Dodaj do ulubionych

Komu potrzebna Ukraina we krwi?

07.12.13, 15:35
Wczoraj swiat obiegla informacja,ze Janukowicz podpisal z Putinym w Soczy porozumienie o przystapieniu Ukrainy do Unii Celnej.
Autorom tego wrzutu stal dzienniakarz "The Economist" Edward Lukas.Lukas w ogole nie powolal sie na zadne zrodlo,po prostu wzial i napisal to na swojej stronie na Twitterze,co momentalnie podchwycili media na zachodzie i na Ukrainie.Wydawaloby sie,ze to kolejna nic nie znaczaca kaczka dziennikarska,ale biorac pod uwage fakt,ze na Ukrainie po wole wykancza sie rewolucja majdanutych,nie mozno wykluczyc,ze to dobrze splanowane dzialanie,ktora ma na celu wywolac na Ukrainie krwawe zamieszki,ktore doprowadza do rozpadu Ukrainy.

Dzis do majdanutych maja przemawiac polityki z Polski Jacek Saryusz-Wolski i Jerzy Buzek,ma zjawic sie i Saakaszwili.
Co te gnidy chca zrobic z Ukraina?Czy nie rozumia,ze graja cudza krwia?
Obserwuj wątek
    • nowgorod Re: zdefiniuj pan gnide+ 07.12.13, 15:39
      tylko o sobie nie zapomnij.
      • igor_uk Nowgorod,prosisz to masz. 07.12.13, 15:43
        Gnida jest ten,kto szkodzi innym ludziom.
        Znasz takiego bywszego radziecko-polskiego jewrieja?Otoz,to jest najprawdziwsza gnida.
    • kylax1 Chcemy wykopać Putina i spółkę z niepodległego 07.12.13, 15:42
      państwa jakim jest Ukraina. Ukraińcy nie chcą Putlera, ale igorek wie lepiej.
      • igor_uk kylax,zajmij sie swoimi kolezkami pedalami. 07.12.13, 15:45

A od tego tematu trzymaj sie z daleka,bo to nie na twoja glowke.
        • kylax1 Igorku, nie jesteś na bieżąco. 07.12.13, 15:51
          W tej chwili to Putin jest gejem, jak Ty PRAWDZIWY ROSJANIN możesz popierać takiego paskudnego geja??????
          • igor_uk Kylax,czy zauwazyles, 07.12.13, 15:54
            co felus napisal na twoj temat?
            "kylax jestes idiotą i homobolszewikiem
            Autor: felusiak1 06.12.13, 05:05"
    • yurek11111 Re: Komu potrzebna Ukraina we krwi? 07.12.13, 15:44
      Temu komu potrzebny byl glod na Ukrainie,ktorego ofiary liczone sa w milionach Ukraicow...
      • igor_uk yurek,w tym czasie, 07.12.13, 15:47
        jak ty trzepiesz worki z pod cementu,na Ukrainie moze przelac sie krew .
        Ale tobie do tego nic,bo masz wiekszy problem - rak pluc.
        • igor_uk Jak na razie zglosilo sie :-) 07.12.13, 15:48
          1 zydek,1 pedal i 1 uzyteczny idiota.
          Czekam na normalnych ludzi,ktore sa wstanie zrozumiec,czego ten watek dotyczy.
          • yurek11111 pozostaje ci czekac na wpisy z amb.rosyjskiej..:-) 07.12.13, 15:52
            re:Czekam na normalnych ludzi,ktore sa wstanie zrozumiec,czego ten watek dotyczy.
            • kylax1 W matuszce kryzys, tną koszty. :) 07.12.13, 15:53

• kylax1 O rany igorku. 07.12.13, 15:52
            Uważasz mnie za Trójcę Przenajświętszą? Pochlebiasz mi....
            • igor_uk kylax,a wiesz co felus o tobie sadzi? 07.12.13, 15:56

• kylax1 Igorku, klawiatura Ci się zepsuła. 07.12.13, 15:59
                Musisz udać się do oficera prowadzącego o przydział nowej.
                • igor_uk kylax,jak ci podoba sie ten wpis felusia? 07.12.13, 16:05
      • br0fl0vski Re: Komu potrzebna Ukraina we krwi? 07.12.13, 17:19
        yurek nie rozdzeraj sumienia. w tym samym czasie zachod nie tylko zarl ta zakrwawiana ukrainska pszenice odebrana od geby ukraincom ale budowal w bolszewi wielkie fabryki bedace czecia planow gospodarczych opracowywanych przez ten sam zachod
    • eva15 Re: Komu potrzebna Ukraina we krwi? 07.12.13, 16:24
      Obawiam się, że na jutro szykuje się jakaś poważna prowokacja.

Jak na razie Zachód rozgrywa to sprytnie z jednej strony skutecznie powstrzymuje Janukowicza od użycia siły, z drugiej podjudza demonstrantów do coraz większej odwagi w działaniach. Demonstranci mając unijny parasol czują się bezkarni.

Zachód chyba nie stawia na rozłam Ukrainy, lecz raczej liczy na to, że ostre rozruchy zmiotą i rząd i Janukowicza. Albo zmuszą ich do daleko idących ustępstw wobec opozycji - czyli wersja okrągłego stołu "pod opieką" EU.
      • yurek11111 Stary scenariusz igorczika i ewci...:-))) 07.12.13, 16:31
        Bija piane na zmiane,zawszeku chwale Kremla...:-))))))))

PS:Czekalem kiedy zjawi sie ewcia,ze swoim "zatroskaniem" i obawami....:-)

eva15 napisała:

> Obawiam się, że na jutro szykuje się jakaś poważna prowokacja.
        • igor_uk yurek,zajmij sie workami z pod cementu. 07.12.13, 16:39
          I pomysl o tym,jak dlugo jeszcze pociagniesz.Rak pluc,to nie zabawa.
        • pijatyka Re: kiedy zjawi sie ewcia ze swoim "zatroskaniem" 22.01.14, 08:30
          Już za chwileczkę, już za momencik...
      • bywszy1 Re:demonstranci czuja sie bezkarnie+ 07.12.13, 16:36

a czego maja sie bac`w swoim kraju?
        Pani jest w niemczech,cudzym Kraju,i tez jest bezkarna?
      • igor_uk Zgadza sie,Ewa. 07.12.13, 16:38
        Ja wczoraj pisalem,ze tak zwana "opozycja" postanowila postawic wszystko na jedna karte.
        Do prowokacje napewno dojdzie,ale jestem pewien tego,ze wladze Ukrainy do nich sa przygotowane i dokladnie wiedza o wszystkim.

p.s. W innym watku napisala cos o ukrainskim KGB (SBU).Nie masz racji w tym,co Ty tam napisala.
        • eva15 Re: Zgadza sie,Ewa. 07.12.13, 16:43
          igor_uk napisał:

> p.s. W innym watku napisala cos o ukrainskim KGB (SBU).Nie masz racji w tym,co
          > Ty tam napisala.

Widzę wielką różnicę między Rosją a Ukrainą i na skróty ujmując wg mnie wynika to m.in. z marnego stanu ukraińskiej KGB.
          • igor_uk Pamjetasz protesty w Rosji? 07.12.13, 17:04
            Ja wtedy pisalem,ze para musi wyjsc. I wyszla .
            Teraz obserwujemy to samo na Ukrainie.
            • igor_uk 20 000 zwolennikow normalnosci. 07.12.13, 17:08
              Broni Parlament Ukrainy przed banderowcami :
              Пoд cтенaми ВР митингyют 20 тыc. aктивиcтoв в пoддержкy прaвительcтвa
              • bywszy1 Re:co+ 07.12.13, 17:12

kacap pedal radziecko-polski,wanka bezrodnyj ma wspolnego z normalnoscia?
                "Нет в этoм мире мельче, cвoлoчнее и хaмoвитее ocoби, чем кaцaп. Рoждённый в нaциcтcкoй cтрaне, вcкoрмленный прoпaгaндoй нaцизмa, - этoт yблюдoк никoгдa не cтaнет Челoвекoм. У егo cтрaны нет дрyзей - либo хoлyи, либo врaги. Егo cтрaнa cпocoбнa тoлькo yгрoжaть, yнижaть и yбивaть. И зa coхрaнение этoгo cтaтyca Рaccеей рядoвoй кaцaп гoтoв пoжертвoвaть coбcтвеннoй жизнью, жизнями cвoих рoдителей и детей, кaчеcтвoм жизни coбcтвеннoгo нaрoдa. Вoиcтинy: кaцaпы - звери. Лютые, крoвoжaдные, нo... cмертные".
                А. Сoлженицин
              • eva15 Re: 20 000 zwolennikow normalnosci. 07.12.13, 17:38
                Dzięki , Igorze. O tych demonstracjach jakoś cisza na Zachodzie...
                • igor_uk A oni sa. 07.12.13, 17:45
                  I to na calej Ukrainie.
    • bywszy1 Re: kto o kim+ 07.12.13, 16:41
      co pisal

i on tez napisal o forumowym kacapie ajgorze:

"Нет в этoм мире мельче, cвoлoчнее и хaмoвитее ocoби, чем кaцaп. Рoждённый в нaциcтcкoй cтрaне, вcкoрмленный прoпaгaндoй нaцизмa, - этoт yблюдoк никoгдa не cтaнет Челoвекoм. У егo cтрaны нет дрyзей - либo хoлyи, либo врaги. Егo cтрaнa cпocoбнa тoлькo yгрoжaть, yнижaть и yбивaть. И зa coхрaнение этoгo cтaтyca Рaccеей рядoвoй кaцaп гoтoв пoжертвoвaть coбcтвеннoй жизнью, жизнями cвoих рoдителей и детей, кaчеcтвoм жизни coбcтвеннoгo нaрoдa. Вoиcтинy: кaцaпы - звери. Лютые, крoвoжaдные, нo... cмертные".
      А. Сoлженицин
      --
    • kylax1 Kremlowcy oszaleli. 07.12.13, 18:27
      Na bieżąco płodzą wątki o sytuacji na Ukrainie i sprawach kobiet.

Widać, że albo brakuje im środków i muszą wyrobić się ponad normę, albo zabrakło im leków i wpadli w paranoję.

Widać, ze Putin gej spowodował u nich dysonans poznawczy i nie wiedzą co robić, zaczynają się szamotać w amoku, bo ich świat się wali...
    • felusiak1 [...] 07.12.13, 18:31
      Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
      • igor_uk Ha,ha,ha. 07.12.13, 18:37
        felus,jestes niezawodny i prosty w budowie,jak AK-47.
      • igor_uk felus,mam pytanie. 07.12.13, 18:44
        A tak serio,czy nie wydaje sie tobie dziwnym wrzut w przestrzen medialnaa informacji,ktora nie jest niczym nie potwierdzona?
        Przeciez o tym i w polskich ediach jest dosc glosno
        • felusiak1 Re: felus,mam pytanie. 07.12.13, 23:36
          ed lucas nigdy nie napisał, ze januk przystąpił do klubu putina. to wasze gorące glowy dostały sraczki. czytaj ze zrozumieniem i na przyszłość podawaj link do info.
          • igor_uk felus,co ty jeszcze wymyslisz? 08.12.13, 01:43
            Poczytaj sobie co ten Lucas pisze na Twitterze:
            twitter.com/edwardlucas
            Edward Lucas ‏@edwardlucas 6 gru

Wow! Hearing Yanukovich in Sochi today signed strategic agrt w Russia includes $5BN+ up front, gas price $200 + agrt to join customs union

Wiem,felus,ze nie rzeczytales uwaznie moich slow i szukales wypowiedzi Lukasa na lamach The Economost,lub w jego blogu,a ja zaznaczylem,ze on to podal na Twitterze.

Mozesz jeszcze co nie co przeczytac tutaj:
            www.reuters.com/article/2013/12/07/us-russia-ukraine-idUSBRE9B606020131207
            p.s. Kiedy przestaniesz pluc sie,a zazniesz z uwaga czytac to,co pisze sie,moze warto ddodac,ze i ze zrozumieniem musisz czytac.

• felusiak1 czytaj ze zrozumieniem sorokin 08.12.13, 04:29
              sorokin napisał: Wczoraj swiat obiegla informacja,ze Janukowicz podpisal z Putinym w Soczy porozumienie o przystapieniu Ukrainy do Unii Celnej. Autorom tego wrzutu stal dzienniakarz "The Economist" Edward Lukas.
              A na moją uwagę, ze Lucas nic takiego nie napisał przytoczył oryginalny wpis Lucasa, który potwierdza to co ja napisałem: Wow! Hearing Yanukovich in Sochi today signed strategic agrt w Russia includes $5BN+ up front, gas price $200 + agrt to join customs union
              Później w rozmowie z innym twitterowcem napisał: @Prof_Kennedy please read my tweets! I did not say they signed customs union at sochi. They did deal w promise that Ukr wd join by 2015
              i nie przytaczj mi tu sorokin artykułów bo tylko kompletny dureń nie dopuszcza, że w wyniku niezapowiadanego wcześniej spotkania putina z janukowiczem w soczi nie zrodzą się róznego rodzaju spekulacje i podejrzenia o grę znaczonymi kartami.
              • igor_uk felusbaum,nie rob z siebie posmiewiska. 08.12.13, 08:59
                Najpierw ty stwierdziles,ze Lukas w ogole na ten temat nie wypowiadal sie,poznie ,jak ja wkleilem oryginal wpisu Edzia na Twitterze,ty nie wiadomo czemu stwierdziles,ze to podtwierdza twoj slowa (he,he -logika twoja jest godna osla),a do tego znalazles wpis Lukasa,w ktorym on zaprzecza swoim wlasnym slowam,napisanym wczesniej.
                Generalnie,felusbaum,pokazujesz swoim zachowaniem tylko to,ze pochodzisz od osla,a nie od krowy,jak ja to twierdzilem wczesniej.
                Takie wpisy,jak ten Lukasa, nie sa przypadkowe ,o ile ich podchwytuja pozniej srodki masowego przekazu na calym swiecie.I barany na euromajdanie nie beda zostanowiac sie nad tym,skad ta informacja pochodzi.Dla nich najwazniejszym jest to,ze o tym wszedzie pisze sie .
                A ty,felusbaum,jestes albo durniem (w co watpie),albo po prostu upartym oslem,nie potrafiacym nigdy przyznac sie do tego,ze czegos nie wiesz.
                Mozesz nie odpowiadac,bo i tak doskonale wiem,co napiszesz.Bo z taka sieczka,jaka masz w glowie,twoje zachowanie jest dosc latwo przywidziec - bedziesz pluc sie jadem.
                • eva15 Igor to nic nie da 08.12.13, 11:52
                  Feluś nie potrafi przyznać, że się z czymś pomylił. Ja to już przerabiałam z nim na przykładzie bilansu handlowego i b. obrotów bieżących. Nawet tabele i zestawienia nie pomogły, on po prostu idzie w zaparte i jako argument stosuje wyzwiska. Szkoda energii na takie "dyskusje".
                  • igor_uk Ja o tym wiem,Ewa. 08.12.13, 11:59
                    Dla tego i stwierdzilem,ze felus pochodzi od osla .
                • felusiak1 felusbaum? a dlaczego nie felustein? brzmi lepiej. 08.12.13, 15:20
                  sorokin, czytasz bez zrozumienia tego co jest napisane.
                  napisałem, po zapoznaniu się z tym co pisał lukas na twitterze, że nie napisał słowa o przystapieniu do unii celnej i jest to fakt, który ty nie wiadomo z jakich przyczyn starasz się podważyć. podważa się tezy a nie fakty.
                  napisał, ze według jego źródeł, janukowicz zgodził się przystąpić do unii celnej w przyszłości.
                  ponadto, nie ma znaczenia co napisał lukas. fakt, że januk zatrzymał się niespodziewanie w soczi aby pogawędzić z putinem zrodził masę spekulacji i podejrzeń.
                  ale teraz kiedy efka przytakuje tobie a ty efce to nie ma o czym mówić.
                  • igor_uk felusbaum brzmi dla mnie lepiej. 08.12.13, 15:38
                    otoz,felusbaum,celowo zamulasz temat.Ja nie napislam,ze Ukraina przystapiila do UC,a napisalem tylko to,ze "Janukowicz podpisal z Putinym w Soczy porozumienie o przystapieniu Ukrainy do Unii Celnej" ,ty ze,jak zwykle,wykazales sie tym,ze nie potrafisz ogarnac tekstu,w ktorym wiecej,niz 5 slow.A oprocz tego,felus,teraz grasz na publike,liczac na to,ze twoi fany na forum nie znjaja angielskiego.
                    Lukas napisal doslownie to (staram sie tlumaczyc ,jak najblizej tekstu oryginalu:

"Wow,slyszalem,ze Janukowicz w Soczy dzis podpisal strategoczne porozumienie z Rosja,ktore wlacza 5 mld $,w tym zaliczke,cena na gaz 200$ i porozumienie odnosnie przystapienia do Unii Celnej"
                    Teraz powiedz,co ja nie zrozumialem,a raczej czego ty,osle uparty ,nie zrozumiales?

A to co napisal Lukas,odrazu podchwycili media na Ukrainie i z tego powodu jest bardzo wazne.A ty,felusbaum,wykazujesz sie uporem,godnym osla.
                    • felusiak1 twój angielski do doopy 08.12.13, 17:57
                      jeśli to jest najbliżej jak potrafisz to jest daleko. naucz się a potem pisz.
                      • igor_uk ha,ha. To przetlumacz lepiej,felusbaum. 08.12.13, 18:02
                        Nie zrobiles tego tylko dla tego,ze wiesz dobrze ,ze tym pokazalby innym,zejestes upartym oslem,nie potrafiacym przyznac sie do bledu.
                        felusbaum,jestes naprawde oslem.Przetlumaczylem doslownie i ty dobrze o tym wiesz.
                        • felusiak1 Re: ha,ha. To przetlumacz lepiej,felusbaum. 08.12.13, 18:27
                          "5BN+ up front" oznacza 5 miliardów z hakiem z góry czyli ponad 5 miliardów.
                          ty igor nie czujesz angielskiego chociaż znasz słówka.
                          • igor_uk Ha,ha.A gdzie tlumaczenie calosci,felusbaum? 08.12.13, 18:39
                            Czyli uznajesz,ze pusciles plame?

p.s.naisalem,ze staralem sie przetlumaczyc jak najblizej tekstu,doslowno,nie wnoszac nic z tego,co czuje z angielskiego.
                            • felusiak1 Re: Ha,ha.A gdzie tlumaczenie calosci,felusbaum? 08.12.13, 19:13
                              starałeś się ale nie udało ci się czy przyznajesz, że dałeś plamę?
                            • wojciech.2349 Re: Ha,ha.A gdzie tlumaczenie calosci,felusbaum? 26.01.14, 15:52
                              igor_uk napisał:
                              > Czyli uznajesz,ze pusciles plame?
                              >
                              > p.s.naisalem,ze staralem sie przetlumaczyc jak najblizej tekstu,doslowno,nie wn
                              > oszac nic z tego,co czuje z angielskiego.
                              -----------------
                              Igorku,
                              Ty myślisz po ueleńsku, potem przekładasz to na rosyjski, potem na angielski,
                              a potem na język polski.

Stąd ten kłopot.
    • igor_uk Na dzis szykuja sie prowokacje w Kijowie. 08.12.13, 10:17
      O tym pisze sie w "Ukrainska Prawda"
      Нa вocкреcенье в Киеве гoтoвят бoйню - Цaрев

Jak do tej pory wszystko,co pisal Carew sprawdzilo sie.On wie co mowi.
      • eva15 Re: Na dzis szykuja sie prowokacje w Kijowie. 08.12.13, 11:36
        Tja, bracia Amerykanie wzięli się za organizowanie protestu, bo Ukraińcy sami sobie nie poradzą:-).
        Nieciekawie to wygląda sądząc po tym artykule....
        • igor_uk Znane zagrozenie jest mniej grozne. 08.12.13, 11:53
          O ile o tym wie Carew,to o tym dobrze wiedza i ci,kto jest odpowiedzialny za porzadek na Ukrainie.
          Ewa,Januk bedzie probowal powstrzymac sie od przemocy,ale nie zawaha sie jej uzyc,jak tylko poczuje realne zagrozenie dla siebie osobiscie.
          Nie zapominaj,ze tam walka idzie nie o eurointegracje,a o wladze .
          Czy zauwazylas,ze zaden z "prywodcow opozycji" nic nie wspomina o Julce? Kazdy z tej trojce walczy o wlasna pozycje w przyszlosci ,a dla Julki tm miejsca niema.
          • eva15 Może Januk wypuści Julkę? 08.12.13, 12:14
            igor_uk napisał:

> O ile o tym wie Carew,to o tym dobrze wiedza i ci,kto jest odpowiedzialny za p
            > orzadek na Ukrainie.
            > Ewa,Januk bedzie probowal powstrzymac sie od przemocy,ale nie zawaha sie jej uzyc,jak tylko poczuje realne zagrozenie dla siebie osobiscie.

Pewnie tak, ale wtedy poleje się krew, o to zresztą chodzi organizatorom tych zamieszek.

> Nie zapominaj,ze tam walka idzie nie o eurointegracje,a o wladze .
            > Czy zauwazylas,ze zaden z "prywodcow opozycji" nic nie wspomina o Julce? Kazdy
            > z tej trojce walczy o wlasna pozycje w przyszlosci ,a dla Julki tm miejsca niema.

Oczywiście, że zauważyłam. Dlatego jak Janukowicz będzie sprytny, to powinien nagle 2-3 miesiące PRZED wyborami wypuścić Julkę! Dopiero będzie się działo!
            • igor_uk Re: Może Januk wypuści Julkę? 08.12.13, 12:26
              Wlasnie przelania krwi Janukowicz i chce uniknac.
              czas pracuje na niego.Robi sie co raz bardziej zimno i chetnych odmrazac tylki bedzie coraz mniej.
              Zreszta po dzisiejszym dniu i tak wszystko bedzie jasno.
              Julka bedzie rzucona do walki wtedy,kiedy Januk poczuje,ze nadszedl na to czas.

Wiem,ze Ty zauwazylas,ze Julka porzucila glodowke,ale nic nie napisalem do Ciebie,dla czego ona to zrobila.
              Otoz,Julka liczyla na to,ze cala Ukraina bedzie zyc jej glodowka,a zaden z politykow o jej "herocznym" wyczynie nawet slowem nie wspomnial.Ponoc byla bardzo z tego powodu wsciekla.
              • eva15 Re: Może Januk wypuści Julkę? 08.12.13, 12:48
                Taka sprytna, inteligentna a nie zrozumiała, że Kliczce a zwłaszcza Jaceniukowi jej siedzenie w więzieniu jest na rękę?
                Ona ma wielką charyzmę, potrafi porwać tłumy i gdyby była na wolności, gwiazda Jaceniuku nie mogłaby błyszczeć, zresztą to ona jest szefową partii... Dlatego Januk wypuszczając ją przed wyborami kompletnie pomieszałby szyki nie tylko innych partii ale także jej własnej, w której zaczęłaby się walk ao władzę.
                • igor_uk Re: Może Januk wypuści Julkę? 08.12.13, 14:47
                  Wyglada na to,ze Julka oderwala sie od rzeczywistosci.Ona nie zauwazyla,ze do wladzy na Ukrainie pcha sie nieliczna,ale bardzo ambitna grupka "opozycjonistow".
                  owszem,Janukowicz moze julke wypuscic ,ale zgodnie z prawe ukrainskim ona nie bedzie mogla brac udzialu w wyborach.Mozno bedzie wtedy liczyc tylko na jej bardzo wredny charakter,a wredna jest,co podkreslaja wszysci,kto zna Julke blizej :-)
            • pijatyka Re: Może Januk wypuści Julkę? 26.01.14, 15:46
              Może wypuszczać, może nie wypuszczać - nic mu to już nie pomoże.
      • eva15 Nawet ukr. komuchy mnie czytają i popierają! :-))) 08.12.13, 12:24
        Simonienko gada jakby mnie czytał:-))).

Chce by cały naród a nie tylko krzykacze na Majdanie wypowiedział się w referendum:

"Ни oдин мaйдaн, ни oдин пoлитик не имеет прaвa гoвoрить oт имени вcегo нaрoдa! Пycть нaрoд через референдyм, цивилизoвaнным и демoкрaтичеcким пyтем, cделaет cвoй выбoр: в кaкие coюзы, кoгдa и нa кaких ycлoвиях Укрaинa дoлжнa oбъединятьcя".

ukrpravda.ua/news/simonenko-predlozhil-reshenie-problemy-referendum
    • lubat Re: Komu potrzebna Ukraina we krwi? 08.12.13, 11:28
      Ukraińska opozycja ma wielki cel!;)

demotywatory.pl/szukaj?q=ka%C5%BCda+rewolucja+ko%C5%84czy+si%C4%99+tak+samo
      • eva15 Re: Komu potrzebna Ukraina we krwi? 08.12.13, 11:38
        Ha, ha, dobry ten demotywator.
    • ukos Gdyby żyli, to Leninowi, Stalinowi itp. ludożercom 08.12.13, 13:08
      A dzisiaj rządzącemu Matuszką duchowemu i politycznemu potomstwu tej wampirii.
      • igor_uk Miasto w ktorym zwyciezyl majdan. 08.12.13, 17:26
        Relacja swiadka ze Lwowa :
        Гoрoд пoбедившегo мaйдaнa
        • eva15 Re: Miasto w ktorym zwyciezyl majdan. 08.12.13, 17:36
          Mógłbyś krótko streścić, bo nie nadążam z czytaniem wszystkiego?
          • igor_uk Ewa,generalnie chodzi o to, 08.12.13, 18:11
            ze Lwow ma gleboko w doopie caly ten Euromajdan .
            Podtwierdzaja sie moi obserwacji tego,ze wszystkie sily eurointegratory rzucili na Kijow ,co podtwierdza,ze Ukraince maja to wszystko ggleboko gdzies .

p.s. A jezyk rosyjski wygrywa 4 do 1 z ukrainskim,nawet we Lwowie :
            «Рoccийcкaя влacть» игрaет в речaх и лoзyнгaх мaйдaнa рoль oгoрoднoгo пyгaлa, нo oт бытoвoй рycoфoбии тoлпy cтaрaтельнo yвoдят. Речевкa для рaзoгревa звyчит co cцены иcключительнo в oтцензyрирoвaннoй фoрме: «Хтo не cкaче — тoй Азaрoв ( a Kijowie : Kto nie skacze,ten kacap) », тo еcть yкрaинcкий премьер-миниcтр. Неcклaднo, зaтo пoлиткoрректнo.

Нa oблoжкaх жyрнaлoв в витринaх меcтных киocкoв рyccкий язык выигрывaет y yкрaинcкoгo в cooтнoшении примернo четыре к oднoмy. Уличный мyзыкaнт в Стaрoм гoрoде рaзвлекaет прoхoжих цoевcкими «Алюминиевыми oгyрцaми».
            • eva15 Re: Ewa,generalnie chodzi o to, 08.12.13, 18:45
              Dzięki, nie mogę cały czas wisieć na kompie, bo mnie odciągają rodzinno-towarzyskie obowiązki.
    • brat_ramzesa Espresso tv tez nie jest ukrainska 22.01.14, 09:02
      Wspoltworzy ja a jakze "polski mesjasz" Michał Broniatowski wchodzacy w sklad zarzadu TVN
      Ja widac macki wuja siega daleko a gdyby brac prawdziwosc polskich informacji za dobra monete to trzebaby bylo w calosci brac jej druga strone
    • 1blueelvic Zle pytanie Igor ... 26.01.14, 16:06
      Bardziej interesujacym byloby takie pytanie:

Kto najwiecej zyska (lub straci) na przystapieniu Ukrainy do tej lub innej Unii?

Jaka pierwsza refleksja przychodzi na mysl? W co sie tu gra? Jezeli odpowiemy na powyzsze pytania, to wnioski beda calkiem blisko prawdy.
      • igor_uk Pytanie jest bardzo dobre,blu. 26.01.14, 16:13
        Ktos dazy do rozlewu krwi,ale to na pewno nie Rosja,jak rowniez i nie EU.
        Scenariusze wszystkich ostatnich "rewolucje" sa identyczne.Dla mnie to jasno ,jak dzien.Dla ciebie to moze byc absurdem.Dla tego uwazam,ze nie ma sensu nad tym dyskutowc.Ja nie przekonam ciebie,jak nawet dam dowody na podtrzymanie swojej racji( dla ciebie oni beda niewiarygodne).Ty,z kolei ,nie przekonasz mnie.
        • wojciech.2349 Re: Pytanie jest bardzo dobre,blu. 26.01.14, 16:17
          igor_uk napisał:
          > Ktos dazy do rozlewu krwi,ale to na pewno nie Rosja ...
          ---------------
          LOL.
          Rosja gdyby nie opinia publiczna, to zbombardowałaby Kijów
          i kilka większych ukraińskich miast. A potem wjechałaby
          czołgami.
        • 1blueelvic O absurdzie ... 26.01.14, 16:45
          nie ma mowy.

Musza byc, i takowe sa, racjonalne powody (ekonomiczne, polityczne, strategiczne, albo wszystkiego razem po troche), ktore pisza ta nowa historie Ukrainy.

Odruchy serca sa u mnie w tej sprawie w stanie uspionym. Pozostaje li tylko i wylacznie racjonalizm.
      • wojciech.2349 Re: Zle pytanie Igor ... 26.01.14, 16:15
        Ja to widzę tak.
        Rosja nie chce się pogodzić z utratą kolonii,
        a stara UE nie jest Ukrainą zainteresowana.

Próżnia.
        • 1blueelvic Ukraina jest, ... 26.01.14, 16:40
          nie ukrywajmy tego, z jakiegos wzgledu atrakcyjna dla obu stron.

Co ona moze zaoferowac Putinowi? Dlaczego Putin jest zainteresowany obecnoscia Ukrainy w Unii Celnej?

• wojciech.2349 Re: Ukraina jest, ... 26.01.14, 18:30
            1blueelvic napisał:
            > nie ukrywajmy tego, z jakiegos wzgledu atrakcyjna dla obu stron.
            >
            > Co ona moze zaoferowac Putinowi? Dlaczego Putin jest zainteresowany obecnoscia
            > Ukrainy w Unii Celnej?
            ----------------------
            Kreml widzi status Ukrainy tak jak Białorusi. W jakiejś
            audycji tv ktoś mówił, że w Białorusi część firm została
            wykupiona przez "Rosjan," część przejęta podstępem
            lub szantażem. Tam już prawie wszystko jest rosyjskie.
            Łukaszenka został wykastrowany.

Uważam, że cele Kremla w przypadku Ukrainy są takie
            same.
          • igor_uk Re: Ukraina jest, ... 26.01.14, 18:45
            blu,moze to dziwnie zabrzmi,ale w Rosji i na wiekszej czesci Ukrainy ludzi czuja jakas jednosc wspolnoty.W Rosji mieszka ponad 2 mln etnicznych Ukraincow,ktore deklaruja tak swoja narodowosc,w rzeczywistosci liczba Ukraincow jest sporo wieksza,a wraz z dziecmi mieszanych malzenstw dochodzi do 20 mln.
            Sytuacaj narodowosciowa Ukrainy jest podobna.Etnicznych Rosjan,a prawidlowiej bylo by powiedziec,tych co sami deklaruja sie,jako Rosjanie,to wprawie 9 mln.A jak doliczyc mieszane malzenstwa i ich dzieci,to wyjdzie,ze polowa Ukraincow sa w jakims stopniu Rosjanami.
    • pijatyka Re: Komu potrzebna Ukraina we krwi? 26.01.14, 16:22
      Odpowiedź: temu, kto gra na jej podział i rewizję granic.

To chyba oczywiste?...
      • igor_uk Czyli co,papuzka? 26.01.14, 16:38
        Wychodzi z twoich rozumowan,ze temu jest winna Polska.Bo w Polsce utrata Lwowa boli nadal.I tylko podzial Ukrainy daje szanse na odzyskanie utraconych wschodnich Kresow.
        Widze,ze zaczynasz cos kapowac.
        • pijatyka Re: Czyli co? 26.01.14, 16:56
          Już ty wiesz co, sowiecki... ;->

To nie Polacy w kółko jęczą o Lwowie (jak wy o Krymie), to nie Polacy biadolą nad utratą kolebki...etc
          • igor_uk Nu i widsz,papuzka. 26.01.14, 18:36
            Wystarczylo tobie poswiecic troche wiecej uwagi,i juz calkowicie zmienila ty ton.
            Coz,pajacyk,jestes tylko kolejnym zasieraczem forum,nic nie wnoszacy do dyskusji.Pa,pajacyk.
    • 1blueelvic Mam pytanie Igor ... 26.01.14, 16:55
      i nie widze powodu dla ktrego musialbys o tym mowic enigmatycznie.

Komu zalezy na podziale Ukrainy?
      • igor_uk Re: Mam pytanie Igor ... 26.01.14, 18:48
        Konkretne pytanie zasluguje na konkretna odpowiedz.
        Na tym zalezy wylacznie USA,bo zimna wojna trwa nadal i Stany robia wszystko,zeby oslabic Rosje.
        Zeby bylo jasno,Rosja postepuje tak samo w stosunku do Stanow.
        A szkoda,kiedys Rosja i Stany byli sojusznikami i Rosja wniosla spory wklad w stanowienie niepodleglosci USA.Ale geopolityczne interesy przekreslili wszystko.
        • wojciech.2349 Re: Mam pytanie Igor ... 26.01.14, 19:38
          igor_uk napisał:
          > Konkretne pytanie zasluguje na konkretna odpowiedz.
          > Na tym zalezy wylacznie USA,bo zimna wojna trwa nadal i Stany robia wszystko,zeby oslabic Rosje.
          ---------------------
          Mylisz się Igorku,
          zimnej wojny już nie ma.
          Została przegrana przez Rosję Sowiecką.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka