Dodaj do ulubionych

Polska powinna pomoc Izraelowi !

03.06.18, 17:07
Wlasnie teraz !
Trzeba wyslac tam polska armie , zeby zastapila Izraelczykow w walce z palestynskim terrorem, w ten sposob polski zolnierz bedzie mogl usunac arabow z Bliskiego Wschodu i rozprzestzenic slawe Polski po calym swiecie.
m.youtube.com/watch?v=Jpzh50lVyf0
Obserwuj wątek
    • bywszy2 Re: Polska powinna pomoc Izraelowi !?+ 03.06.18, 20:21
      armie szabrownikow?
    • kylax4 Zajrzyj tutaj: 03.06.18, 20:26
      www.tworki.eu
      • boavista4 Re: Zajrzyj tutaj: 04.06.18, 02:35
        Kylax, ty sugerujesz Ze Tworki sa instytucja przygotowujaca Armie PL do wyprawt na BW. To jest genialna idea in fact.
        • kylax4 Ja tylko polecam Ci lewatywę, którą tam stosują. 13.06.18, 23:55
          Ponoć daje niesamowite efekty w połączeniu z lobotomią.
    • karbat Re: Polska powinna pomoc Izraelowi ! 03.06.18, 21:16
      Polska powinna pomoc Izraelowi ! , no , dokladnie tak samo jak Izrael pomaga Polsce .

nie wpychaj lap , tam gdzie jestes proszony , to po pierwsze
      po drugie , Polska powinna robic wszystko , by sobie pomoc .
      i np. by nie musiala byc zdana na najemnikow z zagranicy .
    • bywszy2 Re: Ma doswiadczenia i sukcesy w tym zakresie+ 04.06.18, 05:58
      Wysyla juz od jakiegos czasu Armie do Dubajju.
      www.google.se/search?q=dziewczyny+do+dubaju&oq=dziewczyny+do+dubaju&aqs=chrome..69i57.13181j0j7&sourceid=chrome&ie=UTF-8
      Podobno odnosi sukcesy.
      • boavista4 Re: Pan Poblogoslawi Polsce 04.06.18, 06:28

albowiem Pan prowadzi spór z narodami, pozywa przed sąd wszelkie ciało, występnych oddaje na pastwę miecza - wyrocznia Pana. To mówi Pan Zastępów: Oto nieszczęście ogarnia naród po narodzie, zrywa się wielka burza z krańców ziemi. W tym dniu będzie [wielu] zabitych przez Pana od krańca do krańca ziemi. Nikt nie będzie ich opłakiwał ani zbierał, ani grzebał; pozostaną jako nawóz na powierzchni ziemi.
        Zabijanie dzieci

• jabbaryt Re: Pan Poblogoslawi Polsce 04.06.18, 10:12
          Polacy mogą wysłać do Izraela kredki, tak aby izraeskie brzdące mogły jak to maja w zwyczaju, pomalować bomby które IDF zrzuca na Palestyńczków. Zresztą jeżeli o szkolnictwo Izraelskie to zastanawia mnie dlaczego jest on na tak kiepskim poziomie, (po za oczywiście malowanie bomb). Ostatnie międzynarodowe testy PISa z 2015 pokazuja, że polskie dzieci bija na głowe dzieci z Izraela we wszytkich badanych dziedzinach. Prosze zresztą sprawdzić link stronie 10
          www.ibe.edu.pl/download/PISA_2015-20lipca_final.pdf
          Ciekawe jaka jest tego przyczyna? Czy kiepski poziom nauczania czy poprostu niskie średnie IQ
          populacji izraelskiej. Dla porównania średnie IQ w Izraelu 95 a w Polsce 99.
          • bywszy2 Re: szcegolnie wysokie IQ+ 04.06.18, 10:41
            wykazuja zastepy wojska dziewczecego,wysylane do Dubaju.
            Radza sobie calkiem niezle.
            www.google.se/search?q=dziewczyny+w+dubaju&oq=dziewczyny+w+dubaju&aqs=chrome..69i57j0l2.13151j0j7&sourceid=chrome&ie=UTF-8
            Bija na glowe Izraelczykow.
          • bywszy2 Re: Pan Poblogoslawi Polsce + 04.06.18, 12:51
            jabbaryt napisał:
            Ciekawe jaka jest tego przyczyna? Czy kiepski poziom nauczania czy poprostu niskie średnie IQ
            populacji izraelskiej. Dla porównania średnie IQ w Izraelu 95 a w Polsce 99.

<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<
            Moglo by byc i wyzsze,tylko pan stanowczo te srednia zaniza.
            • jabbaryt Re: Pan Poblogoslawi Polsce + 04.06.18, 13:29
              zgadza się zaniżam, ale pan juz nie zaniża.
              • amunicyjny1 Re:A w czym? 04.06.18, 14:48
                jabbaryt napisał:

Mamy starozakonnego premiera,czym jeszcze możemy służyć?
                • jabbaryt Re:A w czym? 04.06.18, 14:58
                  nie chrzań
                  MM jest katolikiem.
                  • amunicyjny1 Re:A w czym? 04.06.18, 15:26
                    Ja tam się nie wyznaje, powtarzam za nim
        • bywszy2 Re:no tak, kto wielu dzieci+ 04.06.18, 12:49
          zydowskich za czasow okupacji i po na terenie katolickim zabijal?
          • jabbaryt Re:no tak, kto wielu dzieci+ 04.06.18, 13:25
            Chaim Rumkowski cyt: ,,Bracia i siostry! Oddajcie mi je! Ojcowie i matki – dajcie mi swoje dzieci!”

niezlomni.com/przerazajaca-decyzja-chaima-rumkowskiego-bracia-i-siostry-oddajcie-mi-je-ojcowie-i-matki-dajcie-mi-swoje-dzieci/
            • bywszy2 Re:no tak, kto wielu dzieci+ 05.06.18, 12:20
              jabbaryt napisał:

> Chaim Rumkowski cyt: ,,Bracia i siostry! Oddajcie mi je! Ojcowie i matki – dajc
              > ie mi swoje dzieci!”
              <<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<
              mysli pan,ze wam to na sucho ujdzie?
              • karbat Re:no tak, kto wielu dzieci+ 05.06.18, 13:12
                bywszy2 napisał:
                > jabbaryt napisał:
                > > Chaim Rumkowski cyt: ,,Bracia i siostry! Oddajcie mi je! Ojcowie i matki
                > >– dajc ie mi swoje dzieci!”

> mysli pan,ze wam to na sucho ujdzie?

nie krepuj sie , napisz otwarcie ile chcesz …. . konkretne liczby .
              • jabbaryt Re:no tak, kto wielu dzieci+ 06.06.18, 08:39
                W oskarżeniach tzw historyków z holokaust industry jest tyle samo prawdy i materiału dowodowego co w pańskich obelgach kierowanych do forumowiczów, że sa potomkami szmalcowników. Te tzw szacunki co do ilości żydwoskich ofiar są wyssane z grubego palucha. Ale z kolei ja znam przypadki i denuncjacji Polaków przez żydów i moge wymienić konkretnych ludzi i daty. Zresztą żydokomuna w Polsce rządziła w latach 50tych ubiegłego wieku to mogła się zajać szmalcownikami, ale wolała rabowac Polaków.
                  • jabbaryt Re:ssij z grubego palucha+ 06.06.18, 22:46
                    a mordowanie rannych żołnierzy to czyja specjalność:
                    Kolejno kulminacją całości były wypadki, jakie miały miejsce, gdy wojsko Efima Czaplica w awangardzie przez Rosjan wystawione, zajęło Wilno, 10 grudnia 1812 roku.

Otóż pozostała ludność w Wilnie w dużej części będąc z Żydów złożoną, zachowała się strasznie wobec rannych żołnierzy Wielkiej Armii, a którzy to nie mogąc się ewakuować, pozostali w stolicy Litwy.
                    Była to w pewnym sensie zemsta za doznane krzywdy ze strony wojsk Napoleona na początku kampanii [masowe konfiskaty, grabieże, gwałty, mordy itp. Jak choćby Mord we wsi Trościanki, 8 lipca 1812 r.]

Wspomnienia odnośnie owych wypadków pozostawili we swoich memuarach Zaleski, Fredro czy Gajewski, oczywiście należy podchodzić do nich z pewnym dystansem. Są one spisane bowiem po działaniach wojennych, jak i wyrażają pewną tendencję:

„Wilno po opuszczeniu od władz francuskich miało wśród swych murów kilkanaście tysięcy żołnierzy, w części chorych, w części szukających schronienia, i stało się to miasto jaskinią zbójców, którzy pozostałych ogałacając z odzienia, zabijali jednych, a drugich obnażonych wyganiali z mieszkań, z ulic i miasta. Trakty były zawalone ciałami od mrozów zmarłemi, a ulice w mieście po każdej nocy widziano zasłane nagiemi trupami, dzień to czyszczał, a noc nowo zabitymi zarzucała ulice. Jest niezawodną pewnością, że jenerałowi, który miał policję zleconą, Żydzi wileńscy opowiedzieli z chlubą, że 9 tysięcy Francuzów po różnych domach schronionych zabili”
                    [w:]M. Zaleski, Pamiętniki, Poznań 1879, s.356-357

Czy też Aleksander Fredro zanotował:
                    „Żydzi wyszczególniali się srogością […], wyrzucali chorych na ulicę albo ich zabijali bez wielkiego zachodu, jeżeli się spodziewali jakiej zdobyczy w pieniądzach lub w jakim kosztowniejszym mundurze”.
                    [w:] A. Fredro, Trzy po trzy, Opracowała K. Czajkowska, Warszawa 1987, s. 50

Żydów mocno skomentował we swoich wspomnieniach Gajewski:
                    „Patrzyłem na to wszystko, byłem świadkiem, jak owe łotry [Żydzi] wyrzucali z okien na ulicę chorych żołnierzy, a władze rosyjskie patrzyły na to wszystko obojętnie […] Litwini odznaczali się ludzkością w tych dniach trwogi, jak mogli rozciągali opiekę nad niewolnikami. Wielu z tych nieszczęśliwych znalazło przytułek u obywateli i mieszczan.”
                    [w:]F. Gajewski, Pamiętniki Franciszka z Błociszowa Gajewskiego. 1802 – 1831. T. 1., Poznań 1911, s.287

Do niewoli Rosyjskiej w tych dniach dostało się 7 generałów, 242 oficerów, 14656 żołnierzy, z tego 5139 w Wileńskich szpitalach.
                    Wedle Pana dr hab. Nawrota, nieznana jest liczba rozproszonych po domach, a łączna liczba zabitych i zmarłych w Wilnie oraz jego najbliższej okolicy sięgnęła, według Kudrińskiego 53 tysiący.

www.fzp.net.pl/forum/viewtopic.php?f=1&t=280&start=30
                    • bywszy2 Re:pomijajac dyskusje+ 07.06.18, 12:39
                      na tematy wyssane z palca a dotyczace przezyc pitekantropusa erektusa opowiadajcego po polsku wszelkiego rodzaju bajki,zapytuje po raz ktory,czy to prawda,ze niektorzy z was mordowali zydow znajdujacych sie poza obszarem geto?
                      szmalcowali i sprzedawali zydow Niemcom?
                      szabrowali mienie zydowskie?
                      Prosze o tak czy nie.
            • 3nd Do jabbaryt (i innych) 05.06.18, 15:30
              jabbaryt napisał:

> Chaim Rumkowski cyt: ,,Bracia i siostry! Oddajcie mi je! Ojcowie i matki – dajc
              > ie mi swoje dzieci!”
              >
              > niezlomni.com/przerazajaca-decyzja-chaima-rumkowskiego-bracia-i-siostry-oddajcie-mi-je-ojcowie-i-matki-dajcie-mi-swoje-dzieci/

Kto z was chcialby byc na jego miejscu albo na miejscu rodzicow ?
              Ja w kazdym razem nie !
              Rumkowski mial do wyboru wyslac slabe dzieci co nie mialy szans przetrwania albo doroslych co mieli dostateczne sily aby przetrwac .
              Tak czy inaczej musial dostarczyc ustalona przez Niemcow ilosc Zydow do transportu ...
              • jabbaryt Re: Do jabbaryt (i innych) 06.06.18, 22:31
                Pewnych rzeczy nie można robic nawet jak sie przystawiony pistolet do głowy, Żydzi maja takie brzydkie prawo, że mozna im rzekomo uczynic najwieksze świństwa aby ratować własna skórę. Dlatego najgorszymi szmalcownikami byli własnie żydzi, którzy hurtowo denuncjowali ukrywających się żydów i pomagajacym ich Polakom. Dla mnie na takie rzeczy usprawiedliwienia nie ma, bo przeciez oni głupi nie byli i domyslali sie że mimo swego serwilizmu tez pójdą pod nóż. Ale oczywiście łarwo wydawać takie wyroki dziś.
                • bywszy2 Re: Do jabbaryt (i innych)+ 07.06.18, 12:50
                  Panie,panu sie cos pop...!
                  Jezeli szabrownictwo jest dosc rozpowszechnione na swieci,to
                  szmalcownictwo jest nieodlaczna domena polskiego ukladu DNK.
                  Wyjawilo sie to szczegolnie w czasie ostaniej wojny.
                  Co do donosicielstwa,to tez Polacy bija wszystkich na glowe.Czego pelno jest dowodow co do ostaniego okresu historii Polski,a wykazywanych przez IPN.
                  Co do tego jakie rzeczy u pana moga miec usprawiedliwienia.
                  Panie,nu kto by sie przejmowal przezyciami seksualnymi rzeznika?
                  • jabbaryt Re: Do jabbaryt (i innych)+ 08.06.18, 09:21
                    o szlachetnej polskiej i chrześcijańskiej duszy oraz żydowskiej nienawiści do Polaków najcelniej wypowiedziała się Zofa Kossak Szczucka - załozycielka Żegoty cyt:
                    "Zabieramy przeto głos my, katolicy-Polacy. Uczucia nasze względem żydów nie uległy zmianie. Nie przestajemy uważać ich za politycznych, gospodarczych i ideowych wrogów Polski. Co więcej, zdajemy sobie sprawę z tego, iż nienawidzą nas oni więcej niż Niemców, że czynią nas odpowiedzialnymi za swoje nieszczęście. Dlaczego, na jakiej podstawie – to pozostanie tajemnicą duszy żydowskiej, niemniej jest faktem nieustannie potwierdzanym. Świadomość tych uczuć jednak nie zwalnia nas z obowiązku potępienia zbrodni. Nie chcemy być Piłatami.”
                    Coż ja tu mogę dodać tylko to że nic się po 75 latach nie zmieniło.
                    • caesar_pl Re: Do jabbaryt (i innych)+ 08.06.18, 21:04
                      www.youtube.com/watch?v=C62dpPu1CSc
                      Mozna Zydow wynagrodzic za krzywdy,jak proponuje Kowalski z pastorem Chojeckim zatrudnic amerykanskich Zydow do wyduszenia z Niemiec reparacji przed amerykanskim sadem,ktore sie podzieli sprawiedliwie tzn Polacy 5.7 biliona $ a Zydzi 300 mld ,ktorye sobie wobec Polski roszcza.
                      • bywszy2 Re: panie)+ 14.06.18, 12:42
                        caesar_pl napisał:
                        z pastorem Chojeckim
                        > zatrudnic amerykanskich Zydow do wyduszenia z Niemiec reparacji przed amerykans
                        > kim sadem,ktore sie podzieli sprawiedliwie tzn Polacy 5.7 biliona $ a Zydzi 300
                        > mld ,ktorye sobie wobec Polski roszcza.
                        <<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<
                        zydow nie wynagradzaj,ale z kosciola nie wyz wybijajac dziure w posdzce, bijac lbem przed zydem na krzyzu, za grzech swoj pierworodny,popelniony prze rodzicow mordujacycc dzieci zydowskie.
                    • bywszy2 Re: Do jabbaryt (i innych)+ 14.06.18, 12:38
                      Panie jabaryt,kto by sie przejmowal ta stara suka-sucka?
                      A,ze pan jest Polak?
                      Niemozliwie.
                      Ale tak czy owak ja pana nie nienawidze,ja pana wirtualnie kopie w d...!
          • karbat Re:no tak, kto wielu dzieci+ 09.06.18, 01:15
            bywszy2 napisał:

> zydowskich za czasow okupacji i po na terenie katolickim zabijal?

www.google.de/search?q=bilder+izraelis+toten+palestna+kinder&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ved=0ahUKEwjO99GxmMXbAhVIdcAKHd_OAy8QsAQIKQ&biw=914&bih=387#imgrc=lmBDcjZq558F5M:
            • caesar_pl Re:no tak, kto wielu dzieci+ 09.06.18, 11:01
              Przykre to ... ja te geby tych facetow i kobiet widze codziennie u nas w Dortmundzie.Ze wiekszosc Palestynczykow w Izraelu jest temu krajowi wroga to sie nie dziwie ale czemu oni sa, mieszkajac w Niemczech od wielu lat ,takze dla miejscowych wrodzy?
              • amunicyjny1 Re:no tak, kto wielu dzieci+ 09.06.18, 13:17
                U nas w Dortmundzie.? kU...CY MOŻNA DOSTAC
                • caesar_pl Re:no tak, kto wielu dzieci+ 09.06.18, 13:33
                  Jak bede w heimacie w Rybniku to bedzie ....u nas w Rybniku.
                  • amunicyjny1 Re:no tak, kto wielu dzieci+ 09.06.18, 13:56
                    To pisz że jesteś folksdojcz
                    • amunicyjny1 Re:no tak, kto wielu dzieci+ 09.06.18, 14:07
                      upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/1/1c/Bundesarchiv_Bild_183-J09397%2C_Lodz%2C_Millionster_Umsiedler_im_Wartheland.jpg/300px-Bundesarchiv_Bild_183-J09397%2C_Lodz%2C_Millionster_Umsiedler_im_Wartheland.jpg
                    • caesar_pl Re:no tak, kto wielu dzieci+ 09.06.18, 14:21
                      Tak.A ty jestes Chadziaj zza Buga czyli smierdziel z Ukrainy lub Gorol albo Pawlak lub Kargul.Tak nazywamy na Slasku nachodzcow sprowadzonych po wojnie i przez Gierka.
                      • amunicyjny1 Re:no tak, kto wielu dzieci+ 09.06.18, 14:36
                        Podlasiak z dziada pradziada.Albo tutejszy dla większej orientacji
                        • caesar_pl Re:no tak, kto wielu dzieci+ 09.06.18, 14:38
                          Przepraszam,ale nie wiem gdzie lezy Podlasie.Szukac na google mi sie nie chce.Ale czuje ze Podlasie to kierunek Wschodni.
                          • amunicyjny1 Re:no tak, kto wielu dzieci+ 09.06.18, 14:46
                            A ja Rybnika nie kojarzę,To gdzieś w DDR chyba
                            • caesar_pl Re:no tak, kto wielu dzieci+ 09.06.18, 14:54
                              mi schlebiasz....mam nadzieje ze kiedys Rybnik bedzie po za Polska ....
                              • amunicyjny1 Re:no tak, kto wielu dzieci+ 09.06.18, 15:13
                                To nie schlebianie, tylko moje zdanie lojalności niektórych mniejszości narodowych
            • bywszy2 panie,skad te ... panscy przodkowie bron mieli?+ 26.06.18, 11:29
              Jednym pociskiem wuj mordował 10 dzieci żydowskich. Ciała dzieci wrzucano do dołu i zasypywano wapnem.
              Słyszałem również o siostrze mojego szkolnego kolegi z ławki Dawida G. To była piękna Żydówka, w wieku około 20 lat. Opowiadali ludzie, że stary kawaler z Radziłowa Józef B. tę G. zabrał ze stodoły jeszcze przed jej paleniem. Miał ją wyprowadzić w pobliskie zboże i zgwałcić. Potem odprowadził ją z powrotem i wepchnął do płonącej stodoły.

<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<
              pl.wikiquote.org/wiki/Pogrom_w_Radzi%C5%82owie
              I ma pan czelnosc zydow moralu uczyc?
              Potomku mordercow,szmalcownikow i szabrownikow.
              • lont12 Re: panie,skad te ... panscy przodkowie bron miel 26.06.18, 11:54
                plotkarz z ciebie
    • bywszy2 Re: polskie wojsko-amazonki wspomagaja Izrael+ 05.06.18, 12:31
      www.google.se/search?q=dziewczyny+polskie+zdobywaja+dubaj&oq=dziewczyny+polskie+zdobywaja+dubaj&aqs=chrome..69i57.11431j0j9&sourceid=chrome&ie=UTF-8
      • boavista4 Re: polskie wojsko-amazonki wspomagaja Izrael+ 05.06.18, 13:35
        Polska powinna sie pospieszyc i razem z Muzulmanami stworzyc armie pomocy dla Izraela. Jak wiadomo, muzylmanie nagle stali sie najwiekszymi przyjaciolmi Europy i Izraela, a Polska tego nie moze zrozumiec.
        Pamietajmy takze w jaki sposob Argentyna pozbyla sie murzynow, wyslala ich jako bratnia zbrojna pomoc do pomagania Brazyli w utracie Paragwaju i Urugwaju.
        • bywszy2 Re: czy mam rozumiec,ze Polska zaczela+ 05.06.18, 16:36
          od pozbycia sie pana?
          To w ten sposob wlasnych k... sie pozbywa?
          "Jak wiadomo, muzylmanie nagle stali sie najwiekszymi przyjaciolmi Europy i Izraela, a Polska tego nie moze zrozumiec." - czy ona kiedykolwiek cos rozumiala?
    • karbat Re: Polska powinna pomoc Izraelowi ! 05.06.18, 23:35
      bywszy2 04.06.18, 12:49
      > no tak, kto wielu dzieci+
      > zydowskich za czasow okupacji i po na terenie katolickim zabijal ?
      > mysli pan,ze wam to na sucho ujdzie?

no , to podaj wreszcie , w koncu , ile chcesz tej kasy, by to na sucho uszlo ? …
      jaki jest ten twoj przelicznik , cennik ?

• bywszy2 Re: cennik?+ 06.06.18, 10:14
        Wystarczy,ze panu Rydzykowi dostarczycie kilka Benleyow z pozlacanymi klamkami.
        A co do mnie udaj sie do koscioal i rznij swym lbem o posadzke,proszac o wybaczenia paskiego grzechu pierworodnego,a popelnionego przez rodzicow,mordujacych dzieci zydowskie.
        • boavista4 Re: zaloty bywszego do zony katoliczki 06.06.18, 12:39
          Na jej widok bywszy pluje trzy razy .
          - Co to jest, panie bywszy, że pan możesz zrobić, a ja za nic nie mogę?
          - No nie wiem...
          - Pan mnie możesz pocałować w doope!
          • bywszy2 Re: a co pan moze zrobic,czego ja nie moge? 06.06.18, 13:34
            Zrobic mi loda!
            Pozatym odp... sie c... od mojej zony.
            Zajmij sie swoja ...!
            • lont12 Re: a co pan moze zrobic,czego ja nie moge? 09.06.18, 00:46
              a żona w którym stadium menopauzy, że grzecznie zapytam
              • bierdyczew Re: a co pan moze zrobic,czego ja nie moge? 12.06.18, 21:55
                lont12 napisał:

> a żona w którym stadium menopauzy, że grzecznie zapytam
                > ~~~~~~~~~~~~~
                Grzecznie ske zapytuje,jak ske ma Panama k...?
                • lont12 Re: a co pan moze zrobic,czego ja nie moge? 24.06.18, 07:43
                  czy Pierdyczew to ty Bywszyj?
        • jerry1989 Re: cennik?+ 06.06.18, 13:26
          Hej!

szumi dokoła las
          stefan na bywszego wlazł...

pozdrawiam!
          • bywszy2 Re: cennik?+ 06.06.18, 13:36
            jerry1989 napisał:

> Hej!
            >
            > szumi dokoła las
            > stefan na bywszego wlazł...
            >
            > pozdrawiam!

<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<
            chce pan powiedziec,ze siedzi pan u mnie w czterech literach.
            I wie pan kto tam przebywa?
            Teraz rozumiem czemu sraczke mam.
            >
            • jerry1989 Re: cennik?+ 06.06.18, 13:41
              Hej!

bywszy2 napisał:

> chce pan powiedziec,ze siedzi pan u mnie w czterech literach.

-to już pan szanowny nie wie kto mu siedzi? toteż raczyłem poinformować.

> Teraz rozumiem czemu sraczke mam.

-zmęczenie materiału.

pozdrawiam!
              • bywszy2 Re: i cieplo tam panu+ 06.06.18, 19:52
                To moze pan czynsz zacznie placic?
                • lont12 Re: i cieplo tam panu+ 09.06.18, 00:48
                  koronów szfeckich panu brakuje?
                  • bywszy2 Re: i cieplo tam panu+ 14.06.18, 12:46
                    lont12 napisał:

> koronów szfeckich panu brakuje?
                    > <<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<
                    ofszem.
                    Ostatnio sporo je wyslalem na bonusy dla polskich ministrow.
                    • lont12 Re: i cieplo tam panu+ 24.06.18, 07:46
                      Słuchajcie no Pierdyczew, zawsze trzymałeś z komuchami, a dziś trzymasz z tymi przefarbowanymi
                • yurek11111 Re: i cieplo tam panu+ 17.06.18, 02:04
                  Hahaha, gdzie bys nie mieszkal , czynsz Zydowi plac..

bywszy :
                  To moze pan czynsz zacznie placic?
        • karbat Re: cennik?+ 07.06.18, 11:05
          bywszy2 napisał:
          > A co do mnie udaj sie do koscioal i rznij swym lbem o posadzke,proszac o wybacz
          > enia paskiego grzechu pierworodnego,a popelnionego przez rodzicow,mordujacych d
          > zieci zydowskie.

zyd opowiada … co kto ma robic … . totalny odlot od rzeczywistosci .
          jesli twoja katolicka zona chodzi do kosciola i rznie lbem o posadzke ,
          to naprawde nie moj problem .

adres ci sie pomylil , dyskutowac o zydowskich bajkach,
          o grzechu pierworodym , to mozesz sobie ze swoja katolicka zona .

kiedy podasz w koncu ta swoja cene ....
          • bywszy2 Re: cennik?+ 07.06.18, 12:33
            rycerskim polskim zwyczajem ... pan od bialoglowej.
            Wiem,ze walka z babami to domena szmalcownikow,szabrownikow,zydobojcow - w sam raz pasuje do pana.
            Do kosciola!I uklon sie zydowi na krzyzu!
          • amunicyjny1 Re: cennik?+ 07.06.18, 12:44
            karbat napisał:

A nie czas ich wysłać na drzewo, z ich wiecznymi pretensjami do całego świata ?
            • bywszy2 Re: cennik?+ 07.06.18, 12:56
              amunicyjny1 napisał(a):
              A nie czas ich wysłać na drzewo, z ich wiecznymi pretensjami do całego świata ?

<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<
              Uwazam,ze nie.
              Caly narod polski nie odpowiada za dzialalnosc paru idiotow,ktorzy wlasnie do wszystkich maja pretensje.
        • lont12 Re: cennik?+ 09.06.18, 00:44
          Przepraszam cie bardzo bywszyj ale dzieci żydowskie były legalnie wydawane z łódzkiego getta do komór gazowych. Chaim Rumkowski ze swoją policją czuwali aby nie było zakłóceń przy wydawaniu.
          • bywszy2 Re: cennik?+ 24.06.18, 09:27
            lont12 napisał:

> Przepraszam cie bardzo bywszyj ale dzieci żydowskie były legalnie wydawane z łó
            > dzkiego getta do komór gazowych. Chaim Rumkowski ze swoją policją czuwali aby n
            > ie było zakłóceń przy wydawaniu.

> <<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<
            woleli to nizby to czynila zgraja szmalcownicza.
            Albo kosciol,ktory za przechowania malego dziecka zydowskiego zadal jego chrztu czy
            65 000zl./miesiecznie.Albo siosry zakonne,ktore uprawialy ...z dziecmi,podobnie jak ksieza pedofile.
            >
            • boavista4 Re: cennik bywszego 24.06.18, 14:16
              ile dostaje za ten spam? i Michnik dalej toleruje jego wulgaryzmy?
              • bywszy2 Re:co ma Michnik do tego? 24.06.18, 14:40
                boavista4 napisał(a):

> ile dostaje za ten spam? i Michnik dalej toleruje jego wulgaryzmy?

<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<
                za kazdym razem jak pana za panskie zaslugi mianuje ...,sadzaja me cenzorzy na kwarantane.
                Pilnuja panska swieta d...!
    • bywszy2 Re: ssanie z palca+ 06.06.18, 13:40
      tutaj ktos sie chwali,ze wiadomosci swoje wysysa z grubego palca.
      I wie kto sa uczeni i pseudouczeni.
      To ssijcie i ten palec:
      www.youtube.com/watch?v=C62dpPu1CSc
      i do kosciola na pokuty s...!
      • jerry1989 Re: ssanie z palca+ 06.06.18, 13:47
        Hej!

bywszy2 napisał:

> To ssijcie i ten palec:

-przyślij nam stefana to pogadamy.

pozdrawiam!
        • bywszy2 Re: wiedzialem,ze i w Polsce sa idioci+ 06.06.18, 19:51
          Pan mnie nie zaskakuje.
          Czy pedalowi potrzebny jest jakis Stefan ze Szwecji?
          Nie moze sie zaspokoic lokalnym jaskiem?
          Pogadamy?
          A o czym ja mam gadac z dzieckiem szmalcownika i mordercy?
          Nie pozdrawiam!
          • jerry1989 Re: wiedzialem,ze i w Polsce sa idioci+ 06.06.18, 21:59
            Hej!

bywszy2 napisał:

> Nie pozdrawiam!

-za 4 reichsmarki mydło się zapieniło.

pozdrawiam!
            • boavista4 Re: wiedzialem,ze i w Polsce sa idioci+ 07.06.18, 10:27
              Przypominam ze tematem. Watku jest pomoc dla. izraela ,a nie pomoc Bywszemu.
              • bywszy2 Re: przypominam+ 07.06.18, 13:00
                od czasu jak boavista przekroczyla granice lecac pierwsza klasa w Polsce pozostala tylko lekka gwardia.
                Ostatnio operuje w Dubaju.
                Pozatym zadal mnie pan zagadke,co by mogl mi pan zrobic,czego bym ja sam nie potrafil?
                Mysle,ze odgadlem:loda!
                • boavista4 Re: przypominam+ Od czasu 07.06.18, 15:01
                  Kiedy rozrozniamy biologiczna i naturalna wartosc przezycia.
                  m.youtube.com/watch?v=9Gm8px7HsWE
                  • bywszy2 Re: panie,w malenkosci sikal pan z pewnoscia do+ 07.06.18, 17:52
                    lozeczka.
                    Czy zapytal pn rodzicow skad to lozeczko?
                    Czy czasem nie zaszabrowane malej zydoweczki po pozbawieniu jej zycia.
                    Zapytaj sie pan.
                    Bo jak na potomka szmalcownika tupet ma pan przeogromny.
                    To swiadczy o pewnosci siebei.
                    • jerry1989 Re: panie,w malenkosci sikal pan z pewnoscia do+ 08.06.18, 00:16
                      Hej!

a nie wpadłeś na to, że to iż spałeś na twardej podłodze nie jest winą Polaków tylko twojego tate i twojej mame, którzy łóżeczko woleli zhandlować?

pozdrawiam!
                      • lont12 Re: panie,w malenkosci sikal pan z pewnoscia do+ 09.06.18, 00:55
                        tate to i mame by zhandlował, gdyby szpetna nie była
                        • bywszy2 Re: panie,w malenkosci sikal pan z pewnoscia do+ 14.06.18, 12:50
                          lont12 napisał:

> tate to i mame by zhandlował, gdyby szpetna nie była
                          ><<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<
                          panie jak sie maja panski tata osiol i mama kobyla?
                          Zaakceptowli kangurzyce z a synowa?
                          A zreszta ... mnie to obchodzi:
                          plodz pan kroliki.
                      • bywszy2 Re: jerry+ 14.06.18, 12:55
                        jerry1989 napisał:

> Hej!
                        >
                        > a nie wpadłeś na to, że to iż spałeś na twardej podłodze nie jest winą Polaków
                        > tylko twojego tate i twojej mame, którzy łóżeczko woleli zhandlować?
                        >
                        > pozdrawiam!
                        ><<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<
                        a nie wpadl pan na to,ze najbardziej sprzedajni jestesci ze wszystkich nacji:
                        Sobieski,Targowica.Przed tym ziomkow w niewoli zwscie sprzedawali.Potem kolaboranci za czasow Niemiec,potem za czasow ZSRR.
                        Tacy jak pan sprzedaliscie by tate i mama.O siostrzycce juz nie mowie.Czy wynajmu zony.
                        Pozatym duszyczke macie szabrownicza.
                        Taki juz jest panski charakter.
                        Nie pozdrawiam!
                        • amunicyjny1 Re: jerry+ 14.06.18, 13:35
                          bywszy2 napisał:

> a nie wpadl pan na to,ze najbardziej sprzedajni jestesci ze wszystkich nacji:
                          >
                          Co do sprzedajności,na podstawie historii świata, to jednak wam przyznaje się to miano.
                          A takiego pana jak Fritz Haber kojarzysz? Jego asystent wydał bardzo pouczające pamiętniki o tym panu
                          • caesar_pl Re: jerry+ 14.06.18, 13:52
                            Zydzi maja paruset Noblistow.Sposrod 100 niemieckich Noblistow Zydow jet ok.40 stu.Polacy nie maja ani jednego Zyda Noblisty mmimo ze mieli przed wojna 3 razy wiecej Zydow niz Niemcy.Gdyz Zydziw Polsce nie mogli byc naukowcami.
                            • amunicyjny1 Re: jerry+ 14.06.18, 14:14
                              caesar_pl napisał:

> Zydzi maja paruset Noblistow.Sposrod 100 niemieckich Noblistow Zydow jet ok.40
                              > stu.
                              Całkiem możliwe

Polacy nie maja ani jednego Zyda Noblisty mmimo ze mieli przed wojna 3 razy
                              > wiecej Zydow niz Niemcy

To świadczy co najwyżej o niskim rozwoju naszego kraju w tamtym okresie, a nie o tym że mieliśmy głupszych żydów.To kraj był głupszy

.Gdyz Zydziw Polsce nie mogli byc naukowcami.

A masz na to jakieś wsparcie. Jeżeli sądzisz że wystarczy 1000 żydów osiedlić na Papui nowej Gwinei,i któryś nich wpadnie na ''teorie względność'' to się mylisz.To tak nie działa
                              • caesar_pl Re: jerry+ 14.06.18, 20:15
                                W Polsce Zydzi nie byli przyjmowane do tamtejszej Polskiej Akademii Nauk czy jak to sie wtedy nazywalo gdyz przyjmowani byli tylko katolicy i ci mogli byc naukowcami.Dlatego nie ma Polaka Zyda Noblisty.A mogli by byc.....
                            • bywszy2 Re: dlatego+ 14.06.18, 15:51
                              caesar_pl napisał:

> Zydzi maja paruset Noblistow.Sposrod 100 niemieckich Noblistow Zydow jet ok.40
                              > stu.Polacy nie maja ani jednego Zyda Noblisty mmimo ze mieli przed wojna 3 razy
                              > wiecej Zydow niz Niemcy.Gdyz Zydziw Polsce nie mogli byc naukowcami.

<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<
                              z braku laku noblista zostal niejaki bajkopisarz Sienkiewicz,ktorego oprocz Polakow chyba nikt nie czytal.
                              A i bochaterami jego sa niejaki maly rycerz Wolodyjowski.Tutaj ktos mnie wpiera,ze on jest Rusin.Rusin?Wymyslony nieroba - Rusin?
                              Typowy szlachcic,pijak,tluscioch,pasozyt na wsi ukrainskiej Zagloba.
                              Kryminalist Kmicic i jego jasnowielmozy pan dobrodziej.
                              Co za zgraja.Polske zzarli,przepili.
                          • bywszy2 Re: amunicyjny+ 14.06.18, 15:43
                            amunicyjny1 napisał(a):

> bywszy2 napisał:
                            >
                            >
                            > > a nie wpadl pan na to,ze najbardziej sprzedajni jestesci ze wszystkich na
                            > cji:
                            > >
                            > Co do sprzedajności,na podstawie historii świata, to jednak wam przyznaje się t
                            > o miano.
                            > A takiego pana jak Fritz Haber kojarzysz? Jego asystent wydał bardzo pouczające
                            > pamiętniki o tym panu

<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<
                            panie historia swiata napisana przez polskich historykow funta klakow nie jest warta.
                            Jest pelna fantazji i kompleksow nizszosci.
                            Pozatym zawsze stara sie ona wasze przywary na innych przelozyc.
                            • amunicyjny1 Re: amunicyjny+ 14.06.18, 17:08
                              bywszy2 napisał:

> panie historia swiata napisana przez polskich historykow funta klakow nie jest
                              > warta.

Dlaczego polskich? Możemy zacząć od czasów rzymskich,albo egipskich,np dlaczego cezar zaatakowała Aleksandrie, i kto miał mu wypłacić 10000 talentów?

>
                              >
                              >
                              • bywszy2 Re: tamci inni+ 16.06.18, 11:52
                                mnie g... obchodza.
                                Ogranicze sie "rodzimymi" - polskimi i radziecko-rosyjskimi.
          • lont12 Re: wiedzialem,ze i w Polsce sa idioci+ 09.06.18, 00:51
            Bywszyj, czasem mi się wydaje że tyś jest ten Stefan
            • bierdyczew Re: wiedzialem,ze i w Polsce sa idioci+ 12.06.18, 21:57
              lont12 napisał:

> Bywszyj, czasem mi się wydaje że tyś jest ten Stefan
              > %%%%%%%%%%
              A mnie ske nie wydaje,Asien z pewnosca,de Pan best ...!
              • lont12 Re: wiedzialem,ze i w Polsce sa idioci+ 24.06.18, 07:50
                i znowuś się uchlał, Pierdyczew
                • bywszy2 Re: panie+ 24.06.18, 09:04
                  lont12 napisał:

> i znowuś się uchlał, Pierdyczew
                  > <<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<
                  pocaluj mnie pan w tylne zero!
    • bywszy2 Re:w sprawie cenika+ 07.06.18, 19:40
      karbat napisał:

> bywszy2 04.06.18, 12:49
      > > no tak, kto wielu dzieci+
      > > zydowskich za czasow okupacji i po na terenie katolickim zabijal ?
      > > mysli pan,ze wam to na sucho ujdzie?
      >
      > no , to podaj wreszcie , w koncu , ile chcesz tej kasy, by to na sucho uszlo ?
      > …
      > jaki jest ten twoj przelicznik , cennik ?

<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<
      Moze zaczac od:
      "Przepraszamy.
      I prosimy o wybaczenie"?
      • boavista4 Re:Polska armia w szeregach sjonistow 08.06.18, 00:03
        Wykonuje swoje zadania zadziwiajaco , caly swiat podziwia
        m.youtube.com/watch?v=2pbjoZ-u8_s
        • bywszy2 Re:Polska armia w szeregach sjonistow 13.06.18, 16:20
          ta armia wysyla cichociemnych na BW.
          W taki upal robia lody ksiazetom w Dubaju.
      • karbat Re:w sprawie cenika+ 09.06.18, 01:21
        bywszy2 napisał:
        > karbat napisał:
        > > bywszy2 04.06.18, 12:49
        > > > no tak, kto wielu dzieci+
        > > > zydowskich za czasow okupacji i po na terenie katolickim zabijal ?
        > > > mysli pan,ze wam to na sucho ujdzie?

> > no , to podaj wreszcie , w koncu , ile chcesz tej kasy, by to na sucho u
        > >szlo ?
        > >jaki jest ten twoj przelicznik , cennik ?

> Moze zaczac od:
        > "Przepraszamy.
        > I prosimy o wybaczenie"?

www.google.de/search?q=bilder+getto+gaza&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ved=0ahUKEwiMr77nmcXbAhVoKcAKHWzIAQMQsAQIKQ&biw=914&bih=387
        • amunicyjny1 Re:w sprawie cenika+ 09.06.18, 09:51
          Wnuk rabina Owadia Josefa poślubił swojego chłopaka. Ceremonię poprowadziła kobieta. Po rozwodzie rodziców wnuk zamieszkał u dziadka gdzie miał go wychowywać jak syna.

www.ynetnews.com/articles/0,734 ... 49,00.html

Nieżyjący już rabin powiedział: – Goje rodzą się tylko po to, by nam służyć. Bez tego nie mieliby po co istnieć na tym świecie – powiedział w synagodze. – Po co goje są tak naprawdę potrzebni? Będą pracować, będą orać, będą zbierać plony. My zaś będziemy tylko siedzieć i jeść jak panowie
          • 3nd Re:w sprawie cenika+ 09.06.18, 11:36
            amunicyjny1 napisał(a):

> Nieżyjący już rabin powiedział: – Goje rodzą się tylko po to, by nam służyć. Be
            > z tego nie mieliby po co istnieć na tym świecie – powiedział w synagodze. – Po
            > co goje są tak naprawdę potrzebni? Będą pracować, będą orać, będą zbierać plony
            > . My zaś będziemy tylko siedzieć i jeść jak panowie

Ja czytalem cala jego wypowiedz po hebrajsku . Ty podajesz obcieta (czesciowa) wypowiedz.

W szabat nie wolno Zydom pracowac ale sa czynnosci ktore MUSZA byc wykonane . Np. w szpitalach . Sa lekarze arabscy i zydowscy . Lekarze arabscy nie maja klopotu . Zydowscy tak .
            I tutaj wchodza studenci arabscy . Za trzykrotnie wieksza place zapisuja na karcie chorego to co im dyktuje lekarz zydowski . Wszyscy sa zadowoleni . Nigdy nie brakuje chetnych Arabow na dyzury swiateczne .
            Technika bardzo pomaga w pracach swiatecznych . Sa windy szabatowe (zatrzymuja sie na kazdym pietrze , zamykaja sie i otwieraja automatycznie ) .

Ale sa dziedziny zycia ktore musza wykonywac takze Zydzi (bezpieczenstwo , energetyka itp ) .
            Te zaklady i organizacje maja pozwolenie na prace w swieta (niezbedne dyzury) .
            • amunicyjny1 Re:w sprawie cenika+ 09.06.18, 13:12
              To przytocz całą gdzie problem ?
              • 3nd Re:w sprawie cenika+ 09.06.18, 14:40
                amunicyjny1 napisał(a):

> To przytocz całą gdzie problem ?

Sprawdzilem jeszcze raz ,tym razem bezposrednio w samej wypowiedzi . Niestety, jest ona zgodna z tekstem ktory podales . Wszedzie sa idioci . Niezaleznie od wiary i pochodzenia .
                A to co podalem w sprawie pracy Zydow i nie-Zydow w swieta to fakt w Izraelu .
                Ps . Nie masz pojecia co on gadal na Zydow ....
                Dobrze ze tylko niewielka ilosc sluchala jego lekcji . A jego uczniowie musieli sie wstydzic za niego . A ja wlasnie na poczatku czytalem takie wyjasnienie rabina - ucznia .

Pozdrawiam

• amunicyjny1 Re:w sprawie cenika+ 09.06.18, 14:50
                  3nd napisał:
                  . Wszedzie sa idioci
                  >
                  O nic innego mi nie chodzi,pyzatym że jego niesławny ród ma duże szanse wygasnąć,a to za sprawą upodobań jego wnuczka .Próbować mogą,jednak nie daje im dużych szans ......
                  • 3nd Re:w sprawie cenika+ 09.06.18, 16:35
                    amunicyjny1 napisał(a):

> 3nd napisał:
                    > . Wszedzie sa idioci
                    > >
                    > O nic innego mi nie chodzi,pyzatym że jego niesławny ród ma duże szanse wygasn
                    > ąć,a to za sprawą upodobań jego wnuczka .Próbować mogą,jednak nie daje im dużyc
                    > h szans ......

Tutaj sie mylisz . To slynna rabinacka rodzina . Tam jest wiecej dzieci niz myslisz .

Niech im dobrze bedzie . MAZAL TOV !

• amunicyjny1 Re:w sprawie cenika+ 09.06.18, 18:04
                      3nd napisał:

> Tutaj sie mylisz . To slynna rabinacka rodzina . Tam jest wiecej dzieci niz m
                      > yslisz .
                      >
                      Ale jest szansa że reszta to również pedały.Niech żywi nie tracą nadziei
                      • bywszy2 Re:w sprawie cenika+ 16.06.18, 11:24
                        amunicyjny1 napisał(a):

> Ale jest szansa że reszta to również pedały.Niech żywi nie tracą nadziei

<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<
                        pedaly milosnicy swiezosci:
                        ciekawostkihistoryczne.pl/2011/10/24/wydala-na-smierc-setki-zydow-wziela-za-to-pieniadze-sama-byla-zydowka/#2
        • bywszy2 Re:w sprawie cenika+ 13.06.18, 16:24
          szmalcowniku i potomek mordercy karbacie,
          co ty mnie k... podlaczasz jakies linki.
          Wytlumacz sie c... jak dzieci zydowskie mordowaliscie.
          Myslisz,ze wam na sucho to h...dzie?
          Przepraszac,...,nie chces?
          To kiedys zapolacisz.
          • karbat Re:w sprawie cenika+ 14.06.18, 23:53
            znowu polsko ruski yewrej w Szwecji siem nayebal
            gorzala dla polskiego ruska w Szwecji to jak trzy sfiernta w kupie
            • bywszy2 Re:nie pierdziel w sprawie cenika+ 16.06.18, 11:22
              karbat napisał:

> znowu polsko ruski yewrej w Szwecji siem nayebal
              > gorzala dla polskiego ruska w Szwecji to jak trzy sfiernta w kupie

<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<
              dzis sobota.
              Wiec do kosciola potencjalny szabrowniku,wal lbem swoim pustym o posadzke przed zydem ukrzyzowanym na oltarzu.
              Moze ksiadz pedofil odpusci tobie grzech pierworodny,popelniony prze rodzicow szmalcownikow.
              Co ty,... jedna,mozesz wiedziec czym jest gorzala dla bywszego?
    • j-k Rosja lepiej pomaga Izraelowi 08.06.18, 04:16
      mieszka tam milion Rosjan.
      to najlepsi zolnierze IDF

tluka islamuskow tak - ze az sie kurzy.

• boavista4 Re: Rosja lepiej pomaga Izraelowi 10.06.18, 01:31
        Az zadziwiace ze watek ten dalej , widocznie jest duzo ochotnikow.
        • 3nd Czytaj jesli jestes Zydem ( i kiedy nie jestes ) 11.06.18, 20:00
          Jeśli nie jesteś Żydem, nie czytaj tego artykułu. Zapewne go nie zrozumiesz.
          Jeśli nie jesteś Żydem, nigdy nie poczułeś, że jesteś ścigany.
          Nigdy nie spotkałeś się z całym światem, który osądziłby twoje czyny, prosząc cię o przestrzeganie najwyższych standardów, jednocześnie zamykając oczy na czyny innych, usprawiedliwiając ich niesprawiedliwość i niemoralność.
          Jeśli nie jesteś Żydem, nie czytaj dalej. Ponieważ nigdy nie będziecie w stanie odnieść się do tego poczucia gniewu i bezsilności wobec całej ludzkości, która kłamie i wymyśla fałszywe oskarżenia przez tysiące lat.

Jeśli nie jesteś Żydem, nie możesz zrozumieć, jak to jest wysłać dzieci z ich kipą na głowie, wiedząc, że inni postrzegają to jako mundur wroga. Albo chodzić po ulicach i słyszeć ludzi wrzeszczących "morderca dzieci!" Do ciebie, który nigdy nie zaszkodziłby muchom.

Nie można sobie wyobrazić stanu ducha Żyda, który czyta wiadomości i znajduje serię zdań opartych na zniekształconych i stronniczych filtrach głównych agencji prasowych.

Całe strony, które rozpalają fantazję społeczeństwa i namalują nas znowu z orlim nosem i palcami pazurów.

Wiadomości, które przemieniają nas w osoby pijące krew, spragnione władzy i ziemi.

Ludzie, którzy są niewrażliwi na ból innych. Ci Żydzi, przemienieni z ofiar w okrutnych rzeźników ...

Jeśli nie jesteś Żydem, nawet nie próbuj zrozumieć. Ponieważ nie ma logiki w tej nienawiści wobec Żydów, w antysemityzmie. Nic nie może wyjaśnić osądu ludzi, którzy nigdy cię nie spotkali, a mimo to sądzą, że tak dobrze cię znają.

Tylko skóra Żyda może odczuwać bolesne komentarze ludzi, którzy akceptują wszystkich ... oprócz Żydów. Ludzie, którzy dają każdemu szansę ... z wyjątkiem Żydów.

Jesteśmy sami, drodzy bracia i siostry, jesteśmy sami wśród 70 głodnych wilków.

Przyjaciele przychodzą i odchodzą, ale historia bardzo ostrożnie zapewniała wrogom w każdym pokoleniu. Jesteśmy sami, jak zawsze byliśmy.

Może dlatego, że nasze nawyki są naprawdę denerwujące.

Mamy nawyk nalegania na tworzenie światła w najciemniejszych miejscach, mamy ten unikalny żydowski zwyczaj, aby oświecać nie tylko nasze pokoje, ale także kierować nasze płomienie w stronę innych.

Tak, co możemy zrobić, jeśli od dzieciństwa uczymy się myśleć o naszych bliźnich, a nie tylko o nas samych?

To uczucie sprawia, że płaczemy za Ronenem Lubarskim, żołnierzem zabitym przez "nieszkodliwą marmurową płytę", jakbyśmy znali go od urodzenia; uczucie, które sprawia, że w głębi serca odbieramy wołanie matki, która właśnie straciła swego żołnierskiego syna.

Jesteśmy dotknięci tym lękiem, który ogarnia naszą duszę, gdy pociski są rzucane w odległości tysięcy kilometrów od naszych domów i każe nam myśleć: mój dom jest tam na pustyni, w tej historii, gdzie mogę być tym, kim jestem, a nie w tych czterech. ściany, w których codziennie żyję pod czujnym spojrzeniem.

Jeśli nie jesteś Żydem, nie możesz zrozumieć słów Goldy Meir, kiedy powiedziała, że najgorszą karą dla izraelskiego żołnierza jest zmuszenie do zabicia jego wroga.

Jeśli nie jesteś Żydem i czytałeś do tego czasu, poświęć chwilę swojego czasu na zbadanie obiektywności swojej moralności i spróbuj zrozumieć, w jaki sposób pozwalasz, by wiadomości pełne przemocy sprawiły, że zapomniałeś o wszystkich innych tragediach na świecie i skoncentrowałeś się. tylko na narodzie żydowskim i jego pilnej potrzebie obrony przed tymi, którzy chcą odesłać nas z powrotem do komór gazowych, my, dzieci ocalałych.

Jeśli jesteś tego świadomy i zdecydowałeś się wypowiadać w naszym imieniu, wystarczy jedno słowo: dziękuję.

A jeśli jesteś Żydem, proszę pamiętaj.

Jeśli G-d chciał, abyś przetrwał do tej pory, jeśli pomógł ci przeżyć tych, którzy chcieli cię wytrzeć, to dlatego, że masz misję do wykonania.

Bądźcie samotnym głosem, wiarą, w której nie ma nadziei, sumieniem, które walczy z wskrzeszeniem normalności zła.
          Gheula Canarutto Nemn

Tekst po angielsku :
          BLOGS.TIMESOFISRAEL.COM
          .

• bierdyczew Re: Czytaj jesli jestes Zydem ( i kiedy nie jest 12.06.18, 22:00
            Jak nie best system,topp z pewnosca ni ... nie zrozumienia.
            Dopoki nu ske nie där kliniska w d...!
            • boavista4 Re: Nalezy budowac pomniki dla ofiar Holokaustu 13.06.18, 06:21
              Pomniki te powinny byc wzniesione w miejscu niedawno zburzonych pomnikow armi Czerwonej.
              Z kazdym rokiem umiera coraz wiecej ofiar holokaustu , i bardzo dziwne ze nikt jeszcze nie wpadl na taki pomysl.
              W srediowieczu budowano pomniki dla roznych plag, potem dodawano do nich fontanny, kwietniki, karuzele, stoiska z lodami, sadze ze trzeba sie zabezpieczyc od tego rodzaju wulgaryzmu., trzeba zapewnic ze pomniki te beda wywolywac zawsze smutek , placz, zgrzytanie zebow. Mozna byloby przy pomnikach ustawic urzadzenia do wywolywania porzadanych emocji.
              • 3nd Re: Nalezy budowac pomniki dla ofiar Holokaustu 13.06.18, 07:27
                boavista4 napisał(a):

> Pomniki te powinny byc wzniesione w miejscu niedawno zburzonych pomnikow armi C
                > zerwonej.
                > Z kazdym rokiem umiera coraz wiecej ofiar holokaustu , i bardzo dziwne ze nikt
                > jeszcze nie wpadl na taki pomysl.
                > W srediowieczu budowano pomniki dla roznych plag, potem dodawano do nich fontan
                > ny, kwietniki, karuzele, stoiska z lodami, sadze ze trzeba sie zabezpieczyc od
                > tego rodzaju wulgaryzmu., trzeba zapewnic ze pomniki te beda wywolywac zawsze s
                > mutek , placz, zgrzytanie zebow. Mozna byloby przy pomnikach ustawic urzadzenia
                > do wywolywania porzadanych emocji.

Z ciekawego artykulu:
                "Napisałem ten tekst nie po to, by zakwestionować cały wiersz Miłosza. Na pytanie: "Czy 25 kwietnia 1943 r. karuzela była czynna i czy rzeczywiście ktoś się na niej bawił?", odpowiedź, niestety, brzmi "tak". "

Calosc :
                warszawa.wyborcza.pl/warszawa/1,34880,6534257,Gdy_plonelo_getto_warszawiacy_sie_smiali_.html?disableRedirects=true
                Wiec nie badz ogrodnikiem i nie przesadzaj . A takie pomniki istnieja i jest ich coraz wiecej w calej Polsce . W wielu miejscowosciach gdzie przed wojna mieszkala wieksza ilosc Zydow i zostala wymordowana . Te tablice (pomniki) czesto sa odslaniane przez miejscowych Polakow .
                • boavista4 Re 3nd, odkryles Ameryke, Eureka ! 14.06.18, 03:26
                  Im wiecej beda Polacy budowac te pomniki i muzea , tym bardziej Zydzi odkryjja parszywy i pazerny charakter Polakow, oni wszystko robia zeby sie podlizac i wyludzic darmowa koszerna wodke i jakas posadke w zydowskiej gazecie dla tubylcow. Zydzi powinni byc czujni i wszystkie te pochlebstwa nie powinny spotkac sie z podziekowaniem. Podziekowac takiemu Dudzie, czy Jarkowi nie mozna, trzeba ich tak ponizac, zeby uciekli na Madagaskar.
                  • bywszy2 Re: Re 3nd, odkryles Ameryke, Eureka ! 14.06.18, 13:01
                    Lepiej by ten charakter wyjawili sami Polacy.
                    To wyjdzie im na zdrowie.
                    Powoli to "wyjawianie" przez Polakow zaczyna sie pojawiac w literaturze i dokumentach.
                    Nalezy sie tym "wyjawiaczom" szacunek.
                    Pomniki pozostawcie tym,ktorych groby rozgrzebujecie - bardzo sie w tym lubujecie.
            • lont12 Re: Czytaj jesli jestes Zydem ( i kiedy nie jest 24.06.18, 07:51
              nie chlej tyle, bywszyj Pierdyczew
              • bywszy2 Re: Czytaj jesli jestes Zydem+ 24.06.18, 09:02
                lont12 napisał:

> nie chlej tyle, bywszyj Pierdyczew

><<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<
                pocaluj mnie pan w dolne zero!
      • bywszy2 Re: sprecyzuj pan+ 14.06.18, 15:52
        j-k napisał:

> mieszka tam milion Rosjan.
        > to najlepsi zolnierze IDF
        >
        > tluka islamuskow tak - ze az sie kurzy.

> <<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<
        czy piepszy pan jak zawsze?
    • bywszy2 Re: Polska powinna pomoc Izraelowi ! 14.06.18, 13:04
      Ja wyslalem troche grosza na pomoc-zapomoge polskim ministrom.
      Otrzymali troche bonusu.
      Moze teraz stac ich teraz na zakup papieru toaletowego do latryny rodzinnej.
      • amunicyjny1 Re: Polska powinna pomoc Izraelowi ! 14.06.18, 17:20
        bywszy2 napisał:

> Ja wyslalem troche grosza na pomoc-zapomoge polskim ministrom.
        > Otrzymali troche bonusu.
        > Moze teraz stac ich teraz na zakup papieru toaletowego do latryny rodzinnej.
        >

Nie wysłałeś
        • bywszy2 Re: a wlasnie+ 14.06.18, 20:21
          amunicyjny1 napisał(a):

> Nie wysłałeś

<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<
          Wyslalem!
          W ramach podatkowy na ten cel - Wysylam zebrakom w Polsce.
          W ramach UE.
          A pan swoja Ojczyzne nie wspomaga.
          Chociazby skorkami kroliczymi.
          • amunicyjny1 Re: a wlasnie+ 15.06.18, 08:30
            bywszy2 napisał:

> W ramach podatkowy na ten cel - Wysylam zebrakom w Polsce.
            > W ramach UE.

O to chodzi
            W takim razie, ty tez parę razy chlałeś za moje.....
            • bywszy2 Re: ako zyd+ 15.06.18, 15:11
              amunicyjny1 napisał(a):
              > O to chodzi
              > W takim razie, ty tez parę razy chlałeś za moje.....

<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<
              nigdy nie chleje.
              Tylko kulturalnie wypijam.
              Pozatym,pan nigdy swego nie mial.
              Zawsze na zebrach.
              • amunicyjny1 Re: ako zyd+ 15.06.18, 15:18
                bywszy2 napisał:

> nigdy nie chleje.
                > Tylko kulturalnie wypijam.

Wszyscy tak twierdzą,nawet z marskością wątroby

> Pozatym,pan nigdy swego nie mial.
                > Zawsze na zebrach.
                >
                >
                >
                >
                Biorąc pod uwagę gdzie mieszkamy i kim się czujemy,to ty żyjesz na dziadowskim chlebie w obcym kraju.O tym kto na ciebie pracuje,i opłaca np internet nie wspomnę
                • bywszy2 Re: jako zyd+ 16.06.18, 08:58
                  amunicyjny1 napisał(a):

> Wszyscy tak twierdzą,nawet z marskością wątroby - watroba moja jest wporzadku.
                  > Biorąc pod uwagę gdzie mieszkamy i kim się czujemy,to ty żyjesz na dziadowskim
                  > chlebie w obcym kraju.O tym kto na ciebie pracuje,i opłaca np internet nie wspo
                  > mnę
                  -
                  Nie na dziadowskim,tylko na przyzwoitej emeryturze.
                  I stac mnie na sprzataczki z Polski oraz na podkarmianie polskich ministrow(bonusy) czy finansowanie polskich autostrad oraz latryn przy przy nich.
                  I nie w obcym kraju,a w swoim.
                  "O tym kto na ciebie pracuje,i opłaca np internet nie wspomnę " - typowy chwyt polskich historykow:ni ch... nie wie ale sugeruje.
                  Nu,wspomnij,panie.Wspomnij!
                  • lont12 Re: jako zyd+ 24.06.18, 07:19
                    cienko przędziesz, jak na Żyda
                    • bywszy2 Re: jako zyd+ 24.06.18, 09:14
                      lont12 napisał:

> cienko przędziesz, jak na Żyda

><<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<
                      jak pocaluje mnie pan w tylne dolne zero spowoduje pan,ze bede to robil grubiej.
                      Wiec,do roboty "zadowolaczu" krolikow!
    • bywszy2 Re: Polska powinna pomoc Izraelowi.Zapytanie ! 14.06.18, 15:59
      bywszy2 07.06.18, 12:39
      na tematy wyssane z palca a dotyczace przezyc pitekantropusa erektusa opowiadajcego po polsku wszelkiego rodzaju bajki,zapytuje po raz ktory,czy to prawda,ze niektorzy z was mordowali zydow znajdujacych sie poza obszarem geto?
      szmalcowali i sprzedawali zydow Niemcom?
      szabrowali mienie zydowskie?
      Prosze o tak czy nie.
      P.S
      Czy ktos z was ma zamiar oddac zydom lozeczko zrabowane zamordowanej zydoweczce niemowlaczce?
      Wprawdzie tutaj sugerowano,ze zydzi to lozeczko przechandlowali szabrownikom.
      I przy okazji ochotniczo dolaczyli do niego rozne swoje szmatki - jako bonus.
      • amunicyjny1 Re: Polska powinna pomoc Izraelowi.Zapytanie ! 14.06.18, 16:34
        bywszy2 napisał:

zapytuje po raz ktory,czy to prawda,ze
        > niektorzy z was mordowali zydow znajdujacych sie poza obszarem geto?
        > szmalcowali i sprzedawali zydow Niemcom?

Nie
        > szabrowali mienie zydowskie?
        Nie
        > Czy ktos z was ma zamiar oddac zydom lozeczko zrabowane zamordowanej zydoweczce
        > niemowlaczce?

Żydóweczka nie miała łóżeczka
        • bywszy2 Re: Polska powinna pomoc Izraelowi.Zapytanie !+ 14.06.18, 20:24
          amunicyjny1 napisał(a):

> Żydóweczka nie miała łóżeczka

<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<
          bo jej poprzedni szabrownik podp...?
          co do panskich dwoch nie - zle pana w szkole uczyli.
          No,co jeszcze mozna wymagac od polskich historykow?
          Oni tylko na pomnikach,wystawionych roznym szubrawcom,sie znaja.
          • 3nd A narazie nad Polska 14.06.18, 21:13
            wiadomosci.onet.pl/swiat/symboliczne-cwiczenia-izraelskich-spadochroniarzy-w-polsce-i-niemczech/5ycjrfl
            Fajnie :-)
            • karbat Re: A narazie nad Polska 14.06.18, 23:49
              3nd napisał:

> wiadomosci.onet.pl/swiat/symboliczne-cwiczenia-izraelskich-spadochroniarzy-w-polsce-i-niemczech/5ycjrfl

> Fajnie :-)

desant Izraelitow w Polsce .. , pytanie, dla kogo to fajne ….
              fakt , Izraelici robia sobie tani poligon w Polsce , o co chodzi ..
              warunki do cwiczen praktycznych maja lepsze u siebie
              • bywszy2 Re: A narazie nad Polska 15.06.18, 05:53
                karbat napisał:
                > > Fajnie :-)
                >
                > desant Izraelitow w Polsce .. , pytanie, dla kogo to fajne ….
                > fakt , Izraelici robia sobie tani poligon w Polsce , o co chodzi ..
                > warunki do cwiczen praktycznych maja lepsze u siebie

<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<
                Trzeba i u pana pocwiczyc.
                Na wszelki wypadek,karbacie.
          • amunicyjny1 Re: Polska powinna pomoc Izraelowi.Zapytanie !+ 15.06.18, 08:22
            bywszy2 napisał:

> bo jej poprzedni szabrownik podp...?

Bo fizycznie nie mieli,przynajmniej na moim terenie.Z ''dziadki'' z którymi gadałem, twierdzili ,że u żadnego żyda w mieścinie nie było podłogi,połowa nie miała nawet komina [u polaków też tak bywało] Jednym i drugim starczała płachta na powale
            • 3nd Re: Polska powinna pomoc Izraelowi.Zapytanie !+ 15.06.18, 13:10
              amunicyjny1 napisał(a):

> bywszy2 napisał:
              >
              >
              >
              > > bo jej poprzedni szabrownik podp...?
              >
              > Bo fizycznie nie mieli,przynajmniej na moim terenie.Z ''dziadki'' z którymi gad
              > ałem, twierdzili ,że u żadnego żyda w mieścinie nie było podłogi,połowa nie mia
              > ła nawet komina [u polaków też tak bywało] Jednym i drugim starczała płachta n
              > a powale

W tych miasteczkach wszyscy klepali biede ...
              Ale jak opowiadaja starsi mieszkancy tych miasteczek to oni tesknia za swoimi zydowskimi sasiadami . Mowia ze byli "ludzkimi " kupcami i mozna bylo u nich kupic na kredyt gdy nie mieli forsy . Polscy kupcy nie zgadzali sie sprzedawac na kredyt . Jako dzieci nie wychodzili ze sklepu zydowskiego bez slodyczy . A to dzieci pamietaja . Albo jakiejs buleczki w wieczor szabatowy.
              • amunicyjny1 Re: Polska powinna pomoc Izraelowi.Zapytanie !+ 15.06.18, 14:16
                3nd napisał:

> Ale jak opowiadaja starsi mieszkancy tych miasteczek to oni tesknia za swoimi z
                > ydowskimi sasiadami . Mowia ze byli "ludzkimi " kupcami i mozna bylo u nich kup
                > ic na kredyt gdy nie mieli forsy . Polscy kupcy nie zgadzali sie sprzedawac na
                > kredyt . Jako dzieci nie wychodzili ze sklepu zydowskiego bez slodyczy . A to
                > dzieci pamietaja . Albo jakiejs buleczki w wieczor szabatowy.

Ależ oczywiście,a a wiesz jaki był borg?
                • 3nd Re: Polska powinna pomoc Izraelowi.Zapytanie !+ 15.06.18, 14:31
                  amunicyjny1 napisał(a):

> Ależ oczywiście,a a wiesz jaki był borg?

Borg ?
                  • amunicyjny1 Re: Polska powinna pomoc Izraelowi.Zapytanie !+ 15.06.18, 14:45
                    3nd napisał:

> amunicyjny1 napisał(a):
                    >
                    >
                    > > Ależ oczywiście,a a wiesz jaki był borg?
                    >
                    >
                    > Borg ?

Tak mówili u nas starozakonni na procent
                  • 3nd Re: Polska powinna pomoc Izraelowi.Zapytanie !+ 15.06.18, 15:02
                    Borg = kredyt .

Sklep to nie bank . Takze w naszym sklepie mozesz robic zakupy i placic raz na miesiac . Masz numer konsumenta i komp wszystko zapisuje . Nie placisz zadnego rybitu .
                    • amunicyjny1 Re: Polska powinna pomoc Izraelowi.Zapytanie !+ 15.06.18, 15:11
                      3nd napisał:

> Borg = kredyt .
                      >
                      > Sklep to nie bank . Takze w naszym sklepie mozesz robic zakupy i placic raz na
                      > miesiac . Masz numer konsumenta i komp wszystko zapisuje . Nie placisz zadneg
                      > o rybitu .
                      O czym ty właściwie piszesz?
                      • 3nd Re: Polska powinna pomoc Izraelowi.Zapytanie !+ 15.06.18, 16:32
                        amunicyjny1 napisał(a):

> 3nd napisał:
                        >
                        > > Borg = kredyt .
                        > >
                        > > Sklep to nie bank . Takze w naszym sklepie mozesz robic zakupy i placic
                        > raz na
                        > > miesiac . Masz numer konsumenta i komp wszystko zapisuje . Nie placisz
                        > zadneg
                        > > o rybitu .
                        > O czym ty właściwie piszesz?

Ze takze wtedy i teraz nie bylo zadnych procentow w sklepach . To nie pozyczka .
                        • amunicyjny1 Re: Polska powinna pomoc Izraelowi.Zapytanie !+ 15.06.18, 17:58
                          3nd napisał:

> Ze takze wtedy i teraz nie bylo zadnych procentow w sklepach . To nie pozyczka
                          > .
                          A skąd to przekonanie bierzesz ?
                • bywszy2 Re: czy panu sie czasem nie popi...+ 15.06.18, 15:24
                  amunicyjny1 napisał(a):
                  > Ależ oczywiście,a a wiesz jaki był borg?

<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<
                  z borgiem koscielnym?
              • bywszy2 Re:nie ma pan racji z tym klepaniem biedy!+ 15.06.18, 15:20
                3nd napisał:
                > W tych miasteczkach wszyscy klepali biede ...
                Bo jest to przeciez niemozliwe.
                Wiadomo przeciez,ze radzieccy oficerowie rabowali u polskich wiesniaczek jedwabne koszulki nocne,w ktorych ich zony potem paradowali na balach.
            • bywszy2 Re: Polska powinna pomoc Izraelowi.Zapytanie !+ 15.06.18, 15:16
              amunicyjny1 napisał(a):

> bywszy2 napisał:
              >
              >
              >
              > > bo jej poprzedni szabrownik podp...?
              >
              > Bo fizycznie nie mieli,przynajmniej na moim terenie.Z ''dziadki'' z którymi gad
              > ałem, twierdzili
              ,że u żadnego żyda w mieścinie nie było podłogi,połowa nie mia
              > ła nawet komina [u polaków też tak bywało] Jednym i drugim starczała płachta n
              > a powale
              -
              bo prosze pana panscy dziadki musieli kiedys konczyc wydzial historii na UW.
              Glownym przedmiotem na tym wydziale bylo :"Zaklamywanie historii"
              Nie sadze by zyd Mickiewicz spal na podlodze glinianej.
              • amunicyjny1 Re: Polska powinna pomoc Izraelowi.Zapytanie !+ 15.06.18, 15:25
                bywszy2 napisał:

> bo prosze pana panscy dziadki musieli kiedys konczyc wydzial historii na
                > UW.
                > Glownym przedmiotem na tym wydziale bylo :"Zaklamywanie historii"
                > Nie sadze by zyd Mickiewicz spal na podlodze glinianej.
                >
                Tak dla ścisłości,skończyli po 4 klasy

Na moim terenie żydzi to była biedota,wzbogacili się [nie wszyscy ] w 1939 jak weszli ruskie .Dobrze pożyli przez kilkanaście miesięcy,może nawet zdobyli jakieś łóżeczko w chacie bogatego deportowanego na sybir polaka,kto wie
                • bywszy2 Re: Polska powinna pomoc Izraelowi.Zapytanie !+ 15.06.18, 20:19
                  nie moglo byc na panskim terenie bogatych Polakow.
                  Zbyt duzo chlali.

P.S
                  Pozatym prosze pana,Polak po polsku pisze sie z duzej litery.
                  Czemu pan Polakow poniza?
                  • lont12 Re: Polska powinna pomoc Izraelowi.Zapytanie !+ 24.06.18, 07:22
                    za to Żydy w ZSRR potężne były... Łazarz Kaganowicz zagłodził Ukrainę... czy twój tate służył u niego?
                    • bywszy2 Re: Polska powinna pomoc Izraelowi.Zapytanie !+ 24.06.18, 09:16
                      lont12 napisał:

> za to Żydy w ZSRR potężne były... Łazarz Kaganowicz zagłodził Ukrainę... czy tw
                      > ój tate służył u niego?
                      > <<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<
                      Polaki tez.
                      Z Dzierzynskim na czele calej polskiej zgrai kryminalnej.
    • bywszy2 Re: pytanie+ 15.06.18, 05:50
      vv.i.gill napisał:

> Man pytanie, jak ojciec jest Arab a matka Zydowka to dzieciak jest;

<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<
      vigil czy pan jest dlatego taki glupi c...,bo tata byl osiol a mama stara wiejska kobyla?
    • bywszy2 Re: pan nie pyta+ 15.06.18, 15:12
      vv.i.gill napisał:

> Nie ciebie pytam Paine konowale wiec sie nie wpie....j miedxy wodke a zakaske.

<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<
      tylko kwicze jak potomek osla i starej kobyly.
    • engine8 Izrael nie potrzebuje pomocy - radzi sobie dobrze 15.06.18, 21:05
      Teraz zeby w zolnierzach "nie zalamc ducha" nie wolno pokazywac jak aresztuja czy bija Palestynczykow. Mozna dopstac za to 5 lat wiezienia...
      www.haaretz.com/israel-news/.premium-israel-to-bar-activists-from-documenting-soldiers-in-west-bank-1.6176060
      • boavista4 Re: Izrael nie potrzebuje pomocy - radzi sobie do 15.06.18, 21:46
        jak sobie radzi , kiedy ciagle chce i chce. A panowi tez sie kce ?
        • 3nd Re: Izrael nie potrzebuje pomocy - radzi sobie do 16.06.18, 23:49
          boavista4 napisał(a):

> jak sobie radzi , kiedy ciagle chce i chce. A panowi tez sie kce ?

Izrael da sobie rade tak czy inaczej . Ale wolalby aby rozni "przyjaciele" zostawili nas w spokoju. " Boze , bron nas od "przyjaciol" , z wrogami sami sobie poradzimy " - madre przyslowie . www.listyznaszegosadu.pl/notatki/odrazajacy-antysemityzm-w-onz

• europitek Re: Izrael nie potrzebuje pomocy - radzi sobie do 17.06.18, 02:56
            3nd napisał:
            > madre przyslowie .

Jak mam pytanie w kwestii mądrości tego przysłowia:
            Kto decyduje o tym, kto jest przyjacielem, a kto "przyjacielem"?
            • 3nd Re: Izrael nie potrzebuje pomocy - radzi sobie do 17.06.18, 08:02
              europitek napisał:

> 3nd napisał:
              > > madre przyslowie .
              >
              > Jak mam pytanie w kwestii mądrości tego przysłowia:
              > Kto decyduje o tym, kto jest przyjacielem, a kto "przyjacielem"?

W danym przypadku tylko Izrael . Przyjaciol poznasz przy potrzebie . A "przyjaciol" nie potrzebujemy . www.youtube.com/watch?v=6rnoQeukJP0
          • karbat Re: Izrael nie potrzebuje pomocy - radzi sobie do 23.06.18, 01:56
            3nd napisał:
            > boavista4 napisał(a):
            > > jak sobie radzi , kiedy ciagle chce i chce. A panowi tez sie kce ?

> Izrael da sobie rade tak czy inaczej . Ale wolalby aby rozni "przyjaciele" zostawili nas w spokoju.

masz na mysli … USA ….

nie kradnij cudzej ziemi , uznanie wschodniej Jerozolimy ,
            utworzenie panstwa palestynskiego … dlaczego nie … ?

• bywszy2 Re: Izrael nie potrzebuje pomocy + 23.06.18, 08:20
              karbat napisał:

> nie kradnij cudzej ziemi , uznanie wschodniej Jerozolimy ,
              > utworzenie panstwa palestynskiego … dlaczego nie … ?

><<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<
              podaj pan date zwrotu Uzyskanych Ziemi Odzyskanych.
              • karbat Re: Izrael nie potrzebuje pomocy + 23.06.18, 11:30
                bywszy2 napisał:
                > karbat napisał:

> > nie kradnij cudzej ziemi , uznanie wschodniej Jerozolimy ,
                > > utworzenie panstwa palestynskiego … dlaczego nie … ?

> podaj pan date zwrotu Uzyskanych Ziemi Odzyskanych.

poprosze o link . kto sie dzis tego od Polski domaga . …
                oficjalne stanowisko jakiegos rzadu . natychmiast .

ten , kto nie widzi roznicy , pomiedzy polskimi ziemiami zachodnimi , a ziemiami palstynczykow , ten ma mozg zamulony . albo oczy w doopie

absolutnie nie zalezy mi , by na tym skrawku ziemi sie mordowano , nienawidzono,-
                dac Palestynczykom co im sie nalezy .
                a Ziemie , ktore im sie ukradlo , kradnie dalej im sie naleza jak psu buda .

dac im , Izraelowi szanse na pokoj .

• boavista4 Re: Izrael nie potrzebuje pomocy + 23.06.18, 15:37
                  Czy Polscy osadnicy morduja poprzednich mieszkancow , ktorzy przyjezdzaja obecnie odwiedzac swoje stare ziemie? czy Polska buduje zasieki i ploty? Bywszy pyskuje przeciwko Polsce bo jest wrogiem Polakow i Polski, gorszym od zainteresowanych i gotowym do sprzedania Polski .
                  • caesar_pl Re: Izrael nie potrzebuje pomocy + 24.06.18, 00:02
                    wywaliliscie bylych mieszkancow,wprowadziliscie swoich i macie spokoj
                  • bywszy2 Re:Panie,wrogiem nie jestem + 24.06.18, 04:26
                    boavista4 napisał(a):

> Czy Polscy osadnicy morduja poprzednich mieszkancow , ktorzy przyjezdzaja obec
                    > nie odwiedzac swoje stare ziemie? czy Polska buduje zasieki i ploty? Bywszy py
                    > skuje przeciwko Polsce bo jest wrogiem Polakow i Polski, gorszym od zaintereso
                    > wanych i gotowym do sprzedania Polski .
                    <<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<
                    ale przywoluje do porzadku ... udajace niewinne dziewice.
                    I porownuje.
                    Polscy osadnicy spelnili swa czarna,i to skutecznie, robote w latach 40tych pod oslona wojsk radzieckich.
                    • boavista4 Re:Panie,wrogiem nie jestem + 24.06.18, 04:46
                      Nawet Niemcy nie napisali i nie powiedzieli nic takiego, tylko zyd bywszy potrafi wymyslec takie oszczerstwo. I gazeta to toleruje, gazeta wlasnie popiera szkalowanie Polski.
                      • bywszy2 Re:czyzby?A skad ja mam tewiadomosci?+ 24.06.18, 09:01
                        boavista4 napisał(a):

> Nawet Niemcy nie napisali i nie powiedzieli nic takiego, tylko zyd bywszy potra
                        > fi wymyslec takie oszczerstwo. I gazeta to toleruje, gazeta wlasnie popiera szk
                        > alowanie Polski.

ze zrodel polskich!:
                        www.google.se/search?q=wysiedlania+z+ziem+odzyskanych&oq=wysiedlania+z+ziem+odzyskanych&aqs=chrome..69i57j0l3.20619j0j9&sourceid=chrome&ie=UTF-8
                        a moze to?:
                        ciekawostkihistoryczne.pl/2015/06/15/ziemie-odzyskane-gwaltem-w-1945-roku-nie-tylko-sowieci-brali-sila-niemieckie-kobiety-18/#2
                        a moze prosze pana:
                        www.google.se/search?q=szabrownicy+na+ziemiach+odzyskanych&oq=szabrownicy&aqs=chrome.2.69i57j0l5.6681j0j4&sourceid=chrome&ie=UTF-8
                        Prosze pana,ja nie szkaluje a tylko podsuwam wam
                        ciekawostki historyczne,prawdziwe i to tylko z polskich zrodel
                        Do tego nalezaloby dolaczyc temat
                        szmalcownictwa czy polowania na zydow,
                        popelnianych przez rozne organizacje np.policje granatowa,strazakow,kol gospodyn wiejskich czy osob prywatnych.- tego,jak pan powiedzial,nawet Niemcy nie czynili.
                        Wiec przestancie nas pouczac.
                        Moze juz czas nastapil byscie wyglosili znamienne:
                        "Przepraszamy i prosimy o wybaczenie" - to bylby poczatek wzajemnego zrozumienia i poczatek zgody.
                        Przyznac musze,ze pojawili sie w Polsce odwazni ludzie,dziela ktorych daja wyraz temu,co napisalem.Ale ponosza konsekwencje:
                        Wbrew zapowiedziom,ze ustwa o IPN nie bedzie dotyczyla tematow artystycznych czy naukowych,Barbara Enkeling,wspoltworca "Dalej jest noc",juz nie jest czlonkiem w komitecie oswiecymskim.
                        Panie,zainteresuj sie pan swoja prawdziwa ludzka historia.
                • bywszy2 Re:dac link? + 24.06.18, 04:21
                  karbat 23.06.18, 11:30
                  poprosze o link . kto sie dzis tego od Polski domaga . …
                  oficjalne stanowisko jakiegos rzadu . natychmiast .
                  <<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<
                  panie,te checi oficjalne,to im Stalin a potem Chruszczow z glowy wybil.
                  Polacy,natomiast zab szybko wyrwali:wypedzili bez ceregeli.
    • boavista4 Re: Polska powinna pomoc Izraelowi ! 21.06.18, 19:47
      jest 2.46, komisja poborowa dla chetnych walczyc w Izraelu juz oglada pierwszych ochotnikow.

www.youtube.com/watch?v=CAZRnKCwuew
      • caesar_pl Re: Polska powinna pomoc Izraelowi ! 21.06.18, 19:53
        Jestes ogrodnik ze przesadzasz?Jako Katol Polski modl sie ze Zydzi zabijaja Palestynczykow gdyz gdyby ich nie zabijali to nie mial bys dojscia do Grobu Jezusa.Araby w Izraelu musza byc wystrzelani,a ci w Niemczech wywaleni na zbity pysk.
        • karbat Re: Polska powinna pomoc Izraelowi ! 23.06.18, 02:05
          caesar_pl napisał:
          > Jestes ogrodnik ze przesadzasz?Jako Katol Polski modl sie ze Zydzi zabijaja Pal
          > estynczykow gdyz gdyby ich nie zabijali to nie mial bys dojscia do Grobu Jezusa

grob Jezusa ( dokl mowiac Joszuy ) ... a skad ty to wyssales …

> Araby w Izraelu musza byc wystrzelani

musza … rojenia polaczka .
          • 3nd Troszke wyjasnien o sytuacji w Izraelu ... 23.06.18, 10:33
            ... w tym linku

www.listyznaszegosadu.pl/notatki/dlaczego-nie-bronimy-sie
            Niestety taka jest prawda ....
      • bywszy2 Re: chwali sie pan+ 21.06.18, 20:06
        swoim wojskiem?
        Zawsze bylo mocne tylko w gebie i guzikow nie oddawalo.
        • boavista4 Re: Nie moge zalozyc nowego watku ! 22.06.18, 14:42
          A coz takiego zrobilem? ze odpowiadalem smisznymi cytatami odeskich kawalow na wredne wpisy Bywszego? Tymczasem Bywszy dalej sie produkuje i ubliza kazdemu. Nie mama zamiaru blagac administratora o laske, FS juz jest na dnie lkiedy nie tylko nie toleruje innych opini, ale nawet humoru.
          • bywszy2 Re: Nie moge zalozyc nowego watku !Oraz czasami+ 22.06.18, 19:51
            odpowiadac na posty ... boavisty.
            Ze wzgledu na lamanie ...
            Panski humor jest chory.
            Juz sam pomysl preferowania w katolickim pismie zdrowego humoru zydowskiego zakrawa na kpiny.
            • boavista4 Re: Nie moge zalozyc nowego watku !Oraz czasami+ 22.06.18, 20:11
              stul pan uszy i siedz cicho wsrod swoich przymiotnikow, bywszy !
              • bywszy2 Re: i jeszcze toto grozi+ 22.06.18, 20:14
                boavista4 napisał(a):

> stul pan uszy i siedz cicho wsrod swoich przymiotnikow, bywszy !

<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<
                calkiem ten milosnik podwieczorkow oraz donosiciel w ambasadach PRL utracil rzeczywistosc.
                • boavista4 Re: i jeszcze toto grozi+ 23.06.18, 03:03
                  varjag2007su.livejournal.com/2524835.html
                • lont12 Re: i jeszcze toto grozi+ 24.06.18, 08:03
                  Bywszyj, z Berdyczowa na Wołyniu jesteś, więc czy twój tate nie brał czasem w tym udziału:

W lecie 1920 roku podczas wojny polsko-bolszewickiej Rosjanie wymordowali w szpitalu w Berdyczowie 600 rannych polskich żołnierzy wraz z opiekującymi się nimi pielęgniarkami
                  • bywszy2 Re: i jeszcze toto grozi+ 24.06.18, 09:23
                    lont12 napisał:

> Bywszyj, z Berdyczowa na Wołyniu jesteś, więc czy twój tate nie brał czasem w t
                    > ym udziału:
                    >

> W lecie 1920 roku podczas wojny polsko-bolszewickiej Rosjanie wymordowali w
                    > szpitalu w Berdyczowie 600 rannych polskich żołnierzy wraz z opiekującymi się n
                    > imi pielęgniarkami

><<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<
                    moj tatus`nie byl Rosjanin,tylko Jewriej!
                    www.google.se/search?q=%D0%BF%D0%BE%D0%BB%D1%8F%D0%BA%D0%B8+%D1%83%D0%B1%D0%B8%D0%B2%D0%B0%D0%BB%D0%B8+%D1%80%D1%83%D1%81%D1%81%D0%BA%D0%B8%D1%85+%D0%BF%D0%BB%D0%B5%D0%BD%D0%BD%D1%8B%D1%85&oq=%D0%BF%D0%BE%D0%BB%D1%8F%D0%BA%D0%B8+%D1%83%D0%B1%D0%B8%D0%B2%D0%B0%D0%BB%D0%B8+%D1%80%D1%83%D1%81%D1%81%D0%BA%D0%B8%D1%85+%D0%BF%D0%BB%D0%B5%D0%BD%D0%BD%D1%8B%D1%85&aqs=chrome..69i57.25718j1j7&sourceid=chrome&ie=UTF-8
                    pozatym czy to panski tatus polowal na zydow w czasie okupacji i po wojnie?
                    A mamusia pana z kola gospodyn wiejskich nie zajmowala sie czasem szmalcownictwem?
                    A razem we dwojki uprawiali zawod szabrownika?
    • bywszy2 Re: jest za co dziekowac,panie P.F z Francji?+ 25.06.18, 12:56
      Przylaczam moj post w tym watku poniewaz zabroniono mnie rozpoczecia nowych watkow.
      Był też Niemiec z aparatem fotograficznym, bo robił zdjęcia. Innych Niemców nie było, przyjechali później, ludność witała ich chlebem i solą.
      Niemcow tam nie bylo.
      Ksiądz Dołęgowski z ambony nawoływał do nienawiści przeciwko Żydom.

pl.wikiquote.org/wiki/Pogrom_w_Radzi%C5%82owie
      Skad te ... mieli bron do zabijania zydow?
      Czy powtorzy pan swa teze o zydowskich baranach?
      No i kwiatuszek tamze:
      "Antoni K. razem z Zygmuntem S. poszli na kolonię Słucz do K., gdzie Dora się ukrywała, wyprowadzili ją na pole i zabili za pomocą kamienia i pałki. Tak twierdził Antoni K. W ludzkiej świadomości jednak utkwiło przekonanie, że zginęła w
      straszliwych męczarniach, ponieważ Antoni K. i Zygmunt S. mieli odpiłować jej głowę, tępą piłą.
      Szczątki Dory zapewne do dziś leżą na polu K. w bezimiennym grobie."
      • bywszy2 Re: ciekawostka historyczna,panie P.F z Francji+ 25.06.18, 18:14
        wyzej.
      • bywszy2 Re: prosze szanownego panstwa+ 25.06.18, 20:14
        Nikt nie zabiera glosu w temacie ciekawostek wlasnej historii.
        Nawet zadnego glosu sprzeciwu?
        • boavista4 Re: hej Administrator ! zamknij ten watek 25.06.18, 20:34
          nikt tu nie pisze nic interesujacego, Bywszy i inni daja popisy swojej beczelonsci, nikt sie nie ztglasza na ochotnika do walki z Arabami.
          • bywszy2 Re: przylaczylem polskie zrodla+ 25.06.18, 20:59
            Swierzbi panu gdzies?
            W ramach protestu prosze udowodnic,ze ten polski watek nie ma racji co do oswiadczen swiadkow.
            Dlaczego uwaza pan,ze to bezczelnosc?
            Bezczelnosc jest panska,bo nie odwazy sie protestowac,a w chamski sposob zada zamkniecia.
            Gdzie sie pan chamstwa i bezczelnosci nauczyl?
            Chyba nie od Niemcow?Bo ci do grzechow swoich sie przyznali i na ludzi wyrastaja.
    • vv.i.gill [...] 25.06.18, 19:03
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • zeitgeist2010 Do moderacji, na prywatny e-mail bywszego 26.06.18, 18:25
      ulokowac ta sieczke na prywatne konto bywszego
      • bywszy2 Re: alez panie Z dlaczego mnie?+ 27.06.18, 14:35
        zeitgeist2010 napisał:

> ulokowac ta sieczke na prywatne konto bywszego

<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<
        a nie panu boavistie?
        Nie ma zamiaru przyswajac cudze laurki za wypociny autora tego durnego watka.
        A pan przynajmniej wie,o co tu chodzi+
        Czy swoim zwyczajem wsadza swoj nos w sprawy o ktorych pan nie ma pojecia.
        Zajmij soe pan lepiej zrzynaniem tekstow wikipedii.
        To panu nawet ladnie wychodzi.
        Z uszanowaniem
        bywszy.
    • bywszy2 Re: No,i IPN.Sprawiedliwosc i zdrowy rozsadek+ 27.06.18, 14:46
      Ustawa o IPN. Sejm przegłosował zmiany, jeden poseł PiS wstrzymał się od głosu
      Więcej httpwiadomosci.gazeta.plwiadomosci7,114884,23600718,ustawa-o-ipn-sejm-przeglosowal-zmiany-kiedy-posel-robert-winnicki.html#Czolka3Img
      wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114884,23600718,ustawa-o-ipn-sejm-przeglosowal-zmiany-kiedy-posel-robert-winnicki.html#Czolka3Img
      • bywszy2 Re:Zmiana punktu widzenia?+ 28.06.18, 03:33
        1.
        www.tokfm.pl/Tokfm/7,130517,23604163,w-slowniku-pis-nie-ma-slowa-przepraszam-tomasz-siemoniak.html#MT
        2.
        www.tokfm.pl/Tokfm/7,103094,23602780,co-spowodowalo-decyzje-o-kolejnej-nowelizacji-ustawy-o-ipn.html
        • boavista4 Re:zagadkowa statystyka tego watku 28.06.18, 04:08
          dzis juz bylo 210 wpisow, teraz jest jest 195. Zalozycielem watku jestem ja, co za radosc dla trolli. ale moje ostatnie wpisy znikaja, natomiast bywszy wisi i wisi, co za radosc dla tych ktorzy lubia zydowski humor.
          • lont12 Re:zagadkowa statystyka tego watku 28.06.18, 10:13
            Bywsi jest z WSI. To by tłumaczyło.
          • bywszy2 Re:prawie za kazdym razem jak wykonuje wpis+ 28.06.18, 10:34
            boavista4 napisał(a):

> dzis juz bylo 210 wpisow, teraz jest jest 195. Zalozycielem watku jestem ja, co
            > za radosc dla trolli. ale moje ostatnie wpisy znikaja, natomiast bywszy wisi i
            > wisi, co za radosc dla tych ktorzy lubia zydowski humor.

dotyczacy panskich durnych wpisow w durnym watku panskiego autorstwa dostaje ostrzezenie,ze lamie reguly dobrego tonu i ze jestem zablokowany.
            Bedziesz pan blagal,by ten idiotyczny watek zostal usuniety?
            Nie narzekaj pan.On dalej istnieje.Wiec ma pan chody?
          • bywszy2 Re:panie boavisto+ 28.06.18, 10:45
            boavista4 28.06.18, 04:08
            dzis juz bylo 210 wpisow, teraz jest jest 195. Zalozycielem watku jestem ja, co za radosc dla trolli. ale moje ostatnie wpisy znikaja, natomiast bywszy wisi i wisi, co za radosc dla tych ktorzy lubia zydowski humor.

<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<
            Pana dalej glupoty sie trzymaja.
            PodWatek panskiego watka dotyczy Nowelizacji Ustawy IPN oraz tego co z tego wyniknie.
            A pan sie glupot czepia co zakrawa na panski humor:
            1.
            polskaniepodlegla.pl/opinie/item/16459-dwie-kleski-w-jednym-tygodniu-kleska-pilkarzy-oraz-wycofanie-sie-ze-zmian-nowelizacji-ustawy-o-ipn2.
            www.tvn24.pl/wiadomosci-z-kraju,3/apel-o-wycofanie-nowelizacji-ustawy-o-ipn-podpisy-pod-listem-otwartym,811082.html
            • boavista4 Re: wszystko znika a on wisi i wisi ! 29.06.18, 04:08
              Czyli ze Bywszy jest administratorem FS. Dno !!!
              • bywszy2 Re: wszystko znika a boavista wisi i wisi !+ 29.06.18, 07:58
                Durny watek niemadrego autora wisi i wisi.
                Dno glebokie ale jeszcze nie calkowite.
                Zgodnie z przewidywaniami co do rozwoju ewolucji jego substancji umyslowej do calkowitego dna on z pewnoscia dojdzie.
    • lont12 Re: ty,wielki czlonku+ 28.06.18, 10:10
      Zaciąłeś się jak katarynka. Fakty są przeciwko tobie.
      • bywszy2 Re: ty,wielki czlonku+ 28.06.18, 10:16
        lont12 napisał:

> Zaciąłeś się jak katarynka. Fakty są przeciwko tobie.

><<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<
        Panie lont,pan jest jeszcze wiekszy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka