Dodaj do ulubionych

Ksiazka Zazalen

IP: 5.5R* / *.inter.net.il 05.11.04, 17:52
Ja Zyd z daleka, niniejszym skladam zazalenie na Sprawiedliwosc Dziejowa, a
wlasciwie Niesprawiedliwosc Dziejowa, ktora sprawila, ze Narod Wybrany,
wiodaca nacja cywilizacji ziemskiej, ktora dala swiatu Chrystusa, Einsteina,
Tuwima, Marysienke Sobieska, Skrzypka na dachu i Moshe Rabino(mojego
sasiada), gniezdzi sie na skrawku ziemi stanowiacym ok. o,o2% powierzchni
ladowej naszego globu. Wszystko to (czyli niewiele) z zamian za wladanie
swiatowymi finansami, polityka, wojna i pokojem, oraz prezydentem Stanow
Zjednoczonych.
Obserwuj wątek
    • Gość: Cep Re: Ksiazka Zazalen IP: *.aster.pl 05.11.04, 18:00
      To wszystko OK, Żołędny. Tylko nie zagarniaj Marysieńki. Żeby ci nie było smutno, oddam Ci za nią p. Gołdę Tancer.
      • Gość: z daleka Re: Ksiazka Zazalen IP: 5.5R* / *.inter.net.il 05.11.04, 18:08
        ok, moze byc.
      • krystian71 Re: Ksiazka Zazalen 05.11.04, 20:01
        za Golde musi nam jeszcze Einsteina dorzucic,gdzie znajdzie taka druga spiewaczke barytonowa?
        • Gość: Cep Re: Ksiazka Zazalen IP: *.aster.pl 06.11.04, 08:27
          Zlituj się nad nim. Czekają go znaczne wydatki na żywienie. Dlatego sprytnie wymieniłem na nieżyjącą. Jakby Marysieńka żyła, miałbym wydatki na fatałaszki i francuskie winka.
          • krystian71 Re: Ksiazka Zazalen 06.11.04, 09:49
            jak zwykle dalismy sie podejsc.Z daleka nam ofiarowal Inflanty i smieje sie w kulak.A co z Esterka i jej potomstwem w ktorym rzeczywiscie plynie piastowska krew ?
            • Gość: Cep Re: Ksiazka Zazalen IP: *.aster.pl 06.11.04, 09:56
              Hej - mów o sobie! Ja tam nie dałem się podejść. Teraz niech Żołędny się martwi.
    • Gość: aki możesz wyemigrować IP: 80.51.161.* 05.11.04, 18:00
      jesli zostajesz nie żal się
      • gini Re: a gdzie sie ten narod 05.11.04, 18:02
        gniezdzil wczesniej?I gdziez to sie gniezdzi reszta tego narodu?
        • Gość: z daleka Re: a gdzie sie ten narod IP: *.inter.net.il 05.11.04, 18:14
          Zrozumiale, ze z powodu tak niewielkiej powierzchni (dzielonej na dodatek z
          palestynczykami, ktorzy za nic nie chca przeniesc sie do tej arafatowej
          Palestyny) nie wszyscy, nawet gdyby chcieli moga sie tu pomiescic. To tylko
          maly kawalek pustyni, wielkosci Mazowsza.
          • Gość: sp;lit Re: a gdzie sie ten narod IP: *.nas32.tukwila2.wa.us.da.qwest.net 06.11.04, 00:52
            Oni byli tam przed toba ,... Nie zapominaj .

uklony

==============================================================================

(dzielonej na dodatek z palestynczykami, ktorzy za nic nie chca przeniesc sie
            do tej arafatowej Palestyny)
            • Gość: dana33 Re: a gdzie sie ten narod IP: *.broadband.actcom.net.il 06.11.04, 02:12
              nu, rozlupancu, mysmy tam byli jeszcze wczesniej.... nie zapominaj. i nie
              manipuluj.
      • Gość: z daleka Re: możesz wyemigrować IP: *.inter.net.il 05.11.04, 18:10
        Moge zostac i sie zalic. To jest przyjete w demokratycznym swiecie.
    • dritte_dame Przepisz ... 05.11.04, 19:01
      ... albo wydrukuj.
      A nastepnie wloz w szczeline tutaj:

www.aish.com/wallcam/Window_on_the_Wall.asp

• Gość: a daleka Re: dobry pomysl... IP: *.inter.net.il 05.11.04, 19:42
        tylko kto to przeczyta. jestem ateista.
        • dritte_dame Re: dobry pomysl... 05.11.04, 19:45
          Gość portalu: a daleka napisał(a):

> jestem ateista.

Nie musisz sie na karteczce to tego przyznawac.
          • Gość: z daleka Re: dobry pomysl... IP: 5.5R* / *.inter.net.il 05.11.04, 19:48
            Ale ON i tak o tym bedzie wiedzial.

dritte_dame napisała:
            > Gość portalu: a daleka napisał(a):
            >
            > > jestem ateista.
            >
            > Nie musisz sie na karteczce to tego przyznawac.
            • dritte_dame Re: dobry pomysl... 05.11.04, 19:54
              Gość portalu: z daleka napisał(a):

> Ale ON i tak o tym bedzie wiedzial.

Mysle ze jak na ateiste, zdecydowanie GO przeceniasz.
              Co Ci szkodzi sprobowac?

Jesli wierzysz w JEGO wszechwiedze, to nie jestes ateista i ON na pewno sie
              zajmie Twoja sprawa.
              Ale jesli (jako ateista) nie wierzysz w JEGO wszechwiedze to powinienes
              zakladac ze numerek moze sie udac :)

• Gość: z daleka Re: dobry pomysl... IP: 5.5R* / *.inter.net.il 05.11.04, 20:03
                Ja jestem ateista I ON o tym wie. Ale jako ateista w to nie wierze. Problem
                jest zawiklany niezwykle. Poza tym, jesli ON zaglada na FS, to sobie
                przeczyta...nie tylko to. :)
                • dritte_dame Troche mnie zaniepokoiles 05.11.04, 20:27

> jesli ON zaglada na FS, to sobie przeczyta...nie tylko to. :)

Czy jest jakis sposob na wlasnoreczne kasowanie swoich postow?
                  Czy tez zawsze musze prosic o pomoc zniwiarki?

• Gość: z daleka Re: Troche mnie zaniepokoiles IP: *.inter.net.il 05.11.04, 20:47
                    Ale ja nie wierze.
                    Wiec se ne stracham.
                    • dritte_dame Re: Troche mnie zaniepokoiles 05.11.04, 20:49
                      Myslisz tylko o sobie :(
                      • kosel_maruwi Re: Troche mnie zaniepokoiles 06.11.04, 19:46
                        dritte_dame napisała:

> Myslisz tylko o sobie :(

Nigdy chyba tego nie zrozumiem.
                        Czy Zyd, ktory nie jest zydem moze byc naprawde Zydem ?
                        Wielu za Zydow ma tylko zydow.
                        Nie potrafie zrozumiec w ktorym momencie Polak czy Rosjanin nie bedacy zydem
                        staje sie Zydem i dlaczego.

Ale nie chce zaczynac tego tematu po raz kolejny, bo nie przysparza on ani
                        nowych informacji ani tym bardziej przyjaciol.
    • Gość: rachelka Re: Ksiazka Zazalen IP: *.twcny.rr.com 05.11.04, 19:41

> Ja Zyd z daleka, niniejszym skladam zazalenie na Sprawiedliwosc Dziejowa, a
      > wlasciwie Niesprawiedliwosc Dziejowa, ktora sprawila, ze Narod Wybrany,
      > wiodaca nacja cywilizacji ziemskiej, ktora dala swiatu Chrystusa, Einsteina,
      > Tuwima, Marysienke Sobieska, Skrzypka na dachu i Moshe Rabino(mojego
      > sasiada), gniezdzi sie na skrawku ziemi stanowiacym ok. o,o2% powierzchni
      > ladowej naszego globu. Wszystko to (czyli niewiele) z zamian za wladanie
      > swiatowymi finansami, polityka, wojna i pokojem, oraz prezydentem Stanow
      > Zjednoczonych.

szkoda ,ze jeszcze nie dodales ksiezyca i planety pluto do tych waszych
      osiagniec dziejowych. co do Tuwima i Glczynskiego,to oni umarli jako katolicy i
      Polacy,nawet jak mieli 2 krople waszej krwi.,Marysienka zawsze byla Polka, ale
      zapomniales do kolekcji wrzucic Marksa i Engelsa,to rzeczywiscie wasze chluby.
      • Gość: z daleka Re: Ksiazka Zazalen IP: *.inter.net.il 05.11.04, 19:45
        dokladam Marka i Engelsa. Z Tuwima nie rezygnuje.
        • Gość: rachelka Re: Ksiazka Zazalen IP: *.twcny.rr.com 05.11.04, 19:50

> dokladam Marka i Engelsa. Z Tuwima nie rezygnuje.

takie przeoczenie to blad,wielblad, a co do Tuwima to podesle ci jego
          modlitwe,bardzo piekna,bo Polska. ja tez z niego nie zrezygnuje,bo nawet i lezy
          jako Polak w Polsce.
          • Gość: z daleka Re: Ksiazka Zazalen IP: 5.5R* / *.inter.net.il 05.11.04, 19:54
            Z tym lezeniem tos mocno przesadzila. W polsce lezy wielu, bardzo wielu Zydow.
            Lezenie nie swiadczy o nacji.
            • Gość: rachelka Re: Ksiazka Zazalen IP: *.twcny.rr.com 05.11.04, 19:58

> Z tym lezeniem tos mocno przesadzila. W polsce lezy wielu, bardzo wielu Zydow.
              > Lezenie nie swiadczy o nacji.
              jesli lezy w Polsce jako "Zyd", to co innego, tak chyba nie jest z
              wieloma,ktorzy maja takie,czy inne nazwiska. to samo jest w innych
              krajach,ludzie moga miec jakies tam domieszki krwi,ale zycie spedzili w danym
              kraju i czuja sie jego obywatelami,po smierci rowniez leza na tej ziemi jako jej
              obywatele. juz nie wyrabiaj wiecej ciasteczek,macie ich pod dostatkiem. czekam
              na ksiezyc i pluto,kto je odkryl zyd z daleka, czy zyd z bliska, a moze twoja
              papuga,tez zydowska?
      • Gość: dana33 Re: Ksiazka Zazalen IP: *.broadband.actcom.net.il 05.11.04, 19:59
        rachelciu, tuwim byl zydem i do tego dumnym z tego. byl rowniez dumnym z tego,
        ze jest polakiem. widzisz, wiekszosc polskich zydow, tak gdzies 99%, do 68
        uwazala sie nie tylko za zydow ale i za polakow. tylko ze w 68 powiedziano im,
        ze sie pomylili. jakby tuwim zyl w 68, to tez by mu powiedziano, ze przez cale
        zycie zle myslal...
        • Gość: rachelka Re: Ksiazka Zazalen IP: *.twcny.rr.com 05.11.04, 20:05
          Gość portalu: dana33 napisał(a):

> rachelciu, tuwim byl zydem i do tego dumnym z tego. byl rowniez dumnym z tego,
          > ze jest polakiem. widzisz, wiekszosc polskich zydow, tak gdzies 99%, do 68
          > uwazala sie nie tylko za zydow ale i za polakow. tylko ze w 68 powiedziano im,
          > ze sie pomylili. jakby tuwim zyl w 68, to tez by mu powiedziano, ze przez cale
          > zycie zle myslal...
          bardzo sie ciesze a najbardziej z tego,ze przeszedl na katolicyzm i piekne
          modlitwy pisal,jak rowniez chcial byc pochowany w Polsce. to mowi samo za siebie
          dla mnie. jak ja sie zabiore w zaswiaty to pewnie odejde jako Polka z instrukcja
          o przewiezienie mnie do Polski, tak abys ty nie miala problemow z idetyfikacja
          kto jet kto.
          • Gość: z daleka Re: Ksiazka Zazalen IP: 5.5R* / *.inter.net.il 05.11.04, 20:16
            rachelciu, zamiast wielu slow: free.polbox.pl/t/tuwim/niesmiert.html
            • Gość: rachelka Re: Ksiazka Zazalen IP: *.twcny.rr.com 05.11.04, 22:11
              z daleka zamiast slow wielu ot taka polska strofa,polskiego Tuwima

Niech się wypełni dobra wola
              Szlachetnych serc, co w klęsce wzrosły,
              Przywróć nam chleb z polskiego pola,
              Przywróć nam trumny z polskiej sosny..
          • dritte_dame Tuwim ... 05.11.04, 20:21
            Gość portalu: rachelka napisał(a):

... wyrazil stanowcze zyczenie aby go do polityki nie mieszano:

www.rzmija.host.sk/loza.htm

Wiec przestancie juz go sobie wyrywac :))
            • Gość: dana33 Re: Tuwim ... IP: *.broadband.actcom.net.il 05.11.04, 20:25
              eeee tam wyrywac.... tylko zeby rachelcia zrozumiala, ze on i nasz i ich.
              nu, jak to sie mowi, wspolny.... :)
            • Gość: z daleka Re: Tuwim ... IP: 5.5R* / *.inter.net.il 05.11.04, 20:31
              no to problem politycznej przynaleznosci mielibysmy rozwiazany...:)
            • Gość: rachelka Re: Tuwim ... IP: *.twcny.rr.com 05.11.04, 22:14
              dritte_dame napisała:

> Gość portalu: rachelka napisał(a):
              >
              > ... wyrazil stanowcze zyczenie aby go do polityki nie mieszano:
              >
              >
              > www.rzmija.host.sk/loza.htm
              >
              > Wiec przestancie juz go sobie wyrywac :))
              prosze damo cytowac moje slowa,nie jakies podszywki:)
              • dritte_dame oops... :( 06.11.04, 00:31
                (szczerze skruszona, d_d)

Gość portalu: rachelka napisał(a):

> prosze damo cytowac moje slowa,nie jakies podszywki:)
              • bam_buko Re: Tuwim ... 06.11.04, 01:36
                Tuwin NIGDY nie nie podwazal w watpliwosc ze jest Polakiem.W co czy w kogo
                wierzyl nie mialo znaczenia w przciwienstwie do innych ,ktorzy zapytani kim sa
                odpowiadaja ze sa zydami a pozniej zastanawiaja sie jaki aktualnie maja
                paszport w kieszeni.
          • Gość: sp;lit Re: Ksiazka Zazalen IP: *.nas32.tukwila2.wa.us.da.qwest.net 06.11.04, 01:03
            Kaganowicz , Beria , Berman , nie sa , bo sie wyparli , Tuwim tez sie wyparl ,
            ale jest ,... Kupujesz zydowska filozofie ? Nie ? Jo tyz !!!

uklony
            • dritte_dame sugestia na weekend 06.11.04, 01:16
              Gość portalu: sp;lit napisał(a):

> Tuwim tez sie wyparl ,ale jest ,...

www.literatura.zapis.net.pl/okresy/20leciemiedzywojenne/Tuwim/karta_z_dziejow_ludzkosci.htm

• Gość: polit Re:Skad wiesz? IP: 195.127.152.* 06.11.04, 02:23
          Przeciez juz przed 1968 rokiem zmiotlas z Polski. Moze cie wygnali? to musisz
          miec "Papiery uchodzcy politycznego". Widzisz danusiu znow jedziesz na starych
          sentymentach ktore Ciebie nie dotyczyly.Jestes PIERWSZA DAMA W IZRAELU i sie
          ciesz.
          • Gość: dana33 Re:Skad wiesz? IP: *.broadband.actcom.net.il 06.11.04, 14:37
            a to tak to a propos czego polit? tuwima? ty to tak ciagle ni w piec ni w
            dziewiec palniesz jakis idiotyzm do mnie, absolutnie niezrozumialy. to dnie w
            ktorym klocisz sie z zona, czy po prostu chcesz zablysnac czyms na forum?
    • kropekuk A polskich sierot juz nie widzisz? Arabstwo ci 05.11.04, 19:48
      bielmem na oczy siadlo?
      • Gość: dana33 jeszcze do rachelci IP: *.broadband.actcom.net.il 05.11.04, 20:12
        "Po co się ciskasz, mój Wuerze,
        Po co wymyślasz mi od żydka?"

i jeszcze:

"GWIAZDA BETLEJEMSKA

Gwiazdo Betlejemska, gwiazdo wcielonego słowa! Słowa o najsłodszym brzmieniu:
        Miłość.

Gwiazdo, do której tyle lat podnosiłem z polskiej ziemi przyprószone oczy,
        prosząc tym spojrzeniem i bezsłownym szeptem o to, co się nawet w wierszu
        powiedzieć nie dało: takie było swoje, tajne i tylko miłowania godne!

Gwiazdo, co dwa tysiące lat temu zajaśniałaś nad ziemią przodków moich, którzy
        dali ludzkości proroków i psalmistów, a potem dziadom moim, rodzicom i mnie
        samemu świeciłaś nad ziemią polską, nad jedyną i ukochaną moją ojczyzną!

Gwiazdo kierownicza! gwiazdo przystani! gwiazdo nieśmiertelnej mocy! Mylił się
        Kopernik: nie dokoła słońca toczy się ziemia, ale dookoła ciebie.

Gwiazdo smutniejsza niż inne, bo żadnej innej nie zdradzili tak haniebnie
        synowie naszej planety.

Gwiazdo nad Łodzią, Warszawą, Krakowem! Gwiazdo nad każdym naszym miastem i
        wsią! Ile oczu rozmodlonych na tobie, gwiazdo polska! Tak, polska. I nieraz się
        dziwiłem, że nie ma cię na żadnym sztandarze. A wieczór wigilijny był mi
        najuroczystszym w roku świętem narodowym.

Gwiazdo najmilsza! "Dziś piękność twą w całej ozdobie widzę i opisuje, bo
        tęsknię po Tobie!"

Gwiazdo miłości, wiary i nadziei! Będę cię w Wilię wypatrywał na amerykańskim
        niebie - i ufam, że cię znajdę. I spotkają się wtedy moje oczy z oczyma braci
        moich i przyjaciół z umęczonych miast i wsi polskich - oraz braci i przyjaciół
        moich zza murów z żydowskiego getta. Bo ty jesteś także ich gwiazdą, gwiazdo
        Betlejem!

A tym tajnym zgromadzeniu błagalnych spojrzeń tak oto będziemy się modlić:

Gwiazdo przewodnia, spraw abyśmy cię już rychło oglądali! A teraz, gwiazdo
        miłości, stań się groźną, złowieszczą kometą Nowego Heroda, błyśnij mu w
        przerażone oczy straszliwym wyrokiem, miotłą stań się ognistą i zmieć z oblicza
        ziemi kata naszego kraju i jego krwawych pachołków. Tak na dopomóż Bóg, tak nam
        dopomóż Ojczyzno - i obojga ich męka niewinna..."

julian tuwim

• Gość: aki stoi na stacji lokomotiva ...... IP: 80.51.161.* 05.11.04, 20:32
          zaraz odjeżdża do tel aviva ;-)
          • Gość: z daleka Re: stoi na stacji lokomotiva ...... IP: 5.5R* / *.inter.net.il 05.11.04, 20:45
            to Brzechwa, tez... Dajmyz juz spokoj, bo to nie bedzie mialo konca.
            • Gość: no Re: stoi na stacji lokomotiva ...... IP: *.amsnet.pl 06.11.04, 09:59
              "Lokomotywa" nie jest Brzechwy.
              • Gość: Cep Re: stoi na stacji lokomotiva ...... IP: *.aster.pl 06.11.04, 11:30
                Żołędny wie lepiej, więc cicho siedź i nic nie gadaj.
              • Gość: z daleka Re: stoi na stacji lokomotiva ...... IP: 5.5R* / *.inter.net.il 06.11.04, 16:16
                masz racje. To rowniez Tuwim. Pokrecilo mi sie na stare lata.
                • Gość: rachelka Re: stoi na stacji lokomotiva ...... IP: *.twcny.rr.com 06.11.04, 16:23

> masz racje. To rowniez Tuwim. Pokrecilo mi sie na stare lata.
                  a czy tylko to ci sie pokrecilo,czy jeszcze cusik innego tysz?

stoi na stacji lokomotywa
                  ciezka,ogromna i pot z niej splywa
                  tlusta oliwa

uff jak goraco
    • bam_buko Re: Ksiazka Zazalen 06.11.04, 00:42

> Zjednoczonych.

Proponowali wam podobno Madeagaskar(wiekszy obszar) ale z jakis powodow
      woleliscie mieszkac wsrod "swoich".Jest to czesciowo zrozumiale w koncu
      arabowie i zydzi to ta sama nacja i jak widac zyc bez siebie nie
      mozecie!!......w pokoju
      • dritte_dame Maly metraz 06.11.04, 00:46
        bam_buko napisał:

> arabowie i zydzi to ta sama nacja i jak widac zyc bez siebie nie
        > mozecie!!......w pokoju

Bo ten pokoj jest za maly.
        Przydal by sie wiekszy.

A najlepiej, dwa osobne.
        • krystian71 Re: Maly metraz 06.11.04, 00:47
          a tego nie bylo wiadomo wczesniej?
        • bam_buko Re: Maly metraz 06.11.04, 00:57
          dritte_dame napisała:

> bam_buko napisał:
          >
          > > arabowie i zydzi to ta sama nacja i jak widac zyc bez siebie nie
          > > mozecie!!......w pokoju
          >
          > Bo ten pokoj jest za maly.
          > Przydal by sie wiekszy.
          >
          > A najlepiej, dwa osobne.

hehe ale dalej wspolny korytarz.......
    • kosel_maruwi Re: Ksiazka Zazalen 06.11.04, 11:25

> Zjednoczonych.

To kolejna rewelacja z bardo, bardo daleka.
      Tak daleko to juz tylko Lem siega .

Chcesz nam naprawde wmowic, ze to wszystko powstalo w Izraelu ?

Ba jak nie to co ma z tym wspolnego twoje 0,o2 % ?

Oj z daleka, Ty juz nigdy nie nauczysz sie prowokowac sensownie.
      • dritte_dame Re: Ksiazka Zazalen 06.11.04, 13:46
        kosel_maruwi napisał:

> Gość portalu: z daleka napisał(a):
        >
        > > Ja Zyd z daleka, niniejszym skladam zazalenie na Sprawiedliwosc Dziejowa,
        > a
        > > wlasciwie Niesprawiedliwosc Dziejowa, ktora sprawila, ze Narod Wybrany,
        > > wiodaca nacja cywilizacji ziemskiej, ktora dala swiatu Chrystusa, Einstei
        > na,
        > > Tuwima, Marysienke Sobieska, Skrzypka na dachu i Moshe Rabino(mojego
        > > sasiada), gniezdzi sie na skrawku ziemi stanowiacym ok. o,o2% powierzchni
        >
        > > ladowej naszego globu. Wszystko to (czyli niewiele) z zamian za wladanie
        > > swiatowymi finansami, polityka, wojna i pokojem, oraz prezydentem Stanow
        > > Zjednoczonych.

> Chcesz nam naprawde wmowic, ze to wszystko powstalo w Izraelu ?

Przepraszam ze sie wtracam nie pytana
        ale przeciez Zalacy Sie tak nie twierdzi.

Zazalenie jest na okolicznosc
        ze tak owocna w przeszlosci
        i tak wplywowa obecnie nacja
        ma dzisiaj w proporcji do zwoich zalug i znaczenia
        zbyt podle wrunki mieszkaniowe.
        • Gość: Cep Re: Ksiazka Zazalen IP: *.aster.pl 06.11.04, 13:50
          Mieszkanie komunalne ze wspólną kuchnią. Nawet anioły szlag ma prawo trafić. Coś na ten temat wie D_nutka, ostatnio Danek chyba 14.
        • dritte_dame Powiedz szczerze 06.11.04, 13:52
          dritte_dame napisała:

> zbyt podle wrunki mieszkaniowe.

Czy Ty bylbys zadowolony
          mieszkajac przez ponad 50 lat

w przedpokoju?

• Gość: Cep Re: Powiedz szczerze IP: *.aster.pl 06.11.04, 13:55
            Gadasz sama z sobą?

Ciekaw jestem odpowiedzi, jakiej udzielisz na zadane sobie samej pytanie.
            • dritte_dame Re: Powiedz szczerze 06.11.04, 14:30
              Gość portalu: Cep napisał(a):

> Gadasz sama z sobą?

Tak to odebrales?
              Hmmm...

Inni sa na szczescie dosc lotni aby spostrzec ze byla to jedynie kontynuacja
              mysli skierowana do uprzedniego adresata.
          • krystian71 moze jestem namolny 06.11.04, 13:58
            wiec przepraszam,ale ponawiam pytanie
            Czy strone dokwaterowana ktos wprowadzil w blad?
            Czy nie zdawala sobie sprawy,ze na przydziale widnieje juz wczesniejszy wpis i nie sa to dzicy lokatorzy?
            I co z takimi nalezy zrobic,skoro nawet odlaczeni od wygod cywilizacyjnych a zwlaszcza WODY nie pozwalaja sie wykwaterowac na bruk przez nowego,glownego lokatora
            Administratywisci,dajcie glos!
          • kosel_maruwi Re: Powiedz szczerze 06.11.04, 19:24
            dritte_dame napisała:

> dritte_dame napisała:
            >
            > > zbyt podle wrunki mieszkaniowe.
            >
            > Czy Ty bylbys zadowolony
            > mieszkajac przez ponad 50 lat
            >
            > w przedpokoju?
            >

Wiec to zazalenie to tak naprawde wolanie o nalezny "Lebensraum" ?

Jezeli tak to zle "Lema" zrozumialem.
            Jestes pewna, ze o to mu chodzilo ?
            • dritte_dame Re: Powiedz szczerze 06.11.04, 20:56
              kosel_maruwi napisał:

> Wiec to zazalenie to tak naprawde wolanie o nalezny "Lebensraum" ?
              > Jestes pewna, ze o to mu chodzilo ?

Mysle ze chodzi bardziej o rodzaj pomieszczenia niz o jego wielkosc.

Zapewne Zalacy Sie bylby zupelnie zadowolony z obecnego metrazu
              (zwlaszca ze lokalizacja jest znakomita)
              gdyby tylko nie byl to tak psychicznie dolujacy przed-pokój.

Ale pewna nie jestem,
              dopoki on sam sie nie wypowie.
              • kosel_maruwi Re: Powiedz szczerze 06.11.04, 21:08
                dritte_dame napisała:

> kosel_maruwi napisał:
                >
                > > Wiec to zazalenie to tak naprawde wolanie o nalezny "Lebensraum" ?
                > > Jestes pewna, ze o to mu chodzilo ?
                >
                >
                > Mysle ze chodzi bardziej o rodzaj pomieszczenia niz o jego wielkosc.
                >
                > Zapewne Zalacy Sie bylby zupelnie zadowolony z obecnego metrazu
                > (zwlaszca ze lokalizacja jest znakomita)
                > gdyby tylko nie byl to tak psychicznie dolujacy przed-pokój.
                >
                > Ale pewna nie jestem,
                > dopoki on sam sie nie wypowie.

Kiedys chyba wyrazilem w stosunku do Ciebie nadzieje, ze nie masz zamiaru
                zostac adwokatem.
                Wycofuje sie z tego co wtedy napisalem.

Jezeli jeszcze potrafisz zatrzepotac rzesami.............
                • dritte_dame Re: Powiedz szczerze 06.11.04, 21:13
                  kosel_maruwi napisał:

> wyrazilem w stosunku do Ciebie nadzieje, ze nie masz zamiaru
                  > zostac adwokatem.

?
                  A dlaczego wlasciwie nie?

Ps.
                  Uspokoje Cie.
                  Nawet w (ewentualnej) obecnosci zamiaru
                  nie staje mi aktualnie mozliwosci :)
                  • kosel_maruwi Re: Powiedz szczerze 06.11.04, 21:50
                    dritte_dame napisała:

> ?
                    > A dlaczego wlasciwie nie?

Cos tam bylo z rakieta, ktora okazala sie byc noszami i ONZ-em ale to juz
                    zamierzchla przeszlosc.
                    >
                    >
                    > Ps.
                    > Uspokoje Cie.
                    > Nawet w (ewentualnej) obecnosci zamiaru
                    > nie staje mi aktualnie mozliwosci :)

No to przynajmniej tyle.
                    Nie lubie u siebie okrywac "miekkiego rdzenia" a bylem juz tego bliski.

Inteligentne kobiety potrafia z tygrysa zrobic kociaka.
              • Gość: z daleka Re: Zgadza sie IP: 5.5R* / *.inter.net.il 06.11.04, 21:39
                Ciasne, ale wlasne, z cichym przed-pokojem, to jest to co pozwoli mi wycofac
                zazalenie.
                Pal diabli halasy dochodzce z innych pieter.
                • bam_buko Re: Zgadza sie 06.11.04, 22:52

> Ciasne, ale wlasne, z cichym przed-pokojem, to jest to co pozwoli mi wycofac
                  > zazalenie.
                  > Pal diabli halasy dochodzce z innych pieter.

Problemem jest chyba wspolna kuchnia gdzie ciagle sie "gotuje" Nie
                  konserwowana od wielu lat instalacja gazowa(mieszkancy nie moga sie dogadac)
                  moze doprowadzic do poteznego wybuchu i z calego wspolnego mieszkania zostanie
                  kupa gruzu.
                  Zydzi jako jednak bardziej cywilizowani powinni wiedziec ze z gazem nie nalezy
                  igrac.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka