Dodaj do ulubionych

No worry be happy

14.08.18, 09:45
Zajrzalem na urlopie do moich przyjaciol w Chemnitz i jestem z rodzina na tydzien w Polsce. Rzucila mi sie w oczy roznica miedzy mlodymi. Mlodych w Chemnitz jest malo, maja duzo za duzo tatuazy i nie wygladaja na zbytnio szczesliwych.

Tych tatuazy u mlodych Polakow jest o wiele mniej i maja wyglad zadowolonych z zycia chociaz dosc spietych.

Tatuaze sa dla mnie symbolem niezadowolenie ze swojego losu manifestujace sie niszczeniem wlasnego ciala. I widac, ze mlodzi Niemcy zbyt zadowoleni nie sa. Polacy sa dosc zadowoleni z siebie a spieci sa bo wladza podzielila ludzie dokumentnie.

Ale, z porownania jestem dosc zadowolony i zycze mlodym w Chemnitz by sie poczuli jak i Polacy:)

PF
Obserwuj wątek
    • felusiak1 Re: No worry be happy 14.08.18, 10:00
      to tak jak zbadano, ze 80 kierowców, ktorzy zgineli w wypadkach samochodowych jadło marchewkę i stwierdzono, ze marchew powoduje wypadki. Myślisz, że tatuaż jest z niezadowolenia? Jestem innego zdania. Z niezadowolenia ludzie chlają a to kosztuje znacznie mniej niż porzadny tatuaż. No chuba, ze w wiezieniu to wtedy być może.....
      • polski_francuz Re: No worry be happy 14.08.18, 10:06
        Niemcy zawsze lubili dobrze wygladac. Co kraj to obyczaj. Jest wiec cos na rzeczy.

PF
        • lont12 Re: No worry be happy 14.08.18, 10:48
          Rosjanie też lubili dobrze wyglądać, ci radzieccy zwłaszcza...
    • the-great-inuk Re: No worry be happy 14.08.18, 10:43
      A bo to tak trudno zwrócić na siebie uwagę innych ludzi...

Dlaczego niewiasty przyklejają sobie sztuczne rzęsy ?
    • lont12 Re: No worry be happy 14.08.18, 10:46
      a czy ci z Chemnitz to czasem nie zgermanizowni Słowianie?... w dodatku nie wolno im się do tego przyznać... nic dziwnego że są nieszczęśliwi
    • zeitgeist2010 Re: No worry be happy 14.08.18, 14:08
      Jestem dosyc nieczuly na wyglad ludzi ale ostentacyjne tatuaze, szczegolnie na kobietach dzialaja na mnie odpychajaco.

Widoczne Tatuaze sa z reguly oznaka niskiego poziomu umyslowego, spolecznego i etycznego osobnika, bo nie sa one praktykowane w srodowiskach akademickich i solidnych tradycyjnych zawodach. Takze ilosc tatuazy wsrod niektorych srodowisk bylej NRD moze swiadczyc o frustracji.

• bywszy2 Re:czy akdemicy posiadaja "imunitet"?+ 14.08.18, 16:55
        zeitgeist2010 napisał:
        Widoczne Tatuaze sa z reguly oznaka niskiego poziomu umyslowego, spolecznego i
        > etycznego osobnika, bo nie sa one praktykowane w srodowiskach akademickich i so
        > lidnych tradycyjnych zawodach.

<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<
        a pozatym:
        co pan na to?
        obejzyj sobie np."tatuaze swiata".
        Wyglada,ze pan na jak akademika(?) ma wypaczony gust,jezeli sie przyjmie pod uwage tradycje swiatowe.
        Co panu zdarzalo sie witac z piekna pania pocierajac wzajemnee nosy?
        Gdzie niegdzie sa zwyczja w podobnej sytuacji poklepywanie je po tyleczkach.
      • bywszy2 Re: cos sie komus popie...!+ 14.08.18, 18:34
        zeitgeist2010 napisał:

> Widoczne Tatuaze sa z reguly oznaka niskiego poziomu umyslowego, spolecznego i
        > etycznego osobnika, bo nie sa one praktykowane w srodowiskach akademickich i so
        > lidnych tradycyjnych zawodach. Takze ilosc tatuazy wsrod niektorych srodowisk b
        > ylej NRD moze swiadczyc o frustracji.

> <<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<
        Mieliśmy wśród klientów profesorów uniwersytetu, prokuratorów i dwóch sędziów, znanych muzyków i pracowników teatru
        [[url=http://www.gazetakrakowska.pl/artykul/238420,wroclaw-salony-tatuazu-przezywaja-oblezenie,id,t.html]b]- dodaje artysta. [/b][/url]
        No co o tym?:

www.wprost.pl/swiat/397704/Obama-zrobi-sobie-tatuaz-Obiecal-to-corkom.html
        • zeitgeist2010 Krótka lekcja antropologii dla bywszego 14.08.18, 21:44
          Tatuaz jest tradycyjna forma estetyki Maorysow. Podobnie jak bindi u hinduskich kobiet. No bo jakos nie widzi sie tej czerwonej kropki u Europejek

• bywszy2 Re:krotka lekcja bontonu dla pana Z+ 14.08.18, 21:58
            Nawet w osrodkach akademickich spotyka sie ...!
    • engine8 Re: No worry be happy 14.08.18, 18:06
      Hm.... jak teraz wiedze na plazy to ponad polowa ludzi tutaj plazujacych ma tatuaze - i to nawet ci po 50-ce...
      Trzeba przyznac ze europejczycy raczej nie - a tych poznajemy po strojach - bo chlopcy czesto w slipkach albo innych kusych majtkach LOL
      I o dziwo ze wieksozsc z nich wyglada na calkieme zadowlonych....
      Podobno to okazja zeby cialo "udekorowac wg wlasnego pojeci apiekna a nie jak natura to zrobila - tak mowi pokolenie naszych dzieci.
      Nawet na plazy Ritz Carlton - 10-15% klientow z tatuazami - chyba tyle samo kobiet co mezczyzn (wiem ze to klienci bo siedza na hotelowych lezakach i hotelowa sluzba ich obsluguje.. a tam w sezonie trudno znalezc pokoj ponize $1tys/noc no i jak zona mowi pani emaj stroje kapielowe ponad $500/sztuke wiec zwyfikowani bogaci ludzie )
      Dla mnie tutaz to efekt czy rezultat tymczasowej utraty kontroli nad mysleniem i rozsadkiem z powodu naduzycia niedozwolnych srodkow... albo demonstracja przynaleznosci do jakiej tam grupy "spolecznej"
    • the-great-inuk Re: No worry be happy 14.08.18, 18:36
      polski_francuz napisał: "No worry"

Tworzenie zaprzeczeń w języku angielskim

Matthew 6:25-34 New International Version (NIV)
      Do Not Worry

W Piśmie świętym wiedzą...
      • engine8 Re: No worry be happy 14.08.18, 18:41
        Sie czepiasz...
        Moze No worry nie jest ale "No worries" jest bardzo popularne..
        • the-great-inuk Re: No worry be happy 14.08.18, 19:03
          engine8 napisał(a):

> Sie czepiasz...
          > Moze No worry nie jest ale "No worries" jest bardzo popularne..

Sie czepiasz...

Przeczenia:

Tutaj także używamy operatora do/does, do którego dodajemy słówko not i przeczenie gotowe:
          • engine8 Re: No worry be happy 14.08.18, 19:08
            Jak to bylo? Jedni wiedza co mowia a inni mowia co wiedza.
            • 5magna Re: No worry be happy 14.08.18, 19:36
              Bwszy wie co sie dzieje w Szwecji. Usiluja to napewno kamuflowac ale co sie dzieje w Goteborg to na jego podworku…...
              • bywszy2 Re:podejrzewa sie,ze ktos tym kieruje+ 14.08.18, 22:00
                5magna napisał(a):

> Bwszy wie co sie dzieje w Szwecji. Usiluja to napewno kamuflowac ale co sie dzi
                > eje w Goteborg to na jego podworku…...

<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<
                narazie zlapano dwoch.
            • the-great-inuk Re: No worry be happy 14.08.18, 19:43
              engine8 napisał(a):

> Jak to bylo? Jedni wiedza co mowia a inni mowia co wiedza.
              ================================

Ja także hejtuję formułki gramatyczne, nikt nie nauczył się języka przez wkuwanie formułek...

Ot, co...

Ten gościu zna 16 języków, nauczył się w sąsiedztwie.

I jest szanowanym tłumaczem sądowym.
              • engine8 Re: No worry be happy 14.08.18, 19:50
                Tak jak Solejukowa....
              • zeitgeist2010 masz duzo racji 14.08.18, 21:54
                Here's a little song I wrote
                You might want to sing it note for note
                Don't worry, be happy
                In every life we have some trouble
                But when you worry you make it double
                Don't worry, be happy
                Don't worry, be happy now

• the-great-inuk Re: masz duzo racji 15.08.18, 07:10
                  zeitgeist2010 napisał:

> Don't worry, be happy
                  > Don't worry, be happy now
                  ==============================
                  Dzięki!
    • the-great-inuk Re: Bywszego samochód spalili! 15.08.18, 07:31
      the-great-inuk napisała:

>
      > Ale trza być ostrożnym, to jest ruskaja saita!
      >
      > Może być fotomontaż ...
      >
      =====================================
      Najważniejsze jest, że w Szwecji mamy prawdziwe multikulti !

Ot, co...

W dziejach historii wprowadzanie Nowego Ładu, było początkowo zawsze związane ze stratami.

Patrz

Rewolucja Francuska..

Rewolucja Bolszewicka...
      • bywszy2 Re: w Szwecji+ 15.08.18, 17:12
        " Najważniejsze jest, że w Szwecji mamy prawdziwe multikulti ! "
        <<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<
        to ja mam,a nie Wy!
        • lont12 Re: w Szwecji+ 15.08.18, 22:55
          Tylko się nie chwal Bywszyj że jesteś jeleniem na rykowisku tego zwierzyńca.
          • bywszy2 Re: w Szwecji+ 16.08.18, 00:33
            ja w postaci jelenia,a pan jako kangurzyca?
            • lont12 Re: w Szwecji+ 16.08.18, 10:26
              chodzi tu o rykowisko szwedzkiego zwierzyńca... kangurzyca nie pasuje...
              choć muszę przyznać, bo odwiedziłem kiedyś Szwecję, że jest dużo podobieństw między Szwecją a Australią... oba kraje są generalnie płaskie, mało mają zabytków, albo wcale, są egalitarne - pracownik fizyczny czuje się ważniejszy od menedżera, a menedżer go w tym utwierdza (nie dziwota że spawacz z zawodu jest dziś premierem Szwecji), życie kulturalne jest zminimalizowane, liczy się sport, tania rozrywka, no i szopping... i tu i tam obywatele piją za dużo i się z tym ukrywają, w pracy nie dadzą poznać po sobie że mają kaca, albo jakieś problemy, na pytanie jak się czujesz - odpowiadają "świetnie", nawet w sytuacji gdy są umierający.
              • bywszy2 Re: czytalem kiedys+ 16.08.18, 10:37
                wypowiedz jakiejs ... z Polski.
                W dodatku alkocholiczka.
                W czasie krotkiego przebywania w Szwecji czas(zazwyczaj) spedzala pod sklepem alkocholowym.
                Oczywiscie w towarzystwie osob o podobnych zwyczajach i ciagotach.
                Tez sie wypowiadala na temat kultury i sztuki Szwecji oraz "plaskosci" geograficznej kraju ciagnacego z poludnia na polnoc okolo 2000 km.
                Czy byla panska krewna,panie loncie?
                • lont12 Re: czytalem kiedys+ 16.08.18, 11:04
                  a może piła z rozpaczy, bo ile ilekroć miała okres, to mąż ją napiętnował jako osobę nieczystą, zgodnie z mądrością talmudu
                  • bywszy2 Re: czytalem kiedys+ 16.08.18, 16:17
                    lont12 napisał:

> a może piła z rozpaczy, bo ile ilekroć miała okres, to mąż ją napiętnował jako
                    > osobę nieczystą, zgodnie z mądrością talmudu

> <<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<
                    a po co ta ... zabrala sie do Talmudu?
                    Pismo Swiete juz tej ... nie wystarczylo?
                    A pan jak zwiedzal te plaska Szwecje,to na brzuchu plaskim z przepicia cala wizyte przelezal.
                    Cos ty ... w kraju o ponad 2000 km dlugosci mogl zobaczyc?
                    I ten leb tepy kulture szwedzka mial wchlonac?
                    Jak rozumiem szczytvpanskiej kultury,to taniec z ciupakami:
                    www.youtube.com/watch?v=zScuz3l1CCw
                    a co do rownin.Tutaj trenuja szwedzcy zjazdowcy.

www.google.se/search?q=gory+szwecji&oq=gory+szwecji&aqs=chrome.0.69i59j0l4.4866j1j9&sourceid=chrome&ie=UTF-8
                    • lont12 Re: czytalem kiedys+ 16.08.18, 23:50
                      nie wykluczam że macie w tych górach również szwedzkich Aborygenów
                      • xystos Re: czytalem kiedys+ 18.08.18, 10:52
                        zmianynaziemi.pl/wiadomosc/rakotworcze-substancje-w-platkach-sniadaniowych-czy-monsanto-znowu-bedzie-w-klopotach
                        zapoznajcie dię z treścią tego artykułu
    • kylax4 Z całym szacukiem Francuz, ale 15.08.18, 13:56
      większych głupot dawno nie czytałem.

Ja tam znam ludzi mocno wytatuowanych i są bardzo szczęśliwi, jak i znam takich, którzy wyglądają na niezadowolonych.

Podobnie w przypadku ludzi bez tatuaży.

Ergo, wypisujesz głupoty.
      • bywszy2 Re:a tutaj akademikowi calkiem sie popie...!+ 15.08.18, 17:26
        zeitgeist2010 14.08.18, 14:08
        Jestem dosyc nieczuly na wyglad ludzi ale ostentacyjne tatuaze, szczegolnie na kobietach dzialaja na mnie odpychajaco.
        Widoczne Tatuaze sa z reguly oznaka niskiego poziomu umyslowego, spolecznego i etycznego osobnika,
        bo nie sa one praktykowane w srodowiskach akademickich i solidnych tradycyjnych zawodach. Takze ilosc tatuazy wsrod niektorych srodowisk bylej NRD moze swiadczyc o frustracji.

<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<
        A kogo to obchodza panskie czulosci?
        Wrod akademikow tatuaze

Papiez i tatuze

Obama
      • polski_francuz Re: Z całym szacukiem Francuz, ale 15.08.18, 17:29
        Sa tatuaze i tatuaze. Jaj ktos sobie wytatuuje cale reke albo i dwie to mozna sie zaczac dziwic, lagodnie mowiac.

PF
        • lont12 Re: Z całym szacukiem Francuz, ale 15.08.18, 22:56
          piłkarze tak mają, stać ich
          • lont12 Re: Z całym szacukiem Francuz, ale 18.08.18, 11:03
            gdyby nie te tatuaże to by żyła do dziś www.youtube.com/watch?v=3WBj_XQ43NM
        • kylax4 Nie zauważyłem, żeby to miało wpływ na charakter. 18.08.18, 19:06
          A że Tobie się coś wydaje, to tylko tyle. Wydaje Ci się.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka