vladexpat 01.01.15, 11:51 Wiem, że w tej chwili moje bratnie dusze na cały świecie oglądają transmisję z Wiednia. Cudowny początek roku. :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
igor_uk17 To nie sa uroki globalizacji,vlad. 01.01.15, 12:11 To zaprzeczenie globalizacji.Globalizacja daje ludziom fast foody w kazdej postaci,rowniez kulturowej.To co dzis odbedzie sie w Wiedniu,to proba walki z globalizacja w kulturze. p.s.transmisja jeszcze nie rozpoczela sie,nie wprowadzaj ludzi w blad,jak ty to robisz zawsze. Odpowiedz Link Zgłoś
vladexpat Re: To nie sa uroki globalizacji,vlad. 01.01.15, 12:17 igor_uk17 napisał(a): > To zaprzeczenie globalizacji.Globalizacja daje ludziom fast foody w kazdej pos > taci,rowniez kulturowej.To co dzis odbedzie sie w Wiedniu,to proba walki z glo > balizacja w kulturze. > > p.s.transmisja jeszcze nie rozpoczela sie,nie wprowadzaj ludzi w blad,jak ty to > robisz zawsze. Pierwsza częś transmisji już się skończyła. Teraz zaczyna się druga. Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk17 Re: To nie sa uroki globalizacji,vlad. 01.01.15, 12:26 Gdzie nadawala sie pierwsza czesc? Bo w programie TVP2 nic nie wspomina sie o tym,ze to bedzie 2 czesc koncertu: www.teleman.pl/program-tv/stacje/TVP-2?hour=9 Odpowiedz Link Zgłoś
tacx Re: Uroki globalizacji 01.01.15, 12:19 Ja juz nie podzielam zachwytów nad tym koncertem. Kiedyś, w dzieciństwie, oglądłem to z otwartymi ustami i tak było do całkiem niedawnych czasów. No cóż... cżłowiek się starzeje i niekoniecznie musi gustować w ciagle tych samych straussowych walczykach. W malarstwie ten nurt znalazł wyraz w nudnym acz urokliwym akademizmie. w muzyce niestety w nobliwych i nudnych utworach dla niezbyt ambitnej w owym casie burżujskiej klienteli :-) Te wszystkie utwory to ni to operetka, ni to kameralistyka ni symfonika... Ot typowy dla tych czasów eklektyzm - strasznie fasadowy, pompierski i bez treści. Traktuję ten koncert trochę z sentymentu jako pozycję obowiązkową, ale coraz bardziej mnie to nudzi niestety. Wole obejrzeć to co w tym momencie emituje tvp historia Odpowiedz Link Zgłoś
superspec Ukraińcy 01.01.15, 13:33 robią bardzo dobry kwas chlebowy. Wiem bo skosztowałem. Dodam, że kupiłem go w sklepie należącym do Francuzów. Odpowiedz Link Zgłoś
vladexpat Re: Ukraińcy 01.01.15, 13:38 superspec napisał: > robią bardzo dobry kwas chlebowy. Wiem bo skosztowałem. Dodam, że kupiłem go w > sklepie należącym do Francuzów. W tym przypadku globalizacja nie do końca się sprawdza, bo kwas chlebowy najlepiej smakuje z beczki a nie z butelki. Kto próbował ten pewnie potwierdzi. Odpowiedz Link Zgłoś