hansii 25.11.13, 14:53 No to policzmy, kto jest na liscie: Rassija Bielarus Kazachstan drzwiami i oknami pchaja sie tam biedna Armenia i biedna Kirgizja... rzecz idzie o najwazniejsza sprawe - Ukraine... - dobrze policzylem ? J.K. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wojciech.2345 Re: Budowa CCCP-bis trwa... 25.11.13, 15:03 No to czekamy na Gorbiego-bis. Ja nie widzę siły w tym nowym CCCP-bis. Mam wrażenie, że Kreml popełni te same błędy. Co będzie po Gorbim-bis? Oto jest pytanie? Odpowiedz Link Zgłoś
j-k Ja tam Putii zle nie zycze... 25.11.13, 15:11 wojciech.2345 napisał: > Co będzie po Gorbim-bis? > Oto jest pytanie? Ja tam Putii zle nie zycze... Rassija potrzebuje pilnie ludzi do zagospodarowania Sybira. Ci sa do zdobycia juz tylko na Ukrainie... - zatem ja Putie rozumiem. a cco bedzie dalej ? - za Szekspira ja tu nie robie. Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Juz kiedys 25.11.13, 15:25 jakis polski autor pisal "trzeba skorzystac kiedy sie Rosja wewnetrznie zmienia". Skorzystalismy. Ukraina sie nie zalapala a zreszta jej uzaleznienie kulturowe i ekonomiczne od Rosji bylo i jest znacznie wieksze. Co bedzie dalej trudno powiedziec. Mozna tylko przewidziec, ze trzeba bedzie uwazac na rosnaca agresywnosc Rosji. Np. 60 pracownikow rosyjskiej ambasady w Berlinie szukalo szpiegow-informatorow wsrod niemieckich kadr politycznych i przemyslowych. Nie wiadomo ile bylo w Warszawie ale pewnie wiecej niz w Berlinie. Historia uczy, ze status quo ante nie wraca a jesli juz to w postaci zdeformowanej. Tak troche jak na tym form. Kiedys Rosjanin mogl rozrabiac i nic mus sie nie dzialo, teraz tez moze blaznowac ale wszyscy sie z niego smieja i nikt go powaznie nie bierze. A ekonomicznie, to skads trzeba pieniadze na nienowoczesna i energochlonna gospodarke nowego ZSRR. Poki co jest gaz i ropa ale i cena sa bardzo zmienne i surowce sa nieodnawialne. A kto bedzie reformowal ekonomie i gospodarke? Tez trudno powiedziec. Chiczycy to potrafili dobrze zrobic ale Rosjanie to nie Chinczycy. PF Odpowiedz Link Zgłoś
borrka Rosja nie ma przemyslu i R&D. 25.11.13, 15:36 Jesli wezmie na garnuszek byle republiki, wroci sowiecka bieda. Bo przeciez z surowcow zyli i wtedy, ale cos tam produkowano i potrzeby obywateli trzymano w karbach. Dzis dominuje import i spora konsumpcja. Nie ma trzymania za twarz - co batman zrobi przy pierwszym zachwianiu cen ropy? Nic, abdykuje, czy raczej GO abdykuja. Odpowiedz Link Zgłoś
borrka Zurawi spiew batmana, to Soczi. 25.11.13, 15:42 Juz dzis wskazniki ekonomiczne sa zle, a lepsze w Rosji szybko nie beda. Polityka imperialna kosztuje, a perspektywa zwrotu kosztow odlegla. Wyobrazacie sobie, co bedzie kosztowac ewentualna sanacja Ukrainy? Ja mysle, ze Wowa do tylu nie potrafi liczyc i w tym tkwi tajemnica. Odpowiedz Link Zgłoś
j-k Ty prav , Borrka... ale... 25.11.13, 15:43 ciagle zapominasz o aspekcie demograficznym... w Zachodniej Syberii, przy wydobyciu ropy i gazu JUZ pracuje 1,5 mln Ukraincow. Do zagospodarowania (tylko surowcowego) wiekszosci Syberii potrzeba pare milionow pracownikow... i trzeba ich skad wziac... - lepsi Ukraincy niz Chinczycy... a zasobow starczy na 50 lat ... wot i dzielo... Odpowiedz Link Zgłoś
borrka Tam nikt nie chce mieszkac. 25.11.13, 16:24 Kolejne programy "zasiedlania" zawiodly i Ukraincy sytuacji nie uratuja. Szybciej Polacy za jakas astronomiczna kase:))) To raczej "mysl imperialna", bo Matuszka niczym dinozaur , ciagle probuje dawnymi koleinami. Glupota, bo dzis Ukraincow do Perejeslawia zmusic sie nie da. Odpowiedz Link Zgłoś
brat_ramzesa znow liczysz na naiwnosc poplecznikow? 25.11.13, 16:27 moze ci uwierza, ale jak nie sa naiwni to sami moga sprawdzic statystyki syberyjskie Odpowiedz Link Zgłoś
j-k Borrka, ale to nie chodzi o zamieszkanie... 25.11.13, 16:48 borrka napisał: > Kolejne programy "zasiedlania" zawiodly i Ukraincy sytuacji nie uratuja. Zachodnia i Polnocna Syberia, to miejsce do zycia tylko dla Czukczow i Niencow i reniferow Ale ta Poludniowa i Wschodnia - bogata w surowce - nadaje sie do zycia... (przynajmniej na 5-10 lat) a tu o te surowce chodzi. J.K. ekonomista. Odpowiedz Link Zgłoś
5magna Re: Borrka, ale to nie chodzi o zamieszkanie... 25.11.13, 16:55 Niedlugo sie tam Japoncy przeprowadza. Jedyne miejsce na swiecie. Powinni juz zaczac bo moze polowa nie dojechac..... www.globalresearch.ca/fukushima-a-nuclear-war-without-a-war-the-unspoken-crisis-of-worldwide-nuclear-radiation/28870 Odpowiedz Link Zgłoś
wojciech.2345 Re: Borrka, ale to nie chodzi o zamieszkanie... 25.11.13, 17:02 Jeśli jak będą płacili jak nafciarzom w USA, to to ma sens. I tak jak napisałeś na 5-10 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
borrka Wiem. 25.11.13, 17:11 Ale Rosjanie wola do Europy, a nie na Syberie. Ma to wiele przyczyn i zmienic tendencje mozna poprzez bardzo wysokie zarobki. Wtedy sam pojade. Jako dyrektor generalny, by pokierowac po ojcowsku naszymi czuchonskimi bracmi! Odpowiedz Link Zgłoś
wojciech.2345 Re: Wiem. 25.11.13, 17:19 Ty Borrka, nie waż się tam jechać. Pożyczysz od Igorka renifera, a ten Cię kopnie. Ufasz im? Mamy w rodzinie carskie 500 rublówki. I po co nam one? Odpowiedz Link Zgłoś
borrka Moj Pradziadek do konca zycia trzymal papierowe. 25.11.13, 17:23 Taki byl ortodoks matuszkanski. Pamietaj, jestem Kongresowiakiem do ostatniej kropli krwi! Odpowiedz Link Zgłoś
wojciech.2345 Re: Moj Pradziadek do konca zycia trzymal papiero 25.11.13, 17:37 No to mamy o czym pogadać. I Kongresówka, i numizmaty. A tak bliżej współczesności. 4 ostrych zawodników z ekonomii (nb. noblistów z ekonomii) zainwestowało w Matuszce (chyba w 1998r.). Matuszkanie z poniedziałku na wtorek (może to były inne dni - pies drapał) zadecydowali, że kopiejka to pół kopiejki. No i ugotowali zawodników. Jedyna efektywna metoda - pieniądze i w krzaki. Odpowiedz Link Zgłoś
borrka Default to byl straszny cios... 25.11.13, 17:44 Dla rosyjskich firm przede wszystkim, ale kogo nie zabil, tego wzmocnil. Przezylem. Odpowiedz Link Zgłoś
wojciech.2345 Re: Default to byl straszny cios... 25.11.13, 17:54 "Default" najsłabszych niszczy, a silnym potrafi przetrwać i się odbudować, ale to katastrofa dla SME. Ale to już inny temat. Odpowiedz Link Zgłoś
wojciech.2345 Re: Tam nikt nie chce mieszkac. 25.11.13, 17:00 borrka napisał: > ... Matuszka niczym dinozaur , ciagle probuje dawnymi koleinami. ---------------- A to Ci się udało. Odpowiedz Link Zgłoś
5magna Re: Tam nikt nie chce mieszkac. 25.11.13, 17:08 Przyglupie z kartoflem w dupie ucz sie angielskiego.... Odpowiedz Link Zgłoś
borrka Magna, daj sie wreszcie uspic humanitarnie... 25.11.13, 17:14 Jestes kompletnie senilny, a wp...lasz sie do kazdej dyskusji. Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk Boriska,troche kultury. 25.11.13, 17:16 Tu nie wioska gdzies kolo Kolomyi.Tu zebrali sie swiatowce. Odpowiedz Link Zgłoś
wojciech.2345 Re: Magna, daj sie wreszcie uspic humanitarnie... 25.11.13, 19:04 borrka napisał: > Jestes kompletnie senilny, a wp...lasz sie do kazdej dyskusji. ----------- No jak możesz? Przecież karaluchy też mają prawo żyć. Nawet te czerwone. Czekiści także. Odpowiedz Link Zgłoś
mara571 jedyna recepta: ignorowac 25.11.13, 20:55 nie licze na to, ze mu sie znudzi, ale dostal takie zadanie, zeby dopisywac sie koniecznie pod kazdym wpisem Wojtka, moim, Felusiaka i teraz twoim. Styl tych wpisow, ilosc bledow ortograficznych, a przede wszystkim intelektualna glebia wystawiaja swiadectwo calej web-brygadzie. Czasami zagladam do jego wpisow i mam nieodparte wrazenie, ze on byl pracownikiem domu starcow i nawet na emeryturze snia mu sie te przescieradla, pieluchy, sikanie, robienie kupy.... Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk Mara,a to tak samo ,jak wojtus. 25.11.13, 20:59 Przeciez on wpisuje sie pod kazdym wpisom moim,lubata i innych ,kogo on uwaza za swoich wrogow osobistych. Ale Tobie to nie przeszkadza,tym wykazujac sie po raz kolejny podwojna moralnoscia. Odpowiedz Link Zgłoś
wojciech.2345 Re: Mara,a to tak samo ,jak wojtus. 25.11.13, 21:09 Nie płacz Igorku. Bądź mężczyzną. Odpowiedz Link Zgłoś
mara571 nawet twoja wyrocznia Eva15 zauwazyla, 25.11.13, 21:12 ze Wojciech jest meczacy, ale kulturalny! Wojciech ci nie raz napisal, ze robi to celowo i ma nadzieje, ze sie pozbedzie waszej propagandy z tego forum. Wylozyl kawe na lawe. Odpowiedz Link Zgłoś
wojciech.2345 Re: nawet twoja wyrocznia Eva15 zauwazyla, 25.11.13, 21:44 Maro, chodzi o to by wątków propagandowych nie dało się tłumaczyć na język rosyjski. Staram się być merytoryczny w normalnych wątkach. Odpowiedz Link Zgłoś
mara571 wiem Wojciechu w sobote w polskim 25.11.13, 22:04 i zaluje, ze nie chcesz troche zmienic nicka, aby znowu moc zakladac watki. PS. Czytales Do Rzeczy sprzed tygodnia? Kupilismy dopiero w sobote w polskim sklepie. Odpowiedz Link Zgłoś
mara571 przepraszam, kursor mi przeskoczyl 25.11.13, 22:06 powinno byc: Wiem Wojciechu Odpowiedz Link Zgłoś
wojciech.2345 Re: wiem Wojciechu w sobote w polskim 25.11.13, 22:24 Nicka zmienić i pisać przez proxy, to żaden problem. Od dawna mam zamiar przestać pisać, ale zatrzymał mnie na forum najazd koczowników. O jaki artykuł z "Do Rzeczy" Ci chodzi? Jest tutaj? dorzeczy.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
mara571 Re: wiem Wojciechu w sobote w polskim 25.11.13, 22:36 nie: chodzi o serie artykulow o kulisach prowokacji 11 listopada. I Grusztyn: Partia jednej piesci. Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk Ewa nie jest moja wyrocznia. 25.11.13, 21:54 Chociaz ja bardzo ja szanuje . To co wyprawia wojtus,jest zwykym trollingiem,niczym wiecej.Forum nie sluzy temu,zeby komus dokuczac i zmuszac do ucieczki,a dla wymiany pogladow . A do tego,mara,to jest forum publiczny i nikt nie ma na niego wylacznosci. jak komus nie pasuje nasze towarzystwo,to maja wolna reke. Odpowiedz Link Zgłoś
mara571 Re: Ewa nie jest moja wyrocznia. 25.11.13, 22:02 nie kto inny jak ty probuje przeksztalcic to forum w moskiewska tube propagandowa. Oczywiscie masz wielu sojusznikow. Zwalczac cudze poglady wolno, ale rzeczowymi argumentami, zasmiecanie forum chamskimi wpisami nikomu nie sluzy. Podobnie jak metoda prokuratura Wyszynskiego, kazdemu przykleic jakies okreslenie. Oczywiscie pejoratywne. Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk Mara,nie masz pojecia czym jest propaganda. 25.11.13, 22:15 Propagandom tu zajmuja sie inni ludzi i do tego zawodowo.Tylko to nie jest propaganda prorosyjka,a tylko prozydowska.Jak tego nie zauwazasz,to nie jestes w ogole godna uwagi. Na tym orum niema walki rosyjsko -polskiej, tu odbywa sie walka rosyjsko-zydowska. Oczywiscie Zydzi maja tych,kto ich walke wspiera,nieswiadomie. Popatrz,kto tu wystepuje przeciwko kosciola,tradycjom i w ogole temu wszystkiemu,co kazdemu czlowieku jest drogo? Zauwaz,to nie ja,nie Ewa i nie Lubat. Czytaj uwazniej i zobaczysz za ich antyroisyjska retorykom calkiem co innego,niz tobie wydaje sie. Odpowiedz Link Zgłoś
wojciech.2345 Re: Mara,nie masz pojecia czym jest propaganda. 25.11.13, 22:21 Może poszedłbyś na spacer? Dziwnie piszesz. Odpowiedz Link Zgłoś
mara571 Re: Mara,nie masz pojecia czym jest propaganda. 25.11.13, 22:24 sadzisz, ze spacer uwolni go od wirusa, ktorym zarazil go jeden z forumowiczow? Odpowiedz Link Zgłoś
wojciech.2345 Re: Mara,nie masz pojecia czym jest propaganda. 25.11.13, 22:28 mara571 napisała: > sadzisz, ze spacer uwolni go od wirusa, ktorym zarazil go jeden z forumowiczow? ----------------- Zauważyłem, że Rosjanie dziwnie kojarzą fakty. Nie tylko nasz Igorek. Takie mydło i powidło. Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk Ciebie mara juz nic nie uwolni. 25.11.13, 22:41 Jedyna nadzieja dla ciebie,ze nareszcie maz cie zagoni do kuchni,moze wtedy staniesz po prostu matka-polka,a nie uzyteczna dla zydkow. Odpowiedz Link Zgłoś
wojciech.2345 Re: Ciebie mara juz nic nie uwolni. 25.11.13, 22:48 Igorku, nie chcesz iść na spacer, to może zjedz coś. Może głodny jesteś? Odpowiedz Link Zgłoś
j-k radzilbym z tym uwazac, Goria... 26.11.13, 09:39 igor_uk napisał: Jedyna nadzieja dla ciebie,ze nareszcie maz cie zagoni do kuchni, moze wtedy staniesz po prostu matka-polka, a nie uzyteczna dla zydkow. radzilbym z tym uwazac, Goria... sprawdziles genotyp jej meza ? Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk Spoko,jasiu. 26.11.13, 09:44 Sadzac po wszystkiemu,maz Mary pracuje kierowcem ciezarowki, co wyklucza ten genotyp,o ktory tobie chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
wojciech.2345 uwaga natury ogólnej 25.11.13, 17:14 W jakiejś audycji tv mówiono, że Matuszka przejmuje co się da w Białorusi. Skutek będzie taki, że Białoruś dozna dobrodziejstw zarządzania państwem przez neobolszewię. Brrr. Odpowiedz Link Zgłoś
borrka Po sprawiedliwosci: 25.11.13, 17:19 Bialorus stanowila schronienie niedobitych dogmatykow z CCCP przez kilkanascie lat. I dzis Matuszka, nawet neobolszewicka, jawi sie jako oaza postepu na tym tle. Nie przesadzajmy, w Matuszce wiele obszarow zycie funkcjonuje zupelnie normalnie - gdyby nie korupcja i batman, byloby niezle na te ciezkie czasy. Odpowiedz Link Zgłoś
5magna Re: Po sprawiedliwosci: 25.11.13, 17:32 Borat a jak z twoim angielskim? Pochwal sie ze umiesz........ Odpowiedz Link Zgłoś
borrka Z bolem serca... 25.11.13, 17:33 Lubie Rosjan. Przynajmniej tych plci odmiennej. Znam Rosje i gdyby nie rezim kagiebistow batmana, sam trzymalbym kciuki za Matuszke. I pewnie poszedlbym tam na dobre do roboty, budowac klase srednia. Ale nie da sie, kurcze! Odpowiedz Link Zgłoś
wojciech.2345 Re: Z bolem serca... 25.11.13, 17:41 Człeku małej wiary. Poproś Igorka o pomoc. Igorek przyjedzie saniami, popatrzysz na jego renifery. Zaprzyjaźnisz się z nimi. Kompletnie brak Ci empatii. Odpowiedz Link Zgłoś
5magna Re: Z bolem serca... 25.11.13, 19:04 Z bolem w dupie bedzie gorzej. Pierwsza lekcja angielskiego za darmo.... Pain in the ass. Powtorz osle.... Odpowiedz Link Zgłoś
5magna Re: Z bolem serca... 25.11.13, 19:42 Z bulem w dupie musisz wojtus przyznac ze gdyby nie ja to bys tu tylko z boratem dyskutowal. Musisz cos mnie za to dac. Tylko co? Kartofli mam dosyc, ty nic wiecej nie posiadasz..... Mam pomysl, w nagrode mozesz mnie wybranzlowac....... What about that?? Odpowiedz Link Zgłoś
j-k bez bolu serca... 25.11.13, 22:38 masz u mnie stakanczik koshera, albo islamskiej whisky. - wybieraj. Odpowiedz Link Zgłoś
mara571 Z bolem serca... Nie tylko ciebie boli 25.11.13, 21:47 borrka napisał: > Lubie Rosjan. > Przynajmniej tych plci odmiennej. > Znam Rosje i gdyby nie rezim kagiebistow batmana, sam trzymalbym kciuki za Matu > szke. > I pewnie poszedlbym tam na dobre do roboty, budowac klase srednia. > > Ale nie da sie, kurcze! Ciekawe, ze to samo mowia sredni przedsiebiorcy niemieccy, ktorzy zdecydowali sie na rosyjska przygode. Apeluja do Merkel o pomoc, bo wielkie koncerny dzialaja pod ochrona najwyzszych czynnikow ( zapewne za jakas dzialke, posady dla rodziny itp.) Mittelstand przegrywa z rosyjska biurokracja. Odpowiedz Link Zgłoś
borrka Pracowalem okolo 10 lat w Rosji. 25.11.13, 22:31 Poznalem wielu ludzi i byli oni okey. Choroba, prawdziwa dzuma tego Kraju jest korupcja - ludzie z Zachodu rozumieja "wieka korupcje", miliardowa. Nie czuja tej codziennej, na kazdym kroku, przy kazdej okazji. Najwieksi kowboje z Europy lamali sie NIE na kontaktach z mafia, bo tej sie placi raz i spokoj. Lamali sie na korupcji czinownikow - wszechoogarniajacej, bezkarnej i bezczelnej. A grupa Putina nie walczy z korupcja: on usiluje ja "udomowic". Szczytem jest istnienie firm "obslugi korupcyjnej" - one sie oczywiscie inaczej nazywaja, ale pelnia role "dawaczy" lapowek we wszelkiej formie. Wiedza juz ile, komu i kiedy. Maja to obcykane i za to kasuja. Oficjalnie, za jakies mniej, czy wiecej fikcyjne uslugi. Odpowiedz Link Zgłoś
borrka PS. Mittelstand zachodni... 25.11.13, 22:37 Jest bezbronny, niczym dziecko we mgle, jesli nie ma zaufanego partnera miejscowego. Ale i to zaufanie ma granice. Odpowiedz Link Zgłoś
mara571 Re: PS. Mittelstand zachodni... 25.11.13, 22:39 mniejsze biznesy, mniejsze zyski. Jest granica oplacalnosci przedsiewziecia. Odpowiedz Link Zgłoś
j-k Borrka, w latach 90.tych tez wierzylem... 25.11.13, 23:01 ze Rassija stanie na nogi... nawet po kryzysie finansowym 1998... teraz juz mniej... Putia nie ma tam sie na kim oprzec... FSB nie potrafi zarzadzac gospodarka... spoleczenstwa obywatelskiego i zwiazanego z nim prawa - NIETU. pozostaje oparcie sie na czynownikach. Odpowiedz Link Zgłoś
borrka Hassliebe i tyle. 25.11.13, 23:11 W pewnym momencie ma sie dosc i chce sie zyc w realiach 2 x2 = 4. No, kurcze, niech bedzie chocby 5, ale nie pierwiastek kwadratowy z zera! Teraz tak ... z doskoku ratuje Matuszke:) Ale przecietny Ruski jest w porzadku. Odpowiedz Link Zgłoś
j-k Ja Pracowalem tylko okolo 5 lat w Rosji. 25.11.13, 22:42 w Kaliningradzie - w latach 90.tych i padlo to wszystko DOKLADNIE z tego powodu. - z mafia to nie ma problemu - szlo sie z nia dogadac. nie szlo dogadac sie z urzednikami. Odpowiedz Link Zgłoś
kylax1 Związek Kremlowskich Żurawi. 26.11.13, 01:25 To dość zagadkowe zjawisko ornitologiczne. Jest tu na forum jakiś/jakaś ekspert od drobiu? :) Odpowiedz Link Zgłoś
wojciech.2345 Rosja zawsze tak działała 26.11.13, 10:04 Ciekawa opinia Kwaśniewskiego. On wie co mówi. Kwaśniewski dodał, że obecnie "Rosjanie, stosując brutalne metody, powodują straty w gospodarce ukraińskiej sięgające kilkudziesięciu miliardów dolarów". - Rosja zawsze tak działała - podkreślił. www.wprost.pl/ar/426755/Kwasniewski-Putin-chce-powtorzyc-osiagniecia-Stalina/ Odpowiedz Link Zgłoś
przyjacielameryki Re: Rosja zawsze tak działała 26.11.13, 11:12 wojciech.2345 napisał: > Ciekawa opinia Kwaśniewskiego. On wie co mówi. > > > > Kwaśniewski dodał, że obecnie "Rosjanie, stosując brutalne metody, powodują str > aty w gospodarce ukraińskiej sięgające kilkudziesięciu miliardów dolarów". - Ro > sja zawsze tak działała - podkreślił. > > www.wprost.pl/ar/426755/Kwasniewski-Putin-chce-powtorzyc-osiagniecia-Stalina/ No proszę, bardzo mądre słowa Kwaśniewskiego. Ja pisałem podobnie wcześniej a nie umawialiśmy się. Kwaśniewski nie jest z mojej bajki politycznej ale obecnie działa bardzo dobrze, jak przystało na prawdziwego Europejczyka. Oczywiście kwestii Stowarzyszenia Ukrainy z UE a pózniej jej członkostwa nie można w żadnym wypadku ograniczyć tylko do standardowych procedur, kosztów, pieniędzy, spełniania wymogów, . . . etc. To jest walka o przyszłość Europy i przyciągnięcie do niej Ukrainy jest kluczowe i korzystne w wymiarze długookresowym zarówno dla Europy jak i Ukraińców. Przecież już chyba nikt nie ma najmniejszych wątpliwości, że Rosja będzie robiła wszystko żeby odbudować imperium, będzie dalej szantażować sąsiadów, będzie przekupywać kogo się tylko da, będzie straszyć, nieustannie będzie posługiwała się embargami politycznymi, . . . . etc. Czy my Europejczycy, mamy u naszych granic pozwolić na budowanie takiej atrapii, takiego nieobliczalnego i zacofanego molocha ale z rakietami atomowymi, mamy tylko przyglądać się jak car buduje imperium które w każdej chwili może zwrócić się przeciwko całej Europie? Czy ta zesklerociała stara Europa faktycznie niczego nie rozumie? Wierzyć mi się nie chce. Oczywiście to jest jasne, że UE i MFW powinny wyasygnować miliardy euro dla Ukrainy tak jak pisze Kwaśniewski, żeby wyrwać Ukrainę z tych ohydnych bolszewickich łap Kremla. Odpowiedz Link Zgłoś
5magna Re: Rosja zawsze tak działała 26.11.13, 16:17 wyborcza.biz/biznes/10,102288,15015014,Balcerowicz__Polskie_lupki_sa_jak_samolot_Polonez.html#BoxBizTxt Odpowiedz Link Zgłoś