czuk1 02.08.16, 10:09 Rosja szykuje się do wojny z Ukrainą tiny.pl/g9p6k A może , pod presją świata, będzie to wojna Goliata z Dawidem ? wyborcza.pl/51,75399,20487199.html?i=1 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
czuk1 Re: ....żenada... 02.08.16, 11:08 szwampuch58 napisał: ....znowu Wacek....ja piernicze co jest? Wacek niezniszczalny. Tytuł przyciągający . Czytam. Dzielę się świeżą informacją. Zaraz mam odbiór drugiej strony propagandowej ..... żenada, bełkot czuka.;) I potem widzę jakąś polemikę bądź informacje obcojęzyczne... na zadany temat . I na tym polega moje wykorzystywanie forum, wyłącznie w moim interesie. Odpowiedz Link Zgłoś
j-k Rosja pod Donbasem stoi.... no i ? 02.08.16, 12:13 - tylko gdzie tu zenada, bo nie vidze ? Odpowiedz Link Zgłoś
czuk1 Rosja pod Donbasem stoi, po co ? 02.08.16, 20:10 j-k napisał: - tylko gdzie tu zenada, bo nie vidze ? Wg mnie, tłumaczenie zamiarów siłowego zabrania całego Donbasu (a może jakiejś dalszej aneksji terytorium Ukrainy) zagrożeniem nowym z NATO jest śmieszne, wręcz żenujące i kłamliwe. Czy jeden batalion NATO ulokowany w pobliżu Rosji wymusza wprowadzenia przez Rosję (przy granicy z Donbasem, w rejonie wschodniej Ukrainy) 200 tys. armii rosyjskiej z pełnym uzbrojeniem technicznym, na granicy z Ukrainą ? Co ma piernik do wiatraka ? Odpowiedz Link Zgłoś
j-k Bo chce dac odpor ukrainskim Chacholom? 02.08.16, 20:50 - gdyby przypadkiem probowali zajac Donieck, czy Lugansk ? niekupuje.redblog.to.com.pl/files/2011/02/chocholy41.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
czuk1 Re: Bo chce dac odpor ukrainskim Chacholom? 02.08.16, 22:21 j-k napisał: > - gdyby przypadkiem probowali zajac Donieck, czy Lugansk ? > niekupuje.redblog.to.com.pl/files/2011/02/chocholy41.jpg Czyli ....Ukraina ma zrezygnować ze swojego terytorium (obwodu donieckiego i ługańskiego) opanowanego przez separatystów/najemników/rosyjskie wojsko ? To oni, a nie Ukraina , próbują zająć Donieck i Ługańsk. Rosja nie powinna do wojny domowej na Ukrainie wtrącać się. A tu widzimy, że Rosja przygotowuje się do bezpośredniej napaści na Ukrainę. Odpowiedz Link Zgłoś
j-k Re: Bo chce dac odpor ukrainskim Chacholom? 02.08.16, 23:16 czuk1 napisał: > [b]Czyli ....Ukraina ma zrezygnować ze swojego terytorium (obwodu donieckiego i > ługańskiego) opanowanego przez separatystów/najemników - tak, bo miejscowa ludnosc rosyjsko-jezyczna tego chce. > To oni, a nie Ukraina , próbują zająć Donieck i Ługańsk. - nie musza probowac, juz go zajeli. Rosja nie powinna do wojny domowej na Ukrainie wtrącać się. co Rosja powinna, to decyduje sie w Moskwie, a nie u Ciebie przed kompem. Odpowiedz Link Zgłoś
czuk1 Re: Bo chce dac odpor ukrainskim Chacholom? 03.08.16, 06:38 j-k napisał: co Rosja powinna, to decyduje sie w Moskwie, a nie u Ciebie przed kompem. Co za dziwne zdanie. Człowieku. Ja tu nic nie decyduję. Ja wyrażam swoje zdanie. Zabraniasz mi ? Nic nowego nie piszę..... od tego co głosi tzw. opinia światowa i organizacje międzynarodowe, w sprawie agresji Rosji na Ukrainę. Jesteś po stronie agresora; pisząc Rosja gromadzi wojska na granicy Ukrainy bo "bo chce dać odpór Chachołom".. A przecież Ukraina jest na swojej ziemi, ona się broni i nie zamierza na Rosję napadać. Człowieku wyśpij się, oprzytomnij. Odpowiedz Link Zgłoś
j-k brak ci logiki. 03.08.16, 13:31 czuk1 napisał: > Co za dziwne zdanie. Człowieku. Ja tu nic nie decyduję. Ja wyrażam swoje zdanie > . Zabraniasz mi ? nie zabraniam, a tylko smieszysz. uzywanie slowa "powinien" oznacza, ze chce sie kogos skarcic, lub ustawic do pionu. - Ty nie masz takich mozliwosci. nawet USA tez nie. Rosja zrobi to co dla niej dobre, a nie Swiata, czy Ciebie. Jesteś po stronie agresora; - nie. jestem po stronie rosyjsko-jezycznej ludnosci Donbassu, ktora chce sie oddzielic od Ukrainy. Odpowiedz Link Zgłoś
czuk1 Re: brak ci logiki. 04.08.16, 13:44 j-k napisał, m.in:: > nie zabraniam, a tylko smieszysz. - (to mój problem* nie ja jeden mam podobne zdania) > uzywanie slowa "powinien" oznacza, ze chce sie kogos skarcic, lub ustawic do pionu. - (wiadomo , że nie stoi za mną żadna siła i żaden autorytet . A zawsze piszę - wg mnie , nie widziałeś). - Ty nie masz takich mozliwosci. nawet USA tez nie. - Odpowiedz Link Zgłoś
j-k To nie pisz "powinien" 05.08.16, 15:50 bo Rosja nic nie "powinna". zuk1 napisał: pozwalam sobie protestować, demonstrować , nawoływać , krzyczeć i to ci wolno (tyle, ze to nic nie da) - ale nie uzywaj slowa "powinna" - bo to jest bledne logicznie. Pisz: - moim zdaniem... - uwazam ze... gdyz to sa zwroty logicznie poprawne. Odpowiedz Link Zgłoś
walter622 Kradzionej 03.08.16, 21:19 czuk1 napisał: > A przecież Ukraina jest na swojej ziemi, Twoja wiedza jest jak ser szwajcarski - dziurawa -) Ukraina jest na ziemi ukradzionej przez bolszewicki plebs (inogorodni) Dońskim Kozakom w ramach akcji "rozkozaczania". Akcji będącej odwetem za poparcie przez Kozaków Białej Rosji (Republika Dońska). Ukraina jest na ziemi ukradzionej i przywłaszczonej z nadania degenerata - lenina, któremu Ukraińcy w podzięce za ten gest stawiali w każdej wiosce pomniki. No, a teraz te pomniki z tą samą gorliwością niszczą, starając się zapomnieć swojego darczyńcę -:))) Odpowiedz Link Zgłoś
czuk1 Re: Kradzionej 04.08.16, 14:02 walter622 napisał: > czuk1 napisał: > > A przecież Ukraina jest na swojej ziemi, > Twoja wiedza jest jak ser szwajcarski - dziurawa -) Ukraina jest na ziemi ukradzionej przez bolszewicki plebs (inogorodni ) Dońskim Kozakom w ramach akcji "rozkozaczania". Akcji będącej odwetem za poparcie przez Kozaków Białej Rosji (Republika Dońska). Ukraina jest na ziemi ukradzionej i przywłaszczonej z nadania degenerata - leni > na, któremu Ukraińcy w podzięce za ten gest stawiali w każdej wiosce pomniki. > No, a teraz te pomniki z > tą samą gorliwością niszczą, starając się zapomnieć swojego darczyńcę -:))) Takie myślenie i działanie jest nieuprawnione. Jeśli tak , to może wróćmy do jeszcze wcześniejszych czasów, to okaże się - twoja wiedza nie ma znaczenia, bo dotyczy okresu przejściowego. Status Ukrainy i innych republik upadającego ZSRR został pisemnie określony, potwierdzony/przy udziale uczestników wewnętrznego porozumienia. I tylko te porozumienia powinny być podstawą do negocjacji zmian dot. obszaru Ukrainy.Nie sądzę by Ukraińcy, twórcy i obywatele wolnego/ suwerennego państwa musieli coś teraz korygować (zmieniać ustaleni z lat 90-tych dot. tworzenia państwa ukraińskiego) wracać czasów zsrr czy czasów republiki donieckiej. Są na prawie i na swoim . I wara innym od ich terytorium. Jeśli Rosjanie chcą być w swoim państwie mogą z powodzeniem przenieść się do Rosji albo też prowadzić proces utworzenia państwa rosyjskiego na terenie Donbasu, ściśle wg wymogów prawa międzynarodowego , bez stosowania zaboru Ukrainy, czy w drodze rozbojów. - to wg mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
walter622 Re: Kradzionej 05.08.16, 12:02 czuk1 napisał: > Są na prawie i na swoim . Są na kradzionym, a kradzione trza zwracać prawowitym właścicielom, tj. Dońskim Kozakom, którzy zamieszkują Donieczyznę i nie poczuwają się Ukraińcami. Co zaś się tyczy "prawa", to kraj w którym bezkarnie pali się żywcem ludzi jest terenem bezprawia, coś jak dziki step lub bantustan. Odpowiedz Link Zgłoś
jk2007 Re: Kradzionej 05.08.16, 20:33 e tam zwracać Dońskim Kozakom! :) slavyanskaya-kultura.ru/content/news/politics/kem-i-kogda-byli-osnovany-goroda-na-ukraine.html Odpowiedz Link Zgłoś
walter622 Re: Kradzionej 05.08.16, 22:27 jk2007 napisał: > e tam zwracać Dońskim Kozakom! :) Owszem Dońskim Kozakom, chociażby za te ich przepiękne pieśni -:)) www.youtube.com/watch?v=r4g59fyBRdg Odpowiedz Link Zgłoś
jk2007 Re: Kradzionej 06.08.16, 10:40 www.youtube.com/watch?v=r4g59fyBRdg O tempora! O mores! dobre uwagi Natalji Czernawskoj ruskline.ru/analitika/2011/08/02/krasavica_skvoz_chudoviwe?p=0#comments Odpowiedz Link Zgłoś
kylax1 Tak działa świat, że do większości wojen domowych 03.08.16, 01:43 wtrącają się mocarstwa. Wszystkie, Rosja, USA, Francja, UK, Chiny itd. Odpowiedz Link Zgłoś
czuk1 Re: Tak działa świat, że do większości wojen domo 03.08.16, 06:42 b]kylax1 03.08.16, 01:43 wtrącają się mocarstwa. Wszystkie, Rosja, USA, Francja, UK, Chiny itd..... tak działa świat w wiekszości wojen domowych .[/b] Zgoda. A ponadto, odnośnie ukraińskiego Donbasu teraz chodzi już o egzekwowanie konkretnych pokojowych porozumień mińskich + innych międzynarodowych. Jaka to wojna domowa ?. Zaczynało się tylko jakoby od buntu części (buntowanych przez Rosję) mieszkańców Donbasu niezadowolonych z rządu ukraińskiego. W Donbasie teraz trwa ewidentna agresja Rosji .Działania zbrojne prowadzone są i rozwijana jest tylko "dzięki" zaopatrywaniu autorów - wywołanej przez Rosję - rebelii w broń, skierowania na tereny walk rosyjskiej broni, najemników rosyjskich i rosyjskiej logistyki. Faktycznie przez Rosję, bo powstania i wojny domowej (takiej np. jak w Syrii) tam nie widać. Fakt agresji potwierdzają teraz przygotowania Rosji do kontynuowania wojny z Ukrainą, zgromadzenia wojsk na granicy o sile podobnej jak ma całe państwo ukraińskie. PS. A dlaczego 'j-k" mam się nie wypowiadać w sieci ... na bieżący temat światowy ? Odpowiedz Link Zgłoś
czuk1 Re: Tak działa świat, że do większości wojen domo 03.08.16, 07:45 kylax1 03.08.16, 01:43 wtrącają się mocarstwa. Wszystkie, Rosja, USA, Francja, UK, Chiny itd..... tak działa świat w wiekszości wojen domowych . Zgoda. A ponadto, odnośnie ukraińskiego Donbasu chodzi już o egzekwowanie konkretnych pokojowych porozumień mińskich + innych międzynarodowych. Jaka to wojna domowa ?. Zaczynało się tylko jakoby od buntu części (buntowanych przez Rosję) mieszkańców Donbasu niezadowolonych z rządu ukraińskiego. W Donbasie teraz trwa ewidentna agresja Rosji .Rozwijana jest tylko "dzięki" zaopatrywaniu autorów - wywołanej przez Rosję - rebelii w broń, skierowania na tereny walk rosyjskiej broni, najemników rosyjskich i rosyjskiej logistyki. Fakt agresji potwierdzają przygotowania Rosji do kontynuowania wojny z Ukrainą, zgromadzenia wojsk na granicy o sile podobnej jak ma całe państwo ukraińskie. A dlaczego 't_k" mam sie nie wypowiadać w sieci ... na bieżący temat światowy ? Odpowiedz Link Zgłoś
czizus Re: Tak działa świat, że do większości wojen domo 03.08.16, 12:06 kylax1 napisał: > wtrącają się mocarstwa. Wszystkie, Rosja, USA, Francja, UK, Chiny itd. > Tyle, że na Ukrainie nie było i nie ma żadnej wojny domowej. Agresorem jest Rosja a mniejszość rosyjska w Donbasie będąca obywatelami Ukrainy została wykorzystana przez Rosję jako V Kolumna do rozmontowywania Ukrainy i nic więcej. Podobnie było na Krymie. Ale propaganda rosyjska nieustannie pi. . . . li coś o wojnie domowej. Odpowiedz Link Zgłoś
j-k To nie mniejszosc, a wiekszosc. 03.08.16, 13:35 czizus napisał: >a mniejszość rosyjska w Donbasie... Na Krymie i we wschodnim Donbassie nie ma mniejszosci rosyjskiej - jest WIEKSZOSC Rosyjska. Odpowiedz Link Zgłoś
czuk1 Re: To nie mniejszosc, a wiekszosc. 04.08.16, 14:27 j-k napisał: czizus napisał: >a mniejszość rosyjska w Donbasie... > Na Krymie i we wschodnim Donbassie nie ma mniejszosci rosyjskiej - jest WIEKSZOSC Rosyjska. Czy - w państwach wielonarodowych - z faktu , że w określonych regionach danego kraju żyje i stanowi większość naród/inne narody Odpowiedz Link Zgłoś
j-k nadal To nie mniejszosc, a wiekszosc. 04.08.16, 21:23 czuk1 napisał: , na terenie którego większość stanowią mieszkańcy narodowości sąsiada ?[/u] > Ewidentnym przykładem są wieloletnie starania Kurdów do utworzenia własnego pań > stwa. Turcja ma oczywiste prawo do obrony swojej państwowości na terenach zamie > szkałych przez Kurdów. Tak, tworzy sie. Narod Istnieje PONAD Panstwem. od 13-tu lat na tym foro opowiadam sie za NIEPODLEGLYM Kurdystanem i rozpadem Turcji Odpowiedz Link Zgłoś
kylax1 Najśmieszniejsze, że Rosjanie wstydzą się własnych 04.08.16, 15:42 barw i symboli narodowych. Przecież mogli otwarcie najechać Krym i Donbas. I tak nikt by nie zrobił więcej, poza podobnymi sankcjami jak obecnie. Zatem dziwi mnie, dlaczego robili to bez symboliki, skoro i tak wszyscy wiedzą, że to siły rosyjskie i wspierani przez Rosję miejscowi watażkowie. Odpowiedz Link Zgłoś
czuk1 Re: Najśmieszniejsze, że Rosjanie wstydzą się wła 04.08.16, 16:54 kylax1 napisał: > barw i symboli narodowych. Przecież mogli otwarcie najechać Krym i Donbas. I tak nikt by nie zrobił więcej, poza podobnymi sankcjami jak obecnie. Zatem dziwi > mnie, dlaczego robili to bez symboliki, skoro i tak wszyscy wiedzą, że to siły > rosyjskie i wspierani przez Rosję miejscowi watażkowie. Co w tym dziwnego - ZAWSZE , NA ZŁODZIEJU CZAPKA GORE. I kradnie .... bez czapki. Odpowiedz Link Zgłoś
j-k Putin nie chce przejsc do Historii jako agresor. 05.08.16, 15:45 kylax1 napisał: Przecież mogli otwarcie najechać Krym i Donbas. 1. Krym byl 170 lat rosyjski. A Donbass jest jednak formalnie ukrainski. Putin chce, by rosyjsko-jezyczna ludnosc sama go wyzwolila i dopiero potem przylaczyc go do Rosji. Odpowiedz Link Zgłoś
kylax1 Niedawno pisałeś, że Rosja nie chce Donbasu. 05.08.16, 19:07 A teraz zmieniłeś płytę... Odpowiedz Link Zgłoś
j-k Zawsze pisałem, że Rosja chce Donbass. 05.08.16, 21:09 Tylko nie chce oglosic tego publicznie - by nie wyjsc na agresora. Chce by Donbass "sam" sie wyzwolil z rak Chacholow. - chyba pomyliles mnie z kim innym. Odpowiedz Link Zgłoś
el.commendante Jak to powiedział kiedyś Putin do Busha juniora 03.08.16, 12:36 "Przecież rozumiesz, George, że Ukraina nie jest państwem." I na każdym kroku ta geopolityczna pomyłka udowadnia że tak to właśnie wygląda, a ich dochód narodowy to już 1/5 tego z czasów Ukraińskiej SSR i wciąż spada. Odpowiedz Link Zgłoś
czuk1 Re: Jak to powiedział kiedyś Putin do Busha junio 04.08.16, 16:52 el.commendante napisał: > "Przecież rozumiesz, George, że Ukraina nie jest państwem." > I na każdym kroku ta geopolityczna pomyłka udowadnia że tak to właśnie wygląda, > a ich dochód narodowy to już 1/5 tego z czasów Ukraińskiej SSR i wciąż spada. Nie wiem czy rozumie George ale narody świata (bo cały świat ) uznaje Ukrainę jako państwo. Jaka to "geopolityczna pomyłka" ? ;) ; Ukraina już za ZSRR była samodzielną Republiką. Po 1991 roku państwo jest w pełni suwerenne, w określonych granicach, ze swoimi władzami, swoją walutą, bankami, władzami centralnymi i terenowymi .A wielkość PKB wystarcza na finansowe utrzymanie państwa. Tylko nienormalni forumowicze mogą twierdzić , że niski dochód narodowy i dalszy jego spadek jest powodem/podstawą do napaści i zaboru Ukrainy przez Rosję. Odpowiedz Link Zgłoś
czizus A skleroza ze starej Europy 02.08.16, 17:16 już chciała znosić sankcje na rosyjskiego agresora. Odpowiedz Link Zgłoś
czizus Re: Majaczenia pijaka 02.08.16, 17:37 brat_kryzysa napisał: > Na Rosji zastaly wymuszone te dzialania, musi zbudowac silna armie na wypadek g > dyby ukraincy szalency zdecydowali sie zlamac umowy minskie i przeprowadzic kol > ejny atak na Donbas, wowczas Rosja bedzie maila pelne prawo powstrzymac rozlew > krwi poprzez zajecie Kijowa To tak samo jak polscy szaleńcy zaatakowali radiostację w Gliwicach w 1939 r, co jak wiemy zmusiło Niemcy hitlerowskie do napaści na Polskę. A mówią, ze Rosja wcale nie wzoruje się na Hitlerze!! Odpowiedz Link Zgłoś
brat_kryzysa Re: Majaczenia pijaka 02.08.16, 18:58 trzymajs ie faktow, przestan majaczyc, czasm cos rozsadnego napiszesz Odpowiedz Link Zgłoś
1.melord Rosja pod Donbasem stoi...swojego pilnuja 03.08.16, 12:09 Polska (armia) powinna stac pod Przemyslem...rowniez swojego pilnowac. Banderowcy nie spia wciaz cos knuja,Malopolska im sie marzy Odpowiedz Link Zgłoś
el.commendante Żenadą jest to banderowskie szaleństwo 03.08.16, 12:32 wspierane przez USA. Jeśli Rosja zrobi z tym faszystowskim tworem porządek to tylko jej kibicować. Odpowiedz Link Zgłoś
czizus Nie będzie żadnej dużej wojny Rosji 04.08.16, 17:30 z Ukrainą bo Rosji w każdym sensie na to nie stać. Rosja straszy Ukrainę ale i zachód i chce jak zwykle tym straszeniem coś zyskać. Ale gdyby Rosja zdecydowała się na kompleksową inwazję na Ukrainę to oznaczałoby to koniec obecnej Rosji. Odpowiedz Link Zgłoś
czuk1 Re: Nie będzie żadnej dużej wojny Rosji 04.08.16, 20:22 Oj, nie jestem pewny, że "to oznaczałoby to koniec obecnej Rosji." Wydaje mi się, że było by podobnie jak z zajęciem Krymu czy też z eskalacją działań wojennych (z czynnym udziałem) Rosji na Ukrainie. Odpowiedz Link Zgłoś
xystos Re: Nie będzie żadnej dużej wojny Rosji 04.08.16, 21:13 od wypedzenia Polakow z Moskwy Rosja nigdy niebyla zenada. Jak wyobrazasz sobie przyszle wybory w USA ?I jaki efekt z ew. Trump'em w roli Cezara ? Odpowiedz Link Zgłoś
czuk1 Re: Nie będzie żadnej dużej wojny Rosji 04.08.16, 21:25 xystos napisał: Nie będzie żadnej dużej wojny Rosji /////to może załóżmy się , np. będzie wojna - spotykamy się prywatnie. To będzie dla Ciebie przegrana. Nie będzie wojny - Twoja wygrana. Termin realizacji umowy naszej - koniec 2017 roku //// a dalej - .... od wypedzenia Polakow z Moskwy , Rosja nigdy nie byla zenadą. /////Pisząc "żenada Rosji" miałem na mysli ..... Rosja powinna się wstydzić czyniąc przygotowania do najazdu na Ukrainę, o czym donoszą media.//// Odpowiedz Link Zgłoś
xystos Re: Nie będzie żadnej dużej wojny Rosji 05.08.16, 15:34 "Rosja powinna się wstydzić czyniąc przygotowania do najazdu na Ukrainę, o czym donoszą media.////" Ukraina - Malorus to tez Rus tylko przez Lachow zdegenerowana,nawet wlasnego jezyka czesc z nich niezna,posluguja sie zpolonizowanym slangiem wyrobnikow rolnych blizej niz dalej zostana wyzwoleni przez swych Moskiewskich braci. Odpowiedz Link Zgłoś
bunkum Re: Nie będzie żadnej dużej wojny Rosji 05.08.16, 23:44 > J... przyszle > wybory w USA ?I jaki efekt z ew. > Trump'em w roli Cezara ? Co bedzie, tego nie wiemy. Ale wiele jest mozliwe… 1. Koniec klimatycznego szalenstwa. 2. Koniec UE? Tez mozliwe. Na pewno koniec jej obecnej wersji. 3. Nowe reguly podatkowe w USA. To na pewno. 4. W PL tez nowe. Wladze PL tez ulegna zmanie. (Od Kwacha przez Tuski do Kaczki—pierdel. To nie on ich zamknie: wy sami ich zamkniecie.) 4. Koniec NATO? Tez mozliwe. Na pewno koniec jego obecnej wersji. 5. Wiele innych rzeczy w konsekwencji. Byc moze zyc sie moze znowu zachciec myslac o mozliwosciach. Odpowiedz Link Zgłoś