uk-igor 29.08.14, 10:54 01.10. czasu moskiewskiego,Prezydent Rosji de facto uznal Noworosje. kremlin.ru/news/46506 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lubat Re: 29 sierpien,2014,... 29.08.14, 11:17 Pewnie WWP wziął pod uwagę wszystkie za i przeciw, ale "предocтaвить им вoзмoжнocть беcпрепятcтвеннo выйти из рaйoнa бoевых дейcтвий, вoccoединитьcя co cвoими cемьями, вернyть их мaтерям, жёнaм и детям," (dać im [okrążonym żołnierzom ukraińskim] możliwość wyjścia z terenu działań wojennych, połączyć się ze swoimi rodzinami, zwrócić ich matkom, żonom i dzieciom) może oznaczać dłuższą wojnę. Przecież zwolnionym z okrążenia żołnierzom władze banderostanu nie odpuszczą i ponownie wyślą ich do walki. Odpowiedz Link Zgłoś
uk-igor Lubat. 29.08.14, 11:39 Kazdy zabity ukr.zolnierz,to kilka osob,ktore za to beda winic Rosie I wlasnie to jest celem USA. Odpowiedz Link Zgłoś
lubat Re: Lubat. 29.08.14, 16:54 Ależ ja bynajmniej nie nawołuję do zabijania. Ale przecież można - co praktykuje się na całym cywilizowanym świecie - internować wziętych do niewoli żołnierzy. To mogło by ich uchronić przed ponownym wysłaniem na beznadziejną walkę, a czasami przed sądem wojennym za dezercję/zdradę. Odpowiedz Link Zgłoś
uk-igor Re: Lubat. 29.08.14, 17:13 Wszystko zalezy od skali.20 zolnierze mozno zastraszyc,zniewolic I wyslac ponownie do walki (nie bede nic pisac o ich wartosci bojowej).Kilka tysiecy zolnierze zastraszyc trudniej,a do tego oni nie beda milczec.To bardzo mocna bron propagandowa.Sadze,ze Putin wie co robi. Odpowiedz Link Zgłoś
jorl Re: 29 sierpien,2014,... 29.08.14, 18:17 lubat napisał: > może oznaczać dłuższą wojnę. Przecież zwolnionym z okrążenia żołnierzom władze > banderostanu nie odpuszczą i ponownie wyślą ich do walki. To ma sens ich puscic wolno. Do domu. Ale po tym jak kilka dni siedza pod ciezkim sotrzalem artyleryjsko-rakietowym kiedy wielu ich kolego zostalo rannych a i zabitych. I jak sie jest bezsilnym, nic sie nie da zrobic a rakiety leca ciagle. Tacy ludzi sa zdemoralizowani i zastraszeni. I to nie tylko normalni zolnierze ale i banderowcy. Przed paru dniami byla wiadomosc ze jakis oddzial naprawde kiedys ideowych banderowcow wzial bron i pojechal do domow. Bo byl püod ciezkim ostrzalem. Tez czytalem na ukrainskiej stronie przed kilku juz dniami jak zolnierze z kotla poludniowego przez Rosje sie wydostali. Autobusami tez. Ich dowodztwo powiedzialo ze maja jechac do domow i beda poddani opiece psychologicznej.Taka lekcja skutkuje, najlepiej jakby tez rannych zabrali. Ranni demoralizuja moze wiecej jak zabici a zwlaszcza jak jest ich duzo. A jest. Cos czytalem ze co najmniej narazie poddac sie nie chca. Tzn im nie wolno. Bedzie ostrzal dalej, bedzie wiecej rannych i psychologicznie zlamanych. Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
uk-igor Re: 29 sierpien,2014,... 29.08.14, 11:41 Parchaty,to nie na twoja glowke.Ty jestes od robienia lodow. Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: 29 sierpien,2014,... 29.08.14, 11:39 Owsze tak, to mi tez sie rzucilo w oczy. Poraz pierwszy Putin mowi otwarcie o Noworosji. Prasa niemiecka natychmiast to wychwycila: Russlands Präsident richtete die Botschaft zudem nicht etwa an die Vertreter der "Volksrepubliken" Donezk und Luhansk. Der Kreml spricht stattdessen den Widerstand von "Noworossija" ("Neurussland") an. Prezydent nie skierowal swego przeslania chociazby do przedstawicieli "Republiki Ludowej" Doniecka i Luganska". Zamiast tego Kreml przemowil do ruchu oporu Noworosji. www.spiegel.de/politik/ausland/ukraine-putin-fordert-von-separatisten-humanitaeren-korridor-a-988711.html Ciemny ten Spiegel, albo celowo dezinformuje - napisal, üe Noworosja to takie pojecie prawicowcow rosyjskich (sic!). Dotyczy ono wg Spiegla calej poludniowo -wschodniej Ukrainy, bedacej pod rosyjskim wplywem. Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: 29 sierpien,2014,... 29.08.14, 11:39 Sorry: Owszem tak, to mi tez sie rzucilo w oczy. Po raz pierwszy Putin mowi otwarcie o Noworosji. Odpowiedz Link Zgłoś
uk-igor Ewa. 29.08.14, 11:54 Bardzo waznym jest to,ze ten apel do Noworosji okazal sie od razu po belkocie Obamy.Dlatego taka ,a nie inna godzina.Putin znow ogral Obame. Odpowiedz Link Zgłoś
boavista4 Re: Noworosja, Putin, Obama 29.08.14, 12:05 Bezowy stroj OBamy to dopiero poczatek . Jutro ubierze ukrainska rubazke, a niedlugo potem swiat Zobaczy. Go w krolewskich szatach, na golasa. Odpowiedz Link Zgłoś
volupte Re: Noworosja, Putin, Obama 29.08.14, 12:08 Co to ma być? Pomysłu juz brak? Odpowiedz Link Zgłoś
lech.junosza Re: Ewa. 30.08.14, 10:06 uk-igor napisał(a): > Bardzo waznym jest to,ze ten apel do Noworosji okazal sie od razu po belkocie O > bamy.Dlatego taka ,a nie inna godzina.Putin znow ogral Obame. Jak nastała era Afroamerykanina to istniało głęboki przekonanie, że USA będzie się coraz bardziej demokratyzowało. Niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
jk2007 rosyjscy artyści bojkotują Krym 29.08.14, 12:00 Рaди гoнoрaрoв нa Укрaине четверo певцoв oткaзaлиcь выcтyпить в Крымy www.rg.ru/2014/08/14/artisti.html Odpowiedz Link Zgłoś
darekvtb Re: rosyjscy artyści bojkotują Krym 29.08.14, 12:11 Z tych "czterech piosenkarzy", co najmniej troje to p.daly! (nie wiem nic o Marmeladze :-). P.S. Jesli ktos bedzie twierdzic, ze to "tylko" biseksualisci, to nie bede sie spierac.. Odpowiedz Link Zgłoś
jk2007 Re: rosyjscy artyści bojkotują Krym 29.08.14, 12:35 darekvtb napisał: > Z tych "czterech piosenkarzy", co najmniej troje to p.daly! własnie "Зacлyженные aртиcты Рoccийcкoй Федерaции" и "Нaрoдные aртиcты Рoccии" Odpowiedz Link Zgłoś
darekvtb Re: rosyjscy artyści bojkotują Krym 29.08.14, 13:06 Moze Laszko osobiscie ich zaprosil.. ? Odpowiedz Link Zgłoś
lech.junosza Re: rosyjscy artyści bojkotują Krym 30.08.14, 10:14 jk2007 napisał: > Рaди гoнoрaрoв нa У > крaине четвер > o певцoв oткaзaлиc& > #1100; выcтyпить в Кl > 8;ымy > www.rg.ru/2014/08/14/artisti.html Buahahahahahahaha !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
przyjacielameryki Re: 29 sierpien,2014,... 29.08.14, 12:24 Taaaak? A kogo obchodzi co uznał jakiś popapraniec szefujący jakiejś zacofanej feudalnej satrapii? Nikogo specjalnie nie interesuje co uznał Prezio np. Wybrzeża Kości Słoniowej. Natomiast ta data czy dzień wcześniejsza to data brutalnej otwartej napaści Rosji na suwerenne niepodległe państwo europejskie. Ten dzień to początek procesu upadania tej feudalnej satrapii i bandyty w jednej osobie. Tak jak upadł A. Hitler a początkiem tego upadku była data 01.09.1939 r. No to żegnaj Rosjo! Baj, baj! Odpowiedz Link Zgłoś
jk2007 Gazprom zaproponował Ukrainie zniżki na gaz 29.08.14, 12:55 «Гaзпрoм» предлoжил Укрaине cкидкy нa гaз в $100 В резyльтaте предocтaвления cкидки в $100 cтoимocть рoccийcкoгo прирoднoгo гaзa для Киевa cocтaвит $385,5 зa 1000 кyб. м. itar-tass.com/ekonomika/1407975 Odpowiedz Link Zgłoś
eryk2 Re: Gazprom zaproponował Ukrainie zniżki na gaz 29.08.14, 12:59 Za co? Za oddanie tylko Donbasu czy też całego południa, aż do Mołdawii? Odpowiedz Link Zgłoś
uk-igor Re: Gazprom zaproponował Ukrainie zniżki na gaz 29.08.14, 17:16 Jak by Rosja chciala Donbas,juz dawno mialaby go. Odpowiedz Link Zgłoś
eryk2 Re: Gazprom zaproponował Ukrainie zniżki na gaz 30.08.14, 01:36 Jaka dobra Rosja - całkiem jak Lenin/Stalin/Jeżow: mógł zabić dziecko, a tylko ofuknął... Nieprzypadkowo opowiada się o was, Rosjanach, dowcipy jako o wyjątkowych prymitywach - bardziej prostackiego i agresywnego narodu, przy tym przekonanego o własnej wielkości, ze świeca szukać... Odpowiedz Link Zgłoś
aby Art 257 30.08.14, 01:44 > eryk2 Art. 257 KK: Kto publicznie znieważa grupę ludności albo poszczególną osobę z powodu jej przynależności narodowej, etnicznej, rasowej, wyznaniowej albo z powodu jej bezwyznaniowości lub z takich powodów narusza nietykalność cielesną innej osoby, podlega karze pozbawienia wolności do lat 3. Odpowiedz Link Zgłoś
eryk2 Re: Art 257 30.08.14, 02:13 Dzidzia - przeczytaj tu o "chochłach", "ukrach", "rzydo-banderowcach", "zio-nazistach", "majdaunach", a potem spisz to wszystko i zanieś do prokuratury. Rosyjska agentura w najlepsze na tym forum wyzywa Ukraińców, a nawet publicznie pozwala sobie lżyć ...Polskę i Polaków (np. w wątku o śmierci Polaka-obywatela Ukrainy wyrażano publicznie radość z tego powodu!). w realu za takie zachowanie jest cios w twarz - jeżeli mieszka się w jakimś kraju, to wypada uszanować gospodarzy - czyż nie? Tymczasem jaczejka bolszewicka nie tylko znieważa Ukraińców na całego, nie tylko chlapie antysemityzmem jak najlepsi uczniowie Hitlera, ale jeszcze pozwala sobie na poniżanie ...Polaków. Na polskim forum. Masz na to paragraf czy tylko chlapniesz ich w mordę, jak zejdziecie razem z dyżuru do bufetu przy Belwederskiej? Odpowiedz Link Zgłoś
lech.junosza Re: Art 257 30.08.14, 09:52 eryk2 napisał: > Dzidzia - przeczytaj tu o "chochłach", "ukrach", "rzydo-banderowcach", "zio-naz > istach", "majdaunach", a potem spisz to wszystko i zanieś do prokuratury. Rosyj > ska agentura w najlepsze na tym forum wyzywa Ukraińców, a nawet publicznie pozw > ala sobie lżyć ...Polskę i Polaków (np. w wątku o śmierci Polaka-obywatela Ukra > iny wyrażano publicznie radość z tego powodu!). w realu za takie zachowanie jes > t cios w twarz - jeżeli mieszka się w jakimś kraju, to wypada uszanować gospoda > rzy - czyż nie? Tymczasem jaczejka bolszewicka nie tylko znieważa Ukraińców na > całego, nie tylko chlapie antysemityzmem jak najlepsi uczniowie Hitlera, ale je > szcze pozwala sobie na poniżanie ...Polaków. Na polskim forum. Masz na to parag > raf czy tylko chlapniesz ich w mordę, jak zejdziecie razem z dyżuru do bufetu p > rzy Belwederskiej? > Jesteś idiotą, kapusiem czy banderowcem ? Odpowiedz Link Zgłoś
eryk2 Re: Art 257 30.08.14, 10:16 Jestem człowiekiem, chrześcijaninem, Polakiem. I współczuję ci, biedny Moskalu, tej nienawiści, jaką kipisz do wszystkich ludzi wokół... Odpowiedz Link Zgłoś
brat_ramzesa Re: Art 257 30.08.14, 10:25 aha wroc do swoich wpisow obludniku i jesli jestes taki jak piszesz powinienes sie wychlostac porzadnie Odpowiedz Link Zgłoś
eryk2 Re: Art 257 30.08.14, 10:30 Gdzieś objawiłem patologiczną nienawiść do ludzi, porównywalna do ziejących nienawiścią tekstów o Banderoruinie, o chochłach, o nieistniejącym narodzie i państwie niezdolnym do życia? Wpisy, nawołujące do zniszczenia, aby nie pozostał kamień na kamieniu po kraju, któremu rzekomo współczuję i do którego wysyłam konwój z "pomocą humanitarną"? Odpowiedz Link Zgłoś
karbat Re: Art 257 30.08.14, 10:32 eryk2 napisał: > Jestem człowiekiem, chrześcijaninem, Polakiem. I współczuję ci, biedny Moskalu, > tej nienawiści, jaką kipisz do wszystkich ludzi wokół... w Polsce nie ma chrzascijan, sa watykanskie katole . ty nie wiesz nawet jakiego jestes wyznania . ... ? a teraz wierco napisz , cos o milosci blizniego swego - do przez ciebie okreslanych tzw. Moskali, bedziesz wiarygodny w swej wierze Odpowiedz Link Zgłoś
eryk2 Re: Art 257 30.08.14, 12:14 Kto powiedział, że jestem katolikiem? Jestem CHRZEŚCIJANINEM - nie wszyscy CHRZEŚCIJANIE to katolicy. co do Moskali - bardzo im współczuję, że dali się opętać demonowi nienawiści, zupełnie tak samo jak Niemcy w w latach 30. I, niestety, będą musieli tak samo skończyć, jeśli dobrowolnie nie zawrócą z tej drogi na zatracenie - czeka ich wojna, śmierć milionów ich rodaków, aż w końcu przyjdzie opamiętanie. I będą tacy, jak dzisiejsi Niemcy - pacyfistycznie nastawieni, bez próby zawładnięcia światem... Odpowiedz Link Zgłoś
lech.junosza eryku zwei ! Nie strasz, nie strasz bo się znowu 30.08.14, 22:40 zesr... . To, że jesteś prawosławny nie czyni cię nikim lepszym. Poza tym komuna się skończyła i żyjemy w demokratycznym państwie, w którym każdy może głosić swoje przekonania. Wiec wróć do marszczenia freda bo. Nie przepraszaj i nie dziękuj. Odpowiedz Link Zgłoś
eryk2 Re: eryku zwei ! Nie strasz, nie strasz bo się zn 30.08.14, 22:48 >To, że jesteś prawosławny nie czyni cię nikim lepszym. Ktoś gdzieś napisał, że jestem prawosławny? Kto i gdzie? >Wiec wróć do marszczenia freda bo. I znowu mylisz własne projekcje z moją osobą - ani ja prawosławny, ani nie muszę marszczyć freda, bo mam normalne pożycie. Nie mierz wszystkich własną miarą, biedny, samotny onanisto... Odpowiedz Link Zgłoś
lech.junosza Re: eryku zwei ! Nie strasz, nie strasz bo się zn 30.08.14, 23:02 eryk2 napisał: > >To, że jesteś prawosławny nie czyni cię nikim lepszym. > > Ktoś gdzieś napisał, że jestem prawosławny? Kto i gdzie? > > >Wiec wróć do marszczenia freda bo. > > I znowu mylisz własne projekcje z moją osobą - ani ja prawosławny, ani nie musz > ę marszczyć freda, bo mam normalne pożycie. Nie mierz wszystkich własną miarą, > biedny, samotny onanisto... > Normalne pożycie z kotem ?!!! W dodatku z samcem !!! eryczku natychmiast udaj się do lekarza po ratunek, bidulku. P.S. Kajety masz już przygotowane ? Pamiętaj, że poniedziałek po raz 3 w tej samej klasie ... . Odpowiedz Link Zgłoś
johnny-kalesony Re: 29 sierpien,2014,... 30.08.14, 23:06 A kogo to obchodzi, Igor ... Paranoiczny, odchodzący od zmysłów żuraw-alfa podczas kryzysu wieku średniego, satrapa sporych rozmiarów stacji benzynowej, połączonej z grupą przestępczą nie pierwszej trzeźwości UZNAŁ. No i co z tego? Pozdrawiam Keep Rockin' Odpowiedz Link Zgłoś
uk-igor Jak to kogo,Johnny? 30.08.14, 23:10 Ciebie obchodzi,miedzy innymi.Ile jadu wylales na Rosje, w zwiazku z tym,co dzieje sie na Ukrainie. Odpowiedz Link Zgłoś
johnny-kalesony Re: Jak to kogo,Johnny? 30.08.14, 23:15 Czy to był "jad"? Bo ja wiem ... Komentowałem był yeno sobie. Pozdrawiam Keep Rockin' Odpowiedz Link Zgłoś
lech.junosza Johnny, nie chcę być niedyskretny ale 30.08.14, 23:23 kalesony się pierze, a nie tylko skrobie ... . Odpowiedz Link Zgłoś
johnny-kalesony Re: Johnny, nie chcę być niedyskretny ale 30.08.14, 23:26 Skoro sam do tego doszedłeś, to teraz już wiesz, że musisz prać, prawda? Pozdrawiam Keep Rockin' Odpowiedz Link Zgłoś
lech.junosza Re: Johnny, nie chcę być niedyskretny ale 30.08.14, 23:54 johnny-kalesony napisał: > Skoro sam do tego doszedłeś, to teraz już wiesz, że musisz prać, prawda? > Ciebie prać ? To jak na rozgrzanej łące wdepnąć bosą stopą w krowie gó.... Odpowiedz Link Zgłoś