Dodaj do ulubionych

Rosja górą w Syrii

04.11.15, 14:52
Co raz więcej uczestników konfliktu syryjskiego przekonuje się w tym,że tylko ścisła współpraca z Rosją jest wstanie przełamać impas,w którym znalazł się świat w Syrii.

- Amerykański myśliwiec i rosyjski bombowiec przeprowadzili wspólne ćwiczenia. Według informacji,podanych przez Amerykanów, w trakcie tych ćwiczeń została pomyślnie symulowana sytuacja, w której piloci obu krajów podczas lotów bojowych nad Syrią mogą wejść w bezpośredni kontakt ze sobą.

- Przedstawiciele syryjskiej opozycji przekazali Moskwie współrzędne 24 obiektów terrorystów na terytorium Syrii, po którym lotnictwo Rosji naniosły punktowe uderzenia. Jeśli okaże się tak,ze powstańcy przeszli na stronę Rosjan, to oznaczałoby to poważną porażkę służb specjalnych USA i neokonserwatywnych strategow w Waszyngtonie.

Obserwuj wątek
    • banderom.nie Re: banderowiec nie kompromituj się ;) 04.11.15, 15:00
      kłamca napisał:
      >Jestem zachwycony tym,jak działa Rosja w Syrii.

Ja również.

• banderom.nie Re: a dlaczego banderowiec nie pisze o rosji? 04.11.15, 15:02

> Rosja co raz pewniej czuje się w roli mocarstwa światowego.

Przecież o tym ten watek i jest.Czytaj uważniej.
    • banderom.nie Re: kłamco dlaczego ukrywacie prawdę? 04.11.15, 15:18

> [url=/wiadomosci/1,114871,19135245,znow-katastrofa-r
      > osyjskiego-samolotu-tym-razem-w-sudanie-pld.html?lokale=local#BoxNewsImg]Przeds
      > tawiciele rosyjskiej ambasady w Ugandzie nie chcą ujawnić, kto jest właściciele
      > m samolotu. Zasłaniają się zbieraniem informacji i okolicznościami katastrofy.[
      > /url]

O ile się nie myli,Sudan nie jest w Syrii.

p.s. dla czego podbijasz mój wątek do góry.Na co liczysz?
    • banderom.nie Re: wykryłem kłamcę banderowca z rosji 04.11.15, 15:30

> więc jest okazja by napisac coś o rosji:
      > /artykuly/859055,ponomariow-rewolucja-w-2017-roku-w-rosji-> jest-nieunikniona-czeka-nas-nowy-faszyzm-na-wschodzie.html

Dziękuje za podbicie wątku.
    • czuk1 Re: Rosja górą w Syrii 04.11.15, 15:31
      Co takiego jest w treści twojego pierwszego wpisu w wątku, że upoważnia cię to do nadania wątkowi nazwy - ROSJA GÓRĄ W SYRII ????
      • banderom.nie Re: Rosja górą w Syrii 04.11.15, 16:33
        czuk1 napisał:

> Co takiego jest w treści twojego pierwszego wpisu w wątku, że upoważnia cię to
        > do nadania wątkowi nazwy - ROSJA GÓRĄ W SYRII ????

Większość uczestników konfliktu w Syrii zabiegają o współprace z Rosja.
        To nie jest trudne do zrozumienia.
        • czuk1 Rosja tylko chce być górą w Syrii 04.11.15, 17:05
          Rosja chce tylko - być górą w Syrii w stosunku do innych uczestników (walczących z ISIS - to trochę mało by konflikt syryjski i tworzenie zbrodniczego państwa islamskiego wstrzymać/zlikwidować.
          Faktycznie . To, że "Większość uczestników konfliktu w Syrii zabiega o współprace z Rosja.... nie jest trudne do zrozumienia." Działają oni bowiem w interesie światowym. Chcą oni zwiększyć skuteczność walki z ISIS a nie umocnienia Rosji w Syrii.
          Ta chęć współpracy z Rosją nie upoważnia do stwierdzenia, że Rosja jest w Syrii górą.
          Ty inaczej rozumiesz "górę". Dla Ciebie "góra Rosji", to wyższość, dowodzenie i dominacja Rosji nad innymi uczestnikami w akcji "wygaszania" państwa islamskiego,..... i wszystko to prowadzone w interesie Rosji . I wystarczyło, że uczestnicy wojny na terenie Syrii wykazali chęć włączenia Rosji do zwalczania zbrodniczego państwa islamskiego.... przecież w interesie światowej koalicji antyterrorystycznej, działającej wcześniej .... ty oceniasz, że to daje Rosji jakąś przewagę. A przecież słowo "współpraca" (to nie "góra Rosji") nie oznacza bowiem "podporządkowania". Nie masz co liczyć, że koalicja państw z USA na czele będzie wykonywać naloty pod dowództwem Rosji.
          Dla mnie Rosja będzie górą kiedy doprowadzi do rozmów opozycji z Asadem, do jego
          usunięcia się od władzy (wyjazdu spokojnego do Rosji), doprowadzi do wolnych wyborów...
          ...i niezwłocznego przerwania wojny domowej w Syrii.
          • banderom.nie Re: Rosja tylko chce być górą w Syrii 04.11.15, 17:20
            czuk1 znów napisał bardzo dużo i bez sensu.
            Mnie nikt nie płaci za czytanie nudnych esejów.
        • czuk1 Rosja tylko, chce być górą w Syrii 04.11.15, 17:06
          To Rosja tylko chce - być górą w Syrii w stosunku do innych uczestników (walczących z ISIS - to trochę mało by konflikt syryjski i tworzenie zbrodniczego państwa islamskiego wstrzymać/zlikwidować.
          Faktycznie . To, że "Większość uczestników konfliktu w Syrii zabiega o współprace z Rosja.... nie jest trudne do zrozumienia." Działają oni bowiem w interesie światowym. Chcą oni zwiększyć skuteczność walki z ISIS a nie umocnienia Rosji w Syrii.
          Ta chęć współpracy z Rosją nie upoważnia do stwierdzenia, że Rosja jest w Syrii górą.
          Ty inaczej rozumiesz "górę". Dla Ciebie "góra Rosji", to wyższość, dowodzenie i dominacja Rosji nad innymi uczestnikami w akcji "wygaszania" państwa islamskiego,..... i wszystko to prowadzone w interesie Rosji . I wystarczyło, że uczestnicy wojny na terenie Syrii wykazali chęć włączenia Rosji do zwalczania zbrodniczego państwa islamskiego.... przecież w interesie światowej koalicji antyterrorystycznej, działającej wcześniej .... ty oceniasz, że to daje Rosji jakąś przewagę. A przecież słowo "współpraca" (to nie "góra Rosji") nie oznacza bowiem "podporządkowania". Nie masz co liczyć, że koalicja państw z USA na czele będzie wykonywać naloty pod dowództwem Rosji.
          Dla mnie Rosja będzie górą kiedy doprowadzi do rozmów opozycji z Asadem, do jego
          usunięcia się od władzy (wyjazdu spokojnego do Rosji), doprowadzi do wolnych wyborów...
          ...i niezwłocznego przerwania wojny domowej w Syrii.
          • czuk1 Re: Rosja tylko, chce być górą w Syrii 04.11.15, 17:07
            przepraszam... za podwójny wpis.
          • marko125 Re: Rosja tylko, chce być górą w Syrii 04.11.15, 17:09
            Asad ostatnio już był w Moskwie i negocjował przyjęcie go do przytułków upadłych dyktatorów hehehe :) Chodzą ploty, że ma zamieszkać razem z Janukowyczem :)
            • banderom.nie Re: Rosja tylko, chce być górą w Syrii 04.11.15, 17:20
              marko125 napisał:

> Asad ostatnio już był w Moskwie i negocjował przyjęcie go do przytułków upadłyc
              > h dyktatorów hehehe :) Chodzą ploty, że ma zamieszkać razem z Janukowyczem :)

Nadal ssiesz ten sam paluszek?
              • marko125 Re: Rosja tylko, chce być górą w Syrii 04.11.15, 17:26
                Przecież to oczywiste, że Rosja chce przehandlować Asada :) Może za to Putin mu pozwoli zamieszkać w swojej krainie upadły dyktatorów. A cała interwencja rosyjska to jedne wielki śmiech na sali 28 maszyn gratów ma zmienić sytuację buhahahahah. Oczywiście medialnie propaganda jest. Dziesiątki kamer i dziennikarzy pokazują jak ten skansen startuje w ilości kilku samolocików.
                • banderom.nie Re: Rosja tylko, chce być górą w Syrii 04.11.15, 17:30
                  marko125 napisał:

> Przecież to oczywiste, że Rosja chce przehandlować Asada

Komu to jest oczywiste?
                  Jak tylko uzyskam sensowna odpowiedz,zadam kolejne pytanie.
              • czuk1 Re: Rosja tylko, chce być górą w Syrii 04.11.15, 17:31
                "Piękna" polemika autora wątku, właściwie jej nie było.
                Nie da się utrzymać tezy (i autor poddał się), że Putin jest górą
                bo inni zwrócili się do niego o współpracę.
                Na wpisy - mój i innych nie dał merytorycznych odpowiedzi.
                Anty banderowiec nie obronił swojej tezy.
                Szefowie - zauważcie to.
                Chyba premia mu nie przysługuje.
                • marko125 Re: Rosja tylko, chce być górą w Syrii 04.11.15, 17:36
                  Rosja nie podjęła tak naprawdę żadnej interwencji mającej na celu wzmocnienie Asada. Te 28 gratów latających do kamer TV sobie darujmy. Stąd też żebranie u FSA itp o przejście na stronę Asada. Tego konfliktu nie da się rozwiązać takimi siłami. O ile mowa o jakichkolwiek siłach a nie tym cyrku co się rozbił na lotnisku niedaleko Latakii. Rosja skorzystała z okazji widząc upadającego Asada, iż rzekomo go "wesprze" i zobaczy za co go można przehandlować. Współczuć Asadowi takiego "sojusznika" powinien zobaczyć jak separatyści wyszli na tym wspieraniu przez Rosję na Ukrainie buhaha. Aby Rosja miała dyktować swoje warunki muiałaby wprowadzić do Syrii spore siły a jak wiadomo "strateg" z Kremla jest na to za krótki hahah
                  • banderom.nie Ponawiam pytanie dla marko125 04.11.15, 17:46
                    Komu to jest oczywiste?

• marko125 Re: Ponawiam pytanie dla marko125 04.11.15, 17:49
                      Wszystkim którzy interesują się sytuacja w Syrii. Zresztą nawet Teheran się burzy bo ma inne zdanie co do Asada :) No ale Wy jesteście sprzedawczyki więc Asada przehandlujecie jak i Donbas :)
                      • banderom.nie Re: Ponawiam pytanie dla marko125 04.11.15, 18:02
                        marko125 napisał:

> Wszystkim którzy interesują się sytuacja w Syrii.

To nie jest odpowiedz.

> Zresztą nawet Teheran się bur
                        > zy bo ma inne zdanie co do Asada :)

Z jakiego paluszka to wyssałeś?

No ale Wy jesteście sprzedawczyki więc Asad
                        > a przehandlujecie jak i Donbas :)

Mam w rodzinie lekarza psychologa.Czy chcesz,żeby ja was skontaktował?
                • banderom.nie Re: Rosja tylko, chce być górą w Syrii 04.11.15, 17:44
                  czuk1 napisał:

> "Piękna" polemika autora wątku,

Wybacz czuk,ale dopóki nie nauczysz się wyrażać swoje myśli w zwięzły i sensowny sposób,nie będę zaprzątać swojej głowy twoimi długimi i nudnymi wpisami.
                  Ja nie mam zamiaru bronic swojej tezy,ponieważ jej broni rosyjskie lotnictwo w niebie Syrii.
                  • czuk1 Tez AntyBanderowca broni rosyjskie lotnictwo 05.11.15, 08:37
                    Patrzcie Państwo.
                    Tezy Anty Banderowca broni rosyjskie lotnictwo.

PS. Sam do tego się przyznał.
                    • banderom.nie Re: Tez AntyBanderowca broni rosyjskie lotnictwo 05.11.15, 10:05
                      czuk1 napisał:

> Patrzcie Państwo.
                      > Tezy Anty Banderowca broni rosyjskie lotnictwo.
                      >
                      > PS. Sam do tego się przyznał.

Masz problemy ze zrozumieniem ?
    • wasyl_szuja To pokazuje słabość Rosji. 04.11.15, 15:40
      Nie udało się przegonić NATOwskiego lotnictwa z nieba Syrii :)
      • banderom.nie Re: To pokazuje słabość Rosji. 04.11.15, 16:31
        wasyl_szuja napisał:

> Nie udało się przegonić NATOwskiego lotnictwa z nieba Syrii :)

Rosja nie stawiła przed sobą takiego zadania.Chociaż skutkiem obecności rosyjskiego lotnictwa w Syrii stało to,że od miesiąca żaden samolot izraelski nie zrzucił bomby w Syrii,a samoloty NATO od dwóch tygodni nie wtargnęli się w syryjska przestrzeń powietrzna.Za wyjątkiem tego,czyj lot był z Rosja uzgodniony.
        Rosji bardzo zależy na tym,żeby w nalotach na islamistów uczestniczyli samoloty NATO.
        Z powyższego wynika,że to co napisałeś pokazuje nie słabość Rosji,a twoje niezrozumienie tego,co dzieje się na świecie.
        • 5magna Re: To pokazuje słabość Rosji. 04.11.15, 16:37
          Ten zlepek natowski jest psychologicznie I fizycznie slaby. Jeszcze jak sie Chiny dolacza to przerobia ich na pasze dla bydla....
          • marko125 Re: To pokazuje słabość Rosji. 04.11.15, 16:40
            Tak tak chiński lotniskowiec już płynie od sierpnia :) Buhahahahha NATO jest słabe buhahahahah :) NATO konwencjonalnie bo jądrowo to już nie wspomnę jest wstanie przerobić Rosję na paszę dla bydła :)
          • banderom.nie Re: To pokazuje słabość Rosji. 04.11.15, 16:56
            5magna napisał(a):

> Ten zlepek natowski jest psychologicznie I fizycznie slaby.

Zgadza sie.

> Jeszcze jak sie Chiny dolacza to przerobia ich na pasze dla bydla...

Wtedy to nie będzie trudno :-).

• wasyl_szuja Re: To pokazuje słabość Rosji. 04.11.15, 17:01
              Czy Rosja i Chiny otrząsnęły się z gospodarczych problemów? ;)
        • wasyl_szuja Re: To pokazuje słabość Rosji. 04.11.15, 16:46
          Według tutejszej web brygady, samoloty NATO miały wynieść się z syryjskiego nieba. Nic takiego się nie stało. Co więcej, samoloty transportowe dokonują zrzutów dla opołczenia.
          • banderom.nie Re: To pokazuje słabość Rosji. 04.11.15, 17:03
            wasyl_szuja napisał:

> Według tutejszej web brygady, samoloty NATO miały wynieść się z syryjskiego nie
            > ba.

Ja nie odpowiadam za to,co pisze mityczna webbrygada.

>Nic takiego się nie stało.

A jednak stało się,o czym pisałem wyżej.

> Co więcej, samoloty transportowe dokonują zrzutów dla opołczenia.

Był dokonany jeden zrzut i do tego dość dawno. Było zrzucono w sumie 50 ton,co pozwoli prowadzić walkę średniej intensywności przez góra 2-3 dni.

p.s.Od kiedy islamiści stali opołczencami?Jak tak dalej pójdzie,to i swoich rodaków-banderowców,co zabijali polskich kobiet i dzieci, tak zaczniesz nazywać.

• wasyl_szuja Re: To pokazuje słabość Rosji. 04.11.15, 17:11
              Dawno została zamieszczona informacja o pierwszym zrzucie, a tu jak na złość walka o średniej intensywności trwa już któryś tydzień ;)

FSA od zawsze było opołczeniem. Wy-NKWDziści-musicie się wkońcu tego nauczyć.
              • banderom.nie Re: To pokazuje słabość Rosji. 04.11.15, 17:18
                wasyl_szuja napisał:

> Dawno została zamieszczona informacja o pierwszym zrzucie, a tu jak na złość wa
                > lka o średniej intensywności trwa już któryś tydzień ;)

Dostawy idą drogą lądową.Dziwie się,że tego nie wiesz.Po tym,jak syryjska armia weźmie pod swoją kontrole granice syryjsko-turecka,sytuacja szybko zmieni się.

• wasyl_szuja Re: To pokazuje słabość Rosji. 04.11.15, 17:34
                  Mnie jednak wydaje się, że Syrię czeka demokratyzacja, czyli to o co Zachodowi chodzi.
                  Dyktatorki nie radzą sobie ;)
                  • banderom.nie Re: To pokazuje słabość Rosji. 04.11.15, 17:41
                    wasyl_szuja napisał:

> Mnie jednak wydaje się, że Syrię czeka demokratyzacja,

Co Tobie Syryjczycy zrobili złego?
                    • wasyl_szuja Re: To pokazuje słabość Rosji. 05.11.15, 15:07
                      Mnie w demokracji dobrze się żyje. A jak tam sprawa Niemcowa? ;)
                      • 5magna Re: To pokazuje słabość Rosji. 05.11.15, 16:54
                        Niech ktos wleci to zobaczy "slabosc"......

www.news24.com/World/News/Russia-deploys-anti-aircraft-missile-systems-in-Syria-20151105
                        • czuk1 To pokazuje precyzyjne ćwiczenia Rosji w Syrii 05.11.15, 21:09
                          www.tvn24.pl/wiadomosci-ze-swiata,2/rosyjski-general-nasz-su-24-zniszczyl-twierdze-dzihadystow,592192.html#autoplay
                      • banderom.nie Re: To pokazuje słabość Rosji. 05.11.15, 17:18
                        wasyl_szuja napisał:

> Mnie w demokracji dobrze się żyje.

No nie żartuj,Twojej Ukrainie bliżej do nazizmu,niż do demokracji.

>A jak tam sprawa Niemcowa? ;)

A dziękuje,bardzo dobrze.W trakcie śledztwa odkryli się bardzo dziwne powiązania denata z handlem bronią i obrotem narkotyków.Pozwolisz,że i ja Ciebie o coś zapytam:
                        - Jak tam śledztwo odnośnie tajemniczych snajperów na majdanie?
                        - I czemu Rada Europy karci was za to,co wy robicie ze śledztwem odeskim?
                        • wasyl_szuja Re: To pokazuje słabość Rosji. 05.11.15, 22:04
                          Ależ Niemcow miał sieć burdeli, handlował ludźmi, był pedofilem i co tam jeszcze FSB wymyśli, by usprawiedliwić mord polityczny ;)
                          • banderom.nie Re: To pokazuje słabość Rosji. 05.11.15, 22:34
                            wasyl_szuja napisał:

> Ależ Niemcow miał sieć burdeli, handlował ludźmi, był pedofilem i co tam jeszcz
                            > e FSB wymyśli, by usprawiedliwić mord polityczny ;)

FSB nie musi nic wymyślać.
                            Dlaczego nie odpowiedziałeś na moje pytania?
                            • wasyl_szuja Re: To pokazuje słabość Rosji. 05.11.15, 22:43
                              Snajpera od Januka (lub FSB) znajdziesz na filmiku z Majdanu. Pomogę ci jak nie znajdziesz.
                              • banderom.nie Re: To pokazuje słabość Rosji. 05.11.15, 22:47
                                wasyl_szuja napisał:

> Snajpera od Januka (lub FSB) znajdziesz na filmiku z Majdanu. Pomogę ci jak nie
                                > znajdziesz.

Na filmikach z majdanu są tylko wasi,banderowskie, snajpery są,Zresztą innych tam nie było.Dopiero pod koniec,kiedy już było za późno,SBU przysłało tam parę uzbrojonych gości,ale w kogo oni strzelali to tylko Nuland wie.
                                A co z zarzutami Rady Europy?
                                • wasyl_szuja Re: To pokazuje słabość Rosji. 05.11.15, 22:56
                                  Nie widziałem niczego banderowskiego w snajperze od Januka/FSB. Przypatrz się lepiej.
                                  • banderom.nie Re: To pokazuje słabość Rosji. 05.11.15, 23:00
                                    wasyl_szuja napisał:

> Nie widziałem niczego banderowskiego w snajperze od Januka/FSB. Przypatrz się l
                                    > epiej.

Przypatrzyłem się,wygląda dokładnie jak ty.To samo niskie czoło,głęboko osadzone oczy i tępy,pełny nienawiści,wzrok.
                                    A co z radą Europy?
    • banderom.nie Re: ty czukowi do pięt nie dorastasz banderowcu 05.11.15, 10:04

> przyczyna twojej ułomności leży daleko stąd pod murami kremla :P

Biorąc pod uwagę fakt,że cały czas kłamiesz,to Twoje wsparcie dla czuka wygląda dwuznacznie.
    • banderom.nie Musze podziekowc Tobie,powielaczu_klamstw 05.11.15, 11:24
      Dzięki Tobie moja wątek,założony z przekory,nie został zapomniany,a stal miejscem,w którym rusofoby wylewają swoje frustracje,co bardzo cieszy mnie.
      To co ty piszesz,nie ma żadnego znaczenia,liczy się każdy Twój wpis.
    • banderom.nie Re: Musze podziekowc tobie,banderowcu 05.11.15, 12:15

> bo każdy twoj post pokazuje nieskończona głupote ruskich płatnych trolli
      > masz niesamowity talent w zakładaniu głupich, pełnych kłamstw wątków i należy c
      > i się za to nagroda :P

Pisz powielaczu_klamstw,pisz i będziesz wynagrodzony.
    • banderom.nie Re: Musze podziekowac tobie,banderowcu 05.11.15, 12:28
      Pisz powielaczu_klamstw,pisz.Na pewno zasłużysz na kość od pana.
    • yurek11111 Re: Rosja górą w Syrii 05.11.15, 22:47
      Narazie,a na Synaju i w Sudanie juz dolem....
      Niezle pizdzisz...

re:Rosja górą w Syrii

bla,bla,bla...
      re:Co raz więcej uczestników konfliktu syryjskiego przekonuje się w tym,że tylko ś
      > cisła współpraca z Rosją jest wstanie przełamać impas,w którym znalazł się świa
      > t w Syrii.
      • banderom.nie Re: Rosja górą w Syrii 05.11.15, 22:52
        yurek11111 napisał:

> Narazie,a na Synaju i w Sudanie juz dolem....

Na Synaju doszło do tragedii,w której zginęli niewinni ludzi,tylko zboczony psychol może z tego cieszyć się.
        W Sudanie spadł AN-12,zbudowany 40 - lat temu w ZSRR,należący do miejscowej kompanii z ormiańską załogą.Co Rosja ma do tego?
        • wasyl_szuja Re: Rosja górą w Syrii 05.11.15, 22:58
          Czy nie zastanawia cię, że państwo rosyjskie nie chroni swoich obywateli, pomimo tego że obok prowadzi wojnę?
          • banderom.nie Re: Rosja górą w Syrii 05.11.15, 23:02
            wasyl_szuja napisał:

> Czy nie zastanawia cię, że państwo rosyjskie nie chroni swoich obywateli, pomim
            > o tego że obok prowadzi wojnę?

A czy to ty podłożyłeś ładunek wybuchowy,że masz pewność tego,że on tam był?
            • czuk1 Re: Rosja górą w Syrii 06.11.15, 07:11
              Dodałbym. Gdzie są (po co siedzą tak masowo w sieci) służby specjalne Rosji ? Szczególnie teraz, kiedy Rosja walczy za dyktatora Asada z licznymi plemionami arabskimi, kiedy Rosja
              i jej obywatele stają się obiektami terroru wszelkich dżihadów ?

Patrzę na tytuł wątku - Rosja górą w Syrii. ;) Jaka to góra ? Po co taka góra ? Przez zbrojny udział Rosji w Syrii to "górą" - do nieba - szli będą tylko rosyjscy żołnierze i niewinni Rosjanie.
              Nie wymyśliłem sobie takiej wizji. Jest ona zapowiadana. Sam widziałem wczoraj w TVN24 (jest chyba w sieci , w yuotube) filmik w którym z grupy wyszedł młody człowiek i po rosyjsku oświadczył, że to oni (ta grupa bojowników) spowodowali wybuch samolotu, to jest zemsta za
              rosyjskie bombardowania w Syrii, że to jest dopiero początek ich walki...
        • yurek11111 Re: Rosja górą w Syrii 05.11.15, 23:01
          W Syrii zginelo duzo wiecej niewinnych ludzi,od ruskich bombardowan,tylko zboczony psychol moze otwierac watek gloryfikujacy te bombardowania....
          Skoncz i wstydu sobie oszczedz,jezeli go masz trollu...
          • banderom.nie Re: Rosja górą w Syrii 05.11.15, 23:03
            yurek11111 napisał:

> W Syrii zginelo duzo wiecej niewinnych ludzi,od ruskich bombardowan

Kłamiesz,yurek11111.
            • boavista4 Re: Rosja górą w Syrii 06.11.15, 07:34
              yurek klamie stale

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka