yurek_1111 17.12.21, 23:56 Odmawiam dyskusji... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
yurek_1111 Re: Wysyp idiotycznych wątków... 17.12.21, 23:56 Historia forum pokazuje że można pokonać hasbare, bolszewików ale z idiotami się nie wygra bo , " idiota ściągnie cie do swojego poziomu i pokona doświadczeniem"... Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Gdzie ortografia i gdzie źródło cytatu? 18.12.21, 00:34 yurek_1111 napisał: I ty, cenzorze, co za wiersz ten Zapewne skarzesz mnie na ciupę Skażesz, poczciwcze skażesz ... Tuwima rozbolałby zęby od takiej niegramotności... Odpowiedz Link Zgłoś
gosc88 Re: Gdzie ortografia i gdzie źródło cytatu? 18.12.21, 00:43 eva15 napisała: > Tuwima rozbolałby zęby od takiej niegramotności... A jeszcze lepiej tak: Tuwima rozbolałyby zęby od takiej niegramotności... Odpowiedz Link Zgłoś
malkontent6 Re: Gdzie ortografia i gdzie źródło cytatu? 18.12.21, 00:46 eva15 napisała: > Skażesz, poczciwcze skażesz ... > > Tuwima rozbolałby zęby od takiej niegramotności... Głupia sprawa, Ewciu: sjp.pwn.pl/slowniki/skara%C4%87.html bibliotekapiosenki.pl/utwory/Absztyfikanci_grubej_Berty/tekst Odpowiedz Link Zgłoś
boomerang Re: Gdzie ortografia i gdzie źródło cytatu? 18.12.21, 04:19 Powyżej pozytywny wiersz Tuwima, przedwojenny, ale po wojnie stworzył w bierutowskim PRLu też wiersze negatywne. dobre-wiersze.blogspot.com/2011/09/julian-tuwim-we-mgle.html Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Mea culpa, biję się w piersi 19.12.21, 11:30 malkontent6 napisał: (...) Rzeczywiście moja wina, biję się w piersi, nie wiem, jak to mogło się stać, ale się stało... Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: Mea culpa, biję się w piersi 19.12.21, 11:31 Pisanie głuchą nocą jest szkodliwe, mózg już śpi... Odpowiedz Link Zgłoś
malkontent6 Re: Mea culpa, biję się w piersi 19.12.21, 20:43 To się zdarza każdemu. Ja kiedyś próbowałem usunąć wpis, w którym zrobiłem głupi błąd ortograficzny. Odpowiedz Link Zgłoś
europitek Re: Gdzie ortografia i gdzie źródło cytatu? 19.12.21, 15:57 Autor wiersza zapomniał sam się pocałować w dupę. Pewnie kolejka była za długa! Odpowiedz Link Zgłoś
vermieter Re: Gdzie ortografia i gdzie źródło cytatu? 18.12.21, 00:48 eva15 napisała: > yurek_1111 napisał: > > I ty, cenzorze, co za wiersz ten > Zapewne skarzesz mnie na ciupę > > Skażesz, poczciwcze skażesz ... > > Tuwima rozbolałby zęby od takiej niegramotności... domyślam się, że język polski nie jest twoim językiem ojczystym, sygnaturka jest napisana poprawnie Odpowiedz Link Zgłoś
felusiak1 Re: Gdzie ortografia i gdzie źródło cytatu? 18.12.21, 01:30 Wstydu nie masz efka. Odpowiedz Link Zgłoś
boavista4 Re: Gdzie ortografia i gdzie źródło cytatu? 18.12.21, 02:50 Kocham wiersze Wisławy Szymborskiej, czy ona uciekła z Białorusi? Nienawidzą naszego węgla. Nienawidzą naszych cegieł i przędzy. Nienawidzą tego, co już jest. Nienawidzą wszystkiego, co będzie. Naszych okien i kwiatów w oknach. Naszych lasów i ciszy leśnej. Nawet wiosny, bo to nasza wiosna. Nawet szkoły z wesołymi dziećmi. Odpowiedz Link Zgłoś
petronella.kozlowska Szymborska 18.12.21, 08:59 Szymborska Lenin Że w bój poprowadził krzywdzonych, że trwałość zwycięstwu nadał, dla nadchodzących epok stawiając mocny fundament – grób, w którym leżał ten nowego człowieczeństwa Adam, wieńczony będzie kwiatami z nieznanych dziś jeszcze planet. (Dzień śmierci Stalina) TEN DZIEŃ Jeszcze dzwonek, ostry dzwonek w uszach brzmi. Kto u progu? Z jaką wieścią, i tak wcześnie? Nie chcę wiedzieć. Może ciągle jestem we śnie. Nie podejdę, nie otworzę drzwi. Czy to ranek na oknami, mroźna skra tak oślepia, że dokoła patrzę łzami? Czy to zegar tak zadudnił sekundami. Czy to moje własne serce werbel gra? Póki nikt z was nie wypowie pierwszych słów, brak pewności jest nadzieją, towarzysze… Milczę. Wiedzą, że to czego nie chcę słyszeć – muszę czytać z pochylonych głów. Jaki rozkaz przekazuje nam na sztandarach rewolucji profil czwarty? – Pod sztandarem rewolucji wzmacniać warty! Wzmocnić warty u wszystkich bram! Oto Partia – ludzkości wzrok. Oto Partia: siła ludów i sumienie. Nic nie pójdzie z jego życia w zapomnienie. Jego Partia rozgarnia mrok. Niewzruszony drukarski znak drżenia ręki mej piszącej nie przekaże, nie wykrzywi go ból, łza nie zmaże. A to słusznie. A to nawet lepiej tak.” ROBOTNIK NASZ MÓWI O IMPERIALISTACH Nienawidzą naszego węgla. Nienawidzą naszych cegieł i przędzy. Nienawidzą tego, co już jest. Nienawidzą wszystkiego, co będzie. Naszych okien i kwiatów w oknach. Naszych lasów i ciszy leśnej. Nawet wiosny, bo to nasza wiosna. Nawet szkoły z wesołymi dziećmi. Odpowiedz Link Zgłoś
yurek_1111 Re: Gdzie ortografia i gdzie źródło cytatu? 18.12.21, 04:04 felusiak1 napisał: > Wstydu nie masz efka. > "Dórzo" tu takich nauczycieli,poczciwych...:) Przwodnicząca chciała się odegrać na mnie za swoje błędy przeszłości , a wyszło jak wyszło....:) Karta z dziejów ludzkości... Spotkali się w święto o piątej przed kinem Miejscowa idiotka z tutejszym kretynem. Tutejsza idiotko! - rzekł kretyn miejscowy - Czy pragniesz pójść ze mną na film przebojowy? Miejscowa kretynka odrzekła - Z ochotą, Albowiem cię kocham, tutejszy idioto. Więc kretyn miejscowy uśmiechnął się słodko I poszedł do kina z tutejsza idiotką. Na miłym macaniu spłynęła godzinka I była szczęśliwa miejscowa kretynka. Aż wreszcie szepnęła: - kretynie tutejszy! Ten film, mam wrażenie, jest coraz nudniejszy. Więc poszli na sznycel, na melbę, na winko, Miejscowy idiota z tutejszą kretynką. Następnie się zwarli w uścisku zmysłowym Tutejsza idiotka z kretynem miejscowym. W ten sposób dorobią się córki lub syna: Idioty, idiotki, kretynki, kretyna. By znowu się mogli spotykać przed kinem Tutejsza idiotka z miejscowym kretynem. "gdzie źródło cytatu" Przy sygnaturce źródło cytatu niekoniecznie musi być podane, tym bardziej że strofki troche przerobiłem.... Odpowiedz Link Zgłoś
felusiak1 Re: Gdzie ortografia i gdzie źródło cytatu? 18.12.21, 08:10 nałókowcy i cały świt związany z nalókom niechetnie patrzy na słowo dupa. Nalóka nie toleruje wulgaryzmów. Zatem proszę o zmianę dupy na posladki, dwa bo dupa jest pojęciem zbiorczym, w obie strony. Odpowiedz Link Zgłoś
europitek Re: Gdzie ortografia i gdzie źródło cytatu? 20.12.21, 17:15 felusiak1 napisał: > Zatem proszę o zmianę dupy na posladki, dwa bo dupa > jest pojęciem zbiorczym, w obie strony. Ale "dupa" jest bardziej demokratycznie, bo jako "pojecie zbiorcze" daje delikwentowi możliwość wyboru. Zatem jest bardziej poprawna politycznie - mniej ogranicza wolność osobostą całującego. Odpowiedz Link Zgłoś
boomerang Re: Gdzie ortografia i gdzie źródło cytatu? 18.12.21, 04:13 Czto ty evka, "skazać" to po rosyjsku; "skarać" czyli ukarać to w języku polskim. Odpowiedz Link Zgłoś
a.jej.rkoniak Re: Gdzie ortografia i gdzie źródło cytatu? 18.12.21, 06:30 grunt to pamiętać "żopa" przez zwykłe u Odpowiedz Link Zgłoś
boomerang Re: Gdzie ortografia i gdzie źródło cytatu? 18.12.21, 06:54 i przez ż z kropką Odpowiedz Link Zgłoś
boavista4 Re: Gdzie ortografia i gdzie źródło cytatu? 18.12.21, 07:08 1. Amerykański turysta skarżył się, że zamek w Edynburgu wybudowano tak daleko od stacji kolejowej. 2. Turyści z USA nie mogą zrozumieć, że na Islandii nie ma nigdzie przełącznika, którym można by włączać i wyłączać zorzę polarną. 3. Pewna pani z wiadomego kraju była bardzo niemile zaskoczona tym, że w Rzymie na stoisku ze słodyczami nie chciano przyjąć jej dolarów. 4. „Syneczku, pójdź sobie i się powspinaj na te duże kamienie” – rzekła amerykańska mamusia zwiedzając Stonehenge. 5. Pewien turysta amerykański powiedział mi, że mówię po angielsku całkiem nieźle. Miało to miejsce w Anglii, a ja jestem Anglikiem. 6. W Muzeum Amerykańskiej Wojny w Wietnamie, ukazującym m.in. okropny los ofiar „Agent Orange”, paradował idiota w koszulce z amerykańską flagą, mnóstwem karabinów i tekstem „Wolność po amerykańsku”. 7. Idąc na ślub kolegi założyłem tradycyjny szkocki kilt. Jakiś amerykański kretyn podniósł go z tyłu, aby sprawdzić, czy jestem na pewno Szkotem. Mój kolega celnie walnął go z byka. 8. Amerykański student skarżył się. że nigdzie nie ma kangurów. W Austrii. Odpowiedz Link Zgłoś
szwampuch58 Re: Cygle pisowskie zamulaja.. 18.12.21, 10:03 ..dezertera,Szydlo klamstwa,500 plus trumien dziennie durnym tematami na Forum ***** *** Odpowiedz Link Zgłoś
felusiak1 Re: Wysyp idiotycznych wątków... 18.12.21, 10:19 Faktycznie obrodzilo watkami wprost debilnymi. Ale to pół problemu. Drugie pól to idioci, ktorzy jak lańcuchowe psy szczekają i warczą chociaż nie wiedzą na co bo plot zaslania. Dla niektorych ten plot to betonowy mur wzdłuż ktoreko odbywają codzienne harce myśląc, ze przeskoczą i zobaczą co po drugiej stronie. Nie przeskoczą. Bozia nie dala nic oprocz dlugiego języka i dużego ptaszka. Odpowiedz Link Zgłoś
lubat Re: Wysyp idiotycznych wątków... 18.12.21, 10:29 felusiak1 napisał: > Faktycznie obrodzilo watkami wprost debilnymi. I ten wątek jest doskonałym tego przykładem:) Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Dobry watek 19.12.21, 10:02 yurek_1111 napisał: Jakby podsumowac w punktach recepte na dobry watek? Ano z mego doswiadczenia to: 1.Watek powinien byc jakos zwiazany z aktualnosciami politycznymy, sportowymi, obyczajowymi. 2.Powinien dac szanse piszacym po polsku z roznych czesci swiata (glownie US, EU) by wypowiedziec swoje zdanie. 3.Raczej bylo lepiej, by watek zbytnio nie dzielil bo jak podzieli to przyjdzie jeden czy drugi i zacznie wyzywac innych. 4.Nie powiniem uzywac zbyt "ostrych" slow, bo to dopinguje do nastepnych. 5. Czy ma dotyczyc swiata? Co swiata nie dotyczy? Pewnie moze by tez o wszechswiecie:) Po tym pentalogu dodam jedna prosta regule: jak d'oakville sie wpisuje to watek jest OK!:) Przyjemnej niedzieli. PF Odpowiedz Link Zgłoś
tuttifrutti1234 Re: Dobry watek 19.12.21, 15:47 polski_francuz napisał: > Po tym pentalogu dodam jedna prosta regule: jak d'oakville sie wpisuje to watek > jest OK!:) > potwierdza to jego wpis o kogucie w herbie Francji Odpowiedz Link Zgłoś
europitek Re: Dobry watek 19.12.21, 16:00 polski_francuz napisał: > Po tym pentalogu dodam jedna prosta regule: jak d'oakville sie wpisuje to watek > jest OK!:) > > Przyjemnej niedzieli. Twój wpis zawiera lokowanie produktu. Odpowiedz Link Zgłoś
yurek_1111 Re: Dobry watek 19.12.21, 18:21 PF : 3.Raczej bylo lepiej, by watek zbytnio nie dzielil bo jak podzieli to przyjdzie jeden czy drugi i zacznie wyzywac innych. 4.Nie powiniem uzywac zbyt "ostrych" slow, bo to dopinguje do nastepnych Dobre rodzi się w "bôlach " , z potakiwania nic nie wynika ...:) PF:jak d'oakville sie wpisuje to watek jest OK!:) Dodaj jeszcze że wątek jest super jak zakłada go de_oakville...:) felusiak1 wasze samouwielbienie określił trafnie pisząc "tańcowały dwa Michały"... Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Chapeau bas 19.12.21, 18:42 yurek_1111 napisał: "... wasze samouwielbienie " To jest szacunek. Pisze tu od lat i nie pamietam, zeby ten forumowicz obrazil kogos czy by mu zabraklo cierpliwosci. Mnie sie to zdarzalo. PF Odpowiedz Link Zgłoś
swiblowo Re: Wysyp idiotycznych wątków... 19.12.21, 22:41 Ludzie idiocieja, to nie i dziwota, ze pisza idiotyzmy. Odpowiedz Link Zgłoś
pijatyka Re: Ludzie pisza idiotyzmy 24.02.22, 12:10 W przeciwieństwie do ruskich szmat na gościnnych występach... Odpowiedz Link Zgłoś
yurek_1111 Re: Ludzie pisza idiotyzmy 24.02.22, 18:36 pijatyka napisała: > > W przeciwieństwie do ruskich szmat na gościnnych występach... > Nieruskie szmaty też wypisują idiotyzmy , do tego wielekroć bronią tych idiotyzmów z zaciętością godną bolszewickiego politruka , np. wątkowy stachanowiec specjalizujący się w antyruskich wątkach...😀😀😀 Odpowiedz Link Zgłoś