Gość: dana33 IP: *.broadband.actcom.net.il 29.09.04, 18:30 www.beecy.net/frank Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: |v|rowa Re: ale fajny link... :) IP: *.caregroup.org 29.09.04, 18:42 No rzeczywiscie fajny. A mnie z kolei sie ten link spodobal: www.kki.com.pl/piojar/polemiki/holocaust/odp_1.html Zwlaszcza w kontekscie: POLAND: Location: republic in E. Central Europe Jewish Presence: from early 11th century Jewish Pop. 1939: 3,351,000 Fate of the Jews: ghettoized and deported to death camps. About 2,982,000 were murdered. 900 years of Jewish life came to an end. Anti-Semitism in Poland continues today. motlc.wiesenthal.org/pages/t023/t02379.html-------------------------------------- Czy w calym tym tekscie jest chociazby wzmianka KTO tych Jews "ghettoized and deported to death camps". No jest czy nie ma? Bo ja widze wyrazna - jest nia ostatnie zdanie. I teraz powiedzcie - jak taki Amerykanin, ktory skoczyl high-school i nie ma pojecia, na jakim kontynencie ta Polska w ogole lezy, a Polakow to widzi tylko jak mu azbest z dachu zrywaja, zrozumie ten tekst? Dla porownania Belgia, ktora organizowala transporty Zydow do obozow zaglady za WLASNE pieniadze www.forum-znak.org.pl/index.php?t=wydarzenia&id=314 ma taki tekst: BELGIUM: Location: country in western Europe. Jewish presence from the 13th century Jewish Population in 1940: 90,000-110,000. The majority fled the country. Anti-Jewish laws were instituted. 25,631 were deported. Of these, only 1,244 returned, Resistance was organized. 1000s of people were hidden [!!!! - a w Polce to ich wszystkich, co do jednego "ghettoized and deported to death camps" i to "continues today"]. motlc.wiesenthal.org/pages/t023/t02366.html Ciekawe tylko dlaczego w Belgii, w ktorej "1000s of people were hidden" nie odnotowano przez cala wojne ANI JEDNEGO przypadku aresztowania za ukrywanie Zyda... ... w Polce, gdzie "antisemitism continues today", mamy takie kwiatki: zamordowanie: 200 osób z kolonii polskiej w Bereczu i Podiwanówce pow. Kowel, 25 w Kłobuczynie, 43 w Borze Kunowskim, 13 w Stoczku Węgrowskim, 25 w Cisach, 22 w Biłgoraju , ponad 1000 osób ze Lwowa skazanych za pomaganie Żydom na zagładę w obozie koncentracyjnym w Bełżcu. 19 XI 1940 r. w Warszawie, w chwili przerzucania przez mur getta worka z chlebem, zamordowany został Polak o nie ustalonym nazwisku (wypadek odnotowany przez Ringelbluma). 4 XII 1941 r. w Nowym Targu, woj. krakowskie, Niemcy rozstrzelali b. oficera i dyrektora banku w Łodzi, Mieczysława Jarowskiego, który nie chciał rozstać się ze swoją żoną Żydówką. Wraz z nim rozstrzelano jego żonę i syna. W 1941 r. za udział w akcji pomagania Żydom zginęli w Oświęcimiu administrator diecezji lubelskiej ksiądz Zygmunt Surdacki (ur. 1905 r.) i ojciec Anicet (Wojciech Kopliński, ur. w 1875 r.), kapucyn z konwentu warszawskiego przy ul. Miodowej w Warszawie. 3 VII 1942 r. w hallu Sądów w Warszawie zostali aresztowani . utrzymywanie kontaktów z gettem warszawskim i przynależność do organizacji „Polscy Socjaliści", Tadeusz Koral „Krzysztof" Ferdynand Grzesik. Prowadzili oni w getcie szkolenie z dziedziny dywersji i sabotażu. Grzesik został powieszony na Lesznie wśród 50 z Pawiaka 15 X 1942 r., a Koral przebywał w 7 obozach. 21 VII 1942 r. zginął w getcie warszawskim, rozstrzelany wspólnie z gronem lekarzy żydowskich, wybitny chirurg, prof. Uniwersytetu Poznańskiego, dr Franciszek Raszeja, podczas udzielania pomocy lekarskiej choremu Żydowi. W sierpniu 1942 r. przy dostarczaniu żywności do getta warszawskiego zastrzelonych zostało kilku Polaków (wypadek odnotowany przez Ringelbluma). W listopadzie 1942 r. za pomoc Żydom została wymordowana cała polska wieś Obórki , położona w pow. Łuck ,b. woj. wołyńskie. Zginęło 22 rodziny. Z całej wsi uratowały się tylko 2 osoby. Wieś spalono , a następnie zaorano. Jesienią 1942 r. w czasie wysiedlania Żydów z Chmielnika, Woj. kieleckie, został aresztowany, a następnie rozstrzelany Antoni Szczygielski ze wsi Szyszczyce pod zarzutem zbliżenia się do getta, co było zakazane. Pod takim samym zarzutem został zatrzymany w Chmielniku, a następnie zastrzelony Witold Jędrusik, lat ok. 25. Doprowadził go na posterunek policji niemieckiej Żyd Szaje Fastak, będący na usługach gestapo i tropiący Żydów oraz pomagających im Polaków. Za kolaborację został zlikwidowany przez partyzantkę. 4 XII 1942 r. w pow. przeworskim, woj. rzeszowskie, rozstrzelani zostali za pomoc i przechowywanie przez wieś kilkunastu miejscowych Żydów Wincenty i Emilia Lewandowscy, Jakub i Zofia Kuszek, Zofia Kubicka z Pantalowic, Aleksander Dusza z Hadli Szklarskich. 6 XII 1942 r. w Ciepielowie Starym, pow. Lipsko, woj. kieleckie, zmotoryzowany oddział SS pod dowództwem podoficera Biernera spalił żywcem 21 rolników podejrzanych o przechowywanie Żydów. Zginęli: małżeństwo Kosiorów: Władysław, lat 42, jego żona Karolina, lat 40, oraz sześcioro ich dzieci: Aleksander, lat 18, Tadeusz, lat 16, Władysława, lat 14, Mieczysław, lat 12, Irena, lat 10, Adam, lat 6 (wraz z Kosiorami zamordowano dwóch ukrywanych przez nich Żydów); małżeństwo Kowalskich: Adam, lat 47, jego żona Bronisława, lat 40, oraz pięcioro dzieci: Janina, lat 16, Zofia, lat 12, Stefan, lat 6, Henryk, lat 4, Tadeusz, l rok; małżeństwo Obuchiewiczów: Piotr, lat 58, jego żona Helena, lat 35, oraz czworo dzieci: Władysław, lat 6, Zofia, lat 3, Janina, lat 2, niemowlę, 7 mieś. Rodziny Kowalskich i Obuchiewiczów spalano żywcem w jednoizbowym domu Piotra Obuchiewicza. Rodzinę Kosiorów i dwóch nieznanych Żydów spalono w stodole Władysława Kosiora. Z płonącej stodoły próbował zbiec 16-letni Tadeusz Kosior, esesmani pochwycili go jednak i żywego wrzucili do płonącej stodoły. 6 XII 1942 r. w Rekówce, w pobliżu Ciepielowa, pow. Lipsko, woj. kieleckie, ten sam oddział SS pod dowództwem podoficera Biernera spalił żywcem 10 miejscowych rolników oskarżonych o przechowywanie Żydów. Zginęli: Piotr Skoczyłaś, lat 58, jego córka Leokadia, lat 8, jego zięć Stanisław Kosior, lat 40, jego żona Marianna, lat 27, oraz dzieci Kosiorów: Jan, lat 8, Mieczysław, lat 5, Marian, lat 4, Teresa, lat 3, ponadto teściowa Marianna Kościńska, lat 68 (matka Kosiora), oraz Henryka Kordula (córka sąsiada, która znalazła się przypadkowo), lat 13. Ofiary zamordowano na klepisku w stodole, a stodołę spalono. 10 XII 1942 r. w Woli Przybysławskiej, pow. Puławy, woj. lubelskie, hitlerowcy rozstrzelali za przechowywanie Żydów: Władysława Abramka, lat 20, Anielę Aftykę, lat 52, Józefa Aftykę, lat 54, Zofię Aftykę, lat 17, Mariannę Aftykę, lat 14, Czesława Gawrona, lat 20, Leonarda Gawrona, lat 21, Stanisława Kamińskiego, lat 21. Zwłoki ofiar wrzucono do dołu wykopanego na miejscu egzekucji. 14 XII 1942 r. wymordowana została rodzina Osojców ze wsi Okół, pow. Lipsko, woj. kieleckie. Zostali wówczas rozstrzelani, a następnie spaleni Franciszek Osojca, jego żona Aniela oraz dwuletnie dziecko. Powód zabójstwa: Osojca udzielał pomocy ukrywającej się Żydówce. W lutym 1943 r, został zamordowany za ukrywanie dwóch Żydów Stanisław Balicki ze wsi Siemianówka, pow. Lwów. itd. itp. [Reszta tej i tak niepelnej listy w podanym powyzej linku]. Co Ty na to Dana? Czy ktos z polskojezycznych Zydow w Izraelu zada sobie kiedykowiek trud, aby zaproponowac sprostowania do informacji zawartych na stronie Fundacji Wiesenthala???? Ich przyklady masz w innym watku na tym forum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dana33 Re: ale fajny link... :) IP: *.broadband.actcom.net.il 29.09.04, 18:49 szanowny mrowo. co ma piernik do wiatraka? wczoraj postanowilam, ze nie bede wiecej dyskutowac na temat win polakow i zydow w czasie holocaustu, bo i tak nikogo tu nie interesuje ani moje ani innych zydow zdanie. wy wiecie lepiej. tu dalam watek a propos terroru arabskiego. ale jak widac, to was mniej interesuje, niz "dowiedzenie", ze cala polska i 30 milionow polakow w czasie wojny nie robilo nic, tylko ratowalo zydow. a 11/9 to byl u ciebie pod nosem, nie? czy znow obwiniam biednych palestynczykow? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: |v|rowa Re: ale fajny link... :) IP: *.caregroup.org 29.09.04, 19:06 Gość portalu: dana33 napisał(a): > szanowny mrowo. co ma piernik do wiatraka? To, ze to tez "fajny link". :P Co, nie wolno zmienic tematu? Jak chcesz zaloze nowy watek i porozmawiamy. > wczoraj postanowilam, ze nie bede wiecej dyskutowac na temat win polakow i > zydow w czasie holocaustu, bo i tak nikogo tu nie interesuje ani moje ani > innych zydow zdanie. wy wiecie lepiej. A kto tu mowi o winie? Ja mowie o PRAWDZIE, ktorej NIE zamieszcza jedna z najbardziej wplywowych "edukacyjnych" organizacji zydowskich. Dlaczego Belgia, ktora jako panstwo wydawala Zydow na zaglade, ma napisane, ze miala zorganizowana "resistance", ktora "has hidden 1000s", a o polskiej "resistance" napisane jest na tej stronie, ze byly Narodowe Sily Zbrojne, czyli polscy nazisci, a o AK wspomniane jest tylko, ze "It provided little practical help to the Jewish underground." oraz ze czlonkowie AK wywlekli z pociagu i zabili jakiegos Zyda w 1946 roku (AK nie istnialo juz wtedy)????? Dlaczego w Belgii uratowano "1000s", a w o Polsce nie ma slowa o uratowanych 200-300 tys Zydow dzieki pomocy POLAKOW??? > tu dalam watek a propos terroru > arabskiego. Niom, a ja dalem watek do slow na temat zajsc w czasie IIWS. > ale jak widac, to was mniej interesuje, niz "dowiedzenie", ze cala > polska i 30 milionow polakow w czasie wojny nie robilo nic, tylko ratowalo > zydow. Nie, mnie iteresuje PRAWDA - czyli pokazanie, ze wtedy ZAROWNO pomagano przezyc jak i wydawano Zydow. A nie, ze "antisemitism continues today" - pokaz mi JEDEN kraj, gdzie "antisemitism" NIE "continues today". Wiec czemu tylko Polska ma to wpisane? > a 11/9 to byl u ciebie pod nosem, nie? Nie tylko pod nosem, ale prawie pod stopami. Na szczycie WTC stalem 15 dni przed 9/11. ? czy znow obwiniam biednych > palestynczykow? A ilu Palestynczykow bylo w tych samolotach? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . To, qrwa, oglos te prawde drukiem! Boisz sie, ze IP: *.range81-156.btcentralplus.com 29.09.04, 20:09 nie uda ci sie - jak na necie - ANONIMOWO? Nie widzisz roznicy pomiedzy swoja postawa i Cepa, ktory zreszta pierwszy bledy na tej witrynie zauwazyl? Jemu pomoz, zamiast przelewac z pustego w prozne...Bo to wlasnie robisz... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: |v|rowa Re: To, qrwa, oglos te prawde drukiem! Boisz sie, IP: *.caregroup.org 29.09.04, 20:29 Czemu nie - dlaczego uwazasz, ze sie boje? Na razie dyskutuje na forum - w wolnej chwili moze napisze do jakiegos pisma te opinie w formie listu otwartego. Nie raz moje teksty zamieszczalem w roznych pismach na rozne tematy. To jednak wymaga znacznie wiekszego nakladu czasu - a na to w chwili obecnej to juz sobie nie do konca moge pozwolic. Wiec na razie - tak krawiec kraje, jak mu materii staje. :) Swoja droga, tak z ciekawosci - co TY sadzisz o tekstach umieszczonych na mutlimedialnej EDUKACYJNEJ stronie FW? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Albo dyletantyzm albo skandal... To samo mysle i IP: *.range81-156.btcentralplus.com 29.09.04, 20:36 o ZIHu - zatrudniaja ludzi od lat po pochodzeniu, nie wg. kompetencji: jak wspomnialem ta fotka Cepa wcale nie musi byc z Lodzi, mnie sie to jakosc podswiadomie kojarzy z Balkanami i obozem koncentracyjnym pod wywozke Zydow do Oswiecimia (za co faszystowskie rzady Balkanow placily jak i Belgowie Niemcom za transpoty- po 30 Reich marek od lebka). Widzisz, do mojej powiesci przegladam setki ksiazek historycznych i tysiace fotek i gdzies mi kopia tej fotki wlasnie w Balkanskim kontekscie utwila. Jasne, pamiec moze figle platac...A wiec szukam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rachelka Re: Albo dyletantyzm albo skandal... To samo mysl IP: *.twcny.rr.com 29.09.04, 20:44 Gość portalu: . napisał(a): Widzisz, do mojej powiesci > przegladam setki ksiazek historycznych i tysiace fotek i gdzies mi kopia tej > fotki wlasnie w Balkanskim kontekscie utwila. Jasne, pamiec moze figle > platac...A wiec szukam. no no gabryska to zobaczymy nowe dzieje wojaka szwejka no i druga strone "twej klatki piersiowej" ? czy KKK to tez bedzie firmowal,czy przejdziesz na bardziej stonowanych protektorow? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Polataj sobie, golebico, jesli DYLETANTYZM nie IP: *.range81-156.btcentralplus.com 29.09.04, 22:48 pozwala ci zabrac glosu z sensem i NA TEMAT, ciekawy i wazny temat (choc nie dla takich szczekajacych po proznicy smrodow jak ty z tozero etc). I nawet takiej idiotce, jak ty, nie bede przypominal linkami, ze miesiac temu przysiegalas na wszelkie swietosci, ze jestem Zydem-Morycem/Maurycym, a dzis juz awansowalas mnie na czlonka KuKluxKlanu (nb. w UK moglby byc to BNP i tylko BNP). Sam jestem ciekaw, kiedy zaczniesz mnie brac - dajmy na to - za rattlera. Taaak, polataj sobie, cipko ze skrzydelkami..I forum swa zakompleksiona, bezmozga osoba nie zasmiecaj... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dana33 Re: ale fajny link... :) IP: *.broadband.actcom.net.il 29.09.04, 20:43 sluchaj mrowa, jak mam byc szczera, to mnie strony wiesenthala nie tak bardzo interesuja. w yad vashem polacy i ich pomoc maja pierwsze miejsce i ich bohaterstwo, tych ratujacych, jest podkreslone gdzie mozna. zdjecia i dowody tez sa. to dla mnie zrodlo informacji duzo bardziej powazne, niz wiesenthal i inne. wczoraj tutaj tez sie ktos doszukiwal prawdy i jak mu rzucilam prawde o szmalcownikach, to nie chcial wiecej gadac, bo niby ja nie cenie swojego slowa. nu, zoll zejn. a tego ostatniego pytania to nie zrozumialam. co ma za znaczenie ilu bylo? ma za znaczenie, ilu niewinnych ludzi zamordowano w ciagu pol godziny. to tak a propos terroru arabskiego. a tak a propos ilu, to dzisiaj spadla znow rakieta na miasto israelskie (11 w tym tygodniu) i zabila dwoje dzieci. mam nadzieje, ze nasza odpowiedz bedzie odpowiednia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: |v|rowa Re: ale fajny link... :) IP: *.caregroup.org 29.09.04, 21:17 > co ma za znaczenie ilu bylo? Slucham? Jak to ma jakie znaczenie ILU? A ilu Zydow bylo? Bo jak napisze, ze Zydzi porwali te samoloty i je rozbili o WTC, to mnie slusznie wysmiejesz - bo wsrod porywaczy nie bylo Zydow. No wiec ja nie rozumiem jak Palestynczycy sa odpowiedzialni za WTC, jesli na pokladzie nie bylo ANI JEDNEGO Palenstynczyka? Terroryzm palestynski, to terroryzm palestynski - a WTC, to WTC. Domyslam, ze Irak tez za WTC odpowiada, bo jakzeby inaczej? > to dzisiaj spadla znow rakieta > na miasto israelskie (11 w tym tygodniu) i zabila dwoje dzieci No, przykro mi to slyszec. W Warszawie dzis tez wybuchla bomba, ale na szczescie nikt nie zginal. Rozmawialismy o tym wielokrotnie i znasz moja opinie. Uwazam, ze bledem bylo zalozenie Izraela w obecnej lokalizacji. Wszystko inne jest tego konsekwencja. Arabowie to feudalna dzicz, nie ma watpliwosci. Ale po co bylo miedzy nich wlazic? Tak samo jak Wy obecnie, cierpieli wczesniej osadnicy amerykanscy wsrod dzikich Indian - byli niejednokrotnie zabijani, obrabowywani, skalpowani, okaleczani, kobiety ich gwalcone.... Przypomnijmy sobie chociazby masakre pod Little Big Horn. > mam nadzieje, > ze nasza odpowiedz bedzie odpowiednia. Takaz byla tez osadnikow. aztlan.net/terror.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dana33 Re: ale fajny link... :) IP: *.broadband.actcom.net.il 30.09.04, 01:00 nu, masz racje, mrowa, zwykle przejezyczenie, dosc mnie dzisiaj forumowi geniusze zdenerwowali. oczywiscie nie palestynczycy tylko arabscy terrorysci. u nas te sa wlasnie arabscy terrorysci, jako ze nie przyjmuje nazwy palestynczyk. porownujac sytuacje tutejsza z dziskimi indianami, chcesz mi cos powiedziec? nie, ze uwazam masakry indian i wsadzenie ich do "rezerwatow" za cudowne rozwiazanie. ale patrac z dzisiejszej perspektywy, to gdzie zylbys ty dzisiaj? wsrod indian. a wogole to zly przyklad, mrowa. nie my ich wsadzilismy do obozow uchodzcow, tylko ich bracia arabowie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aki dzięki mrówa za ten link IP: *.protonet.pl 29.09.04, 19:23 i jak tu nie zostac antysemitą czytająć tak tendencyjne i uproszczone teksty motlc.wiesenthal.org/pages/t061/t06148.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: suraester jak tu nie zostać antysemitą? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.09.04, 19:44 jak się jest antysemitą to nie trzeba zostawać drugi raz, jeden raz zupełnie wystarczy:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aki długo myślałeś przed stworzeniem tejże odkrywczej IP: *.protonet.pl 29.09.04, 19:55 myśli? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: |v|rowa Re: dzięki mrówa za ten link IP: *.caregroup.org 29.09.04, 19:57 Gość portalu: aki napisał(a): > i jak tu nie zostac antysemitą czytająć tak tendencyjne i uproszczone teksty Pytanie jak tu nie pisac takich tendencyjnych i uproszczonych tekstow, gdy wielu Polakow moze sie do nich zdobyc tylko na taki komentarz jak Twoj. Wspolne przezycia Zydow i Polakow maja wiele morcznych stron. Czasem trudno sie dziwic, ze niektorzy z nas zapominaja, ze oprocz tego istnialo mnostwo pozytywow. Zadaniem ludzi myslacych jest jednak ustawiczne przypominanie o nich. Jednoczesnie trzeba robic wszystko, aby istnial normalny i zdrowy dialog miedzy Polska a Izraelem jako dwoma suwerennymi krajami. [Przeciez "antysemici polscy" wlasnie tego chcieli - aby Zydzi wyniesli sie gdzies z Polski. No to to zrobili - jeszcze malo? Przeciez nie koniecznie musial to byc Madagaskar :P] Teksty w stylu" "i jak tu nie zostac antysemitą" albo "antisemitism continues today" - na pewno w tym nie pomagaja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aki hahaha IP: *.protonet.pl 29.09.04, 20:04 możesz dalej przytaczać chlubne karty żydowsko-polskiego dziedzictwa-swoich przyjaciół z izraela i tak nimi nie wzruszysz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: suraester Re: hahaha IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.09.04, 21:02 pisze się cha,cha,cha,cha analfabeto:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Perry Re: ale fajny link... :) IP: 160.79.164.* 29.09.04, 20:02 A mi sie podoba wstep do tej odpowiedzi z Twojego linku. Tak mi sie podoba ze go tutaj zacytuje: "Cieszę się z tego że zachował Pan język polski , nazwisko i pamięć o swoich korzeniach . Obecnie wiele osób pochodzenia żydowskiego piastujących w Polsce najwyższe stanowiska państwowe , zmieniło swoje nazwiska na polskie - jak choćby pełniący obecnie obowiązki prezydenta Polski - i alergicznie reaguje na jakąkolwiek krytykę pod swoim adresem nie mówiąc już o przypominaniu ich pochodzenia narodowego." Na tym wlasnie polega polski antysemityzm. Za to was Zydzi kochaja. Niewazne przez ile pokolen zamieszkiwales parchaty w Polsce. Niewazne ze nie jestes obrzezany. Niewazne ze nie masz zielonego pojecia o judaizmie. Niewazne ze uwazasz sie za Polaka. My wam przypomnimy wasze pochodzenie narodowe! Do tych ktorzy chca mi przypomniec moje pochodzenie narodowe nie mam nic do powiedzenia (pamietam kim jestem). Nie widza czlowieka, widza czlonka narodowosci. Sa lobuzami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Watki ci sie, mrowa, pomylily - tu jest kacik IP: *.range81-156.btcentralplus.com 29.09.04, 20:05 humoru. Czy Polak zawsze musi byc smiertelnie nudny? Zawsze i wszedzie musi ludziom swa martyrologie i pokrzywdzenie przez caly swiat wciskac? Nadajesz z serwera organizacji,ktora cos moze, zrob lobby przeciwko panu W. (nb.ciagle nie moge znalezc mundurow faszystow wegierskich; i to wcale nie musi byc Lodz! Ze fotke - dajmy na to - znaleziono przt niemieckim trupie w Lodzi NIC nie znaczy); osmiesz go w oczach swiata jako dyletanta, nie czekaj az Anglicy, Zydzi czy Amerykanie to zrobia... A nam nie psuj zabawy na tym komicznym watku... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Perry Re: Watki ci sie, mrowa, pomylily - tu jest kacik IP: 160.79.164.* 29.09.04, 20:08 jasne ze jestes niepoprawnym syjamista gorszym niz dana33 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Pocaluj mnie cepie (przez male c) w tylek i to IP: *.range81-156.btcentralplus.com 29.09.04, 20:13 przez papierek - bez papierka takim kretynom calowac sie nie dam, bo jeszcze ich wrodzone bezmozgowie na mnie przeskoczy. Jestes gnojkiem, ktory dla nikogo nie moze byc grozny, ktory nie jest w stanie NIC zmienic (Cep przez duze "C" moze), a wiec lepiej zamknij durny pysk, by publicznie posmiewiska ze swej tepoty nie robic. Cytuje: odpier...nicz sie od tego watku! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wszystkojednokto he,he ,he IP: *.chello.pl 29.09.04, 20:19 trafil swoj na swego a kolegi nie poznal Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: suraester Re: Watki ci sie, mrowa, pomylily - tu jest kacik IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.09.04, 21:06 a ty Perry niepoprawne co jesteś?, bo nie zdołałam jeszcze uchwycić po przerwie misji jaką masz do spełnienia:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: |v|rowa Re: Watki ci sie, mrowa, pomylily - tu jest kacik IP: *.caregroup.org 29.09.04, 20:17 > humoru. chyba czarnego. To ja juz wole humor Fredzia54. Ale niech Wam bedzie - prosze oto tak lubiany przez Was humor: politicalhumor.about.com/gi/dynamic/offsite.htm?site=http%3A%2F%2Fminibytes.mondominishows.com%2Falqaeda%2Fmain.asp%3F politicalhumor.about.com/gi/dynamic/offsite.htm?site=http%3A%2F%2Fminibytes.mondominishows.com%2Falqaeda%2Fmain.asp%3F www.madblast.com/view.cfm?type=FunFlash&display=808 I taka wersja specjalna - interaktywna: www.madblast.com/bootbin/index.cfm > zrob lobby przeciwko panu W. czemu mam robic lobby PRZECIWKO niemu? Swoja droga nawet nosilem sie z wystosowaniem odpowiedniego listu do Fundacji W. z wyszczegolnieniem zauwazonych niedomowien i przeinaczen zamieszczonych na ich stronie. Nie daltego, aby ich oskarzac, ale aby po prostu dodac swoj komentarz. Moze sie w wolnej chwili tym zajme... Nie jest to jednak tak proste jak skrobniecie postu na Forum GW. Wiec na razie napastuje Dane. :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Nie, mrowa - pomawiasz W. o dyletantyzm CELOWY IP: *.range81-156.btcentralplus.com 29.09.04, 20:26 (czego zreszta nie da sie udowodnic - prosilem juz Cepa, by tego aspektu nie ruszal, bo sie tylko podlozy). List ma sens, ale lepiej byloby, gdyby go wiecej ludzi podpisalo, moze i jakis amerykanski historyk... Pierwszego madblasta znalem, ale i 2 jest sliczny, I pierwszy z twoich linkow tez. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: |v|rowa Re: Nie, mrowa - pomawiasz W. o dyletantyzm CELOW IP: *.caregroup.org 29.09.04, 22:27 Nie zgadzam sie z tym stwierdzeniem. Nie twierdze wcale, ze FW CELOWO przemilcza niektore fakty z przebiegu IIWS w Polsce. Raczej boleje nad faktem, ze umyslach tych ludzi gosci mroczny obraz roli Polakow w holokauscie i nie rozjasniaja go PRAWDZIWE fakty o bohaterskiej postawie wielu Polakow w obliczu zaglady Zydow, niejednokrotnie karanej smierca z rak okupanta. I to nie jest tak, ze ja sadze, ze tacy ludzie "pluja" na Polske, bo sa zli (w znaczeniu "niedobrzy", a nie "rozzloszczeni"). Ja raczej przypuszczam, ze jest to zabawa interaktywna. Z jednej strony wielu ludzi, ktorzy rzeczywiscie doznali krzywd od ludnosci polskiej - przed, w trakcie, czy po wojnie. Z drugiej strony rzeczywisty, choc obecnie bezpodstawny antysemityzm wielu Polakow, ktorzy "Zyda na oczy nie widzieli, ale wiedza, ze on jest wszystkiemu winien". W rezultacie powstaje samonakrecajaca sie spirala, na ktorej znacznie gorzej niestety Polska wychodzi. Wiedzac o tym, musimy madrze i konsekwetnie postepowac w tej sprawie - z jednej strony korygowac i komentowac przyinaczenia i przemilczenia na temat Polakow gloszone przez Zydow. Nalezy to jednak robic madrze, a nie na zasadzie zabawy kto kogo bardziej opluje. Z drugiej zas musimy strony bezlitosnie tepic slepy antysemityzm zalegly w Polsce. Zajmie to klikanascie, jak nie kilkadziesiat lat zanim praca taka da zauwazalne efekty, ale nie mozemy poprzestawac w wysilkach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zbalansowany Re: Nie, mrowa - pomawiasz W. o dyletantyzm CELOW IP: 61.68.133.* 30.09.04, 08:27 Zdziwiony jestem twoim postem, no ale... Z wlasnego doswiadczenia wiem ze zazwyczaj nie mam wiekszych trudnosci w porozumieniu sie z polskim Zydem, natomiast spore w porozumieniu z Zydami ktorzy znaja obraz Polski z ksiazek. To jest niemalze regula. Z polskim Zydem zawsze znajde jakas plaszsczyzne porozumienia, ci ksiazkowi znawcy maja zazwyczaj poglady Fredzia - ja mowie juz o nowym pokoleniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: suraester Re: Watki ci sie, mrowa, pomylily - tu jest kacik IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.09.04, 21:10 mrówa nie pastuj nie pastuj, bo przy pastowaniu trzeba się pochylić i ktoś ci w tym skłonie może krzywdę zrobić:) albo i nie albo i nie krzywdę:)))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PP Re: ale fajny link... :) IP: 207.7.207.* 29.09.04, 23:51 O dzieki ci vrova za ten watek. To lepiej, niz dac komus w pysk za obelgi. Odpowiedz Link Zgłoś
bam_buko Re: ale fajny link... :) 30.09.04, 00:01 mysle , ze powinienes otworzyc nowy post a nie dolaczac go do dany "fajny link" dajmy jej szanse !!! Gość portalu: |v|rowa napisał(a): ) No rzeczywiscie fajny. ) ) A mnie z kolei sie ten link spodobal: ) ) (a href="http://www.kki.com.pl/piojar/polemiki/holocaust/odp_1.html" target="_blank")www.kki.com.pl/piojar/polemiki/holocaust/odp_1.html(/a) ) Zwlaszcza w kontekscie: ) ) POLAND: ) Location: republic in E. Central Europe ) Jewish Presence: from early 11th century ) Jewish Pop. 1939: 3,351,000 ) Fate of the Jews: ghettoized and deported to death camps. About 2,982,000 were ) murdered. 900 years of Jewish life came to an end. Anti-Semitism in Poland ) continues today. ) ) (a href="http://motlc.wiesenthal.org/pages/t023/t02379.html------------------- -------------------" target="_blank")motlc.wiesenthal.org/pages/t023/t02379.html--------------------- -----------------(/a) ) ) Czy w calym tym tekscie jest chociazby wzmianka KTO tych Jews "ghettoized and ) deported to death camps". No jest czy nie ma? Bo ja widze wyrazna - jest nia ) ostatnie zdanie. ) ) I teraz powiedzcie - jak taki Amerykanin, ktory skoczyl high-school i nie ma ) pojecia, na jakim kontynencie ta Polska w ogole lezy, a Polakow to widzi tylko ) jak mu azbest z dachu zrywaja, zrozumie ten tekst? ) ) Dla porownania Belgia, ktora organizowala transporty Zydow do obozow zaglady za ) WLASNE pieniadze ) ) (a href="http://www.forum-znak.org.pl/index.php?t=wydarzenia&id=314" target="_blank")www.forum-znak.org.pl/index.php?t=wydarzenia&id=314(/a) ) ma taki tekst: ) ) BELGIUM: ) Location: country in western Europe. Jewish presence from the 13th century ) Jewish Population in 1940: 90,000-110,000. The majority fled the country. ) Anti-Jewish laws were instituted. 25,631 were deported. Of these, only 1,244 ) returned, Resistance was organized. 1000s of people were hidden [!!!! - a w ) Polce to ich wszystkich, co do jednego "ghettoized and deported to death camps" ) i to "continues today"]. ) ) (a href="http://motlc.wiesenthal.org/pages/t023/t02366.html" target="_blank")motlc.wiesenthal.org/pages/t023/t02366.html(/a) ) ) Ciekawe tylko dlaczego w Belgii, w ktorej "1000s of people were hidden" nie ) odnotowano przez cala wojne ANI JEDNEGO przypadku aresztowania za ukrywanie Zyd ) a... ) ) ... w Polce, gdzie "antisemitism continues today", mamy takie kwiatki: ) ) zamordowanie: 200 osób z kolonii polskiej w Bereczu i Podiwanówce pow. Kowel, 2 ) 5 ) w Kłobuczynie, 43 w Borze Kunowskim, 13 w Stoczku Węgrowskim, 25 w Cisach, 22 w ) Biłgoraju , ponad 1000 osób ze Lwowa skazanych za pomaganie Żydom na zagładę w ) obozie koncentracyjnym w Bełżcu. ) ) 19 XI 1940 r. w Warszawie, w chwili przerzucania przez mur getta worka z ) chlebem, zamordowany został Polak o nie ustalonym nazwisku (wypadek odnotowany ) przez Ringelbluma). ) ) 4 XII 1941 r. w Nowym Targu, woj. krakowskie, Niemcy rozstrzelali b. oficera i ) dyrektora banku w Łodzi, Mieczysława Jarowskiego, który nie chciał rozstać się ) ze swoją żoną Żydówką. Wraz z nim rozstrzelano jego żonę i syna. ) ) W 1941 r. za udział w akcji pomagania Żydom zginęli w Oświęcimiu administrator ) diecezji lubelskiej ksiądz Zygmunt Surdacki (ur. 1905 r.) i ojciec Anicet ) (Wojciech Kopliński, ur. w 1875 r.), kapucyn z konwentu warszawskiego przy ul. ) Miodowej w Warszawie. ) ) 3 VII 1942 r. w hallu Sądów w Warszawie zostali aresztowani . utrzymywanie ) kontaktów z gettem warszawskim i przynależność do organizacji „Polscy ) Socjaliści", Tadeusz Koral „Krzysztof" Ferdynand Grzesik. Prowadzili oni ) w ) getcie szkolenie z dziedziny dywersji i sabotażu. Grzesik został powieszony na ) Lesznie wśród 50 z Pawiaka 15 X 1942 r., a Koral przebywał w 7 obozach. ) ) 21 VII 1942 r. zginął w getcie warszawskim, rozstrzelany wspólnie z gronem ) lekarzy żydowskich, wybitny chirurg, prof. Uniwersytetu Poznańskiego, dr ) Franciszek Raszeja, podczas udzielania pomocy lekarskiej choremu Żydowi. ) ) W sierpniu 1942 r. przy dostarczaniu żywności do getta warszawskiego ) zastrzelonych zostało kilku Polaków (wypadek odnotowany przez Ringelbluma). ) ) W listopadzie 1942 r. za pomoc Żydom została wymordowana cała polska wieś Obórk ) i ) , położona w pow. Łuck ,b. woj. wołyńskie. Zginęło 22 rodziny. Z całej wsi ) uratowały się tylko 2 osoby. Wieś spalono , a następnie zaorano. ) ) Jesienią 1942 r. w czasie wysiedlania Żydów z Chmielnika, Woj. kieleckie, zosta ) ł ) aresztowany, a następnie rozstrzelany Antoni Szczygielski ze wsi Szyszczyce pod ) zarzutem zbliżenia się do getta, co było zakazane. Pod takim samym zarzutem ) został zatrzymany w Chmielniku, a następnie zastrzelony Witold Jędrusik, lat ok ) . ) 25. Doprowadził go na posterunek policji niemieckiej Żyd Szaje Fastak, będący n ) a ) usługach gestapo i tropiący Żydów oraz pomagających im Polaków. Za kolaborację ) został zlikwidowany przez partyzantkę. ) ) 4 XII 1942 r. w pow. przeworskim, woj. rzeszowskie, rozstrzelani zostali za ) pomoc i przechowywanie przez wieś kilkunastu miejscowych Żydów Wincenty i Emili ) a ) Lewandowscy, Jakub i Zofia Kuszek, Zofia Kubicka z Pantalowic, Aleksander Dusza ) z Hadli Szklarskich. ) ) 6 XII 1942 r. w Ciepielowie Starym, pow. Lipsko, woj. kieleckie, zmotoryzowany ) oddział SS pod dowództwem podoficera Biernera spalił żywcem 21 rolników ) podejrzanych o przechowywanie Żydów. Zginęli: małżeństwo Kosiorów: Władysław, ) lat 42, jego żona Karolina, lat 40, oraz sześcioro ich dzieci: Aleksander, lat ) 18, Tadeusz, lat 16, Władysława, lat 14, Mieczysław, lat 12, Irena, lat 10, ) Adam, lat 6 (wraz z Kosiorami zamordowano dwóch ukrywanych przez nich Żydów); ) małżeństwo Kowalskich: Adam, lat 47, jego żona Bronisława, lat 40, oraz pięcior ) o ) dzieci: Janina, lat 16, Zofia, lat 12, Stefan, lat 6, Henryk, lat 4, Tadeusz, l ) rok; małżeństwo Obuchiewiczów: Piotr, lat 58, jego żona Helena, lat 35, oraz ) czworo dzieci: Władysław, lat 6, Zofia, lat 3, Janina, lat 2, niemowlę, 7 mieś. ) Rodziny Kowalskich i Obuchiewiczów spalano żywcem w jednoizbowym domu Piotra ) Obuchiewicza. Rodzinę Kosiorów i dwóch nieznanych Żydów spalono w stodole ) Władysława Kosiora. Z płonącej stodoły próbował zbiec 16-letni Tadeusz Kosior, ) esesmani pochwycili go jednak i żywego wrzucili do płonącej stodoły. ) ) 6 XII 1942 r. w Rekówce, w pobliżu Ciepielowa, pow. Lipsko, woj. kieleckie, ten ) sam oddział SS pod dowództwem podoficera Biernera spalił żywcem 10 miejscowych ) rolników oskarżonych o przechowywanie Żydów. Zginęli: Piotr Skoczyłaś, lat 58, ) jego córka Leokadia, lat 8, jego zięć Stanisław Kosior, lat 40, jego żona ) Marianna, lat 27, oraz dzieci Kosiorów: Jan, lat 8, Mieczysław, lat 5, Marian, ) lat 4, Teresa, lat 3, ponadto teściowa Marianna Kościńska, lat 68 (matka ) Kosiora), oraz Henryka Kordula (córka sąsiada, która znalazła się przypadkowo), ) lat 13. Ofiary zamordowano na klepisku w stodole, a stodołę spalono. ) ) 10 XII 1942 r. w Woli Przybysławskiej, pow. Puławy, woj. lubelskie, hitlerowcy ) rozstrzelali za przechowywanie Żydów: Władysława Abramka, lat 20, Anielę Aftykę ) , ) lat 52, Józefa Aftykę, lat 54, Zofię Aftykę, lat 17, Mariannę Aftykę, lat 14, ) Czesława Gawrona, lat 20, Leonarda Gawrona, lat 21, Stanisława Kamińskiego, lat ) 21. Zwłoki ofiar wrzucono do dołu wykopanego na miejscu egzekucji. ) ) 14 XII 1942 r. wymordowana została rodzina Osojców ze wsi Okół, pow. Lipsko, ) woj. kieleckie. Zostali wówczas rozstrzelani, a następnie spaleni Franciszek ) Osojca, jego żona Aniela oraz dwuletnie dziecko. Powód zabójstwa: Osojca ) udzielał pomocy ukrywającej się Żydówce. ) ) W lutym 1943 r, został zamordowany za ukrywanie dwóch Żydów Stanisław Balicki z ) e ) wsi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: suraester a kto tym razem wcielił się w mrówę? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.09.04, 21:13 zmieniacie się jak kameleony, to chyba dla przestrachu, ze jest was masa masa gówna:) Odpowiedz Link Zgłoś
bam_buko ale fajny link... nu dana 30.09.04, 00:06 moze wreszcie cos do ciebie dociera.....moze jednak beda z ciebie "ludzie" jesli tak dalej bedziesz trzymala to zycze powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dana33 Re: ale fajny link... nu dana IP: *.broadband.actcom.net.il 30.09.04, 01:03 ze mnie juz dawno sa ludzie, a jesli chodzi o ciebie to jestes verlorener fall, bambusie. Odpowiedz Link Zgłoś
bam_buko Re: ale fajny link... nu dana 30.09.04, 01:17 Gość portalu: dana33 napisał(a): > ze mnie juz dawno sa ludzie, a jesli chodzi o ciebie to jestes verlorener fall, > > bambusie. juz raz zwrocilem tobie uwage, grzecznie prosze... widze ze robisz wszystko zeby mnie sprowokowac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dana33 Re: ale fajny link... nu dana IP: *.broadband.actcom.net.il 30.09.04, 01:32 zawsze zmienialam wszystkim ich niki, tobie, tez. nie mam zamiaru przestac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: akuku Re: ale fajny link... nu dana IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 30.09.04, 07:47 Комитет по делам Государственной Безопасности Площадь Ф. Э. Дзержинского дом Nо. 1 г. Москва С С С Р „29” сентабря 1952 г. Тайная Сотрудница Дана33 г. Иерусалим Высокоуважаемая тов. Дана33! Учитывая Ваши блестящие достижения в области лживой пропаганды, награждаю Вас Красным Знаменем Социялистического Труда первого класса и Орденом Павлика Морозова. Председатель Госкомитета Берия Лаврентий Павлович Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktoto? Re: ale fajny link... :) IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 30.09.04, 07:47 Комитет по делам Государственной Безопасности Площадь Ф. Э. Дзержинского дом Nо. 1 г. Москва С С С Р „29” сентабря 1952 г. Тайная Сотрудница Дана33 г. Иерусалим Высокоуважаемая тов. Дана33! Учитывая Ваши блестящие достижения в области лживой пропаганды, награждаю Вас Красным Знаменем Социялистического Труда первого класса и Орденом Павлика Морозова. Председатель Госкомитета Берия Лаврентий Павлович Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zbalansowany Re: ale fajny link... :) IP: 61.68.133.* 30.09.04, 08:00 No to masz Danuska rownie zabawna piosenke - ty zawsze ferszteis to sobie bedziesz umiala zanucic w wolnej chwili. Deutschland erwache 1. Deutschland erwache aus deinem bösen Traum! Gib fremden Juden in deinem Reich nicht Raum! |: Wir wollen kämpfen für dein Auferstehn! Arisches Blut soll nicht untergehn! :| 2. All diese Heuchler, wir werfen sie hinaus, Juda entweiche aus unserm deutschen Haus! |: Ist erst die Scholle gesäubert und rein, Werden wir einig und glücklich sein! :| 3. Wir sind die Kämpfer der N.S.D.A.P.: Treudeutsch im Herzen, im Kampfe fest und zäh. |: Dem Hakenkreuze ergeben sind wir. Heil unserm Führer, Heil Hitler dir! :| Niemcy obudzcie sie 1. Niemcy obudzcie sie ze swego zlego snu! Nie dajcie obcym Zydom w swojej Rzeszy miejsca! My chcemy walczyc o wasze zmartwychwstanie! Aryjska krew nie moze zginac! 2. Gdy wyrzucimy wszelkich obludników, Zyd ujdzie z naszego niemieckiego domu! Gdy najpierw rola oczyszczona i bez skazy bedzie My zgodni i szczesliwi bedziemy! 3. Jestesmy zolnierzami NSDAP Duma niemiecka w sercach, w walce mocni i twardzi. Swastyce oddalismy sie. Niech zyje nasz Wódz, Czesc Ci Hitlerze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dana33 Re: ale fajny link... :) IP: *.broadband.actcom.net.il 30.09.04, 10:27 zes ty zafajdaniec to juz zawsze bylo wiadomo. ale farsztejst, jak jewszcze uwazaloam cie za normalnego, to mnie twoje linki denerwowaly, a poniewaz od dawna wiem, ze ty zafajdaniec i zero moralne, to cytuj hitlerowcow ile chcesz. nie mnie denerwujesz, ale za to wszyscy na forum moga zobaczyc kawalek polskiego gowna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zafajdaniec Re: ale fajny link... :) IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 30.09.04, 14:02 Danusiu, złotko moje, może mi wyjaśnisz, czym się różni Augusto Szaron od Ariela Pinocheta? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dana33 Re: ale fajny link... :) IP: *.broadband.actcom.net.il 30.09.04, 18:35 zafajdancu pospolity (w odroznieniu od zafajdanca autralijskiego). dlaczego mam ci cokolowiek wyjasniac? przeciez ty wiesz dokladnie. wiec szkoda mojego czasu. dla zafajdancow ogolnie szkoda czasu. Odpowiedz Link Zgłoś