wojciech.2349 30.01.16, 13:43 Temat znany chyba od tysiącleci. Słyszymy mantrę - milcz smarkata, smarkaczu. Można jednak przeżyć szok, gdy młodzież libertariańska apeluje o przyzwoitość. To chyba trzeba zapisać w księdze rekordów Gwinta. Młodzież kontra 547: Karol Parkita (Stow. Libertariańskie) vs Stefan Niesiołowski (PO) 10.01.2016 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
monalisa2016 Re: konflikt pokoleń 30.01.16, 13:55 żeby wyrobić sobie zdanie trzeba dać link do całości. www.youtube.com/watch?v=_oBtlKBA-_g Jest to obraz profesora, o aroganckim polityku nie będę się już tu wyrażać? Odpowiedz Link Zgłoś
karbat Re: konflikt pokoleń 30.01.16, 14:12 nie mowil bym o konflikcie , co chca widziec media ( sensacja ) . mlodzi sobie marza, pogadali , pogadaja sobie i z tego dla mlodych ... wyniknie raczej dokladnie to samo co z dysput b. wielu mlodych w Hiszpanii , Wloszech , Grecji , Potrugalii W tych krajach dyskusje, wizje , marzenia mlodych konfrontuje i bedzie konfrontowac samo zycie . no fajnie , ze mlodzi dyskutuja , sie angazuja niemnniej , - - wskazniki demograficzne determinuja i beda determinowac w coraz wiekszym stopniu wybory. mlodzi beda w mniejszosci . co jest faktem . - mlodzi nie maja, raczej nie dostana innej szansy, jak ... konkurowac z mlodymi np Ukraincami w Polsce, czy z emigrantami w niektorych krajach na zachodzie . - rozwoj technologii, bedzie (saldo) eliminowac miejsca pracy, przynajmniej w przemysle - zycie bedzie korygowac liczne iluzje mlodych jesli cos sie nie zgadza . prosze o sprostowanie . Odpowiedz Link Zgłoś
wojciech.2349 signum temporis? 30.01.16, 14:47 Video 60 sekund. CZEŚĆ I CHWAŁA BOHATEROM ! Odpowiedz Link Zgłoś
karbat Re: signum temporis? 30.01.16, 15:10 ten filmik to jedno wielkie zadecie , raczej jedno wielkie G. normalne zdrowe relacje miedzy generacjami . a filmiki z zadeciem , sztucznym , video respektem, niczemu nie sluza . moze poza autorami tych kiczowatych gniotow . ani mlodzi nie maja powodow, by robic z dziadkow bohaterow ani starsi tego od mlodych nie oczekuja . mlodzi w swej masie, wiekszosci wiedza doskonale , ze bez finansowej pomocy rodzicow miliby ograniczone szanse np na studiowanie . zdobycie mieszkania itd itp gdyz Polska o doskonalych wskaznikach, by im to w duzym stopniu uniemozliwila. mlodzi w swej masie, wiekszosci wiedza doskonale , ze w wielu wypadkach dostana po starszych ich oszczednosci . mieszkania . firmy itd bez tego , bez ww mieliby w b. wielu przypadkach , w kraju o doskonalych wskaznikach ... raczej przesrane . Odpowiedz Link Zgłoś
krystian71 pekne wideo wojtus 31.01.16, 18:31 gdzie nakrecone? w Rumunii? przypomina mi zaskoczenie socjoloow na Dolnym Slasku , gdy nagle dzieci , ktore przyszy do szkoly w 70tych I 80tych zaczely jojczyc po lwowsku , czego u ich rodzicow urodzonych w PRL-u nie stwierdzono Powazni socjologowie zajmowali sie tym problemem , by dojsc do wniosku , ze wygnani z kresow poszli do fabryk zostawiajac wychowanie wlasnych dzieci szkole I innym organizacjom , ale WNUKAMI zajeli sie juz dziadkowie na emeryturze I stad ten powrot lwowskiej gwary.Sadze,ze to nie dotyczy jedynie jezyka I nie dotyczy jedynie Dolnego Slaska Odpowiedz Link Zgłoś
jorl Re: konflikt pokoleń 31.01.16, 19:25 A ja mam powiedzenie ze mlody nie moze byc madry ale stary moze byc glupi Mowie tu o madrym w zagresie wiedzy komplexowej, jak to jest polityka, gospodarka, wymagajacych wiedzi z wielu dziedzin i doswiadczenia zyciowego. Mlody moze byc madry w matematyce czy w tym podobnych ale bardzo ograniczonych wybranych dziedzinach. W tej dziedzinie co widac na video sa glupiutcy. Ale nie sa glupi do koncy tez fakt. Ich pretensje do Niesiolowskiego bylo ze on i jemu podobni skarzy na Polske do Unii. A dlaczego tym chlystkom to przeszkada? Bo kase juz oni rozumieje. I tylko o to im chodzi. A w swojej glupocie wydaje im sie ze z tego skarzenia moze sie kasa z Unii skonczyc a tego za cholere nie chca bo wiedza ze wpadna w dziure, na tyle sa madrzy. Ale sa glupi bo co bedzie Niesiolowski donosil do Unii ma ZERO wplywau na postepowanie Unii. Kaczynski ich wykorzystuje. Odpowiedz Link Zgłoś
kylax1 Czyli najlepsza jest, wg jorla, bierna postawa, 31.01.16, 19:35 jak w putlerstanie. Nic nie robić, bo ktoś może Cię wykorzystać. Rady godne pacjenta oddziału dla geriatrii. Odpowiedz Link Zgłoś
jorl k1 31.01.16, 20:17 kylax1 napisał: >Re: Czyli najlepsza jest, wg jorla, bierna postaw > jak w putlerstanie. Nic nie robić, bo ktoś może Cię wykorzystać. Rady godne pac > jenta oddziału dla geriatrii. Dla mnie to mozecie w Polsce rozpieprzac jak ja chcecie. Ja nie siedza na waszym wozku. Ale chlyski nie moga nic madrego wymyslec w takich dziedzinach, to prawo przyrody. Wiec najpierw niech zmadrzeja. A potem niech sie za to biora. Ale dalej to samo, niech moi byli wspolplemienca daja sie przez wg pogladow chlystkow rzadzic. Dla mnie to jak obserwacja ZOO, zaraz zabieram moje rady spowrotem, bron Boze abyscie sie do nich zastosowali! Nie moj cyrk nie moje malpy. Odpowiedz Link Zgłoś
kylax1 Coraz gorzej z Tobą jorl. 31.01.16, 23:28 Typowy pogląd w niemieckiej klasie politycznej, zdominowanej przez geriatrię (dosłownie). Mam wyrobione własne zdanie na temat ludzi, którzy nazywają młodych "chłystkami". To jest słowo, używane, gdy adwersarz nie ma żadnych rzeczowych argumentów. Powiem Ci tak, jorl, zachowujesz się jak stereotypowy Niemiec, którego nikt nie lubi i który regularnie musi dostawać wpie...od Amerykanów, żeby nie podskakiwał. Odpowiedz Link Zgłoś
felusiak1 Re: konflikt pokoleń 31.01.16, 20:07 Nie mam pojecia kim jest ten Niesiołowski ale to co odczytał ten gołowąs jest poniżej progu przyzwoitości. Jeśli to jest libertarianin to ja idę się powiesić. W oswiadczeniu nie ma nic libertariańskiego a jest stek oskarżeń i na koniec impertynenckie pytanie. Reakcja Niesiołowskiego jest prawidlowa. A potem obejrzałem wiekszość z linku ameby i muszę stwierdzić, ze Niesiołowski ma całkowita rację a młodzież powinna wrócić do książek, poduczyć się, zapoznać się z zasadami działania polskiego państwa i dopiero wtedy wrócić do studia bo teraz zadają idiotyczne pytania. Młodzian pyta jakie trzy ustawy ma w projekcie PO. Otrzymuje znakomitą odpowiedź. Żadne. I potem kiedy Niesiołowski tłumaczy mu dlaczego tek jest młodzian wyglada na zaskoczonego. Tak jakby nie rozumiał, ze PiS dysponuje wiekszości 324 głosów 460 osobowym parlamencie i może przepchnąć co chce i zablokować co chce. Nie jest w stanie przepchnąc zmiany konstytucji stąd manewry z Trybunałm Konstytucyjnym. Ale gdyby PiS miał 307 posłów to nie byłoby potrzeby manewrowania z TK. Uchwalonoby nową konstytucję. Odpowiedz Link Zgłoś
felusiak1 Re: konflikt pokoleń 31.01.16, 20:09 Powinno być: PiS dysponuje wiekszością 234 głosów w 460 osobowym parlamencie Odpowiedz Link Zgłoś
wojciech.2349 Re: konflikt pokoleń 31.01.16, 20:29 Niesiołowski to top politycznego chamstwa. Zobacz np. to: Skandal: niebywałe chamstwo Niesiołowskiego (Platforma Obywatelska) w trakcie debaty sejmowej FURIA NIESIOŁOWSKIEGO! SZOKUJĄCE!!! Niesiołowski atakuje Ewę Stankiewicz Odpowiedz Link Zgłoś
felusiak1 Re: konflikt pokoleń 31.01.16, 21:25 A jakie tam chamstwo. To jest polityczna gra i Niesiołowski uzywa swoich prerogatyw. Teraz to samo spotka go z rąk nowego marszałka sejmu. W polityce trzeba mieć grubą skóre. Nie widzę tu nic szokujacego i nie widzę skandalu. Odpowiedz Link Zgłoś
wojciech.2349 Re: konflikt pokoleń 31.01.16, 21:32 Jak wpiszesz w Google hasło "cham polityk," to wyskoczą Ci na dole 3 hasła pokrewne. Jedno z nich to "niesiołowski stefan." Niesiołowski to synonim polityka chama. Młodzież odnosiła się do jego reputacji. Całości spotkania z młodzieżą nie oglądałem. Jak w tv pojawia się Niesiołowski - zmieniam kanał. Odpowiedz Link Zgłoś
felusiak1 Re: konflikt pokoleń 31.01.16, 22:50 I tu dotykamy sedna sprawy. Zawsze postulowałem okregi jednomandatowe z obowiązkiem aby kandydat na posła zamieszkiwał w okręgu przez conajmniej rok przed wyborami. Wtedy poseł z Krotoszyna jest naprawdę z Krotoszyna i partie nie mają mozliwości manipulowania. Poseł Niesiołowski "reprezentuje" okręg lubuski. Ciekawe w jaki sposób reprezentuje skoro nie ma z tym miejscem nic wspólnego. Najzabawniejsz, że przeciwne jednomandatowym okregom są duże partie, które podobno taki system preferuje natomiast małe partie są za chociaż mówi się, że byłyby poszkodowane. Odpowiedz Link Zgłoś
mara571 Sedno sprawy to konstytucja 31.01.16, 23:13 Tam zapisany jest system proporcjonalny w wyborach. Ale nie tylko o ten zapis chodzi. Spróbuj poczytać, wiele artykułów jest w praktyce łamanych. Jak ten o opiece zdrowotnej, art. 68. W praktyce nie możesz skorzystać z publicznej służby zdrowia jeśli nie ma ciebie i twojego PESELa w systemie EWUŚ. W ubiegłym roku tylko śląski oddział NFZ wysłał do obywateli rachunki na 127 mln zł. Wojna polsko-Polska trwa w najlepsze, przegrany obóz odkrył konstytucje dla siebie i nie ma widoków na wspólna prace nad nowa ustawa zasadnicza. Odpowiedz Link Zgłoś
felusiak1 Re: Sedno sprawy to konstytucja 01.02.16, 00:49 nie chcę być upierdliwy ale art. 68 nie jest łamany. Deklaracja jest w mocy i jest respektowana. Rzecz jasna aby korzystać z publicznych swiadczeń należy spełnić warunki ale to nie jest sprzeczne z zapisem w konstytucji. Nie ma potrzeby nowej konstytucji RP. Wystarczy wprowadzić poprawki. Uwierz mi, czasami sytuacja kompletnego paraliżu ustawodawczego jest dobra dla rzadzonych. Odpowiedz Link Zgłoś
wojciech.2349 Re: konflikt pokoleń 01.02.16, 12:29 Działa to tak. Wyborcy patrzą w telewizor i wybierają partię na którą zagłosują. Potem idą do lokalu wyborczego, poznają nazwiska, które widzą pierwszy raz na liście danej partii i oddają czasami głos na chybił trafił. Upraszczam, ale taki jest mechanizm. Jednomandatowe okręgi wyborcze uzdrowiłyby sytuację. Dziwię się, że PiS nie naciska w tej sprawie. Odpowiedz Link Zgłoś
pijatyka Konflikt pokoleń? Raczej wojtusiowe zdurnienie 01.02.16, 02:20 ...i to level hard. (nie rozwijam tematu bo przecież i tak kosz - nie to forum) Odpowiedz Link Zgłoś