Dodaj do ulubionych

Jak zarabiać?

12.02.23, 22:59
Robić to co Grjeta. Rzucić szkolę i zostać aktywistką. To pozwala na zarobki rzedu 100 tys. dolarow rocznie, uzyskanie nagrod pienieznych wartych 1.5 mln dolarow i 20 doktoratów z czolowych uniwersytetow.
Albo skończyć studia na przyklad inzynierskie, znaleźć pracę za 60 tys dolarow rocznie i oszczedzać i cieszyć się, ze ma się prace.
Obserwuj wątek
    • felusiak1 Re: Jak zarabiać? 12.02.23, 23:08
      Można też nie ukończyć szkoly średniej i zatrudnić się w jakiejś restauracji jako kelnerka za 30 tys dolarow rocznie.
      Można też nie znaleźć pracy i otrzymywać zasilek, zamieszkać w subsydiowanym mieszkaniu, mieć dzieci, otrzymywać jeszcze wyższy zasilek, zamieszkać w wiekszym mieszkaniu i oddawać się uciechom zycia.
      • jorl11 Re: Jak zarabiać? 12.02.23, 23:33
        felusiak1 napisał:

> Można też nie ukończyć szkoly średniej i zatrudnić się w jakiejś restauracji ja
        > ko kelnerka za 30 tys dolarow rocznie.

Mozna d... dawac, tez zarabiac...
        • petronella.kozlowska Re: Jak zarabiać? 13.02.23, 01:59

> Mozna d... dawac, tez zarabiac...

Greta? Chyba tylko niewidomy murzyn albi inny arabski azylant...
          • vermieter Re: Jak zarabiać? 13.02.23, 07:10
            petronella.kozlowska napisała:

>

> Greta? Chyba tylko niewidomy murzyn albi inny arabski azylant...

Jorl miał ciebie na myśli.
          • jorl11 Re: Jak zarabiać? 13.02.23, 10:27
            petronella.kozlowska napisała:

>
            > > Mozna d... dawac, tez zarabiac...
            >
            >
            > Greta? Chyba tylko niewidomy murzyn albi inny arabski azylant...

E tam jest dziesieciolecia odemnie mlodsza ta Greta, a to juz z 70% jej zalet w moich oczach, nie wyglada na grubasa, napewno bym ja wybzykal i to bez zdejmowania okolarow co mi sie zadarzalo jak trafilem z ogloszenia na taka co naoszukiwala np. jesli chodzi o wiek i/czy swoja wage.
      • engine8t Re: Jak zarabiać? 13.02.23, 04:23
        Mozna wziac paru kolegow i transparent BLM, rozwalic kilka salonow jubilerskich w imie niepsawiedliwosci i walki z rasizmem, zabrac co sie da i spokojnie wyjsc nie obawiajac sie niczego a potem wyniesc sie na wyspe na Kariaibach i tam sobie spokojnie zyc.
        • stefan4 Re: Jak zarabiać? 13.02.23, 10:34
          engine8t:
          > w imie niepsawiedliwosci i walki z rasizmem

,,Niepsawiedliwość'' to raczej walka ze zwierzętami domowymi, a nie z rasizmem.

engine8t:
          > na wyspe na Kariaibach

Ta kryjówka jest o tyle jeszcze doskonalsza, że ,,Kariaibów'' nie ma na żadnych mapach.

- Stefan
    • vermieter Re: Jak zarabiać? 13.02.23, 07:12
      felusiak1 napisał:

> Robić to co Grjeta. Rzucić szkolę i zostać aktywistką.

W Szwecji obowiązek szkolny trwa 9 lat. Greta spełniła go.
    • polski_francuz What's wrong? 13.02.23, 07:26
      felusiak1 napisał:

" Albo skończyć studia na przyklad inzynierskie, znaleźć pracę za 60 tys dolarow rocznie i oszczedzać i cieszyć się, ze ma się prace."

Co w tym zlego? Niezbyt roozumiem. A gwiazdy medialne zawsze zarabaialy wiele. Na szczescie jest ich niewiele.

PF
      • felusiak1 Re: What's wrong? 13.02.23, 09:34
        polski francuz napisał: Niezbyt roozumiem

Wiem
        • polski_francuz Druga kadencja? 13.02.23, 10:23
          felusiak1 napisał:

Wiem

Ale nie umiesz przekazac. Jak nie wiadomo o co chodzi, to pewnie chodzi o to druga kadencja Trumpa, ktory przyjdzie i wszystko naprawi. Ciekawym co zrobi z Chinami: (i) wezmie jakas sexy Chinke za nowa zone (ewentualnie zmieni konstytucje by prezydent mogl miec 2 zony); (ii) wysle jakies cepeliny na Pekin a za nimi ochotnikow.

W kazdym razie cos uczyni:)

PF
          • stefan4 Re: Druga kadencja? 13.02.23, 10:37
            polski_francuz:
            > Ciekawym co zrobi z Chinami

Ja obstawiam, że będzie namawiał Chińczyków, żeby dla zwalczenia Covidu wstrzyknęli sobie płyn do szorowania ustępów.

- Stefan
          • engine8t Re: Druga kadencja? 13.02.23, 17:57
            MAGA i wszytko jasne?
          • felusiak1 Re: Druga kadencja? 13.02.23, 18:55
            polski francuz napisał: Ale nie umiesz przekazac

Być może ale ty nie potrafisz polaczyć kropek. Mozna rzetelnie i cięzko pracować i zarabiać na zycie pożyteczna pracą. I można sprzedawać stęchlą sieczkę i żyć po krolewsku.

To było ze 30 lat temu a moze wiecej. Na ulicy szkolne dzieci sprzedawaly batony takie jak Prince Polo po dolarze za sztukę w ramach dorocznej szkolnej akcji zbierania funduszow. Prawie nikt nie kupowal. Obok pod sciana siedzial zanarkotyzowany zebrak z kotkiem na reku. Wszyscy zatrzymywali sie aby poglaskac kotka i wrzucali mu pieniadze do sloika. Grjeta to ten z kotkiem.
            • polski_francuz Symbole 13.02.23, 19:14
              felusiak1 napisał:

" Być może ale ty nie potrafisz polaczyć kropek. Mozna rzetelnie i cięzko pracować i zarabiać na zycie pożyteczna pracą. I można sprzedawać stęchlą sieczkę i żyć po krolewsku.

To było ze 30 lat temu a moze wiecej. Na ulicy szkolne dzieci sprzedawaly batony takie jak Prince Polo po dolarze za sztukę w ramach dorocznej szkolnej akcji zbierania funduszow. Prawie nikt nie kupowal. Obok pod sciana siedzial zanarkotyzowany zebrak z kotkiem na reku. Wszyscy zatrzymywali sie aby poglaskac kotka i wrzucali mu pieniadze do sloika. Grjeta to ten z kotkiem.

Jestem uczulony na symbole. Nie potrafie zapomniec Walesy narzucajacego Jagielskiemu poprzez strajk w stoczni gdanskiej 20 punktow. Ogarnia mnie duma jak czytam, ze polscy lotnicy z dywizjonu 303 zestrzelili wiecej niemieckich samolotow niz kazdy inny dywizjon. Ryzykowali wlasnym zyciem bo sie zblizali do niemieckich samolotow blizej niz normy brytyjskie przewidywaly.

I Greta jest wlasnie symbolem. Symbolem tego, ze trzeba walczyc z ociepleniem klimatycznym. Bo dla nastepnych pokolen Ziemia przestanie byc do zycia.

A Ty ja widzisz jako wyrachowana cwaniaczke. Symbol to symbol i jego czas mija. I tak Walesa nie byl dobrym prezydentem a niektorzy lotnicy z dywizjonu 303 pracowali po wojnie dla kiepskich pracodawcow.

Cos mi sie zdaje, zes chodzil na wagary na lekcjach polskiego i sluchales tylko lekcji matematyki:)

PF
              • felusiak1 Re: Symbole 13.02.23, 20:26
                Postulatów bylo 21. Wszyscy piloci i wszyscy marynarze i wszyscy żolnierze ryzykowali wlasnym życiem.
                Tak, Grjeta jest wyrachowaną cwaniaczką w rekach jeszcze bardziej wyrachowanych cwaniakow, ktorzy nabijaja w butelkę takich jak ty, dobrych i naiwnych ludzi.
                • nabity-w-butelke Re: Symbole 13.02.23, 21:58
                  nabili masy w butelkę, a co gorsza profesorów też, ale prędzej się te masy otrząsną niż ci profesorowie
              • stefan4 Re: Symbole 13.02.23, 23:49
                polski_francuz:
                > I Greta jest wlasnie symbolem. Symbolem tego, ze trzeba walczyc z ociepleniem
                > klimatycznym. Bo dla nastepnych pokolen Ziemia przestanie byc do zycia.
                >
                > A Ty ja widzisz jako wyrachowana cwaniaczke.

Są ludzie, którzy stają się znani i ich przykład inspiruje innych do czegoś dużego i dobrego. Na ogół taka sława wymaga trochę własnej ofiarności lub śmiałości, i bardzo dużo szczęścia. I są inni ludzie bez tej ofiarności i śmiałości, i bez tego szczęścia, którzy tamtym nie mogą darować własnej małości. Nie mogą się z nimi mierzyć na osiągnięcia, ani na sławę, ale mogą starać się ich przedstawić w tak złym świetle, żeby ich własny mrok przestał rzucać się w oczy.

Co łączy (wspomnianego przez Ciebie) Lecha Wałęsę i Gretę Thunberg? To, że
                    • podjęli zdecydowane działania wtedy, gdy inni uważali, że nie czas na takie wariactwa;
                    • mieli szczęście, bo okazało się, że jednak już czas;
                    • stali się ważnymi symbolami współczesnego świata;
                    • śmiertelnie narazili się zawistnikom, nie mogącym im darować osiągnięć i chcącym
                      maksymalnie wyeksploatować ich potknięcia, lub choćby iluzje potknięć...

Na każdego człowieka-symbol da się znaleźć błoto, które do niego przylgnie. Jak się nie da znaleźć żadnego merytorycznego zarzutu, to chociaż mu przekręcić imię, może choć tak da się go ośmieszyć. I oczywiście postawić za nim anonimowe mroczne siły, które rzekomo kierują nim jak kukiełką.

polski_francuz:
                > Cos mi sie zdaje, zes chodzil na wagary na lekcjach polskiego i sluchales tylko lekcji matematyki:)

Nie, z matematyki również wagarował...

- Stefan
                • felusiak1 Re: Symbole 14.02.23, 05:45
                  Chcesz powiedzieć, ze Grjeta ma jakieś osiagniecia? Piszę Grjeta gdyż Greta tak wymawia swoje imie i mnie sie to podoba. Ona jest narzedziem w rekach cwaniakow, ktorzy zbijaja na niej kokosy. Poczeka 10 lat i znajda inną Grjetę bo ta przestanie sie sprzedawać. Kiedyś była 12-letnia Severn teraz jest Grjeta a za 10 lat znajdą Maribel albo Juanitę.
                  • yabbaryt Re: Symbole 15.02.23, 14:41
                    " Grjeta jest wyrachowaną cwaniaczką "

Przeceniasz ją.
    • szwampuch58 Re: Jak zarabiać? 13.02.23, 19:48
      Jak przekrecisz imie czujesz sie dowartosciowany tepy prawaku?
      • boomerang Re: Jak zarabiać? 13.02.23, 22:02
        jak masz na imię, szfarcuchu?
    • szwampuch58 Re: Jak zarabiać? 14.02.23, 17:44
      Tak:Wojownicy Maryi to wspólnota mężczyzn założona w 2015 roku w Lądzie nad Wartą. W swoim statucie piszą, że "ruch powstał jako odpowiedź na duchowo-moralne potrzeby mężczyzn", a jego celem jest "formowanie mężczyzn, aby [...] realizowali powołanie, którym obdarzył ich Pan Bóg oraz pragnęli rozszerzać nabożeństwo ku czci Niepokalanej Dziewicy Maryi".
    • felusiak1 Grjeta opublikowała nową Biblię 15.02.23, 00:05
      Nakladem wydawnictwa Penguin ukazala się Biblia Grjety Thunberg pod tytułem Księga Klimatu'
      Na 464 stronach wzywa do poszanowania nauki, odrzucenia elektryczności i kaloryferow, takze klimatyzacji.
      Przestrzega przed pieklem i definiuje co robić aby dostapić zbawienia

• boomerang Re: Grjeta opublikowała nową Biblię 15.02.23, 02:23
        Czymś trzeba wypełnić pustkę na półkach po dziełach Lenina.
      • senioryta13 Re: jednak prawda 15.02.23, 14:38
        felusiak1 napisał:

>... ukazala się Biblia Grjety Thunberg pod tytułem Księga Klimatu'
        > Na 464 stronach wzywa do poszanowania nauki, odrzucenia elektryczności i kaloryferow, >takze klimatyzacji.

...sprawdzilam i znalazlam wiecej jej ksiazek.
        Co sie stalo z tymi ktorzy murem stoja za Greta i ratowaniem Matki Ziemi, ani slowa zachwytu czy tlumaczenia jej?
        Prywatne samoloty, jachty co z nimi?
    • stefan4 Re: to jednak prawda - trampkarze to głupcy 15.02.23, 15:30
      wykrywacz_klamcow:
      > senioryta13 napisał:
      >
      > > Co sie stalo z tymi ktorzy murem stoja za Greta i ratowaniem Matki Ziemi,
      > > ani slowa zachwytu czy tlumaczenia jej?

Pani Greta Thunberg ma własny głos i na pewno by się sama wytłumaczyła, gdyby uznała to za potrzebne.

Natomiast w sprawie ,,ratowania Matki Ziemi'' istotne jest to, co robimy, a nie z kim lub przeciwko komu.

- Stefan
      • boavista4 Re: to jednak prawda - trampkarze to głupcy 15.02.23, 18:05
        bardzo szybko zlikwidowali moj wpis.

www.zerohedge.com/political/not-single-student-can-do-math-grade-level-53-illinois-schools

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka