ave.duce Re: Ja - l.p. 29.07.13, 19:17 pis-paranoik.i.schizofrenicy napisał: > Idealizm jest wspaniały, tylko że gdyby nie takie cyniczne sukinsyny jak ja to > albo jeszcze mówilibyśmy po niemiecku albo już byś miała kwef na twarzy. Żarty sobie waść robi. > Powtórzę: Tu się kończą swobody jednostki gdzie zaczyna się interes społeczeńst > wa. Społeczeństwo to zbiór jednostek. Kto decyduje, co jest, a co nie jest "interesem społeczeństwa"? Łatwo pryzchodzi niektórym zasłanianie się tym "interesem". Prosta droga do totalitaryzmu. Odpowiedz Link Zgłoś
douglasmclloyd Re: Tu masz szczegóły, nawet nie dwa lata: 29.07.13, 19:47 pis-paranoik.i.schizofrenicy napisał: > Godzinę milicyjną wprowadzono 13 grudnia 1981r. zniesiono 2 maja 1982r. ( wy > jątek stanowiła noc 24-25 XII 1981r. z powodu Pasterki - taki prezent od Jaruze > lskiego na gwiazdkę). > Początkowo obowiązywała 22.00 - 6.00 później 23.00 - 5.00. > > Czyli tak na prawdę ledwie pół roku... Całe szczęście, bo zostalibyśmy drugimi Chinami. Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Wikipedia nie zawsze prawdę Ci powie :) 29.07.13, 19:52 Pozwól, że wyręczę się cudzym tekstem; mojko-2 5 godzin temu Oceniono 180 razy 166 Zyski, zyski, chciwość , zawiść - to rządzi współczesną ekonomią światową. Coraz większe zyski wielkich korporacji i banków doprowadzają do większości nieszczęść . Ekonomia światowa od dawna nie jest zrównoważona ,a firmy stały się zbyt wielkie i zbyt chciwe. Kilka procent ludzkości posiada w swoich rekach większość zasobów całej gospodarki światowej i mają niepohamowany apetyt na jeszcze więcej zysków. W związku z tym tworzą sztuczne zapotrzebowanie na całkowicie zbędne rzeczy czyli kolejne modele jeansów, koszulek, telefonów, telewizorów ( każdy może wstawić co mu tylko przyjdzie do głowy). Przy okazji kolejnej tragicznej katastrofy w którejś z fabryk produkującej koszulki, spodnie, maty.... , jakiś usłużny dziennikarzyna napisze , że to wina konsumentów, bo gdyby jeansy były droższe o 0,001 $ , korporacje mogłyby zainwestować w bezpieczeństwo pracowników :). Cóż, za manipulacja . Temat rozległy jak dorzecze Amazonki. Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Re: Wikipedia nie zawsze prawdę Ci powie :) 29.07.13, 20:03 remez2 napisał: /.../ > Zyski, zyski, chciwość , zawiść - to rządzi współczesną ekonomią światową. /.../ To rządziło zawsze. Myślisz, że decydenci w PRL to byli sami idealiści? Jasne, że nie. Myślisz, że Merkel i jej doradczy to sami idealiści? Jasne, że nie. Ale podstawą jest ekonomia bez-przymiotnikowa. Socjalistyczna nas dołowała. Teraz musimy szukać/walczyć o to, by w każdej sytuacji, przy każdej dziurze budżetowej, budżet znajdował kasę dla tych, którzy sami (z dowolnych przyczyn) na siebie zapracować nie mogą. I tyle. O więcej i tak, póki Polska nie dorówna zamożnością np. Danii, nie ma co marzyć. Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Wikipedia nie zawsze prawdę Ci powie :) 29.07.13, 20:08 Teraz musimy szukać/walczyć o to, by w każdej sytuacji, przy każdej dziurze budżetowej, budżet znajdował kasę dla tych, którzy sami (z dowolnych przyczyn) na siebie zapracować nie mogą. Pełna zgoda. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Re: Wikipedia nie zawsze prawdę Ci powie :) 29.07.13, 20:14 remez2 napisał: > Teraz musimy szukać/walczyć o to, by w każdej sytuacji, przy każdej dziurze > budżetowej, budżet znajdował kasę dla tych, którzy sami (z dowolnych przyczyn) > na siebie zapracować nie mogą. > Pełna zgoda. :-) No to witaj wśród socjaldemokratów, i zapomnij o postkomunistycznych mrzonkach. To se ne vrati! ;) Najpierw kasa, a potem sposoby jej dzielenia. Z pustego, to i Salomon nie naleje... Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Wikipedia nie zawsze prawdę Ci powie :) 29.07.13, 20:27 taziuta napisał: > No to witaj wśród socjaldemokratów, i zapomnij o postkomunistycznych mrzonkach. > To se ne vrati! ;) A gdzieś Ty u mnie te mrzonki znalazł? Mam jedną dewizę - szeroko rozumianą przyzwoitość. I podobnych zachowań oczekuję od innych, zwłaszcza od tych, których (jako członek społeczeństwa) wynajmuję do wykonania określonych zadań. > Najpierw kasa, a potem sposoby jej dzielenia. Z pustego, to i Salomon nie naleje... Jeszcze dodaj, że nie ma darmowych obiadów itp. Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: Dobre, kochane Stany Zjednoczone AP 29.07.13, 19:57 Ciekawe według jakiej definicji?:) Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Dobre, kochane Stany Zjednoczone AP 29.07.13, 20:07 humbak napisał: > Ciekawe według jakiej definicji?:) Dobre, kochane? Po pierwsze - Imperium Dobra, po drugie - globalny strażnik demokracji, po trzecie - nasz sojusznik militarny na którego sugestię zostaniemy w Afganistanie do końca świata a nawet o dzień dłużej, a E.Snowdenowi azylu nie udzielimy. Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: Dobre, kochane Stany Zjednoczone AP 29.07.13, 20:16 Nie, wg jakiej definicji KŚ i tortur? Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Dobre, kochane Stany Zjednoczone AP 29.07.13, 20:28 humbak napisał: > Nie, wg jakiej definicji KŚ i tortur? KŚ wg definicji???? Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: Dobre, kochane Stany Zjednoczone AP 29.07.13, 20:41 No ba. Dyplomata coś wymyśli. To pierwsze co mi przyszło do głowy. Nie skażemy na karę śmierci, a potem okazuje się że jest furtka. Technicznie żyje... albo miał miejsce niszczęśliwy wypadek... albo został zlikwidowany przez Rosjan bo nie chciał im wyjawić jakichś informacji etc. Odpowiedz Link Zgłoś
zdybex Re: Dobre, kochane Stany Zjednoczone AP 29.07.13, 20:08 Każdy ma prawo do trailera bez kól. USA to kraj dla malp. Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: Ja - l.p. 29.07.13, 20:01 Napisałeś: gdyby nie takie cyniczne sukinsyny jak ja to albo jeszcze mówilibyśmy po niemiecku albo już byś miała kwef na twarzy. Pytania, pytania... Jaki jest związek "cynicznych sukinsynów" z dalszym ciągiem zdania? Co takiego zrobiły te sukinsyny, że nie muszę zasłaniać twarzy? Niby dlaczego mielibyśmy jeszcze (?) mówić po niemiecku? pis-paranoik.i.schizofrenicy napisał: > Demokratycznie wybrany Parlament, Prezydent i cywilna kontrola służb winna byc > gwarantem poprawnego(zaznaczam: poprawnego, a nie zawsze zgodnego z prawem!!!) > działania słuzb specjalnych. Jasne - do g00winowskiego "mam w nosie literę przepisów. Ważny jest ich duch", dodajesz nieokreśloną "poprawność". Hulaj dusza, piekła nie ma. Boże, strzeż mnie od takich* przyjaciół, z wrogami poradzę sobie sam > jak stwierdził Armand Jean Richelieu, a ja się w tym przypadku z nim zgadzam. *dopisek mój ps. Polecam felieton "Ciotka Mela, czyli jak zagłaskać kota na śmierć" ze zbioru (stary!) Hamiltona "Maleńka złota szubienica". Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Dla ciebie i tak nieosiągalne 29.07.13, 20:29 pis-paranoik.i.schizofrenicy napisał: > zdybex napisała: > > > Każdy ma prawo do trailera bez kól. USA to kraj dla malp. > > Lepsze amerykańskie małpy niż polskie świnie ??? :- ( Odpowiedz Link Zgłoś
corastara Re: Dla ciebie i tak nieosiągalne 29.07.13, 20:36 moze te malpy zdecyduja sie wycofac z Ukladu w Poczdamie i czesci o Breslau und Stettin? To tylko mapy, w koncu, nie? swinie sie obronia, heheheh Odpowiedz Link Zgłoś
j-k Zamkna go w Psychiatriku/Psychuszcze jak w Rassiji 29.07.13, 23:44 remez2 napisał: > oświadczyły, że jeżeli E. Snowden trafi w ich ręce nie zostanie skazany na śmie > rć i nie będzie torturowany. Zamkna go w Psychiatriku/Psychuszcze, kak obyczno w Rassiji - i bedzie spokoj. Jest w koncu jakis postep w tych przez ciebie znienawidzonych USA - co ? Tfu(j), jak zawsze, Dr. J.K. Odpowiedz Link Zgłoś
5magna Re: Zamkna go w Psychiatriku/Psychuszcze jak w Ra 30.07.13, 07:03 Juz ma bilet na Dramliner do USA. J-k jako stary ubek poleci z nim jako policjant...... Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Zamkna go w Psychiatriku/Psychuszcze jak w Ra 30.07.13, 08:09 Zamkna go w Psychiatriku/Psychuszcze, kak obyczno w Rassiji - i bedzie spokoj. Jest w koncu jakis postep w tych przez ciebie znienawidzonych USA - co ? Żałuję, że do tej pory nie bywałem na tym forum. Spotkanie człowiek o IQ, który pozwala mu wyprowadzać podobne wnioski - niezapomniane przeżycie. miłego dnia Odpowiedz Link Zgłoś