wojciech.2349 28.10.16, 22:43 Czeszki dzielą się na dwie kategorie: ładne i bardzo ładne. Mają dystans do rzeczywistości. Czesi to najbardziej zateizowany naród Europy. Może ktoś wie dlaczego? A to jako załącznik: Nicky Tučková - Szukam cię Miłoszu! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
szwampuch58 Re: ach,ach Wojciechu 28.10.16, 23:24 odpiernicz sie od Pepikow,was pisiorow nik nie trawi w Europie , dej se siana z ta blondynka, Pepiki zawsze mieli dobrych artystow www.youtube.com/watch?v=0LglqVFl_gU Odpowiedz Link Zgłoś
malkontent6 Re: ach,ach Wojciechu 28.10.16, 23:40 szwampuch58 napisał: > Pepiki zawsze mieli dobrych artystow Lepszych niż Rosjanie? Odpowiedz Link Zgłoś
wojciech.2349 Re: ach,ach Wojciechu 29.10.16, 00:12 malkontent6 napisał: > szwampuch58 napisał: > > > Pepiki zawsze mieli dobrych artystow > > Lepszych niż Rosjanie? ---------------------------------- Jak Anna German występowała w rosyjskiej tv, to Rosjanki szły do fryzjera i potem ją ogłądały w tv. Wiedziałeś o tym? Nie pamiętam rosyjskich piosenkarzy. Ty pamiętasz jakichś? Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Piosenkarze made in ZSRR 06.11.16, 09:12 Wysocki i Okudzawa podsuwa mi pamiec. Piosenek juz niepamietam, niestety. PF Odpowiedz Link Zgłoś
szwampuch58 Re: ach,ach Wojciechu 29.10.16, 11:19 Czy u ciebie wszystko sprowadza sie do Rosji,trollu? www.youtube.com/watch?v=NZQQdlPoz5g Odpowiedz Link Zgłoś
j-k Tak sie sklada, ze viemy. 28.10.16, 23:45 wojciech.2349 napisał(a): Czesi to najbardziej zateizowany naród Europy > Może ktoś wie dlaczego? Viemy. Okupanci austtriaccy narzucali im j. niemiecki pod pozorem katolicyzmu (Austriacy w przeciwienstwie do Prusakow sa katolikami) Czesi , by nie dac sie zgermanizowac - odstapili W OGOLE od religii - gdyby przeszli na protestantyzm - staliby sie ofiara Prusakow. Odpowiedz Link Zgłoś
wojciech.2349 10 na 10 28.10.16, 23:46 j-k napisał: > wojciech.2349 napisał(a): > Czesi to najbardziej zateizowany naród Europy > > Może ktoś wie dlaczego? > > > Viemy. Okupanci austtriaccy narzucali im j. niemiecki pod pozorem katolicyzmu > (Austriacy w przeciwienstwie do Prusakow sa katolikami) > Czesi , by nie dac sie zgermanizowac - odstapili W OGOLE od religii > - gdyby przeszli na protestantyzm - staliby sie ofiara Prusakow. ----------------------------------- I to by było na tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
j-k dodam jeszcze :) 29.10.16, 00:01 wojciech.2349 napisał(a): I to by było na tyle. Niezupelnie: jestem Protestantem (jak ladnych pare tysiecy Polakow, szczegolnie w rejonie Bydgoszczy i Torunia) . Prusakow sie nie boje - Polska jest zbyt duzym Narodem, by Prusacy mogli nam cokolviek narzucic... Czesi mieli sie czego bac... Buenas Noches. Odpowiedz Link Zgłoś
malkontent6 Re: Czeszki 29.10.16, 05:59 wojciech.2349 napisał(a): > Mają dystans do rzeczywistości. Czesi to najbardziej zateizowany naród Europy. Czytałeś książki Mariusza Szczygła O Czechach? Jeśli nie to polecam. www.mariuszszczygiel.com.pl/284,ksiazki Odpowiedz Link Zgłoś
1.melord Re: Czeszki 29.10.16, 09:16 ladne sa...jak slowianki brak im jednak czegos?...co posiadaja Rosjanki lub ewentualnie Polki Odpowiedz Link Zgłoś
kylax1 Fanatyzmu religijnego??? 29.10.16, 12:13 1.melord napisał(a): > ladne sa...jak slowianki > brak im jednak czegos?...co posiadaja Rosjanki lub ewentualnie Polki Odpowiedz Link Zgłoś
lont12 Czeszki jaja sobie z was robią 29.10.16, 09:37 polskie plejboje dla ubogich Odpowiedz Link Zgłoś
1.melord Czeszki sa zimne jak Niemki 29.10.16, 11:25 zdecydowanie ladniesze,ale...klody jak Niemki wojtek...trust me Odpowiedz Link Zgłoś
kylax1 Ja wiem, kacapczik, że jedynie Rosjanki są, 29.10.16, 12:14 według Ciebie, "gorące", a wszystkie inne kobiety to "zimne kłody". Odpowiedz Link Zgłoś
karbat Re: Czeszki 29.10.16, 11:32 wojciech.2349 napisał(a): > Czesi to najbardziej zateizowany naród Europy > Może ktoś wie dlaczego? jesli ktos tego , w tym wieku jeszcze nie wie, to juz sie raczej nie dowie . sa na ten temat tomy, wydawnictwa historyczne , naukowe, itp . ( o tym , jak katoliki , Watykan b. skutecznie wyleczyl Czechow z katolicyzmu ) wystarczy poczytac, ale to jest cos, nie dla osob, czerpiacych wiedze od polskiego ksiedza o tym, jak rzekomo tolerancyjna Polska przewsladowala, grabila m. in Czechow na terenach Polski, bo nie chcieli byc katolikami , .. mnostwo literatury . Odpowiedz Link Zgłoś
1.melord Re: Czeszki 29.10.16, 11:43 wiara nie ma nic wspolnego z tym....jaka potrafic byc kobieta,w milosci lub zazdrosci Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Re: Czeszki 30.10.16, 12:54 Z ocena Czeszek sie zgadzam. Co do religii, to widze (po odpowiedzi dzikeja), ze Czesi maja swoj honor. I bardzo dobrze bo honor u mnie w cenie. PF Odpowiedz Link Zgłoś
caesar_pl Re: Czeszki 30.10.16, 22:18 Czechy maja najwieksze zageszczenie zamkow i palacow w Europie.Kolo Brna macie zamki i palace w ilosci parenascie w odleglosci od 10 km do 50 km.Ale jakie to zamki!!Olbrzymy i poniemieckie.... Odpowiedz Link Zgłoś
de_oakville Zageszczenie zamkow 31.10.16, 02:18 caesar_pl napisał: > Czechy maja najwieksze zageszczenie zamkow i palacow w Europie.Kolo Brna macie > zamki i palace w ilosci parenascie w odleglosci od 10 km do 50 km.Ale jakie to > zamki!!Olbrzymy i poniemieckie.... Ogladalem film o Wyspach Brytyjskich i dowiedzialem sie z niego, ze najwieksze zageszczenie zamkow sposrod wszystkich krajow ma Walia. Jezeli by ja liczyc jako oddzielny kraj. Czechy czy Walia? Warto by sie tym blizej zainteresowac. Tak czy owak najslynniejsze sa pewnie Zamki nad Loara we Francji. Nie imponuja one za bardzo cechami obronnymi (polozenie na wzgorzu, wysokie mury), ale uroda. Widac, ze w czasach kiedy je budowano, Francja jako najsilniejsze panstwo Europy nie spodziewala sie, ze ktos bedzie je atakowal. Budowano je wiec pewnie dla przyjemnosci. Odpowiedz Link Zgłoś
czizus Re: Zageszczenie zamkow 03.11.16, 10:32 de_oakville napisał: . Tak > czy owak najslynniejsze sa pewnie Zamki nad Loara we Francji. Nie imponuja one > za bardzo cechami obronnymi (polozenie na wzgorzu, wysokie mury), ale uroda. Wi > dac, ze w czasach kiedy je budowano, Francja jako najsilniejsze panstwo Europy > nie spodziewala sie, ze ktos bedzie je atakowal. Budowano je wiec pewnie dla p > rzyjemnosci. Same zamki być może są najpiękniejsze nad Loarą, ale najpiękniejszym regionem "usianym" zamkami w Europie jest niewątpliwie region środkowego biegu Renu pomiędzy Moguncją i Koblencją w Niemczech, wpisany na listę UNESCO. Tam są już w większości tylko ruiny zamków ale są przepięknie położone nad Renem, po obu stronach rzeki na zboczach otaczających gór. Zdecydowana większość tych zamków powstała w średniowieczu, w latach 1200 - 1400, leżą bardzo blisko siebie(czasami to kilka km.) w otoczeniu winnic. Najlepiej oglądać je od rzeki płynąc statkiem. Wszystkie zostały zniszczone przez wojska francuskie, a jedyne jakie ocalały i funkcjonują do dzisiaj w niezmienionym kształcie to zamek Marksburg w Braubach i Pfalzgrafenstein w Kaub( na wyspie na rzece Ren) W regionie Rudesheim am Rhein znajdują się przepiękne winnice i produkcja najsłynniejszego niemieckiego rieslingu. Odpowiedz Link Zgłoś
wojciech.2349 śliczne częstochowskie rymy 02.11.16, 23:04 Tekst skopiowałem - ctrl+c i ctrl+v. Przy okazji zapytano mnie czy mam 18 lat. Odpowiedziałem - tak. Oto tekst. Spotkałam cię na koncertie Ewi Farmi Nie byłeś marny Dałeś mi krowku, piliśmy żubrowku Była to laska od pierwszego spojrzenia Byłam bliska omdlenia Nie mogę zapomnieć pocałunek przy zachodzie Potem zniknąłeś Szukam, szukam cię, Miłoszu z Warszawi Uderzyłeś mi do głowi głowi Chcę być twoja diwka* W piwnicy z tobą pić piwka Niezły z ciebie frajer Masz drogi Armaniego gajer /x2 Dla ciebie kochanie Pójdę w niedzielę Do kościoła, mój aniele Umujem ci twoje nogi Będę jeść pierogi Będziemy słuchać Marylu Rodowić I na jej koncerty chodzić Obejrzymy razem całego Bolka i Lolka Stanie się ze mnie Polka Szukam, szukam cię, Miłoszu z Warszawi Uderzyłeś mi do głowi Chcę być twoja diwka* W piwnicy z tobą pić piwka Niezły z ciebie frajer Masz drogi Armaniego gajer /x2 Odpowiedz Link Zgłoś
jabbaryt Re: śliczne częstochowskie rymy 05.11.16, 21:58 szukam po czesku to znaczy pierd..lę. 'Szukam cię Miłoszu' tu nie chodzi Miłosza z Warszawy tylko o Milosza Zamana. Tak to interpretują czesi. Odpowiedz Link Zgłoś
przechrztaimason Re: Czeszki 03.11.16, 09:33 Żadna tajemnica. Zostali przymusowo zrekatolicyzowani przez Habsburgów w połowie XVII wieku. W przeciwnym razie mielibyśmy na południu ponury, kalwiński kraj. Przymusowa zmiana wiary zawsze się tak kończy. W XVI wieku Wazowie przymusowo sprotestantyzowali Szwecję, w której ruch reformacyjny był słabiutki. No, ale majątki kościelne były duże i kuszące więc stworzono Svenska Kyrkan. Nawiasem mówiąc aż do 1860 za przejście na katolicyzm w Szwecji groziła kara śmierci, a z kościoła państwowego nie można się było wypisać. Skutek jest taki, że w Szwecji kościoły są równie puste jak w Czechach. Odpowiedz Link Zgłoś
kylax1 Szkoda, że w Polsce tak nie było. 06.11.16, 01:50 Dzięki temu Polska byłaby dzisiaj normalnym krajem, a nie szaloną teokracją. Odpowiedz Link Zgłoś