29.03.14, 17:51
Gwaltownie rosnie ilosc gwaltow w amerykanskiej armii.Zgodnie z raportem Department of Defense w roku 2012 (za 2013 danych jeszcze nie maja?) doszlo do 12 000 gwaltow na kobietach,sluzancych w US Army i do 14 000 gwaltow,dokonanych na mezczyznach,rowniez zolnierze US Army.Co stanowi proporcje 43% zgwalconych byli kobiety,a 53% mezczyzny.
Rowniez w roku 2012 zglosilo sie 85 000 weteranow US Army,ktore potrzebuja wsparcia medycznego po gwaltach,ofiarami ktorych stali w trakcie sluzby w armii amerykanskiej.Zgodnie ze statystyka,rocznie 22 Amerykanina,ofiary gwaltow w armii,koncza zycie samobojstwem.

wiecej o tym mozecie przeczytac tu:
www.thedailysheeple.com/sexual-assaults-in-the-military-are-at-an-all-time-high-and-most-of-them-are-male-on-male_032014
p.s. jak ktos chce pogadac o gwaltach w armii rosyjskiej,proponuje zalozyc osobny watek,ale rowniez tak samo udokomentowany,jak ten.A w tym watku porozmawiamy,jak ktos ma ochote,o tym,co dzieje sie w US Army.OK?
Obserwuj wątek
    • malkontent6 Re: 53/47 29.03.14, 17:57
      igor-z.uk napisał(a):

> Zgodnie z raportem Department of Defense w roku 2012

> p.s. jak ktos chce pogadac o gwaltach w armii rosyjskiej,proponuje zalozyc osob
      > ny watek,ale rowniez tak samo udokomentowany,jak ten.

Czy rosyjskie Ministerstwo Obrony publikuje takie raporty? Chyba nie, bo:

"Rosjanie nie idą do armii jako margines społeczny z braku socjalu , lecz z autentycznej głębokiej patriotycznej motywacji. "
      • igor_uk Re: 53/47 29.03.14, 17:59
        p.s. jak ktos chce pogadac o gwaltach w armii rosyjskiej,proponuje zalozyc osobny watek,ale rowniez tak samo udokomentowany,jak ten.A w tym watku porozmawiamy,jak ktos ma ochote,o tym,co dzieje sie w US Army.OK?
        • malkontent6 Re: 53/47 29.03.14, 18:03
          igor_uk napisał:

> proponuje zalozyc osobny watek,ale rowniez tak samo udokomentowany,jak ten.

Zanim założę taki wątek chciałbym się dowiedzieć czy istnieją oficjalne rosyjskie raporty na ten temat. Jeśli nie ma to lepiej nie zaśmiecać forum kolejnym wątkiem.

"Rosjanie nie idą do armii jako margines społeczny z braku socjalu , lecz z autentycznej głębokiej patriotycznej motywacji."
          • igor_uk malkontent. 29.03.14, 18:35
            czy ja pytalem Ciebie,czy felusiaka o co kolwiek?
            • malkontent6 Re: malkontent. 29.03.14, 18:43
              igor_uk napisał:

> czy ja pytalem Ciebie,czy felusiaka o co kolwiek?

Point taken. :)
        • arkaf igorek focha strzelil malkontentowi :) 29.03.14, 18:06
          przeciez ty pierwszy zeby odchodzic od tematu, zwlaszcza jak ci nie pasi
          • igor_uk tematem watku jest konkretny temat. 29.03.14, 18:36
            Masz,arkaf,cos do powiedzenia?
      • johnny-kalesony W armii rosyjskiej nie ma gwałtów. 29.03.14, 20:47
        W armii rosyjskiej nie ma gwałtów. Z prostej przyczyny - w Rosji seks nie istnieje, co wiemy już z przekazów historycznych samych Rosjan.
        Igor na przykład przyszedł na świat, będąc znalezionym w kapuście ...

Pozdrawiam
        Keep Rockin'
        • igor_uk W armii rosyjskiej,kalesony. 29.03.14, 20:52
          Pedalstwo tepi sie .Dla tego facet faceta nie gwalci.A jak jakis pedalek jednak nie wytrzyma,to do domu juz nie wraca,przeciez wypadki chodza po ludziach.
          Na spedalizowanym zachodzie gwalcenie faceta przez faceta jest czyms normalnym.
          Ot i cala roznica.

p.s. Wierze w to,ze i w polskiej armii chlopaki nie gwalca sie na wzajem.
          • arkaf Czy masz cos przeciw homoseksualistom, igorze ? 29.03.14, 20:54

• igor_uk Dopoki nie gwalca innych... 29.03.14, 20:57
              nie mam nic przeciwko nim.
              kazdy ma prawo kochac tak,jak jemu sie chce,ale to musi byc wylacznie jego sprawa,ja by powiedzialem -intymna,i oni nie powinni z tym obnosic sie na ludziach.
    • felusiak1 ale kto gwałci tych chłopaków? 29.03.14, 18:34
      i na czym taki gwałt polega?
      Raport mówi o "sexual assaults" a to nie oznacza "gwałt".
      the term “sexual assault” refers to the crimes of rape, sexual assault, aggravated sexual contact, abusive sexual contact, nonconsensual sodomy, and attempts to commit these acts.
      [strona 56]
      No więc poczytałem sobie i donoszę. DoD otrzymał w 2012 3374 raporty o sexual assault. Z czego 2558 są jawne a pozostałe są w trakcie sledztwa. Gwałtów było 676. [ strona 64]
      www.sapr.mil/public/docs/reports/FY12_DoD_SAPRO_Annual_Report_on_Sexual_Assault-VOLUME_ONE.pdf
      Powinieneś czytać uważniej i nie opierać się na źródłach wątpliwej jakości.
      • igor_uk felus,jak ocdedzic wode. 29.03.14, 18:38
        To nic nie pozostanie sie po twioich slowach.
        • smagliczka2 My to juz znamy Panie Igorze. 29.03.14, 18:49
          Tylko panskie slowa pozostaja.

A tak na marginesie. Czy funkcja agitatora i propagandzisty Pana finansowo satysfakcjonuje?
          • ubiquitousghost88 Pani Ździra tyra i tyra... 29.03.14, 18:56
            Tu zaułek, tam uliczka
            a tam w cieniu, jak prawiczka
            pod latarnią... śnieguliczka!
            nasza duma, cud-smagliczka.

Latarnię nam wygasiła
            Fakty nam podpie.rdoliła
            Opiniami uraczyła
            Komentuje jak kobyła.

Powróżę panu, powróżę
            przez pryzmat panu powtórzę,
            pod latarnią, a więc w świetle,
            w Polsce, a nie w ruskim piekle.

Na faktach oprę me oko
            opinie, komentowania
            jakem gęś lecę wysoko
            kaczyńska de domo, niania...
          • igor_uk smagliczka,a nie boisz sie tego, 29.03.14, 18:56
            ze ciebie twoj pracodawca ukarze za zlamanie bojkotu?

p.s. wiedzialem,ze nikt z was nie wytrzyma dlugo tego,zeby dyskutowac we wlasnym gronie.Bo zbyt malo wiecie i nie potraficie zakladac watkow,w ktorych da sie o czyms z sensem pogadac.watki o agentach Kremla,dziaalajacych na forum "Swiat",nawet tak ograniczonych ludzi,jak wy,zaczyna nudzic.I was podswiadomie ciagnie do nas,madrzejszych i posiadajacych wiedze.Tak samo cma leci na swiatlo .Dla tego uwazaj,zeby nie spalic sie :-)
            • elka-sulzer Re: smagliczka,a nie boisz sie tego, 29.03.14, 21:11
              Temat rzeka, Igor.
              Nie sa to tylko i wylacznie pedalskie seksualne ekscesy, Igorze.
              Tu mamy do czynienia z brutalna agrsja, pielegnowana od momentu zciagniecia sie w 'kamaszki".
              Agresja, ktorej co bardziej patologiczne jednostki daja upust gwalcac tych ktorych uwazaja za slabszych. Orientacja seksualna nie ma tu nic do rzeczy.
              • igor_uk A wiesz,Elka. 29.03.14, 21:31
                Ze tak samo to widze.
            • smagliczka2 Wykladnia jak i inteligencja - limitowana. 30.03.14, 00:02
              Z calym szacunkiem, ale to tekst prostaka, a nie byskotliwego agitatora. Tandeta. Niech Pam pomysli jeszcze raz.

Ja pisze, bo mam takie fanaberie i juz. Pan moze sobie tylko o pisaniu u mnie pomarzyc.

Reklamuje tu swoje forum i cywilizacje turanow. Nie mylic z baranami.
              • igor_uk U ciebie,ktrolowa kiblow. 30.03.14, 00:18
                Z tym duze problemy.Tyle nienawisci do innego narodu,w wykonaniu kobiety,ja jeszcze nie spotykalm.jestes prymitywna szowinistka,smagliczka.
        • felusiak1 Re: felus,jak ocdedzic wode. 29.03.14, 22:49
          dałem ci link do raportu na który powołuje się autor linkowanego przez ciebie artykułu co niezbicie dowodzi, ze zacytowałeś banialuki.
          Z raportu wynika, że w latach 2004-2012 łączna liczba doniesień o sexual assault wyniosła 25571 [strona 58]
          88% ofiar sexual assault to kobiety a 12% to mężczyźni [strona 81]
          2% podejrzanych o sexual assault to kobiety, 90% to mężczyźni a 8% pozostaje niezidentyfikowana [strona 84]
          Widzisz igor, nie masz nic do zaoferowania poza wyborem idiotycznych propagandówek i zbywasz raport na który się powołujesz.
          • igor_uk To nie ty dales mnie link. 30.03.14, 00:00
            A tylko ja go wkleilem.
            Przeczytalem wszystkie odnosniki do artykulow w gazetach,samego raportu nie czytalem i nie mam zamiaru (nie padlem na glowe czytac tak nudny i dlugi tekst).Uwazam,ze zrodla,podane w zalinkowanym przez mnie artykule,wystarczajaco sa powazne .Natomiast ty,jak to bywalo nie raz,nie jestes wstanie z pierwszego razu zalapac o co chodzi,tak napewno jest i w tym przypadku:-)
            NYT jest wystarczajaco powaznym zrodlem i tam na pewno siedza madrzejsi od ciebie ludzi ,pisze:
            "In its latest report on sexual assault, the Pentagon estimated that 26,000 service members experienced unwanted sexual contact in 2012, up from 19,000 in 2010. Of those cases, the Pentagon says, 53 percent involved attacks on men, mostly by other men. "
            www.nytimes.com/2013/06/24/us/in-debate-over-military-sexual-assault-men-are-overlooked-victims.html
            A to zgadza sie z tym,co jest napisano w oplutym rzez ciebie zrodle.
            • felusiak1 Re: To nie ty dales mnie link. 30.03.14, 03:56
              Dałem ci link do twardych danych a ty nie chcesz tego przyjąć do wiadomości i cytujesz mi NYT:
              Pentagon estimated that 26,000 service members experienced unwanted sexual contact in 2012
              Natomiast w raporcie czytamy czarno na białym na stronie 13: Figure 6 illustrates the estimated number of Active Duty members who may have experienced USC from 2006 to 2012.
              Jest też wytłumaczona metoda jaką przyjęto do obliczenia i powiem szczerze że jestem zaskoczony iż DoD trudni się wróżeniem z fusów na podstawie porzednich wróżb z fusów.
    • belgijska.kielbasa.wyborcza Re: 53/47 29.03.14, 21:07
      Igorze, w armii amerykańskiej służy głównie biedota latynoska i murzyńska, a białego Amerykanina trudno tam spotkać. Jeśli trafi się taki najemnik to przeważnie dewiant seksualny, lub były kryminalista.
      • igor_uk Re: 53/47 29.03.14, 21:09
        Toby wyjasnialo wiele.
      • elka-sulzer Re: 53/47 29.03.14, 21:20
        belgijska.kielbasa.wyborcza napisał:

>Jeśli trafi się taki najemnik to przeważnie dewiant seksualny, lub były kryminalista.

Nie jest to prawdziwe stwierdzenie ... bo mozna by wyciagnac wniosek ze wszyscy najemnicy to dewianci czy kryminalisci. Tak nie jest.

Mysle, ze problem jest gdzie indziej. Mysle, ze intensywna tresura uczaca agresji w polaczeniu z kompletnym brakiem kregoslupa moralbnego u tych ktorzy maja byc przykladem dla mlodej kadry najemnikow prowadzi do wypaczen psychicznych.
        • igor_uk Pamjetasz Elka, 29.03.14, 21:34
          co w "Skazani na Shawshank" mowilo sie o tych ciotach,co gwalcili wspolwiezniow?
    • kylax1 Najpierw zdefiniuj co to jest 'sexual assault' 29.03.14, 23:20
      Bo w siłach zbrojnych USA 'sexual assault' to może być np. rozmowa dwóch mężczyzn (przełożony opieprza podwładnego i używa słowa 'son of a bitch'), którą podsłuchała przechodząca obok kobieta. I oskarżyła dowódcę o sexual assault.
      • igor_uk Re: Najpierw zdefiniuj co to jest 'sexual assault 30.03.14, 00:01
        Zgwalcic mozno dotykiem,a mozno i okiem:-)
        Ty dzien w dzien samogwalcisz sie,patrzac na zdjecie Putina.
        • kylax1 Igorku, Ty świntuchu. 30.03.14, 00:52
          Nie wiedziałem, że siedzisz w mojej szafie i podglądasz....
          • igor_uk kylax. 30.03.14, 01:54
            Przeciez robisz to publicznie :-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka