Dodaj do ulubionych

USA i jej plany zaglady Polski - malo brakowalo...

26.12.15, 00:39
Biznes to biznes... Dla Stanow Zjednoczonych Polacy byli i zawsze beda bialymi murzynami gdzies tam z peryferii Europy wschodniej.

"W samej Warszawie, oprócz lotnisk i centrów dowodzenia Amerykanie planowali przeprowadzić naloty również na "cel numer 275", czyli ludność cywilną."
Czyli, innymi slowy, bez zmruzenia oka zakatrupili by polowe Warszawy (albo i wiecej) dla dobra Polskl i Polakow (tak jak to mialo miejsce w Afganistanie, Iraku, Libii...)

wiadomosci.dziennik.pl/historia/aktualnosci/artykuly/509046,iii-nuklearna-wojna-swiatowa-amerykanskie-plany-polskie-miasta-i-lotniska-mialy-byc-zbombardowane-przez-usa-lista-celow.html
Amerykanskie lizodup[y zycze milego czytania i Wesolych Swiat... :)))
Obserwuj wątek
    • metpes Bozonarodzeniowe bombardowanie Wietnamu... 26.12.15, 01:05
      A przeciez mogla to byc Polska.

www.tvn24.pl/magazyn-tvn24-na-weekend/20-tysiecy-ton-bomb-na-swieta,20,439
      16 samolotow B52 szlag trafil! Tylko tam mozna rozmawiac z bandytami!
      • 5magna Re: Bozonarodzeniowe bombardowanie Wietnamu... 26.12.15, 01:09
        A ja myslalem ze robienie loda cos pomaga....
    • nie-tak Re: USA i jej plany zaglady Polski - malo brakowa 26.12.15, 01:16
      od dwóch dni linkowałam oryginalny artykuł z NYT wraz z linkiem do mapy i listy amerykańskich celów w Europie, sadzisz ze była jakaś reakcja z strony bystrzaków? Nie nawet jeden napisał w tym sensie ze to bezczelność przy BN, tu widziało się z kim ma człowiek do czynienia na forum, z Polakami na pewno NIE.

jeszcze raz oryginalne linki
      www.nytimes.com/2015/12/23/us/politics/1950s-us-nuclear-target-list-offers-chilling-insight.html?_r=1
      nsarchive.gwu.edu/nukevault/ebb538-Cold-War-Nuclear-Target-List-Declassified-First-Ever/
    • kylax1 I co w tym dziwnego? 26.12.15, 01:43
      Polska była wtedy wrogiem NATO i normalne jest, że była celem do eliminacji. Webbrygada znowu propagandzi.
      • nie-tak Re: I co w tym dziwnego? 26.12.15, 01:52
        kylax1 napisał:

> Polska była wtedy wrogiem NATO i normalne jest, że była celem do eliminacji. We
        > bbrygada znowu propagandzi.
        ----------------------
        Tak sadzisz?
        Zapytaj się twoich generałów czy zmienili już kierunek atomowych wyrzutni, jak dotąd były wycelowane dalej na Polskę.
        To jest tak jak nie wie się nic na ten temat a się NGOs brednie pisze, jakoś dziwnie ze żaden bystrzak z forum nie zainteresuje się co to jest NGOs i z jakiej centrali piszesz? Gdyby wykazali interes można by było stwierdzić ze są to Polacy a nie wybrany naród.
        ............................................................
        lese / czytaj: Zwei Mustereuropäer, die Europa nicht braucht
        www.nachdenkseiten.de/?p=28670
        www.zlv.lu/spip/spip.php?article15666
        • kylax1 Nietaczka znowu bredzi. 26.12.15, 13:26
          Jak tam konserwatywno-prawicowa PSOE? Buahahahahaha.
      • el.commendante Re: I co w tym dziwnego? 26.12.15, 13:19
        kylax1 napisał:

> Polska była wtedy wrogiem NATO i normalne jest, że była celem do eliminacji. We
        > bbrygada znowu propagandzi.
        Więc dlaczego zdrajców którzy wtedy pracowali dla wroga traktuje się dziś jak bohaterów? Kukliński to tylko wierzchołek tej śmierdzącej kupy gówna, zdrajcami byli też ci którzy wysługiwali się wrogowi na polu propagandy służąc za szczekaczki w RWE czy VoA.
        • kylax1 Bo znaczna część Polaków (także rządzących) 26.12.15, 13:25
          nie chciała być w obozie sowieckim, ale w obozie zachodnim. I prawidłowo.
          • nie-tak Re: Bo znaczna część Polaków (także rządzących) 26.12.15, 13:38
            kylax1 napisał:

> nie chciała być w obozie sowieckim, ale w obozie zachodnim. I prawidłowo.
            >
            -----------------
            w jakim obozie jest USA skoro składa się przysięgę na koran a nie na biblie?
            Kylax1 może napiszesz nam coś więcej na ten temat?
            • kylax1 Jaki znowu Koran? 26.12.15, 13:41
              Rządzący nie powinni składać przysięgi na żadną księgę religijną, ale tylko i wyłącznie na konstytucję.
              • nie-tak Re: Jaki znowu Koran? 26.12.15, 13:44
                kylax1 napisał:

> Rządzący nie powinni składać przysięgi na żadną księgę religijną, ale tylko i w
                > yłącznie na konstytucję.
                -----------------
                Taaaa?
                Tak sadzisz?
                Mieszkasz w kraju o którym nie masz zielonego pojęcia ale do pisania bzdur jesteś pierwszym.
                Mam ci udowodnić?
              • nie-tak Re: Jaki znowu Koran? Kylax1 co ty na to? 26.12.15, 13:51
                Jak myślisz pochodzi te wideo z marsa z przysięgającymi na koran marianami? :-))))

www.youtube.com/watch?v=tH_VeN5UGk0
                Mam jeszcze więcej podać?
                • nie-tak Re: Jaki znowu Koran? Kylax1 juz nie pyskuje? 26.12.15, 13:59
                  Jw.
                  • kylax1 Mówię jak powinno, wg mnie, być. 26.12.15, 17:05
                    A jeżeli ktoś jest religijny to może przysięgać na jaką księgę chce. Tak jest w USA. Chrześcijanie na Biblię, muzułmanie na Koran, żydzi na Torę, hinduiści na swoje księgi, ateiści na konstytucję itd.
          • el.commendante Re: Bo znaczna część Polaków (także rządzących) 26.12.15, 13:54
            kylax1 napisał:

> nie chciała być w obozie sowieckim, ale w obozie zachodnim. I prawidłowo.
            >
            Na jakiej podstawie tak stwierdzasz? Dzisiaj Polacy są w obozie zachodnim, jako podludzie do wykonywania prostych prac za psi pieniądz.
    • de_oakville USA i jej plany zburzenia Muru Berlinskiego i... 26.12.15, 02:57
      wprowadzenia Polski do NATO. Oraz spowodowania opuszczenia obszaru Polski przez wojska radzieckie.
      Ludzie - piszcie o prawdziwych planach, ktore sie spelnily i ktorych realizacji bylismy swiadkami.
      A nie o jakichs planach wyssanych z palca - "co by bylo gdyby bylo"
      Nie wylewajcie swojej nienawisci do USA na polskim forum. Nawet jesli Polska byla w owych czasach jakims celem dla Amerykanow, to z pewnoscia nie celem najwazniejszym. Podejrzewam, ze wy tak nienawidzicie Ameryki nie z powodu Polski, tylko z powodu tego kraju. I chcecie swoja nienawiscia podzielic sie z innymi. Idzcie gdzie indziej. Nienawisc hoduja u siebie tylko ludzie bardzo prosci, inni jej unikaja. Rowniez z szacunku dla wlasnego zdrowia - i fizycznego i psychicznego.
      • br0f alez oaky sa sukcesy 26.12.15, 09:36
        Polska stala sie krajem kolonialnym. jest tam ladnie tak jak innych krajach kolonialnych. i mnie sie to podoba.

www.google.ca/search?client=ubuntu&channel=fs&q=Witold+Kie%C5%BCun+o+patologii+transformacji.Polska+kraj+kolonialny&ie=utf-8&oe=utf-8&gfe_rd=cr&ei=-1B-Vqj6Ec3N-AOq2rngDg#q=Witold+Kie%C5%BCun+o+patologii+transformacji.Polska+kraj+kolonialny&channel=fs&tbm=vid
        • de_oakville Pozna PRL byla "rudera" Europy 26.12.15, 17:38
          br0f napisał(a):

> Polska stala sie krajem kolonialnym. jest tam ladnie tak jak innych krajach kol
          > onialnych. i mnie sie to podoba.

Mnie sie rowniez podoba taka "kolonialna" Polska. Pozna PRL to byla odrapana i sypiaca sie rudera Europy. Stare "przedpotopowe" rozklekotane, pociagi, wyboiste lub zapadle drogi, obsikane bramy kamienic.
          Dzisiejsza Polska to szybkie i eleganckie pociagi (Pendolina i inne), wspaniale i nowoczesne centra handlowe (Zlote Tarasy, Galeria Krakowska i wiele innych), nowoczesne tramwaje i windy w blokach, nareszcie metro w Warszawie (dwie linie), tania komunikacja lotnicza, czesto platne, ale czyste i eleganckie toalety na dworcach. I zadowoleni usmiechnieci ludzie. Rozne "agentury" dzialajace w Polsce i na tym forum chca nam wmowic jak jest "zle". To, ze wiekszosc tej nowoczesnej techniki, ktora dziala w Polsce jest "Made in Germany" nie czyni z nas jeszcze zadnej kolonii. W kazdym razie w duzo mniejszym stopniu niz radziecka technika na Kubie. Jestesmy jednym ze "stanow" Unii Europejskiej. Moze nie najbogatszym, ale rownym. W obozie radzieckim bylismy kolonia z prawdziwego zdarzenia. Nie wmawiaj mi, ze jestem nieszczesliwy, kiedy jestem szczesliwy. To wy jestescie nieszczesliwi, bo skonczyly sie czasy kiedy to "kurica nie ptica, Polsza nie zagranica". Jak widzisz UE podzielila sie z nami swoim szczesciem. Wy uwielbiacie dzielic sie swoim nieszczesciem. I tymi zalosnymi wpisami, ktore na nikim nie robia wrazenia. Moze na jakichs niekumatych z psychiatryka.
          • br0f przeraza ta 26.12.15, 18:23
            powierzchownosc myslenia. kolonialne indie tez byly ladne . ba anglicy przyniesli tam kulture bo przed anglikami kazdy wie byla tam ciemnota i zacofanie. pozniej indie staly sie czasia inperium to tak troche w twoim stylu napisalem

oaky nigdy ci do glowy nie perzszlo pytanie jesli jest tam tak dobrze i jadnie to dlaczego polacy wyjezdzaja? co im cie nie podoba? skad ten tytul ?
            serwisy.gazetaprawna.pl/praca-i-kariera/artykuly/898654,emigracja-polska-to-nie-jest-kraj-dla-polakow.html
            • de_oakville Przedstaw swoje glebokie myslenie 26.12.15, 20:32
              Nie pisz o "ladnych Indiach". Byles kiedys w Indiach? Ja bylem.
              Opisz taka Polske, jaka widzisz w swoich marzeniach. Opisz dokladnie jak powinna wygladac wedlug ciebie idealna Polska. A wtedy moze i ja sie czegosc naucze i poznam tajniki myslenia wiecej niz "powierzchniowego". Ja wtedy postaram sie zrozumiec "glebokosc" twojego myslenia. Napisz w czym widzisz obecna Polske gorsza na przyklad od Hiszpanii, Wloch czy Irlandii? PRL byla gorsza pod kazdym wzgledem, co rzucalo sie w oczy zaraz po przekroczeniu granicy. Wyjezdzaja i emigruja ludzie nie tylko z Polski. To zadna "hanba". A ilu ludzi wyemigrowalo z Wloch? Ilu Wlochow jest w USA, Kanadzie, Argentynie, Brazylii, na calym swiecie? Ilu Chinczykow wyemigrowalo? Polacy nie sa zadnym wyjatkiem i rowniez emigruja. Dawniej emigrowali takze Niemcy. Dzis inni wala do nich "drzwiami i oknami".
              • br0f Re: Przedstaw swoje glebokie myslenie 26.12.15, 21:07
                oaky

sam musiz do tego dojsc , ja ci pomoc nie moge. Polska to byl to kiedys wspanialy kraj ktory zostal przez innych rozjebany. ja tez oaky swiat znam i porownuje to co widze. do emigracji zmuszala ludzi "postempowosc i rewolucyjne przemiany" za tymi zmianamy staly rozne sily. emigracja bowiem zapewniala tania sile robocza i rozkladala istniejace organizmy panstwowe popadajace od sil zewnetrznych. tworzono nawet dodakowe prawa by ludzie je lamali i byli wysylani do kolonii (specjalizowali sie w tym anglicy). musisz sam zrozumiec ze struktura przemyslowo finansowa Polski jest wypisz wymaluj struktura panstwa kolonialnego. ludzie , tacy jak ty bycia polakami, chca do europy tak jakby polska byla w azji albo na antarktydzie. popatrz sobie oaky na stare mapy , Polska jest na nich od 1000 lat , nie ma bizancjum burgundii czy republiki weneckiec. praktycznie jest takich panstw jak polska w europie moze 6- 8 ktore sa do dzi na mapi e od tysiaca lat cala reszts to twory przejscieoe. do polski kieds ludzie sie pchali nie uciekali. mnie nie interesuje porownywania z innymi krajami kolonialnymi. nie ma to sensu. na tym forum juz niejednokrotnie wyrazano opinie w stylu nowomowy ze to co kiedys nazywalo sie emigracja za chlebem jest przejawe mobilnosci polakow i trzeba byc z tego dumnym. radze poczytac i nie konczyc na powierzchownej wiedzi z przewodnikow turystycznych czy widoku z autobusu z klima. to sa rzeczy z gruntu falszywe. ja oaky podrozuje z przyslowiaowym plecakiem i bratam sie z miejscowymi , sypiam czasem w ich domach co nie jest bezpieczne. dzieki temu wiem jak zyja i ta fasadowa dekoracja stworzona na potrzeby turystyczne i propagandowe nie robi na mnie wrazenia bo jest to jak najzwyklejszy bullshit. nie musisz ouszczac kanady , jedz do rezerwatu indianskiego , ja zylem w sasiedztwie 9 rezerwato , bywalem u nich , nawet uczylem sie plesc koszyki i szyc buckskin jacket stad wiem jak zyja. i jest to inny obraz nie taki jak z lukrowanej laurki. jedz do hagersville (nie tak daleko ciebie) albo innego resevatu.

krotko mowiac sam zrob zadanie domowe i sam zrozumiec co jest zle. albo zamiast tego mozesz zadawalac sie wersja zycia z przewodnikow turystycznych.
                • de_oakville Re: Przedstaw swoje glebokie myslenie 26.12.15, 22:06
                  Mozna rozmawiac z ludzmi i pytac ich jak sie im zyje. To dobre "zadanie domowe", znacznie lepsze niz widoki z klimatyzowanego autobusu lub czytanie turystycznych przewodnikow. Zgadzam sie. Ale jeszcze lepiej zapytac sie samego siebie. To osoba "najblizsza", ktorej sie mozna zapytac. Czy jestem zadowolony ze swojej pracy? Czy moge sie spelnic w zyciu zawodowym i osobistym? Ja jestem zadowolony. I jak pytam czlonkow mojej rodziny w Polsce, to ogromna wiekszosc rowniez jest.
                  • br0f Re: Przedstaw swoje glebokie myslenie 27.12.15, 00:57
                    oaky proponujesz krotkowidztwo. w paru slowach . zeby w polsce bylo lepiej trzeba patrzec na swiat z warszawy a nie z innych stolic. nie ma czego sie wstydzic trzeba byc soba a nie imitowac innych. do tego zeby bylo lepiej w kraju nie wystarczy by ty i twoi blizcy czuli sie zadowoleni. tak czuc musi wiekszosc. a tego nie ma . ludzie glosuja nogami , na nieszczescie. jak tak dale pojdzie to w niedalekiej przyszlosci bedzie nas moze 15 milionow. ludzie nie tylko wyjezdzaja ale nawet perdolic im sie nie chce bo dzieci za drogie. ba nawet rodziny sie rozlatuja a bez rodziny nie ma spolecznosci. wtedy juz tylko pozostaje isc do molocha i kupic sobie nastepne niepotrzebne gowno albo pojechac iluzje do kraju odleglego na wakacje na dwa tygodnie.
                    • nie-tak Re: Przedstaw swoje glebokie myslenie 27.12.15, 01:36
                      br0f dzięki ze w jakiś sposób zobowiązałeś oaky do powiedzenia prawdy jakimi kryteriami ocenia państwa i życie w nich. Po prostu brak jest mi slow ze na tej podstawie buduje on własny światopogląd który używa do dyskusji na forum. :-((((
                      Jak by przejechał Polskę z plecakiem na rowerze tak ja wiele państw (ostatnio był Wietnam, w planie jest Kambodża, kiedy ????, nie wiadomo) to by zmienił zdanie. W Polsce jest jeszcze bardzo dużo biedoty. Polska pobudowała się na kolosalny kredyt.
                    • de_oakville Se Sovětským svazem na věčné časy 27.12.15, 14:29
                      To jeszcze a propos Indii. Czechoslowacja byla "usiana" takimi napisami, a Czesi mowili "my tego nie widzimy".
                      Jezeli natomiast chodzi o inne sprawy, to ja patrze ze swojego punktu widzenia, jak kazdy czlowiek. Nie mozez mi narzucac swojego spojrzenia. Nie podoba mi sie zadziorna polska pycha ani megalomania. Na koniec slowa piosenki, ktora pamietam (mniej wiecej) z okresu Solidarnosci (festiwal w Opolu przed stanem wojennym)

"Nie pragne wcale bys byla wielka,
                      Zbrojna po zeby od morza do morza,
                      I nie chce wcale by cie uwazano
                      za perle swiata i wybranke Boga.
                      Chce tylko domu w twoich granicach,
                      bez lokatorow stukajacych w sciany
                      Gdy ktos chce troche glosniej zaspiewac
                      o sprawach, ktore wszyscy znamy"
      • el.commendante USA destabilizują sytuacją w Europie i naokoło 26.12.15, 15:19
        niej. Państwo ISlamskie i cały burdel z nim związany to dzieło Waszyngtonu. USA to największy dziś wróg europy.
    • felusiak1 ujadanie jaczejki 26.12.15, 03:23
      W okresie zimnej wojny Polska była przeciwnikiem i plany z natury rzeczy musiały uwzgledniać cele na jej terytorium. Podobne plany miała czerwona armia z celami w niemczech, francji i wielkiej brytanii. O ile Polska przestała być celem o tyle niemcy, francja i UK nadal są na celowniku.
      • felusiak1 ujadanie jaczejki dodatek 26.12.15, 03:25
        mniemam, że warszawa nadal jest na liście celów z tym, ze lista opracowana została w moskwie i jest po rosyjsku.
        • boavista4 Re: ujadanie jaczejki dodatek 26.12.15, 04:31
          Felua juz mnie przekonal, antyamerykanizm jest grzechem wiekszym niz zamieniona w grzyb nuklearny Polska I qschodnia Europa. Na dodatek polskie zydy mieszkaly wtedy poza granicami wschodniej jewropy. A ten Oakville to tez nie glupi , najasl sie muchomorow kanadyjskich I udaje lukrecje borgie.
        • amunicyjny1 Re: ujadanie jaczejki dodatek 26.12.15, 07:37
          mniemam, że warszawa nadal jest na liście celów z tym, ze lista opracowana została w moskwie i jest po rosyjsku.

Myślisz ze amerykanie wyrzucili do kosza ,koordynaty np węzłów drogowych/kolejowych w Polsce ? w razie większej rozpierduchy , dostaniemy od jednych i od drugich
          • 5magna Re: ujadanie jaczejki dodatek 26.12.15, 08:09
            Chcieli zgotowac ludziom Hiroshime i Nagasaki. Rosenbergowie pokrzyzowali im plany.
            What goes around, comes around. Jest mozliwosc ze teraz dostana z 50 chinskich I rosyjskich bombek na wlasny leb....
        • banderom_nie Re: ujadanie jaczejki dodatek 26.12.15, 10:26
          felusiak1 napisał:

> mniemam, że warszawa nadal jest na liście celów z tym, ze lista opracowana zost
          > ała w moskwie i jest po rosyjsku.

Mniemania przygłupa-rusofoba nie maja nic do rzeczy.
      • banderom_nie Re: ujadanie jaczejki 26.12.15, 10:24
        felusiak1 napisał:

> W okresie zimnej wojny Polska była przeciwnikiem i plany z natury rzeczy musiał
        > y uwzgledniać cele na jej terytorium. Podobne plany miała czerwona armia z cela
        > mi w niemczech, francji i wielkiej brytanii. O ile Polska przestała być celem o
        > tyle niemcy, francja i UK nadal są na celowniku.

felus celowo zamula.Problemem nie jest to,ze USA mieli plany niszczenia wojskowej infrastruktury swojego przeciwnika,a tylko plany metodycznego niszczenia wszystkiego,w tym ,a może i przede wszystkim,ludności,zamieszkałe wrogie tereny.
        Taktyka spalonej ziemi była później stosowana we Wietnamie i tylko to,ze ZSRR miał już w tym czasie bron nuklearna,uratowało Wietnamczyków przed totalna zagładą.
    • stanczyk-5 Re: USA i jej plany zaglady Polski - malo brakowa 26.12.15, 09:55
      Koniecznoscia jest dopracowanie selektywnej broni biologicznej np.przezywaja tylko ci
      z grupa krwi AB rh-,bron.taka mozna zainstalowac u wroga w czasie pokoju i aktywowac sygnalem radiowym.
      • tojabogdan przekręcanie klasyków 26.12.15, 11:08
        Jeżeli, daj Boże, Pana Boga nie ma, to chwała Bogu; ale natomiast jeśli, nie daj Bóg, Pan Bóg jest, to niech nas ręka boska broni.
        Tak winien brzmieć ten cytat, i taki ma sens.

A propos wątku, to jasne, że mielibyśmy być zabici przez NATO, w tym też Amerykanów.
        I pisanie o tym, zwłaszcza dla młodego urodzonego już po PRLu, i niedouczonego przez szkołę pokolenia, może być zaskoczeniem. Jest to temat historyczny, ale na tym forum uprawia się często "politykę historyczną", a raczej histeryczną, bo zaćmiewającą emocjami umysł.
    • szwampuch58 Re: USA i jej plany zaglady Polski - malo brakowa 26.12.15, 12:21
      gdybanie to tez biznes nawet w USA:
      www.youtube.com/watch?v=zzayf9GpXCI
      • tojabogdan USA, z uwagi na brak agresorów 26.12.15, 17:13
        wyymyślało sobie takowych. Poza Pearl Harbor i jedenastym września nikt nie zaatakował bowiem USA.
        Dlatego wymyślono wyjątkową bzdurę o nazwie "Amerika" z Krisem Kristoffersonem w roli głównej. Ciekawe, że była tylko jedna emisja tego patriotycznego kuriozum.
    • vladexpat Re: USA i jej plany zaglady Polski - malo brakowa 26.12.15, 13:11
      Peerel należał do obozu komunistycznego, do Układu Warszawskiego który był przeciwnikiem NATO. Zatem dziwnym byłoby, gdyby NATO tworząc plany ataku na przeciwnika, pomijałoby teren peerelu. Na szczęście teraz wolna Polska jest członkiem NATO. Radzieccy trolle jakoś o tym nie pamiętają.
      • kylax1 Webbrygada nie może tego napisać. Dla nich: 26.12.15, 13:24
        Zachód = "zło", Rosja = "dobro"
        • el.commendante Re: Webbrygada nie może tego napisać. Dla nich: 26.12.15, 13:56
          kylax1 napisał:

> Zachód = "zło", Rosja = "dobro"
          No cóż, to z Rosji/ZSRR przyszły do nas takie rzeczy jak sprawiedliwość społeczna, bezpieczeństwo socjalne, powszechna i bezpłatna służba zdrowia czy edukacja, industralizacja państwa.
          Od zachodnich doradców przyszły wyzysk, wykluczenia społeczne, anihilacja publicznej służby zdrowia, unicestwienie polskiego przemysłu.
          • kylax1 Z Rosji??? 26.12.15, 17:07
            A ja myślałem, że komunizm to wymysł Marksa który był Niemcem żydowskiego pochodzenia, oraz Engelsa też Niemca.

Rosja carska to był synonim biedy, nierówności i półniewolnictwa, ciemnoty i analfabetyzmu.
            • el.commendante Re: Z Rosji??? 27.12.15, 00:08
              kylax1 napisał:

> A ja myślałem, że komunizm to wymysł Marksa który był Niemcem żydowskiego pocho
              > dzenia, oraz Engelsa też Niemca.
              Ale do Polski przyszedł on z ZSRR a nie z NIemiec.

> Rosja carska to był synonim biedy, nierówności i półniewolnictwa, ciemnoty i an
              > alfabetyzmu.
              Oczywiście, dlatego zmiotła ją rewolucja, jednak mimo tego całego zacofania i tak była ona lepsza niż szlachecka IRP. To car dał wolność polskich chłopom i to w granicach Rosji w Kongresówce zerwano z feudalizmem i zbudowano podstawy industralizacji. Zresztą ani Kongresówka, ani nawet Rosja jako całość nie była tak zacofana jak chociażby Galicja w ramach Austro-Węgier. Ale i tak mieliśmy szczęście w nieszczęściu, zarówno ci z Galicji jak i z Kongresówki że Polska została zajęta przez w miarę cywilizowanych Rosjan i Germańców. Bo gdybyśmy byli wtedy pod butem Anglosasów to w najlepszym razie skończylibyśmy jak Bangladesz, w najgorszym jak Indianie czy Aborygeni, a może poprostu 2/3 narodu by zdechło z głodu jak Irlandczycy.
              Zauważ też że dziś w UE jesteśmy pariasami i tanią siłą roboczą, a w carskiej Rosji kongresówka była najlepiej rozwiniętym regionem. Co oczywiście nie zmienia faktu że ówczesny świat był generalnie straszny i rewolucja była mu potrzebna.
    • mariner4 Polska była w Pakcie Warszawskim, 26.12.15, 13:39
      a to rodziło konsekwencje...
      M.
    • j-k ZSRR i jego plany zaglady Polski - malo brakowalo. 26.12.15, 14:03
      metpes napisał:
      Dla Stanow Zjednoczonych Polacy byli i zawsze beda bialymi murzynami gdzies tam z peryferii Europy wschodniej.

Dla bylego ZSRR identycznie - wiec o co chodzi ?
      Polska pelnila role przedpola strategicznego dla ZSRR. Istaniala niepisana umowa, ze jezeli Amerykanie nie zaatakuja bombkami "A" terytorium samego ZSRR - to sami na swoim terytorium tychze bombek "A" tez nie zobacza...

No to gdzie toczyla by sie wojna z uzyciem broni "A" ?
      Ano w Europie, glownie wlasnie w Niemczech i Polsce.

wyszloby na to samo - conie ?
      - to po co ten placz ?
      • nie-tak Re: ZSRR i jego plany zaglady Polski - malo brako 26.12.15, 14:21
        Jasiu zakłamujesz wiele rzeczy. Kto podzielił tak nieszczęśliwie Europe? Kto użył jako pierwszy i jedyny w świecie "zabawki A" przeciw cywilnej ludności mimo że nie było żadnego z przeciwnej strony zagrożenia?
        Użył raz, nie jest to powiedziane i nie da się wykluczyć, że miałby jakikolwiek hamulec do drugiego razu.
        • szwampuch58 Re: ZSRR i jego plany zaglady Polski - malo brako 26.12.15, 16:15
          Paradoksalnie to"Użył raz" zadzialalo jako hamulec na oba mocarstwa atomowe,przed uzyciem nie wiedziano jeszcze jakie dokladnie skutki wywoluja te atomowe zabawki. Co prawda igra sie z ogniem do dzisiaj ale hamulec"Hiroszima" fukcjonuje nadal.
          • nie-tak Re: ZSRR i jego plany zaglady Polski - malo brako 26.12.15, 16:37
            szwampuch58 napisał:
            > Paradoksalnie to"Użył raz" zadzialalo jako hamulec na oba mocarstwa atomowe,prz
            > ed uzyciem nie wiedziano jeszcze jakie dokladnie skutki wywoluja te atomowe zab
            > awki.
            ---------------------
            nie wiedziano? Co za durnowata i naiwna wypowiedz? Dziecko w przedszkolu byłoby mądrzejsze jak by się mu wytłumaczyło.
            • kylax1 Nietaczko, weź leki i spadaj do izolatki. 26.12.15, 17:08
              Psychiatrzy czekają.
            • szwampuch58 Re: Widzisz "mundralo" o 26.12.15, 19:07
              ... niegrzeczno gdyby wterdy wiedziano wszystko o promieniowaniu nie pozwolono by symbolowi Ameryki John Wayne krecic filmu na terenach skazonej Nevady .
              Wiedza o skutkach promieniowania na organizm czlowieka byla wtedy w powijakach .
              Zamiast pyskowac doucz sie mundralo w temacie albo milcz.
        • j-k nadal ZSRR i jego plany zaglady Polski -malo brako 26.12.15, 17:14
          nie-tak napisała:
          > Jasiu zakłamujesz wiele rzeczy.

- ty to czynisz. primo voto: - nie mam na imie ani Jasio, ani Jan...

Kto podzielił tak nieszczęśliwie Europe?

- Sovieci.
          Czy chcesz wmowic forumowiczom, ze Polacy chcieli sie w 1945 znalezc w sovieckiej strefie wplywow ?

Sovieci zajeli pol Europy,
          - i to Sowieci zlamali umowy poczdamskie, ze Europa Srodkowa (w tym i Polska) bedzie demokratyczna...
          Tylko Czechom udalo sie w 1945 spod sovieckiego buta wywinac, ale w 1948 i ich zgnieciono...

i przypadkiem nie obwiniaj za "biernosc" Amerykanow...
          III. wojny Swiatowej w 1945 nikt nie chcial...
          • kylax1 Z nietaczką ciężko dyskutować. 26.12.15, 20:50
            Jak zaczęła mi wmawiać, że Hiszpańska Partia Socjalistyczna, jest partią "prawicowo-konserwatywną", to wymiękłem.
            • el.commendante Re: Z nietaczką ciężko dyskutować. 27.12.15, 00:24
              kylax1 napisał:

> Jak zaczęła mi wmawiać, że Hiszpańska Partia Socjalistyczna, jest partią "prawi
              > cowo-konserwatywną", to wymiękłem.
              Wiele partii niby-socjalistycznyc skręca w prawo. Nie wiem dokładnie jak jest z PSOE, ale Hiszpanie jakoś odchodzą od PSOE w kierunku Podemos. Ale podam przykłady takiego Blaira który całkiem zrobił z brytyjskich Laburzystów konserwę (neoliberalna polityka wewnętrzna, qrwienie się wobec waszyngtońskich neokonów), nasze SLD (wprowadzenie liniowego CIT, mżonki Millera o podatku liniowym i zaletach neoliberalnej gospdoarki, oraz zrobienie z Polski Busshystowskiego pachołka), czy pseudo-socjalisty Hollande'a który politykę zagraniczną prowadzi jak najgorsza konserwa.
              • nie-tak Re: Z nietaczką ciężko dyskutować. 27.12.15, 00:34
                el.commendante nie słuchaj kłamstw tego wściekłego skoczka nasłanego przez NGOs na polskie forum, nie dość ze wypacza to jeszcze w żywe oczy kłamie.
                Chodziło o konserwatywne partie biorące udział w hiszpańskich wyborach i tu mimo ze socjalistyczna partia zaliczana jest do konserwatywnych.
                Motywacja jak i argumentacja ograniczonego kylaxa było to ze konserwatywne partie nie popierają homosiów i lesbijek wiec przedstawiłam mu konserwatywne partie w Niemczech ze popierają ich, a on zrobił z tego to co widzimy.
                Ignoruje tego durnia!!!
                Na durnia i prowokatora szkoda mi czasu.
          • el.commendante Re: Jasio dalej swoje 27.12.15, 00:19
            j-k napisał:

> Kto podzielił tak nieszczęśliwie Europe?
            IIWŚ.

> - Sovieci.
            > Czy chcesz wmowic forumowiczom, ze Polacy chcieli sie w 1945 znalezc w soviecki
            > ej strefie wplywow ?
            A chcesz wmówić że chcieli być kolonią pół-niewolniczej siły roboczej dla Zachodu? Terrorystyczne bandy wspierane przez Londyn nie miały praktycznie żadnego poparcia społecznego.

> Sovieci zajeli pol Europy,
            Ojoj, biedne hitlersyny których z tej Europy wypędzili...

> - i to Sowieci zlamali umowy poczdamskie, ze Europa Srodkowa (w tym i Polska) b
            > edzie demokratyczna...
            Ludzie mili więcej praw niż dziś (prawo do bezpłatnej edukacji, do bezpłatnej służby zdrowia, do pełnego zatrudnienia, do bezpieczeństwa socjalnego, do mieszkań gwarantowanych przez państwo).

> Tylko Czechom udalo sie w 1945 spod sovieckiego buta wywinac, ale w 1948 i ich
            > zgnieciono...
            Raczej spod pindoskiego buciora udało im się wyrwać, Stalin przehandlował ich za Grecję. Czechom napewno nie wsmak było wchodzić w strefę anglosaskich gnojków którzy tak podle ich zdradzili w 1938, woleli ZSRR. Grecy też woleli ZSRR, ale Stalin haniebnie ich przehadlował i potem Anglosasi oraz lokalni greccy faszyści urządzili Grekom krwawą jatkę.

> i przypadkiem nie obwiniaj za "biernosc" Amerykanow...
            > III. wojny Swiatowej w 1945 nikt nie chcial...
            Ja obwiniam za bierność ZSRR, że oddali biednych Greków w łapskach Anglosaskich bandytów i lokalnych greckich faszoli.
      • el.commendante Re: A Jasio znów swoje... 27.12.15, 00:12
        j-k napisał:

> metpes napisał:
        > Dla Stanow Zjednoczonych Polacy byli i zawsze beda bialymi murzynami gdzies tam
        > z peryferii Europy wschodniej.
        >
        > Dla bylego ZSRR identycznie - wiec o co chodzi ?
        Nie pito Jasiu, poziom życia w PRLu i ZSRR był zbliżony. To dla Zachodu jesteśmy pół-niewolniczą siłą roboczą, dziesiątki takich pół-niewolniczych grajdołków pracuje na dobrobyt Europy Zachodniej i USA. ZSRR pomagał zaprzyjaźnionym krajom rozwijać się.

> Polska pelnila role przedpola strategicznego dla ZSRR. Istaniala niepisana umow
        > a, ze jezeli Amerykanie nie zaatakuja bombkami "A" terytorium samego ZSRR - to
        > sami na swoim terytorium tychze bombek "A" tez nie zobacza...
        FAKTY Jasiu! A nie jakieś ploty.
        Amerykańce byli tak zdegenerowani że na terenie swojego "sojusznika" (RFN) planowali rozmieszczenie min nuklearnych by powstrzymać pięści pancerne UW i to jest akurat fakt.
        • nie-tak Re: A Jasio znów swoje... 27.12.15, 00:19
          el.commendante o nałożonym embargu przez zachód na kraje wschodnie jak i wyzysk finansowy (kredyty, oprocentowanie) tych krajów powinno się tez wspominać czy pisać.
          Był to celowy nacisk by nie pozwolić krajom byłego bloku wschodniego na rozwój.
          • johnny-kalesony Zablokowali sprzedaż zaporożca do Niemiec! 29.12.15, 01:24
            Podstępni, podli imperialiści zablokowali sprzedaż radzieckiego samochodu marki zaporożec do Niemiec. Biedni, okupowani przez faszystów z USA Niemcy marzyli o tych samochodach. Niestety - burżuazyjny, zacofany kapitalizm skazał ich na BMW. Mercedesy, Audi ...

Pozdrawiam
            Keep Rockin'
        • johnny-kalesony Re: A Jasio znów swoje... 29.12.15, 01:21
          Tylko to "pomaganie" dziwnym trafem sprawiło, że kiedy tylko Moskwa nieco osłabła, nie tylko kraje byłego bloku ale i republiki wchodzące w skład ofiarnie "pomagającego" ZSRR, natychmiast od Moskwy uciekły jak najdalej się tylko dało.
          Generalnie - to "pomaganie" doprowadziło do nędzy i zacofania niezły kawałek Europy. Najlepszym symbolem tego, jak "pomaganie" funkcjonowało jest Czechosłowacja. Przed wojną jedno z najbogatszych społeczeństw świata (czołowa ósemka), po wojnie - nadal w czołówce, jednak już tylko świata komunistycznego.

Pozdrawiam
          Keep Rockin'
    • antyk-acap2.0 Re: USA i jej plany zaglady Polski - malo brakowa 26.12.15, 14:05
      W II wojnie bombardowano cywilne cele we Francji. A francuski ruch oporu wskazywał cele.
      • 5magna Re: USA i jej plany zaglady Polski - malo brakowa 26.12.15, 14:17
        Z Rosja jest szansa sie dogadac tak jak brat z bratem nawet przy wodce. Z anglosasami nigdy. Whiskey jest trujaca I nie przechodzi przez slowianskie gardlo....
        • nie-tak Re: USA i jej plany zaglady Polski - malo brakowa 26.12.15, 14:24
          5magna napisał(a):

> Z Rosja jest szansa sie dogadac tak jak brat z bratem nawet przy wodce. Z anglo
          > sasami nigdy. Whiskey jest trujaca I nie przechodzi przez slowianskie gardlo...
          ----------------
          Magna,
          to ci się rzeczywiście udało.

Jaka pogode masz u ciebie?
          U nas +16°C w cieniu.
    • wobo1704 Re: USA i jej plany zaglady Polski - malo brakowa 26.12.15, 14:40
      metpes;
      >Amerykanie ... bez zmruzenia oka zakatrupili by polowe Warszawy ...

Przewidując taki scenariusz w dużych ośrodkach administracyjnych zbudowano ok. 10000 schronów atomowych.
      W latach siedemdziesiątych przewidywano rozśrodkowane części ludności cywilnej.
      Komórki wojskowe w administracji i w niektórych zakładach przemysłowych nakazywały niektórym pracownikom podpisywanie oświadczeń o zgodzie (chyba tak to się nazywało) na ewakuację ich rodzin.

• nie-tak Re: USA i jej plany zaglady Polski - malo brakowa 26.12.15, 15:02
        wobo1704 napisał:
        > Przewidując taki scenariusz w dużych ośrodkach administracyjnych zbudowano ok.
        > 10000 schronów atomowych.
        --------------------------
        napisz nam co by dały te schrony?
      • wobo1704 Re: USA i jej plany zaglady Polski - malo brakowa 26.12.15, 16:25
        napisałem:
        > W latach siedemdziesiątych przewidywano rozśrodkowanie ...

Przemyślałem i prostuję. To było kilka miesięcy przed ogłoszeniem stanu wojennego.

ps. Dlaczego właśnie wtedy??
        • nie-tak Re: USA i jej plany zaglady Polski - malo brakowa 26.12.15, 16:39
          jeszcze raz się pytam co dadzą schrony wobec takiego zagrodzenia?
        • tojabogdan genialność Jaruzelskiego 26.12.15, 16:59
          polegała na przygotowaniu stanu wojennego w absolutnej tajemnicy. Poza USA (infomacje dostali od alter ego i imiennika "Icemana") i dość późno ZSRR, nikt o tym nie wiedział do nocy z 12/13 grudnia.
          I nie było niczego takiego, o czym piszesz, o jakimś podpisywaniu zgody przez pracowników.
          Też nigdy nie było w Polsce 10000 schronów atomowych. Było tych niewiele, głównie dla głów państwa i dowództwa wojsko.
          • wobo1704 Re: genialność Jaruzelskiego 26.12.15, 17:26
            tojabogdan napisał:
            > Też nigdy nie było w Polsce 10000 schronów atomowych.

Było ich więcej.

> I nie było niczego takiego, o czym piszesz, o jakimś podpisywaniu zgody przez pracowników.

Ja podpisałem.

Na marginesie: w jednostkach w których rodziny części pracowników miały być ewakuowane powstał w komitetach zakładowych 'Solidarności" spór - podpisywać czy nie podpisywać.
            Ci najbardziej zajadli agitowali za niepodpisywaniem.
            Jaruzel kazał to odmrożę żonie i dzieciom uszy. ;)
            Większość podpisała.
            • tojabogdan Re: genialność Jaruzelskiego 26.12.15, 17:38
              wobo1704 napisał:

> tojabogdan napisał:
              > > Też nigdy nie było w Polsce 10000 schronów atomowych.
              >
              > Było ich więcej.
              >
              > > I nie było niczego takiego, o czym piszesz, o jakimś podpisywaniu zgody p
              > rzez pracowników.
              >
              > Ja podpisałem.

Plany ewakuacyjne istniały zawsze, i obecnie pisze się takie. Nawet dla gmin, jak tenwww.bip.wilczyce.pl/upload/RegOrgW20012012.pdf

A schronów atomowych nie było nawet setki. Tutaj podają, że 91
              www.sfora.pl/polska/Przeciwatomowe-schrony-Tyle-ich-mamy-w-Polsce-a75645
              • wobo1704 Re: genialność Jaruzelskiego 26.12.15, 18:24
                tojabogdan napisał:
                > A schronów atomowych nie było nawet setki. Tutaj podają, że 91

Nie tak jest napisane w Twoim linku.
                Zauważ proszę: "... znajduje się 91 schronów "

Schrony budowano masowo za Gierka. Projektanci osiedli mieszkaniowych w dużych miastach otrzymywali dyrektywę projektowania schronów. Na moim osiedlu (kilkanaście budynków) były dwa takie schrony. (m.in. w moim budynku.)
                Z zewnątrz pozostałości po takich schronach można rozpoznać po wyprowadzonych na zewnątrz elewacji kanałach wentylacyjnych. Wentylatory w schronach (odśrodkowe) napędzane były siłą ludzkich mięśni. ;)
                Schrony obowiązkowo były w tym czasie budowane w budynkach wysokich. Wyjścia ewakuacyjne wyprowadzone były poza obręb budynku.
                Obecnie schrony wynajęte są przez spółdzielnie na magazyny.
                ps. Podobny los spotkał większość syren alarmowych. Zaprzestano ich konserwacji i testowania.
                • tojabogdan Re: genialność Jaruzelskiego 26.12.15, 20:31
                  to nie są schrony atomowe, tylko zwykłe. takich jest rzeczywiście multum. One miałyby chronić od zwykłych bomb
                  • nie-tak Re: genialność Jaruzelskiego 26.12.15, 21:34
                    tojabogdan napisał:

> to nie są schrony atomowe, tylko zwykłe. takich jest rzeczywiście multum. One
                    > miałyby chronić od zwykłych bomb

Własnie te podziemne "schrony" czy podziemne garaże pod budowiskami nie są żadnymi schronami na wypadek wojny nuklearnej.

Przed atakiem nuklearnym nie ma żadnego schronienia i do tego odpowiedniego schronu, albo istota żywa wyparuje albo skończy ona na chorobie popromiennej.
                    Poczytajmy w NYT jaką dawkę planowano zaaplikować na wschodnią cześć Europy w tym Polskę, porównajmy ją z dawką Hiroszimy, tja jaką szansę miałaby ludzkość w tym zakątku na przetrwanie? Sadzę że żadnej.
    • kylax1 Kolejna taktyka webbrygady. 26.12.15, 17:09
      Teraz podają kolejne "rewelacje", żeby tylko zohydzić Polakom UE, NATO i USA.
      • tojabogdan naiwność byszczaka k1 26.12.15, 17:28
        polega na tym, że wierzy w moc przekonywania na tym forum.
        Tutaj jeszcze nikogo do niczego nie przekonał. Ani ty nikogo nie przekonasz, ani nikt ciebie.
        I nie o to tutaj chodzi. Jeśli ktoś kocha USA, Izrael, Rosję, radio maryję, Jarosława Kaczyńskiego, Niemcy, ISIS, Chiny, Japonię, itp. to jest to prawdziwa miłość.
        A prawdziwa miłość jest ślepa, a przede wszystkim irracjonalna.
        I się rozluźnij, są (jeszcze) święta!
        • j-k istotnie... 26.12.15, 17:32
          zdarzaja sie tu umiarkowane wypowiedzi.
          - gratuluje.

ale te przepychanki "Zachodniaki" (nie pisze "bystrzaki" - gdyz to okreslenie WEB-brygady)
          - contra "anty-Zachodniaki" (inaczej : WEB-brygada) - bywaja zabawne :)))
          • tojabogdan Re: istotnie... 26.12.15, 17:40
            j-k napisał:

> zdarzaja sie tu umiarkowane wypowiedzi.

Takie np. są Twoje, żadnych wulgaryzmów, żadnego plucia, co, niestety, wielu odbiera jako słabość i sobie popuszczają (w gacie np.)
      • misterrob To tylko zwyczajna glupota kolego kylax. 26.12.15, 18:36
      • engine8 Re: Kolejna taktyka webbrygady. 26.12.15, 20:24
        ukierunkowana propaganda to odpowiedz na kolejne sankcje nalozone przez Stany?
      • uu1 Re: Kolejna taktyka webbrygady. 26.12.15, 22:58
        kylax1 napisał:

> Teraz podają kolejne "rewelacje", żeby tylko zohydzić Polakom UE, NATO i USA.
        Czy nie jest to przypadkiem reakcja na Twoje wpisy?

----------------------
    • br0f jestesmy w szczesliwym polozeniu. 26.12.15, 19:20
      mozemy powiedziec ze w kazdym przypadku wyparowalibysmy z honorem a to parujac z rok przyjacow broniac ich przed ruskimi hordami albo przyjmujac uderzenie ruskich zaslaniajac przyjaciol. takie to juz szczescie pionka na szachownicy politycznej
      • deutor jestesmy w pasudnym polozeniu. 27.12.15, 00:14
        Plany defensywne NATO dalej sa aktualne,Rosyjskie rowniez....Polska w nich to ziemia niczyja,na wypadek wojny z uzyciem broni A - wypalona ,rozdzielajaca dwie zwasnione strony
        Nic sie pod tym wzgledem nie zmienilo i niema co sobie robic zludzen,ze bedzie inaczej.

Do wojny "A" na terenie Europy nie doszlo w czasach "zimnej wojny" i nic nie wskazuje by obecnie czy tez w przyszlosci mialo do niej dosc.
        Prowokacja CIA na Ukrainie to dalej lokalny konflikt,upierdliwy dla Rosji, naiwna nadzieja dla Polski na "bufor" ..... nic wiecej,do swiatowego konfliktu dzieki Ukrainie nie dojdzie.
        Jastrzebiom z Washingtonu nie wystarczja male konflikty ze slabymi przeciwnikami prowokowane przez nich na swiecie i wciaz szukaja czegos "duzego"....jesli juz , to "duze" bedzie gdzies na terenie Azji (testuja Chiny wokol tej sztucznej wyspy)
        • deutor Re: jestesmy w paskudnym polozeniu. 27.12.15, 00:15
        • kylax1 Wojna nuklearna raczej nie będzie "ograniczona". 27.12.15, 00:18
          Zatem użycie broni jądrowej przez którąkolwiek ze stron, doprowadzi do eskalacji wymiany taktycznej, na poziom strategiczny. A to znaczy koniec USA i Rosji. Zatem Polski nikt nie zaatakuje bronią nuklearną. Ani Rosja, ani tym bardziej USA, których jesteśmy sojusznikiem.
          • kylax1 Co do Chin. USA nie są w stanie wygrać wojny z 27.12.15, 00:19
            Chinami. Ani Chiny nie są w stanie wygrać wojny z USA. Siły konwencjonalne obu państw są porównywalne i oba mają broń nuklearną.
            • deutor Co do Chin. USA nie są w stanie wygrać ? 27.12.15, 00:59
              na dzien dzisiejszy USA sa , w wojnie konwencjonalnej- samodzielnie Chiny nie maja szans
              sytuacja zmienia sie jednak szybko,najdalej za 5 lat Ameryka juz nie da rady.

nie mozna zapominac ,ze parasol atomowy zapewnia Chinom, Rosja
              Chinczycy nie posiadaja jeszcze wystarczajacych srodkow przenoszenia "A"
              • kylax1 Nie ma takiej możliwości. 27.12.15, 02:10
                Marynarka China jest już zbliżona rozmiarowo do marynarki amerykańskiej. Lotniskowców nie liczę, bo to dobre na małe państewka.

Wojny lądowej USA w ogóle nie ma szans wygrać, bo nikt nie wygra wojny lądowej na kontynencie azjatyckim.

Jedyna przewaga USA jest w siłach powietrznych, ale z roku na rok się ona zmniejsza.

Mylisz się co do sił nuklearnych. Choć Chiny mają znacznie mniejszy arsenał niż USA, to mają lądowe środki przenoszenia do pokrycia całego USA (DF-5, DF-31A, DF-41), oraz okręty podwodne z rakietami balistycznymi, wystarczy, że wypłyną na zachodni Pacyfik i mogą przykryć całe zachodnie wybrzeże USA (Typy 094 z pociskami JL-2).

Choć Chiny mają zaledwie 250 głowic, to i połowa tego arsenału zupełnie wystarczy do wyparowania wszystkich większych miast USA i ośrodków przemysłowych. Chiny mają też najsilniejsze głowice ze wszystkich państw umieszczone na pociskach balistycznych, o sile do 5 MT.

Zatem nie, USA nie ma możliwości wygrania wojny z Chinami.

Poza tym, co to za stwierdzenie: dzisiaj wygra, za 5 lat nie wygra???? Skoro za 5 lat nie wygra, to dzisiaj też nie wygra, bo siła militarna nie zmienia się od tak w ciągu zaledwie 5 lat. To program na dekady. I Chiny już dziś są nietykalne przez USA i Rosję.
                • kylax1 Dodam jeszcze jedną, ważną rzecz. 27.12.15, 15:31
                  Aby zaatakować Chiny wyrzutniami rozmieszczonymi na lądzie (w Wyoming, Montanie i Dakocie Północnej) amerykańskie ICBM-y muszą lecieć nad biegunem północnym (przez Pacyfik Chiny są poza zasięgiem).

Ale lot nad biegunem powoduje, że pociski te najpierw nadlecą nad Rosję. A co zrobi Rosja, jeśli wykryje zmasowany atak amerykański? Odpali własne pociski na USA.

Innymi słowy, żeby zaatakować Chiny, część amerykańskich pocisków (tych rozmieszczonych na lądzie) musi lecieć nad Rosją, co automatycznie spowoduje uznanie tego przez Rosję za atak na nią i automatyczny odwet.

Zatem USA mogą zaatakować Chiny jedynie za pomocą okrętów podwodnych i bombowców strategicznych, bo atakując lądowymi ICBM-ami spowodowałyby automatyczny odwet ze strony Rosji. Taka jest geografia.
                  • czuk1 Re: Dodam jeszcze jedną, ważną rzecz. 29.12.15, 00:26
                    wyborcza.pl/1,75477,19401201,rosja-usa-powinny-porzucic-pomysl-skladowania-broni-m-in-w.html
                    ....to byłoby ściąganiem bezpośredniego zagrożenia na Polskę....
          • deutor Re: Wojna nuklearna raczej nie będzie "ograniczon 27.12.15, 00:50
            jesli ??? juz dojdzie do konfliktu nuklearnego,bedzie on raczej ograniczony i nie bedzie dot. tak terytorium Rosji jak i USA choc moga by przeciwnikami w konflikcie....gdzies tak "po srodku",dlatego optuje za Azja,wykluczam Europe
            • nie-tak Re: Wojna nuklearna raczej nie będzie "ograniczon 27.12.15, 00:55
              Nie bądź pewny deutor, durnych i wściekłych mamy za nadto w polityce w ostatnich latach.
              • deutor Re: Wojna nuklearna raczej nie będzie "ograniczon 27.12.15, 01:10
                nie-tak napisała:

> Nie bądź pewny deutor, durnych i wściekłych mamy za nadto w polityce w ostatnic
                > h latach.

USA i Rosja bomb "A" nie uzyja nawzajem znajac konsekwencje...Europa jest rowniez bezpieczna,
                Decyzja odpalenia jest dosc skomplikowana i nawet oszalaly Prezydent (USA czy Rosji) samodzielnie tego nie moze zrobic
                Bron "A" pozostanie jedynie bronia odstraszania dla w/w,co nie wyklucza uzycia na terenie "neutralnym"

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka