Dodaj do ulubionych

W Stanach wszystko jest wolno.

20.05.14, 01:38
Ale pod warunkiem,ze to jest zgodnie z oficjalna linia.
Nie tak dawno w NYT okazal sie ten artykul:
www.nytimes.com/2014/05/04/world/europe/behind-the-masks-in-ukraine-many-faces-of-rebellion.html?hpw&rref=world
W ktorym dosc uczciwie opisano bylo,jak naprawde wyglada sytuacja na wschodzie Ukrainy i ze tam walcza miejscowi Ukraincy,a nie zadne agenty Putina.Pamjetam,ze na forum ten artykul wielokrotnie byl wspominany i omawiany. Podziw budzila i Glowny Redaktor NYT Jill Abramson.
Ale niedlugo cieszyli sie my artykulami w NYT,ktore w miare prawdziwo opisuja sytuacje na swiecie.
Wkrotce Jill Abramson byla wyrzucona z pracy,a jej miejsce zajal bardziej odpowiedni,a do tego tak odpowiadajacy nowym trendom poprawnosci politycznej,afroamerykaniec Dean Baquet,ktory na pewno juz nie dopusci podobnych reportaze .
Dzieki temu nic nie bedzie zaklocac spokoju malkontenta i felusia.A to naprawde jest warto tego,zeby i 10 zwyrodnialych redaktorow wywalic z pracy.Bo czymze jest prawda,w porownaniu ze spokojem zwyklych Amerykanow?

p.s. engine,to na pewno ja,a nie solaqua:-)
p.p.s Wybacz,ze nic nie wspomnialem o Twoim spokoju,bo mam nadzieje,ze Tobie prawda spokoju nie zakloca.
Obserwuj wątek
    • igor_uk Czy mozemy dziwic sie temu... 20.05.14, 01:47
      ze junta kijowska,wspierana przez Stany,postepuje identycznie?
      Na Ukrainie zostali zlapani i uprowadzone dwaj rosyjskich dziennikarze z telewizyjnej stacji Life News,wina ktorych polega na tym,ze im udalo sie zlapac w obiektyw kamery banderowski helikopter,uczestnniczacy w dzialaniach bojowych przeciwko narodu ukrainskiemu,w barwach ONZ.
      • mlody776 Re: Czy mozemy dziwic sie temu... 20.05.14, 02:46
        Nie tłumacz sobie tego, kogoś/czyimś spokojem, dla uspokojenia siebie samego ze nie będzie wojny. Ona będzie.
        • igor_uk Mlody,jestes slepy. 20.05.14, 08:27
          Wojna caly czas trwa i innej nie bedzie.Nie bedzie wojny miedzy Rosja,Chinami i Stanami.Ale zastepcza wojna caly czas trwa,to nasilajac sie,to chwilowo wstrzymujac sie.
    • malkontent6 Rusocentryzm? 20.05.14, 04:27
      Sugerujesz, że Jill Abramson została wyrzucona z pracy za Ukrainę? Ona czegoś takiego nie powiedziała.
      • boavista4 Re: Zdziwilem sie 20.05.14, 05:11
        kiedy popatrzylem na OL - jest ta watek o konkurencyjnym dla kanalu panamskiego , kanale przez Nikarague. Ostatni wpisal sie Felus i watek zniknal. Czyzby Felus bawi sie w miotle ?
        • igor_uk Nie dziw sie,Bracie. 20.05.14, 08:35
          Zachowanie cenzury na forum jest trudno zrozumiale.Ona wywala watki wedlug jakiegos bardzo skomplikowanego schematu,ktory,prawdopodobnie i sama nie rozumie.
      • felusiak1 Re: Rusocentryzm? 20.05.14, 06:04
        On jest tak zaprogramowany a program został napisany prawie 100 lat temu więc nie dziw się, ze myśli według schematu.
        • igor_uk felus,nie poznaje ciebie. 20.05.14, 08:33
          A nie slowa o tych artykulach,ktore zalinkowalem!Nawet jednym slowem nie sprobowales podwazyc informacje przez mnie podana! I nie slowa o tym,ze zrodlo jest goowno wartym portalem dla oblakanych!
          felus,cos z toba nie tak,musisz zglosic sie do lekarza,tym bardziej,ze jak zapewnia mnie w swoich listach moj przyjaciel,dostep do uslug medycznych w Stanach stal powszechny ,a to dzieki jego reformam .
      • igor_uk Nie ,malkontent,prawdocentrizm. 20.05.14, 08:29
        Ja pisze w tym watku nie o Rosji,a o prawdzie .Doskonale zdaje sobie sprawe z tego,ze twoje pojecie o prawdzie jest inne,dla tego nie bede wchodzic w dyskusje o niej.
        • 5magna Re: Nie ,malkontent,prawdocentrizm. 20.05.14, 08:40
          A czego w Stanach nie wolno? Nie wolno nie placic podatkow. No sa tacy co im sie to udaje ale takich poznac osobiscie to nie latwo.....
          • igor_uk magna,Ty zyjesz!!!! 20.05.14, 08:42
            Kurde,myslalem ze juz po Tobie:-)
            Co tam slychac o solaqua?
            • igor_uk jak juz o Stanach mowa. 20.05.14, 08:51
              Warto uswiadomic sobie,ze z 248 konfliktow na swiecie po IIWS ,201(81%) inicjowali Stany,zabijajac przy tym 30 mln istnien ludzkich.Z tego 90% to cywile.
              • 5magna Re: jak juz o Stanach mowa. 20.05.14, 09:00
                Dlatego chyba Kanada cicho siedzi bo by wytlukli cala Kanade......
                • romad2447 Re: jak juz o Stanach mowa. 20.05.14, 10:40
                  5magna napisał(a):

> Dlatego chyba Kanada cicho siedzi bo by wytlukli cala Kanade......

Ty to jestes glupszy jak twoj goldseek !
              • romad2447 Re: jak juz o Stanach mowa. 20.05.14, 10:38
                Igor,
                glownie zabijali komuchow i bardzo dobrze, dzieki temu dzisiaj wiekszosc ludzi na swiecie jest wolna.
                • igor_uk Nu tak,romado. 20.05.14, 10:46

Nazisci zabijali Zydow i to bylo dobrze dla jednych,banderowcy zabijali Polakow i rowniez wiele uwaza to za slusznie,Amerykjanie zabijaja po calemu swiatu komuchow,co rowniez godne pochwaly.
                  Czyli wszystko jest dobrze.

Zapraszam wszystkich,komu Rosja lezy na sercu,jak rowniez tych,kto od samego tego slowa dostaje drgawek,na forum "Rosja i swiat" forum.gazeta.pl/forum/f,154812,Rosja_i_swiat_.html
            • 5magna Re: magna,Ty zyjesz!!!! 20.05.14, 08:58
              A zyje I mam sie nawet dobrze. Dostalem maly urlop. No ale jak to urlopy maja tez swoj koniec....
              • igor_uk Re: magna,Ty zyjesz!!!! 20.05.14, 09:18
                To ciesze sie z twojego powrotu.Brakowalo mnie ciebie.
                • 5magna Re: magna,Ty zyjesz!!!! 20.05.14, 10:08
                  Thank you friend.......PS. Zima byla dluga I ostra, spalilem duzo drzewa. No ale tu tak jak I w Rosji drzewa jest dosyc. Wiosna jakas byle jaka a lato tez chyba dlugie nie bedzie. Jednak gdy porownam do tego co maja w US, Polsce nawet nie wspominajac o tej Serbii to mozna powiedziec ze jest "wspaniale"....
                • romad2447 Re: magna,Ty zyjesz!!!! 20.05.14, 10:43
                  igor_uk napisał:

> To ciesze sie z twojego powrotu.Brakowalo mnie ciebie.

Igor,
                  nie wierze ,ze Ci brakowalo tego durnia, zobacz jak sie sprawdzaja jego Goldseek prognozy ?
                  • igor_uk Re: magna,Ty zyjesz!!!! 20.05.14, 10:49
                    lubie go i nic na to nie poradze.
                    Jest bardzo dowcipny,a prognozy ? Coz,jeszcze dwa dni temu zapowiadali,ze u mnie przez caly ten tydzien bedzie swiecic slonce ,a temperatura bedzie w okolicach +22-24 stopnie.Ale juz wiem,ze goowno z tych prognozow,juz dzis po poludniu ma zaczac padac,a jutro temperatura +16 :-(
                  • 5magna Re: magna,Ty zyjesz!!!! 20.05.14, 16:01
                    Trend sie nie zmienil a czasu nikt nie trafi.....
    • melord nie wszystko jest wolno. 20.05.14, 09:05
      np.nie wolno pic alkoholu na ulicach/parkach/itp jeli nie jest zapakowane/owiniete w jakis papier lub torebke (sam fakt picia w takich miejscach uwazam za glupote)
      niestety niedaleko miejsca gdzie obecnie mieszkam jest park im. "Rydza-Smiglego" (nomen omen dezertera ktory uciekl do Rumunii w 1939 r. zostawiajac wojsko na pastwe losu)....tam sporo mlodych ludzi, ktorzy pija prosto z butelek czy puszek i nikt nie reaguje.
      ach...przydalaby sie NYPD chocby na miesiac,dwa.. by porzadek zrobic.
      • igor_uk Wiem,ze nie wzystko wolno. 20.05.14, 09:20
        Ale w przypadku USA,najbardziej wolnym z wolnych krajow,nie wypada mowic,ze czegos nie wolno tam robic:-)
        • romad2447 Re: Wiem,ze nie wzystko wolno. 20.05.14, 10:45
          igor_uk napisał:

> Ale w przypadku USA,najbardziej wolnym z wolnych krajow,nie wypada mowic,ze cze
          > gos nie wolno tam robic:-)
          Igor,
          czy Ty kiedys zrozumiesz ,ze USA sa panstwem prawa ?
          • igor_uk Re: Wiem,ze nie wzystko wolno. 20.05.14, 10:50
            Pewnie,ze to rozumiem.
            • tojabogdan teraz USA mają inny problem, szpiegowanie przez 20.05.14, 13:33
              Chińczyków.
              Newsy na ten temat pokazują, że szpiegować można każdego. A nie, jak dotychczas Amerykanie sądzili, szpiegować mogą tylko oni. Podobna reakcja (oczywiście proporcjonalna do zdarzenia) po jedenastym września. Do tego momentu USA miało wyłączną licencję na zabijanie.
              Śmieszne jest przy tym wyjaśnienie, że USA opierają się m.in. na informacjach z WikiLeaks.
              • igor_uk Bogdan... 20.05.14, 13:55
                Jakas nie martwia mnie podobne rewelacje :-)
                • tojabogdan ale Obamę owszem 20.05.14, 14:22
                  igor_uk napisał:
                  Jakas nie martwia mnie podobne rewelacje :-)

Jednocześnie przeprowadzono nagonkę na posiadaczy "BlackShades", czyli oprogramowania umożliwiającego pełną kontrolę poszczególnych komputerów, z filmowaniem upytkownika włącznie (zaklejam dlatego to w laptopie). Głównie w krajach zachodnich, ale też w Mołdawii(!?).
                  Niemcy zapowiedzieli, że nie będą już sprzedawać do "niepewnych" krajów swego oprogramowania nieszeregującego obywateli, m.in. Bundestrojaner, który zainstalowany jest u wszystkim obywateli, by mieć nad nimi kontrolę.

• igor_uk Re: ale Obamę owszem 20.05.14, 15:37
                    Bogdan,cos o tym czytales?
                    pontiactribune.com/?p=214
                    • elka-sulzer Re: ale Obamę owszem 20.05.14, 15:56
                      I pomyslec Igor, Bogdan, ze woytusiowym debilom robi sie mokro w kroku na mysl o takich wlasnie zdobyczach demokratycznej bezpieki.
                      • igor_uk Elka. 20.05.14, 16:51
                        Te prymitywy nie maja pojecia o tym,czym jest prywatnosc.Oni sa proste w budowie,jak mlotki.
          • 5magna Re: Wiem,ze nie wzystko wolno. 20.05.14, 16:18
            Tak jak twierdza sami Amerykanie. System prwniczy w USA jest: "The best money can buy".....
            • engine8 Re: Wiem,ze nie wzystko wolno. 20.05.14, 18:20
              Juz nic madrzejszego nie wymysliles? To takie na poziomie 3 a moze 5 klasy podstawowki?
              Ale wpis zaliczony..... pare kopiejek do kieszeni....
    • igor_uk Amerykanie lubia wyprowadzac pieskow na spacery:-) 20.05.14, 17:02
      gic6.mycdn.me/getImage?photoId=561217030608&photoType=17
    • engine8 Re: W Stanach wszystko jest wolno. 20.05.14, 18:12
      Igor... Pomimo ze jestes bardzo pro-rosyjski to mam jeszcze do Ciebie szacunek... (mam nadzieje ze wykopales solaque z Brygad )
      Ale ostatnio cos mi sie wydaje ze przydzielono Ci czesc roboty solaquy ???
      Radze - zostaw to RT - czsami zagladam co oni glosza i jk amasz jakies kanaly do nich to im przekaz ze na komunistyczna propagande juz ludzie sie nie nabieraja.. czas na to aby to co mowia chociaz wygladalo przez moment ze to moze byc prawda.... To ze maja ladne spikerki to jeszcze za malo.... wiecej prawdy i ladnego ciala w prognozach pogody niestety.

Ale wracjac do Twojego wpisu...
      Zdaje sobie sprawe ze moze Brygady przestaly placic i juz lepszego materialu Wam nie dostarczaja a zyc z czegos trzeba? Mam jednak nadzieje ze to nie jest to i przestaniesz sie kalac brudnym rzeczami....
      Ty - Czlowiek myslacy wiesz ze jak we wlasnym kraju rozprzestrzeniaja oficjalna propagande "drugiej strony" to daleko na tym nie zajedzie... W Rosji odstrzela albo otruja w Stanch wywala z roboty...
      Pisalem Ci juz chyba ze w Stanch mozesz mowic co chcesz dopuki za duzo ludzi cienie slucha - i tak jest wszedzie a wiec klepanie na kazdym kroku jak to nie mozna "prawdy" mowic kiedy widomo ze to propaganda moze pasowc solaquie ale nie Tobie - szanuj sie czlowieku poniewaz nikt Cie nie bedzie szanowal bardziej niz szanujesz sam siebie - i przestan pisac takie bzdury....
      Wiesz dobrze ze aby propaganda sie "przykleila" to musi to przynajmmniej wygladac na prawde i obiektywizm....

A jesli chidzi o Twoje ps i pps...
      Mnie prawda pomaga zyc spokojnie a propganda zycia nie zakluca - nie martw sie o mnie.... potrafie odroznic najczesciej...
      Ja prawdy sobie szukam tam gdzie uwazam ona jest...a rzetelnego i obiektywnego zrodla prawde mowiac jeszcze nie znalazlem.
      Tutaj czytam wpisy z dwoch powodow - aby wiedziec co propaganda glosi (w kazdej plotce jest przeciez troche prawdy?) ale w wiekszosci to przerywnik w pracy. Po pracy ide do domu siadam wygodnie z piwkiem w fotelu i ciesze sie zyciem bez komutera i TV. Zreszta mam sasiadow oficerow Marine, Szeryfa i pracownikow homeland security wiec lepiej rozmawiac o pogodzie i sporcie a na inne tematy to w czase spacerow na plazy i to po polsku. :)
      • igor_uk Re: W Stanach wszystko jest wolno. 20.05.14, 18:25
        engine,nie ma zadnej brygady,a co za tym idzie nikogo nie moge wykopac.
        RT jest uwazana za jedna z najbardziej wiarygodnych stacje telewizyjnych,poniewaz taka i jest.Dziala w e wrazzym srodowisku i jest caly czas pod ostrzalem,dla tego nie moze sobie pozwolic na jakies klamstwa .Ale to kwestia wiary,bardziej,jak ktos nie wierzy infprmacja,przekazywanym przez RT,nic na to nie poradze.
        Oproc tego,engine,nigdy nie linkuje informacje,zrodlem ktorych jest RT,w tym przoduje malkontent.
        p.s. bardzo mnie zaniepokoilo Twoje p.s. W sumie ono podtwierdza to,co w tym watku omawiam.W USA nie wolno mowic zbyt duzo:-(
        • engine8 Re: W Stanach wszystko jest wolno. 20.05.14, 18:44
          hehehehe Ciesze sie ze sa rzeczy ktore Ciebie niepokoja... to szansa na zastanowienie sie.

Igor, wolno w USA mowic absolutnie wszystko... czasami jest to prostu "niewskazane".

Ty chyba nie ogladales RT i nie mogles ocenic ich informacji... wybieraja z kontekstu fragmenty i mnipuluja nimi w tak prymitywny sposob ze nawet szary czlowiek po chwili widzi czarno na bialym za manupuluja informacjami bez momentu na oddech..
          W latach 70-tych ogladalem Rosyjska TV na bierzaco - nadawali dla swoich wojsk a my "lapalismy " ich kanaly.... i mowie Cie ze niewiele sie zmienilo...
          To juz Fox News robi to lepiej nie mowiac o CNN...

• igor_uk To tylko slowa. 20.05.14, 18:48
            Przyklad takiej manipulacji przekona mnie do twoich slow.Wszystkie reportaze RT sa w necie i bez zadnych problemow mozesz znalezc i podrzucic mnie link.
            • engine8 Re: To tylko slowa. 20.05.14, 18:54
              Przytaczanie wybranych fragmentow z RT byloby dokladnie powielaniem tego typu propagandy...
              Zreszta ja nie mam ani brygady podsuwajacej mi materialy ani czasu ani ochoty aby Tobie cokolwiek udowadniac....Pisze ci jak to odbiera przecietny sluchacz .. i doskonale wiem ze jak bedziesz naprawde chcial to sobie znajdziesz droge to tego ...

Ja wiem ze Ty nie mozesz pisac nic negatywnego na RT bo skonczysz jak ci amerykanscy redaktorzy...

• igor_uk Dzieki,engine. 20.05.14, 18:57
                Doceniles moja wiedze.A przeciez jestem zwyklym polskim emigrantem,majacym pochodzenie rosyjskie,a nie zadnym agentem.
              • 5magna Re: To tylko slowa. 20.05.14, 18:59
                Motorkowi nie podoba sie co Amerykanie wymyslili.....To chyba engine V8 z junkyard'u....
                • engine8 Re: To tylko slowa. 20.05.14, 19:19
                  yeap.... V8 jeszcze nie z junkyardu ale "classic" and still running strong..

Kto mowi ze mi sie nie podoba co amerykanie wymyslili? Nie tylko ze sam mam swoj udzial w amerykanskim "wymyslaniu" (i ty na pewno z tego korzystasz) to podoba mi sie na tyle ze jestem tu z dobrej i nieprzymuszonej woli pomimo ze moge wybrac inne miejsca...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka