Dodaj do ulubionych

Ruskie chcom napasc na Polske

12.05.16, 16:21
Jak tylko skocza to zaraz zabiora Legince, a potem Szczawnice I Kobierzyn ! Dlatego Polska musi uzbroic sie w proce nuklearne, ktore naciagac bedzie Obama, A jak Obamy zabraknie to polskie przyjacielle z Eretzu tez znjada jakis hokus - pokus zeby pomoc.

resszte czytajcie w linku

inosmi.ru/social/20160512/236495340.html?utm_source=tw1
Obserwuj wątek
    • czuk1 Re: Ruskie chcom napasc na Polske 12.05.16, 18:29
      Boavista. Piszesz tak pokrętnie, ironicznie i satyrycznie, że nie wiem o co Ci w końcu chodzi. Miałeś słabszy dzień bo straszysz - Rosja chce napaść na Polskę ? Skąd wiesz.
      A ponadto potęgujesz straszenie Polaków - odchodzi Obama kto was obroni. Następnie żal ci się zrobiło i pocieszasz nas, że może znajdą się jacyś pomocnicy z Eretzu. Zdecyduj się..
      Nie strasz, nie strasz, bo.... ;)

Z wklejonego przez Ciebie linka / inosmi.ru/ wynika, że Rosja Polski nie zaatakuje,...bo wie, że nie ma wystarczającej przewagi na początku takiej walki, by w kilka dni zająć Polskę . A (wg mnie) z jakiego to powodu by miała napadać na Polskę.
      Dlatego , nie wiem po co ten wątek ?

Igor-108 zaś chyba chciał tu pociągnąć wątek (ale post ulokował na niewłaściwym, na rozrywkowym wątku) i napisał merytorycznie .... tak jak by na Twój boavisto wątek :
      Musza pospieszyc sie,bo wkrotce afroamerykanin odejdzie,a Trump moze nie pozwolic im robic sobie loda

Z tym wpisem można by dyskutować. Ale po co ? Na wybór Trumpa nie mamy wpływu.
      Jak go wybiorą i będzie robił co zapowiada to może być dobre dla Polski (tylko wg mnie). Od dawna twierdzę, że Polsce jedynie szkodzić mogą tarcze rakietowe w Polsce (mające na celu obronę USA przed atakiem rakietowym Rosji) bo ich zainstalowanie w Polsce , to nic innego jak wystawienie Polski na zagładę w pierwszych minutach wojny jądrowej.
      Bez tarcz rakietowych Polska może mieć szanse uratować się, bo dwaj mocarze zajmą się sobą ...ich rakiety będą śmigać nad Polską a promieniowanie z Moskwy czy Sankt Petersburga może nas nie wykosi ? ;)

... tak , może durnawato, sobie myślę ...
      będą
      • amg10 Zaloze sie, ze boavista ironizuje i 12.05.16, 20:55
        pisze satyrycznie w zwiazku z absurdalnymi podejrzeniami o rysyjski atak na Polske.
        Nikt - wsrod politykow - jeszcze nie pokazal argumentu za takim atakiem.

Jednak mozna miec wrazenie, ze sa politycy na tym swiecie swiadomie podsycajace rosyjskie zagrozenie Polsce/Europie. Trzeba ich spytac z jakich pobudek to robia.
        • czuk1 Re: Zaloze sie, ze boavista ironizuje i 13.05.16, 06:43
          Nie wiem czy boavista ironizuje.

Ich pytaj. Ja jestem za Twoim poglądem. .... amg19.
          Pisałem o tym.
          W pakcie jakimś musimy być, bo sami nic znaczymy.
          Mamy nadzieję , że NATO nas obroni . Ale nadzieja to......
          Wniosek jeden - zachowywać się jak ciele które dwie matki ssie.
          • gosc88 Re: Zaloze sie, ze boavista ironizuje i 13.05.16, 15:15
            Ja oczywiscie - jak ty - tez nie wiem czy boavista ironizuje czy nie ... bo skad mam to wiedziec. Wie on i tylko on. Ja jednak ide o zaklad, ze jest to ironizowanie. Moze on sam wskoczy na ten wpis i sie ustosunkuje.

A to, ze musimy byc w jakim pakcie .... badzmy ale nie tylko w jednym !!! Miejmy jak najlepsze uklady i z Nato i z Rosja !!! Widzisz jakis argument przeciwko takiej idei ??
    • boavista4 Re: panie Czuk 12.05.16, 19:23
      To pan musi byc niewidomy jak pan nie widzisz ruskiego niedzwiedzi co zaatakuje Kaczynskiego, Kwacha I Tuska razem , a potem zrobi z nich pierwszych skretarzyn Putinowskiego Komitetu Centralnego ze specialnoscia lizania anusa. Oni juz doswiadczeniue maja I w Moskwie I w Washingtonie , wiec nic nowego. Tarcza bedzie albo u drzwi Kaliningradu , albo u drzwi Berlina. Tak Bylo I tak bedzie, a teraz posluchaj pan Czatanoga Czuczu. A propos skarbu walbrzxyskiego, czy ukradla go tez PO ? to tylko maly ulamek ich szabru co wdlug Kukiza wyniosl 190 miliardow zlotych, a wedlug PiSu ponad 400 miliardow. Ta Krakowska afera B z Kulczykiem razem to pestka ! Teraz przyjdzie placi obiecaNE PRZEZ po 60 MMILIARDOW eRETZOWI. niech placa sami - forse maja !
      • czuk1 panie Czuk ? / ...a może ? nie zgadzam się ! 12.05.16, 20:56
        Nie jestem ucieszony taką "polemiką". Na forach standardem jest pisanie na temat a nie jest nim - prowadzenie prywatnych rozmów. Poza tym tu nie ma panów, wszyscy są "na ty". !!!. Ubliża mi (myślę , że każdemu by ubliżało) nazywanie adwersarza .... niewidomym, jakimś Czatanoga Czukczu. Z takiej pozycji .... zmieszanego z błotem... nie śmiem nawet odezwać się, mam uraz do Ciebie wężu. Proszę pozwolić adwersarzowi mieć swoje poglądy i nie napiętnować go za ich prezentowanie.
        Do meritum.
        Niedżwiedż będzie atakowany przez NATO, a Polska przez NATO chroniona. Polska musi mieć swoje tradycyjne wojsko, nowoczesne rakiety, dobrze wyszkoloną dużą armię.
        Ten fragment wpisu , mało wiąże się z tematem :

- "A propos skarbu walbrzxyskiego,... czy ukradla go tez PO ........ a wedlug PiSu ponad 400 miliardow....Krakowska afera B z Kulczykiem razem to pestka ! .... niech placa sami - forse maja !"
        .... a więc nie podejmuję tu dyskusji.
    • lubat Re: Ruskie chcom napasc na Polske 12.05.16, 20:43
      boavista4 napisał(a):

> Jak tylko skocza to zaraz zabiora Legince, a potem Szczawnice I Kobierzyn ! Dla
      > tego Polska musi uzbroic sie w proce nuklearne,

Jakie proce? Ruskie się proców żadnych nie bojom, bo nawet atomowa nie naruszy watowej kufajki. Za to mają strasznego pietra przed doborowymi oddziałami kapelanów wojskowych, uzbrojonych w najnowsze modele kropideł i kadzielnic (jak mówią towarzysze rosyjscy: nie mające anałogów na świecie).
      Tego bojom się jak diaboł święconej wody (nomen omen)! Dlatego nie napadnom na Polskę:)
      • boavista4 Re: Ruskie chcom jezdzic pojezdom Czatanoga CzuCzu 12.05.16, 23:51
        som zazdrosne o gaz glupkowy I wogole to narod do niczego. A wiem to bo czytam najlepsze szmaty swiata jak NY Post I O Globo. Cus ni mom czasu, do jutra.
    • monalisa2016 Re: Juz Ruskie chcom napasc na Polske :-) 13.05.16, 01:02
      Co ty opowiadasz Igor, jak Antos wyskoczy a Jarek przed niego to żaden fokus pokus nie przejdzie im miedzy nogami. :-)

Walizki spakowane, teraz będzie tydzień Grecji.
      • 5magna Re: Juz Ruskie chcom napasc na Polske :-) 13.05.16, 03:39
        Wisza im prawie ze do ziemi. Mysz sie nie przecisnie.....
    • czuk1 Insynuacja - Ruskie chcom napasc na Polske :-) 13.05.16, 06:49
      Ruskie chcom napasc na Polske ----- to insynuacja l
      Jest pytanie - jakie cele strategiczne, taktyczne czy operacyjne realizowała by Rosja zajmując
      Polskę ?

igor_180 12.05.16, 23:57
      Bez NATO Rosja zetrze Polske w ciagu kilku dni

To przecież wiadomo. Dlatego szuka osłony, opieki, obrony przez NATO.
      • boavista4 Re: Polska to potega 13.05.16, 12:11
        pRZYJACIELE , PRZYJACIOLMI, ale oni tez gotowe som Polske pokroic dla siebie, takie Szwaby tylko czychaja na padline, a amerykance duzo gadaja I tylko dronami nas samych zbombardujom. Nasza sila to jest w Czestochowie, jak zaczniemy nasza litanie przeciw Putinowi, to Ruskie uciekna za Ural I jeszcze dalej, , a po Szwabach sladu nie bedzie.
    • deutor ee..tamm chcom 13.05.16, 13:04
      po cholere im do wlasnych klopotow dokladac Polske?
      15% bezrobotnych,40% emerytow i rencistow,700tys. biurokratow...mlodzi uciekli,przemyslu brak
      chyba,ze chcom jaPka ?
      • czizus Re: ee..tamm chcom 13.05.16, 14:15
        deutor napisał:

> po cholere im do wlasnych klopotow dokladac Polske?
        > 15% bezrobotnych,40% emerytow i rencistow,700tys. biurokratow...mlodzi uciekli,
        > przemyslu brak
        > chyba,ze chcom jaPka ?

No popatrz ale jakoś nie mieli wątpliwości napadając na Ukrainę i kradnąc Ukrainie Krym a nie jest to kraina mlekiem i miodem płynąca. Podobnie Osetia czy Abchazja.
        Problem w tym, że w zbójeckich łepetynach często rodzą się niestandardowe pomysły.
        • boavista4 Re: a co, Niemce nie chcialy Westerplatte ? 13.05.16, 18:46
          Krym , to troche wienkszy nisz Westerplatte, I jak sie ma Krym to I Rosja jez w garsci. Aj waj, teraz to ani Krymu, ani Rosji. Strach pomyslec cy warto bylo rozdawac ciastka w Kijowie.
          Nawet nie chce mi sie myslec na ten temat , bo wszysko sie popier. Skaranie boskie jak Trump siondzie w Bialym Domie. Wszyscy wyemigruja, Kopaczka do Kanady, Busze do Paragwaju, Jedyna nadzieja w Hilarce.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka