Dodaj do ulubionych

Czy mozno wytresowac gada?

26.07.14, 20:14
Odpowiedz znaja wszysci,tylko nie Amerykanie:
- Gadow nie da sie tresowac.
Dlaczego gadow nie da sie tresowac?
- Bo maja zbyt male mozdzki,ktore nie pozwolaja im uczyc sie niczemu nowemu.Gady dzialaja wylacznie na poziomie bezwarunkowych odruchow.I kiedy oglada sie show z krokodylami,trzeba pamjetac o tym,ze "treser" niczemu krokodylow nie nauczyl,on tylko sam dostosowal sie do ich bezwarunkowych odruchow,poniewaz dobrze wie,ze jak krokodyl zobaczy kawal miesa,to bedzie starac sie do niego dotrzec w linii prostej.
To wprowadzenie w temat.A teraz przechodze do Amerykanow,o ktorych wspomnialem na poczatku watku i do gadow,ludzaco przypominajacych ludzi :-)
Przez 23 lata Amerykanie mysleli,ze oni potrafia wytresowac banderowcow .Oni probowali zaszczepic w banderowcach rusofobie i Amerykanom wydaje sie,ze oni bardzo wiele osiagneli,ale nic bardziej mylnego,banderowca nie trzeba uczyc rusofobii,tak samo,jak nie trzeba uczyc krokodyla,zeby on znajdowal najkrotsza droge do kawalka miecha. U banderowcow rusofobia objawia sie na poziomie bezwarunkowych refleksow .I tak samo,jak w przypadku krokodyla,ktory nie rozroznia specialnie tresera od kawalka miecha (dla tego "treser" nidgy nie wstanie na drodze krokodyl),tak samo i banderowcy nie odrozniaja Rosjanina od Zyda,czy Polaka.Nienawisc do tych trzech narodowosci u nich istnieje na poziomie genetycznym.I Zydzi, i Polacy(zwlaszcza Polacy,bo sa tuz za miedza) powinni pamjetac,ze banderowcy szybko znajda sobie nowego wroga,jak tylko zrozumieja,ze Rosjanom nie dadza rady.Tak samo postepuje i krokodyl,kiedy na jego drodze do miesa wstaje jakas przeszkoda,on od razu szuka innego kawalka miesa.
Dla czego zalozylem ten watek? I co mnie zmusilo do tego,zeby porownac banderowcow z gadami,majacymi tak male mozdzki,ze potrafia istniec tylko dzieki bezwarunkowym refleksom?
Kazdy myslacy zrozumie,jak tylko obejrzy to wideo:
www.youtube.com/watch?v=7H8eWna3qxA
Obserwuj wątek
    • felusiak1 mozno i to jak dobrze 26.07.14, 20:16
      przez całe życie gad sorokin był tresowany i tańczy jak mu zagrają.
    • darekvtb Re: Czy mozno wytresowac gada? 26.07.14, 20:20
      Przeciez wojtusiopodobni nie kumaja w jezykach innych niz polski. Oni nic z tego filmiku nie zrozumieja..
      • 1igor-uk Darek. 26.07.14, 20:24
        Ja na nich i nie licze.Wojtus i w polskim jezyku nie wiele rozumie.
        • 5magna Re: Darek. 26.07.14, 21:17
          www.youtube.com/watch?v=6EboT9KiTrY
          Aby ludzie mieli character krokodyli.....
          • 1igor-uk Na Ukrainie nie tylko gady mieszkaja. 26.07.14, 21:19
            ria.ru/world/20140726/1017660413.html
    • pijatyka Re: widze ,ze trafilem 26.07.14, 20:44
      Wy, sorokin, jeśli do czegokolwiek trafiacie, to już wyłącznie do nocnika (a i to tylko jak macie dobry dzień)

PS Nie wiem jakim trzeba być debilem, żeby z uporem maniaka stawiać wszędzie spację przed, a nie za przecinkiem LOL
    • mariner4 Spadaj ruski bandyto! 26.07.14, 21:39
      Dobry Rosjanin, ro martwy Rosjanin.
      Przyjdzie na was czas, śmiecie.
      M,
      • kacza_aberracja Skad u ciebie tyle rusofobii? 26.07.14, 22:44
        mariner4 napisał:
        Spadaj ruski bandyto!
        > Dobry Rosjanin, ro martwy Rosjanin.
        > Przyjdzie na was czas, śmiecie.
        > M,

Piszesz do kogos anonimowego w internecie, wymyslasz (sobie) i jego nazywasz bandyta, utozsamiasz go ze spoleczenstwem rosyjskim... ty jestes normalny?
        Czy wszyscy Polacy to tacy debile jak ty? Z pewnoscia - nie!
        • 1igor-uk To u niego odruch bezwarunkowy. 26.07.14, 23:37
          czyli z tego mozno wniskowac,ze jest takim samym gadem,jak i kazdy banderowiec.
      • 1igor-uk Mariner,nie denerwuj sie. 26.07.14, 23:19
        Przeciez i gady jakas zyja,a to szansa dla ciebie.
    • x2014 Re: Czy mozno wytresowac gada? 26.07.14, 21:41
      mozna! przykladem jestes ty
      • adamusb Re: Czy mozno wytresowac gada? 26.07.14, 21:44
        Eee tam, nawet gady są sympatyczniejsze od igorka-pidorka.
        • 5magna Re: Czy mozno wytresowac gada? 26.07.14, 22:30
          Wojtusia nie wytresujesz bo to wirus AIDS'a....
          • adamusb Re: Czy mozno wytresowac gada? 26.07.14, 22:48
            Odpowiedź na poziomie ameby
          • 1igor-uk Magna. 26.07.14, 23:37
            To nie wojtus,to nasz stary kylax.
        • 1igor-uk Kylax,a ja do ciebie tak ladnie-Adas:-) 26.07.14, 23:20
          I jak odwdzieczyles sie?
      • 1igor-uk Nie jestes oryginalny,przyglup pod numerem 2014. 26.07.14, 23:20
        Oprocz tego wykazujesz sie brakiem w logice.
    • j-k Igor, vsio pravda... ale... 26.07.14, 22:52
      (tu masz pozdovienia od mojej zony - slawistki)

ale... wierze w informacje, ze "banderowcy" to jednak tylko jakies 20 % Ukraincow,
      a wiekszosc zachowala jednak poczucie rzeczywistosci.

nawet na Wolyniu w 1943 bandy UPA zabily kilka tysiecy wlasnych rodakow
      - ktorzy nie chcieli strzelac do Polakow.
      • 1igor-uk Janusz. 26.07.14, 23:25
        Przeciez pisze wylacznie o banderowcach.Ja ich z Ukraincami do jednej kupy nie wrzucam.Mam w rodzinie sporo Ukraincow,dlatego wiem czym roznia sie Ukraincy od banderowcow.

p.s.moja druga zona byla Ukrainka,wspaniala kobieta ,ale...Polka okazala sie lepsza:-)
        p.p.s. Cos zbyt czesto Twoja zona zaczela przekazywac mnie pozdrowienia.Czy ten fakt nie budzi w Tobie niepokoj ? :-)
        • j-k nie :) 26.07.14, 23:45
          1igor-uk napisał(a):
          > p.p.s. Cos zbyt czesto Twoja zona zaczela przekazywac mnie pozdrowienia.Czy ten
          > fakt nie budzi w Tobie niepokoj ? :-)

Nie. - nie jestem zazdrosny.
          To od niej nauczylem sie polityki rownego dystansu do Rosjan i Ukraincow.
          • 1igor-uk Janusz,rozczarowujesz mnie. 26.07.14, 23:52
            A swojej glowy nie miales?
            • j-k Jak to Polak - pierwsze (prze)puszczam kobiety :) 27.07.14, 00:12
              (we drzwiach i nie tylko :)

byles w Polsze - to viesz, ze tak to jest .
              • 1igor-uk Wykrecasz sie,Janusz. 27.07.14, 00:15
                Ale niech tobie bedzie.
    • polski_francuz Litewskie rady 26.07.14, 22:58
      Probowalem lat temu kilka tresowac rosyjskiego gada o ksywie igor. Kazalem mu sie uczyc polskiego, czytac polska literature a w szczegolnosci "Pana Tadeusza". Nic sie gad nie nauczyl.

Sadza, ze w stosunku do niego, do "Russische Hündin", i im podobnych stosuje sie litewskie powiedzenie.

To jest zupelnie mozliwe, zeby zyc razem ze zmija. Trzeba tylko caly czas miec przy sobie wielki noz i trzeba caly czas uwazac.

PF
      • 1igor-uk P.f, znow o swoim liteskim pochodzeniu wspomnia;ae 26.07.14, 23:29
        Moze jeszcze i kapsel od butylki przedstawisz,jako pieczec rodowa?
        • polski_francuz Pochodzenie, rod, herb, honor 26.07.14, 23:31
          to sa lekcje nie dla gadzin. Zacznij od lektury "Pana Tadeusza".

PF
          • 1igor-uk Twoje pochodzenie jest wylacznie twoja sprawa. 26.07.14, 23:36
            Oceniam ciebie tylko po temu,co piszesz.Zalosny widok.
            A teraz spadowa,maly mitomanie.
            • polski_francuz Ucz sie 26.07.14, 23:44
              rusku polskiego.

Nauczysz sie to wyrzeknij sie swojej ruskiej historii, przepros na Katyn, za powstanie wilenskie i za niewole mego Taty. Przeprosisz, to padnij na kolana i blagaj o przebaczenie.

Zaczniesz blagac to sie zastanowie na ciagiem dalszym wychowania Ruska na Polaka.

PF
              • 1igor-uk Moj polski jest wystarczajaco dobry. 26.07.14, 23:51
                I na pewno jest lepszy od twojego francuskiego,payatzu francowaty.
                • eva15 Re: Moj polski jest wystarczajaco dobry. 27.07.14, 00:08
                  Igor, Twój polski nie jest w niczym gorszy od jego polskiego.
                  Ty masz naturalne rucyzymy, które świadczą o naszej słowiańskiej wspólnocie językowej, on ma pokraczną polską gramatykę, która tylko świadczy o jego marnym wykształceniu.
                  • j-k akurat tu bredzisz. 27.07.14, 00:14
                    napisz moze cos o twoim wyksztalceniu ?

Tfu(j), jak zawsze, Dr. J.K.
                    • eva15 Re: akurat tu bredzisz. 27.07.14, 00:18
                      Niedokończona podstawówka (4 klasy) :-) Zadowolony?
                      • j-k nie kpij... 27.07.14, 00:23
                        bo to kpina wobec PF - nie na miejscu.

a tez moge zakpic:

- bycie sekretarka w dziekanacie na dobrym Uniwersytecie nad Renem
                        - to tez nie powod do wstydu.
                        • eva15 Re: nie kpij... 27.07.14, 00:54
                          ???
                    • 1igor-uk Wiele wskazuje na to,Janusz. 27.07.14, 00:22
                      Ze ten mitoman ma rzecywiscie marne wyksztalcenie.
                      Na pewno on bardzo malo czyta,dlatego jego teksty sa prymitywne,a czeste wtracanie ,na sile,"madrych" slowek,tylko podkresla prymitywnosc jezyka tego "profesorka".
                      Ja kazego tu oceniam wylacznie na podstawie tego co pisza.Mnie absolutnie sa zbedne waszy tytuly ,ja i bez zagladania wam w dyplomy wiem,kto czego jest wart.
                      Pefcia nie jest wiele wart.
                      • j-k bzdety... 27.07.14, 00:27
                        akurat polskie srodowisko w Lille/France - zdazylem kiedys poznac...
                        znowu uciekasz (sie) do propagandy ?

- to przeciez Twoj styl...
                        nawet jesli wymuszony przez warunki...

dla pelnej jasnosci:

- nie jestem ani zwolennikiem, ani przeciwnikiem Putina.

• 1igor-uk To zadne bzdety. 27.07.14, 00:43
                          Oceniam na podstawie tego,co czytam.
                  • felusiak1 Re: Moj polski jest wystarczajaco dobry. 27.07.14, 00:28
                    proszę mi nie imputować, że mam z sorokinem cokolwiek wspolnego. on mówi językiem bolszewickim a ja po polsku. to dwa daleko odmienne języki.
                    • 1igor-uk To prawda,felus. 27.07.14, 00:45
                      Nie mamy nic wspolnego .Ja jestem Slowianinem,ty Zydem.
                      • felusiak1 How can you know? 27.07.14, 01:08
                        Ale w twoich oczach bycie żydem jest dla mnie nobilitujace.
                        • eva15 Re: How can you know? 27.07.14, 01:21
                          How?
                          Po owocach ich poznacie:-)).
                        • 1igor-uk To zadna nobilitacja. 27.07.14, 01:58
                          Po prostu jestes Zydem od urodzenia,a ja Rosjaninem.I jeszcze jedna roznica miedzy nami: ja nie wstydze sie swojego pochodzenia i caly czas podkreslam,ze jestem Rosjaninem,a ty ukrywasz swoje ,moze ze wstydu?
                          • taziuta Dzisiaj to powód do wstydu 27.07.14, 14:59
                            1igor-uk napisał(a):

> Po prostu jestes Zydem od urodzenia, /.../.

Ciągle nie rozumiem skąd to wiesz?

> /.../ ja /.../ caly czas podkreslam, ze jestem Rosjaninem, /.../

Dzisiaj to powód do wstydu (za swój kraj - Rosję), więc może tak bardzo się tym nie chwal...
                            • 1igor-uk A co ty mozesz wiedziec o dumie? 27.07.14, 15:08
                              Zapomniales,taziuta,co robi rzad polski? Czy slowa Radka nie zmusili ciebie do myslenia?

Co do felusia i jego pochodzenia.Generalnie mnie to goowno obchodzi,ale kiedys ,przez przypadek,on ujawnil sam,ze jest Zydem,ale pozniej zaczal tego wypierac sie.
                              3.ndd nigdy nie ukrywa,ze jest Zydem i dla mnie to nie stanowi powodu,zeby ja do niego mialem zly stosunek,wrecz przeciwnie,darze go duzym szacunkiem.Bo oceniam ludzi wylacznie po tym,jaki reprezentuja poziom wiedzy i czy potrafia myslec samodzielnie.
                              • taziuta O dumie? Z czego, z bycia ogłupianym przez Putina? 27.07.14, 15:24
                                1igor-uk napisał(a):
                                Re: A co ty mozesz wiedziec o dumie?

> Zapomniales,taziuta,co robi rzad polski? Czy slowa Radka nie zmusili ciebie do
                                > myslenia?

Co robi rząd polski? Tj., co konkretnie masz na myśli, bo robi wiele, i niekoniecznie wszystko mi się podoba. Zaś co do Radka, to wg mnie jest on zwykłym głupkiem.

Co do dumy, to mówisz może o dumie z przynależności do narodu, który dał się ogłupiać przez kilka pokoleń komunistom? (wiem, nie mieliście wyboru, poza strzałem w tył głowy, lub zsyłką na Sybir) Mówisz o dumie z przynależności do narodu, który nie wie co to demokracja, nie wie ani nie rozumie co to prawa człowieka, co to wolność wypowiedzi, wolne media, co to tolerancja. Tia, to ja rzeczywiście mało wiem o waszej dumie...
                                • 1igor-uk Taziuta,mam pytanie. 27.07.14, 16:51
                                  Polykasz,czy nie?
                                  • taziuta Ja też mam pytanie 27.07.14, 19:31
                                    1igor-uk napisał(a):
                                    Re: Taziuta,mam pytanie.

> Polykasz,czy nie?

Czy wątek dotyczy mnie i moich ewentualnych nałogów/uzależnień?
                                    Czy raczej chodzi o to, że z braku argumentów ad meritum przerzucasz się na argumenty ad personam? Takie to prymitywne, że aż mi przykro, że z kimś takim zacząłem 'rozmowę'. :/
                                    • 1igor-uk No wlasnie,taziuta. 27.07.14, 19:46
                                      watek nie dotyczy rowniez mnie.
                                      A teraz,biedaczek,szybciutko lec pod tym adresem:
                                      forum.gazeta.pl/forum/w,50,152285854,152285854,igor_uk_1igor_uk_.html
                                      • taziuta Sorry, Igor, ale nie jestem tak bystry jak ty... 27.07.14, 20:08
                                        1igor-uk napisał(a):
                                        Re: No wlasnie,taziuta.

> watek nie dotyczy rowniez mnie.
                                        /.../

Uważasz, że w którymś miejscu zboczyłem na 'twoją osobę', zamiast trzymać się tematu wątku?
                                        Jeśli tak, to proszę wskaż, gdzie to nastąpiło.
                                        • 1igor-uk Bardzo chetnie,Taziuta. 27.07.14, 20:20
                                          forum.gazeta.pl/forum/w,50,152268563,152283842,Dzisiaj_to_powod_do_wstydu.html

Czyli to nastapilo w pierwszym twoim wpisie w tym watku.
                                          • taziuta OK., mea culpea, w takim razie :) 27.07.14, 20:49
                                            1igor-uk napisał(a):
                                            Re: Bardzo chetnie,Taziuta.

rel="nofollow">forum.gazeta.pl/forum/w,50,152268563,152283842,Dzisiaj_to_powod_do_wstydu.html</a>

Masz rację, niezręcznie to sformułowałem. Chodziło mi o to, jak zapewne i tak zrozumiałeś, że dzisiaj (wg mnie) przyznawanie się do tego, że jest się Rosjaninem (popierającym Putina) to raczej powód do wstydu, a nie dumy. Załapałeś się niejako przy okazji, ale w niczym mnie to nie usprawiedliwia. Można było to odczytać jako osobistą wycieczkę. Przepraszam.
                                            • 1igor-uk Nie ma spraw. 27.07.14, 20:56
                                              Ale jedna uwaga:
                                              Skad wiesz,ze twoja prawda jest najprawdziwsza?
                                              Dlaczego uwazasz,ze Putin robi cos zlego?
                                              • taziuta Re: Nie ma spraw. 27.07.14, 21:29
                                                1igor-uk napisał(a):

/.../
                                                > Skad wiesz,ze twoja prawda jest najprawdziwsza?

Nie wiem czy moja prawda jest najprawdziwsza. To kwestia wiary, w sumie. ;)

> Dlaczego uwazasz,ze Putin robi cos zlego?

1. Uważam, że spacyfikowanie mediów to coś bardzo złego. U nas media są od sasa do lasa. Jedne popierają rząd, inne go krytykują. I te drugie robią to nie dlatego, że reprezentują poglądy koncesjonowanej opozycji, ale dlatego że autentycznie nie zgadzają się z polityką aktualnie rządzących. I jak zapewne się domyślasz, opozycyjne media nagle stają się prorządowymi, wraz ze zmianą władzy, a prorządowe opozycyjnymi. Na tym (m.in) polega demokracja. Z tego co wiem, w Rosji jej nie ma, no i w związku z tym nie ma też niezależnych (od Putina) mediów.

2. Uważam, że wtrącanie się sprawy niepodległego kraju to coś złego. A Putin to robi, dostarczając broń i pozwalając na przepływ (jeśli nawet samemu go nie organizując) przez rosyjsko-ukraińską granicę ochotników (Rosjan i nie-Rosjan), którzy walczą z legalnym rządem w Kijowie.

3. Uważam, że Putin popełnia błąd grając na nacjonalistycznej nucie. Na takiej nucie grał Hitler i wszyscy wiemy jak to się skończyło. Sięgając do całkiem niedawnej historii, na nacjonalistycznej nucie grali też Serbowie (i nie oni jedni, oczywiście, w byłej Jugosławii), i też wiemy jak to się skończyło.

Nie idźcie tą drogą, bracia Moskale!l Oj, nie idźcie! :)

A tak przy okazji, to nie rozumiem skąd ta ciągutka do narzucania (siłą) innym swoich wartości. Rozumiem propagandę, rozumiem indoktrynację, rozumiem 'pomoc' poprzez doradców, jeśli ktoś ich chce przyjąć, ale zbrojne mieszanie się w sprawy obcego kraju to zwykły kryminał. To czyni z Putina kryminalistę. No i to mi się u niego oczywiście nie podoba.
                                                • 1igor-uk Takie dyskusje lubie:-) 28.07.14, 00:05
                                                  I po koleje:
                                                  1.Prawdopodobnie nie wiele wiesz o tym,co dzieje sie w przestrzeni informacyjnej Rosji .Ona jest o wiele bardziej wolna,niz na zachodzie i w Polsce .
                                                  Faktem jest to,ze media panstwowe sa prorzadowe i proputinowskie.Ale to calkowicie normalnie -kto placi,ten i zamawia muzyke.W Polsce rowniez wszystkie panstwowe media sa prorzadowe .
                                                  2. To co stalo sie na Ukrainie,bylo skutkiem nieprzykrytej agresji USA,wymierzonej w Rosje. Banderowcy wykonali role uzytecznych idiotow . Oprocz tego nie wielbicielam Ameryki wspominac cos o tym,ze wspieraja sie rozne ugrupowania na swiecie,ktore walcza z rzaami,ktore nie sa na sznurku amerykanskim.
                                                  3. Nie bylo zadnego bladu,jak rowniez i nacjonalistycznej nuty.Rosja jest wieloetnicznym i wielowyznaniowym panstwem,granie na nacjonalistycznej nucie bardzo zle moze skonczyc sie i Putin o tym doskonale wie. To co Tobie wydaje sie nacjonalistyczna nuta,jest czyms zupelnie innym. Putin stara sie zjednoczyc wszystkie narody,tworzace Federacje Rosyjska,odwolujac sie do wspolnej heroicznej przeszlosci.I sadzac po temu,jak wysokie poparcie ma,droga wybral sluszna. Putin caly czas i o Ukrainie i Ukraincach odzywa sie bardzo wywazono i stara sie pokazac,ze to sa przyjaciele Rosji.Chyba zdajesz sobie sprawe z tego,ze nikt nie bylby wstanie przeszkodzic Putinu wprowadzic wojska na Ukraine i zmienic wladze w Kijowie w ciagu max 2-3 dni. On wybral inna droge,ktora ma skonczyc sie tym,ze Ukraina pozostanie sie w miare calym panstwem i nie wrogim wobec Rosji.I mozesz byc pewien tego,ze o tym marzy zdecydowana wiekszosc Ukraincow.

Co do twojego dziwnego pytania.
                                                  Rosja nikomu niczego nie narzuca,pomyliles z USA. O tym,ze Putin jest kryminalista,to wybacz,pogadaj z wojtusiem,czy innym arkafem.
                                                  • taziuta Re: Takie dyskusje lubie:-) 28.07.14, 07:19
                                                    1igor-uk napisał(a):

> /.../
                                                    > Faktem jest to,ze media panstwowe sa prorzadowe i proputinowskie.Ale to calkowicie
                                                    > normalnie -kto placi,ten i zamawia muzyke.W Polsce rowniez wszystkie panstwowe media sa
                                                    > prorzadowe .

W Polsce nie ma państwowych mediów poza TVP1 I TVP2 (plus jakieś niszowe dodatki, typu TVP Kultura). Ale dawno już oglądalnością przebiły je telewizje prywatne, które żyją z reklam. Uważaj, nie reklam finansowanych przez państwo, bo państwowych firm już prawie nie ma, lecz przez firmy prywatne. Nie ma więc powodu by reprezentowały linię propagandową rządu. Czyli nie są prorządowe. Jeśli chodzi o prasę, to też jest w rękach prywatnych i wiele tytułów jest wręcz anty-rządowa.

> 2. To co stalo sie na Ukrainie,bylo skutkiem nieprzykrytej agresji USA,wymierzonej w Rosje.

Agresja zawsze mi się kojarzyła z interwencją zbrojną/siłową. I tej się cały czas dopuszcza Putin, nie Obama.

> /.../ Oprocz tego nie wielbicielam Ameryki wspominac cos o tym,ze wspieraja sie rozne
                                                    > ugrupowania na swiecie,ktore walcza z rzaami,ktore nie sa na sznurku amerykanskim.

Daleko mi do uwielbienia Ameryki. I zauważ, że też za każdym razem gdy dopuszczają się kolejnych zbrodni są krytykowani przez cywilizowany świat (cywilizowany w takim sensie, że wyrósł już z etapu rozwiązywania sporów siłą). Potępiam każdą zbrodnię, czy to w wykonaniu Busha czy Putina. Uważam za haniebne tłumaczenie, że skoro inni kradną (czy zabijają), to nie powinno się mi kradzieży (czy zabójstw) wypominać. Ja to nazwałem socjopatią upaństwowioną. A tak niestety wygląda dzisiejsza propaganda Rosji. :/

> 3. Nie bylo zadnego bladu,jak rowniez i nacjonalistycznej nuty.Rosja jest wieloetnicznym i
                                                    > wielowyznaniowym panstwem,granie na nacjonalistycznej nucie bardzo zle moze skonczyc
                                                    > sie i Putin o tym doskonale wie. To co Tobie wydaje sie nacjonalistyczna nuta,jest czyms
                                                    > zupelnie innym. Putin stara sie zjednoczyc wszystkie narody,tworzace Federacje Rosyjska,
                                                    > odwolujac sie do wspolnej heroicznej przeszlosci.

No i pięknie, niech sobie jednoczy, ale ochotników. I nie siłą. No i nie tłumacz mi, że gdy część obywateli jakichś niepodległych państw chce iść z Putinem, a nie ze swoimi demokratycznie wybranymi rządami, to mają prawo do zbrojnego powstania, zaś Putin ma prawo do wysyłania im uzbrojenia i ochotników do walki z legalną władzą.

> Co do twojego dziwnego pytania.
                                                    > Rosja nikomu niczego nie narzuca,pomyliles z USA.

No jak to nie narzuca? To po co dostarcza broń i ludzi separatystom? Tak sobie, w ramach budowy Federacji "na ochotnika" (albo tradycyjny strzał w tył głowy)? :/

> O tym,ze Putin jest kryminalista,to wybacz,pogadaj z wojtusiem,czy innym arkafem.

Ktoś kto przyczynia się do śmierci niewinnych, jest kryminalistą. A Putin to czyni wysyłając broń a wschód Ukrainy i dostarczając rakiety, z których zestrzeliwane są cywilne samoloty...
                                                  • 1igor-uk To pogadamy dalej:-) 28.07.14, 10:34
                                                    1. To swiadczy tylko o tym,ze Polska,jako panstwo,jest mniej skuteczne od Rosji,jako panstwa.
                                                    Media prywatne nie sa wolne.Oni sa wolne od panstwa,ale zalezne od innych ukladow.
                                                    Dlatego nie wazno, jaki dziennik w Polsce ogladasz,czy to na TVN,czy na Polsat (generalnie na tym i koniec prywatnym mediom w Polsce,bo reszta ma taki sam wplyw na swiadomosc Polakow,jak i forum "Swiat"),informacje otrzymajesz taka sama i z podobnymi komentarzami.
                                                    2.Zyjesz dniem wczorajszym.Na dzien dzisiejszy agresja ma bardzo wiele twarzy.To osobny temat,bardzo obszerny i proponuje osobna dyskusje .
                                                    3.Rosja nie moze stac w stronie,patrzac ze zlozonymi rekami,na powstanie obok swoich granic wrogiego panstwa.To panstwo buduja nie Ukraincy,a tylko Amerykanie.
                                                    Wiem,ze dla ciebie to cos absurdalnego i przekonywac ciebie nie mam zamiaru.
                                                    Po prostu musisz zrozumiec,ze wasze wtracanie sie w sprawy Ukrainy,to tak,jak wtracanie soe w sprawy obcej wam rodziny.Rosjan i Ukraincow lacza wspolna historia ,wiara,wiezi rodzinne. I wszystko wkrotce wroci do stanu poprzedniego .

p.s. Popatrz gdzie sa Stany,a gdzie Ukraina i pomysl sobie,jakiego kuja Amerykanie wtracaja sie w tym regionie.O ile nie jestes ztych,co sa zaslepieni miloscia do USA,to mozesz znalezc prawidlowa odpowiedz,ktora pozwoli tobie zrozumiec wszystko,co obecnie dzieje sie na Ukrainie.To nie Rosja tam zaczela rozruby,ale Rosja ich tam skonczy,niezaleznie od tego,czzy tto komus z was podoba sie,czy nie.To obowiazek Rosjan przed bracmi Ukraincami.
                                                    p.p.s Przeciez prosilem ciebie dyskutowac o Putinie-kryminaliscie z wojtusiem.Ja jestem doroslym czlowiekiem i tak zalosne argumenty,jakie ty przedstawiles,dla mnie wygladaja na niepowazne,delikatnie rzecz ujmujac.
                      • eva15 Igor, off topic, o co mordują się we Lwowie? 27.07.14, 01:24
                        Co tam się wyprawia? Czy to mafijna dintojra:-)? Czy coś innego?
                        • 1igor-uk Re: Igor, off topic, o co mordują się we Lwowie? 27.07.14, 02:01
                          Tudno powiedziec.Moze byc tam wszystko.Wykluczylbym tylko to,ze to robota kogos,komu nie pasuje wladza banderowcow.
      • boavista4 Re: koszerne gady 26.07.14, 23:29
        w kazdym narodzie sa gady, mialy swoja moc w Niemczech, Sowietach, dzis sa na Zachodzie, obecnie mamy napad gadow na mala Gaze, a wszystko przy ispiracji gadzinowek medialnych w tym naszych gadow - bystrzakow. Co do Polszczyzny Igora, jest to doskonala polszczyzna ze slowianskim rumiencem Rosji, dlatego cieszy nas ze jestesmy tak bliscy sobie, bracia w jezyku ktory ma wspolna dusze.
        Tego sie nie da powiedziec o tych ktorzy pisza sztuczna i pefekcyjna polszczyzna, ale dusza tam wylazi stale obca. To jest jezyk gada, koszernego.
        • 1igor-uk Pieknie napisales,Bracie. 26.07.14, 23:39
          Z dusza i z sercem.Jestes z tych Polakow,dzieki ktorym pokochalem Polske.
          • bywszy1 Re: panie ajgorze+ 27.07.14, 09:31
            1igor-uk napisał(a):

> Z dusza i z sercem.Jestes z tych Polakow,dzieki ktorym pokochalem Polske.
            <<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<
            w panskim przypadku,kochanie brzmi jak kpiny.
        • eva15 Trafiłeś w sedno 27.07.14, 00:16
          boavista4 napisał(a):

> Co do Polszczyzny Igora, jest to doskonala polszczyzna ze slowianskim rumiencem Rosji, dlatego cieszy nas ze jestesmy tak bliscy sobie, bracia w jezyku ktory ma wspolna dusze.

Bardzo dobrze to ująłeś, trafiłeś w sedno. Polszczyzna Igora pokazuje nam wspólnotę językową z Rosją, w tym sensie nie są to żadne błędy , lecz różnice językowe/lokalne/krajowe wśród tej samej grupy języków.

> Tego sie nie da powiedziec o tych ktorzy pisza sztuczna i pefekcyjna polszczyzn
          > a, ale dusza tam wylazi stale obca. To jest jezyk gada, koszernego.

Oni nie piszą perfekcyjną polszczyzną, oni robią takie błędy, których nie da się uzasadnić różnicami w tej samej grupie języków. To inna grupa jązykowa i inna logika języka.
          • boavista4 Re: Jak poznac bystrzaka 27.07.14, 00:40
            Jak poznasz, że masz bystrzaka za sąsiada?
            -
            • 5magna Re: Jak poznac bystrzaka 27.07.14, 01:06
              Z Igorem to jak za pan brat. Dobrze by bylo jak by wiekszosc Polakow bylo takie polskie jak Igor....
    • bywszy1 Re: Czy mozno wytresowac gada?+ 27.07.14, 02:03

нy и видишь,гaд,дaже дедyшкa Дyрoв тебе не пoмoжет.
      Был ты гaдoм,cейчac ты гaд,нy и гaдoм ocтaнешьcя.
      A nie mowilem tobie,gadzie,ze zjedziesz ponizej parteru?
      Jestes gleboko pod nim.
      Czy jest jeszcze dokad dalej zjezdzac?
      Na pocieche,abys wspomnial mlodosc na Ojczyznie,ktora ci dala kosza.
      • 5magna Re: Czy mozno wytresowac gada?+ 27.07.14, 02:13
        Don't worry be happy.....

www.youtube.com/watch?v=ITxBATIjoRA
        • bywszy1 Re: Czy mozno wytresowac gada?+ 27.07.14, 02:39

widac,ze to wesoly ortodoksyjny narod.
          Przeciwienstwo ortodoksyjnego katolickiego pedofilstwa w sutanie.
          I temperament na poziomie.

• lech.junosza Re: koszerne gady 27.07.14, 09:21
          Trzymają się coraz lepiej. Każda wojna wywołana z inspiracji Wuja Sama przynosi im kolejne ogromne zyski.
          • bywszy1 Re: gady polaczkowate+ 27.07.14, 09:29
            jak byly glupie przed dinozaurami,tak samo sa durni i teraz.
            I coraz gorzej im wszystko wychodzi.
            I nie maja zadnych zyskow.
            Czego strasznie zaluja i zazdroszcza.

-
            • lech.junosza eva15 - bardzo dobrze to ujęłaś ! ntx 27.07.14, 09:33
          • marsaqua Re: koszerne gady 27.07.14, 10:29
            tu cie musze sprostowac. Inspiracje do wszelkich wojen zawsze pochodza od koszernych, a wuj Sam jest tylko wykonawca I sam stal sie koszernych ofiara.
            • bywszy1 Re: nu widzisz,gadzie niekoszerny+ 27.07.14, 11:07
              przewaga koszernych nad gadami niekoszernymi jest widoczna golym okiem.
          • 1igor-uk Koszerne nie sa gadami. 27.07.14, 14:51
            Oni sa z padlinozercow.
    • mara571 kolejny watek wyrazajacy rosyjskie kompleksy 27.07.14, 10:21
      wobec Ameyrkanow.
      • bywszy1 Re: kolejny watek wyrazajacy rosyjskie kompleksy+ 27.07.14, 11:09
        1igor-uk napisał(a):

> Z dusza i z sercem.Jestes z tych Polakow,dzieki ktorym pokochalem Polske.
        <<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<
        dlaczego rosyjskich?
        gad ajgor nie jest Rosjaninem.
        Jest gadem w samym sobie.
      • 1igor-uk Mara,jestes durna babka bazarowa. 27.07.14, 14:39
        Watek nie jest o Amerykanach .
    • darekvtb Re: Czy mozno wytresowac gada? 27.07.14, 11:29
      Specjalnie dla wojtusiopodobnych..
      • eva15 Re: Czy mozno wytresowac gada? 27.07.14, 12:03
        Niestety mogą...
        • 1igor-uk A ja twierdze nadal,Ewa, 27.07.14, 14:50
          Ze nie moga.Moga tylko wykorzystac to,co w gadzie juz jest zalozone.
          Niemcy wykorzystywali bezwarunkowy odruchy banderowcow,tak samo wykorzystuja ich Amerykanie.
    • marsaqua NIE 27.07.14, 11:32
      Humanitarni Zydzi w NY I Tel Aviwie protestuja przeciw ludobójstwu Palestynczyków przez Netanyahu I jego mafie zbrodniarzy wojennych. Czy jakies polskie medium pokazalo te protest? NIE!

Polska pod okupacja zio-nazistow staje sie faszystowska. Idzcie na washingtonsblog tam znajdziecie info. GW blokuje wszystkie bezposrednie linki to tego niezaleznego amerykanskiego medium. Czego sie boi GW?
      • bywszy1 Re: czy pan,jako gad humanitarny+ 27.07.14, 13:41

-musi mendzic w taki upal?
    • marsaqua mozna zdechlego;) 27.07.14, 14:42
      www.youtube.com/watch?v=3W6p4j9Zqh0
    • x2014 Igor, czy ty tego nie wiesz, ze rosyjska 27.07.14, 15:19
      nauka radzi sobie nie tylko z takimi przypadkami? Nie wierze! Jawnym przykladem wytresowanego gada jestes przeciez ty.
      • 1igor-uk Jestes kolejny uzyteczny,2014? 27.07.14, 15:27
        • bywszy1 Re: nie zgadzam sie z panem x2014+ 27.07.14, 16:47

panie ajgor,byl pan panie ajgor trenowany,ale nie wytrenowany.
          Wiec zgadzam sie z panem:gada nie da sie wytrenowac.
          Byl pan gadem prymitywnym,
          pazostal pan gadem prymitywnym,
          pozostanie pan gadem prymitywnym.
          Wskazuja na to wszelkie znaki na niebie,w pustyni,i w puszczy.
          • 1igor-uk fuj+++ 27.07.14, 16:50
            Zydowska paskudna gnida nadal cuchnie czosnkiem.
            • tomek_13 do niby polskiego francuza 27.07.14, 19:43
              "Odpowiedz
              polski_francuz 26.07.14, 22:58
              Probowalem lat temu kilka tresowac rosyjskiego gada o ksywie igor. Kazalem mu sie uczyc polskiego, czytac polska literature a w szczegolnosci "Pana Tadeusza". Nic sie gad nie nauczyl."

Przeciez Igor zna jezyk polski lepiej od Ciebie i jezeli juz to Ty potrzebujesz korepetycji
              w kazdym temacie.
            • bywszy1 Re: fuj+++ 27.07.14, 23:18

-kacapskoje woniuczeje gowno.
              A czym kacapski gad zazwyczaj smierdzi?
    • adamusb Re: Czy mozno wytresowac gada? 27.07.14, 21:52
      Gada, to nie wiem, ciebie wytresowano skutecznie.
      • 1igor-uk Adas,oczywiscie dziekuje tobie, 27.07.14, 23:24
        za podbicie mojego watku.
        Ale w tym watku nie mowimy o mnie.Jak chcesz o mnie pogadac,to masz dla tego specjalnie przygotowane przez mnie miejsce:
        forum.gazeta.pl/forum/w,50,152285854,152285854,igor_uk_1igor_uk_.ht
        • lech.junosza Re: Adas,oczywiscie dziekuje tobie, 28.07.14, 12:00
          1igor-uk napisał(a):

> za podbicie mojego watku.
          > Ale w tym watku nie mowimy o mnie.Jak chcesz o mnie pogadac,to masz dla tego s
          > pecjalnie przygotowane przez mnie miejsce:
          > forum.gazeta.pl/forum/w,50,152285854,152285854,igor_uk_1igor_uk_.ht
          adaś turla dropsa i nie ma innych argumentów.
          • 1igor-uk Re: Adas,oczywiscie dziekuje tobie, 28.07.14, 12:05
            Adas to stary forumowy prowokator.Kiedys on pisal pod nickiem kylax. I co wazno,pod jakim by nickiem on nie pisal,zawsze jest proizraelski.
            Nie mam nic przeciwko Zydom,bardzo chetnie z nimi dyskutuje na innych forum.Ale dziwie sie temu,ze na zydowskim portalu,jakim jest GW,oni wstydza sie przyznawac sie do swojej narodowosci.
            • bywszy1 Re:jak nisko musiales pasc kiedy+ 28.07.14, 12:41

kundelkowi za jalmuzne dziekujesz!
              Ja Zyd,a sie nie wstydze,poniewaz jak kazdy wie,Zyd jest gora nad kacapskim gadem,wankoj biezrodnym ajgorem.
              A swoja droga podziwiam panska upartosc.
              pan pragnie byc rosyjskim gadem.
              Rosjanie maja swoich dosc.
              Wiec pzostaje pan gadem bezdomnym.
              Russkije wyrzucaja kacapa ze swojego kraju,by nie zasmierdzal ooczenie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka