Dodaj do ulubionych

Co sie dzieje w Niemcach?

10.12.14, 23:01
Czy brytyjskie media klamia,czy rzeczywiscie Niemcy ruszyli tylko z kanapy?
Germany: Thousands join anti-Islam protest against European spread of Isis and al-Qaeda

W samej UK ten problem nie mniej goracy,ale Brytyjczycy na razie nie buntuja sie przeciwko islamizacji.Tu na glownego wroga kreuja sie emigranci z Europy Wschodniej,najczeciej sa wymieniani Polacy.
Obserwuj wątek
    • karbat Re: Co sie dzieje w Niemcach? 10.12.14, 23:10
      bez paniki, na razie nic wielkiego sie nie dzieje .
      pare tysiecy na ulicy ... w NRD i nic wiecej. co bedzie dalej, czas pokaze.
      • igor-uk15 Karbat. 11.12.14, 00:31
        W moich watkach kazde slowo jest wazne :-)

Ten watek,tak naprawde,nie o Niemcach,a o podejsciu do emigrantow z krajow muzulmanskich.Calkiem nieprzypadkowo wspomnialem UK,gdzie sytuacja z muzulmanami nie jest lepsza,niz w Niemcach,ale tam zagrozenie widza w emigrantach z Europy Wschodniej,w tym,a moze przede wszystkim,z Polski,poniewaz polska diaspora jest najliczniejsza.
    • mara571 przespales ten watek z poniedziaku 10.12.14, 23:10
      forum.gazeta.pl/forum/w,50,155821093,155821093,Niemcy_sie_budza_Ruch_PeGiDa_sie_rozszerza.html
      • karbat Re: przespales ten watek z poniedziaku 10.12.14, 23:53
        ;) , nie .
        pozwolisz , ze na ten temat mam inna opinie ...

dopoki nie bedzie jakiegos islamskiego zamachu w niemczech ...
        nic sie raczej radyklanie w ww temacie nie zmieni .
        przesuna sie jedynie , nieznacznie , niektore akcenty, - procenty w polityce
        bez wiekszego wplywu na scene polityczna .

Merkel zapowiedziala likwidacje , ograniczenie * zimnej progresji *
        czy jak to sie tam nazywa jeszcze w czasie tej kadencji . - mowi ci to cos ...
        ludzie oczekuja , ze beda mieli pare Euro wiecej w kieszeni.
        i tym beda ludzie zyli do kolejnych wyborow .

• igor-uk15 W UK byli zamachy islamistow. 11.12.14, 00:34
          Ale nic nie zmienilo sie.
      • igor-uk15 mara,mnie srednio obchdza Niemcy. 11.12.14, 00:32
        bardziej martwie sie o to,co dzieje sie w UK.
        Radze uwazniej czytac teksty..
        • ewa-1.5 Igor, pytałeś o Niemcy i mara zupełnie słusznie 11.12.14, 00:38
          dała Ci linka do tematu.
          • igor-uk15 Wystarczyloby,Ewa. 11.12.14, 00:51
            Zeby mara napisala tylko : "tak nie klamia" i wskazala swoj watek.
            Ale mara zachowala sie,jak babka bazarowa i moja odpowiedz byla adekwatna.

p.s.na ogol watki mary strasznie nudne i ja w nich nie zagladam.Jak by wiedzialem,ze Ty tam dosc aktywnie udzialal sie,to na pewno zajrzalbym tam :-)
            • ewa-1.5 Ja jako obrońca mary:-) 11.12.14, 00:59
              Nie, Igor, pytałeś o Niemcy i mara słusznie dała Ci link do dyskusji na ten temat. Na to Ty odpowiedzałeś, że Niemcy Cię nie interesują .

Ha, ha, wyszło na to, że muszę bronić marę. Ale ona tym razem ma rację i nie powinieneś jej atakować.
              • igor-uk15 Ale nigdy nie doczekasz sie,Ewa,... 11.12.14, 01:08
                zeby mara Ciebie bronila.Wrecz przeciwnie,bedzie jeszcze kopala razem z innymi.Nie zapomne jej podlego zachowania wtedy,kiedy pefcia pomawial Ciebie.

Ale mniej o Marze,mnie rzeczywiscie same Niemcy srednio obchodza,ja na problem islamizacji patrze o wiele szerzej.Nie uwazam to za przypadkowosc,widze w tym celowe dzialania okreslonej grupy i to co dzieje sie teraz w Niemcach,szybko ucichnie.
                • ewa-1.5 Re: Ale nigdy nie doczekasz sie,Ewa,... 11.12.14, 01:24
                  Igor, masz rację. jakiego formatu jest mara, ja dobrze wiem i nie mam złudzeń. Ale - tu chodzi o fakty i o prawdę, marę bronię niejako przy okazji, bo tu akurat miała rację.

Wiesz, Igor, jak mi taki wariat jak wojtuś powie, że jest godzina 12 i ja spojrzę na zegarek i zobaczę, że faktycznie jest 12. godzina , to ja nawet jemu przyznam rację:-)))
                  • igor-uk15 Re: Ale nigdy nie doczekasz sie,Ewa,... 11.12.14, 01:47
                    Mnie chodzi wylacznie o to,jak mara wyskoczyla ze swoja informacja.
                    Niby czemu ja mialem przespac jej watek?Czy kazdy jej watek ma byc dla mnie na tyle wazny,ze ja wrecz musze do niego zagladac? Mara,jak babka bazarowa, narzuca sie ze swoim towarem :-)
    • j-k Nic wielkiego... 11.12.14, 00:51
      igor-uk15 napisał:
      - co sie dzieje w Niemcach ?

- w Niemcach sie dzieje, to co i w Polakach, Igor,

jedzom, pijom, fifki palom...
      - a potem idom spac :)
    • igor-uk15 I o tym pisalem dalej w watku. 11.12.14, 01:50
      forum.gazeta.pl/forum/w,50,155851050,155851601,Ale_nigdy_nie_doczekasz_sie_Ewa_.html
      ja na problem islamizacji patrze o wiele szerzej.Nie uwazam to za przypadkowosc,widze w tym celowe dzialania okreslonej grupy i to co dzieje sie teraz w Niemcach,szybko ucichnie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka