Dodaj do ulubionych

Weryfikacja przez emigracje

06.04.14, 22:17
Emigracja jest dosc ciezkim egzaminem na to czy mamy jakas wartosc "uniwersalna". Zdolnosc do czegos, umiejetnosc przebicia sie, umiejetnosc ustawienia sie wobec zupelnie innych ludzi...

Jednoczesnie, emigracja obnaza prawdziwe charaktery ludzi. Jedna z naszych kolezanek forumowych stala sie Rosjanka. I swiadkami tego "stawania sie" bylo cale forum. Innym dziwem emigracji, ktore mozna zaobserwowac na forum jest zazdrosc miedzy mniejszosciami narodowymi. Kaszub na emigracji nie moze wybaczyc Zydom, ze tak dobrze sobie daja rade.

W koncu, reakcje dosc oczywiste. Rosjanin, ktory porzucil swoj kraj by stac sie Polakiem nie potrafi odnalezc sie w nowej Ojczyznie i pieje peany n/t tej ktorej juz nie ma - Zwiazku Radzieckiego.

PF
Obserwuj wątek
    • wasilko A Ciebie zwerbowała fundacja GoldmanSachsa 06.04.14, 22:36
      ... jak szlifowałeś paryskie bruki i piep...sz teraz trzy po trzy razem z Borratem, wojtkiem i smagliczką.
      • polski_francuz Rozwazali 06.04.14, 22:43
        ale odrzucili kandydature. Po cholere im Poljak?

PF
      • kaszebe12 -I znowu klamiesz , pefcia... 06.04.14, 22:46
        -Skad u ciebie ta mania przypisywania opinii , zdan i slow , ktorych inni nie napisali ? -Nawet w ostatnio skasowanym przez cenzure tekscie kolegi Winnickiego doszukales sie nienawisci do Zydow. -Kolega Winnicki nawet nie zasugerowal w tekscie jakiegokolwiek slowa zwiazanego z Zydami. -Ty cierpisz na jakas manie przesladowcza ? -Zarzucasz mnie zazdrosc za to ,ze "Zydom sie udaje w zyciu".-Fuj , nieladnie , pefcia. -Ja po prostu nie umiem krasc i klamac.
        • swiblowo Re: -I znowu klamiesz , pefcia... 06.04.14, 22:52
          kaszebe12 napisał:

> -Ja po prostu nie umiem krasc i klamac.

Hehehe, co swiadczy, ze tepawy jestes - nie uczysz sie od zdolnych, hmm...ten,tego...
          :))
          • kaszebe12 Re: -I znowu klamiesz , pefcia... 06.04.14, 22:59
            Moge przyznac ,ze jestem tepawy , skoro koledzy pefci oswiadczyli ,ze jestem owocem gwaltu pijanych ruskich soldatow na Kaszubce , czemu nie...ha ,ha,ha...tylko troszke zaluje odpowiedniej proporcji ich swoistego humoru do bagazu posiadanej wiedzy.
            • swiblowo Re: -I znowu klamiesz , pefcia... 06.04.14, 23:08
              Hhehee!! Nie mozna miec wszystkiego. Ale rodowod ci wymalowali!! No, no...chyba pozazdroscic? :)))
              - ja padam...:)))
              • kaszebe12 Re: -I znowu klamiesz , pefcia... 06.04.14, 23:34
                Troszke szkoda ,ze nie bylo reakcji na moja sugestie o tym , ze rozpijaczone ruskie soldactwo wywalczylo krwawo moj rodzinny region z rak....francuskiej SS. -Ot -drobna dygresja.
    • swiblowo Re: Weryfikacja przez emigracje 06.04.14, 23:59
      Ciekawe.
      A twoim zdaniem to indywidualna cecha o tym decyduje - szczesliwym zyciu na emigracji, czy nacja/narodowosc tez ma jakies znaczenie?
      • polski_francuz Narodowosc 07.04.14, 07:33
        gra role. Malo jest ludzi tak patriotycznych jak Polacy. I malo znam takich narodow, w ktorych tenisista ktory przegral mecz oskarza o porazke panstwo i system.

PF
        • kaszebe12 Re: Narodowosc 07.04.14, 23:01
          - Wszyscy tenisisci Swazilandu oskarzaja krola ,rzad i system...
        • melord Re: Narodowosc 08.04.14, 00:05
          polski_francuz napisał:

> I malo znam takich narodow, w ktorych tenisista ktory przegral mecz oskarza o porazke panstwo i system.
          >
          > PF
          faktem jest,ze woda sodowa do glowy mu uderzyla i na korcie zachowuje sie czasami skandalicznie(nie chodzi o gre) -reprezentuje Polske i uwagi sa sluszne
          z drugiej strony....
          jego gra to jest jego sprawa(nie Panstwa czy systemu),nikt oprocz rodziny nie dolozyl zlamanego grosza by go wyszkolic na tenisiste co trwa wiele lat i kosztuje mase pieniedzy.
          jedynie my kibice mozemy ponarzekac na jego styl gry ,nie pismaki czy "papugi" z TV na konferencjach prasowych by pozniej w swiat brednie wysylac.
          Podobnie z Radwanska najbardziej rozpoznawalnym polskim sportowcem na swiecie
          to nie system i Panstwo ja wykreowalo(pomoglo finansowo) to rodzina poniosla koszty i ich w tym wylaczna zasluga- czesto krytyka jej gry przez srodki masowego przekazu jest ponizej pasa,bez uwzglednienia wielu okolicznosci
          Panstwo,system i ludzie ktorzy tym kieruja moga miec pretensje do skoczkow czy jakis biegaczek o ktorych poza czescia Europy pies z kulawa noga nie slyszal, gdyz na ich wyszkolenie poszly/ida rocznie miliony zlotych polskiego podatnika-tutaj w razie niepowodzen, krytyka Panstwa i systemu napewno powinna spotkac sie z potepieniem
    • melord Re: Weryfikacja przez emigracje 07.04.14, 04:11
      polski_francuz napisał:

> Emigracja jest dosc ciezkim egzaminem na to czy mamy jakas wartosc "uniwersalna
      > ". Zdolnosc do czegos, umiejetnosc przebicia sie, umiejetnosc ustawienia sie wo
      > bec zupelnie innych ludzi...
      >
      i na tym powinien sie watek koncentrowac..w koncu watek dla Polakow?
      .Rosjan,zydow, innych pominac,niech sami sie martwia jak z emigracja i jej problemami sobie poradzic
    • cumentator Popaprani dumni emgirole 07.04.14, 07:45
      polski_francuz napisał:

> Emigracja jest dosc ciezkim egzaminem na to czy mamy jakas wartosc "uniwersalna
      > ". Zdolnosc do czegos, umiejetnosc przebicia sie, umiejetnosc ustawienia sie wo
      > bec zupelnie innych ludzi...

Najlepsi sa emigrole wielcy patrioci. Wyjechali i sa patriotami "Dumnymi z bycia Polakiem".
      Jak ktos jest taki dumny i patriotyczny to niech nie wyjezdza tylko dziala na miejscu a nie robi z siebie popapranego dumnego emigrola. Dumny patriotyczny emigrol to oszust z kompleksami ktore leczy bzdurzac o ciezkim egzaminie i podobnych bzdetach.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka