2 Re: Dobre, kochane Stany Zjednoczone AP 29.07.13, 20:07
        humbak napisał:

> Ciekawe według jakiej definicji?:)
        Dobre, kochane?
        Po pierwsze - Imperium Dobra,
        po drugie - globalny strażnik demokracji,
        po trzecie - nasz sojusznik militarny na którego sugestię zostaniemy w Afganistanie do końca świata a nawet o dzień dłużej, a E.Snowdenowi azylu nie udzielimy.
        • humbak Re: Dobre, kochane Stany Zjednoczone AP 29.07.13, 20:16
          Nie, wg jakiej definicji KŚ i tortur?
          • remez2 Re: Dobre, kochane Stany Zjednoczone AP 29.07.13, 20:28
            humbak napisał:

> Nie, wg jakiej definicji KŚ i tortur?
            KŚ wg definicji????
            • humbak Re: Dobre, kochane Stany Zjednoczone AP 29.07.13, 20:41
              No ba. Dyplomata coś wymyśli. To pierwsze co mi przyszło do głowy. Nie skażemy na karę śmierci, a potem okazuje się że jest furtka. Technicznie żyje... albo miał miejsce niszczęśliwy wypadek... albo został zlikwidowany przez Rosjan bo nie chciał im wyjawić jakichś informacji etc.
      • zdybex Re: Dobre, kochane Stany Zjednoczone AP 29.07.13, 20:08
        Każdy ma prawo do trailera bez kól. USA to kraj dla malp.
    • ave.duce Re: Ja - l.p. 29.07.13, 20:01
      Napisałeś:

gdyby nie takie cyniczne sukinsyny jak ja to albo jeszcze mówilibyśmy po niemiecku
      albo już byś miała kwef na twarzy.

Pytania, pytania...
      Jaki jest związek "cynicznych sukinsynów" z dalszym ciągiem zdania?
      Co takiego zrobiły te sukinsyny, że nie muszę zasłaniać twarzy?
      Niby dlaczego mielibyśmy jeszcze (?) mówić po niemiecku?

> Demokratycznie wybrany Parlament, Prezydent i cywilna kontrola służb winna byc
      > gwarantem poprawnego(zaznaczam: poprawnego, a nie zawsze zgodnego z prawem!!!)
      > działania słuzb specjalnych.

Jasne - do g00winowskiego "mam w nosie literę przepisów. Ważny jest ich duch", dodajesz nieokreśloną "poprawność". Hulaj dusza, piekła nie ma.

Boże, strzeż mnie od takich* przyjaciół, z wrogami poradzę sobie sam > jak stwierdził Armand Jean Richelieu,
      a ja się w tym przypadku z nim zgadzam.

*dopisek mój

ps. Polecam felieton "Ciotka Mela, czyli jak zagłaskać kota na śmierć" ze zbioru (stary!) Hamiltona "Maleńka złota szubienica".
    • remez2 Re: Dla ciebie i tak nieosiągalne 29.07.13, 20:29

> zdybex napisała:
      >
      > > Każdy ma prawo do trailera bez kól. USA to kraj dla malp.
      >
      > Lepsze amerykańskie małpy niż polskie świnie
      ??? :- (
      • corastara Re: Dla ciebie i tak nieosiągalne 29.07.13, 20:36
        moze te malpy zdecyduja sie wycofac z Ukladu w Poczdamie i czesci o Breslau und Stettin? To tylko mapy, w koncu, nie? swinie sie obronia, heheheh
    • j-k Zamkna go w Psychiatriku/Psychuszcze jak w Rassiji 29.07.13, 23:44
      remez2 napisał:
      > oświadczyły, że jeżeli E. Snowden trafi w ich ręce nie zostanie skazany na śmie
      > rć i nie będzie torturowany.

Zamkna go w Psychiatriku/Psychuszcze, kak obyczno w Rassiji - i bedzie spokoj.

Jest w koncu jakis postep w tych przez ciebie znienawidzonych USA - co ?

Tfu(j), jak zawsze, Dr. J.K.
      • 5magna Re: Zamkna go w Psychiatriku/Psychuszcze jak w Ra 30.07.13, 07:03
        Juz ma bilet na Dramliner do USA. J-k jako stary ubek poleci z nim jako policjant......
      • remez2 Re: Zamkna go w Psychiatriku/Psychuszcze jak w Ra 30.07.13, 08:09
        Zamkna go w Psychiatriku/Psychuszcze, kak obyczno w Rassiji - i bedzie spokoj.
        Jest w koncu jakis postep w tych przez ciebie znienawidzonych USA - co ?

Żałuję, że do tej pory nie bywałem na tym forum. Spotkanie człowiek o IQ, który pozwala mu wyprowadzać podobne wnioski - niezapomniane przeżycie. miłego dnia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka