Dodaj do ulubionych

Mecz hokeja jak film szpiegowski...

15.02.14, 15:57
Amerykanski trener w momentach rozmowy,usta zaslania koperta,jakis oficjel pokazywany na zblizeniach mowi do "rekawa",sedzie ustalajacy cos przez telefon rowniez zaslania usta dlonia,no i oberszpieg na trybunie,najkomiczniejszy w momencie zbierania gratulacji za niuznanego gola.....
:-))))
Narazie remis,i rozpoczyna sie dogrywaka 2X po 5 minut....
Obserwuj wątek
    • yurek11111 Re: Mecz hokeja jak film szpiegowski... 15.02.14, 16:10
      Dogrywka byla tylko 5 minut,teraz rozstrzygniecie nastapi w drodze "strzalow"....
      • yurek11111 Re: Mecz hokeja jak film szpiegowski... 15.02.14, 16:14
        Trzecie zloto dla Polski,GRATULACJE dla BRODKI....:-))))))))))))))))))))))))))))))))
        • yurek11111 Re: Mecz hokeja jak film szpiegowski... 15.02.14, 16:16
          Dramat w karnych,USA ma szanse w....7 serii....
          • yurek11111 Re: Mecz hokeja jak film szpiegowski... 15.02.14, 16:17
            Znowu szansa w 8 serii dla USA,tylko wbic....:-)))
            • yurek11111 Koniec....dla Rosji!!! 15.02.14, 16:18

• yurek11111 Z tym koncem,to nie jestem pewien.... 15.02.14, 16:22
                Obawiam sie ze teraz zaczna sie "protesty" Rosji,jedna bramka nie zostala uznana dla Rosji,wiec maja punkt zaczepienia zeby zaczac protestowac ,a pozwolic zeby "jankiesy" wygraly,to nie w ich charakterze.....
              • przyjacielameryki Re: Koniec....dla Rosji!!! 15.02.14, 16:50
                Przyjemnie popatrzeć jak nasi przyjaciele leją naszych wrogów. To tak w przenośni oczywiście bo sport rządzi się nieco innymi zasadami.
                Ale ja kibicowałem oczywiście Amerykanom i cieszę się z ich zwycięstwa.
    • panibiedroniowa Re: Mecz hokeja jak film szpiegowski... 15.02.14, 16:17
      Ju es ej,ju es ej!!!!!!Yeahhhhh...................
      • panibiedroniowa Re: Mecz hokeja jak film szpiegowski... 15.02.14, 16:18
        Dwie świetne wiadomości!Srebro i mordobicie kacapów!!!!!
        • yurek11111 Re: Mecz hokeja jak film szpiegowski... 15.02.14, 16:27
          W czym srebro,bo cos przeoczylem zajety hokejem?
          • panibiedroniowa Re: Mecz hokeja jak film szpiegowski... 15.02.14, 16:35
            ZŁoto oczywiście.Moja pomyłka!!
            • yurek11111 Re: Mecz hokeja jak film szpiegowski... 15.02.14, 16:39
              Zloto lepsze od srebra...,chociaz w tym przypadku to szwajcarskie zegarki winne,mierzace czas do tysiecznych czesci sekundy....:-))))))
              • yurek11111 Do pelni sobotniego szczytowania... 15.02.14, 16:48
                ...tylko jakiegos medalu w skokach brakuje...:-)))))))
                • yurek11111 Petycja do Putina.... 15.02.14, 17:01

W necie krazy petycja,z prosba do Putina,zeby rosyjskich hokeistow na "biale niedzwiedzie" ,za porazke z USA nie wysylal,starali sie jak mogli,przegrali tylko jednym karnym,i tylko o tyle byli gorsi...

PS.Podpisalem jako jeden z pierwszych....
                  • yurek11111 Zdjęć triumfu polskich sportowców nigdy dość: 15.02.14, 17:05
                    www.zczuba.pl/zczuba/1,112651,15463248,Soczi_2014__dzien_8__zimowych_igrzysk_olimpijskich.html#BoxSlotI3img
    • yurek11111 70% Rosjan bylo pewnych zlota w meskim hokeju.... 15.02.14, 17:29
      Tylko 3 % dawalo zloto USA....

Ктo выигрaет мyжcкoй хoккейный тyрнир нa Олимпиaде в Сoчи?
      Рoccия
      70%
      Кaнaдa
      18%
      Швеция
      6%
      США
      3%
      Чехия
      2%
      Дрyгaя кoмaндa

sport.mail.ru/special/sochi/news/16913304/?sent=1#articlepoll
      • yurek11111 Nadprodukcja sobotniego szczescia-curling...:-)))) 15.02.14, 18:12
        Kanada pokonala Rosje 5:2.....
        • przyjacielameryki Re: Nadprodukcja sobotniego szczescia-curling...: 15.02.14, 18:16
          Same miłe wiadomości dzisiaj. Za chwilę będzie startował Stoch. Trzymajmy kciuki.
        • romrus Czyms trzeba rekompensowac 15.02.14, 18:45
          yurek11111 napisał:
          > Kanada pokonala Rosje 5:2.....

Kanada:
          www3.sympatico.ca/chris.irie/images/obituaries/schmirler_rink.jpg
          Rosja:
          www.yuga.ru/media/sochi-2014_kerling_women_b(3)__351js0z.jpg
          www.sportliga.com/public/uploads/imagesetitem/2014/2/v8SYdwcgrzVUCRjh.jpg
          www.spbdnevnik.ru/icon/news2/400x/54779_1392314259.jpg
          Zeby waszy brzydasy sie nie pochlastaly:-)
    • romrus No wlasnie, szpiegowski... 15.02.14, 18:35
      Wyznaczyc na mecz Rosja-USA arbitra-Amerikanina i nie zaliczyc bramke, ktora miliard widzow widzial na wlasny oczy.

Brawo, IIHF, brawo Panie Fasel.

Dobrze ze mecz byl nie wiele znaczacy.
      • eva15 To był skandal nie mecz 15.02.14, 18:41
        Amerykanin sędzią (sic!!!) , a pozostali sędzowie robil,i co on chciał.

Najpierw zaliczono Amis bramkę, mimo, że krążek uderzył o łyżwę. Później niezaliczono Rosjanom bramki, mimo, że krążek był w środku. Nawet reporterów niemieckich zatkało na tyle bezczelności..Zrozumieć nie mogli, co się dzieje i po kilka razy powtarzali w zwonionym tempie tę scenę. Potem okazało się, że US-bramkarz wyrwał bramkę z dołku i ją nieco przesunął. Zamiast ukarać US-bramkrza, ukarano Rosjan odebraniem gola.

To nie był mecz, to była rozgrywka polityczna i sędziowie byli stroną w tej rozgrywce.
        • yurek11111 Re: To był skandal nie mecz 15.02.14, 18:44
          A ja myslalem ze to zawodnicy graja a nie sedziowie,mowilas niedawno,ze kiepskiej baletnicy ,to przeszkadza i rabek spodnicy...
          • eva15 Re: To był skandal nie mecz 15.02.14, 18:51
            Zawodnicy grali i rosyjscy wbili 3 bramki, a amerykańscy tylko 1. I co z tego, skoro sędzia zajął się rozdawaniem i odbieraniem goli. USA dołożył jedną niezasłużoną bramkę (krążek odbił się od łyżwy) , Rosjanom odebrał jedną zasłużoną .

Nawet Niemców takie sędziowanie zatkało mimi, że zapewne chcieli zwycięstwa USA. Ale nie takiego lewego, oszukanego, niesportowego.
        • eva15 Re: To był skandal nie mecz 15.02.14, 18:48
          Jeśli kolejny mecz USA będzie tak samo ustawiony, to w ogóle nie warto z nimi grać.

Jak mogło dojść do sytuacji, że sędzią meczu Amis może być Ami? Nadziwić się nie mogę, że przepisy na to pozwalają. Jak mogło dojść do sytuacji, że sędzia lekceważy zapis filmowy i karze nie tych, co trzeba?

Jeśli rosyjskie władze hokejowe nie zareagują oficjalnie na ten skandal i jeśli nic się nie zmnieni, to nie chciałabym być w skórze rosyjskich hokeistów, przecież oni nie mają szas na uczciwą wygraną.
          • panibiedroniowa Re: To był skandal nie mecz 15.02.14, 18:52
            eva15 napisała
            >
            > Jeśli rosyjskie władze hokejowe nie zareagują oficjalnie na ten skandal...

Do garów!
            • johnny-kalesony Ewa gra na perkusji? 16.02.14, 01:21
              To Ewa gra na perkusji?

Pozdrawiam
              Keep ROckin'
        • romrus Re: To był skandal nie mecz 15.02.14, 18:54
          eva15 napisała:

> Amerykanin sędzią (sic!!!) , a pozostali sędzowie robil,i co on chciał.
          >
          > Najpierw zaliczono Amis bramkę, mimo, że krążek uderzył o łyżwę.

To akurat normalnie, nie ma pretenzji.
          Reguly gry sie zmenili, jesli nie umyslnie - musi byc zaliczone.

>Później niezaliczono Rosjanom bramki, mimo, że krążek był w środku. Nawet reporterów niemieckich zatkało na tyle bezczelności..Zrozumieć nie mogli, co się dzieje i po kilka razy powtarzali w zwonionym tempie tę scenę. Potem okazało się, że US-bramkarz wyrwał bramkę z dołku i ją nieco przesunął. Zamiast ukarać US-bramkrza, ukara no Rosjan odebraniem gola.
          >
          > To nie był mecz, to była rozgrywka polityczna i sędziowie byli stroną w tej rozgrywce.

Poczekame na oficjalne oswiadczenie IIHF i Fasela.
          W/g mnie bramka w ogole nie byla ruszona i stala na miejscu.
          Zobaczyme.

Trzeba lepiej grac i nie nie zarabiac idyotycznych kar, jak to 2 razy zrobil Radulow.
          Drugi raz - to w ogole nie do przemyszlenia. Po jaka cholere? To nic nie dawalo.
          • eva15 Re: To był skandal nie mecz 15.02.14, 19:04
            romrus napisał:

> >Później niezaliczono Rosjanom bramki, mimo, że krążek był w środku. Nawet
            > reporterów niemieckich zatkało na tyle bezczelności..Zrozumieć nie mogli, co si
            > ę dzieje i po kilka razy powtarzali w zwonionym tempie tę scenę. Potem okazało
            > się, że US-bramkarz wyrwał bramkę z dołku i ją nieco przesunął. Zamiast ukar
            > ać US-bramkrza, ukara no Rosjan odebraniem gola.
            > >
            > > To nie był mecz, to była rozgrywka polityczna i sędziowie byli stroną w t
            > ej rozgrywce.
            >
            >
            > Poczekame na oficjalne oswiadczenie IIHF i Fasela.
            > W/g mnie bramka w ogole nie byla ruszona i stala na miejscu.
            > Zobaczyme.

Albo bramka była ruszono a wtedy ukarani powinni być Amis. Albo bramka była nie ruszona, a w wtedy Rosja wygrała 3:2.

Co teraz zobaczymy? Czy IIHF może zmienić decyzję i oddać Rosjanom zasłiużonego gola, a tym samy zmienić wynik meczu na prawidłowy? Pytam, bo nie wiem, czy to możliwe.
            • romrus Re: To był skandal nie mecz 15.02.14, 19:11
              eva15 napisała:
              > Albo bramka była ruszono a wtedy ukarani powinni być Amis. Albo bramka była nie ruszona, a w wtedy Rosja wygrała 3:2.

Tak.

> Co teraz zobaczymy? Czy IIHF może zmienić decyzję i oddać Rosjanom zasłiużonego gola, a tym samy zmienić wynik meczu na prawidłowy? Pytam, bo nie wiem, czy to możliwe.

Tez nie wiem.

Co naimniej zobaczyme jak beda sie wykrecac:-)
        • gosc88 Amerykanin wyrwal bramke z dolka ????? 16.02.14, 02:13
          eva15 napisała:

> .... Potem okazało się, że US-bramkarz wyrwał bramkę z dołku i ją nieco przesunął.

Chcesz powiedziec, ze po strzeleniu tego gola amerykanski bramkarz szybciutko wyrwal jego bramke z tego golka ??

Jak Eva doszlas do tego wniosku ??? Czy niemiecka TV to pokazywala ???

• romrus Re: Amerykanin wyrwal bramke z dolka 16.02.14, 13:38
            gosc88 napisał:
            > Chcesz powiedziec, ze po strzeleniu tego gola amerykanski bramkarz szybciutko wyrwal jego bramke z tego golka ??

Nie po strzeleniu, a przed, sedziowe nie zwroci;i uwagi, albo nie zauwazyli i dali grac do gola.
            Wideo-arbitr nie dal zaliczyc gola, bo taki jest regulamin. W NHL byla by zaliczona.

www.sport-express.ru/olympic14/hockey/news/669962/
      • panibiedroniowa Re: No wlasnie, szpiegowski... 15.02.14, 18:41
        Boli porażka z Pindosami???
        • yurek11111 Sprawiedliwosci stalo sie zadosc.... 15.02.14, 18:48
          Zrzadzeniem opatrznosci,rozstrzygniecie meczu zostalo sprowadzone do karnych,gdzie liczyly sie tylko umiejetnosci zawodnikow....
          Rosjanie przegrali z Amerykanami....
          • igor_uk Yureczek,czy musisz to robic? 15.02.14, 19:21

• yurek11111 Re: No wlasnie, szpiegowski... 15.02.14, 18:42
        Jak mecz byl malo znaczacy,to nie becz....:-)))
        Jak zaakceptowaliscie amerykanskiego sedziego przed meczem to tez nie becz...
        RE: Dobrze ze mecz byl nie wiele znaczacy.
      • przyjacielameryki Re: No wlasnie, szpiegowski... 15.02.14, 18:45
        romrus napisał:

> Wyznaczyc na mecz Rosja-USA arbitra-Amerikanina i nie zaliczyc bramke, ktora mi
        > liard widzow widzial na wlasny oczy.
        >
        > Brawo, IIHF, brawo Panie Fasel.
        >
        >
        > Dobrze ze mecz byl nie wiele znaczacy.

Uspokój się. Mecz był fantastyczny, kwestia uznania/nieuznania bramki otwarta - często tak bywa, tak uznali sędziowie. Kropka!
        Ale niezależnie od tej decyzji mecz był przepiękny zarówno w wykonaniu Rosjan jak i Amerykanów i każdy kto oglądał ten mecz tak powie. Rzuty karne to zawsze loteria. Być może to najładniejszy mecz tych igrzysk.
        Ale fakt, przegrana to spory pstryczek w Putina!
        • romrus Dziwny wy ludzie 15.02.14, 19:01
          przyjacielameryki napisał:

> Uspokój się. Mecz był fantastyczny, kwestia uznania/nieuznania bramki otwarta - często tak bywa, tak uznali sędziowie. Kropka!
          > Ale niezależnie od tej decyzji mecz był przepiękny zarówno w wykonaniu Rosjan jak i Amerykanów i każdy kto oglądał ten mecz tak powie. Rzuty karne to zawsze loteria. Być może to najładniejszy mecz tych igrzysk.

Dziwny wy ludzie, polowa postu absolutnie w porzadku i ja sie podpisuje pod kazdym slowem, ale dalej refleks jak u psa Pawlowa, i wszystko sie sprowadzi do Putina.

To chore, chlopaki.
          Idzcie do lekarza.
          To obsesja.

> Ale fakt, przegrana to spory pstryczek w Putina!

Dzis na trase, wynajetej przez Finnow w strefie przygranicznej i to oni za nia odpowiadaja, zginelo w w wypadku 10 ludzi i 3 walcza o zycie.
          To tez "pstryczek w Putina"?

Co za chory fobii w was zyja.
          • yurek11111 Re: Dziwny wy ludzie 15.02.14, 19:05
            Mieszasz miejsca i zdarzenia,a nie powinienes tego czynic...

re:Dzis na trase, wynajetej przez Finnow w strefie przygranicznej i to oni za nia
            > odpowiadaja, zginelo w w wypadku 10 ludzi i 3 walcza o zycie.
            > To tez "pstryczek w Putina"?
          • przyjacielameryki Re: Dziwny wy ludzie 15.02.14, 22:13
            romrus napisał:

>
            > Co za chory fobii w was zyja.

Żadne fobie tylko realia. Wszyscy wiemy jak ważne są dla Rosji i Putina zawody w hokeja stąd taki żarcik. Ale istotny jest faktycznie niezwykły mecz a wynik to absolutnie druga sprawa. To były absolutnie dwie równorzędne, wyrównane drużyny!! Szkoda, że karne musiały za wszelką cenę wyłonić zwycięzcę!
        • yurek11111 Re: No wlasnie, szpiegowski... 15.02.14, 19:02
          Tez przyznaje ze wynik,tfu,mecz mi sie podobal,a to ze zwykla ludzka zlosliwosc ze mnie wychodzi,to wynika z satysfakcji ze zurawiowi nosa utarto,a zloty medal i w hokeju i tak dla Kanady,w mysl zasady :gdzie dwoch sie bije..."

PS.Curling Kanada-Rosja 5:3-final score....:-)))))))
          • romrus Re: No wlasnie, szpiegowski... 15.02.14, 19:08
            yurek11111 napisał:
            > Tez przyznaje ze wynik,tfu,mecz mi sie podobal,a to ze zwykla ludzka zlosliwosc
            > ze mnie wychodzi,to wynika z satysfakcji ze zurawiowi nosa utarto,a zloty meda
            > l i w hokeju i tak dla Kanady,w mysl zasady :gdzie dwoch sie bije..."

Jutro was naszy bracia-Czuchoncy w@ru...a, nie martw sie:-)

> PS.Curling Kanada-Rosja 5:3-final score....:-)))))))

Przeciez odpowidzialem:
            forum.gazeta.pl/forum/w,50,149568681,149572993,Czyms_trzeba_rekompensowac.html
            • yurek11111 Re: No wlasnie, szpiegowski... 15.02.14, 19:24
              Niczego nie musimy sobie my Kanadyjczycy rekompensowac....
              Jak zwykle,zalinkowales nie ten kanadyjski team,my tu o Soczi,a ty o Nagano....:-))))))
              To zalinkowales:
              www3.sympatico.ca/chris.irie/images/obituaries/schmirler_rink.jpg
              a te kanadyjskie "miss" gromia Rosje w Soczi:

www.theglobeandmail.com/sports/olympics/canada-a-perfect-6-0-in-womens-curling-after-beating-japan/article16914209/
              • romrus To nic nie zmenia:-) 15.02.14, 19:39
                yurek11111 napisał:
                > Niczego nie musimy sobie my Kanadyjczycy rekompensowac....

Jestesz Kanadyjczykem? A to ciekawe:-)

Z asbestu i w niebo:-)

> Jak zwykle,zalinkowales nie ten kanadyjski team,my tu o Soczi,a ty o Nagano..:-))))))
                > a te kanadyjskie "miss" gromia Rosje w Soczi:
                > www.theglobeandmail.com/sports/olympics/canada-a-perfect-6-0-in-womens-curling-after-beating-japan/article16914209/

To nic nie zmenia, te tez sa brzydki jak smierc:-)
                • yurek11111 Re: To nic nie zmenia:-) 15.02.14, 19:42
                  Nie zmieni to sie wynik w hokeju,chociaz kto wie ,mowia ze Putin "wiele" moze...w WC....:-))))))
                  • romrus Bredzisz 15.02.14, 20:14
                    yurek11111 napisał:
                    > Nie zmieni to sie wynik w hokeju,

Jaki wynik?
                    Wyniki beda 23.02.2014.

>chociaz kto wie ,mowia ze Putin "wiele" moze.. .w WC....:-))))))

Skocz do psichyatra w miedzyczasie.
                    Obsessja to nie sa zarty.
                    • yurek11111 romrus,to ty bredzisz... :-)))))) 15.02.14, 20:21
                      Wrocilem,nakazal wizyte temu co mnie do niego wysylal....:-)))))))))))

re: Skocz do psichyatra w miedzyczasie.
                      > Obsessja to nie sa zarty.
                • kylax1 Chyba tylko dla geja. 15.02.14, 22:10
                  Romrus, Ty mnie oskarżasz o bycie gejem, a sam piszesz jak gej. Kanadyjki są całkiem fajne kobiety, a poza tym w sporcie liczą się umiejętności, a nie wygląd. To nie jest konkurs piękności.
                  • yurek11111 Rosjanki zwykle to piekne kobiety.... 15.02.14, 22:17
                    Nieraz sie zastanawiam czy nie ma tu wplywu domieszka krwi mongolskiej i tureckiej....

re:To nie jest konkurs piękności.
                  • romrus Przed tym, jak bredzic... 16.02.14, 12:02
                    kylax1 napisał:
                    > Romrus, Ty mnie oskarżasz o bycie gejem

...pokaz mi chociaz jeden post, w ktorym ja kogokolweik "oskarzalem" o bycie gejem.

Mozesz byc nawet zoofilem, mi to zwisa jesli nie uprawiac tego pod moim oknem, czy marszerowac po ulicam w skorzanych stringach.

> a sam piszesz jak gej.

Jesli uwazam kobiete za brzydka, to jestem gejem? Ciekawa logika.

>Kanadyjki są całkiem fajne kobiety,

To kwestia gustu
                    Im dalej na Zachod, tym brzydszy kobiety.
                    Szczegolnie to widac jesli jedziesz samochodem z Rosji do Holandji.

> a poza tym w sporcie liczą się umiejętności, a nie wygląd.
                    To nie jest konkurs piękności.

To tak.
                    Ale naszy ladniejszy:-)

• igor_uk Mecz hokeja ,ktory nie wiele mial ze sportem. 15.02.14, 19:26
      Ulubiony manewr amerykanskiego bramkarza.
      Delikatnie popycha bramke,zeby w razie czego nie byl zaliczony gol
      • eva15 Re: Mecz hokeja ,ktory nie wiele mial ze sportem. 15.02.14, 19:30
        Czyli ten s...syn popchnął bramkę już po wstrzeleniu mu gola.

Taka drużyna powinna być wykluczona z zawodów sportowych.
        • igor_uk Niech Pan Bog im bedzie sedzia. 15.02.14, 19:45
          A to kim sa,widac.
          • yurek11111 Re: Niech Pan Bog im bedzie sedzia. 15.02.14, 19:51
            Jeszcze na stare lata kaznodzieja zostaniesz..... :-)))))))
      • yurek11111 Oooooo,naczelny kwakwarakwa zabral glos.... 15.02.14, 19:33

A przy karnych to kto "jankiesom" pomagal ???
        Rosjanie byli gorsizasluzenie przegrywajac,i nie zgadzam sie z PA ze strzaly karne to loteria,w/g mnie jest to niezaklamane przez nikogo wykazanie sie kunsztem strzeleckim i kunsztem bramkarskim...
        • igor_uk yurek,jestes idiota. 15.02.14, 19:37
          Karne zawsze to loteria.
          • yurek11111 Juz rusek z ciebie wychodzi... 15.02.14, 19:39
            Z epitetami spadaj na forum Rosja,my tu kulturalnie dyskutujemy....
            • igor_uk yurek. 15.02.14, 19:42
              A co ja moge na to poradzic,jak ciebie i felus,ktorgo do ruska na pewno nie zaliczasz,ciebie rowniez nazywa idiota?
              Bo ty jestes nim.
              • yurek11111 swolocz i sloma z walonek... 15.02.14, 19:43

• yurek11111 Stoch rules....:-)))))))))))))))) 15.02.14, 19:44
                  Number 1 !!!!!
                  • yurek11111 Szacunek dla Kasai.... 15.02.14, 19:47
                    41 lat i w swiatowej czolowce.....
    • romrus Koniec spekulacji 15.02.14, 19:45
      W moment gola bramka nie byla na miescu, wiec gol nie musial byc zaliczony.

Tyle ze bramka byla nie na miejscu juz dlugo przed rzutem, a sedzia to prze$ral i nie zatrzymal gry, zeby to naprawic. wiec dal grac ze zmieszczona bramka az do gola.

Nie twierdze ze zrobil to umyslnie, ale amerikanski sedzia - goowno w kazdym razie.
      • yurek11111 Re: Koniec spekulacji 15.02.14, 19:49
        ewcia juz niewinnego zdazyla zwymyslac.....
        igor swoim zwyczajem nieprawde upowszechnia...
      • yurek11111 Re: Koniec spekulacji 15.02.14, 20:00
        romrus,podaj linka do oficjalnego wyjasnienia nie uznanej bramki
    • malkontent6 Sędziowie mieli rację. 15.02.14, 20:01
      "The judges’ verdict on the foul goal was right, Vladislav Tretyak, president of the Ice Hockey Federation of Russia told Sport-Express. "

2014.rt.com/updates/#2014-02-15-21-56
      • yurek11111 Re: Sędziowie mieli rację. 15.02.14, 20:14
        eva i igor(on podwojnie) powinni przeprosic,ale jak to komsomolcy ,zlapani na oszustwie,robia sie "slepi i glusi"....:-))))
        Tretiak to legenda hokeja,z jego opinia nawet Putin,badz co badz hokeista-amator musi sie liczyc.....
        malkontent6 napisał:

> "The judges’ verdict on the foul goal was right, Vladislav Tretyak
        > , president of the Ice Hockey Federation of Russia told Sport-Express. "
        >
        > rel="nofollow">2014.rt.com/updates/#2014-02-15-21-56
        • yurek11111 Finowie zrobili niespodzianke jak w II WW...:-)))) 15.02.14, 20:18
          Pokonujac Czechy w hokeja 1:0....
          W II WW sowietom tez sie nie dali....:-)))))
          • romrus Re: Finowie zrobili niespodzianke jak w II WW...: 15.02.14, 20:41
            yurek11111 napisał:
            > Pokonujac Czechy w hokeja 1:0....
            > W II WW sowietom tez sie nie dali....:-)))))

Przeciez napisalem - jutro wyru...a Kanade.
            • yurek11111 Re: Finowie zrobili niespodzianke jak w II WW...: 15.02.14, 20:50
              Nawet jakby sie porazka przydarzyla,to od Finow nie bedzie tak bolec,ale "prozny trud",zloty medal w hokeju dla Kanady.....

PS.Widziales jak Stoch leeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeecial?
          • yurek11111 Stoooooooooooooooooooooch,tak lecial....:-)))))))) 15.02.14, 20:42
            Nieopisana radosc z sukcesow polskiego skoczka.....

PS.Kasai fenomenem rowniez.....
            • yurek11111 Cztery zlota,co za sobota,15-go lutego....:-)))))) 15.02.14, 20:43

• yurek11111 Najnowszy dowcip o Putinie... 15.02.14, 21:06
                ..."najpotezniejszym" czlowieku swiata,w swietle nieuznanej bramki w meczu hokejowym z USA:
                "bramke przeciwnika sila woli przenosi,tam gdzie krazek leci...."
                • igor_uk Yurek,pytanie calkiem serio. 15.02.14, 21:11
                  Z czego bardziej cieszysz sie:
                  Zlotym medalom Polakow,czy przegranemu meczu przez Rosjan?
                  • yurek11111 Re: Yurek,pytanie calkiem serio. 15.02.14, 21:41
                    Najbardziej ze zlotegoniespodziewanego medalu Brodki,i pytania zdiwionego sprawozdawcy kanadyjskiej TV:
                    "Skad on sie wzial?",
                    nastepnie ze zlota Stocha,na ktory apetyt mieli wszyscy Polacy,po jego pierwszym zwyciestwie,a z porazki w hokeju Rosjan,to tylko tak proporcjonalnie jak tobie i Putinowi zalezy na tym ,zeby wszystkich ograc , moze zrozumiesz ze twoja nachalna i klamliwa propaganda na forum,zwieksza ilosc wrogow Rosji niz poplecznikow ....

igor_uk napisał:

> Z czego bardziej cieszysz sie:
                    > Zlotym medalom Polakow,czy przegranemu meczu przez Rosjan?
                    • igor_uk To w takim razie z toba nie jest najgorzej, 15.02.14, 21:53
                      chociaz i do normalnosci masz jeszcze daleko.
                      Bo widzisz li,yureczek,kazdy sportowiec,jak i jego kibice,pragna tylko zwyciestwa,ale w twoim rozumowaniu,to nie powinno dotyczyc Rosjan :-)
                      jestes dnem intelektualnym,yureczek i ten watek jest temu swiadectwem.
                      Amerykanski bramkarz,wlasnie ten,co dzis bronil bramke Stanow,jest slynny z tego,ze on niepostrzeganie popycha bramke,zeby w razie czego nie byl zaliczony gol.Tylko to napisalem i tylko tego dotyczy gif ,wklejony przez mnie.
                      Gosc celowo popchnal bramke,co i zostalo uchwycono przez kamere,ale nie przez sedziow,ktore pozwolili grac dalej,co i pozbawilo Rosjan zwwyciestwa.A formalnie wszystko jest OK.Na tym polega najwieksze swinstwo,kiedy formalnie jest wszystko OK,ale faktycznie dranstwo.I nie ma znaczenia,czy sedzia celowo nie zauwazyl przesuniecie bramki,czy po prostu nie sprostal swoim obowiazkom,do ktorych nalezy,miedzy innym i to,zeby pilnowac porzadku na boisku,w tym i prawidlowo ustawienie bramki.
                      Na tym koniec dyskusji.
                      • yurek11111 Smierdzisz skunksem na odleglosc.... 15.02.14, 22:09
                        Podaj linka, ze bramkarz zostal przylapany na przesuwaniu bramki w przeszlosci,bo narazie to wyglada ze wyssales to z palucha,a i zalaczony material bardziej przypomina przypadek niz celowe dzialanie:
                        "Amerykanski bramkarz,wlasnie ten,co dzis bronil bramke Stanow,jest slynny z tego,ze on niepostrzeganie popycha bramke,zeby w razie czego nie byl zaliczony gol."
                        Oceny mojej osoby typu:"jestes dnem intelektualnym,yureczek ", w doope se wsadz bo i ja je tam trzymam... :-)))))
                        igor_uk napisał:

> chociaz i do normalnosci masz jeszcze daleko.
                        > Bo widzisz li,yureczek,kazdy sportowiec,jak i jego kibice,pragna tylko zwyciest
                        > wa,ale w twoim rozumowaniu,to nie powinno dotyczyc Rosjan :-)
                        > jestes dnem intelektualnym,yureczek i ten watek jest temu swiadectwem.
                        > Amerykanski bramkarz,wlasnie ten,co dzis bronil bramke Stanow,jest slynny z teg
                        > o,ze on niepostrzeganie popycha bramke,zeby w razie czego nie byl zaliczony go
                        > l.Tylko to napisalem i tylko tego dotyczy gif ,wklejony przez mnie.
                        > Gosc celowo popchnal bramke,co i zostalo uchwycono przez kamere,ale nie przez s
                        > edziow,ktore pozwolili grac dalej,co i pozbawilo Rosjan zwwyciestwa.A formalni
                        > e wszystko jest OK.Na tym polega najwieksze swinstwo,kiedy formalnie jest wszys
                        > tko OK,ale faktycznie dranstwo.I nie ma znaczenia,czy sedzia celowo nie zauwazy
                        > l przesuniecie bramki,czy po prostu nie sprostal swoim obowiazkom,do ktorych na
                        > lezy,miedzy innym i to,zeby pilnowac porzadku na boisku,w tym i prawidlowo usta
                        > wienie bramki.
                        > Na tym koniec dyskusji.
                        • romrus Skunksy mieszkaja wylacznie w Amerike:-) 16.02.14, 13:30
                          yurek11111 napisał:
                          > Podaj linka, ze bramkarz zostal przylapany na przesuwaniu bramki w przeszlosci,

Masz, skunsie:
                          Gorny gif to nie zaliczony gol, dolny gif - poprzedni moment przed rzutem.
                          Bramkarz przestawia bramke.
                          Umyszlnie czy nie - to pytanie bez odpowiedzi.

W/g regul NHL ten gol musial by byc zaliczony, w/g regulaminu olimpijskiego - nie.
                          • yurek11111 Re: Skunksy mieszkaja wylacznie w Amerike:-) 16.02.14, 14:40
                            Uprawiasz tania propagande,nidzie nie zalaczyles dowodu na dokladne okreslenie tego co napisales:
                            "Bramkarz przestawia bramke."
                            Oczywiscie ze bramka musiala byc przesunieta,gdyz to stwierdzono,z tego co zalaczyles,wyglada na ferwor walki,a nie na celowe dzialanie amerykanskiego bramkarza,dlatego proponuje to co inni Rosjanie(Я ддyмaю хвaтит плaкaть o тoм чтo не пoлyчилocь, дaвaйте прocтo бoлеть зa нaшy cбoрнyю, кaкaя oнa еcть!),a mysle ze mozliwosc udowodnienia wyzszosci lub nizszosci poziomu rosyjskiego hokeja,jeszcze bedzie sbornej dana,gdyz pokonanie Slowacji lezy w ich mozliwosciach ,wiec beda nadal w grze,i byc moze znowu trafia na пендocoв i tym razem po meczu Putin nie bedzie musial plakac....:-))))
                            • romrus Czytac umiesz, skunsie polnocnoamerikanski? 16.02.14, 15:02
                              yurek11111 napisał:
                              > Uprawiasz tania propagande,nidzie nie zalaczyles dowodu na dokladne okreslenie tego co napisales:
                              > "Bramkarz przestawia bramke."

Dowod - wideo. Innych nie trzeba.
                              Arbitr musial zwrocic na to uwage i poprawic.

> Oczywiscie ze bramka musiala byc przesunieta,gdyz to stwierdzono,z tego co zalaczyles,wyglada na ferwor walki,a nie na celowe dzialanie amerykanskiego bramkarza

Czytac umiesz, skunsie?
                              Nie oskarzalem bramkarza o celowe dzialania.
                              Napisalem:
                              "Bramkarz przestawia bramke.
                              Umyszlnie czy nie - to pytanie bez odpowiedzi".

To nie ja gram z tym bramkarzem w jednej druzynie, tylko Wojnow, ktory napisal: "on stosuje taki triki".

I tym nie mniej nadal bramkarza nie oskarzam.

A wygrywac trzeba z roznica w 2 gola zeby nie bylo watpien.

P.S. Zawsze sie zastanawialem dlaczego zwierzetko nazywa sie "smierdzielec polnocnoamerikanski" i nie mieszka gdzie indziej:-)
                              • yurek11111 Re: Czytac umiesz, skunsie polnocnoamerikanski? 16.02.14, 15:38
                                Stwierdzenie
                                " "Bramkarz przestawia bramke."
                                sugeruje w tresci celowe dzialanie bramkarza,a tego zalaczony filmik nie potwierdza, i jaka jest wina bramkarza ze arbiter przestawionej bramki nie niezauwazyl?
                                Wojnow klamie jak najety ,bo po co ma bramkarz triki z przestawianiem bramki robic w NHL,jak tam bramki przy przestawionej bramce sa uznawane....:-)))
                                Nieraz sie zdobywa zloty medal olimpijski ,roznica 1 punkcika ,zdobytego w ostatnich 3 sekundach doliczonego po protestach czasu,i tylko gdy to dotyczy zlota dla Rosji,jakos dziwnie przyjmujecie to jako cos normalnego ....

Trzy sekundy, które zmieniły (koszykarski) świat
                                sixers.pl/?p=397
                                PS.Skunksy w Ameryce Pln byly nieznanym zwierzeciem,do czasu gdy car Alaske sprzedal....

romrus napisał:

> yurek11111 napisał:
                                > > Uprawiasz tania propagande,nidzie nie zalaczyles dowodu na dokladne okres
                                > lenie tego co napisales:
                                > > "Bramkarz przestawia bramke."
                                >
                                >
                                > Dowod - wideo. Innych nie trzeba.
                                > Arbitr musial zwrocic na to uwage i poprawic.
                                >
                                > > Oczywiscie ze bramka musiala byc przesunieta,gdyz to stwierdzono,z tego c
                                > o zalaczyles,wyglada na ferwor walki,a nie na celowe dzialanie amerykanskiego b
                                > ramkarza
                                >
                                >
                                > Czytac umiesz, skunsie?
                                > Nie oskarzalem bramkarza o celowe dzialania.
                                > Napisalem:
                                > "Bramkarz przestawia bramke.
                                > Umyszlnie czy nie - to pytanie bez odpowiedzi".
                                >
                                >
                                > To nie ja gram z tym bramkarzem w jednej druzynie, tylko Wojnow, ktory napisal:
                                > "on stosuje taki triki".
                                >
                                > I tym nie mniej nadal bramkarza nie oskarzam.
                                >
                                >
                                > A wygrywac trzeba z roznica w 2 gola zeby nie bylo watpien.
                                >
                                >
                                > P.S. Zawsze sie zastanawialem dlaczego zwierzetko nazywa sie "smierdzielec poln
                                > ocnoamerikanski" i nie mieszka gdzie indziej:-)
                      • kylax1 Formalność jest obiektywna, faktualność niekoniecz 15.02.14, 22:13
                        nie. W prawie jest podobnie. :)
    • felusiak1 Kosołape pindosy 15.02.14, 21:33
      niesłusznie wygrały w hokeja bo pomagał im sedzia amerykański. pindoski, kosołapy bramkarz specjalnie ruszył bramkę, zeby uniknąć gola. i jeśli tak dalej bedzie to nie warto z kosołapymi pindosami grać. wynik meczu był nieprawidłowy. tyle napisała efka.
      bogu dzieki, ze malkontent dał link do tretiaka bo ta mentalna $raczka trwałaby jeszcze.
      Paquiao walczył z amerykanami i wszyscy sedziowie byli amerykanami. wyglada na to, że byli złymi amerykanami bo dali filipińczykowi zwyciestwo.
      A ja olimpiady nie oglądam i nie jest to bojkot. Nie ogladam żadnych olimpiad.
      • yurek11111 Re: Kosołape pindosy 15.02.14, 21:52
        ewcia to chociaz tego s@...syna powinna odszczekac....:-)))

felusiak,a co ogladasz?
        Romanse?

re:A ja olimpiady nie oglądam i nie jest to bojkot. Nie ogladam żadnych olimpiad.
      • kylax1 Nic dodać nic ująć. 15.02.14, 22:12

• mara571 Skad ta panika? 15.02.14, 22:17
      Przeciez Rosjanie nie wylecieli z turnieju.
      Krazek jest nadal w grze.
      • eva15 To nie panika, lecz obraza ucziwości w sporcie 16.02.14, 00:21
        To nie o to chodzi, że Rosjanie wylecieli lub nie wylecieli . Rzecz w tym, że Rosjan bezczelnie wykiwano i to w taki sposób, że winy US-sędziego ostatecznie udowodnić się nie da.
        To było bardzo brzydkie, krętackie zwycięstwo USA. Przykro było patrzeć...
        • malkontent6 Re: To nie panika, lecz obraza ucziwości w sporci 16.02.14, 00:34
          Ewciu, przewodniczący Rosyjskiego Związku Hokeja na Lodzie ma naten temat inne zdanie:

2014.rt.com/updates/#2014-02-15-21-56
    • malkontent6 Ciekawe spojrzenie. 16.02.14, 00:55
      Hokejem się nie interesuję więc polegam na opinii ekspertów.

Oto niektóre komentarze pod artykułem na temat tego meczu:

"Finał turnieju hokeja podczas igrzysk w Vancouver w Kanadzie w 2010. Mecz Kanada-USA. Sędziują... Kanadyjczycy. Wygrywa Kanada. I nikomu a szczególnie Amerykanom nie przyszło do głowy by protestować. "

"Przypominam poprzedni finał olimpiady Kanada-USA. Amerykanie pytani dlaczego się zgodzili, żeby sędziował Kanadyjczyk powiedzieli po prostu - no bo on jest najlepszy. "

www.sport.pl/soczi2014/1,134857,15465617.html
      • yurek11111 Poradziecka mentalnosc.... 16.02.14, 02:20
        Im do glowy nie moze przyjsc,ze mozna robic cos uczciwie....

re:"Amerykanie pytani dlaczego się zgodzili, żeby sędziował Kanadyjczyk powiedzieli po prostu - no bo on jest najlepszy. "
        • malkontent6 Re: Poradziecka mentalnosc.... 16.02.14, 02:23
          Rosjanie przegrali i teraz szukają winnego.
          • yurek11111 Re: Poradziecka mentalnosc.... 16.02.14, 02:35
            Pelna zgoda....
            malky,petycje podpisales?

malkontent6 napisał:

> Rosjanie przegrali i teraz szukają winnego.
            • romrus Wytlumacze wam co to jest poradziecka mentalnosc 16.02.14, 13:45
              yurek11111 napisał:
              > Pelna zgoda....
              > > Rosjanie przegrali i teraz szukają winnego.

Przeczytajcie uwaznie post Goscia:

forum.gazeta.pl/forum/w,50,149568681,149585579,Re_Mecz_hokeja_jak_film_szpiegowski_.html

I wlasnie to jest chora poradziecka mentalnosc, na ktora cierpicie.

Ponad 20 lat jesteszcie wolny, jesteszcie w UE i NATO, a w glowach nadal kompleksy, fobii i gest Kozakiewicza jako terapia.
              • yurek11111 Poradziecka mentalnosc w tFurczosci igora,na nia 16.02.14, 14:49
                ...slepi jestescie i ty i smolenski...

Rosyjska ziemia laskawa dla Polakow :-)
                Autor: igor-z-uk  15.02.14, 20:44

Juz Polacy zdobyli 4 zlotych medala na IO w Soczy,czyli wiecej,niz za cala historie .

orum.gazeta.pl/forum/w,50,149576064,149576064,Rosyjska_ziemia_laskawa_dla_Polakow_.html

Jak wyglada najwiekszy pomnik okupantu na Swiecie?
                Autor: igor-z-uk  15.02.14, 10:59

Moja propozycja :

spzagorow.pl/polski/images/ii.jpg
                p.s. Czy ma ktos inne propozycje?

forum.gazeta.pl/forum/w,50,149562927,149562927,Jak_wyglada_najwiekszy_pomnik_okupantu_na_Swiecie_.html
                PS.
                smolenskiemu odpowiem...
                • romrus Poradzieckiej mentalnosci c.d. 16.02.14, 15:06
                  yurek11111 napisał:
                  > ...slepi jestescie i ty i smolenski...
                  > Autor: igor-z-uk  15.02.14, 20:44

Ja cie pisze o was, a ty mi piszesz o Igorze.

Murzynow bija.

Naucz sie za siebie odpowiadac, bo tego nie potrafisz.

Malkontent w ogole jest stukniety.
                  Jesli napisac "deszcz pada", on odpowie "a w Rosji snieg".
    • amg10 To co Eva mowi jest szokujace ... 16.02.14, 02:19
      Gdzies tam Eva powiedziala, ze po strzeleniu gola przez Rosjan amerykanski bramkarz wyrwal swoja bramke z dolka - co spowodowalo nieuznanie tego gola. !!!!!!!!!!!

Jak Eva doszlas to tego stwierdzenia ?? Czy ktos to wyrwanie tej braki z dolka widzial ??
      • yurek11111 Re: To co Eva mowi jest szokujace ... 16.02.14, 02:23
        ewci z "dolka" nie wyrwiesz po przegranej "sbornej".... :-))))))))

amg10 napisał:

> Gdzies tam Eva powiedziala, ze po strzeleniu gola przez Rosjan amerykanski bram
        > karz wyrwal swoja bramke z dolka - co spowodowalo nieuznanie tego gola. !!!!!!!
        > !!!!
        >
        > Jak Eva doszlas to tego stwierdzenia ?? Czy ktos to wyrwanie tej braki z dolka
        > widzial ??
        • amg10 Re: To co Eva mowi jest szokujace ... 16.02.14, 02:30
          yurek11111 napisał:

> ewci z "dolka" nie wyrwiesz po przegranej "sbornej".... :-))))))))

Spoko, spoko. Nie zmieniaj tematu. Niech sie tu Eva wypowie w oparciu o co napisala to co napisala - bo to jest super ciekawe.
          • yurek11111 Re: To co Eva mowi jest szokujace ... 16.02.14, 03:01
            Wszystko masz w watku,nieuznano jednego gola dla Rosji,bo bramka USA,w zamieszaniu podbramkowym zostala przypadkowo przesunieta,a przepisy mowia ze gol strzelony do przesunietej bramki ,jest niewazny....
            igor,dorobil legende ,ze to amerykanski bramkarz przesunal bramke,a ewcia powtarza,nie zastanawiajac sie,ze caly mecz jest filmowany setkami kamer,i gdyby takie zachowanie amerykanskiego bramkarza udowodniono,to moze nawet by USA zdyskwalifikowano,a ze bylo to niezamierzone dzialanie ,to i pozostalo tylko rzucac na zwyciezcow kalumnie....

amg10 napisał:

iech sie tu Eva wypowie w oparciu o co napisala to co napisala - bo to jest super ciekawe.
          • eva15 Re: To co Eva mowi jest szokujace ... 16.02.14, 13:45
            Nie wiesz o tym, że bramka była wyrwana/przesunięta? Tyle, że jak się okazało US- bramkarz wyrwał ją przed strzeleniem gola, a nie po - to widać na video. Za karę US-sędzia odebrał Rosjanom zasłużonego gola.

Jak to kometują na niemieckich forach - widać Amis mogą wygrać tylko z pomocą oszustwa.
      • romrus Re: To co Eva mowi jest szokujace ... 16.02.14, 14:18
        amg10 napisał:
        > Gdzies tam Eva powiedziala, ze po strzeleniu gola przez Rosjan amerykanski bramkarz wyrwal swoja bramke z dolka - co spowodowalo nieuznanie tego gola. !!!!!!!!!!!

Nie po strzeleniu, a przed, sedziowe nie zwrocili uwagi, albo nie zauwazyli i dali grac do gola.
        Gorny gif to nie zaliczony gol, dolny gif - poprzedni moment przed rzutem.
        Bramkarz przestawia bramke.
        Umyszlnie czy nie - to pytanie bez odpowiedzi.

Wideo-arbitr nie dal zaliczyc gola, bo taki jest regulamin. W NHL byla by zaliczona.

• yurek11111 Mecz hokeja ktory wycisnal lzy.... 16.02.14, 03:29
      Tego nie chcialem, i go rozumie.....

deser.pl/deser/51,111858,15465023.html#BoxSlotIIMT
      • misterpee Re: Hasbara wyciska jad nienawisci 16.02.14, 04:20
        Na zalinkwanych zdjeciach widac polaka celebrujacego zwyciestwo i narty firmy Fischer - Pola zbiera medale a Fischer reklame.
        Na drugim Wowka placze, och co za slabeusz, podlec, daje sie poniesc uczuciom, taki wniosek z Yurka intencji. Hasbara przesciguje sie jak moze , w hockeyu oszustwa sa otwarte. Ale naprozno te wysilki, Polacy, Niemcy i Rosjanie nie dadza sie nabrac na te chwyty. Anonimowy hasbarowiec zamiescil na stronie facebooku jednego z Polskich zwyciezcow - WYJE*AL W RYJ RUSKich. Po paru minutach wpis zostal usuniety. Polacy dobrze znaja autorstwo jadu.
    • gosc_ze_smolenska Re: Mecz hokeja jak film szpiegowski... 16.02.14, 07:52
      To jest chore, cieszyc sie z niepowodzen innych, nawet nie wszystkich innych, tylko jednej konkretnej grupy narodowej. Zdaje sobie sprawe, ze to nie jest choroba narodowa tylko choroba poszczegolnych osobnikow, i to naprawde cieszy.
      p.s. w rosyjskiej tv Polacy wypadaja bardzo pozytywnie. Justyne Kowalczyk uwaza sie prawie za swoja :-) i na pewno za wzor do nasladowania a zwyciestwo Brodki za przyjemna i zasluzona niespodzianke igrzysk. Rosyjski panczenista D.Juskow, ktory nawiasem mowiac w tych zawodach zajal 4 miejsce powiedzial bardzo fair, ze zrobilem wszystkoc co moglem, ale inni chlopaki byli poprostu lepsi. Po prostu Brodko byl lepszy o ulamek sekundy niz pozostali na 1500 w w lyzwach, a US team byl o jeden rzut karny lepszy niz sbornaja - i tyle w temacie.
      • mara571 media zrobily z tego wojne USA-Rosja 16.02.14, 08:03
        to znacznie zwieksza ogladalnosc i poprawia wplywy za reklamy.
        • gosc_ze_smolenska Re: media zrobily z tego wojne USA-Rosja 16.02.14, 08:31
          Media to robia dla kasy, i to jest zrozumiale. Jaki pozytek z tego maja nasi forumowe guru? Sasysfakcje osobiste? Ale musisz sie zgodzic, ze to jest troche niezdrowe.
          Nawiazujac do hokeju na lodzie, od czasu do czasu slyszymy jaka to byla wojna w 1972 roku, kiedy ZSRR po raz pierwszy zagrali z NHL, i to byla rzeczywiscie epoka lodowcowa, zimna wojna. I to jest smieszne, bo choc bylem jeszce malym chlopcem, bardzo dobrze pamietam nastroje i swoj i moich kolegow i starszych ludzi. Dla nich to byla powazna sprawa, ale w zadnym przypadku nie wojna. Wojna to byla, jak sie okazalo pozniej, dla Kanadyjczykow, ktorzy zachowywali sie bardzo nie fair i w koncu B.Clark zadac ciezki uraz W.Charlamowowi (wtedy najlepszemu graczowi serii), tak ze ten ostatni nie mogl wziac udzialu w ostanim decydujacym meczu serii.
          • mara571 Re: media zrobily z tego wojne USA-Rosja 16.02.14, 08:40
            ja pamietam inne wydarzenie.
            Mistrzostwa swiata w hokeju odbywaly sie w 1976 roku w Katowicach. Moj brat przybyl do domu po meczu Polska-ZSSR w stanie upojenia narodowego. Bez alkoholu.
            Bylo to pierwsze i ostatnie zwyciestwo poskiej reprezentacji w konfrontacji z Sbornaja.
            I jak zadne inne ujawnilo nasza chec oderwania sie od sowieckiej strefy wplywu.

PS. Slynny Spodek, budowla, ktorej konstrucje niektorzy fachowcy kwestionowali, przeszla chrzest bojowy. Stoi po dzien dzisiejszy.
      • yurek11111 smolenski,pozwol MI wybierac komu mam kibicowac... 16.02.14, 14:58
        Radzieckie czasy,gdy oficjalna prasa i media rozplywaly sie w wychwalaniu wszystkiego co made in CCCP,a narod zacieral rece gdy CCCP cos sie nie udalo,minely bezpowrotnie,wiec prosze mi tu nie suponowac ,ze jedyna sluszna strona ktorej mam kibicowac jest Rosja,moim teamem byl team USA i z tego ze wygrali sie cieszylem i cieszyl sie bede,na reszte dywagacji opartych na blednym zalozeniu,nie bede zwracal uwagi....

gosc_ze_smolenska napisał:

> To jest chore, cieszyc sie z niepowodzen innych, nawet nie wszystkich innych, t
        > ylko jednej konkretnej grupy narodowej. Zdaje sobie sprawe, ze to nie jest chor
        > oba narodowa tylko choroba poszczegolnych osobnikow, i to naprawde cieszy.
        > p.s. w rosyjskiej tv Polacy wypadaja bardzo pozytywnie. Justyne Kowalczyk uwaza
        > sie prawie za swoja :-) i na pewno za wzor do nasladowania a zwyciestwo Brodki
        > za przyjemna i zasluzona niespodzianke igrzysk. Rosyjski panczenista D.Juskow,
        > ktory nawiasem mowiac w tych zawodach zajal 4 miejsce powiedzial bardzo fair,
        > ze zrobilem wszystkoc co moglem, ale inni chlopaki byli poprostu lepsi. Po pros
        > tu Brodko byl lepszy o ulamek sekundy niz pozostali na 1500 w w lyzwach, a US t
        > eam byl o jeden rzut karny lepszy niz sbornaja - i tyle w temacie.
        • romrus Przez swoi fobii nawet nie rozumiesz... 16.02.14, 16:08
          ...co czlowiek pisze.

yurek11111 napisał:
          > jedyna sluszna strona ktorej mam kibicowac jest Rosja

Kibicowac - to znaczy cieszyc sie ze zwyczenstwa swojej druzyny.

Cieszyc sie z kazdej porazki kogos innego to nie nazywa sie "kibicowac".

Maly smierdzielcy maja maly radosci.

Nie otworzylo sie kolko na otwarciu - radosc.
          Zamach terroristyczny - radosc.
          Druzyna przegraka, obojentnie z kim, nie wazne ze nie z twojej, - radosc.

A to wlasnie typowy przyklad proekcji:
          deser.pl/deser/51,111858,15465023.html#BoxSlotIIMT

Ze niby Putin placze ze Stoch wygral.

Putin w doopie ma Stocha i nie ma powodow plakac, ale wy placzecie, kiedy Rosjanie wygrywaja, czy im cos sie udaje.

Maly chory skunsy.
          • yurek11111 Super,za swoje bledy i porazki... 16.02.14, 16:40
            ...obarczyc wina innych,jakie to ruskie......:-))))))))))))))))

romrus:
            Nie otworzylo sie kolko na otwarciu - radosc

Trzeba bylo tak zrobic zeby sie otworzylo,a tak nie radosc tylko usmiech politowania....:-)))

romrus:
            Zamach terroristyczny -radosc

Twoja manipulacja, nikt sie cieszyl...

romrus:

Druzyna przegraka, obojentnie z kim, nie wazne ze nie z twojej, - radosc.

Radosc z tego ze wygrala druzyna ktorej kibicowalem,a Rosji wina,ze historycznie zrobila wszystko,zeby wiekszosc Polakow jej nie kibicowala....

Putin placze po przegranej sbornej w meczu hokeja z USA,to ze jest zestawiony na zdjeciu z rozradowanym Stochem,nie ma nic wspolnego z powodem jego "sloz",wiele razy dales przyklad blednego rozumowania ,co i tym razem ci sie przydarzylo....

wot i wsio....

re:Ze niby Putin placze ze Stoch wygral.
            • yurek11111 Kanada-USA,boj do ostatniego kamienia...:-))))) 16.02.14, 17:58
              Do ostatniego pchniecia "stonem" Kanadyjek byl remis 6:6 w curlig-u,ostatnim rzutem na tasme Kanadyjki wygraly 7:6,piekno sportu....
              • yurek11111 Rosjanie wygrali....w nedznym stylu.... 16.02.14, 20:06
                w/g forumowych romrusow i igorow,ktorzy twierdza ze wygrac karnymi to ujma.....
                GRATULACJE dla rosyjskich hokeistow....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka