Dodaj do ulubionych

Uroki globalizacji

01.01.15, 11:51
Wiem, że w tej chwili moje bratnie dusze na cały świecie oglądają transmisję z Wiednia. Cudowny początek roku. :)
Obserwuj wątek
    • brat_kryzysa to juz tradycja 01.01.15, 12:06
    • igor_uk17 To nie sa uroki globalizacji,vlad. 01.01.15, 12:11
      To zaprzeczenie globalizacji.Globalizacja daje ludziom fast foody w kazdej postaci,rowniez kulturowej.To co dzis odbedzie sie w Wiedniu,to proba walki z globalizacja w kulturze.

p.s.transmisja jeszcze nie rozpoczela sie,nie wprowadzaj ludzi w blad,jak ty to robisz zawsze.
      • vladexpat Re: To nie sa uroki globalizacji,vlad. 01.01.15, 12:17
        igor_uk17 napisał(a):

> To zaprzeczenie globalizacji.Globalizacja daje ludziom fast foody w kazdej pos
        > taci,rowniez kulturowej.To co dzis odbedzie sie w Wiedniu,to proba walki z glo
        > balizacja w kulturze.
        >
        > p.s.transmisja jeszcze nie rozpoczela sie,nie wprowadzaj ludzi w blad,jak ty to
        > robisz zawsze.
        Pierwsza częś transmisji już się skończyła. Teraz zaczyna się druga.
        • igor_uk17 Re: To nie sa uroki globalizacji,vlad. 01.01.15, 12:26
          Gdzie nadawala sie pierwsza czesc?
          Bo w programie TVP2 nic nie wspomina sie o tym,ze to bedzie 2 czesc koncertu:
          www.teleman.pl/program-tv/stacje/TVP-2?hour=9
          • tacx Re: To nie sa uroki globalizacji,vlad. 01.01.15, 12:30
            tvp kultura
    • tacx Re: Uroki globalizacji 01.01.15, 12:19
      Ja juz nie podzielam zachwytów nad tym koncertem. Kiedyś, w dzieciństwie, oglądłem to z otwartymi ustami i tak było do całkiem niedawnych czasów. No cóż... cżłowiek się starzeje i niekoniecznie musi gustować w ciagle tych samych straussowych walczykach. W malarstwie ten nurt znalazł wyraz w nudnym acz urokliwym akademizmie. w muzyce niestety w nobliwych i nudnych utworach dla niezbyt ambitnej w owym casie burżujskiej klienteli :-) Te wszystkie utwory to ni to operetka, ni to kameralistyka ni symfonika... Ot typowy dla tych czasów eklektyzm - strasznie fasadowy, pompierski i bez treści.
      Traktuję ten koncert trochę z sentymentu jako pozycję obowiązkową, ale coraz bardziej mnie to nudzi niestety. Wole obejrzeć to co w tym momencie emituje tvp historia
    • superspec Ukraińcy 01.01.15, 13:33
      robią bardzo dobry kwas chlebowy. Wiem bo skosztowałem. Dodam, że kupiłem go w sklepie należącym do Francuzów.
      • vladexpat Re: Ukraińcy 01.01.15, 13:38
        superspec napisał:

> robią bardzo dobry kwas chlebowy. Wiem bo skosztowałem. Dodam, że kupiłem go w
        > sklepie należącym do Francuzów.

W tym przypadku globalizacja nie do końca się sprawdza, bo kwas chlebowy najlepiej smakuje z beczki a nie z butelki. Kto próbował ten pewnie potwierdzi.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka