igor-z-uk 15.02.14, 10:59 Moja propozycja : spzagorow.pl/polski/images/ii.jpg p.s. Czy ma ktos inne propozycje? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bywszy1 Re: znowu idiotyczny watek+ 15.02.14, 11:14 zwieszajacy ilosc idiotycznych watkow,zalozonych przez .... Niestety nie moga wymienic w "odkryte" imienia idioty. Bo znowu doniesie gdzie trzeba. I znowu zjde sie w kwarantanie,albo bede musial za kare zmieniac nick. Pozdrowienia z okazji weekendu. Bywszy. Odpowiedz Link Zgłoś
bywszy1 Re: smiej sie+ 15.02.14, 11:36 panie ... przez lzy nerwowego wyczerpania. A przy okazji,jak pan spozywa wielkie ilosci czosnkowe,to uzywaj pan wode kolonska do plukania "ustnoj smierdzacej jamy" Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk Masz racje,bywszy. 15.02.14, 11:43 Ci Polace,ktore uwazaja,ze Armia Radziecka przyniosla Polakom tylko bol i cierpienie,sa chory na niewiedze. Oni zapomnieli o tym,jaki los ugotowali nazisci Polakom pochodzenia zydowskiego i tylko dzieki Armii Radzieckiej taki los nie spotkal wszystkich Polakow. O tym wiesz ty,jako syn radzieckiego zolnierza,ktory zginal na tej strasznej wojnie.To wiem i ja,jako syn weterana tej wojny i wnuk ,ktory tak nigdy nie poznal swojego dziadka,ktory rowniez zginal na tej wojnie,jak i twoj ojciec. Dzisiejsza Polska,jako calosc,jest pomnikom bohaterskiej walki naszych ojcow i dziadkow. Ciesze sie,ze nareszcie my znalezli z toba temat,ktory nas laczy. Odpowiedz Link Zgłoś
wasilko Re: Masz racje,bywszy. 15.02.14, 11:56 igor_uk napisał: > Ci Polace,ktore uwazaja,ze Armia Radziecka przyniosla Polakom tylko bol i c > ierpienie,sa chory na niewiedze. Oni zapomnieli o tym,jaki los ugotowali nazisc > i Polakom pochodzenia zydowskiego i tylko dzieki Armii Radzieckiej taki los nie > spotkal wszystkich Polakow. Najbardziej wdzięczni Armii Radzieckiej, no i Stalinowi, byli ci, których NKWD wywiozło na darmowe wczasy na Syberię. O tym Igor też nie zapominaj. Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk Wasylko,takich bylo zdecydowanie mniej. 15.02.14, 12:03 I nie o nich ten watek.800 000 zolnierze Armii Radzieckiej ,ktore spoczeli w Polsce,byli zwyklymi ludzmi,ktore nie mniej cierpieli od NKWD,niz Polacy. Odpowiedz Link Zgłoś
wasilko Wyjaśniam Ci, dlaczego Polacy nie lubią AC 15.02.14, 12:15 Ponieważ wielu Rosjan, których spotkałem i Ty również, nie rozumie dlaczego Polacy nie uważają wkroczenia Armii Czerwonej do Polski za wyzwolenie, tylko za drugą (na dawnych Kresach za trzecią) okupację, to cierpliwie to im tłumaczę. Bez zbędnych emocji i wyzwisk. W oparciu o fakty i dostępne dokumenty. Na zesłaniu w ZSRR zginęło lub zmarło z wycieńczenia około 500 tys. Polaków. Najczęściej w tych samych łagrach co Rosjanie i inne nacje. NKWD samo do Polski nie przyszło. Najpierw wkroczyła RKKA. Boleję nad cierpieniem Rosjan, ale i Ty pamiętaj o polskich zesłańcach. Wiele wówczas zrozumiesz. Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk Wasylek,nie wyjasniaj mnie tego. 15.02.14, 12:22 Ja 15 lat mieszkalem w Polsce i spotykalem rozne,calkiem sprzeczne opinii Polakow o Armii Czerwonej. Ty reprezentujesz tylko jedna ze stron. p.s. Podane przez Ciebie liczby sa dosc powszechno znane,ale nie wiele maja wspolnego z rzeczywistoscia.Ale powiem Tobie szczerze ,ze jak ich bylo nawet 10 czlowiek,to i tak o te 10 za duzo. Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk Wasylek. 15.02.14, 20:41 Polecam Tobie bardzo dobre opracowanie,dotyczace poruszonego przez Ciebie problemu: Deportacje obywateli polskich do ZSRR 1940-1941 Postaraj sie na spokojnie zapoznac sie z tym tekstem. Zeby bylo jasno,ja nie staram sie wybielic te dzialania wladz radzieckich,ja tylko chce uswiadomic,ze rzucanie liczbami,ktore nie maja podtwierdzenia w faktach,a bardzo ladnie wygladaja w dyskusjach,nie tylko zaklamuja prawde,a i daja do reki bron tym,kto zaprzecza wszystkiemu. Odpowiedz Link Zgłoś
wasilko Re: Wasylek. 15.02.14, 22:16 To bardzo ciekawe opracowanie, ale ja opieram się na pracach naukowych, a nie beletrystyce. Deportacje i wywózki Polaków do ZSRR zaczęły się jeszcze w 1939 roku a skończyły w 1946 i nie polegały wyłącznie na wywiezieniu cywilów na Syberię czy do Kazachstanu. To również przymusowe wcielanie Polaków do tzw. strojbatalionów czy karnych oddziałów Armii Czerwonej, itp. Co do archiwów NKWD, wybacz, ale to nie jest pewne źródło - jaką mamy gwarancję, że zostały udostępnione badaczom wszystkie kluczowe dokumenty? Polecam Ci śledzić komunikaty i opracowania naukowe IPN. ipn.gov.pl/wydzial-prasowy/media-o-ipn/przeglad-mediow-21-wrzesnia-2009 Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk Re: Wasylek. 16.02.14, 00:26 Mawiasz,ze to co zalinkowalem jest belletrystyka ? Coz,znaczy nie chciales na spokojnie zapoznac sie z materialem.Bo on opiera sie na dokumentach . IPN jest malo wiarygodny,poniewaz jest instytucja mocno upolityczniona ,a nawet i w tym,co zalinkowales padla liczba,ktora zaprzecza twoim rewelacja. Ty pisales: "Na zesłaniu w ZSRR zginęło lub zmarło z wycieńczenia około 500 tys. Polaków." A w zalinkowanym tekscie padla liczba: " Z tego 150 tys. straciło życie." Ktora rowniez jest mocno zawyzona,ale i tak ponad 3x krotnie mniejsza ,od Twojej. Wasylek,zrozum mnie. Nie wolno licytowac sie na ilosc ofiar represje NKWD.Bo w ten sposob podtwierdzamy slowa ,ktore padly w "Czarnym obelisku" , autorstwa Ericha Marii Remarque'a,ze smierc jednego czlowieka,to tragedia,a milionow,to tylko statystyka.Za duzymi liczbami ginie sie tragedia konkretnych ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
bywszy1 Re: Masz racje,bywszy.+ 15.02.14, 12:02 Nas nic nie laczy. Moj ojciec z wojny nie wrocil. A panski z kradzina garmoszka. Pan z mongolczykiem smiali sie z mego ojca szeregowca. On jest tak zapisany w Knigie Pamiati po Swierdlowskoj Oblasti. "Oni zapomnieli o tym,jaki los ugotowali nazisc i Polakom pochodzenia zydowskiego". Nie wszyscy Polacy uwazaja to za plus nalezny Armii Radzieckiej. Ja tez nie poznalem ani dziadka,ani dziadkow,ani babc,ani wiekszosci ciotek,ani wujkow. Ale,ja rzydek,nie mam nic wspolnego z kacapem(zwroc pan uwage-nie z Russkim) Nasz "wspolny" temat,wykorzystywal pan,kiedy panu to bylo wygodne. A Pan? Pan jest obywatelem Polski. Wyciagnij pan z tego wniosek. ----------------------------- Igor_uk: Bywszy Zydem sie urodzil,Zydem zdechnie! Igor_uk: spadaj ,zydzie parchate.Ja b z toba na jednym hektarze srac nie usiadlem. Historyk mongolszuudan: Tu dosc udowodniles, ze ty bezmozgi glupiec. Jednoznacznie ze ch...owy ty byles i technik.Нy ты вoнючее жидoвcкoе гoвнo.... Пиздюк. ты еще живешь нa этoм cвете тoлькo пoтoмy чтo рyccкие cпacли твoй пoгaный нaрoдеm Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk Nu i widzisz,bywszy. 15.02.14, 12:05 tak to jest,kiedy nienawisc zaslepia ludzi. Stad tyle zla na swiecie. Odpowiedz Link Zgłoś
slava_rossii Re: Jak wyglada najwiekszy pomnik okupantu na Swi 15.02.14, 11:54 Znajdź sobie w końcu jakąś pracę sowka. Odpowiedz Link Zgłoś
strondzo Re: Jak wyglada najwiekszy pomnik okupantu na Swi 15.02.14, 12:18 Igor myslałem ze wiesz kto rządzi dzis w polsce , ci ludzie stawiają pomniki zdrajcom taki jak Kuklinski , Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk Strondzo,nie boj zaby :-) 15.02.14, 19:31 Wiem doskonale o tym,kto rzadzi w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
bywszy1 Re: to opowiedz pan?+ 15.02.14, 20:39 dzisiaj w radio sluchalem interwju na ulicy z Kijowa. Facet(jakas figura w ktorejs partii opozjocynistow) twierdzi,ze zamieszki sa wywolane prze kremlowska mafie zydowska. Odpowiedz Link Zgłoś
yurek11111 igorczik,udlaw sie swoja propaganda.... 15.02.14, 20:47 Mamy dzis podwojna radosc z dwoch zlotych medali,a Rosja ma gorycz porazki w hokeju z "jankiesami" .....:-))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk yurek. 15.02.14, 20:50 Jedynie co ty dzis udowodniles,to to,ze jestes rusofobem. To ze jestes idiota,o tym wiemy od dawna. Odpowiedz Link Zgłoś
krzysiozboj Re: Jak wyglada najwiekszy pomnik okupantu na Swi 15.02.14, 21:14 Ponoć masz obywatelstwo polskie i ponoć czujesz się Polakiem, jeśli tak to ładnie tą swoją nową ojczyznę cenisz skoro tak łajnem lubisz ją obrzucać. Za tą starą ojczyznę to zauważyłem że chętnie dałbyś się pociąć w obronie jej dobrego imienia. Więc Igor nie opowiadaj bajek jak to jesteś Polakiem i jak to czujesz się Polakiem, to tylko bajki, z krwi i kości jesteś Rosjaninem dla którego epoka Breżniewa była wspaniałym okresem, tego nie zmienisz. Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk Krzysio. 15.02.14, 21:21 daj spokoj z takimi tekstami. W moim watku nie ma nic zlosliwego. ja tylko pokazuje,ze obecna Polska,w bardzo klarownych granicach,przy praktycznie monoetnicznym narodem,jest skutkiem tej okupacji,o ktorej tak lubicie wspominac. I do stwierdzenia tego niema nic ,jakie mam obywatelstwo,jak sie czuje . Odpowiedz Link Zgłoś