Dodaj do ulubionych

Clinton , Trump hehehe

05.03.16, 12:33
faktem jest, ze w sieci, zainteresowanie obywateli usa
emigracja ze swojegio kraju wzroslo o 1150 % . hehehe

amerykanie googluja , szukaja, do jakiego kraju byloby najkorzystniej wyemigrowac
w jakim kraju rozpoczac swoja nowa egzystencje .

faworytem jest Kanada . wg statystyk , wg maszyny wyszukajacej , przyszly kraj emigracji ,
dla obywateli USA ... chcacych opuscic swoj kraj . czy kanadyjczycy sie z tego ciesza ....

wzrosnie konkurencja dla wielu azjatow, arabow, murzynow, itd na kanadyjskim rynku pracy ...
Obserwuj wątek
    • kylax1 Kanada??? 05.03.16, 12:39
      Tam tylko służba zdrowia i edukacja jest tańsza.

Ale wolności tam znacznie mniej.
    • karbat Re: Clinton , Trump hehehe 05.03.16, 16:24
      kylax1 napisał:
      > Tam tylko służba zdrowia i edukacja jest tańsza.
      > Ale wolności tam znacznie mniej.

uwazasz , ze tylko z powodu sluzby zdrowia i edukacji . obywatele usa ,
      w wyszukiwarce, na potege szukaja do jakiego kraju wyemigrowac ... .

usa obywatele chca sie na sile doksztalcac .. , sa chronicznie chorzy ... .

w cgu krotkiego czasu ... zainteresowanie , wzrost o 1150 % .
    • felusiak1 Re: Clinton , Trump hehehe 05.03.16, 16:27
      a co ma do tego clinton, trump i hehehe?
      • karbat Re: Clinton , Trump hehehe 05.03.16, 16:40
        felusiak1 napisał:

> a co ma do tego clinton, trump i hehehe?

ludzie, wielu , w usa szukaja do jakiego kraju , by najlepiej wyemigrowac
        maja czekac , az ich uszczesliwi Clinton , czy Trump ... ????. hehehe .

felek , nie rob tego , nie bierz ludzi w usa za kompletnych idiotow , wiedza co robia .

• felusiak1 Re: Clinton , Trump hehehe 05.03.16, 19:01
          Zapewniam cię, ze ci ktorzy w guglu szukają gdzie wyemigrować to kompletni idioci.
    • malkontent6 Re: Clinton , Trump hehehe 05.03.16, 16:58
      karbat napisał:

> faworytem jest Kanada

A nie Rosja?
      • felusiak1 Re: Clinton , Trump hehehe 05.03.16, 18:47
        malkontent przecież ty wiesz że amerykanie mają lewe wybrzeże, prawe wybrzeże, strych gdzie jest Kanada i piwnicę gdzie jest Meksyk. Zatem wybór jest pomiedzy poddaszem a piwnicą.
        • eva15 Raz do Hameryki i z powrotem 07.03.16, 00:22
          felusiak1 napisał:

> malkontent przecież ty wiesz że amerykanie mają lewe wybrzeże, prawe wybrzeże,
          > strych gdzie jest Kanada i piwnicę gdzie jest Meksyk. Zatem wybór jest pomiedzy
          > poddaszem a piwnicą.

No bez jaj. Europejscy US-przodkowie już raz przekroczyli ocean, by się dostać na kontynent amerykański (i wymordować jego mieszkańców). Z powrotem droga jest łatwiejsza, bo są w międzyczasie samoloty:-)).
    • karbat Re: Clinton , Trump hehehe 05.03.16, 20:40
      felusiak1 napisał:

> Zapewniam cię, ze ci ktorzy w guglu szukają gdzie wyemigrować to kompletni idio
      > ci.

twoja opinia .
      felek . rozumiem cie . im gorsze sa Fakty , tym gorzej dla Faktow .

niemniej obywatel usa , ktory sie informuje , ma przewage nad tym ,
      ktory sie wybiera , chce emigrowac w ciemno .

gdzie biedota, obywatel z USA , bedzie miec lepiej , w Usa, czy np w Kanadzie .
      o ile ich Kanada przyjmie , wpusci do siebie ...
      jedno wiem, wielu z USA chce zyc w normalnym kraju .
      pomimo wad i zalet np . pieknej Kanady .

obywatele usa moga sobie wybrac tez australie , szwajcarie , niektorzy italie itp .
      wszystko rzecz gustu . dla obywateli usa ... z kasa swiat stoi otworem .
      bidota usa ma mniejsze mozliwosci .
      • karbat Re: Clinton , Trump hehehe 05.03.16, 20:44
        by nie bylo nieporozumien . definiuje bidote usa . ... 20 $ na godzine .
        dwa etaty , za ta kase. duze miasto i nie wydolisz . samo zycie .
        • felusiak1 Re: Clinton , Trump hehehe 05.03.16, 21:58
          Myślę, ze zbyt mało wiesz aby definiować w ten sposób. Zapewniam cię, ze za $20 na godzinę wydolisz bez problemów.
          Stwierdzenie "dwa etaty" nijak ma się do amerykańskiej rzeczywistości.
          Ale zabawmy sie. Pracujac 16 godzin dziennie przez 5 dni w tygodniu zarabia sie$ 83,200 rocznie
          I mówisz, ze za takie pieniadze się nie wydoli? Moze miałeś na mysli ruble?
    • karbat Re: Clinton , Trump hehehe 05.03.16, 22:17
      > Ale zabawmy sie. Pracujac 16 godzin dziennie przez 5 dni w tygodniu zarabia sie$ 83,200 rocznie . I > mówisz, ze za takie pieniadze się nie wydoli? Moze miałeś na mysli ruble?

;)
      pracowac, zapier. dalac, by wydac wiekszosc z tego, na godziwe mieszkanie, lekarza , szkole ....
      fellek , hooj nie zycie . wole swoje ... 32 dni urlopu w roku .

i .... dobra, narawde niezla szkole , lekarza za ... grosze .
      Dobry , kompetentny lekarz, sanatorium , rehabilitacja, za grosze , -
      niestety, wiem o czym mowie . jestem wdzieczny i cenie to sobie .

i ... chetnie swoimi podatkami przyczynie sie do tego, by inni mieli tak samo, podobnie .

sram , np . na angielska pwszechna sluzbe zdrowia , z tego co slyszalem ... .
      amerykanskiej sl. zdr . nie znam , znam zarobki usa szarlatanow od zdrowia .
      i ... yebal ich pies .
      • felusiak1 Widzę, ze emocje wzieły gore 05.03.16, 22:43
        Piszesz jakbyś posiadał wiedzę a potem stwierdzasz, ze nie wiesz.
        No ale teraz nie piszesz że zbyt mało pieniedzy tylko że praca zbyt ciężka i wszystko jest zbyt drogie. No to mamy postęp.
        Czy mósisz rzucać inwektywami?

• karbat Re: Widzę, ze emocje wzieły gore 05.03.16, 22:59
          >Piszesz jakbyś posiadał wiedzę a potem stwierdzasz, ze nie wiesz.
          >No ale teraz nie piszesz że zbyt mało pieniedzy tylko że praca zbyt ciężka i wszystko jest zbyt drogie. >No to mamy postęp.
          > Czy mósisz rzucać inwektywami?

felellek . o anielskiej powszechnej sl . zdrowia opowiada mi kumpel z anglii
          i jego corka pracujca w tym sektorze . cos z zycia. bez propagandy ;) .

skoro jest tak super w usa ze sl. zdrowia , czemu murzyn tak walczy,
          by kupa ludzi miala do niej dostep . ....

o takich uslugach med . jak w niektorych krajach europejskich , usa obywatelom sie nie snilo
          watpisz w to . a darmowe , solidne szkolnictwo to osobny rozdzial .
          • felusiak1 Re: Widzę, ze emocje wzieły gore 05.03.16, 23:32
            karbat napisał: [b]skoro jest tak super w usa ze sl. zdrowia , czemu murzyn tak walczy, by kupa ludzi miala do niej dostep . .... [b/]

On nie walczy o dostep lecz o to aby amerykańska sluzba zdrowia była taka jak w Wielkiej Brytanii.
            Chodzi o kontrolę a nie o dostep.
      • kylax1 Typowy, arogancki Niemiec. 05.03.16, 22:57
        Nie martw się o angielską i amerykańską służbę zdrowia. W UK przynajmniej każdy ma opiekę zdrowotną, bez względu na to czy ma pracę, socjal, czy nie, a nie tylko ubezpieczony, jak w Niemczech.
    • karbat Re: Clinton , Trump hehehe 05.03.16, 23:31
      kylax1 napisał:

> Nie martw się o angielską i amerykańską służbę zdrowia. W UK przynajmniej każdy
      > ma opiekę zdrowotną, bez względu na to czy ma pracę, socjal, czy nie, a nie ty
      > lko ubezpieczony, jak w Niemczech.

kylax , Nikt nie watpi w to , ze nie rozrozniasz pojec ;
      ilosc i jakosc w medycynie, dla .... normalnego zjadacza chleba .

w usa , anglii , istnieje sluzba zdrowia . nikt nie zaprzecza . -
      srednia jakosc uslug medycznych , szkolnictwo , jest dla wielu w usa , anglii niedostepna .
      bagno . sa za biedeni . by korzystac z uczciwego poziomu tych uslug .

kumpel z Anglii mowi, isc do " powszechnego , ze skladek " dentysty, lekarza w Anglii ...
      grfa zapomnij . ( jest w tym kraju od ponad ... 30 lat ) .
      emerytura z obowiazujacych powszechnych skladek w anglii ( bez zakladowej )
      zapomnij . bida z nedza . i ja mu wierze . dlaczego w usa mialoby byc inaczej ...

w europie kontynetalnej , w niektortych krajach , wyglada to troche inaczej .
      cos ci sie nie zgadza ...
      • kylax1 Dorosły człowiek musi brać odpowiedzialność za 05.03.16, 23:40
        własne życie. Jeżeli nie jesteś niepełnosprawny, czy ciężko chory (fizycznie, bądź psychicznie), to zadbaj o własną emeryturę.

Ale większość ludzi woli chlać, oglądać głupie programy i wołać: PAŃSTWO MA NAM DAĆ!
      • felusiak1 Re: Clinton , Trump hehehe 05.03.16, 23:42
        No to teraz potwierdziłeś, ze nie masz najmniejszego pojecia o USA.
        W USA "powszechny" lekarz jest tylko dla tych, ktorzy korzystają z Medicaid.
        W NYC miałem swojego lekarza przez 25 lat a teraz w Texasie mam swojego od 8 lat.
        Pierwszy raz słyszę aby szkolnictwo było w USA niedostepne. Ktoś kiedyś pisal tu, ze w USA uczniowie nie mają podreczników. Czy to nie byłeś ty?
        Zapewniam cię, że amerykańskie usługi medyczne stoją na najwyzszym swiatowym poziomie.
        Nie czeka sie miesiacami na MRI, na zabiegi i operacje. Jak sam widzisz w USA jest inaczej niż u znajomego w Anglii.
        • kylax1 Służba zdrowia w USA jest bardzo dobra, ale zbyt 05.03.16, 23:45
          duża jest inflacja kosztów za leki, zabiegi itd. Wynika to głównie z negocjacji cenowych między firmami ubezpieczeniowymi a szpitalami, oraz z powodu pozwów prawnych.
          • felusiak1 Re: Służba zdrowia w USA jest bardzo dobra, ale z 06.03.16, 00:48
            Wysokie koszty wynikają nie z negocjacji i pozwów prawnych lecz z kompletnego wyeliminowania konsumenta usług medycznych z rynku co w efekcie odseparowało ceny od mozliwości konsumenta.
        • malkontent6 Re: Clinton , Trump hehehe 06.03.16, 00:08
          felusiak1 napisał:

> Ktoś kiedyś pisal tu, ze w USA uczniowie nie mają podreczników. Czy to nie byłeś ty?

To kiedyś napisał koleś, który się podpisywał człowiek_książka. Przekonywał mnie, że amerykańscy uczniowie nie korzystają z książek a w szkołach nie ma okien.

> Zapewniam cię, że amerykańskie usługi medyczne stoją na najwyzszym swiatowym po
          > ziomie. Nie czeka sie miesiacami na MRI, na zabiegi i operacje.

Potwierdzam.
    • karbat Re: Clinton , Trump hehehe 06.03.16, 00:08
      kylax1 napisał:
      > własne życie. Jeżeli nie jesteś niepełnosprawny, czy ciężko chory (fizycznie, b
      > ądź psychicznie), to zadbaj o własną emeryturę.

gupole tak mysla . kombinuja
      ciezko chory , niepelnosprwawny ma zdabyc o wlasna emetyture ! . ya pier. dole . tragdia .

w wielu krajach Europy , z ... 30 % ... Zdrowego spoleczenstwa nie ma szans
      na zadbanie o wlasna godziwa emeryture , a gupole twierdza , ze ma to ... robic niepelnosprawny , ciezko chory ....

> Ale większość ludzi woli chlać, oglądać głupie programy i wołać: PAŃSTWO MA NAM
      > DAĆ!

powtarzam gupolom , w Europe Zachodniej sa ... dziesiatki , milionow mlodych,
      zdrowych ludzi ... nie majacych najmniejszych szans na godziowa emeryture .

no , dostana ja , za 20 - 30 lat w wyskokosci zasilku dla bezrobotnych ! , socjalu ! .

tak jak kylax1.
      • malkontent6 Re: Clinton , Trump hehehe 06.03.16, 00:20
        karbat napisał:

> kylax1 napisał:
        > > własne życie. Jeżeli nie jesteś niepełnosprawny, czy ciężko chory (fizycz
        > nie, b
        > > ądź psychicznie), to zadbaj o własną emeryturę.
        >
        > gupole tak mysla . kombinuja
        > ciezko chory , niepelnosprwawny ma zdabyc o wlasna emetyture ! . ya pier. dole
        > . tragdia .

Nawet czytać nie umiesz.
        • karbat Re: Clinton , Trump hehehe 06.03.16, 00:40
          malkontent6 napisał:
          ( .... )

no , coz tu ... dodac . zgadza sie. masz 100 % racji . dobranoc .
          • felusiak1 Re: Clinton , Trump hehehe 06.03.16, 00:53
            Zacząłeś od zbyt niskich płac, niewystarczajacych na zycie . Potem okazalo się, ze praca jest zbyt ciązka i wszystko jest zbyt drogie i zostaje zbyt malo pieniedzy. Nastepnie okazało się, ze szkoły są zle a usługi medyczne do doopy a tera, ze emerytury są niegodziwe.
            Innymi słowy jak nie kijem to pałką.
            • elka-sulzer Re: Clinton , Trump hehehe 06.03.16, 17:09
              Felek, idz do swojego lekarza i powiedz mu ze niestety nie masz juz ubezpieczenia (z jakiegos tam powodu). Zobacz czy cie przyjmie.

Zapewniam cie, ze nie zostaniesz przyjety.

Pozostanie ci wizyta w ER - tu cie zawsze przyjma i wystawia odpowiedni rachunek, bonajmniej nie groszowy. Cos w granicach $2000 - $4000 za kroplowke, pobranie krwi i x-ray.

• elka-sulzer Re: Clinton , Trump hehehe 06.03.16, 17:35
                faktem jest, ze w sieci, zainteresowanie obywateli usa
                emigracja ze swojegio kraju wzroslo o 1150 % . hehehe

amerykanie googluja , szukaja, do jakiego kraju byloby najkorzystniej wyemigrowac
                w jakim kraju rozpoczac swoja nowa egzystencje .

faworytem jest Kanada . wg statystyk , wg maszyny wyszukajacej , przyszly kraj emigracji ,
                dla obywateli USA ... chcacych opuscic swoj kraj . czy kanadyjczycy sie z tego ciesza ....

wzrosnie konkurencja dla wielu azjatow, arabow, murzynow, itd na kanadyjskim rynku pracy ...

Wykolejajcy sie pociag z psychopatami na pokladzie (Trump/Clinton) ... w slow motion.

Coraz wiecej ludzi uswiadamia sobie ze obwozny cyrk zwany "wyborami" w korporacji zwanej USA ... jest tylko dla zamydlenia ich oczu. Ostatni milosciwie nam namaszaczony "prezydent" jest tego niezbitym dowodem. Prezydent "nadzieji i zmiany" dostarczyl, jak kazdy inny namaszczony "prezydent", tylko to na co korporacje od finansow, wojen i ubezpieczen mu daly blogoslawienstwo.

Ladies and gentlemen we are fucked!
              • felusiak1 Re: Clinton , Trump hehehe 06.03.16, 17:52
                Przyjmie bez problemów i wystawi rachunek na 49 dolarow.
                Są też lekarze, którzy nie przyjmują ubezpieczeń. I mają się znakomicie. Poczytaj trochę rzeczywistości aby mgła ci z oczy zeszła.
                Rachunek za ER w momencie kiedy powiesz, ze nie masz ubezpieczenia zostanie zredukowany do możliwości.
                Mozna zamiast do ER pójść do calodobowej kliniki gdzie rachunek jest znośny.
                • elka-sulzer Re: Clinton , Trump hehehe 06.03.16, 20:25
                  > Przyjmie bez problemów i wystawi rachunek na 49 dolarow.

W poniedzialek, celem weryfikacji, zadzwonie do paru lekarzy w roznych stanach, nie tylko Texasie, czy przyjma "nieubezpieczona".

> Są też lekarze, którzy nie przyjmują ubezpieczeń. I mają się znakomicie. Poczyt
                  > aj trochę rzeczywistości aby mgła ci z oczy zeszła.

Felus, czy aby ta mgla tobie wizji nie przeslaniala. Sa lekarze ktorzy nie przyjmuja "medicaid" lub "szemranych" ubezpieczen. Nie ma lekarzy, ktorzy zupelnie nie przyjmuja ubezpieczen.

> Rachunek za ER w momencie kiedy powiesz, ze nie masz ubezpieczenia zostanie zre
                  > dukowany do możliwości.

Good luck, buddy! Moze kiedys tak bedzie ...

> Mozna zamiast do ER pójść do calodobowej kliniki gdzie rachunek jest znośny.

Hehehe, felus, z kaszlem to sobie mozesz isc do calodobowej. Niech ci sie zawal serca czy jelitowe krwawienie trafi i ta calodobowa wysle cie do ... ER.

• felusiak1 Re: Clinton , Trump hehehe 06.03.16, 20:41
                    elka, przez 3 miesiace nie miałem ubezpieczenia i mój lekarz przyjał mnie bez problemu i zapłaciłem 49 dolarów. A kedy ubezpieczenie pokrywa to mój lekarz otrzymuje ode mnie 15 dolarów i 36.52 od ubezpieczenia.
                    Sama widzisz jaka mgła zasłania ci oczy. Tkwisz w wirze leftystycznej propagandy.
                    www.businessinsider.com/private-doctors-stop-accepting-insurance-michael-ciampi-obamacare-2013-5
                    Czy tobie naprawdę wydaje się, ze któraś z bardzo zamożnych gwiazd Hollywood uzywa ubezpieczenia medycznego? Gotówka i żadnych elektronicznych historii choroby itd.
                    • elka-sulzer Re: Clinton , Trump hehehe 06.03.16, 20:55
                      Felus, czy ta aby w Texasie do lekarza chadzasz?

Moj, w Corpus Christi, juz taki wyrozumialy nie jest. Bylam swiadkiem w poczekalni kiedy mlodej osobie odmowiono wizyty bo byl "miedzy ubezpieczeniami". Stare wygalso a nowe jeszcze nie bylo aktywne. Ten moj to musi byc prawdziwy "prawiczek", hehehe. Nic "na lewo" z dobrego serca nie zrobi, hehehe.

Felus, ja nie wiem jak ci "zamozni" sobie radza. Biedna nie jestem ale do milionow tez mi daleko.
                      • elka-sulzer Re: Clinton , Trump hehehe 06.03.16, 21:06
                        And by the way, felus, ten mlody czlowiek chcial z wlasnej kieszeni zaplacic za wizyte ale i tak mu odmowiono.
                      • felusiak1 Re: Clinton , Trump hehehe 06.03.16, 21:19
                        Mamy inne doswiadczenia z lekarzami. Twoje z obserwacji a moje na wlasnej skorze.
                        Teraz, czy odmówiono mu gdyż był nowym pacjentyem czy też nie chciano jego pieniedzy?
                        Mój lekarz nie przyjmuje nowych. Zatem zapewne odmówiłby temu młodemu człowiekowi.
                        W Texasie jest mnóstwo 24-hours klinik gdzie przyjmuja gotówkę.
                      • malkontent6 Re: Clinton , Trump hehehe 06.03.16, 21:29
                        elka-sulzer napisała:

> Biedna nie jestem

Kłamiesz. Polacy w Hameryce to biedota. Zapytaj forumowych komsomolców. Oni mi już kiedyś tłumaczyli, że Polacy w USA zajmują się tylko sprzątaniem i zrywaniem azbestu.
                        • felusiak1 Re: Clinton , Trump hehehe 06.03.16, 23:04
                          zapomniałeś o zmywaku!!!!
                          • malkontent6 Re: Clinton , Trump hehehe 06.03.16, 23:51
                            Zmywak to w Anglii. W Hameryce azbest i sprzątanie domów (żydowskich).
                            • felusiak1 Re: Clinton , Trump hehehe 07.03.16, 01:29
                              masz rację
                              • elka-sulzer Re: Clinton , Trump hehehe 08.03.16, 21:09
                                To nie Clinton/Trump zmaganie ... oni sa po tej samej stronie braykady!

Moje poniedzialkowe wyniki dzwonienia po lekarzach ... czy przyjama nieubezpieczona, z utraconym ubezpieczeniem (z powodu zmiany miejsca pracy) ... nowe ubezpieczenie nie jest jeszcze w mocy:
                                z 15 prywatnych lekarzy, w roznych stanach ( 3 roznych lekarzy w 5 roznych stanach - Texas, Luisiana, Florida, California, Michigan) ani jeden nie podjal sie przyjecia nowego, czy bylego pacjenta, z wygaslym ubezpieczeniem!
                                Za kazdym razem odsylano mnie do ER ... nie wszystkie stany maja "walk in clinics", to musze zauwazyc.
                                It's hell to be uninsured!
                                • felusiak1 nice try 09.03.16, 05:30
                                  • romad2447 Re: nice try 09.03.16, 10:27
                                    Elka,
                                    nastepnym razem spytaj sie czy przyjmuja Vise,MasterCard, nie bedzie zadnego problemu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka