Dodaj do ulubionych

Rosyjscy dziennikarze chcą prawdy o poległych.

13.08.15, 19:44
A więc doczekaliśmy się:
wyborcza.pl/1,75477,18553005,rosyjscy-dziennikarze-skarza-putina-w-sadzie-chca-odtajnienia.html#BoxGWImg

My wiemy to od początku. Kreml od początku zgrywa głupa.
Obserwuj wątek
    • frompiter "Rosyjscy", he-he:-) 13.08.15, 20:11
      wasyl_szuja napisał:
      > A więc doczekaliśmy się:
      > wyborcza.pl/1,75477,18553005,rosyjscy-dziennikarze-skarza-putina-w-sadzie-chca-odtajnienia.html#BoxGWImg

"Skarga została złożona na początku czerwca. Jej autorem jest Iwan Pawłow, adwokat, prezes fundacji Swoboda Informacji".

Fundacja "Swoboda Informacji" w sierpniu 2014 otrzymala honorowy status agenta zagranicznego, akurat po spotkaniu z Obama.
      Kasa z Zachodu sie konczy, czas chlopaczkom dorobic pare groszy:-)

www.svoboda.org/content/article/26568837.html

No i cala koszerna ekipa "rosyjskich dziennikarzy":-)

Olewski:
      www.ridus.ru/images/2015/7/21/313151/58e6819474.jpg
      Babczenko, nazwisko panienskie Geodakian:
      mediananny.com/content/images_new/news/620x408/105901.jpg
      Banderowiec-politruk Pasko ze Lwowu, ktory juz odsiedzial za szpionaz na rzecz Japonii:
      www.index.org.ru/mayday/images/pasko7.jpg
      Szlossberg, bez komentarza:
      energo.mobile.rustelegraph.ru/photo/all/21489.jpg
      Olewski:
      www.ridus.ru/images/2015/7/21/313151/58e6819474.jpg
      Ruslan Lewijew, bez komentarza, zlac sie mozna:
      pbs.twimg.com/media/CE_I6MLWIAEEnAs.jpg

Gzie sa "rosyjscy dziennikarzy" na tej liscie?:-)))

• stefan2015 Iwan Pawłow jest Chińczykiem! 13.08.15, 20:18
        To chciałeś napisać?
        • ubiquitousghost88 Szlomo, pakuj się... 13.08.15, 20:40
          I ty huskij?...:)))))))))))))
          • stefan2015 Odezwał się z powrotem troll "spowrotem" 13.08.15, 20:56
            ubiquitousghost88 13.08.15, 11:46 napisał:
            Zmienny!
            Tam i spowrotem...

forum.gazeta.pl/forum/w,50,158434056,158434316,Toz_to_nie_bedzie_prad_staly_.html
            Ze "spowrotem" to ty daleko nie zjedziesz, jesteś matoł i tyle!

• frompiter Iwan Pawłow Chińczykiem nie jest. 13.08.15, 22:16
          stefan2015 napisał:
          >Iwan Pawłow jest Chińczykiem!
          > To chciałeś napisać?

On po prostu pracuje na USA, dostaje stad kase i wlasnie z tego powodu jego fundacja zostala uznana za agenta zagranicznego.

W St.Petersburgu go lubia i dla tego maluja mu serduszka na biurze:-)
          www.golos-ameriki.ru/content/ap-foreign-agents/1840100.html

Info ze strony jego fundacji:
          old.svobodainfo.org/ru/node/491
          "Nas finansuja naszy partnerzy":
          National Endowment for Democracy, USA
          Open Society Institute (Soros), USA
          Oak Foundation, Szwajcaria
          Ambasada Holandii
          MacArthur Foundation, USA

• yurek11111 Re: Iwan Pawłow Chińczykiem nie jest. 13.08.15, 22:28
            romrus, oprocz wylewania pomyj na pytajacych,masz cos w temacie?
            Ruskie gina na Ukrainie sluzac w wojsku,czy tez sa urlopowani?
            Putin utajnil informacje o stratach wśród rosyjskich wojskowych "w czasie pokoju oraz podczas operacji specjalnych" ze wzgledu na to,ze chce ukryc udzial ruskich wojsk walczacych po stronie separatystow ,czy tez V kolumne Chinom podsyla?

Opinia jorla o nie taczce:
            Wku..asz mnie n-t.
            Jestes bezmyslna ale za to duzym parciem na ekran.
            Pojecia nie masz o niczym ale piszesz
            • frompiter [...] 13.08.15, 22:33
              Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
              • yurek11111 Re: Z kim mam dyskutowac na temat? 13.08.15, 22:40
                A przed kim oczerniasz rosyjskich dziennikarzy?
                re:zkim mam dyskutowac....
                buhahahaha,ale robisz z siebie przyglupa.....
                re:wielonickowy trollu
                Musisz miec wieeeelka doope.....:-))))
                re:Ja was obu mam w doopie, razem z koszerna ekipa podpisantow skargi.
                >
                Dobrze ze chociaz ty przyznajesz ze ruskie gina na Ukrainie,bo ten z Kremla idzie w zaparte....
                re:> Lepiej ginac za sluszna idee
                • frompiter Oczerniac? 13.08.15, 23:19
                  yurek11111 napisał:
                  > A przed kim oczerniasz rosyjskich dziennikarzy?

Jak mozna oczernic czlowieka, nazywajac jego narodowosc?
                  Po za tym, kasa z Jankiesji to zaszyt i honor, jak mozna kogos tym oczernic?:-)
                  • yurek11111 Re: Oczerniac? 13.08.15, 23:29
                    Tak myslalem ze to zbyt skomplikowane okreslenie dla ciebie ,spytaj prowadzacego cie politruka,moze ci wytlumaczy,ale podpowiem ze to rosyjscy dziennikarze.....
                    • frompiter Wytlumacz mi, michnikowcu, ... 13.08.15, 23:35
                      yurek11111 napisał:
                      > Tak myslalem ze to zbyt skomplikowane okreslenie dla ciebie ,spytaj prowadzaceg
                      > o cie politruka,moze ci wytlumaczy,ale podpowiem ze to rosyjscy dziennikarze...

...po co wy swoi piekny nazwiska zmeniacie na na jakies niewyrazny slowianski?

Mial znany "rosyjski" opozycjonista takie piekne nazwisko Zilbertrud, a zostal "rosyjskim poeta" Bykowym:-)
                      img11.nnm.me/6/9/9/3/2/bb5bf2e0d7197951f0ff51e0853.jpg
                      • yurek11111 Tlumacze ci chociaz michnikowcem nie jestem...:-) 13.08.15, 23:47
                        Nie nazwisko swiadczy o tym czy sie jest ruskim grazdaninem...
                        Kazdy z dziennikarzy skarzacych dekret Putina,posiada paszport rosyjski...
                        My mamy nawet takiego Polaka, z ktorego jestesmy dumni....

www.sport.pl/boks/1,64992,18487100,boks-nokaut-polaka-robi-furore-na-swiecie-wideo.html
                      • pijatyka Pasja prawdziwego kacapa - tropienie zaginionych.. 30.09.15, 22:09

...napletków.
              • stefan2015 Re: Z kim mam dyskutowac na temat? 13.08.15, 22:46
                frompiter napisał(a):
                > Bla-bla-bla.
                > Lepiej ginac za sluszna idee, niz na rozkaz Pana zza oceanu z rak kozopasow na
                > afganskim zadoopiu, jak gina polskie zolnierzy.

Polscy żołnierze uczestniczą w misjach ONZ.
                W jakiej to misji uczestniczą rosyjscy żołnierze na Ukrainie?
                PS.
                Z tymi ideami, to bez patosu... .
                Kremlowska klika traktuje was jak mięso armatnie i to wszystko. Mają głębokim poważaniu, jakie wam przyświecają idee. Jest ważne tylko to, co głosi ich propaganda. Wy Rosjanie nie macie głosu tak, jak ryby ( mogą być szprotki, których Polska od lat nie eksportuje do Rosji, o czym zapomniał Miedwiediew).

• yurek11111 Re: Z kim mam dyskutowac na temat? 13.08.15, 22:50
                  Nie oczekuj zrozumienia od romrusa,na forum to wlasnie on jest ruska propaganda....:-)))))

re:Jest ważne tylko to, co głosi ich propaganda. Wy Rosjanie nie macie głosu....
                • frompiter Re: Z kim mam dyskutowac na temat? 13.08.15, 23:25
                  stefan2015 napisał:
                  > Polscy żołnierze uczestniczą w misjach ONZ.

Oszolomie, od kiedy ONZ prowadzi misje w Iraku czy Afganistanie?
                  Do dzis szukacie broni chemicznej pod dowodstwa Jankiesow:-)

> Z tymi ideami, to bez patosu... .
                  > Kremlowska klika traktuje was jak mięso armatnie i to wszystko. Mają głębokim poważaniu, jakie wam przyświecają idee. Jest ważne tylko to, co głosi ich propaganda. Wy Rosjanie nie macie głosu tak, jak ryby ( mogą być szprotki, których Polska od lat nie eksportuje do Rosji, o czym zapomniał Miedwiediew).

Bla-bla-bla
                  Wlasnie z powodu braku glosu tysiacy ochotnikow na wlasne zyczenie wyjechali na Donbas i wala twoci banderowskich kumpli.

Kozacy z Uralu ruszaja na Donbas
                  www.youtube.com/watch?v=zKuVncftqHY
                  www.youtube.com/watch?v=UbBkI-hFbxs
                  • yurek11111 tysiacy ochotnikow na wlasne zyczenie 13.08.15, 23:32
                    Wśród jednostek, których żołnierze uczestniczyli w walkach w ukraińskim Donbasie w szeregach separatystów, rosyjskie środki masowego przekazu wymieniały m.in. 76. dywizję desantowo-szturmową z Pskowa, 98. dywizję powietrznodesantową z Iwanowa, 5. samodzielną brygadę pancerną z Ułan-Ude i 3. brygadę sił specjalnych (specnazu) wywiadu wojskowego GRU z Togliatti.

Kreml konsekwentnie neguje doniesienia o udziale żołnierzy z Rosji w walkach w Donbasie. Zaprzecza też, by Moskwa wspierała separatystów sprzętem bojowym. Przyznaje jedynie, że na wschodzie Ukrainy mogą walczyć ochotnicy z Rosji. Rosyjskie media niejednokrotnie informowały o przypadkach przenoszenia żołnierzy do cywila przed wysłaniem do Donbasu.

Z przedstawionego 12 maja przez opozycyjną Republikańską Partię Rosji-Partię Wolności Narodowej (RPR-Parnas) raportu "Putin. Wojna", poświęconego konfliktowi na Ukrainie, wynika, że zginęło tam już co najmniej 220 rosyjskich żołnierzy. RPR-Parnas przewodził Borys Niemcow zamordowany 27 lutego w Moskwie.

wiadomosci.onet.pl/swiat/rosja-obroncy-praw-czlowieka-i-dziennikarze-zaskarzyli-dekret-putina/hje36x
                    • j-k wez nie smiesz. 13.08.15, 23:52
                      kazde normalne panstwo - to neguje

odbilo ci ?
      • wasyl_szuja Re: "Rosyjscy", he-he:-) 14.08.15, 14:27
        Podaj mi definicję Rosjanina, bo o Buriacie mówisz "Rosjanin", o swojej mieszance ugrofińsko-tatarskiej mówisz Rosjanin, to chyba mieszanki żydowsko-tatarsko-ugrofińsko-kaukaskie-i jakieś tam też są chyba Rosjanami, nie? Tak na logikę.
        I czy Rosjanie żydowskiego pochodzenia nie giną w Donbasie?
        • frompiter A nie ma logiki 14.08.15, 15:36
          wasyl_szuja napisał:
          > Podaj mi definicję Rosjanina, bo o Buriacie mówisz "Rosjanin", o swojej mieszance ugrofińsko-tatarskiej mówisz Rosjanin, to chyba mieszanki żydowsko-tatarsko-ugrofińsko-kaukaskie-i jakieś tam też są chyba Rosjanami, nie? Tak na logikę.

To sa Rosjanie:
          Anatoli Wasserman - "ja sie nie uwazam za Zyda, ja sie uwazam za Rosjanina zydowskiego pochodzenia".
          img.flexcom.ru/2012/06/14/bimg656203.jpg
          Iosif Kobzon -"Zydzi, nie wqrwiajcie rosyjski narod"
          Wystepowal z koncertami w Afganistanie, Czeczenii, na Donbasie.
          Wszed do srodka Nord-Ostu na negocjacji z terroristami -"bylem w domu, kiedy uslyszalem o zamachu terroristycznym, ogolilem sie, zalozylem garnitur i pojechalem tam, bo uwazalem, ze tak mam zrobic"
          www.kp.ru/f/12/image/13/64/7546413.jpg
          Leonid Roszal -
          Dwa razy prowadzil negocjacji z terroristami, ratowal dzieci.
          files.vm.ru/photo/vecherka/2013/07/doc6asicmcx387r0izg300_800_480.jpg
          plk Said-Muhamed Kakijew, Bohater Rosji - "na Allaha przysiegam, ze jestem gotow umrzec za Rosje"
          preview.photoxpress.ru/preview/photoxpress_ru/news_info/349278802.jpg
          Ramzan Kadyrow - "oddam zycie za Rosje"
          lol54.ru/uploads/posts/2012-10/1350412292_001.jpg
          Dorzy Batomunkujew, slynny buriacki czolgista - "Rosjan nie da sie pokonac, nas mozna wylacznie zatruc...o niczym nie zaluje, walczylem po slusznej stronie..."
          www.novayagazeta.ru/storage/c/2015/03/02/1425299584_891748_96.jpg
          Mahomed Tolbojew, pilot myśliwca - "wstyd i hanba ukrainskim pilotom, ktory walcza przeciwko wlasnemu narodowi"
          Mufci Albir Krganow - "My, Rosjanie, zyjeme na jednej ziemi i mame wspolna kulture"
          voicesevas.ru/img/2d857e527fdcc4bbde4d4e43ba2c89bb.jpeg
          etc, etc, etc

> I czy Rosjanie żydowskiego pochodzenia nie giną w Donbasie?

Nie wiem, ale bardzo, bardzo mozliwe.
          W kazdym razie ministrem SZ Donieckiej Republiki jest Pan Kofman.

Natomiast czlonkowie bandy sprzedawczykow, ktora zebra w ambasadach o kase, Rosjanami nie sa, nawet jesli sie nazywaja Iwan Pawlow czy Wasili Iwanow.
          • wasyl_szuja Re: A nie ma logiki 14.08.15, 15:57
            A nie zauważyłeś, że walczą o Rosję postępową i nowoczesną, a nie pogrążający się w kryzysie społeczno-polityczno-gospodarczym gazowy bantustan?
            • frompiter Nie smiesz mi:-) 15.08.15, 17:54
              wasyl_szuja napisał:
              > A nie zauważyłeś, że walczą o Rosję postępową i nowoczesną, a nie pogrążający się w kryzysie społeczno-polityczno-gospodarczym gazowy bantustan?

Za amerikanska kase?
              Poyebalo cie sie, szujo:-)
              Predzej uwierze w ufoludkow, niz w szczery i dobry intencji Zachodu wobec Rosji.
        • pijatyka Re: Podaj mi definicję Rosjanina 23.08.15, 18:07

Interesują Cię definicje forumowego Zesranina ? Really? ;->
    • pijatyka Brutalna prawda jest taka, że iwany masowo... 14.08.15, 00:27

...trują się na poligonach polskimi jabłkami i szprotkami...
      • europitek Re: Brutalna prawda jest taka, że iwany masowo... 14.08.15, 04:46
        Bywają też śmiertelne pogryzienia przez szprotki, które są jadowite. A w jabłkach polscy dywersanci od Sawickiego zaszywają nanobomby.
        • pijatyka Re: w jabłkach dywersanci zaszywają nanobomby 14.08.15, 14:43

Iwanonanobomby ;)
      • pijatyka Re: iwany masowo trują się na poligonach 27.10.15, 16:17

A żeby popełnić samobójstwo to jadą aż do Syrii

www.tvn24.pl/wiadomosci-ze-swiata,2/w-syrii-zginal-zolnierz-rosyjski,589515.html
    • pijatyka A żołnierze - prawdy o nich samych (żywych) 15.08.15, 15:27

Rosyjski oficer Władimir Starkow publicznie zaapelował do prezydenta Władimira Putina, by potwierdził, że jest majorem sił zbrojnych Rosji. Starkow walczył w szeregach prorosyjskich rebeliantów w Donbasie.
      Został zatrzymany i trafił do ukraińskiego aresztu.
      Władze na Kremlu utrzymują, że rosyjskich wojskowych w Donbasie nie ma. "Nie odcinajcie się od nas" - prosił oficer.

www.tvn24.pl/wiadomosci-ze-swiata,2/wojna-w-donbasie-rosyjski-oficer-apeluje-do-putina,568931.html
    • eva.aus.moskau Re: Rosyjscy dziennikarze chcą prawdy o poległych 01.10.15, 11:40
      Moim zdaniem Rosjanom nalezy sie prawda a w tej chwili karmieni sa klamstwem

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka