Dodaj do ulubionych

Perkowski-dziury na 3-Maja

29.02.12, 14:46
Jezdnia na odcinku Orla-przejazd kolejowe - to skandal.Było już w zeszłym roku wiadomo, że będą kłopoty z przejazdem. Chyba już takiej ilości i głębokości dziur w jezdni nie spotyka się nigdzie, a tym bardziej na ciągu komunikacyjnym z nowymi osiedlami.Pytam się radnych odwiedzających to forum co mają zamiar zrobić z tym fantem.Nie chcę się czepiać burmistrza, ale przy całym szacunku za wybudowanie ul. Batorego sprawa odcinka Orla-przejazd kolejowy to zupełna beztroska i karygodne zaniedbanie i proszę mnie nie mamić, budową tunelu podziemnego pod torami a zająć się wyznaczeniem i przygotowaniem trasy zastępczej.

ross-jac
Obserwuj wątek
    • pajda8207 Re: Perkowski-dziury na 3-Maja 29.02.12, 14:56
      UM już ogłosił przetarg na budowę 3 Maja.
      forum.gazeta.pl/forum/w,97,133462935,133462935,Przetarg_na_budowe_ul_3_Maja_.html
      • chris.ww Re: Perkowski-dziury na 3-Maja 29.02.12, 15:24
        pajda8207 napisał:

> UM już ogłosił przetarg na budowę 3 Maja.
        > forum.gazeta.pl/forum/w,97,133462935,133462935,Przetarg_na_budowe_ul_3_Maja_.html

uuuuu..... poważna sprawa...
        jak brzmi ten cytat z Lema ? "Dopóki nie skorzystałem z internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów"
        • pajda8207 Re: Perkowski-dziury na 3-Maja 29.02.12, 15:35
          rozwiń myśl proszę...

• raptor73 Re: Perkowski-dziury na 3-Maja 29.02.12, 23:17
            co tu rozwijać - w dziury wpadają kierowcy teraz, urywają zawieszenie - a wiesz ile czasu trwa procedura przetargowa, ewentualne odwołania a potem realizacja inwestycji? Jeżeli nie zostaną wykonane doraźne naprawy to lepiej już chyba zamknąć tą ulicę...
            • jacuo Re: Perkowski-dziury na 3-Maja 29.02.12, 23:54
              Remontów dróg nie wykonuje się w momencie gdy temperatura waha się wokól zera - taki rewmont po kilku dniach byłby do wyrzucenia. Zaś remontowanie, aby za miesiąc zrobi zupełnie nową drogę to już byłby absurd.
              • raptor73 Re: Perkowski-dziury na 3-Maja 01.03.12, 00:02
                za miesiąc? hahahahaha :) brałeś kiedyś udział w przetargu publicznym i wiesz ile się buduje taką drogę ? :) nie jestem technologiem budowy dróg ale myślę że doraźne zasypanie dziur chociażby jakimś tłuczniem czy żwirem poprawiłoby sprawę. Poza tym czemu w Warszawie takie doraźne remonty są wykonywane a tutaj się nie da? Ząbki to jakiś biegun zimna???
                • route67 Re: Perkowski-dziury na 3-Maja 01.03.12, 00:11
                  ahh ta niedobra zla warszawa, dziurmistrz po prostu odgradza nas od niej kraterami zebysmy nie mogli tam placic podatkow/jezdzic do pracy/zawozic dzieci do przedszkola. normalnie zlota klatke nam tu szykuje :)
    • pajda8207 Re: Perkowski-dziury na 3-Maja 29.02.12, 15:42
      ross-jac napisał:
      (...) przygotowaniem trasy zastępczej.

omijam 3 maja kolejową: łatwy i szybki dojaz do Skorupki, Szwoleżerów i Powstańców. Jeśli w drugą stronę to w Piłsudskiego: dojazd do Warszawskiej i Piłsudkiego do Powstańców.

Często dłuższa droga jest szybsza i mniej dziurawa.

• route67 Re: Perkowski-dziury na 3-Maja 01.03.12, 00:02
      Myślę, że Dziurmistrz P. powinien definitywnie rozwiązać problem dziurawych dróg poprzez zamknięcie ich dla ruchu! Byłby święty spokoj, postawić szykany (bylaby fucha do zrobienia dla pro-pisowskich przedsiebiorcow) i nie ma wjazdu. No za mietki jest, narzekamy tylko a on chce dobrze, co tam drogi, basen buduje przeciez :)
      • gruby.andro Re: Perkowski-dziury na 3-Maja 02.03.12, 20:28
        Większa zabawa będzie za kilka lat jak już powstanie tunel ( a może i nie powstanie z powodu za wysokiego stanu wód gruntowych, o czym wiedza właściciele wielu garaży podziemnych w Ząbkach ). Wtedy będzie alternatywa przejazdu: dziurawa 3 maja, albo zalanym tunelem.
        Koszt budowy basenu podejrzewam, ze tez wzrośnie przez konieczność dosxczelnienia go.
        • route67 Re: Perkowski-dziury na 3-Maja 02.03.12, 22:20
          zdemaskowałeś właśnie najbardziej skrywaną tajemnicę dziurmistrza!
          będzie zintegrowany tunelo-basen! sukces na miarę całej Europy!
    • pajda8207 Re: Perkowski-dziury na 3-Maja 03.03.12, 09:56
      www.zabki24.pl/2012/03/sezon-latania-dziur-w-jezdniach-rozpoczety/
      • lucky74 Re: Perkowski-dziury na 3-Maja 03.03.12, 20:33
        pajda8207 napisał:

> www.zabki24.pl/2012/03/sezon-latania-dziur-w-jezdniach-rozpoczety/
        Wszystko ladnie pięknie, tylko gdzie jest nasz remonter za 1mln zł? To chyba nie jest ta psia buda na kołach? Czy remonter oby napewno naprawia dziury w Ząbkach?
        • bezkitu3.0 Re: Perkowski-dziury na 3-Maja 03.03.12, 20:53
          lucky74 napisała:

> Wszystko ladnie pięknie, tylko gdzie jest nasz remonter za 1mln zł? To chyba ni
          > e jest ta psia buda na kołach? Czy remonter oby napewno naprawia dziury w Ząbka
          > ch?

Komuś zależało, żeby go sprzedać i komuś zależało, żeby go kupić... Ciekawe, kiedy zostanie to w końcu wyjaśnione...
          • lucky74 Re: Perkowski-dziury na 3-Maja 03.03.12, 21:12
            też mi się tak wydaje, czy ktoś zna chociaż miejsce postoju tej maszyny? Dlaczeog nikt tego cuda (poza foto) nie widzał w realu? Ufo??? Będę opłacal niebawem podatek w UM, tak więc nie omieszkam się zapytać, gdzie wyjechały nasze pieniądze i czy wogóle zostały wydane? Może remonter z gwiazdą na masce stoi u któregoś darmozjada w garażu he???
            • route67 Re: Perkowski-dziury na 3-Maja 03.03.12, 21:48
              w najlepszym scenariuszu stoi gdzieś i rdzewieje, bo zgodnie z prawem nie można go uzywać.
              o najgorszym scenariuszu wolę nie mysleć...
              • etam2.0 Remonter 05.03.12, 11:05
                Widziałem remonter na ulicy Moniuszki, na tyłach Urzędu Miasta - ale to było jakiś czas temu - nie wiem, czy teraz tam jest.
                Kiedyś dowiedziałem się, że nie używają remontera, bo do eksplatacji potrzebuje on m.in bardzo dobrej jakości asfaltu - i wychodzi to drożej, niż łatanie starych dróg "metodą ręczno-nożną z przytupem". Jest to informacja jednoźródłowa.
                route67 co miałeś na myśli pisząc: "bo zgodnie z prawem nie można go uzywać"?
                • route67 Re: Remonter 05.03.12, 11:11
                  etam2.0 napisał:

> Widziałem remonter na ulicy Moniuszki, na tyłach Urzędu Miasta - ale to było ja
                  > kiś czas temu - nie wiem, czy teraz tam jest.
                  > Kiedyś dowiedziałem się, że nie używają remontera, bo do eksplatacji potrzebuje
                  > on m.in bardzo dobrej jakości asfaltu - i wychodzi to drożej, niż łatanie star
                  > ych dróg "metodą ręczno-nożną z przytupem". Jest to informacja jednoźródłowa.
                  > route67 co miałeś na myśli pisząc: "bo zgodnie z prawem nie można go uzy
                  > wać"?

Kiedyś było to tutaj na forum dość dogłębnie analizowane - kwestie przetargowe jakieś z tego co pamiętam - Burmistrz kupił, ale ktoś inny stwierdził że można zrobić to taniej w zwiazku z czym formalnie nie można było remontować dróg przy pomocy remontera. Nie mam teraz czasu szukać w starych tematach, bo to ze 2 lata temu było. Może sie coś zmieniło w miedzyczasie, nie wiem. Nawet jeśli tak, to co za różnica skoro remontera nie widac a dziury coraz wieksze...
      • careta Re: Perkowski-dziury na 3-Maja 04.03.12, 10:58
        Po przeczytaniu tej informacji pojechałam dziś 3 Maja w nadziei na równiejszą drogę. Niestety... sezon łatania dziur może został rozpoczęty, ale na pewno nie na 3 Maja. Dziury jak były tak są,
        • pajda8207 Re: Perkowski-dziury na 3-Maja 04.03.12, 11:30
          careta napisała:

> Po przeczytaniu tej informacji pojechałam dziś 3 Maja w nadziei na równiejszą d
          > rogę. Niestety... sezon łatania dziur może został rozpoczęty, ale na pewno nie
          > na 3 Maja. Dziury jak były tak są,

tez spodziewalem sie czegos wiecej. mam nadziej, ze od jutra bedaatac dalej
    • sportif Re: Perkowski-dziury na 3-Maja 03.03.12, 18:13
      a tak mierzą dziury w Gdańsku
      trojmiasto.gazeta.pl/trojmiasto/56,35612,11257041,Eurodziury_w_Gdansku__Ile_wejdzie_pilek_Adidas_Tango.html
    • lucky74 Re: Perkowski-dziury na 3-Maja 03.03.12, 21:42
      ross-jac napisał:

> Jezdnia na odcinku Orla-przejazd kolejowe - to skandal.Było już w zeszłym roku
      > wiadomo, że będą kłopoty z przejazdem. Chyba już takiej ilości i głębokości dzi
      > ur w jezdni nie spotyka się nigdzie, a tym bardziej na ciągu komunikacyjnym z n
      > owymi osiedlami.Pytam się radnych odwiedzających to forum co mają zamiar zrobić
      > z tym fantem.Nie chcę się czepiać burmistrza, ale przy całym szacunku za wybud
      > owanie ul. Batorego sprawa odcinka Orla-przejazd kolejowy to zupełna beztroska
      > i karygodne zaniedbanie i proszę mnie nie mamić, budową tunelu podziemnego pod
      > torami a zająć się wyznaczeniem i przygotowaniem trasy zastępczej.
      >
      > ross-jac
      oj tam, czepiasz się, przecież mamy remontera, przyjedzie i będzie git -))))
      bip.pgk.zabki.pl/pl/bip/galeriazdjec/remonter
      • route67 Re: Perkowski-dziury na 3-Maja 03.03.12, 23:25
        remonter to inwestycja długoterminowa. za 30 lat zostanie wystawiony na Allegro jako nieużywany/bez przebiegu. Niech żyją naiwni Ząbkowscy podatnicy którrzy ten zakup zasponsorowali.
        • gruby.andro Re: Perkowski-dziury na 3-Maja 05.03.12, 07:28
          Napewno pan poseł Sasin ( wybitny ex- prezes PGK) chwali sie kolegom w Sejmie ze widział na oczy ten cudowny remonter.
      • ratatuj.1 Re: Perkowski-dziury na 3-Maja 05.03.12, 09:28
        lucky74 napisała:

> oj tam, czepiasz się, przecież mamy remontera, przyjedzie i będzie git -))))
        > bip.pgk.zabki.pl/pl/bip/galeriazdjec/remonter

Tyle że teraz ten remonter jeździ jako pługosolarką. Sam widziałem wiele razy na Maczka. Poza tym jak wół pisze nad zdjęciem, że to urządzenie działa powyżej 7 stopni. Wystarczy przeczytać, zamiast od razu wypisywać idiotyzmy.

Wydaje mi się że problem jest gdzie indziej. Urząd Miasta oszczędza na bieżącej konserwacji miasta czyli na odśnieżaniu, łataniu dziur, koszeniu trawy, zbieraniu śmieci i ładuje pieniądze w budowy nowych dróg lub budowę basenu.
        W efekcie mamy przykład posypywania solą tylko skrzyżowań. Za zaoszczędzone środki burmistrz zbudował ulicę. Może być np. Maczka. Rezultat jest komiczny, bo po dwóch, latach równy asfalt jest pełen piasku, chodnik z kosteczki pełen psich kup a obok rośnie trawa po pas.
        • route67 Re: Perkowski-dziury na 3-Maja 05.03.12, 11:07
          ratatuj.1 napisał:

> lucky74 napisała:
          >
          > > oj tam, czepiasz się, przecież mamy remontera, przyjedzie i będzie git -)
          > )))
          > > bip.pgk.zabki.pl/pl/bip/galeriazdjec/remonter
          >
          > Tyle że teraz ten remonter jeździ jako pługosolarką. Sam widziałem wiele razy n
          > a Maczka. Poza tym jak wół pisze nad zdjęciem, że to urządzenie działa powyżej
          > 7 stopni. Wystarczy przeczytać, zamiast od razu wypisywać idiotyzmy.

Plugoslarka jezdzaca pow 7 stopni? Sypie solą trawę żeby przypadkiem nie wyrosła przy ulicach, czy zasypuje solą dziury? :> Przepraszam, nie mogłem sie powstrzymać. Skoro jeździ, to robi to bezprawnie - chyba, że coś sie w miedzyczasie w kwestiach prawnych w tym temacie zmieniło (?). A jeśli tak - to tymbardziej powstaje pytanie: skoro już można używać remontera legalnie i nie musi stać, to czemu jest pojazdem widmo na Ząbkowskich drogach i czemu to nie on łata drogi a "Pan stefan z wiadrem dziury w płynie" ?

>
          > Wydaje mi się że problem jest gdzie indziej. Urząd Miasta oszczędza na bieżącej
          > konserwacji miasta czyli na odśnieżaniu, łataniu dziur, koszeniu trawy, zbiera
          > niu śmieci i ładuje pieniądze w budowy nowych dróg lub budowę basenu.
          > W efekcie mamy przykład posypywania solą tylko skrzyżowań. Za zaoszczędzone śro
          > dki burmistrz zbudował ulicę. Może być np. Maczka. Rezultat jest komiczny, bo p
          > o dwóch, latach równy asfalt jest pełen piasku, chodnik z kosteczki pełen psich
          > kup a obok rośnie trawa po pas.

Proste, może jest tak jak piszesz - burmistrz do d...., to i organizacja miasta do d...
        • lucky74 Re: Perkowski-dziury na 3-Maja 05.03.12, 18:31
          ratatuj.1 napisał:

>
          > Tyle że teraz ten remonter jeździ jako pługosolarką. Sam widziałem wiele razy n
          > a Maczka. Poza tym jak wół pisze nad zdjęciem, że to urządzenie działa powyżej
          > 7 stopni. Wystarczy przeczytać, zamiast od razu wypisywać idiotyzmy.

A widziałeś remonter'a rok temu? Było poniżej 7C? nie było dziur? Nie dajmy mydlić sobie oczu, kasa bezmyślnie wyrzucona w błoto i tyle. Pytam się - Gdzie tu idiotyzm?
          • gruby.andro Re: Perkowski-dziury na 3-Maja 06.03.12, 09:37
            A ktoś wie ile kosztuje OC i AC za remonter wart tyle kasy? Pewnie wiecej niż 13-tka radnego.
            • route67 Re: Perkowski-dziury na 3-Maja 06.03.12, 14:07
              Ale jakie to ma znaczenie ile kosztuje?
              To przecież "pieniądze niczyję lekką ręka wydawane".
              Myślisz, że ktoś w UM sie przejmuje kosztem utrzymania remontera skoro sie nie przejął tym że go nie można używać, czy tuzinem innych samobójczych strzałów?
              • jedyny-mar Re: Perkowski-dziury na 3-Maja 06.03.12, 15:13
                a jak wyglada ul. Powstaćów, tez znowu te same dziury wychodzą po zimię.
                Przecierz tutaj jest najbardziej zaludniony teren w Ząbkach, napewno z tego rejonu są wiekszę wpływy do budżetu niż z ul. 3-maja.
                Już mam dość ciągłych narzekań burmistrza ze mało osób się melduję. Niech wkońcu zacznie dbac o mieszkańca ale nie w sposób jaki dotychczas tzn. basen, tunel, nowy stadion (dokładnie trybuna), remont ulic na których są same domki rodzinnę.
                Ja sam nie jestem zameldowany w wawie, ale płace tutaj podatki. Chyba zrobie tak ze przed następnym wyborami zamelduję się w Ząbkach po to aby odać swój głos przeciwko P. Perkowskiemu.
                A moze zrobic ankietę na temat ewentualnego referendum w sprawie odwałania Burmistrza.
                • pajda8207 Re: Perkowski-dziury na 3-Maja 06.03.12, 16:06
                  jedyny-mar napisał:

> a jak wyglada ul. Powstaćów, tez znowu te same dziury wychodzą po zimię.
                  > Przecierz tutaj jest najbardziej zaludniony teren w Ząbkach, napewno z tego rej
                  > onu są wiekszę wpływy do budżetu niż z ul. 3-maja.

I co z tego? Od czegoś muszą zacząć. 3 Maja jest najczęściej uczęszczaną, to zaczynają od niej. Poza tym jest trochę w gorszym stanie niż Powstańców.

Gdyby wszyscy, którzy mieszkają na Powstańców zapłacili podatki w Ząbakch, to UM nie musiałby przerywać prac remontowych w połowoe ulicy. A tak, zrobili na ile starczyło.

> Już mam dość ciągłych narzekań burmistrza ze mało osób się melduję. Niech wkońc
                  > u zacznie dbac o mieszkańca ale nie w sposób jaki dotychczas tzn. basen, tunel,
                  > nowy stadion (dokładnie trybuna), remont ulic na których są same domki rodzinn
                  > ę.
                  > Ja sam nie jestem zameldowany w wawie, ale płace tutaj podatki. Chyba zrobie ta
                  > k ze przed następnym wyborami zamelduję się w Ząbkach po to aby odać swój głos
                  > przeciwko P. Perkowskiemu.

Melduj się i głosuj.

> A moze zrobic ankietę na temat ewentualnego referendum w sprawie odwałania Burm
                  > istrza.

I co z tego wyniknie? Ludzie sobie poklikają i zobaczysz, że 90% głosujących jest "za" usunięciem? Wow! Taki trochę onanizm.
                  Sprawdź jak wygląda procedura odwołania, postaraj się ją uruchomić.

Tylko po co??

Kto zamiast Perkowskiego?? Nie twierdzę, że jest idealnie, ale dwa razy głosowałem na obecnego burmistrza i dopóki nie pojawi się godny następca, a takiego jakoś nie widać, dopóty będę głosował ne Perkzowskiego.

Odwołać tylko po to, żeby odwołać? Bezsens.

• lucky74 Re: Perkowski-dziury na 3-Maja 06.03.12, 19:09
                    Zapytam inaczej. Znasz gorszego burmistrza? Co jeszcze można spiepszyć chyba już nic, tak więc co mamy do stracenia? Odwołać, odciągnąć od koryta i przyłączyć się do Warszawy, trzeba szukać alternatywy, a nie tonąć w tym gó...e.
                    • pajda8207 Re: Perkowski-dziury na 3-Maja 06.03.12, 19:33
                      lucky74 napisała:

> Zapytam inaczej. Znasz gorszego burmistrza? Co jeszcze można spiepszyć chyba już nic, tak więc co mamy do stracenia? Odwołać, odciągnąć od koryta i przyłączyć się do Warszawy, trzeba szukać alternatywy, a nie tonąć w tym gó...e.

Znam.

Co do stracenia? Niezależność.

Jeśli trafi się lepszy kandydat na burmistrza, to na pewno na niego zagłosuję. Będzie musiał jednak przekonać mnie dobrym programem popartym faktami.

Wolę takie zmiany od włączenia się do Wawy.

Co nie zmienia faktu, że wg mnie obecny burmistrz w tych niesprzyjających warunkach, radzi sobie całkiem dobrze. Jednak to tylko moja ocena. Możesz mieć inne zdanie.
                      • lucky74 Re: Perkowski-dziury na 3-Maja 06.03.12, 20:59
                        Niezalezność? bez jaj, Ząbki nawet o wodę W-wy muszą się prosić i majstrować na siłę linie bydłowozów, bo nawet tego autobusami nie można nazwać, symboliczne przedszkole i szkoła, które nie przyjmą dziecka zamelodowanego mieszkańca, ZERO planu zagospodarowania przestrzennego- wszędzie beton, gdzie można pójść z dzieckiem na spacer? Na Szwoleżerów latarnie stoją na chodniku, nawet wózkiem nie można przejechać, trzeba omijać ulicą, ZERO infrastruktury, chodników, dróg, nawet szlabany są drewniane -)))) itp itd. ogólnie kiła i mogiła. Sorry, ale jaki dom taki gospodarz, tak więc zdanie mam nieco inne od Twojego. Pozdr
                        • pajda8207 Re: Perkowski-dziury na 3-Maja 06.03.12, 21:27
                          lucky74 napisała:

> Niezalezność? bez jaj, Ząbki nawet o wodę W-wy muszą się prosić

Ciężko żeby się nie prosić. SUW jeszcze nie mamy.

i majstrować na siłę linie bydłowozów, bo nawet tego autobusami nie można nazwać, symboliczne

to jest właśnie przejaw niezależności.

> przedszkole i szkoła, które nie przyjmą dziecka zamelodowanego mieszkańca

to się zamelduj.

> ZERO planu zagospodarowania przestrzennego- wszędzie beton, gdzie można pójść z dzieckiem na spacer?

Gdyby nie ten plan zagospodarowania, to gdzie mieszkaliby ludzie np. osiedli na Powstańców?

> Na Szwoleżerów latarnie stoją na chodniku, nawet wózkiem nie można przejechać, trzeba omijać ulicą,

może można coś z tym zrobić?

> ZERO infrastruktury, chodników, dróg,

czy aby na pewno? Wolności, Rychlińskiego, 11 Listopada, Maczka, przelot od skrajnej do działek, remont połowy Powstańców,...

"To wszystko nazywa się NIC?!"

> nawet szlabany są drewniane -))))

za jakiś czas nie będzie szlabanów. Zamkną przejazd... będzie tunel, to po co je wymieniać??

itp itd. ogólnie kiła i mogiła.

Ogólnie może nie, ale faktycznie, są miejsca gdzie pięść się zaciska. Np. plac zabaw na szwoleżerów. Jakieś chamstwo narzucało tam tyle śmieci, że starch dziecko tam zabrać.
                          UM to zrobił?

> Sorry, ale jaki dom taki gospodarz, tak więc zdanie mam nieco inne od Twojego. Pozdr

W naszym przypadku, wypadałoby sie powiedzieć - jacy mieszkańcy (oczywiście nie wszyscy), taki dom.

• lucky74 Re: Perkowski-dziury na 3-Maja 06.03.12, 21:55
                            pajda8207 napisał:

> lucky74 napisała:
                            >
                            > > Niezalezność? bez jaj, Ząbki nawet o wodę W-wy muszą się prosić
                            >
                            > Ciężko żeby się nie prosić. SUW jeszcze nie mamy.
                            Lepiej płacić najwyższą stawkę za wodę w Polsce
                            >
                            > i majstrować na siłę linie bydłowozów, bo nawet tego autobusami nie można nazw
                            > ać, symboliczne
                            >
                            > to jest właśnie przejaw niezależności.
                            To jest raczej żenujące i poniżające - dziękuję za taką niezależność
                            >
                            > > przedszkole i szkoła, które nie przyjmą dziecka zamelodowanego mieszkańca
                            >
                            > to się zamelduj.
                            skąd wiesz, że nie? Za mało przedszkoli w porównaniu dla potrzeb
                            >
                            > > ZERO planu zagospodarowania przestrzennego- wszędzie beton, gdzie można p
                            > ójść z dzieckiem na spacer?
                            >
                            > Gdyby nie ten plan zagospodarowania, to gdzie mieszkaliby ludzie np. osiedli na
                            > Powstańców?

Miszkania stoją puste, a domek jednorodzinny graniczący z 4 piętrowym blokiem to raczej przejaw pazerności na pieniądze płacone przez deweloppera niż dbanie o dobro mieszkańców
                            >
                            > > Na Szwoleżerów latarnie stoją na chodniku, nawet wózkiem nie można przeje
                            > chać, trzeba omijać ulicą,
                            >
                            > może można coś z tym zrobić?

nikomu z UM to nie przeszkadza - były już wysyłane stosowne pisma
                            >
                            > > ZERO infrastruktury, chodników, dróg,
                            >
                            > czy aby na pewno? Wolności, Rychlińskiego, 11 Listopada, Maczka, przelot od skr
                            > ajnej do działek, remont połowy Powstańców,...

i co z tego jak nie można po nich jeździć, komu to potrzebne? Dziura goni dziurę,
                            >
                            > "To wszystko nazywa się NIC?!"

Nic w porównaniu do potrzeb mieszkańców, mydlenie oczu, sztuczny tłok i tyle
                            >
                            > > nawet szlabany są drewniane -))))
                            >
                            > za jakiś czas nie będzie szlabanów. Zamkną przejazd... będzie tunel, to po co j
                            > e wymieniać??

Dechy są od kilkunastu lat, nic nie robić i czekać to nie jest rozwiązanie, może tak jest z drogami, po co je łatać jak za 10-15 lat się totalnie rozsypią i tak będzie trzeba je zrobić, tak więc po co teraz jak można z x lat - super pomysł
                            >
                            > itp itd. ogólnie kiła i mogiła.
                            >
                            > Ogólnie może nie, ale faktycznie, są miejsca gdzie pięść się zaciska. Np. plac
                            > zabaw na szwoleżerów. Jakieś chamstwo narzucało tam tyle śmieci, że starch dzie
                            > cko tam zabrać.
                            > UM to zrobił?

Nie wiem, czy zrobił, tematu nie poruszam, ponieważ mam nie po drodze
                            >
                            > > Sorry, ale jaki dom taki gospodarz, tak więc zdanie mam nieco inne od Two
                            > jego. Pozdr
                            >
                            > W naszym przypadku, wypadałoby sie powiedzieć - jacy mieszkańcy (oczywiście nie
                            > wszyscy), taki dom.

Częściowo się zgodzę, niektórzy mieszkańcy żyją w epoce kamienia łupanego, ale dorzucając do tego gospodarza jakiego mamy robi się mieszanka wybuchowa
                            >
                      • lucky74 Re: Perkowski-dziury na 3-Maja 06.03.12, 21:13

>
                        > Jeśli trafi się lepszy kandydat na burmistrza, to na pewno na niego zagłosuję.
                        > Będzie musiał jednak przekonać mnie dobrym programem popartym faktami.
                        >
                        > Wolę takie zmiany od włączenia się do Wawy.
                        >
                        Jakie zmiany? Uzasadnij swoją wypowiedź, bo o nich wogóle nie piszesz. Za co tak chwalisz tego Burmistrza? Za kiełbase, którą rozdawał podczas otwarcia Maczka? Wolne żarty.
                        • pajda8207 Re: Perkowski-dziury na 3-Maja 06.03.12, 21:30
                          lucky74 napisała:

>
                          > >
                          > > Jeśli trafi się lepszy kandydat na burmistrza, to na pewno na niego zagło
                          > suję.
                          > > Będzie musiał jednak przekonać mnie dobrym programem popartym faktami.
                          > >
                          > > Wolę takie zmiany od włączenia się do Wawy.
                          > >
                          > Jakie zmiany?

Chodzi mi o to, że ewentualnie wolę zmianę burmistrza, który wg. Was nie jest efektywny, niż przyłączenie do Wawy.

Uzasadnij swoją wypowiedź, bo o nich wogóle nie piszesz. Za co tak chwalisz tego Burmistrza?

Pisałem już kilka razy.

Za kiełbase, którą rozdawał podczas otwarcia Maczka? Wolne żarty.

Nie byłem na otwarciu. Co mówił?

• route67 Re: Perkowski-dziury na 3-Maja 06.03.12, 22:42
                        pajda8207 napisał:

>
                        > Co do stracenia? Niezależność.
                        >

Jaja sobie robisz? :)
                        Jaka niezależność? 90% mieszkańców jest uzależnione od Warszawy, tam pracuje, tam dojeżdża.
                        Nie ma, nigdy nie było i nigdy nie będzie niezależności Ząbek, nawet jeśli P. niczym Kaczyński będzie machał szabelką i promował ogrodzenie Ząbek murem ze słomy (na beton nie stać, bo ludzie się nie meldują)
                    • route67 Re: Perkowski-dziury na 3-Maja 06.03.12, 22:38
                      Brawo!
                  • anty-pajdotroll Re: Perkowski-dziury na 3-Maja 06.03.12, 19:51
                    pajda8207 napisał:

> Gdyby wszyscy, którzy mieszkają na Powstańców zapłacili podatki w Ząbakch, to U
                    > M nie musiałby przerywać prac remontowych w połowoe ulicy. A tak, zrobili na il
                    > e starczyło.

Przecież tyle razy już było, że ulica Powstańców była remontowana w zeszłym roku z pieniędzy budżetu państwa, czyli przede wszystkim podatników niezameldowanych w Ząbkach. Nie dociera?
                    A do niektórych pozostałych: Po co w kółko dajecie się wciągać w dyskusję z tym niby-miłosrajnym trolem. Za chwilkę pod innym nickiem "ktoś" wam każe "wypier...ać" stąd i obleje was jadem. Gościu powtarza urzędowe banialuki, jak to wszystko działa tutaj niby na telefon (można zgłosić niedziałającą latarnię lub dziurę), jak to ciężki kawałek chleba nasz kochany gospodarz, jak to się musi męczyć z tym budżetem i tymi f**** niezameldowanymi...
                    Wszystko brzmi do znudzenia znajomo, jakbym czytał banialuki na blogu tego krętacza.
                    To jest wszystko wielki blef, przyprawiony szczyptą PR-u (uśmiech, dobra wola i takie tam), a wszystko sprowadza się do jednego przesłania: NIGDY NIE DAMY RUSZYĆ NASZEGO PER*** i możecie nas pocałować w d****
                    • pajda8207 Re: Perkowski-dziury na 3-Maja 06.03.12, 21:13
                      anty-pajdotroll napisał:

> pajda8207 napisał:
                      >
                      > > Gdyby wszyscy, którzy mieszkają na Powstańców zapłacili podatki w Ząbakch, to UM nie musiałby przerywać prac remontowych w połowoe ulicy. A tak, zrobili na ile starczyło.
                      >
                      > Przecież tyle razy już było, że ulica Powstańców była remontowana w zeszłym roku z pieniędzy budżetu państwa, czyli przede wszystkim podatników niezameldowanych w Ząbkach. Nie dociera?

Dociera. Pisałem już że w połowie kasa była ze schetynówki a w połowie z UM. Tylko, że na cały powiat wołomiński tylko Ząbki dostały dofinansowanie. W ogóle niewiele wniosków uzyskało akceptację. Więc nawet jeśli w jakiejś części pochodzą z Twoich podatków, to Ząbki dostały te pieniądze tylko dlatego, że UM umiał napisać i zaopiniować wniosek.

> A do niektórych pozostałych: Po co w kółko dajecie się wciągać w dyskusję z tym niby-miłosrajnym trolem. Za chwilkę pod innym nickiem "ktoś" wam każe "wypier...ać" stąd i obleje was jadem.

To nie ja tworzę nowe nicki tylko po to, żeby nadać swojej wypowiedzi "większe" znaczenie. Raczej Ty.
                      Nikogo nie obrażam i nie pomawiam. Tobie idzie to bardzo dobrze.

>Gościu powtarza urzędowe banialuki, jak to wszystko działa tutaj niby na telefon (można zgłosić niedziałającą latarnię lub dziurę), jak to ciężki kawałek chleba nasz kochany gospodarz, jak to się musi męczyć z tym budżetem i tymi f**** niezameldowanymi...
                      Wszystko brzmi do znudzenia znajomo, jakbym czytał banialuki na blogu tego krętacza.
                      To jest wszystko wielki blef, przyprawiony szczyptą PR-u (uśmiech, dobra wola i takie tam), a wszystko sprowadza się do jednego przesłania: NIGDY NIE DAMY RUSZYĆ NASZEGO PER*** i możecie nas pocałować w d****

Skąd ten jad, który zarzucałeś mi?
                      To, że moje stanowisko w pewnym stopniu jest zbieżne z UM to tylko dlatego, że w odróżnieniu od Ciebie, rozumiem jak trudno kierować takim dużym "przedsiębiorstwem" jak miasto. Swoje wypowiedzi opieram na doświadczeniu i ogólnodostepnych faktach.
                      Z UM mam tyle wspólnego, że bywam tam od czasu do czasu. Jak chyba każdy mieszkaniec.

Do niezameldowanych nie mam nic. Bardziej do tych, którzy nie płacą tu podatków. Wg mnie (ale to tylko moja opinia) nie powinni tyle krzyczeć i znacząco obniżają potencjał miasta.
                  • route67 Re: Perkowski-dziury na 3-Maja 06.03.12, 22:36
                    pajda8207 napisał:

> jedyny-mar napisał:
                    >
                    > > a jak wyglada ul. Powstaćów, tez znowu te same dziury wychodzą po zimię.
                    > > Przecierz tutaj jest najbardziej zaludniony teren w Ząbkach, napewno z te
                    > go rej
                    > > onu są wiekszę wpływy do budżetu niż z ul. 3-maja.
                    >
                    > I co z tego? Od czegoś muszą zacząć. 3 Maja jest najczęściej uczęszczaną, to za
                    > czynają od niej. Poza tym jest trochę w gorszym stanie niż Powstańców.
                    >

Zgadzam się. 3 maja woła o pomstę, Powstańców z resztą też. Argument że to najbardziej zaludniony teren jest bez znaczenia. Dlaczego 3 maja miałoby być niżej. Powinni naprawić ulice wszystkie w kolejności od najbardziej rozwalonej do najmniej i tyle.

> Gdyby wszyscy, którzy mieszkają na Powstańców zapłacili podatki w Ząbakch, to U
                    > M nie musiałby przerywać prac remontowych w połowoe ulicy. A tak, zrobili na il
                    > e starczyło.
                    >

Nie zgadzam sie. Bzdura. To że ktoś płaci tu podatki nie znaczy że kogokolwiek w UM obchodzą podstawowe potrzeby tego podatnika (dojezdzajacego do WWA codziennie w 9 przypadkach na 10). Trybuny i inne farmazony to potwierdzają. Nie ma żadnej gwarancji, że gdyby mieszkańcy Płd Ząbek się meldowali i płacili tu podatki, cokolwiek zmieniło by się w tym rejonie na lepsze skoro do tej pory UM miało ich w nosie.

> > Już mam dość ciągłych narzekań burmistrza ze mało osób się melduję. Niech
                    > wkońc
                    > > u zacznie dbac o mieszkańca ale nie w sposób jaki dotychczas tzn. basen,
                    > tunel,
                    > > nowy stadion (dokładnie trybuna),

DO-KŁA-DNIE! Jak widze jego blogi/vlogi w których skamle że mu sie nie meldują ludzie to mam ochotę typa wrzucić do przerębla żeby ochłonął i zajarzył w końcu, że ludzie NIE CHCĄ SIE TU MELDOWAĆ, BO NIE CZUJĄ SIE TU JAK W DOMU, skoro mają pod nosem syf, brud, dziury i zaniedbania na każdym kroku. Wziąłby sie za robote to by sie ludzie meldowali i wspomagali go fiansowo a tak to takie rumuńskie "daj daj daj" i liczy na naiwniaków i dziwi sie że ma ich 28 tys a nie 55. Chore.

[...]
                    > > Ja sam nie jestem zameldowany w wawie, ale płace tutaj podatki. Chyba zro
                    > bie ta
                    > > k ze przed następnym wyborami zamelduję się w Ząbkach po to aby odać swój
                    > głos
                    > > przeciwko P. Perkowskiemu.
                    >
                    > Melduj się i głosuj.

Melduj się, ale nie płać tu podatków i głosuj! Płacą podatki tu dajesz sygnał burmistrzowi że jego działania mają Twoją aprobatę i że nie przejmuje Cie fakt że Twoje pieniadze idą w kanał.

>
                    > > A moze zrobic ankietę na temat ewentualnego referendum w sprawie odwałani
                    > a Burm
                    > > istrza.
                    >
                    > I co z tego wyniknie? Ludzie sobie poklikają i zobaczysz, że 90% głosujących je
                    > st "za" usunięciem? Wow! Taki trochę onanizm.
                    > Sprawdź jak wygląda procedura odwołania, postaraj się ją uruchomić.
                    >
                    > Tylko po co??
                    >
                    > Kto zamiast Perkowskiego?? Nie twierdzę, że jest idealnie, ale dwa razy głosowa
                    > łem na obecnego burmistrza i dopóki nie pojawi się godny następca, a takiego ja
                    > koś nie widać, dopóty będę głosował ne Perkzowskiego.
                    >
                    > Odwołać tylko po to, żeby odwołać? Bezsens.
                    >

Odwołać dlatego, że trudno bedzie o gorszego sternika niż P.
                    Lepiej mieć ślepą nadzieję, że ktoś kto przyjdzie za niego będzie bardziej kompetentny niż liczyć że on nagle pójdzie po rozum do głowy i zacznie go obchodzić to co dla większości mieszkańców naprawdę istotne.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka