Dodaj do ulubionych

O Łamaniu

30.12.13, 05:04
czytam coraz częściej w polskich mediach o łamaniu.
Na przykład "łamiąca wiadomość" a dzisiaj o "Łamiacym roku 2013". Ciekawe co to takiego.
Dotarło do mnie, że w polsce są developerzy i są kastingi ale łamiace wiadomości?
A może by tak przetłumaczyć serial "Breaking Bad" na "Łamiący Zło"?
Co to się w tej Polsce ponarabiało.......
Obserwuj wątek
    • strondzo Re: O Łamaniu 30.12.13, 08:01
      gigant h..j czy gigantyczny h..j ?
      • kaszebe12 Czikeny... 30.12.13, 08:27
        ...konsumowalem w relatywnym olpen spejsie i popelnilem eror , bo obok moglem zjesc czejkeny w interiorze.
    • jorl Re: O Łamaniu 30.12.13, 11:36
      j-k napisał:

> potraktowalem erotycznie TRZY Rassijanki...
      > mysle, ze kazda ma mnie w DOBREJ pamieci...

JK to bylo przed 20laty! Kiedy zarobki w Rosji byly 10$/miesiac. Wiec wysuplales te 20$ do tego pomachales oszukancza mozliwoscia ze zabierzez taka na Zloty Zachod i sie udalo.
      Ja dzialam w Polsce od 10 lat tak. Za te Twoje 20$ to zadna sie nie obejrzy. Ale idzie jak sie ma miesiecznie na wydanie napewno 1000€. Nie masz tego i pozostaja tylko Tobie wspomnienia sprzed lat 20tu, samoobsluga i chlanie. Loosera zycie nedzne.
      A ja dalej...

Pozdrowienia
    • mara571 Felusiak "łamiąca wiadomość" to na razie satyra 30.12.13, 21:03
      Na portaliku deser.pl i na fejsie co tydzien jest nowe wydanie Faktoidu.
      Ponoc tygodnika satyrycznego, ale dosc niskiego lotu.
      www.wirtualnemedia.pl/artykul/drukowany-faktoid-promocyjnie-w-srodowym-metrze
      Niestety juz nie satyryczne sa trwale zmiany w jezyku polskim i nowe okreslenia dla dobrze znanych pojec, ktore weszly na stale do jezyka mowionego i pisanego.
      Przykladowy leming mieszka w apartamencie w Willi na Harfowej.
      Apartament ma najczesciej 50 mkw. Sklada sie z lazienki, bedrumu i salonu z kuchnia.
      Leming pracuje w korporacji na stanowisku Facility Managera aczkolwiek aplikowal na Area Sales Managera.
      Jego partnerka zajmuje sie obsluga serwisu parentingowego opartego o mechanizm questions & answers.
      Leming bedzie dzisiaj raningować od rana, bo w internecie liczy się content, bez niego nie ma mowy o znacznym przyroście userów. (…) znaleźć można na firmowym wallu i zawsze można coś lajknąć.
    • melord Re: O Łamaniu 31.12.13, 00:18
      Moj brat kupil synowi(ten choc po SGP za 100 lat by sie nie dorobil)
      Apartament Ipresja w Zen Garden-Mokotow
      apartament....klitka 42-45? m/2 to salon(a jakze) i jedena sypialnia
      tlumaczac na polski, bedzie mial gdzie spac na Mokotowie
    • mara571 czy ktos pamieta skasowane wpisy 01.01.14, 15:28
      i ich autorow?
      Probuje dociec wedlug jakiego klucza kastrowane sa watki...
      • igor_uk Zadneo kluczu nie ma. 01.01.14, 15:58
        Zostal wyciety wpis vigila,a razem z nim i wszystkie w drzewku,jak leca .

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka